Moscow Press

Moscow Press Afghanistan and World news

قتل یک ترافیک در دشت آبدان کندز در نزدیکی های مرز تاجیکستان زیر نام داعش زنگ خطر را برای کشورهای آسیای میانه و روسیه و چ...
31/07/2021

قتل یک ترافیک در دشت آبدان کندز در نزدیکی های مرز تاجیکستان زیر نام داعش زنگ خطر را برای کشورهای آسیای میانه و روسیه و چین به صدا درآورده است.

هر چند پولیس کندز قتل این ترافیک را کار طالبان عنوان کرده است، در صورتی که طالبان دست به این کار زده باشند، نشان دهنده آنست که جان و مال هیچ کسی در امان نیست.

وزیر خارجه روسیه: طالبان بخشی از پشتون‌ها استند!۲۶ سرطان/ تیرسرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه در  تازه‌ترین اظهارات که از طر...
17/07/2021

وزیر خارجه روسیه: طالبان بخشی از پشتون‌ها استند!
۲۶ سرطان/ تیر
سرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه در تازه‌ترین اظهارات که از طریق تلویزیون یک روسیه نشر شد می‌گوید: "ما نمی‌خواهیم در افغانستان یک گروه را بالای گروه دیگر حاکم سازیم. در آن جا ازبیک هست، تاجیک هست، هزاره هست و طالبان هم به مثابه بخشی از پشتون‌ها در حکومت سهیم شوند".

نامه سرگشاده وکلای ولایت دایکندیبه‌حضور مقام عالی ریاست جمهوری اسلامی افغانستان، احتراما اینکه!محترما! طوریکه نیک می دان...
16/07/2021

نامه سرگشاده وکلای ولایت دایکندی

به‌حضور مقام عالی ریاست جمهوری اسلامی افغانستان، احتراما اینکه!

محترما! طوریکه نیک می دانید ولایت دایکندی یک ولایت آسیب پذیر و عملا درگیر جنگ با مخالفین نظام و جمهوریت می باشد. هم اکنون تعدادی زیادی مردم در اثر جنگ، خانه و کاشانه شان را رها کرده و در مرکز ولایت و ولسوالی کیتی دریک وضعیت بدی بسر می برد.

جلالت مآب رییس جمهور جمهوری اسلامی افغانستان؛ تصمیم اخیر شما در مورد ولایت های بامیان و دایکندی یکی از مهمترین تصامیم در طول سال های پسین بود که مایه‌ای دلگرمی قاطبه ای مردم این دو ولایت گردید. والی بامیان مورد استقبال گرم مردم شریف آن ولایت قرار گرفته و خوشبختانه کار خود را آغاز نمود. مردم ولایت دایکندی نیز با اجتماع چند هزار نفری انتظار والی جدید شان را می کشیدند که متاسفانه با تماس تلفنی مقامات صالحه، طیاره حامل والی جدید دایکندی از آسمان شهر نیلی برگشت داده شد، که این مسله باعث ناراحتی شدید و خشم مردم ولایت دایکندی گردیده که شما نتیجه آن را در فضای مجازی و رسانه ها می بینید.

جلالت ماب محترم؛ اینک ما وکلای ولایت دایکندی به چند دلیل از جناب شما می‌خواهیم که محترم سترجنرال مرادعلی‌مراد والی جدید ولایت دایکندی را به وظیفه شان (ولایت دایکندی) معرفی نمایید.

اول؛ جنرال مرادعلی مراد به اساس حکم رسمی شماره 1330 مورخ 22/4/1400 جناب شما بحیث والی جدید دایکندی تقرر حاصل نموده، تطبیق نشدن حکم شما بنا به ملحوظات سیاسی، اصل حاکمیت و اقتدار جمهوریت را زیر سوال خواهند برد.

دوم؛ شرایط فعلی ولایت دایکندی ایجاب می کند که یک فرد خوشنام نظامی، مانند سترجنرال مرادعلی مراد در رهبری آن ولایت قرار بگیرد تا خطرات و تهدیدات موجوده را دفع و مردم را درحمایت از نظام منسجم سازد.

سوم؛ جنرال مرادعلی مراد یک شخص بی طرف و یک جنرال نظامی است که مورد حمایت همه مردم شریف ولایت دایکندی می باشد و همه طیف های اجتماعی از ایشان حمایت می کند.

با احترام!

وکلای ولایت دایکندی؛

۱. وکیل سید محمد داوود سادات ناصری
۲. وکیل علی اکبر جمشیدی
۳. وکیل محمد ظفر صادقی
۴. وکیل ریحانه آزا

11/05/2021

کمیسیون حقوق بشر: هزاره ها در معرض نسل کشی قرار دارد.
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان
اعلامیه رسانه‌ای
19 ثور 1400

درباره کشتار دانش‌آموزان مکتب سید‌الشهدا در غرب کابل و ادامه تلفات غیرنظامیان

دیروز (شنبه، 18 ثور 1400) کشتار دختران مکتب سیدالشهدا در دشت‌ برچی‌ در غرب کابل رخ داد. تا‌ کنون بیشتر از 50 کشته و 151 زخمی این رویداد شناسایی شده‌اند. اکثر قربانیان این رویداد کودکان‌اند. بار دیگر ‌هزاره‌ها ‌در دشت‌ برچی، در آستانه عید رمضان، هدف کشتار قرار گرفتند. باز هم‌‌ مادران، پدران، برادران، خواهران ‌ـ‌و کل جامعه‌ـ دی‌شب در وحشت و اندوه به سر بردند.

مانند بسیاری از ما، این کودکان، مادران و پدران‌شان‌ بی‌صبرانه در انتظار برگزاری جشن عید بودند؛ اما این دختران دانش‌آموز‌‌ دیگر جشن عید را تجربه نخواهند کرد‌. این جشن در ذهن متلاشی‌شده این مادران، بعد از این دیگر مناسبت شادی‌آفرین نخواهد بود، چرا؟

چرا دختران دانش‌آموز کشته شدند؟ چرا رویاهای آنها و امیدهای والدین‌شان به خاک و خون کشیده شد؟ برای کدام هدف؟ این کار به نفع چه کسی است؟ این حمله‌ها، با حمایت چه کسی یا کسانی صورت می‌گیرد؟ باید به این پرسش‌ها پاسخ داده شود. مردم افغانستان به طور مکرر، از رویدادهای هولناک و تلفات رنج می‌برند و در بیشتر موارد، به دلیل تکمیل نشدن پرونده‌ها و اعلان نشدن نتایج تحقیقات، پرسش‌های خانواده‌های قربانیان بی‌پاسخ می‌مانند.

کشتارها ‌بارها محکوم می‌شود، اما محکوم‌کردن و همدردی پاسخی کافی برای کشتار دانش‌آموزان در مکتب، دانشجویان در دانشگاه‌ها و تلفات ناشی از حملات هوایی نیست‌. سازمان ملل، ایالات متحده، اتحادیه اروپا، کشورهای منطقه و کشورهای مسلمان ‌باید خواستار تحقیقات معتبر و شفاف شوند.

فقط 9 روز پیش ده‌ها غیرنظامی در لوگر کشته شدند؛ بیشتر قربانیان دانش‌آموزانی بودند که برای سپری‌کردن آزمون کانکور به پل علم، مرکز ولایت لوگر آمده بودند. ما نباید تنها به نکوهش رویدادها بسنده کنیم. باید شبانه‌روز تلاش کنیم که ‌این، آخرین قتل عام غیرنظامیان، از جمله کودکان و دانش‌آموزان‌، در افغانستان باشد. هیچ‌چیزی کمتر از این، پذیرفتنی نیست.

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان افزایش تلفات غیرنظامیان در ماه رمضان (13 اپریل تا 7 ماه می) را ثبت کرده است. کمیسیون‌ 130 رویداد را ثبت کرده که در جریان ماه رمضان، منجر به تلفات 519 تن از افراد ملکی شده است: 160 کشته و 351 زخمی. این ارقام شامل کشتار دیروز (حمله بر مکتب سیدالشهدا در غرب کابل) نیست. هم‌چنین حوادث ‌مستند ناشده دیگر نیز باقی مانده است.

با توجه به خشونت مداوم، تلفات غیرنظامیان، توقف در مذاکرات صلح و کشتار هولناک دیروز، کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان خواستار انجام فوری اقدامات زیر است:

1. هم‌اکنون آتش‌بس اعلان شود. میزان تلفات غیرنظامی جنگ نگران‌کننده است. کودکان، زنان و مردان در بسیاری نقاط کشور کشته می‌شوند. تنها راه جلوگیری از تلفات غیرنظامیان، آتش‌بس دایمی است. کمیسیون مستقل حقوق بشر از طالبان می‌خواهد که به انجام آتش‌بس پایدار متعهد شو‌ند.

2. مطابق ‌قانون بین‌المللی حقوق بشر، حمایت ویژه‌ از هزاره‌ها و دشت برچی. دولت افغانستان طبق قوانین بین‌المللی بشردوستانه و حقوق بین‌الملل ‌بشر ‌موظف است از جمعیت در معرض خطر جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت، پاکسازی قومی یا نسل‌کشی محافظت کند. قوانین بین‌المللی دولت را موظف به اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از نسل‌کشی، جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و آزار و اذیت بر اساس قومیت و جنسیت‌ می‌کند. در اکتبر سال 2020‌، حدود شش ماه پیش‌ از حمله دیروز، بیش از 40 دانشجو در حمله به مرکز آموزشی کوثر دانش جان خود را از دست دادند. در ماه می سال 2020‌، نزدیک یک سال پیش، ۱۱ مادر باردار، 2 پسر و 1 قابله به‌صورت بی‌رحمانه به قتل رسیدند و 5 تن از مادران زخمی شدند؛ این عمل آشکارا زن‌کشی و کودک‌کشی بود.

حکومت افغانستان باید به تعهدات خود طبق میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی عمل کند و به کشتار هدفمندانه هزاره‌ها اذعان کند. دولت افغانستان باید فوراً طرح حمایتی‌ای را مبتنی بر حقوق بشر برای دشت ‌برچی و مناطق غرب کابل تهیه و ‌ابلاغ کند. این باید شامل برنامه‌هایی برای جبران خسارت جمعی نیز باشد.

3. دبیر کل آنتونیو گوترش باید در این هفته نشست رهبری ویژه‌ای را برگزار کند. این نشست باید قبل از نخستین روز عید برگزار شود. این نشست نباید بیشتر از پنجشنبه 13 می به تأخیر بیفتد. ایشان باید به طور واضح اعلام کند که سازمان ملل متحد می‌خواهد چه کار عملی در مورد مردم افغانستان انجام دهد؟ به قتل این کودکان و نرخ نگران‌کننده تلفات غیرنظامیان بپردازید ‌و تضمین کند که این خشونت هرگز تکرار نمی‌شود.

4. ویرجینیا گامب دو پوتژیتر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور کودکان و درگیری‌های مسلحانه، باید بلافاصله اقدامات عملی و ملموسی را که سازمان ملل برای اطمینان یافتن از هدف قرار نگرفتن مکاتب، مراکز تدریس خصوصی و دانشگاه‌ها در برنامه دارد، روی دست گیرد تا چنین اعمال خشونت‌باری در برابر مراکز تحصیلی ‌تکرار نشود. خانم گمب باید مراحل اولیه اقدامات را قبل از نخستین روز عید و حداکثر پنجشنبه‌، 13 ماه می اعلام کند.

5. یک تیم متخصص و کاملاً مستقل از محققان سازمان ملل متحد باید برای انجام یک مأموریت حقیقت‌یابی در مورد این کشتار و سایر خشونت‌ها در افغانستان ‌اقدام کند. دبیرکل آنتونیو گوترش باید متعهد شود که تیمی از محققان سازمان ملل را به افغانستان بفرستد تا در هماهنگی با یوناما یک مأموریت حقیقت‌یابی را در مورد تمام اتفاقات بزرگی که در این اواخر در افغانستان رخ داده است، ‌انجام دهد. هدف از این تحقیق، شناسایی مجرمان و گرد‌آوری شواهد باشد. سازمان ملل متحد، به عنوان متولی حقوق بین‌المللی ‌بشر، مطابق ‌قطعنامه 2543 (2020)‌، 6 «e، g» شورای امنیت و کلیه قطعنامه‌های قبلی شورای امنیت در مورد افغانستان، باید عاملان این جنایات را شناسایی کند. این امر، شامل تمامی حمایت‌ها و وابستگی آنها به سایر بازیگران دولتی و غیر‌دولتی‌ و منابع مالی، پناهگاه‌ها، آموزش و استخدام آنها باشد. چه کسی یا کسانی‌ مرتکب کشتار کودکان ما ‌شده‌اند و چه کسی یا کسانی از این کشتار حمایت می‌کنند؟ این‌ها باید به‌طور شفاف و دقیق شناسایی شود. کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان از سازمان ملل متحد می‌خواهد که بلافاصله تعهد خود را در مورد شناسایی عاملان این جنایت ـ‌‌ریشه و شاخه‌‌های آن‌ـ ‌اعلام کند و ظرف 60 روز گزارش خود را منتشر کند.

6. قطعنامه شورای امنیت. شورای امنیت باید قطعنامه‌ای در مورد تراژیدی‌های بزرگ اخیر، افزایش جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت در افغانستان صادر کند و متعهد شود که عاملان این جنایات را شناسایی و از آنها بازخواست می‌کند. ‌شورای امنیت هم‌چنین باید تعهدش را در مورد جلوگیری از تکرار چنین کشتارها‌‌ و برداشتن قدم‌های بیشتر برای محافظت از غیرنظامیان در برابر آسیب‌های مشابه اعلام کند.

7. ایجاد یک کمیسیون تحقیق بین‌المللی. یک کمیسیون میان‌حکومتی در مورد تلفات غیرنظامیان تحقیقات انجام دهد. دبیرکل آنتونیو گوترش باید خواستار تحقیق در مورد تلفات غیرنظامیانی شود که بر اثر انواع خشونت‌ها و در مکان‌های مختلف ‌‌از جمله مساجد، گوردواره‌ها، شفاخانه‌‌ها، مکاتب، دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی‌ رخ داده است. این کمیسیون باید به‌طور جامع و مقطعی خشونت‌هایی را بررسی کند که مردم افغانستان را در تمام مناطق کشور و در هر زمینه هدف قرار داده است. بررسی‌های این کمیسیون، باید شامل روش‌های خاصی نیز شود که مردم افغانستان را براساس گروه‌های قومی، منطقه‌ای و جنسیتی مورد حمله قرار می‌دهد. دبیر کل گوترش باید اهداف و تعهدات سازمان ملل در مورد این تحقیق را در اسرع وقت اعلام‌ و یک جدول زمانی قابل اجرا را مشخص کند.

8. مکانیسم و بودجه برای جبران خسارت و مستند‌سازی. با خارج شدن نیروهای بین‌المللی، از جمله ایالات متحده و کشورهای عضو ناتو از جمله انگلیس، آلمان و هلند، باید اطمینان حاصل شود که مکانیزم‌های لازم برای جبران خسارت و مستند‌سازی وجود ‌داشته باشد. این موارد شامل اطمینان از موجودیت اسناد و سوابق دادگاه‌های رسمی، ‌کمیسیون‌های حقیقت‌یاب‌ و تحقیقات در مورد نقض حقوق بشر، ‌هم‌چنین حفاظت از گزارش‌ها و اسناد تولید‌شده‌‌ و شواهد گردآوری‌شده می‌باشد.

9. سرانجام، باید به صدای قربانیان جنگ در افغانستان گوش داده شود. غم و اندوه‌ قربانیان جنگ باید به رسمیت شناخته شود و پرسش‌ها و خواست‌های آنان شنیده شود. بیشتر خانواده‌های قربانیان جنگ در افغانستان از فقیرترین اقشار این کشور هستند. دولت باید تیمی را به محل اعزام کند تا از شرایط اقتصادی خانواده‌ها اطمینان حاصل کند که آن‌ها مساعدت‌هایی را که برای‌شان در نظر گرفته می‌شود، بدون کم‌و‌کاست دریافت می‌کنند. افزون بر این، این کودکان حق دارند در فهرست رسمی قربانیان وزارت شهدا و معلولین قرار بگیرند. ‌کمیسیون مستقل حقوق بشر دریافته است که اکثر خانواده‌های قربانی حملات قبلی مانند حمله بر دانشگاه کابل، آموزشگاه کوثر دانش و زایشگاه دشت‌برچی در فهرست وزارت شهدا و معلولین نیامده‌اند ـ به این عمل باید بلافاصله پایان داده شود. والدین این کودکان حق دارند فرزندان‌شان در فهرست قرار گیرند و از آن‌ها یادبود صورت گیرد. دولت باید اطمینان حاصل کند که توانایی انجام چنین کاری را دار‌د.

‌مانند دیگر حوادث جدی تلفات ملکی، کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان شواهد و مدارک را جهت مستند‌سازی گردآوری می‌کند.

17/02/2021

نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور افغانستان، گفته است که افغانستان باید صاحب یک دولت انتقالی ائتلافی باشد.

کابلوف: امریکا به دنبال بهانه برای نقض توافق‌نامه صلح با طالبان است
16/02/2021

کابلوف: امریکا به دنبال بهانه برای نقض توافق‌نامه صلح با طالبان است

داکتر امین احمدی از قطر به کابل فراخوانده شدیک عضو هیأت مذاکره ‌کننده‌ دولت از قطر فراخوانده شده و قرار است در کابل به ر...
09/02/2021

داکتر امین احمدی از قطر به کابل فراخوانده شد

یک عضو هیأت مذاکره ‌کننده‌ دولت از قطر فراخوانده شده و قرار است در کابل به رخصتی اجباری برود.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از روزنامه اطلاعات روز منابع در دوحه گفته‌اند که محمد امین احمدی، به درخواست رییس جمهور غنی به کابل می‌آید. داکتر احمدی، از قطر فراخوانده شده و قرار است در کابل به رخصتی اجباری برود.

گفته شده که این عضو هیأت مذاکره‌کننده‌ جمهوری اسلامی افغانستان قرار است امروز (دوشنبه، ۲۰ دلو) یا فردا به کابل برگردد.
احمدی درحالی قرار است به رخصتی اجباری برود که چندی پیش یک فایل صوتی منسوب به او در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. در این فایل گفته شده بود که اشرف غنی در نزد جهانیان رییس جمهور محبوب نیست و هزاره‌ها نباید به‌خاطر حمایت از آقای غنی قربانی شوند.
در فایل صوتی منسوب به محمدامین احمدی همچنان گفته شده بود که حکومت موقت آمدنی است و بدون تشکیل حکومت موقت، صلح در افغانستان ممکن نیست.
در این فایل تأکید شده بود: "یکی از راه‌های صلح این است که یک حکومت مشترک تشکیل شود و در آن حکومت مشترک دکتر غنی نیست. در واقع نهایت کوشش این است که نظام نجات داده شود، نه حکومت. حکومت قربانی می‌شود و غنی، قربانی اول است".
شایان ذکر است که امین احمدی از طرف حزب وحدت اسلامی افغانستان به رهبری محمدکریم خلیلی، رییس پیشین شورای عالی صلح معرفی شده بود.

حامدکرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان روز دوشنبه با آقای دیمیتری ژیرنوف سفیر فدراسیون روسیه در کابل دیدار کرد.در این دیدار...
08/02/2021

حامدکرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان روز دوشنبه با آقای دیمیتری ژیرنوف سفیر فدراسیون روسیه در کابل دیدار کرد.
در این دیدار در مورد انکشافات اخیر در روند صلح، قدم های بعدی در این زمینه و ضرورت هماهنگی بیشتر جامعه جهانی برای کامیابی این روند تبادل نظر صورت گرفت.

اطمینان سفیر روسیه درباره پشتیبانی این کشور از روند صلح افغانستان در دیدار با حنیف اتمر وزارت امور خارجه افغانستان از دی...
07/02/2021

اطمینان سفیر روسیه درباره پشتیبانی این کشور از روند صلح افغانستان در دیدار با حنیف اتمر

وزارت امور خارجه افغانستان از دیدار وزیر امور خارجه افغانستان با سفیر روسیه در کابل خبر داد.

به گزارش اسپوتنیک، وزارت امور خارجه افغانستان امروز یکشنبه ۱۹ دلو ۱۳۹۹ نوشت: محمد حنیف اتمر وزیر خارجه افغانستان با دمیتری ژیرنوف سفیر روسیه درکابل درباره همکاری‌های اقتصادی و روند صلح افغانستان گفتگو کرد.
در ادامه این خبرنامه آمده است، که وزیر امور خارجه ضمن تأکید بر اهمیت آتش‌بس همه‌جانبه، اظهار داشت که تأمین صلح در افغانستان به نفع همه جوانب بوده و می‌تواند زمینه‌ساز همکاری‌های اقتصادی و تقویت اتصال منطقه‌یی گردد. سفیر روسیه درباره پشتیبانی حکومت اش از روند صلح افغانستان اطمینان داد و تاکید نمود که ثبات افغانستان موجب ثبات آسیای مرکزی و روسیه است.
وزارت خارجه افغانستان افزوده است، که همچنین آقای اتمر درباره همکاری های اخیر میان افغانستان با کشورهای آسیای مرکزی گفت و اضافه کرد که گسترش روابط افغانستان با کشورهای این حوزه، فرصت همکاری های اقتصادی با روسیه را گسترش می دهد.

دیدار هیئت کمیته رزمندگان انترناسیونالیست تحت شورای سران کشورهای مستقل مشترک بریاست آقای‌ الکساندر کووالف با سفارت روسیه...
01/02/2021

دیدار هیئت کمیته رزمندگان انترناسیونالیست تحت شورای سران کشورهای مستقل مشترک بریاست آقای‌ الکساندر کووالف با سفارت روسیه در کابل

#Россия #Афганистан #Кабул #Посол #Встреча

‎روسیه #افغانستنان #کابل #سفیر #ملاقات #

افشای جزییات حمله به حشد شعبی؛ پای امریکا در میان استبه گزارش اسپوتنیک، یک منبع امنیتی عراقی گفته است که حمله به نیروهای...
24/01/2021

افشای جزییات حمله به حشد شعبی؛ پای امریکا در میان است

به گزارش اسپوتنیک، یک منبع امنیتی عراقی گفته است که حمله به نیروهای حشد شعبی در عراق با همکاری نیروهای امریکایی انجام شده است و آن‌ها در این حمله برنامه‌ریزی و حمایت مستقیم کرده اند.

کابلوف: تلاش بایدن برای پیدا کردن شواهد در مورد رابطه مسکو با طالبان بی نتیجه خواهد بود.سخنگوی دفتر مطبوعاتی کاخ سفید گف...
22/01/2021

کابلوف: تلاش بایدن برای پیدا کردن شواهد در مورد رابطه مسکو با طالبان بی نتیجه خواهد بود.
سخنگوی دفتر مطبوعاتی کاخ سفید گفته بود که جو بایدن فرمانی را صادر کرده است که در آن باید پرونده‌های هکرهای روسی، الکسی ناوالنی و موضوع جوایز نقدی روسیه به طالبان برای کشتن سربازان امریکایی بررسی شود.
به گزارش اسپوتنیک، ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور افغانستان، می‌گوید که تلاش اداره جوبایدن برای ردیابی ارتباط میان مسکو و گروه طالبان بی نتیجه خواهد بود.
وی گفت: هیچ شواهدی در این رابطه وجود ندارد، اگر این تلاش‌ها صادقانه باشد، طرف امریکایی میداند که این کار آنها مزخرف است."

دیدار سفیر روسیه با حامد کرزی، و صحبت راجع به گفتگوهای صلح
22/01/2021

دیدار سفیر روسیه با حامد کرزی، و صحبت راجع به گفتگوهای صلح

دیدار سفیر قطر در کابل با محترم دیمیتری ژیرنوف سفیر روسیه در کابل.
20/01/2021

دیدار سفیر قطر در کابل با محترم دیمیتری ژیرنوف سفیر روسیه در کابل.

Address

Kabul

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Moscow Press posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Share