خانه حکمت 2.0 - افغانستان

خانه حکمت 2.0 - افغانستان صفحه رسمی پروژه خانه حکمت

د حکمت د کور د پروژې رسمي پاڼه We have consistently shared a variety of scientific articles and the latest breakthroughs.

در دو سال اخیر، "صدای علم" به عنوان یک پایگاه مستمر برای ارائه دانش علمی فعالیت می کند. ما با شوق و اصرار زیاد، برای اشتراک گذاری مقالات علمی متنوع و آخرین خبرها از دستاورد های علمی متعهد بوده ایم. پادکست ها و مجله عملی ما، نه تنها کنجکاوی را در میان مخاطبان مان برانگیخته است، بلکه با روشن کردن مباحث علمی، سطح دانش عمومی در باره اساسات علمی را در جامعه ارتقا داده است. علاوه بر این، اخبار و پست های

آموزشی روزانه ما که بطور متواتر در صفحات اجتماعی صدای علم به نشر میرسد، به خوانندگان کمک می کنند تا درک عمیق تری از دنیای اطراف خود داشته باشند.
ما باور داریم که علم فقط مختص دانشمندان نیست؛ بلکه همه افراد جامعه باید فرصت بررسی و کاوش در آن را داشته باشند. چه شما یک علاقمند به علم، یک دانشجو یا حتی یک حرفه ای با تجربه باشید، "صدای علم" پنجره ای است برای دسترسی به دانش و بینش های علمی جدید. ماموریت اصلی ما این است که جامعه خود را با دستاورد های جدید دانش نوین آشنا سازیم. و در این راستا حمایت شما خوانندگان و مخاطبین عزیز برای ما نیرو می بخشد. For the past two years, "The Voice of Science" has been a powerful platform for spreading scientific knowledge. Our podcasts and magazine have sparked curiosity in our audience and improved societal understanding of fundamental scientific principles. Our daily educational news and posts, published regularly on the Voice of Science's social pages, deepen readers' understanding of their surroundings. We believe that science isn't just for scientists. Everyone should have the opportunity to explore and understand it. "The Voice of Science" provides access to new scientific knowledge and insights, whether you're a science enthusiast, a student, or an experienced professional. Our primary mission is to familiarize our community with modern science's achievements. Your support enables us to continue this endeavor.

25/06/2024

Attention friends!
If you are an entrepreneur, a creator or an innovator and need financial assistance to launch your meaningful projects in Afghanistan or abroad then please consider applying to our program.
Innovation hub Afghanistan has funded over 63 projects since its inception in 2021 with over $226,000 USD given out in microgrants.
Our program will continue to help Afghan entrepreneurs and startups to grow and expand.
Please reach out to me for more information. If you are feeling confident you can directly apply through the link below �.
Innovation hub’s maximum grant amount is $6,000 US so please make sure you meet the requirements before you apply.
Everyone is eligible (except anyone with ties to the de facto regime in kabul administration or any governmental entity related to the de facto regime and kabul administration).
Projects can be from any category, from education to arts and culture and entrepreneurship with an emphasis on entrepreneurship for this cycle.
Please reach out for more information.
Best regards
A. M. Ramizy

https://forms.gle/1uoxMrqCD2Y8Gmw56

آیا می دانستید فعالیت بدنی کودکان آنها را انعطاف پذیر تر می سازد!؟کودکانِ فعال که تحرک بیشتری دارند همیشه به عنوان کودکا...
22/04/2024

آیا می دانستید فعالیت بدنی کودکان آنها را انعطاف پذیر تر می سازد!؟

کودکانِ فعال که تحرک بیشتری دارند همیشه به عنوان کودکان شوخ و درد سرساز شناخته می شوند. والدین آنها همواره نگران عملکرد فرزندان خویش در محیط بیرون و جامعهء می باشند. اما تحقیقات نشان داده است که کودکان با فعالیت های بدنی مختلف مثل ورزش روزانه، در مقایسه با کودکان با فعالیت بسیار کم، منعطف تر بوده و با استرس کنار می آیند.

براساس نتایج یک تحقیق که از سوی یک گروه تحقیقی به سرپرستی داکتر مانوئل هانکه، انجام شد، نشان داد که میزان استرس فزیکی کودکان پس از ورزش کاهش می یابد. در این آزمایش ۱۱۰ کودک در رده های سنی ۱۰ تا ۱۳ سال انتخاب شده که به دو گروه تقسیم شده بودند. در طول یک هفته، گروه اولی یک ساعت ورزش روزانه انجام می دادند ولی گروه دومی فعالیت خاص نداشتند. در آخر هفته آنچه محققین انجام دادند اندازه گیری سطح هورمون استرس کورتیزول در آنها بود.

در واقع کورتیزول (Cortisol) به عنوان هورمون استرس شناخته میشود که توسط غدد فوق کلیوی ترشح شده هدف های خاص را دنبال می کند. همچنین سطح این هورمون را از طریق تست لعاب دهن که بهترین و آسان ترین راه برای تعیین میزان استرس افراد در موقعیت های استرس زاست، نیز می‌توان اندازه گیری کرد.

با وجودی که هورمون کورتیزول هنگام ورزش یا فعالیت های بدنی بیشتر تولید می شود اما دلیل کاهش غلظت آن در موقعیت های پراسترس می تواند یادگیری مغز باشد. به این معنا که مغز ما عادت می کند این هورمون را با چه چیزی مثبت ارتباط دهد. مثلأ مغز ترجیح می دهد میزان این هورمون را در هنگام بازی فوتبال در بدن کودک افزایش و در جریان امتحان کاهش دهد.

از سوی هم نتایج گراف مغزی الکتریکی (EEG) کودکان نشان می دهد که استرس می تواند در تفکر آنها اختلال ایجاد کند. این همان لحظهء است که از کودک چیزی پرسیده می شود و او به دلیل استرس بالا نمی تواند درست فکر کند و سرانجام سکوت می کند.
به این شکل معلوم شد که با کاهش استرس در کودکان فعال، سطح تفکر آنها بهتر شده و از سوی دیگر در موقعیت های خاص زندگی انعطاف بیشتر خواهند داشت.

منابع:

https://www.sciencedaily.com/releases/2023/09/230905124926.htm

https://www.healthcentral.com/condition/cushings-syndrome/what-is-cortisol

https://www.sciencedirect.com/topics/psychology/salivary-cortisol

چرا بعضی خاطرات را فراموش می کنیم؟زندگی ما انسان ها مجموعهء از خاطرات بی شماری است که ممکن برخی از آنها را فراموش کنیم. ...
13/04/2024

چرا بعضی خاطرات را فراموش می کنیم؟

زندگی ما انسان ها مجموعهء از خاطرات بی شماری است که ممکن برخی از آنها را فراموش کنیم. گاهی این فراموشی ما را مایوس می کند زیرا این عملکرد حافظه را یک ضعف می پنداریم. اما جدا از باور های عام، واقعأ دلیل علمی فراموش کردن خاطرات چیست؟ و آیا این عادت مغز ما واقعأ چیزی بد است؟

به باور اکثر دانشمندان، فراموش کردن یک عملکرد خاص مغز ماست.‌ به دلیل اینکه مغز تمایل به پویایی دارد و به دنبال مسیر برای تعامل با محیط است، از سوی هم جهان قابل مشاهدهء ما همواره در حال تغییر می باشد و هر روز شرایط جدید خلق می شوند. به این شکل مغز ما نیز زمینهء انعطاف پذیری را ایجاد می کند که بخشی از آن تصفیه حافظهء ماست.

قابل ذکر است که خاطرات مغز ما، درواقع مجموعه ای از نیورون های هستند، بنام «سلول های انگرام». ما زمانی می توانیم خاطرات را به یاد بیاوریم که این سلول ها فعال شوند و همچنان ما زمانی چیزی را فراموش می کنیم که این سلولها فعال نباشند. در اصل این راهکار اصلی مغز است که باعث می شود بعضی خاطرات فراموش شوند.

این یک واقعیت است که عملکرد مغز انسان‌ها بر اساس نیاز آنهاست. انباشته شدن خاطرات در حافظه تصور کنید که با زیاد شدن عمر انسان ها چقدر می تواند مشکلات را در عملکرد مغز ایجاد کند. این مانند کند شدن موبایل شما به دلیل پر شدن حافظه آن است. البته مغز ساحهء وسیع تر برای جابجایی خاطرات دارد ولی نیاز نمی بیند همه را دم دست قرار دهد تا به یاد آورده شوند‌، مگر اینکه روی آن فشار بیاورید تا آن هم به دنبال خاطره مشخص در میان طبقات حافظه بگردد.

گفته می شود که پروسهء فراموش کردن خاطرات در اصل یک نوع یادگیری است. مغز ما به مرور زمان تثبیت می‌کند که چه چیزهای را از ساحه یادداشت های حافظه ما حذف کند و چه چیز های را نگهدارد. همچنان مغز شما اطلاعات ذخیره شده در حافظه را براساس میزان کاربرد آن در زندگی شما طبقه بندی می کند. مانند نگهداشت بعضی از خاطرات که وقفهء زمانی به یادآوری آن کوتاه بوده و در انبار خاطراتِ به درد نخور قرار ندارند.

اگر چه ممکن است فراموشی معادل از دست دادن اطلاعات باشد، اما براساس تحقیقات جدید، گاهی ممکن است علت فراموشی، تغییر موقعیت خاطرات یا دسترسی به حافظه باشد نه از دست دادن آنها. این بدان می ماند که حافظه شما همچون یک گاوصندوقی باشد که رمز قفل آنرا به یاد نمی آورید.

منابع:

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/01/220113111421.htm

https://time.com/6171190/new-science-of-forgetting/

https://theconversation.com/curious-kids-why-do-i-sometimes-forget-what-i-was-just-going-to-say-116663

The upcoming solar eclipse in North America will be visible for millions of people in Mexico, U.S, and Canada. I will tr...
26/03/2024

The upcoming solar eclipse in North America will be visible for millions of people in Mexico, U.S, and Canada. I will travel to Niagara Falls, ON the day before the eclipse for a full coverage of the event. I will have my newly acquired Celestron 8" telescope with me as well along with other gizmos to livestream, the event on as many platforms as possible. I hope you are able to tune in to my Instagram and pages on April 8th 2024 for commentary and live coverage of the eclipse.
I just hope that the Canadian winter is over and we get to enjoy the eclipse in full beauty.

What do you want to see from me during the livestream? share your recommendations and comments until then please.

Best
AMR

این پست برای کسانی است که قبل از خواب در بستر زیاد فکر می‌کنند یا به اصطلاح عامیانه چرت می‌زنند.آیا شما هم جزء کسانی هست...
28/01/2024

این پست برای کسانی است که قبل از خواب در بستر زیاد فکر می‌کنند یا به اصطلاح عامیانه چرت می‌زنند.
آیا شما هم جزء کسانی هستید که به مشکل به خواب میروید؟
برای ادامه مطلب روی لینک کلیک کنید👇👇👇👇👇
https://thevoiceofscience.org/?p=7663

27/01/2024

اثرات انفجار بمب اتم!
برای تماشای برنامه کامل، روی لینک کلیک کنید👇👇👇👇👇👇
https://youtu.be/MexTFrxk6TQ

‌ای_هسته_پیشرفته ‌ای_هسته_کاربردی ‌ای_هسته #هسته‌ای ‌ای_پیشرفته ‌ای_کاربردی ‌ای ‌ای

یک ربات چقدر می تواند از ما باهوش تر باشد؟تکنولوژی امروزه به یک ضرورت مبرم در زندگی انسان‌ها تبدیل شده است. با پیشرفت هو...
27/01/2024

یک ربات چقدر می تواند از ما باهوش تر باشد؟
تکنولوژی امروزه به یک ضرورت مبرم در زندگی انسان‌ها تبدیل شده است. با پیشرفت هوش مصنوعی، برخی اعتقاد دارند که ربات‌ها می‌توانند بیشتر از انسان‌ها بدانند و باهوش‌تر از ما عمل کنند. این باعث شده که ما تمایل داشته باشیم ضریب هوش این ربات‌ها را بسنجیم، اولین رباتی که مورد سنجش هوش یا همان تست IQ قرار گرفت، ربات هوشمند “چت جی پی تی (Chatgpt)” بود.
به نظر شما ضریب هوش Chatgpt چند است؟
برای ادامه مطلب روی لینک کلیک کنید👇👇👇👇👇
https://thevoiceofscience.org/?p=7657

26/01/2024

اوپنهایمر (oppenheimer) کی بود و چگونه به فکر ساختن بمب اتم شد؟
برای تماشای برنامه کامل، روی لینک کلیک کنید👇👇👇👇👇👇
https://youtu.be/MexTFrxk6TQ

‌ای_هسته_پیشرفته ‌ای_هسته_کاربردی ‌ای_هسته #هسته‌ای ‌ای_پیشرفته ‌ای_کاربردی ‌ای ‌ای

25/01/2024

بمب اتم چی هست و چگونه کار میکند؟
برای تماشای برنامه کامل، روی لینک کلیک کنید👇👇👇👇👇👇
https://youtu.be/MexTFrxk6TQ

‌ای_هسته_پیشرفته ‌ای_هسته_کاربردی ‌ای_هسته #هسته‌ای ‌ای_پیشرفته ‌ای_کاربردی ‌ای ‌ای

23/01/2024

جایزه نوبل سال 2023 در بخش فزیک به چه نوع تحقیق داده شد؟
برای تماشای برنامه کامل، روی لینک کلیک کنید👇👇👇👇👇👇
https://youtu.be/bH5dQayS1cg

#2023

اوتیسم چیست؟ و چگونه بدانیم فردی دچار این بیماری است؟شاید گاهی با افرادی مواجه شده باشید که رفتار عجیب شان باعث تعجب شما...
23/01/2024

اوتیسم چیست؟ و چگونه بدانیم فردی دچار این بیماری است؟
شاید گاهی با افرادی مواجه شده باشید که رفتار عجیب شان باعث تعجب شما شده باشد و فکر کنید طرف مقابل شخص نورمالی نیست.
با یادگیری و فهم بیشتر در مورد اوتیسم، می‌توانیم به بهبود زندگی افراد مبتلا کمک کنیم و از احتمال وجود این بیماری در اطرافیان مان آگاه باشیم.
برای ادامه مطلب روی لینک کلیک کنید👇👇👇👇👇
https://thevoiceofscience.org/?p=7647

۲۵۰ میلیون سال قبل نقشهء زمین چگونه بود؟واقعیت های عجیبی در باره زمین وجود دارد که گاهی تصور آن برای انسان دشوار است . ب...
22/01/2024

۲۵۰ میلیون سال قبل نقشهء زمین چگونه بود؟
واقعیت های عجیبی در باره زمین وجود دارد که گاهی تصور آن برای انسان دشوار است . به عنوان مثال، آیا می‌دانستید که آب و آهن، دو ماده مهم برای زمین، از سیارات دور دست به این سیاره رسیده‌اند؟ یکی دیگر از این خصوصیات شگفت انگیز در باره زمین این است که ۲۵۰ میلیون سال پیش، همه کشور‌ها در یک قاره متصل بوده اند، بدون هیچ فاصله‌ای بین کشور‌ها، و تمام قاره‌ها یک قاره و یک سرزمین بودند.
فرضاً اگر ۲۵۰ میلیون سال پیش زنده بودیم همه ما انسان‌ها در یک قاره زیسته و می‌توانستیم از طریق خشکه به همه نقاط جهان سفر کنیم.
به نظر شما وضعیت فعلی زمین بهتر است یا ۲۵۰ میلیون سال پیش؟
چه اتفاقی افتاد که این سیاره خاکی به قاره‌های بزرگ تبدیل شد؟
برای ادامه مطلب روی لینک کلیک کنید👇👇👇👇
https://thevoiceofscience.org/?p=7642

رقابت کشور ها برای رسیدن به ماه!این بار جاپان پس از آمریکا، روسیه، چین و هند، پنجمین کشوری شد که به ماه فرود آمد؛ اما با...
22/01/2024

رقابت کشور ها برای رسیدن به ماه!
این بار جاپان پس از آمریکا، روسیه، چین و هند، پنجمین کشوری شد که به ماه فرود آمد؛ اما با چالش غیرمنتظره سردچار شد. این کاوشگر جاپانی پس از فرود به ماه، برق تولید نمی‌کند و امکان دارد برای همیشه خاموش شود.
برای ادامه مطلب روی لینک کلیک کنید👇👇👇👇👇👇
https://thevoiceofscience.org/?p=7635

20/01/2024

تاثیر و کاربرد کوانتم فزیک در زنده گی انسان ها
برای تماشای برنامه کامل، روی لینک کلیک کنید👇👇👇👇👇👇
https://youtu.be/bH5dQayS1cg

کشتار ۸۰ میلیون کوسه در سال،  توسط انسان ها!از زمان شروع حیات انسان در روی زمین تا کنون،  ۶۷۰۰۰ نوع حیوان منقرض شده اند....
20/01/2024

کشتار ۸۰ میلیون کوسه در سال، توسط انسان ها!
از زمان شروع حیات انسان در روی زمین تا کنون، ۶۷۰۰۰ نوع حیوان منقرض شده اند. این انقراض یا به دلیل تغییر اقلیم و یا به دلیل کشته شدن بیش از حد این انواع توسط انسان ها بوده است.
در سال ۲۰۱۶ تخمین زده شده بود که اگر روند کشته شدن حیات وحش به همین ترتیب ادامه پیدا کند تا سه سال آینده نیم از حیات وحش از بین خواهد رفت .
به طور نمونه؛ حیوانات که توسط انسان ها کشته شده و نسل شان منقرض شده اند، عبارت اند از: شیر آمریکایی، شتر امریکایی، ماموت ها، وزغ طلایی، فیل عاج مستقیم، وغیره .
همچنان در سال ۲۰۱۱ اتحادیه بین المللی محیط زیست در گزارش خود اعلان کرد که ۲۵٪ از پستانداران زمین در شرف نابودی و انقراض هستند.
و‌ حالا، کوسه ها نیز در گروه حیوانات در حال انقراض قرار گرفته اند که عامل اصلی آن فعالیت های دریایی انسان‌ها خوانده می‌شود.
برای ادامه مطلب روی لینک کلیک کنید👇👇👇👇👇
https://thevoiceofscience.org/?p=7628

تولید بطری که می تواند برای ۵۰ سال بدون چارج کردن کار دهد!😲😲😲در آخرین گزارشات تکنولوژی، این بار چینی ها توانستند بطری ها...
18/01/2024

تولید بطری که می تواند برای ۵۰ سال بدون چارج کردن کار دهد!😲😲😲
در آخرین گزارشات تکنولوژی، این بار چینی ها توانستند بطری های تولید کنند که برای چندین سال نیاز به چارج ندارد.
پیش‌بینی میشود که در آینده نه چندان دور، شما قادر خواهید بود که با یک بار چارج نمودن موبایل همراه تان، آنرا را تا ۵۰ سال استفاده کنید.
برای ادامه مطلب روی لینک کلیک کنید👇👇👇👇👇
https://thevoiceofscience.org/?p=7623

Address

Kabul
1001

Website

https://thevoiceofscience.org/

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when خانه حکمت 2.0 - افغانستان posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to خانه حکمت 2.0 - افغانستان:

Videos

Share