Romal Fahim

Romal Fahim إِنَّنِی مِنَ ٱلۡمُسۡلِمِینَ
«بی‌شک من از مسلمانان هستم؟!»
سوره: فصلت ۳۳

پس از به دنیا آمدن فرزندی بنام من پدرم دقیقا صرافی میکرد و مادرم هم معلم بود؛ از ازدواج شان حدود چهار سال میگذشت و پیش از من هیچ عاطفه ی برای پدر بودن و مادر شدن در وجود آنها دیده نشده بود، دقیقن پس از هبوط من دراین نا کجا آباد سوزان لبان آنها به خنده گشوده میشود و با یک جهان مهربانی از من پذیرای میکنند تا فرزند نخست خانواده شان هیچ کم نه آورد. هرچند در سال 1371 وضعیت جاری در کشور به خراب شدن

رو مینهاد اما با آن هم ما به زندگی خود در شهر پلخمری ادامه دادیم و تا سه سال پس از آمدنم همانجا ماندیم ولی ناملایمات روزگار سبب شد تا به کشور همسایه، پاکستان پناه ببریم که تا کنون هم خانواده به دلیل نامناسب بودن شرایط به افغانستان نیامدند و در آنجا هستند.
من از آوان طفولیت با شوق و علاقه ی زیاد زندگی میکرده ام، کانون گرم خانواده ام دورنمایی خیالاتم را روشن و دستیافتنی نشان میداد. از آنجمله میتوانم در شرایط نبود کامره از علاقه مندیام به تصاویر سیاه و سفید و یا هم رنگه های بی رنگ تلویزیون یاد آوری کنم . هر زمانی به تلویزیون یا برنامه ی نگاه میکردم میخواستم که روزگاری با کمره وعکس زندگی کنم تجربۀ این امر برایم در ابتدا چیزی دست نیافتنی و کار دشوار می نمود اما دوست داشتم همواره همه چیز را از ورای لینز کمره ببنیم به عکسها خیره می شدم و با خود می گفتم این عکس باید بگونه ی دیگر گرفته میشد نگاه کنجکاوانه ام به عکس و کمره خانواده ام را متحیر ساخته بود گویا آنها نیز احساس نا پیدای مرا می خواندند... از همه ی این علاقه ها و مشکلات مهاجرت که بگذریم من تعلیمات ابتدایی خود را در لیسه عالی افغان آغاز و با کسب نمرات عالی از لیسه عالی آریانا در سال 1389( پاکستان) فارغ شدم. همزمان با این که در پاکستان برنامه های کمپیوتری و زبان انگلیسی را تعقیب میکردم که اکنون زمینه ی برای درآمد ماهیانه ام شده اند، من با بیست و چهار سال سن حدودن دوازده سال در (دوا خانه و بخش نفوس شماری سازمان ملل)کار کردم و از سال 1392 رسما کمره را به شانه انداختم و از آن روز تا کنون من هستم وعکس،عکس است ومن، احساس میکنم با عکس وکمره گره خورده ام وعکس جز زندگیام شدهاست وسر انجام در مسابقه عکاسی اتحادیه اروپا مقام نخست را از آن خود کردم. اکنون سه سال است که با رسانههای داخلی و بین المللی در افغانستان کار میکنم. امید است بتوانم عکاسی باشم بی رنگ وریا و عکسهایم بتواند گوشه ی از رنج بشری وغربت انسانیت را خصوصا در افغانستان نمایش دهد و امیدوارم عکسهایم زبانی باشد برای آنهایکه که از گفتن رنجهای استخوان سوز ملتم عاجزاند و امیدوارم روزگاری فرارسد که لینزکمره ام روزنه ی شود برای چشمانی که اشکهای شان را هیچگاهی کسی ندیده است، امیدوارم روزی فرارسد که عکسهایم بتواند راز درون چهره های غماندودی را نمایش دهد که در خم وپیچ تاریخ بشری شان مکتوم مانده اند وبه گفته دکترعلی شریعتی( خواب خفته گان خفته را آشفته سازد)

ان‌شاءالله یک ماه تا رمضان ❤️
01/30/2025

ان‌شاءالله یک ماه تا رمضان ❤️

سرگذشت سلوان مومیکا تلنگری شد برای آنان که با نفرت زندگی می‌کنند.• او خواست کتاب خدا را بسوزاند، اما خود در آتش نفرت سوخ...
01/30/2025

سرگذشت سلوان مومیکا تلنگری شد برای آنان که با نفرت زندگی می‌کنند.

• او خواست کتاب خدا را بسوزاند، اما خود در آتش نفرت سوخت.
• او خواست اسلام را تحقیر کند، اما جهان اسلام یکپارچه‌تر شد.
• او خواست خاموشی بیاورد، اما حقیقت درخشید.

درسی که این ماجرا برای همگان داشت، این بود: هر کس در این دنیا بذر نفرت بکارد، جز خار درو نخواهد کرد. اما آنان که نور ایمان، مهربانی، و آگاهی را گسترش می‌دهند، تا ابد جاودانه خواهند ماند.

در دنیایی که همه در حرکت‌اند، ایستادن و نگریستن به دوردست‌ها، گاهی تنها راه فهمیدن حقیقت است.
01/30/2025

در دنیایی که همه در حرکت‌اند، ایستادن و نگریستن به دوردست‌ها، گاهی تنها راه فهمیدن حقیقت است.

01/22/2025

یارب تو مرا به نفس طناز مده
با هر چه به جز تست مرا ساز مده

01/21/2025

🤫

تیک تاک در آمریکا مسدود شد 🚫
01/19/2025

تیک تاک در آمریکا مسدود شد 🚫

01/16/2025

پیروزی حق بر باطل بر همگان مبارک!

01/12/2025

"اگر آزادی معنایی داشته باشد، به معنای حق گفتن چیزی است که دیگران نمی‌خواهند بشنوند."

جورج اورول

"نقص عدالت غربی در برابر جنایات هولناک: بررسی قتل سارا شریف و عدالت اسلامی"در جوامع غربی، حتی برای جنایات بسیار سنگین ما...
01/04/2025

"نقص عدالت غربی در برابر جنایات هولناک: بررسی قتل سارا شریف و عدالت اسلامی"

در جوامع غربی، حتی برای جنایات بسیار سنگین مانند قتل عمد و شکنجه‌ی یک کودک، اغلب مجازات به حبس طولانی‌مدت محدود می‌شود و مجرمان ممکن است پس از گذراندن بخشی از دوران محکومیت خود آزاد شوند. این نوع مجازات‌ها به نظر بسیاری از افراد بازدارندگی کافی نداشته و حتی ممکن است عدالت واقعی را برای قربانیان و خانواده‌های آنان تأمین نکند.

اما در دیدگاه اسلامی، عدالت الهی بر مبنای قصاص و اجرای حدود الهی استوار است. قتل عمد و شکنجه‌ی یک انسان، به ویژه یک کودک بی‌دفاع، گناهی عظیم محسوب می‌شود که در بسیاری از موارد مجازات آن قصاص نفس (اعدام) است. قرآن کریم در آیه ۱۷۸ سوره بقره می‌فرماید:

«وَکَتَبْنَا عَلَیْهِمْ فِیهَا أَنَّ النَّفْسَ بِالنَّفْسِ ...»
ترجمه: و بر ایشان (در تورات) مقرر داشتیم که جان در برابر جان...

این حکم به وضوح بیانگر برابری جرم و مجازات است و در موارد قتل عمدی، قصاص می‌تواند علاوه بر تأمین عدالت برای قربانی، جامعه را از تکرار چنین جنایاتی محافظت کند.

همچنین، در نظام اسلامی، عفو و بخشش هم جایگاه مهمی دارد و خانواده مقتول می‌توانند از حق قصاص صرف‌نظر کنند، اما چنین تصمیمی از روی اختیار و رضایت باید صورت گیرد، نه بر اساس نقص یا سستی در قانون.

این تفاوت نشان می‌دهد که عدالت الهی و اسلامی، با تأکید بر مجازات متناسب، حفظ حرمت جان انسان، و برقراری امنیت اجتماعی، نسبت به عدالت غربی کامل‌تر و موثرتر عمل می‌کند. جنایات هولناک مانند این، نه تنها نیازمند مجازات سخت، بلکه بازنگری در نظام‌هایی هستند که اجازه می‌دهند چنین فجایعی رخ دهند.

عرفی تو می‌اندیش ز غوغای رقیبانآواز سگان کــــم نکنــــد رزق گـــدا را
01/02/2025

عرفی تو می‌اندیش ز غوغای رقیبان
آواز سگان کــــم نکنــــد رزق گـــدا را

بی‌صبرانه منتظر کتاب‌هایم هستم ❤️
12/29/2024

بی‌صبرانه منتظر کتاب‌هایم هستم ❤️

12/26/2024

[عیسی به سخن آمد و] گفت: «من بندۀ الله هستم. او به من کتاب داده و مرا پیامبر ساخته است. ❤️

12/25/2024

به الله ﷻ قسم، فقط مسلمان‌نمایی که به وحدانیت خدای متعال ایمان ندارد، کریسمس را تبریک می‌گوید؛ زیرا انسان موحد یقین دارد که خدا فقط یکی است و هیچ شریک و همتایی ندارد. اما مسلمان‌نما نه از عقیده‌ی خود آگاه است و نه از عقیده‌ی دیگران.

12/25/2024

جهت یاد آوری دوباره

اگر ملت ما به حقیقت قرآن کریم و سنت صحیح رسول الله صلی الله علیه وآله وسلم عمل می‌کردند و آن‌ها را به عنوان راهنمای کامل...
12/24/2024

اگر ملت ما به حقیقت قرآن کریم و سنت صحیح رسول الله صلی الله علیه وآله وسلم عمل می‌کردند و آن‌ها را به عنوان راهنمای کامل زندگی خویش می‌پذیرفتند، نه تنها جهل و ظلم در میان خودشان ریشه‌کن می‌شد، بلکه هیچ جاهلی حتی جرئت اندیشیدن به ظلم بر این ملت را نداشت، چه برسد به اینکه دست به ظلم بزند. چرا که نور هدایت الهی، قلب‌ها را به عدالت، همدلی، و قدرت حقیقی می‌آراید و هر گونه ظلم و جهل را از بین می‌برد.

12/21/2024

سکولارهای دین‌ستیز، که خود را "روشنفکران" و "تابوشکنان" می‌نامند، با هر دین، مذهب و فرهنگی کنار می‌آیند، به‌جز اسلام!
در حالی که خود را باسواد و منطقی معرفی می‌کنند، از جشن‌هایی مانند کریسمس، هالووین، ولنتاین، شب یلدا، چهارشنبه‌سوری و جهنده‌بالا تجلیل می‌کنند، بدون اینکه کوچک‌ترین آگاهی یا تحقیقی درباره این مراسم و جنبه‌های شرک‌آمیز آن داشته باشند.

ما نیز زمانی، از روی نادانی و جهل، همراه با ده‌ها نفر دیگر از این جشن‌ها تجلیل می‌کردیم؛ اما با مطالعه نقدهای اهل علم، شنیدن سخنان آنان و تأمل در این موضوع، به این نتیجه رسیدیم که آنچه انجام می‌دادیم، نه بخشی از فرهنگ ما بود، نه جزئی از دین ما، و نه دلیل منطقی برای تجلیل داشت.

دو جمله معروف و پرتکراری که از زبان این افراد می‌شنویم، چنین است:

• "دنیا به کجا رسید و شما به چه چسبیدید؟"
• "به دیگران احترام بگذار تا احترام شوی!"

اما باید پرسید: چرا دنیا زمانی که شما از این جشن‌های بی‌معنی تجلیل می‌کنید پیشرفت نمی‌کند، اما به‌محض نقد این مراسم، ناگهان جهان پیشرفت می‌کند و ما عقب‌مانده ذهنی می‌شویم؟
بر اساس کدام منطق، "احترام گذاشتن به فرهنگ و مذهب دیگران" به معنای انجام دادن آداب و رسوم آنان است؟
منطق سالم می‌گوید: احترام گذاشتن به فرهنگ و مذهب دیگران یعنی فراهم کردن آزادی برای آنان تا مراسم و عنعنات خود را اجرا کنند، نه تقلید کورکورانه از آنان.

افراد دین‌ستیز که خود را روشنفکر می‌نامند، با وجود ادعای عقلانیت و منطق، نه تنها رفتارهایشان با ادعاهایشان هم‌خوانی ندارد، بلکه در تجلیل از رسوم و جشن‌های بی‌پایه، تناقض آشکاری نشان می‌دهند. احترام به فرهنگ دیگران به معنای انجام دادن آداب آنان نیست، بلکه باید به اجرای رسومشان از سوی خودشان احترام گذاشت. تقلید کورکورانه از دیگر فرهنگ‌ها نه منطقی است و نه با هویت دینی و فرهنگی ما سازگار.

خالد نبهان، پدربزرگ «ریم» دختربچه سه‌ساله فلسطینی بود که در نوامبر ۲۰۲۳ در حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه به شهادت رسی...
12/16/2024

خالد نبهان، پدربزرگ «ریم» دختربچه سه‌ساله فلسطینی بود که در نوامبر ۲۰۲۳ در حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه به شهادت رسید. تصاویر تأثیرگذار او در حال وداع با نوه‌اش در آن زمان بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشت.

متأسفانه، در ۲۵ آذر ۱۴۰۳ (۱۵ دسامبر ۲۰۲۴)، خالد نبهان در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به اردوگاه النصیرات در مرکز نوار غزه به شهادت رسید و به نوه شهیدش پیوست.

این رویداد بار دیگر درد و رنج خانواده‌های فلسطینی را در پی حملات مداوم رژیم صهیونیستی به نمایش گذاشت.

Address

Oakland, CA
94536

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Romal Fahim posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Romal Fahim:

Videos

Share

Category

My Story | زندگینامه

رومل فهیم فرزند دل آغا فهیم در ۲۳ جوزا ۱۳۷۱ ھ‌ ش در یک خانواده اهل علم در شهر پلخمری ولایت بغلان چشم به جهان گشود، بنابر آغاز جنگ های داخلی و حمله طالبان به افغانستان وی با فامیل مجبور به ترک کشور شد و در پاکستان پناهندگی اختیار کرد. تعلیمات ابتدایی را در دیار مهاجرت تا صنف دوازده هم به اتمام رساند، در هنگام فراگیری علم مصروف کار در جاهای مختلف نیز بود و پس از ختم دوره لیسه و ۲۰ سال مهاجرت دوباره به کابل برگشت تا تحصیلات عالی را در یکی از دانشگاه های کشور فراگیرد اما بنابر ناملایمات زندگی نتوانست به این امر دست یابد و برای اولین بار منحیث تدوینگر تصویر در تلویزیون طلوع آغاز به کار نمود و برای یک سال کارش را منحیث ویراستار تصویر ادامه داد و بلاخره دوباره به پاکستان نزد فامیل برگشت. او بنابر تجربه کافی که در بخش دارو فروشی داشت در یکی از دواخانه های شهر آغاز به کار نمود که پس از چندی به‌وی از یک نهاد خیریه که توسط ملل متحد تمویل میشد پیشنهاد کار شد. تلخی های زندگی درگیر هر فرد جامعه است و رومل با فامیل اش نیز از قافله پس نمانده بود و او را واداشت تا به کابل برگردد. رومل در اواخر ۲۰۱۳ دوباره به کابل برگشت و در جستجوی کار جدید شد که بلاخره به یکی از تلویزیون های مشهور کشور (آریانا) راه یافت. هر انسان با یک ویژگی به دنیا می‌آید اما رومل با ویژگی های مختلف وارد دنیا شده بود و تقریباً در هر بعد از مهارت های خاصی برخوردار بود که یکی از این ویژگی ها عکس گرفتن بود. رومل علاقه خاص به عکاسی از دوران کودکی داشت. به گفته خودش " روزی نشسته بودم و جشنواره سینمایی را تماشا میکردم که آنگاه بهترین عکاس سال را معرفی کردند و من خود را برای چند لحظه در جایگاه همان برنده جایزه قرار دادم" آنروز وی تصمیم گرفت تا باید رویای خود را به حقیقت تبدیل کند اما پول برای خرید کمره نداشت، جنت زیر پای مادر است رومل بهتر میداند چون مادرش برای پوره کردن یکی از آرزو های پسرش زنجیر طلاء خود را به فروش رساند و پول خرید کمره عکاسی را برای پسرش احیاء کرد. رومل پس از برگشت اش به کابل عکاسی را به شکل ابتدایی آغاز کرد که با کاستی های زیادی همراه بود اما او میدانست که به مرور زمان او یاد خواهد گرفت که چگونه میتوان یک عکاس خوب شد. او در سال ۲۰۱۴ در یک مسابقه عکاسی تحت عنوان "اطفال و زراعت" که توسط اتحادیه اروپا در افغانستان برگزار شده بود اشتراک کرد و مقام اول را کسب نمود که این اولین دستاورد زندگی وی بود و این تنها یک جایزه نبود بلکه یک امیدواری محکم برای وی بود که او اولین پله های دنیای عکاسی را به موفقیت طی کرده و آینده خوبی منتظرش است. رومل سبک عجیبی را در عکاسی به پیش گرفته؛ شاید این سبک برای دیگران ساده باشد اما برای رومل سبک متفاوت است. به باور وی "عکاسی دنیای بزرگی‌ست و هرکس سبکی را دنبال میکند. در افغانستان بیشتر عکاسان دنبال نشان دادن چهره منفی برای دنیا هستند و من به این باور هستم که چهره های منفی کشور روحیه ها را منفی میسازد و مردم افغانستان بقدر کافی خسته اند از منفی های چهار اطراف شان؛ باید برای مردم چهره سبز و خوب از کشور نشان داد تا با دیدن اش انرژی بگیرند و مثبت بیاندیشند" رومل جایزه های متعددی در سطح کشور و یک جایزه خارجی بنام خود دارد که هر دستاورد به او امید بیشتر می‌بخشد تا برای آینده اش نگران نباشد. اکنون به حیث مسئول شبکه های اجتماعی تلویزیون آریانا مصروف کار است و مصروف کندن عکس های زیباتر از چهره زیبای افغانستان زیبا. رومل می‌گوید: حق انتخاب از شماست اما تلاش کنید به مسلک خود عشق بورزید؛ چون این عشق است که شما را به معشوق می‌رساند. Romal Fahim Photography

چشم انداز، دید و روزنه تازه از افغانستان