Azergi Media

Azergi Media شبکه تلویزیونی

سلام وقت تان بخیر به خبر این ساعت از آزرگی میدیا بامن احمدعلی مرادی خوش آمدید امروز19مارس سال 2023میلادی است و حال سر خط...
19/03/2023

سلام وقت تان بخیر به خبر این ساعت از آزرگی میدیا بامن احمدعلی مرادی خوش آمدید امروز19مارس سال 2023میلادی است و حال سر خط مهمترین خبر
برنامه جهانی خوراک برای کمک به افغانستان با کمبود بودجه روبه‌رو است

استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد، می‌گوید که کمک‌های برنامه جهانی خوراک در ماه مارچ در افغانستان به نصف کاهش یافته است.

برنامه جهانی خوراک می‌گوید که برای رسیدگی به سیزده میلیون نیازمند در ماه اپریل در افغانستان، ۹۳ میلیون دالر درخواست کمک کرده است.

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است: «برنامه جهانی خوراک هشدار داد که این کشور در بالاترین حد خطر قحطی در یک ربع قرن قرار دارد و از هر دو خانواده یک خانواده در حال مقابله با بحران است تا زنده بمانند. برنامه جهانی خوراک به ۹۳ میلیون دالر برای کمک به سیزده میلیون نفر در ماه اپریل و ۸۰۰ میلیون دالر برای شش ماه آینده نیاز دارد.»

مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور کمک‌های بشردوستانه، می‌گوید که برنامه جهانی خوراک بیش از نیم میلیون تن گندم را به افغانستان، چند کشور افریقایی و یمن منتقل کرده است.

مارتین گریفیتس گفته است: «برنامه جهانی خوراک توانسته است که بیش از نیم میلیون تن گندم را برای پشتیبانی از عملیات‌ بشردوستانه در افغانستان ،اتیوپی، کنیا، سومالیا و یمن منتقل کند.»

عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد، می‌گوید که کاهش کمک‌های بشردوستانه به شمار زیادی از نیازمندان در افغانستان آسیب خواهد زد.

آقای نظری به طلوع‌نیوز گفت: «کاهش کمک‌ها به مردم افغانستان از سوی نهادهای کمک کننده و جامعه بین‌المللی تاثیرات منفی روی وضعیت معیشتی مردم افغانستان دارد. به این دلیل تقاضای ما از جامعه بین‌المللی این است که هم کمک‌های بشردوستانه و هم کمک‌های انکشافی به مردم افغانستان تداوم داشته باشد.»

پیش از این، مقام‌های ازبیکستانی در دیدار با نماینده منطقه‌ای کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در باره کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان گفت‌وگو کرده است. انتظار می‌رود که این کمک‌ها از سوی مرکز حمل‌ونقل و تدارکات بین‌المللی انجام شود. این بود خبر این ساعت که تقدیم تان شد از همراهی تان سپاس گذارم خدانگهدار.

Azergi Media صدای مردم افغانستان
07/03/2023

Azergi Media
صدای مردم افغانستان

تلا‌ش‌ها برای سرمایه‌گذاری بالای نخستین موتر سپورتی افغانستانمارچ 3, 2023پس از رونمایی نخستین موتر سپورتی در افغانستان، ...
03/03/2023

تلا‌ش‌ها برای سرمایه‌گذاری بالای نخستین موتر سپورتی افغانستان

مارچ 3, 2023

پس از رونمایی نخستین موتر سپورتی در افغانستان، حالا اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی می‌گوید که برای توسعه و تولید بیش‌تر این نوع موترها در کشور در کنار شرکت‌های آلمانی و ﺑﺮﻳﺘﺎﻧﻮﯼ، افغان‌های مقیم خارج با ابراز علاقه‌مندی تعهد سرمایه‌گذاری چهارصد میلیون دالر از بهر ایجاد یک کمپنی موتر را داده‌اند.

طی نمایشگاۀ سه‌روزه امروز (پنج‌شنبه، ۱۲ حوت) در کابل غلام حیدر شهامت، رییس اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی، در مورد سرمایه‌گذاری روی این موتر سپورتی می‌گوید: «از طرف شرکت‌های خارجی هم پیشنهاد سرمایه‌گذاری روی این موتر داده شده است، از سوی شرکت‌های جرمنی و بریتانیا.»

او افزوده است: «افغان‌های ما هم درخواست سرمایه‌گذاری تا چهارصد میلیون دالر را داده‌اند و ان‌شاء‌الله فکر می‌کنم که پس از دو و سه روز یک قرارداد با یکی از شرکت‌های خصوصی برای سرمایه‌گذاری بالای این موتر امضا می‌شود.»

از سویی هم، طراح این موتر می‌گوید که در صدد تولید محصولات دیگری هستند و هدف از حضور در این نمایشگاه جذب سرمایه‌گذاری برای تولید بیش‌تر این نوع موترها می‌باشد.

محمد رضا، سازنده نخستین موتر سپورتی، گفت: «این نمایش سه روز است و در این سه روز ما با اتاق‌های صنایع و تجارت، اتاق‌های سرمایه‌گذاری، دولت، ملت و رسانه‌ها صحبت می‌کنیم که چطور می‌توانیم جذب سرمایه کنیم.»

در همین حال، سکتور خصوصی کشور بر سرمایه‌گذاری بالای تولید موتر در داخل افغانستان تأکید کرده است.

اعضای سکتور خصوصی می‌گویند که بحث سرمایه‌گذاری به‌منظور آموزش فنی و حرفه‌یی را هفته آینده آغاز خواهند کرد.

از سویی هم، گفته می‌شود که بیش‌تر اشتراک کنندگان این نمایشگاه، ادارات خصوصی تعلیمی و مسلکی بوده‌اند.

ذکریا، اشتراک‌کننده، گفت: «چنین نمایشگاه خیلی به ما مثبت واقع می‌شود به‌خاطر این‌که تعلیمات تخنیکی و مسلکی همیشه کار کرده و کار می‌کند که فقر را کم بسازد و صنعت را بالا ببرد.»

محمد صابر، یکی دیگر از اشتراک‌کنند‌گان، خاطرنشان کرد: «ما انجنیر داریم، کارگر داریم صرف و صرف برای ما وسایل نیاز است که خود ما تولید کنیم»

گفتنی است که کارشناسان اقتصادی هم‌چنان گفته‌اند که اگر برگزاری چنین نمایشگاه‌ها از سوی دولت افزایش یابد، بر رشد اقتصاد افغانستان اثرگذار خواهد بود.

شما بعد از این دنبال کردن خود را در یوتیوب هم ادامه دهید!AzergiMedia صدای مردم افغانستان
02/03/2023

شما بعد از این دنبال کردن خود را در یوتیوب هم ادامه دهید!
AzergiMedia صدای مردم افغانستان

سلام وقت تان بخیر به خبر این ساعت آزرگی میدیا بامن احمد علی مرادی خوش آمدید امروز 27 فبروری سال 2023 میلادی است و حالا ا...
27/02/2023

سلام وقت تان بخیر به خبر این ساعت آزرگی میدیا بامن احمد علی مرادی خوش آمدید امروز 27 فبروری سال 2023 میلادی است و حالا ادامه خبر این ساعت
کاهش ثبت‌نام در دانشگاه‌ها و نهادهای تحصیلی خصوصی

اتحادیه دانشگاه‌ها و نهادهای تحصیلات عالی خصوصی می‌گوید که ثبت‌نام‌ دانشجویان در نهادهای تحصیلی خصوصی تا هفتاد درصد کاهش یافته است.

مسوولان در این اتحادیه می‌گویند که محدودیت‌های اخیر بر فعالیت دانشگاه‌ها اثر بد گذاشته‌اند و شمار کمی از جوانان حاضر به ثبت‌نام در دانشگاه‌های خصوصی استند.

محمد کریم ناصری، مسوول رسانه‌های اتحادیه دانشگاه‌ها و نهادهای تحصیلات عالی خصوصی، گفت: «به طور کلی اگر بگوییم ثبت نام در دانشگاه‌ها از ۶۰ تا ۷۰ درصد کاهش یافته است، قبل از این سطح افراد زیادی ثبت نام می‌کردند.»

مالکان شماری از دانشگاه‌های خصوصی می‌گویند که اگر اوضاع به همین گونه ادامه یابد، برخی از دانشگاه‌ها بسته خواهند شد.

شیر علی ظریفی، رییس دانشگاه دعوت، در این باره گفت: «روی فعالیت ما تاثیر منفی گذاشته است، چون از دو منبع درآمد داشتیم، اکنون از یک منبع درآمد داریم.»

نگرانی‌ها از بسته شدن برخی از نهادهای تحصیلی خصوصی در حالی ابراز می‌شوند که سرپرست وزارت تحصیلات عالی روز شنبه در همایش دینی – علمی برای استادان دانشگاه‌های خصوصی گفته است که از بخش تحصیلی در کشور پشتیبانی می‌کند.

در همین حال، شماری از استادان دانشگاه‌ می‌گویند که بسته شدن دانشگاه‌ها، محروم ماندن دختران بالاتر از صنف ششم از ادامه آموزش و فقر گسترده سبب شده‌اند که جوانان نتوانند به آموزش ادامه دهند.

فضل هادی وزین، استاد دانشگاه، به طلوع‌نیوز گفت: «امارت اسلامی باید دانشگاه‌ها روی دختران باز و از سیاست‌های سخت پرهیز کند و به دانشجویان اجازه دهد که آموزش خود را به پیش ببرند.»

سید جواد سجادی، یکی دیگر از استادان، می‌گوید: «اگر یک فضای اعتماد و باور به آینده در کشور حاکم شود، ان شاءالله انگیزه‌های رفتن به دانشگاه‌ها و درس خواندن در نسل جوان بیشتر می‌شوند.»

بربنیاد تخمین‌های اتحادیه دانشگاه‌ها و نهادهای تحصیلات عالی خصوصی، اگر محدودیت‌ها بر آموزش بانوان برداشته نشود، چهل دانشگاه و نهاد تحصیلات عالی خصوصی در کشور بسته خواهند شد.

سلام توجه نمایید به خبر این ساعت گذرگاه مرزی تورخم به روی لاری‌های اموال تجارتی باز شدفبروری 26, 2023لاری‌های حامل مواد ...
26/02/2023

سلام توجه نمایید به خبر این ساعت
گذرگاه مرزی تورخم به روی لاری‌های اموال تجارتی باز شد

فبروری 26, 2023

لاری‌های حامل مواد غذایی و دارویی روز شنبه ۲۵ فبروری (ششم حوت) پس از بازگشایی گذرگاه مرزی تورخم اجازهٔ عبور و مرور را یافتند.

گذرگاه تورخم به تاریخ ۱۹ فبروری توسط افغانستان مسدود شد و ساعاتی پس از آن، افراد این گروه با نظامیان پاکستانی در این بندر درگیر شدند.

روابط بین دو کشور پس از به قدرت رسیدن دولت جدید در آگست ۲۰۲۱ تیره شده است، زیرا اسلام آباد افغانستان را به پناه دادن به گروه های تندرو که حملاتی را در خاک این کشور انجام داده اند، متهم می کند، اتهامی که افغانستان بار‌ها آن را رد کرده اند.

در بیش از ۱۸ ماه گذشته، نیروهای افغانستان چندین بار در گذرگاه‌های مرزی با نیروهای پاکستانی درگیر شده اند، درگیری‌هایی که تا حالا چند بار سبب مسدود شدن موقت گذرگاه‌های سرحدی میان دو کشور شده است.

مسلم خاکسار، یک مقام گمرک افغانستان برای ولایت ننگرهار، گفته است که گذرگاه تورخم ساعت شش صبح روز شنبه به وقت محل بر روی لاری‌های حامل مواد غذایی و ادویه باز شد.

خاکسار گفت که حالا گذرگاه تورخم هم به روی تاجران باز است و هم برای غیرنظامیان که به دو طرف سرحد رفت و‌ آمد می‌کنند.

در همین حال، یک مسوول گمرک پاکستان در گذرگاه تورخم گفته است که لاری‌های حامل برنج، مواد ساختمانی، ادویه و سایر مواد خوراکی به داخل افغانستان عبور کردند. به گفتهٔ این مسوول گمرکی، لاری‌های حامل ذغال سنگ، ترکاری و میوه از افغانستان وارد پاکستان شد.

او اما گفت که هنوز هم ۱۴۰۰ لاری حامل کالا‌های تجارتی در سرحد تورخم منتظرند تا وارد قلمرو افغانستان شوند.

یک مقام پاکستانی به خبرگزاری فرانس‌پرس گفته بود که دروازهٔ تورخم پس از آن بسته شد که مرزبانان پاکستانی از ورود مسافری که یک بیمار را همراهی می‌کرد به پاکستان جلوگیری کردند. اما مقامات پاکستان به طور رسمی تا حالا این موضوع را تایید و یا رد نکرده اند.

به تعقیب آن، درگیری مسلحانه میان نیروهای سرحدی افغانستان و نیروهای سرحدی پاکستان روز دوشنبه در گذرگاه تورخم رخ داد و هر دو جناح یکدیگر را به آغاز خشونت متهم کردند.

مناقشات مرزی میان نیروهای سرحدی افغانستان و نیروهای سرحدی پاکستان در حالی رخ داده است که افغانستان و پاکستان هر دو با بحران اقتصادی مواجه اند.

سلام وقت شما بخیر به خبر این ساعت از Azergi Media خوش آمدید من احمد علی مرادی هستم و ادامه مهمترین خبرملل متحد خواستار خ...
24/02/2023

سلام وقت شما بخیر به خبر این ساعت از Azergi Media خوش آمدید من احمد علی مرادی هستم و ادامه مهمترین خبر
ملل متحد خواستار خروج فوری و بدون قیدوشرط روسیه از اوکراین شد

فبروری 24, 2023

مجمع عمومی ملل متحد روز پنجشنبه ۲۳ فبروری (چهارم حوت) در یک رای‌گیری به اتفاق آرا قطعنامه‌ای را در مورد خروج فوری و بدون قید و شرط سربازان روسی از قلمرو اوکراین تصویب کرد.

مجمع عمومی ملل متحد در یک رای‌گیری غیرالزامی این قطعنامه را با ۱۴۱ رای موافق و هفت رای مخالف در حالی تصویب کرد که ۳۲ کشور دیگر، از جمله چین و هند رای ممتنع دادند.

این قطعنامه در آستانهٔ یک سالگی جنگ اوکراین و پس از دو روز مناظره که در آن کیف از جامعه جهانی خواست بین “خوب و بد” یکی را انتخاب کنند، تصویب شد.

قطعنامه بر حمایت مجدد از “حاکمیت” و “تمامیت ارضی” اوکراین تاکید کرده و هرگونه ادعای روسیه مبنی بر الحاق بخش‌های از اوکراین به خاک‌اش را رد کرده است.

ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور روسیه به تاریخ ۳۰ سپتمبر سال گذشته چهار ساحۀ اوکراین – لوهانسک، دونتسک، منطقه خرسون و منطقه زاپوریژیا – را طی مراسمی رسماً بخشی از قلمرو روسیه اعلام کرد.

مجمع عمومی ملل متحد به تاریخ ۱۲ اکتوبر سال گذشته نیز در یک رای‌گیری به اتفاق آرا الحاق بخش‌های از اوکراین را به روسیه محکوم کرد.

قطعنامهٔ امروزی از فدراتیف روسیه خواسته تا فوراً، به طور کامل و بدون قید و شرط تمامی نیروهای نظامی خود را از خاک اوکراین – مرزهای شناخته شده بین‌المللی – خارج کند و خواستار توقف درگیری‌ها شده است.

این رای گیری نشان دهندهٔ ادامهٔ انزوای مسکو در صحنه جهانی پس از ۱۲ ماه جنگ در اوکراین بوده، اما روسیه باوجود حمایت تعداد معدودی از کشورها، از حق ویتوی خود برای جلوگیری از هرگونه طرح الزامی علیه خود در شورای امنیت سازمان ملل استفاده کرده است.

در جریان مناظرهٔ مجمع عمومی ملل متحد، یوشیماسا هیاشی، وزیر خارجهٔ جاپان گفت: “سال آینده، ما نباید برای برگزاری دومین سالگرد این جنگ تجاوزکارانه بی‌معنا در اینجا ملاقات کنیم.”

کترین کولونا، وزیر خارجه فرانسه گفت که جنگ روسیه موجودیت یک کشور و وجود مرزهای بین المللی کشورها را انکار می‌کند و افزود که “روسیه می‌تواند و باید فردا متوقف شود.”

سلام وقت بخیر به خبر این ساعت از آزرگی میدیا بامن خوش آمدید امروز 22فبروری سال 2223میلادی است دادگاهی در امریکا پرداخت غ...
22/02/2023

سلام وقت بخیر به خبر این ساعت از آزرگی میدیا بامن خوش آمدید امروز 22فبروری سال 2223میلادی است دادگاهی در امریکا پرداخت غرامت از دارایی‌های افغانستان را رد کرد

فبروری 22, 2023

دادگاهی در امریکا روز سه‌شنبه اعلام کرد که بازماندگان قربانیان حمله‌های یازدهم سپتمبر نمی‌توانند از دارایی مسدود شده افغانستان غرامت دریافت کنند.

بربنیاد گزارش رویترز، جورج دانیلز، قاضی منطقه منهتن نیویورک گفته است که این خانواده‌ها مستحق دریافت غرامت استند؛ اما نه از دارایی بانک مرکزی افغانستان.

قاضی این دادگاه تاکید کرده است که امارت اسلامی حکومت مشروع افغانستان نیست. بنابراین، دارایی بانک مرکزی افغانستان متعلق به امارت اسلامی نمی‌شود.

پیش از این جوبایدن رییس‌جمهور امریکا در اواسط سال ۲۰۲۲ پیشنهاد کرده بود تا ۳.۵ میلیارد دالر از دارایی‌های مسدود شده افغانستان در بانک‌های امریکا را به بازماند‌گان حمله‌های یازدهم سپتمبر اختصاص داده شود.

موضوعات مرتبط:

نماینده‌گی همیشه‌گی افغانستان در سازمان ملل متحد یک دفاعیه‌ رسمی را از بهر حفاظت از سه اعشاریه پنج میلیار دالر دارایی افغانستان به دادگاهی در نیویارک ارایه کرده است.

نصیر احمد فايق، سرپرست نماینده‌گی همیشه‌گی افغانستان در سازمان ملل متحد می‌گوید که مالک واقعی این پول مردم افغانستان است و از پول افغانستان نباید به خانواده‌های قربانیان حمله‌های یازدهم سپتامبر غرامت داده شود.

در دفاعیه نماینده‌گی همیشه‌گی افغانستان در سازمان ملل متحد، آمده است: «قربانیان حمله های یازدهم سپتامبر واقعا شایسته دریافت عدالت و غرامت اند؛ اما مردم افغانستان نباید قربانی این غرامت شوند زیرا مردم افغانستان خود قربانی حمله های هراس افگنانه و گروه های هراس افگن استند و این پول دارایی و ملکیت مردم است و هیچ اتباع افغانستان در حمله های یازدهم سپتامبر دخیل نبود و هیچ نوع مسوولیت اخلاقی و یا قانونی متوجه افغانان نمی باشد.»

احمد منیب رسا، آگاه مسایل سیاسی، گفت: «اگر این پول‌ها به امریکا داده شود ارزش پول افغانی در برابر دالر از بین می‌رود و این صدمه جدی در زمینه اقتصاد افغانستان است.»

در ماه فبروری ۲۰۲۲ حکومت جو بایدن در فرمانی سه اعشاریه پنج میلیارد دالر را از مجموع هفت میلیارد دالر دارایی منجمد شده افغانستان را از بهر کمک های بشری به مردم افغانستان اختصاص داد.

سلام وقت بخیر خوش آمدید به خبر این ساعت بامن احمد علی مرادی امروز 17فبروری سال 2023 میلادی است حالا توجه نمایید به خبر و...
17/02/2023

سلام وقت بخیر خوش آمدید به خبر این ساعت بامن احمد علی مرادی امروز 17فبروری سال 2023 میلادی است
حالا توجه نمایید به خبر ورزشی این ساعت از ازرگی میدیا
سود ۲۷۸ هزار پوندی رونالدو از پرونده جنجالی تجاوز!

فبروری 16, 2023

دادگاهی در آمریکا کریستیانو رونالدو را در پرونده جنجالی تجاوز به یک زن تبرئه و وکیل شاکی را به پرداخت نزدیک به ۲۸۰ هزار پوند به فوق‌ستاره پرتغالی محکوم کرد.

پرونده اتهام تجاوز جنسی کریستیانو به یک دختری در سال ۲۰۰۹ سال گذشته به نفع دارنده ۵ توپ طلای بهترین بازیکن دنیا بسته شد و رونالدو از این اتهام تبرئه شد. و وکیل شاکی پرونده باید مبلغی نزدیک به ۲۸۰ هزار پوند به کریستیانو بدهد.

کاترین مایورگا، مدل پیشین آمریکایی سال گذشته با طرح شکایت جدید علیه رونالدو خواستار دریافت غرامت ۱۸ میلیون پوندی شد ولی دادگاه در نهایت رای را به نفع فوق تاره پرتغالی داد.

جنجال جدید در پرونده تجاوز کریستیانو رونالدو به یک زن آمریکایی

طبق گزارش‌های رسیده وکیل رونالدو خواستار مبلغ ۲۷۸ هزار پوند هزینه صرف شده در دادگاه به خاطر این اتهام اشتباه از این مدل شد. دادگاه رای را به نفع کریستیانو داده و مدل شاکی باید این مبلغ را به وکیل رونالدو پرداخت کند تا این پرونده برای همیشه بسته شود.

پیش از این مایورگا مدعی شد که رونالدو در سال ۲۰۱۰ مبلغ ۲۷۵ هزار پوند به او پرداخت کرده بود تا او را از صحبت کردن در مورد این حادثه باز دارد و از پیگیری اتهامات جلوگیری کند. اما ۸ سال بعد، پس از افشای جزئیات ارتباطات بین وکلای رونالدو توسط «فوتبال لیکس»، مایورگا به نیت به‌دست آوردن میلیون‌ها پوند از کریستیانو شکایت کرد.

کریستیانو همیشه تجاوز به مایورگای ۴۰ ساله در اتاق هتل لاس وگاس در سال ۲۰۰۹ را انکار کرده و اصرار دارد که آنها رابطه توافقی داشته‌اند، و پلیس هم هرگز اتهامی را مطرح نکرده و مدرکی دال بر تجاوز به دست نیاورد.

کریستیانو رونالدو از اتهام تجاوز در سال ۲۰۰۹ تبرئه شد

در زمان تجاوز ادعایی، رونالدو که در آن زمان ۲۴ سال داشت، با پسر عمویش در لاس وگاس بود. خانم مایورگا که در آن زمان ۲۵ سال داشت در کلوپ شبانه Rain کار می‌کرد و با ستاره در منطقه VIP سالن ملاقات کرد.

پرونده تجاوز کریستیانو به مایورگا که در سال‌های اخیر داغ شده و به شوژه رسانه‌ها شده است.

سلام وقت بخیر خوش آمدید به خبر این ساعت از آزرگی میدیا بامن احمدعلی مرادی امروز 15فبروری سال 2023میلادی می باشد و حالا ا...
15/02/2023

سلام وقت بخیر خوش آمدید به خبر این ساعت از آزرگی میدیا بامن احمدعلی مرادی امروز 15فبروری سال 2023میلادی می باشد و حالا ادامه خبر این ساعت
دو کودک در اثر یک انفجار در بادغیس کشته شدند

دو کودک در نتیجه انفجاری در ولایت بادغیس جان باخته اند.

خبرگزاری دی پی ای جرمنی به نقل از احمد جان حنظله سخنگوی والی در بادغیس گزارش داده که می‌گوید، این انفجار دیروز سه‌شنبه (۲۵ دلو) هنگامی در ولسوالی آبکمری رخ داد که کودکان خرد سال با بمب دستی منفجر ناشده بازی می‌کردند.

بمب‌ها و مواد منفجر ناشدۀ باقیمانده از جنگ ها در افغانستان، هر از گاهی از کودکان قربانی می‌گیرد.

بر اساس آمار سازمان ملل متحد، در افغانستان نزدیک به ۱۲۰ هزار تن در نتیجه جنگ‌ها کشته شده اند اما ثبت این آمار از ماه دسمبر سال ۲۰۰۸ میلادی از سوی ملل متحد آغاز شده.

سلام وقت بخیر خوش آمدید به خبر این ساعت آمریکا یک شی ناشناس دیگر را به درخواست کانادا ساقط کردفبروری 12, 2023جاستین ترود...
12/02/2023

سلام وقت بخیر خوش آمدید به خبر این ساعت
آمریکا یک شی ناشناس دیگر را به درخواست کانادا ساقط کرد
فبروری 12, 2023
جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، تایید کرده است که یک شی ناشناس دیگر در آسمان آمریکایی شمالی با موشک هدف گفته شده و ساقط شده است. آمریکا یک روز پیشتر هم یک شی ناشناس را بر فراز آلاسکا ساقط کرده بود.
او گفت که تازه‌ترین شی «حریم هوافضایی کانادا را نقض کرده بود» و بر فراز یوکان در شمال غرب این کشور ساقط شد.
جنگنده‌هایی از کانادا و آمریکا برای ردگیری این شی، که به گفته آقای ترودو با یک جنگنده اف-۲۲ آمریکایی ساقط شد، به پرواز در آمدند.
آقای ترودو می‌گوید که او دستور سرنگونی این شی را صادر کرد و در این مورد با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، صحبت کرده است.
او در توییتر نوشت: «نیروهای کانادایی
اکنون لاشه این شی را خارج و تحلیل خواهند کرد.»
او از «ان او آر اِی دی» (فرماندهی دفاعی هوافضای آمریکای شمالی) تشکر کرد که پیشتر گفته بود «یک شی پرنده در ارتفاع بالا» را زیر نظر دارد.
«ان او آر اِی دی» پیشتر به شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت که نمی‌تواند در مورد جزئیات مربوط به این فعالیت‌ها چیزی بگوید اما تایید کرد که هواپیماهای نظامی به پرواز در آمده‌اند. این فرماندهی مسئولت دفاع هوایی برای آمریکا و کانادا را دارد.
آنیتا آناند، وزیر دفاع کانادا، گفت که این شی در ارتفاع حدودا ۴۰ هزار پایی پرواز می‌کرد و حدود ساعت ۱۵:۴۱ روز شنبه هدف گرفته شد.
او این شی را «کوچک» و «استوانه‌ای» توصیف کرد، اما گفت برای یافتن جزئیات بیشتر باید منتظر کشف و خارج کردن بقایای آن از محیط بود.
به گفته او این شی در حدود ۱۶۰ کیلومتری مرز آمریکا هدف گرفته شده و افزود که «تهدیدی نسبی برای هوانوردی غیرنظامی به حساب می‌آمد.»
او گفت که این شی «کوچکتر از شیئی که در آب های ساحلی کارولینای جنوبی هدف قرار گرفت (بالن چینی) به نظر می رسید.»
توضیح تصویر،وزیر دفاع کانادا گفت این شیی استوانه ای به نظر می رسید
کاخ سفید هم در بیانیه‌ای گفت که این شی «در ۲۴ ساعت گذشته» تحت نظر بود.
در این بیانیه آمده است که «رئیس جمهور بایدن و نخست وزیر ترودو برای رعایت احتیاط کامل و براساس توصیه ارتش‌های دو کشور، دستور ساقط کردن آن را دادند.»
«دو رهبر درباره اهمیت یافتن و بررسی این شی برای کشف جزئیات بیشتر درباره هدف و سرمنشاء آن صحبت کردند.»

فعالیت خط آهن افغانستان- ازبیکستان از سر گرفته می‌شودفبروری 10, 2023انتقال اموال تجارتی از طریق خط آهن اوزبیکستان به افغ...
11/02/2023

فعالیت خط آهن افغانستان- ازبیکستان از سر گرفته می‌شود

فبروری 10, 2023

انتقال اموال تجارتی از طریق خط آهن اوزبیکستان به افغانستان از سر گرفته می‌شود
به دنبال سفر هیات حکومت افغانستان به اوزبیکستان جهت گفتگو در مورد انتقال مسوولیت خط آهن حیرتان – مزارشریف به جانب افغانستان، روند انتقال کالاهای تجارتی از این مسیر دوباره فعال می‌شود.

به گفتۀ ادارۀ خط آهن حکومت،‌ هیات این گروه روز چهارشنبه هشتم فبروری (۱۹ دلو) بهاوزبیکستان سفر کرد تا با مقامات آن کشور تفاهمنامۀ مسوولیت‌پذیری بخش‌هایی از خط آهن حیرتان – مزارشریف نهایی و قرارداد امضا کند.

عبدالسمیع درانی، سخنگوی ادارۀ خط آهن حکومت افغانستان، با فرستادن پیامی به رسانه‌ها گفت که این هیات پس از یک مذاکرات مختصر با جانب اوزبیکستان، توافق کردند تا مدیریت خط آهن حیرتان – مزارشریف به جانب افغانستان سپرده شود.

او افزود: “البته برای تدوین یک قرارداد و تفاهمنامه کمیتۀ تخنیکی ایجاد شده است و این کمیته هرچه زودتر مسوده یک قرارداد را آماده می‌کند. همچنان خوش‌خبری برای هم‌وطنان به ویژه تاجران داریم که سر از امروز جمعه روند انتقالات از طریق خط آهن حیرتان – مزارشریف دوباره به شکل نورمال آغاز می‌شود”.

به گفتۀ درانی، روند ترانزیت اموال تجارتی از طریق خط آهن حیرتان – مزارشریف به شکل نورمال ادامه می‌یابد و طی چند روز آینده قرارداد نیز امضا خواهد شد.

از سوی دیگر، حکمت‌الله عبیدالوف، مشاور مطبوعاتی ریاست جمهوری اوزبیکستان، نیز در تویترش از برقراری روند حمل و نقل بار بین خطوط آهن اوزبیکستان و فغانستان خبر داده است.

این در حالی است که بر اساس گزارش خبرگزاری انترفکس، روز چهارشنبۀ هفتۀ گذشته اداره خط آهن اوزبیکستان از توقف خدمات خط آهن افغانستان – اوزبیکستان خبرداد. دلیل این اقدام را اوزبیکستان ناتوانی حکومت در مراقبت‌های تخنیکی این پروژه بیان کرد.

نمایندگان اوزبیکستان و حکومت ، در دسمبر ۲۰۲۲ میلادی در شهر ترمز توافق کرده بودند که امور تخنیکی خط آهن در داخل افغانستان تا فبروری ۲۰۲۳ تکمیل شود.

پیش از این اداره خط آهن حکومت افغانستان گفته است که برای انتقال واگون‌های کالاهای تجارتی از اوزبیکستان به افغانستان، یک پلان عملیاتی تهیه شده است که در ۳۱ جنوری ۲۰۲۳ تکمیل شد و تمام امور باید توسط اداره خط آهن افغانستان انجام شود.

سلام وقت شما بخیر به خبر این ساعت از Azergi Mediaبامن احمد علی مرادی خوش آمدید امروز 10فبروری کمک ۸۵ میلیون دالری امریکا...
10/02/2023

سلام وقت شما بخیر به خبر این ساعت از Azergi Mediaبامن احمد علی مرادی خوش آمدید
امروز 10فبروری کمک ۸۵ میلیون دالری امریکا به ترکیه و سوریه صورت گرفت
امریکا به ترکیه و سوریه کمک ۸۵ میلیون دالری اعلام کرد
امریکا روز پنجشنبه نهم فبروری (۲۰ دلو) بستهٔ کمکی ۸۵ میلیون دالری را برای ترکیه و سوریه در حالی اعلام کرد که شمار تلفات ناشی از زلزلهٔ مرگبار در این کشورها به بیش از ۲۱ هزار نفر رسیده است.

ایالات متحده همچنان گفته است که به گونهٔ موقت برخی از تعزیرات وضع شده بر دمشق را نیز رفع می‌کند.

ادارهٔ انکشاف بین المللی ایالات متحده گفت که این مقدار پول به شرکایش در این کشور‌ها داده خواهد شد تا کمک‌های فوری را به میلیون‌ها نفر در این کشورها برسانند. این کمک‌ها شامل مواد غذایی، سرپناه و خدمات اضطراری صحی خواهد بود.

از این پول در بخش فراهم آوری آب آشامیدنی و حفظ الصحه نیز کار گرفته خواهد شد تا از شیوع بیماری‌ها جلوگیری شود.

این در حالی است که انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ ایالات متحده، از طریق تیلفون با مولود چاوش اوغلو، همتای ترکی‌اش، در مورد نیازمندی‌های ترکیه صحبت کرد.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجهٔ امریکا، گفت که “ما افتخار داریم که در تلاش‌های جهانی برای کمک با ترکیه می‌پیوندیم”. او افزود که ترکیه در گذشته با چندین کشور دیگر در بخش نجات بشری کمک کرده است.

این در حالی است که وزارت مالیهٔ ایالات متحده اعلام کرد که به گونهٔ موقت تعزیرات بر سوریه را به این امیدواری رفع می‌کند که کمک‌ها هر چه زودتر به آسیب دیدگان زلزله در این کشور برسد.

این وزارت با نشر اعلامیهٔ گفت که این اقدام برای ۱۸۰ روز تمامی داد و ستد‌های مرتبط به امداد‌های زلزله را مجاز قرار می‌دهد، داد و ستد‌های که قبلاً در پی تحریم‌ها غیر مجاز بود.

ایالات متحده تیم‌های نجات را به ترکیه فرستاده و وسایل کانکریت شکن، جنراتور‌ها، سیستم‌های پاک کردن آب و هلیکوپترها را به این کشور فراهم کرده است.

ادارهٔ انکشاف بین المللی ایالات متحده در اعلامیه‌ای گفته است که تیم‌های نجات امریکایی بر ساحاتی تمرکز دارند که بیشتر در نتیجهٔ زلزله متلاشی شده است.

این تیم‌ها در تلاش برای یافتن بازماندگان از سگ‌ها، کمره‌ها و وسایر سمعی استفاده می‌کنند.

ایالات متحده همچنان برای انتقال مواد، هلیکوپتر‌های بلک‌هاک و شینوک را به ترکیه فرستاده است.

سلام وقت بخیر به خبر این ساعت از آزرگی میدیا بامن احمد علی مرادی خوش آمدید امروز 7فبروری سال 2023میلادی است و ادامه خبر ...
07/02/2023

سلام وقت بخیر به خبر این ساعت از آزرگی میدیا بامن احمد علی مرادی خوش آمدید امروز 7فبروری سال 2023میلادی است و ادامه خبر این ساعت
سازمان جهانی بهداشت: نزدیک به ۹۰۰ هزار کودک در افغانستان در خطر «سوءتغذیه حاد» هستند
سازمان جهانی بهداشت می‌گوید انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۳ حدود ۸۷۵ هزار کودک در افغانستان از «سوءتغذیه حاد» رنج ببرند.

نمایندگی این سازمان در افغانستان در رشته‌توییتی نوشت ۱۲۵ هزار کودک هم دچار عوارض ناشی از سوءتغذیه شدید خواهند شد.

این سازمان همچنین گفته است در سال جاری میلادی ممکن است بیش از ۳/۲ میلیون کودک نیز مبتلا به «سوءتغذیه نیمه حاد» و ۸۴۰ هزار زن باردار و مادر شیرده نیز دچار سوءتغذیه حاد شوند.

سازمان جهانی بهداشت در همکاری با برخی نهادهای دیگر در حال آموزش ۲۸ پرستار زن در شفاخانه‌ها (بیمارستان‌ها) ولایت‌های ننگرهار، کنر، نورستان و لغمان است تا درمان کودکان مبتلا به سوءتغذیه حاد را فرا بگیرند.

دیروز (دوشنبه، ۱۷ دلو/بهمن) صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) هم هشدار داد بحران انسانی در افغانستان چنان شدید است که دوسوم افغان‌ها با گرسنگی شدید و شش میلیون نفر با خطر قحطی مواجه‌اند.

این در حالی است که ممنوعیت اشتغال زنان در نهادهای غیردولتی از سوی طالبان باعث اختلال در عملیات امدادرسانی شده و بسیاری از نهادها گفته‌اند بدون کارمندان زن نمی‌توانند به فعالیت خود در افغانستان ادامه دهند.

سلام وقت بخیر به خبر این ساعت بامن احمدعلی مرادی از آزرگی میدیا خوش آمدید امروز 6فبروری سال 2023میلادی می باشد و سر خط خ...
06/02/2023

سلام وقت بخیر به خبر این ساعت بامن احمدعلی مرادی از آزرگی میدیا خوش آمدید امروز 6فبروری سال 2023میلادی می باشد و سر خط خبر این ساعت
یک زن و سه کودک مهاجر در آب های یونان جان باختند
محافظان ساحلی یونان گفتند که در اثر غرق شدن قایق حامل پناهجویانی که از ترکیه راهی این کشور بودند، یک زن و سه کودک جان باختند.

مقامات گفته‌اند این قایق‌بادی که ۴۰ پناهجو را حمل می‌کرد، در نزدیکی جزیرهٔ لیروس یونان در مدیترانه غرق شد.

سه قایق نجات و یک هلیکوپتر برای بیرون کشیدن پناهجویان در ماموریت نجات دخیل بودند، اما وزش باد‌های تند این ماموریت را با مشکل مواجه کرده بود.

عملیات نجات پس از آن آغاز شد که یک ماهیگیر پس از یافتن جسد یک زن، زنگ خطر را به صدا درآورد.

خبرگزاری انای یونان گزارش داده است که ۴۱ نفر در این ماموریت،‌ به شمول شش کودک و دو فرد بالغ که به شفاخانه انتقال داده شدند، از آبهای مدیترانه نجات داده شدند.

هر چند سه کودکی که به شفاخانه انتقال داده شده بودند، در شفاخانه جان باختند.

بر اساس گزارش این رسانه، تمامی این پناهجویان موجود در این قایق از قارهٔ افریقا بودند.

مقامات یونانی گفته اند که شمار پناهجویانی که به خدمات نجات نیاز داشته می‌باشند در حالی افزایش یافته است که تعداد پناهجویانی که از ترکیه به قصد یونان حرکت می‌کنند، همه روزه در حال افزایش است.

در ماه دسمبر سال گذشته، یک نوزاد دو ماهه پس از آن جان باخت که قایق حامل پناهجویان در نزدیکی جزیرهٔ لسبوس غرق شد.

بر اساس معلومات سازمان بین المللی مهاجرت، از سال ۲۰۱۴ به اینسو ۲۲۴۶ نفر که از جنگ و فقر فرار کرده و در راه رسیدن به اروپا برای داشتن زندگی بهتر بودند، جان باخته اند.

سلام وقت به خبر این ساعت از Azergi Media بامن خوش آمدید امروز 5 فبروری سال 2023 میلادی است سر خط مهم ترین خبر این ساعتنگ...
05/02/2023

سلام وقت به خبر این ساعت از Azergi Media بامن خوش آمدید امروز 5 فبروری سال 2023 میلادی است سر خط مهم ترین خبر این ساعت
نگرانی اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری از ربوده شدن بازرگانان

فبروری 5, 2023

مسوولان در اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری می‌گویند که سیزده بازرگان در یک ماه پسین از شهر کابل ربوده شده‌اند.

بربنیاد گفته‌های مسوولان در این اتاق، بیش‌تر ربایندگان با به کارگیری از لباس و موترهای نیروهای امنیتی این بازرگانان و سرمایه‌گذاران را می‌ربایند.

تاکنون از سرنوشت بازرگانان ربوده شده اطلاعی در دست نیست.

خانجان الکوزی، عضو هیأت مدیره اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری، گفت: «دزدی مسلحانه هم بوده بالای خانه‌ها این چیز بودند دو سه موتر را برده بودند تقریبا یک دوازده سیزده حادثه بود که ما خبر شدیم از تجارها که مربوط به سکتور خصوصی می‌شد.»

عبدالنصیر رشتیا، آگاه مسایل اقتصادی، می‌گوید: «مصونیت جانی و مالی چیزیست که تجار و سرمایه‌گذار را دلگرم به سرمایه‌گذاری در کشور می‌سازد در صورتی که جان و مال یک سرمایه‌گذار در یک کشور مصوون نباشد در او کشور سرمایه‌گذاری‌ها کاهش پیدا می‌کند.»

اما فرماندهی امنیه کابل می‌گوید که دوامدار با بازرگانان نشست دارد و بر تامین امنیت بازرگانان و سرمایه‌گذاران متعهد است.

خالد زدران، سخنگوی فرماندهی امنیه کابل، به طلوع‌نیوز گفت: «ما از نزدیک با بازرگانان در ارتباط هستیم توجه کامل به حفاظت از آنان می‌کنیم این مسوولیت ما است نه تنها از تاجران بل که از تمام مردم دفاع می‌کنیم بخاطر مسوولیت ما.»

مسوولان در اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری می‌افزایند که بازرگانان نه تنها از کابل، بل از ولایت‌های دیگر نیز ربوده می‌شوند ودولت باید در این زمینه توجه کند.

پیش از این، مسوولان بخش رسانه‌های ریاست استخبارات گفته‌اند که چهار آدم‌ربا و دزد را در ولسوالی‌های دره صوف بالا و پایین ولایت سمنگان بازداشت کرده‌اند.

سلام وقت بخیر به خبر این ساعت ازازرگی میدیا بامن احمد علی مرادی خوش آمدید امروز 3فبروری سال 2023 است ادامه خبر معذرت‌خوا...
03/02/2023

سلام وقت بخیر به خبر این ساعت ازازرگی میدیا بامن احمد علی مرادی خوش آمدید امروز 3فبروری سال 2023 است ادامه خبر معذرت‌خواهی پاکستان از نسبت دادن منع تحصیل زنان به کلتور پشتون‌ها
معذرت‌خواهی پاکستان از نسبت دادن منع تحصیل زنان به فرهنگ پشتون‌ها
سفیر پاکستان در ملل متحد از نسبت دادن ممنوعیت‌های در برابر زنان به فرهنگ پشتون‌ها معذرت‌خواهی کرده و گفته است که اظهارات او بازتاب‌دهنده موضع پاکستان نیست. اظهارات او موجی از انتقادها را در پی داشته است.

منیر اکرم، نماینده دایمی پاکستان در ملل متحد در واکنش به انتقادها از اظهارات‌اش در رابطه به ریشه داشتن محدودیت‌ها علیه زنان در فرهنگ پشتون‌ها معذرت خواهی کرده است.

اکرم در توییتر نوشته است: «من اشتباه گفتم و حرف‌های من بازتاب‌دهنده دقیق موضع پاکستان نیست.»

نماینده دایمی پاکستان در ملل متحد افزوده است: «من احترام عمیق به فرهنگ پشتون‌ها دارم. محروم کردن دختران و زنان از تعلیم نه اسلامی است، نه فرهنگ پشتون‌ها.»

سفیر پاکستان در ملل متحد چه گفته بود؟

منیر اکرم، نماینده دایمی پاکستان در ملل متحد، در جلسه دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه ملل متحد در مورد افغانستان در نیویارک این اظهارات را بیان داشته است.

براساس ویدیوی نشر شده توسط نمایندگی پاکستان در ملل متحد، اکرم با استقبال از تلاش‌های ملل متحد برای امدادرسانی در افغانستان، در توضیح محدودیت‌های وضع شده بر افغانستان گفته است: «از دیدگاه ما محدودیت‌هایی که از سوی حکومت موقت افغانستان اعمال شده اند، بیشتر از منظر دینی نبوده، بلکه ناشی از فرهنگ مختص پشتون‌ها است.»

او افزوده است: «این [فرهنگ پشتون‌ها] زنان را ملزم به ماندن در خانه می‌سازد و این یک واقعیت متمایز فرهنگی افغانستان است که برای صدها سال، اگر نه هزاران سال، تغییر نکرده است.»

نماینده پاکستان در ملل متحد گفته است که استفاده از اهرم‌های فشار دیپلومات بر حکومت افغانستان برای رفع این محدودیت‌ها نتیجه نمی‌دهد: «انتظار دگرگونی کامل یک‌شبه، با این شرط که اگر آن‌ها به استندرهای بین‌المللی عمل نکنند کمک‌ها به مردم افغانستان متوقف می‌شوند، یک انتظار نسبتاً خوش‌بینانه است.»

سلام وقت بخیر خوش آمدید به خبر این ساعت بامن احمدعلی مرادی امروز 2فبروری سال 2023 میلادی می باشد امروزگریفیتس می گوید که...
02/02/2023

سلام وقت بخیر خوش آمدید به خبر این ساعت بامن احمدعلی مرادی امروز 2فبروری سال 2023 میلادی می باشد امروزگریفیتس می گوید که کارشیوه اجازه کار بانوان تا ماه مارچ تکمیل خواهد شد
اجازه کار بانوان: مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه، می‌گوید که کارشیوه حکومت سرپرست افغانستان، درباره اجازه کار بانوان در نهادهای غیردولتی، تا ماه مارچ سال روان میلادی تکمیل خواهد شد.

معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در نشست سازمان ملل در باره اوضاع بشری افغانستان، از این اقدام امارت اسلامی استقبال می‌کند.

مارتين گریفیتس در این باره چنین گفت: «همه افرادی که با آنها ملاقات کردیم به من گفتند که مقامات طالبان در حال ایجاد یک راه‌کاری هستند که نحوه‌ی اجرای آن فرمان را مشخص می‌کند. به ما گفته شد که این راه کارها مفید خواهد بود و انتظار می‌رود در ماه مارچ ارایه شود.»

معاون دبیرکل سازمان ملل متحد می‌افزاید که این سازمان، کمک‌های بشری را به افغانستان به مسائل سیاسی ربط نمی‌دهد و افزون بر مشکلات، ارائه خدمات در افغانستان ادامه خواهد یافت.

منیر اکرم، نماینده پاکستان در سازمان ملل در نشست سازمان ملل از جامعه جهانی می‌خواهد که در بازسازی اقتصاد افغانستان همکاری کنند.

هنگام سخنرانی آقای اکرم افزود: «ما باید اقتصاد افغانستان را احیا کنیم. ما باید بازسازی در افغانستان را از سر بگیریم. فکر می‌کنم از این طریق می‌توانیم در جهت دستیابی به اهداف جامعه جهانی پیش برویم. بزرگترین هدف جامعه جهانی ثبات در افغانستان است.»

نماینده فرانسه در سازمان ملل نیز به این باور است که ممنوعیت تحصیل بانوان مانع پیشرفت افغانستان خواهد شد.

از سویی هم، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل برای بهبود اوضاع افغانستان بر ایجاد یک راه حل سیاسی و درازمدت تاکید می‌ورزد.

نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد گفت: «این دومین سال است که روی وضعیت بشردوستانه در افغانستان کار می‌کنیم، اما چیزی تغییر نکرده است. تا چند سال دیگر به طرح بشردوستانه برای افغانستان ادامه می‌دهید؟ باید یک راه حل سیاسی و درازمدت وجود داشته باشد.»

از سوی دیگر، وزارت اقتصاد ادامه کمک‌های بشردوستانه را به افغانستان نیاز می‌داند و از جامعه جهانی می‌خواهد که این کمک‌ها را با سیاست ربط ندهد.

سلام وقت بخیر خوش آمدید بامن از آزرگی میدیا آمار تکان‌دهنده از فقر در افغانستان؛ تعداد کودکان و زنان مبتلا به سوء تغذیه ...
01/02/2023

سلام وقت بخیر خوش آمدید بامن از آزرگی میدیا آمار تکان‌دهنده از فقر در افغانستان؛ تعداد کودکان و زنان مبتلا به سوء تغذیه به ۴ ملیون تن میرسد
فقر
احسان‌الله، یکی از باشندگان هلمند به رادیوآزادی گفت که از اثر فقر در منطقه‌شان کودکان زیادی به سوء تغذیه مبتلا شده اند.
“تعداد زیادی از کودکان سوء تغذیه اینجا هستند که مادران‌شان درست تغذیه نشده اند و نمی‌شوند و قادر نیستند به اطفال‌شان شیر بدهند و آنها را تغذیه کنند، از جامعۀ جهانی و موسسات می‌خواهیم تا به کودکان ما توجه کنند و با آنها کمک کنند.”

ولایت‌های بدخشان و پکتیکا از لحاظ سوءتغذیه در فاز چهارم یعنی وضعیت بحرانی قرار دارند.

این درحالیست که طبقه‌بندی جامع امنیت غذایی (آی پی سی) برآورد کرده که تا ماه اپریل سال جاری میلادی چهار میلیون کودک و زن در افغانستان از سوء تغذیه حاد رنج خواهند برد و نیاز به مداخلۀ فوری در این زمینه وجود دارد.

آی پی سی با نشر گزارشی گفته که آخرین پیش بینی این سازمان نشان می‌دهد که بیش از ۸۷۵ هزار کودک در افغانستان از سوتغذیه حاد شدید رنج می‌برند یا احتمالا از آن رنج خواهند برد.

گفته شده که رقم افراد مبتلا به سوءتغذیه حاد متوسط به بیش از دو میلیون و ۳۴۷ هزار تن می‌رسد که بیش از ۸۰۴ هزار تن آنان را زنان باردار و شیرده تشکیل می‌دهند.

در این تحلیل «سازمان طبقه بندی جامع امنیت غذایی» آمده که ولایت‌های بدخشان و پکتیکا از لحاظ سوءتغذیه در فاز چهارم یعنی وضعیت بحرانی قرار دارند.

بسیاری از خانواده ها توانایی تغذیه اطفال خود را ندارند و به همین دلیل هم اطفال و هم مادران به بیماری سوء تغذیه مبتلا هستند
ولایت‌های بادغیس، بغلان، بلخ، فراه، فاریاب، غزنی، غور، هلمند، جوزجان، کابل، کندهار، کاپیسا، کنر، لغمان، لوگر، ننگرهار، نیمروز، نورستان، پنجشیر، پروان، ارزگان و زابل در فاز ۳ یعنی در وضعیت جدی از لحاظ افراد مبتلا به سوءتغذیه طبقه بندی شده اند.

عوامل اصلی کمک کننده به سوءتغذیه حاد عدم مصونیت غذایی شدید خوانده شده و آمده که کودکان ۴۵ تا ۵۵ در صد از خانواده‌ها غذای با کیفیت بسیار پائین مصرف کرده اند که تنها ۱۶ درصد رژیم غذایی‌ شان تقریبا قابل قبول بوده است.

عوامل اساسی این مشکلات وضعیت اجتماعی-اقتصادی، هنجارهای اجتماعی و فرهنگی وآفات طبیعی، از جمله سیل، خشکسالی و زلزله خوانده شده است.

Address

Kabul

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Azergi Media posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Azergi Media:

Share

Category