Connexió local IB3

Connexió local IB3 Connexió local és un programa fet amb la col·laboració de les radios locals de les illes. El diumenge a les 21h a IB3 Ràdio.

Alcúdia Ràdio, Ràdio Pollença, Sa Pobla Ràdio, Ràdio Artà Municipal, Ràdio Calvià, Titoieta Ràdio i Ràdio Illa.

TORNAM després de la pausa d’agost! Al primer programa de setembre, amb Ràdioilla Formentera hem conegut la història del...
05/09/2024

TORNAM després de la pausa d’agost!

Al primer programa de setembre, amb Ràdioilla Formentera hem conegut la història del Mercat Artesanal de la Mola que aquest estiu ha celebrat el seu 40 aniversari. Parlam amb el seu gestor, Xavi Mayans, i escoltam alguns fragments de la conversa que va moderar Bernat Masferrer amb quatre dels seus fundadors a la ràdio pública de Formentera.

Amb Alcúdia Ràdio feim balanç de la campanya d’excavacions de la ciutat romana de Pol·lèntia amb els seus tres co directors, Miquel Angel Cau, Catalina Mas i Esther Chávez. Escoltam la conversa que ha fet amb ells Margalida Socies, directora de la ràdio alcudienca.

Nota Mental és un nou programa que hem escoltat aquest estiu a Ràdio Pollença. Clàudia Capellà parla cada setmana de filosofia. Parlam amb amb ella sobre aquesta experiència i sobre els filòsofs que més li agraden.

Podeu escoltar aquí el programa de dia 1-9-24: https://ib3alacarta.com/play/radio/connexiolocal/e20240901210401

L’estiu canvia la rutina,  i a les ràdios locals també. Hi ha programes que acaben temporada i nous espais que comencen....
22/07/2024

L’estiu canvia la rutina, i a les ràdios locals també. Hi ha programes que acaben temporada i nous espais que comencen.

Amb Ràdio Pollença coneixem dos nous programes que s’han estrenat aquest estiu: "Està Guai" i "Persones idèntiques a noltros". Ens ho explica un dels seus responsables: Joan Rafel Coves.

A Artà, dia 31 de juliol tendrà lloc la Gala de Sant Salvador, una vetllada lírica que tornarà a reunir dalt de l’escenari a dos cantants locals, el tenor Antoni Lliteres i la soprano Maria Caballero. Hem escoltat la presentació d’aquesta gala a Ràdio Artà Municipal 107.9 FM i ens conta tots els detalls Antoni Lliteres tenor

Com eren abans els estius a Formentera? Aquest ha estat el tema de la darrera tertúlia de majors de la temporada a Ràdioilla Formentera. Escoltam alguns fragments d’aquesta xerrada que ens va viatjar a una illa que ja no existeix. I acabam amb Titoieta Ràdio, amb la definició d’alegria que cada setmana ens regalen els oients del magacine Dissabte.

Podeu escoltar aquí el programa de dia 14-7-24: https://ib3alacarta.com/play/radio/connexiolocal/e20240714210401

D’educació i de música n’hem parlat a diferents programes. Al primer programa de juliol vàrem reflexionar sobre l’aprene...
22/07/2024

D’educació i de música n’hem parlat a diferents programes. Al primer programa de juliol vàrem reflexionar sobre l’aprenentatge de la música a Secundària. Ho hem fet amb Mateu Vila, que ha explicat a Ràdio Pollençael tema de la seva tesi doctoral centrada en els instruments de percussió i la seva presència en la música tradicional.

A Sa Pobla Ràdio, l’espai de cuina de Cati Ballester Thermomix acaba de celebrar els seus 4 anys. Conversam amb aquesta col·laboradora de la ràdio poblera sobre la seva experiència i també li demanam que ens proposi algunes receptes per aquest estiu.

L’Associació de la Premsa Forana de Mallorca ja ha convocat els seus premis anuals. Amb el seu president Rafel Puigserver comentam les darreres novetats i feim balanç d’aquest curs i de la situació de la premsa de proximitat.

Podeu escoltar aquí el programa de dia 7-7-24: https://ib3alacarta.com/play/radio/connexiolocal/e20240707210401

Alcúdia Ràdio ha celebrat aquest mes de juny el seu 33 aniversari. 33 anys de ràdio de proximitat, de sortir al carrer, ...
16/07/2024

Alcúdia Ràdio ha celebrat aquest mes de juny el seu 33 aniversari. 33 anys de ràdio de proximitat, de sortir al carrer, de donar veu a persones i col·lectius del poble. A Connexió local hem fet una xerrada amb l’equip de l’emissora: Margalida Socies, Fara Massanet, Sebastià Moranta i Dani Ruiz.

Ràdioilla Formentera, la ràdio pública de Formentera s’ha fet ressò del debat obert amb motiu de la manca d’habitatge a l’illa. Ha donat veu a nombrosos testimonis que pateixen aquesta situació i també a l’associació SOS Vivienda Formentera. Coneixem aquesta entitat i parlam amb una de les seves portaveus, Rosa Rodríguez.

Podeu escoltar aquí el programa del 30-06-24: https://ib3alacarta.com/play/radio/connexiolocal/e20240630210401

Dia 29 de juny acaba el termini per a fer aportacions a la campanya de micromecenatge oberta per l'Associació de Varieta...
28/06/2024

Dia 29 de juny acaba el termini per a fer aportacions a la campanya de micromecenatge oberta per l'Associació de Varietats Locals.

Al darrer programa parlam d'aquesta campanya i del projecte de multiplicació de llavors que duu a terme aquesta associació. Ens ho explica, Aina Socies, tècnica de l’ Associació de Varietats Locals. Abans escoltam a Ràdio Pollença el testimoni d’un pollencí aficionat a col·leccionar i sembrar llavors de tomàtiga.

Amb Ràdio Far Menorca coneixem Ses Mesurades, un espai radiofònic en el que David Maians recull el testimoni de pagesos i pageses de Menorca que fan feina per mantenir una forma de vida lligada a la cultura i el paisatge.

I acabam amb Alcúdia Ràdio. Ja han començat al port d’Alcúdia les festes de Sant Pere, unes festes lligades tradicionalment als pescadors. Parlam amb David Carsi, patró major de la Confraria de Pescadors d’Alcúdia.

Podeu escoltar aquí el programa de dia 23-6-24: https://ib3alacarta.com/play/radio/connexiolocal/e20240623210401

Una frase a un diari antic, una cita a internet o un document a un arxiu. Les fonts de la història són diverses. La rece...
28/06/2024

Una frase a un diari antic, una cita a internet o un document a un arxiu. Les fonts de la història són diverses. La recerca requereix temps i perseverància. En parlam amb Maria Antonia Roig, membre del grup de recerca de l’ Espai Can Cirera Prim-Arxiu Municipal de sa Pobla, i Isabel Crespí, técnica de l’arxiu. Hem conversat amb elles als estudis de Sa Pobla Ràdio amb motiu del Dia Internacional dels Arxius.

Aquest mes de juny s'ha celebrat a Artà i Capdepera la Setmana de l’Art de la Pauma. Uns dies per acostar-se a aquest treball artesà tradicional. Ens ho conta Carme Hernàndez, presidenta de l’Associació Art de la Pauma.

Com és emprendre un projecte empresarial? A Ràdio Pollença, Joana Solivellas, ha organitzat aquest mes de maig una taula rodona d’emprenedors. Acabam el programa escoltant els seus testimonis, les seves experiències i alguns consells.

Podeu escoltar aquí el programa de dia 16-06-24: https://ib3alacarta.com/play/radio/connexiolocal/e20240616210401

El 4 de juny es reuniren a Menorca creadors de podcasts de les Balears, de Catalunya i d’Occitània en les primeres jorna...
28/06/2024

El 4 de juny es reuniren a Menorca creadors de podcasts de les Balears, de Catalunya i d’Occitània en les primeres jornades del projecte Ressona. Un projecte impulsat des de Ràdio Far Menorca, que es desenvolupa en el marc de l’euroregió Pirineus Mediterrània. Ens ho explicat Cristian Pons, d’Es Far Cultural.

A Sa Pobla Ràdio els alumnes 5è i 6è del col·legi Tresorer Cladera han donat a conèixer els grups de música del municipi en el taller de ràdio que han fet durant tot el curs. Escoltam un fragment de la darrera entrevista que han fet a Jaume Hurtado, del grup Dry Eyes, i parlam amb la mestre responsable, Victòria Soler.

A Pollença, el 31 de maig és una data assenyada. Va ser el dia que va tenir lloc l’atac corsari que s’escenifica en el simulacre dels moros i cristians que es fa per La Patrona. Coneixem aquest moment històric amb Pep Cifre, de l’Associació 31 de maig de Pollença. Ràdio Pollença

L’Espai Mallorca Barcelona és un lloc de trobada i de difusió de la nostra cultura. Ha celebrat els seus 25 anys amb la publicació d’un llibre que recull la seva història des de diferents perspectives. Acabam el programa Margalida Galmés, la coordinadora del llibre, i Josep Fiol, un dels autors que hi participa.

Podeu escoltar aquí el programa de dia 9-6-24: https://ib3alacarta.com/play/radio/connexiolocal/e20240609210401

La mar amaga tresors de la nostra història. A Connexió de local vàrem començar el mes de juny parlant d’arqueologia suba...
28/06/2024

La mar amaga tresors de la nostra història. A Connexió de local vàrem començar el mes de juny parlant d’arqueologia subaquàtica i del patrimoni que trobam a les badies de Pollença i Alcúdia amb l’arqueòleg Sebastià Munar Llabrés. Un tema d' Ràdio.

Després varem mirar al cel de Formentera amb l’Associació Astronòmica de l’illa, que aquests mesos organitza nits d’observació amb telescopi. Ens ho va explicar Jordi Alemany, membre d’aquesta entitat. Un tema de Ràdioilla Formentera.

Podeu escoltar aquí el programa de dia 2-6-21, que va ser versió reduïda de mitja hora: https://ib3alacarta.com/play/radio/connexiolocal/e20240602213000

"Som Muntanya" és el títol d’un espai mensual que ha tornat a Ràdio Pollença. El condueix Xisco Fanals, president de la ...
28/06/2024

"Som Muntanya" és el títol d’un espai mensual que ha tornat a Ràdio Pollença. El condueix Xisco Fanals, president de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada. Parlam amb ell d’aquest espai, de muntanyisme i esports de muntanya.

Després, amb Radio Calvià FM,coneixem l’experiència de José Bermejo, senderista i espeleòleg aficionat que ha donat a l'Ajuntament de Calvià tota la informació que ha recollit en les seves excursions pel municipi. Documentació, plànols topogràfics i fotografies de coves, platges, pedreres i forns de calç. Conversam amb ell de tot aquest fons documental que ara serà públic.

D’immigració, de paisatges, del procés creatiu i del síndrome de la impostora. De tot això i més parla l’artista Julieta Oriola al programa Kàpsules d’Art de Ràdio Far Menorca. Acabam el programa parlant d’aquest espai conduit per Cristòfol Pons que ja ha començat la seva quarta temporada.

Podeu escoltar aquí el programa de dia 26-05-24: https://ib3alacarta.com/play/radio/connexiolocal/e20240526210401

Els gegants són uns dels personatges més estimats de les festes populars. Al darrer programa parlam del món de les colle...
20/05/2024

Els gegants són uns dels personatges més estimats de les festes populars. Al darrer programa parlam del món de les colles geganteres a les illes. Ho feim amb Joan Méndez, president de l’Agrupació de Colles Geganteres de les Balears, i amb Víctor Pons, president dels Geganters de Llucmaçanes.

També escoltam Titoieta Ràdio, perquè a Algaida, l’Ajuntament ha iniciat el procés per a la creació de la primera colla de gegants del municipi

Amb Ràdio Pollença coneixem l’aula d’Ecologia Marina creada pel Reial club Nàutic del port de Pollença. Una iniciativa per acostar la mar a les escoles i al públic en general. En parlam amb Martina Martorell, doctora en biologia marina i educadora ambiental de l'aula.

El Q**m Pin és un joc creat al pati del CEIP Jaume I de Palmanova fa 24 anys i ara s’extendrà a tots els centres educatius de Calvià. Ha estat una petició dels nins i nines del Consell de la Infància i l’Adolescència del municipi. Ens ho ha explicat Radio Calvià FM i conversam amb Claudio Sanz, monitor de menjador i un dels creadors d'aquest joc.

A Artà, enguany s'ha recuperat la tradicional caminada fins a l'ermita de Betlem. Acabam el programa escoltant alguns dels testimonis dels participants recommits per Ràdio Artà Municipal 107.9 FMi parlam d'aquesta caminada amb Mateu Nicolau, del Club Atletisme Artà, una de les entitats organitzadores.

Podeu escoltar aquí el programa de dia 20-5-24: https://ib3alacarta.com/play/radio/connexiolocal/e20240520030001

Als infants sovint els hi demanam que volen ser quan siguin grans. Al darrer programa ens demanam com volem que siguin l...
14/05/2024

Als infants sovint els hi demanam que volen ser quan siguin grans. Al darrer programa ens demanam com volem que siguin les illes en el futur. Com ha de ser el nostre model turístic i quin paper hi jugam els ciutadans.

Són algunes de les preguntes que planteja el llibre “Turisme o no turisme” de Joan Enric Capellà. Doctor en geografia i ex empresari hoteler, ha iniciat una gira per diferents municip*s de Mallorca on planteja aquestes qüestions a la ciutadania. L'escoltàrem a Sa Pobla Ràdio quan va presentar el llibre i parlam amb ell del model turístic de les illes.

Després parlam de Ràdioilla Formentera. Aquest mes d’abril s’ha signat el conveni anual entre el Consell i l’ACAF per finançar la producció de continguts. Volem conèixer quin és el model de gestió de la ràdio pública de Formentera i quins reptes es planteja pel futur. Ens ho explica, Alvaro Mendoza, president d’ACAF, l’associació Cultural Audiovisual de Formentera, entitat que gestiona Radioilla.

El músic menorquí Pedro Sanchez Tuomala ha publicat el seu primer disc en solitari titulat “No em veus brillar de nou? “. Acabam el programa escoltant algunes de les seves cançons i parlant d’aquest treball i de la seva trajectòria. Tuomala és també col·laborador de Ràdio Far Menorca on fa el podcast Maqutes.

Podeu escoltar aquí el programa de dia 12-05-24: https://ib3alacarta.com/play/radio/connexiolocal/e20240512210401

No tots els carrers del nostre municipi són iguals. A alguns espais ens hi sentim millor, i a d’altres, per contra, teni...
10/05/2024

No tots els carrers del nostre municipi són iguals. A alguns espais ens hi sentim millor, i a d’altres, per contra, tenim més dificultats per circular-hi o ens hi sentim més insegurs.

A Connexió local coneixem les rutes exploratòries. Una iniciativa de l’ Ajuntament de Pollença per recollir l'opinió dels ciutadans sobre l’espai públic. Ens ho ha explicat Ràdio Pollença i en parlam amb Neus Ramis, tècnica de participació del consistori.

Amb Sa Pobla Ràdio i Ràdio Artà Municipal 107.9 FM cada any seguim dos festivas arrelats als seus pobles que, a més, ens donen l'oportunitat d'acostar-mos a diferents disciplines artístiques. Són l' Albopàs, Festival Alexandre Ballester i el Cool Days Festival.

Això és ara, fins dia 12 de març. En parlam amb Bel Albertí, membre d’Ovnipresents i unes de les organitzadores del festival de Sa Pobla, i amb Rafel Fiol, director del Teatre d'Artà.

Acabam el programa amb “Huiafas”, el nom del projecte del músic pobler Miquel Bennàssar. Un homenatge a Sa pobla i als seus cantadors en clau de jazz. Es seu projecte final de grau que es va poder escoltar a la darrera edició del Festival de jazz de Sa Pobla. Ho ha explicat a Sa Pobla Ràdio i avui conversam amb ell d’aquest projecte que el pròxim 17 de maig es publicarà a totes les plataformes.

Podeu escoltar aquí el programa de dia 5-5-24: https://ib3alacarta.com/play/radio/connexiolocal/e20240505210401

Com viu la música un infant de mesos? Com és el procés d’aprenentatge musical? Al darrer programa ens acostam al món de ...
30/04/2024

Com viu la música un infant de mesos? Com és el procés d’aprenentatge musical? Al darrer programa ens acostam al món de l’educació musical a la primera infància. Ho feim amb mestres de quatre escoles de música de Mallorca que han organitzat les primeres jornades dedicades a aquesta matèria.

En parlam amb Maria Danús, de l’ Escola municipal de Música d'Artà, Alejandra Carrizo de l' Escola Municipal de Musica de Santanyi, Catalina Obrador de S'Aula de Música, i Arantxa Riera, de Canciones para Matilda. I també les escoltam cantar...

Amb Radio Calvià FM coneixem el projecte Som Escoles Blaves. Una iniciativa que acosta la mar a les aules i a la que ja s’hi han sumat més de cent centres educatius de les Illes. Ens ho explica Christian Esteva, professor i impulsor del projecte a les Balears. We Are Blue Schools_eu.

Acabam el programa parlant de llibres. Escoltam algunes de les propostes que ens fan des de Ràdioilla Formentera i Sa Pobla Ràdio amb motiu de la diada de Sant Jordi.

Podeu escoltar aquí el programa de dia 28-04-24: https://ib3alacarta.com/play/radio/connexiolocal/e20240428210401/2

Que els joves són el futur ho sabem. Al darrer programa coneixem dues iniciatives que han pensat i duit a terme estudian...
22/04/2024

Que els joves són el futur ho sabem. Al darrer programa coneixem dues iniciatives que han pensat i duit a terme estudiants de Batxiller.

Primer parlam amb Mar Vilanova i Claudia Frontera, dues al·lotes de Pollença que formen part del grup que fa uns anys va tocar les portes de l’Ajuntament per demanar un espai de trobada pels joves del municipi. Parlam amb elles d’aquest projecte que hem conegut per Ràdio Pollença i que aquest abril s’ha convertit en realitat.

Després conversam amb Alba Bestard, enguany fa segon de Batxiller i el seu curtmetratge “Q**mera” ha guanyat el premi Juvenil de Curmetratges de ficció en català en la darrera edició dels Premis Castellitx · Algaida · Mallorca. Un curtmetratge que fa un homenatge al cinema. Titoieta Ràdio

Aquest cap de setmana han començat els actes de la diada de Sant Jordi que es celebra el 23 d’abril. Coneixem algunes de les recomanacions literàries que fan les emissores locals.

Escoltam les propostes que ens fa Biel Sastre de Titoieta Ràdio, Margalida Socies d'Alcúdia Ràdio i Joana Solivellas de Ràdio Pollença.

Podeu escoltar aquí el programa del 21-04-24: https://ib3alacarta.com/play/radio/connexiolocal/e20240421210401

A Sa Pobla Ràdio cada 15 dies Ana Gómez fa Sa Xerradeta. Un espai d’entrevistes que ens regala reflexions i aprenentatge...
17/04/2024

A Sa Pobla Ràdio cada 15 dies Ana Gómez fa Sa Xerradeta. Un espai d’entrevistes que ens regala reflexions i aprenentatges a través de testimonis que els han viscut en primera persona. En el darrer programa conversam amb ella.

Ja ha sortit el segon número de la Revista 07500, una publicació anual en paper, que edita a Manacor, Sebastià Sansó. Parlam amb ell de de tot el que hi trobam a les seves pàgines. Des de la història d’es Carreró de Portocristo a un recorregut a través de les bandes i els músics locals.

Amb Ràdioilla Formentera coneixem un plat tradicional de la cuina de Formentera: la frita de porc. Rita Costa de Can Batlet ens explica la recepta i la importància d’aques plat. Forma part de la colla des Ca Mari, guanyadora del primer concurs de frita celebrat a l’illa.

Podeu escoltar aquí el programa de dia 14-04-24: https://ib3alacarta.com/play/radio/connexiolocal/e20240414210401

El relleu generacional és una de les preocupacions de moltes de les revistes de premsa forana. La majoria d'aquestes pub...
11/04/2024

El relleu generacional és una de les preocupacions de moltes de les revistes de premsa forana. La majoria d'aquestes publicacions varen néixer entre finals dels anys 70 i els 80 amb l'objectiu d'informar i contribuir a la normalització lingüística.

A Connexió local hem parlat del paper dels joves a aquestes publicacions. Ho fem fet amb el periodista Miquel Junk, amb Pedro López, col·laborador a la Revista Bona Pau, Maria Magdalena Alzamora, de Associació de Joves "Sa Llengua Bona", col·laboradora de la Revista Campanet, i Pere Carbonell, col·laborador a la revista Dies i coses de Calonge. Premsa Forana de Mallorca Fent Carrerany, revista de Maria de la Salut Revista Coanegra

Aquest dilluns de Pasqua, Titoieta Ràdio ha retrasmès la Nit Algaidina de la Cultura, l’acte de lliurament dels Premis Castellitx · Algaida · Mallorca. Al darrer programa coneixem a dos dels guardonats. La glosadora Maribel Servera, que ha rebut el premi en la categoria de glosa, i César Reda, reconegut en la categoria de composición per a conjunt coral. Glosadors de Mallorca

Podeu escoltar aquí el programa del 7-4-24: https://ib3alacarta.com/play/radio/connexiolocal/e20240407210401

La improvització musical és l’art de composar música mentre es toca. Aquest diumenge 31 de març feim un programa especia...
30/03/2024

La improvització musical és l’art de composar música mentre es toca. Aquest diumenge 31 de març feim un programa especial en el que conversam sobre l'art de la improvització i vos convidam a escoltar com neix una cançó improvitzada.

Per això comptam amb Néstor Zarzoso, pianista i professor d’improvització de l’Escola Municipal de Música d’Alcúdia, i alguns dels alumnes d’aquesta assignatura, Joana Muntaner (saxo), Toni Mayol (saxo) i Xisco Vanrell (clarinet). Els hem escoltat a Alcúdia Ràdio, on cada dos diumenges fan el programa Anerriptho Kubos.

Can Siquier, Can Mates o Ca Na Maiola són els noms d'alguns dels tallers de ràfia que hi havia a Pollença als anys 50. U...
25/03/2024

Can Siquier, Can Mates o Ca Na Maiola són els noms d'alguns dels tallers de ràfia que hi havia a Pollença als anys 50. Una indústria que va ser molt important i que va donar feina, sobretot, a al·lotes molt joves.

Un grups de 65 dones de la ràfia han rebut aquest 15 de març el reconeixement Clara Hammerl, una distinció que lliura Ajuntament de Pollença a dones que han obert camí. A Ràdio Pollença, un grup d’aquestes antigues treballadores han compartit els seus records. Escoltam els seus testimonis i ens acostam a aquest periode de la història de Pollènça amb l’historiador Pere Sales.

Després parlam de poesia amb Pau Vadell i Vallbona. Es poeta, creador de AdiA Edicions i coordinador de la Casa Blai Bonet a Santanyí. Ha rebut l’Estrella Mostrejada 2024, un reconeixement de l’Associació Cultural Es Majoral de Calonge, l’entitat que promou la revista Dies i coses.

I amb Titoieta Ràdio ens acostam a la prehistòria al Pla de Mallorca i vos feim una proposta: la ruta arqueológica Sencelles-Costitx. Ens ho explica l’arqueòloga Beatriz Palomar.

Podeu escoltar aquí el programa del 24-03-24: https://ib3alacarta.com/play/radio/connexiolocal/e20240324210401

La metàfora de l’iceberg ha estat la imatge del Dia de la Dona Treballadora a Alcúdia. Una manera de mostrar l’esforç i ...
19/03/2024

La metàfora de l’iceberg ha estat la imatge del Dia de la Dona Treballadora a Alcúdia. Una manera de mostrar l’esforç i la feina invisible de les dones. Amb Alcúdia Ràdio parlam d’aquest iceberg i del 8M al municipi amb les tres dones que enguany han llegit el manifest: la historiadora de l'art Carme Contestí, la il·lustradora i dissenyadora, Laia Fuster, i Lorena Reynés, artista i historiadora de l'art.

Pere Perello ha presentat a Sa Pobla Ràdio el seu llibre “Els magrebins a les Illes Balears. Entre el costum, la cultura i la religió”. Conversam amb ell sobre aquest recull de relats quotidians.

Amb Ràdio Artà Municipal 107.9 FM ens acostam a la feina d’ Artà Solidari, una associació que acaba de celebrar els seus 25 anys. Coneixem la seva història i també els sesu projectes amb el seu president, Mariano Moragues.

Podeu escoltar aquí el programa de dia 17-03-24: https://ib3alacarta.com/play/radio/connexiolocal/e20240317210401

Fa set anys, tres centres educatius d’Alcúdia varen començar un projecte científic a la zona humida de Maristany. Durant...
19/03/2024

Fa set anys, tres centres educatius d’Alcúdia varen començar un projecte científic a la zona humida de Maristany. Durant aquest temps els alumnes han analitzat l’estat de les aigües i també han fet recompte d’aus. Un projecte que ha estat l’orígen d’un altre més gran que s’amplia a d’altres llacunes del municipi: el projecte RestaurAlcudia.

Amb motiu del Dia Mundial de les Zones Humides, aquest febrer s’ha celebrat a Alcúdia una jornada en la que els estudiants ha presentat el balanç d’aquest projecte. Hem conversat amb les tres professores que el coordinen als estudis d'Alcúdia Ràdio. Són Rosa Rodríguez de l’IES Alcúdia, Xesca Gelabert de l’IES Port d’Alcúdia, i Maria Angeles del Pozuelo, del Col·legi Nostra Senyora de la Consolació.

L’Associació Cultural Es Majoral de Calonge va lliurar el passat 1 de març l'Estrella Mostrejada al poeta Pau Vadell. Parlam d’aquest reconeixement amb Jaume Rigo, president de l’entitat, també promotora de la revista Dies i coses.

Acabam explicant la història de la desaparició del vell marí de les aigües de les Balears. És un dels continguts que trobam al darrer número de la revista ADN Còmic de Formentera. Ens la conta el seu autor, Joan Torres.

Podeu escoltar aquí el programa de dia 10-3-24: https://ib3alacarta.com/play/radio/connexiolocal/e20240310210401

Ja ha sortit el nou número de la revista ADN Còmic de Formentera. Una publicació dedicada al còmic, la poesia, la il·lus...
19/03/2024

Ja ha sortit el nou número de la revista ADN Còmic de Formentera. Una publicació dedicada al còmic, la poesia, la il·lustració i la cultura popular feta a Formentera. Ens ho ha explicat Ràdioilla Formentera i parlam amb Vicent Ferrer, el seu coordinador, dels continguts que hi trobam.

Titoieta Ràdio va celebrat el Dia de la Ràdio posant la mirada al món del podcast. Per això hem conegut “Gomet taronja”, un podcast dedicat a la psicologia, el lleure i l’educació. Ens ho explica el seu creador, Toni Artigues.

Aquí pots escoltar el programa del 3-3-24, que va ser en versió reduïda: https://ib3alacarta.com/play/radio/connexiolocal/e20240303213001

El cant redoblat és el cantar més característic de la pagesia pitiüsa i conviu amb la glosa i la cançó glosada. Una opor...
26/02/2024

El cant redoblat és el cantar més característic de la pagesia pitiüsa i conviu amb la glosa i la cançó glosada. Una oportunitat per escoltar-lo és a la cantada pagesa que cada any es celebra a Formentera. Ha tengut lloc aquest febrer i l'ha organitzada l’Escola Municipal de Música i Dansa de l’illa. La podeu escoltar sencera a Ràdioilla Formentera. Al darrer programa en parlam amb Xumeu Joan, cantador, professor de música tradicional i membre d'Aires Formenterencs.

Amb la Revista Bellpuig d’Artà hem conegut la història dels roters, els pagesos que conreaven les terres més pobres de les possessions. Es el tema del Treball Final de Grau de l’arqueòloga Bàrbara Mascaró. Una investigació que es va publicar en forma d’articles a la revista artanenca. Ens acostam a la vida dels roters, amb Bàrbara Mascaró, i parlam del paper de la revista Bellpuig en la difusió d’aquest treball amb la seva directora, Bàrbara Amorós.

Acabam el programa amb Porreres Ràdio. Escoltam com han celebrat a aquesta emissora municipal el Dia Mundial de la Ràdio, Conversam amb la seva coordinadora, Bienvenida Guerrero, dels contiguts, projectes i tallers de Porreres Ràdio.

Podeu escoltar aquí el programa de dia 25-02-24: https://ib3alacarta.com/play/radio/connexiolocal/e20240225210401

Una trobada de ràdios, una conversa, una estona per compartir reflexions sobre el mitjà i la funció de les ràdios de pro...
20/02/2024

Una trobada de ràdios, una conversa, una estona per compartir reflexions sobre el mitjà i la funció de les ràdios de proximitat.

Al darrer Connexió local escoltam la tertúlia organitzada dia 13 de febrer amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio. Ha tengut lloc als estudis d'Alcúdia Ràdio, amb Margalida Socies, directora de la ràdio alcudienca, Àngels Hernàndez, responsable de Sa Pobla Ràdio, Joana Solivellas, directora de Ràdio Pollença, Tomeu Caldentey, responsable de Ràdio Artà Municipal 107.9 FM, i jo mateixa, Magda Cortès, de Connexió local.

Podeu escoltar aquí el programa de dia 18-2-24: https://ib3alacarta.com/play/radio/connexiolocal/e20240218220401

Bon dia i feliç Dia Mundial de la Ràdio! Avui ens trobam per compartir reflexions sobre la funció d’aquest mitjà tan est...
13/02/2024

Bon dia i feliç Dia Mundial de la Ràdio! Avui ens trobam per compartir reflexions sobre la funció d’aquest mitjà tan estimat. A partir de les 12h a Alcúdia Ràdio i diumenge a les 22h a Connexió local IB3 Ràdio.

Les ciutats no són els carrers, són les persones que les habiten. La mort de Rafa Murillo, el passat 12 de desembre, ha ...
12/02/2024

Les ciutats no són els carrers, són les persones que les habiten. La mort de Rafa Murillo, el passat 12 de desembre, ha deixat un buit a l’escena del punk rock i del còmic a Mallorca. Al darrer programa recordam la seva trajectòria. Escoltam alguns fragments del programa 1984 que li varen dedicar a Titoieta Ràdio. Conversam amb Fede Quetglas, de 1984, i amb l’historiador Tomeu Canyelles, co guionista del documental "Jo, punk".

Amb Ràdioilla Formentera coneixem la problemàtica que pateixen al camp amb la proliferació del colom salvatge. Una situació que han tractat en una taular rodona moderada per Pepo Rúbio. L’escoltam i en parlam Joan Antoni Ferrer, Platé, secretari de l’Associació de Caçadors de La Mola.

Els Bach o els Mozart varen ser algunes de les grans nissagues de la història de la música. La família és el tema de l’edició d’enguany de Llibres Sonats, un cicle d’audicions comentades que acull un diumenge al mes la Fundació Biblioteca d'Alcúdia Can Torró. Ens ho ha contat Alcúdia Ràdio i ens ho explica el seu organitzador, el crític i divulgador musical, Joan Estrany.

Podeu escoltar aquí el programa de dia 11-02-24: https://ib3alacarta.com/play/radio/connexiolocal/e20240211210401

11/02/2024

La ràdio, present al nostre dia a dia. En parlarem amb les companyes i companys de les ràdios locals de sa Pobla ràdio, ràdio Artà, ràdio Pollença, Alcúdia ràdio i Ib3 ràdio.

Día 13 de febrer de 2024 día Mundial de la ràdio.
De 12h a 13h Tertúlia en directe emissió des d'Alcúdia ràdio 94.7 fm www.alcudiaradio.com





9


L'11 de febrer es celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nina a la Ciència. A Ràdio Pollença ho celebren aquests d...
05/02/2024

L'11 de febrer es celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nina a la Ciència. A Ràdio Pollença ho celebren aquests dies donant veu a dones científiques o interessades per la ciència. Parlam d'aquesta programació especial i coneixem un grup de quatre alumnes de 2on d'ESO de l'Institut Guillem Cifre de Colonya. Han explicat a la ràdio el seu treball sobre la bioquímica Margarita Salas. El presenten al concurs "Jo vull ser científica" convocat pel Govern.

Amb el programa Artà en Joc de Ràdio Artà Municipal 107.9 FM ens acostam al món de l'skate. Toni Oro té 14 anys i ja ha participat a competicions nacionals i internacionals d'aquest esport. Ens conta com és el seu dia a dia.

Acabam amb la premsa de proximitat. L’Associació Premsa Forana de Mallorca i l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació AMIC Illes Balears s’han compromès a fer feina conjuntament per millorar els continguts i la professionalització d’aquests mitjans. Ens explica aquest acord Rafel Puigserver, president de l'Associació de la Premsa Forana de Mallorca.

Podeu escoltar aquí el programa del 4-02-24: https://ib3alacarta.com/play/radio/connexiolocal/e20240204210401

Al darrer programa vos explicam tres reptes plantejats pel club esportiu Colgados de Formentera. Una experiència que han...
29/01/2024

Al darrer programa vos explicam tres reptes plantejats pel club esportiu Colgados de Formentera. Una experiència que han recollit al documental “Repte aconseguit” que han presentat aquest gener. Ens ho explicat Ràdioilla Formentera, i en parlam amb Pep Riera, un dels fundadors d’aquest club d’esports de muntanya.

Pere Mascaró va ser el primer futbolista pobler que va jugar a primera divisió. El llibre “Un virtuós del futbol” recull la història de la seva trajectòria. L’ha escrita Joan Payeras, investigador i cronista oficial de Sa Pobla. L’ha presentat a Sa Pobla Ràdio i ens ho conta a Connexió local.

Ja està obert el termini per presentar-se als premis Castellitx que organitza l’ Ajuntament d'Algaida Enguany, com a novetat, s’ha convocat la modalitat de podcast en català. Parlam amb Tomeu Sales, tècnic de cultura de l’Ajuntament, sobre l’edició d’enguany i acabam amb alguns fragments del pregó de les festes de Sant Honorat que ha pronunciat l’ex president Francesc Antich. Un pregó que hem escoltat per Titoieta Ràdio.

Podeu escoltar aquí el programa del 28-01-24: https://ib3alacarta.com/play/radio/connexiolocal/e20240128210401

Dirección

Palma De Mallorca

Notificaciones

Sé el primero en enterarse y déjanos enviarle un correo electrónico cuando Connexió local IB3 publique noticias y promociones. Su dirección de correo electrónico no se utilizará para ningún otro fin, y puede darse de baja en cualquier momento.

Contato La Empresa

Enviar un mensaje a Connexió local IB3:

Compartir

Compañías De Medios cercanos


Otros compañías de medios en Palma de Mallorca

Mostrar Todas