Κανάλι 67

Κανάλι 67 Κανάλι 67. Μόνο clips...

08/05/2021

Αφού όλη η Ευρώπη και όλοι οι ισχυροί της γης θα λένε βρέστε τα, μην πάτε σε πόλεμο! Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να τα βρείτε. Ακόμη και ο Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος έχει ταχθεί μεν ένα ανοιχτά υπέρ της Ελλάδος, πριν από λίγες ημέρες έλεγε για τον φίλο του τον Ταγίπ! Αρχίζει νέος έρωτας μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας.

Οι Γάλλοι στο παρελθόν πότε τήρησαν τον λόγο τους υπέρ της Ελλάδος για να τον τηρήσουν και τώρα;

Μου φαίνεται πως δεν έχουμε διδαχθεί από την ιστορία. Δεν ενθυμείστε τι έκαναν οι Άγγλοι και οι Γάλλοι στη Μικρά Ασία;

Κάποιοι ανόητοι δημοσιογράφοι έλεγαν διαρκώς, γιατί ο Μητσοτάκης δεν κάνει παραγγελίες από τη Γαλλία. Ο εξοπλισμός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι κάτι διαφορετικό από τις υπόλοιπες συμμαχικές σχέσεις.
Εμείς ως χώρα οφείλουμε να κάνουμε διασπορά των αγορών των εξοπλιστικών μας προγραμμάτων σε περισσότερες από μία χώρες. Ίσως και σε τέσσερις και πέντε χώρες. Αλλά όχι και να περιμένουμε να έρθουν να πολεμήσουν αντί για μας οι χώρες αυτές αν μας επιτεθεί η Τουρκία!
Ας μην έχουμε αυταπάτες!

[ Απόσπασμα από την εκπομπή , Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, 11:30 μμ : https://www.youtube.com/watch?t=122&v=NRSe_RoCAqA&feature=youtu.be ]

08/04/2021

Λένε οι της ΝΔ πως το μόνο θέμα που θα συζητήσουν θα είναι η χάραξη των θαλάσσιων ζωνών νότια της Κρήτης και η σχετική υφαλοκρηπίδα.

Τι θα κάνουν όμως όταν θα αρχίσει η Τουρκία να μιλάει για τα Δωδεκάνησα, την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, την εκλογή των μουφτήδων της Θράκης, τα 120 νησιά που θεωρεί η Τουρκία δικά της;

Θα σηκωθεί να φύγει η Ελλάδα, από αυτές τις διαπραγματεύσεις;

[ Απόσπασμα από την εκπομπή , Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, 11:30 μμ : https://www.youtube.com/watch?t=122&v=NRSe_RoCAqA&feature=youtu.be ]

08/03/2021

'Οταν διαπραγματευόμαστε με την Τουρκία, ουσιαστικά νομιμοποιούμε την κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία.

Να μη συζητήσουμε όμως; Να μη το κάνουμε; 'Εχουμε κάνει τόσες προσφυγές στον ΟΗΕ και τις έχουμε κερδίσει αλλά δεν τις έχουμε αξιοποιήσει, τόσες διπλωματικές μάχες έχουμε δώσει και έχουμ, αλήθεια κερδίσει, με 26 ψηφίσματα του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ.

Και πως τα αξιοποιήσαμε αυτά;

[Από την εκπομπή , 20 Ιανουαρίου 2021]

08/02/2021

Όπως τότε με τον ΕΝΦΙΑ επιστρατεύτηκε ο Βαγγέλης Βενιζέλος για να ανακοινώσει και να επιβάλει τον σχετικό φόρο, θα δείτε να τον ενεργοποιούν ξανά.
Θα περάσουν το προφίλ ότι είναι κάποιος ο οποίος δεν φοβάται το πολιτικό κόστος σε ότι κάνει αρκεί να είναι για το καλό της χώρας.

Μπροστάρης λοιπόν ο Βαγγέλης Βενιζέλος για την υπόθεση του Αιγαίου και της παραχώρησης του, ώστε να είναι αυτός που θα δεχθεί τα πυρά και να πει ότι εγώ "έκανα ότι έκανα για το καλό της χώρας για να αποφύγουμε τον πόλεμο" στο ερώτημα "Πόλεμος ή Ειρήνη".

Θα ειπωθεί και από τον Δ. Αβραμόπουλο ότι πρέπει να γίνει ειρήνη, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να δώσουμε και ύδωρ στον Ερντογάν.
Με ταυτόχρονο αποκλεισμό από τις τηλεοράσεις όλων εκείνων που αντιτίθενται σε μία τέτοια συμφωνία, εις βάρος της Ελλάδας.

Ξαναδείτε αυτη την εκπομπή, τη νύχτα που θα περνά η Βουλή τη συνθήκη για την παραχώρηση του Αιγαίου. Και θα ξαναβγεί ο Δ. Αβραμόπουλος στην επιφάνεια, να λέει : Ειρήνη βρε, ειρήνη. Τι τον θέλουμε τον πόλεμο;

Με την ειρήνη είμαστε όλοι κ. Αβραμόπουλε, ωστόσο υπάρχει αξιοπρεπής ειρήνη και ατιμωτική ειρήνη.

[ Πηγή : , Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, 11:30 μμ // https://www.youtube.com/watch?v=Adv_B617P1c // 10020030128 ]

08/01/2021

Βασίλης Λεβέντης : Πρόσεξα μία δήλωση της κυρίας Μέρκελ που έλεγε ότι θεωρεί τα ελληνοτουρκικά μία διμερή υπόθεση. Και πως ενθαρρύνει τις δύο πλευρές, δηλαδή την Ελλάδα και την Τουρκία να προχωρήσουν σε διάλογο.

Έτσι βλέπουν στο Βερολίνο το ζήτημα, ότι αφορά μόνο την Ελλάδα και την Τουρκία. Ο κύριος Μητσοτάκης όμως όπως και ο κύριος Δένδιας διακηρύττουν συνεχώς πως το πρόβλημα με την Τουρκία είναι ευρωτουρκικό και όχι ελληνοτουρκικό.
Προφανώς ο κύριος Μητσοτάκης κοροϊδεύει την Ελλάδα.

Δεν παρακολουθείτε, που εδώ και περίπου τρία χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ότι το πρόβλημα είναι μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας; Και πως η Τουρκία παραβιάζει τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Αυτή δεν είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας;

Άρα καταλαβαίνουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποτύχει πλήρως να περάσει τις θέσεις της Ελλάδας στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πού να βρει την ικανότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πει ευθέως την Άνγκελα Μέρκελ και στο διάδοχο της, ότι τα υποβρύχια που κατασκευάζει και πουλάει η Γερμανία στην Τουρκία, θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας και κατ' επέκταση εναντίον χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Αλλά όταν το κριτήριο επιλογής πρωθυπουργού στην Ελλάδα είναι το αν θα διορίσει το παιδί σας στο δημόσιο, μην περιμένετε ο ίδιος άνθρωπος να έχει το σθένος και την ικανότητα να ορθώσει τη φωνή της Ελλάδος στους εταίρους μας στην Ευρώπη!

Οι ευρωπαίοι εταίροι μας θα λένε συνεχώς βρείτε τα! Εμείς μιλάμε για μια Ελλάδα που εκτός από το δίκαιο που το έχει μαζί της, θα μπορέσει να ορθώσει το ανάστημά της στην Ευρώπη. Κι αν δεν μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ορθώσει τη φωνή του και το ανάστημά της χώρας ας παραιτηθεί. Πρωθυπουργός ορκίζεται κανείς για να υπηρετήσει τα συμφέροντα της χώρας. Αλλά τη λογική "ότι είναι να γίνει ας γίνει και ας επιστρέψουν τα σύνορα της χώρας πίσω στη Λαμία όπως ήταν παλιά" δεν το καταλαβαίνουμε...

Με τέτοιες πρακτικές και κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί και να χάσουμε τη Θράκη ή τα νησιά. Αυτό που θέλει η Τουρκία δηλαδή.

Βάζουν τώρα τον Ευάγγελο Βενιζέλο να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Πέρασε στο λαό η ιδέα ότι είναι ένας πολιτικός που δεν φοβάται το πολιτικό κόστος για αυτό και ήταν ο μπροστάρης του φόρου του ΕΝΦΙΑ.
Η διαφορά όμως κύριε Βενιζέλε, είναι ότι την Ελλάδα δεν την έκλεψαν 10 εκατομμύρια για να τους τα πάρεις πίσω μέσω των φόρων και του ΕΝΦΙΑ, αλλά δέκα οικογένειες.

Το ίδιο επιχειρούν να κάνουν και τώρα. Τίθεται στο λαό το δίλημμα πόλεμος ή Ειρήνη. Η Τουρκία ζητάει 50, εμείς δεν ζητάμε τίποτα. Προωθείται και η λύση να διαπραγματευτούμε στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Βεβαίως κάθε λογικός άνθρωπος θα ήθελε να επιλυθεί μία διαφορά σε ένα δικαστήριο και μάλιστα στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Τι κάνει όμως το διεθνές δικαστήριο της Χάγης για να επιτύχει την πολυπόθητη ειρήνη; Μοιράζει. Τα δίνει όλα μισά-μισά. Όποιος ζητάει τα δέκα, παίρνει τα πέντε.

Η Τουρκία με τα διεθνή ερείσματα που έχει αποκτήσει και τη γοητεία που βγάζει προς τη διεθνή κοινότητα ενίοτε, μπορεί και να κερδίσει και περισσότερα από τα μισά στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Τι θα κάνει τότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος; Αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Θα πουν πως είναι απόφαση διεθνούς δικαστηρίου και πως εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
Με αυτές τις λογικές πάνε να καταστρέψουν τη χώρα. Την δύναμη να πάνε να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα διεθνώς δεν την έχουν.

Ο μέσος πολίτης ψάχνει τον οποιονδήποτε ας πούμε καθηγητή, ο οποίος θα πει κάτι σε ένα κανάλι, που θα είναι το καλύτερο. Και ο Αϊνστάιν ακόμη να μας έβρισκε τη λύση, αν δεν υπάρχει πρωθυπουργός με ισχυρή προσωπικότητα να μας εκπροσωπήσει σθεναρά και να βάλει την Ευρώπη προ των ευθυνών της, δεν κάνουμε κάτι...

Και έτσι λοιπόν πέφτουμε στον φαύλο κύκλο του να βρίζουμε την Ευρώπη επειδή εμείς δεν καταφέρνουμε να τους πείσουμε για το δίκαιο των θέσεων μας και με αυτόν τον τρόπο κάνουμε την Ευρώπη να βλέπει με γλυκό μάτι τίνα Τουρκία, η οποία όπως είπαμε και πιο πάνω ενίοτε ασκεί μεγάλη γοητεία στους Ευρωπαίους και έχει περισσότερα από μας διεθνή ερείσματα.

Το εύκολο θα ήταν για μας στην Ένωση Κεντρώων, με κάθε αφορμή μικρή ή μεγάλη, να αρχίσουμε να βρίζουμε τη Γερμανία και την Μέρκελ. Αυτό ίσως και να μας ωφελούσε σε ψήφους. Ναι αυτό μπορεί στο εσωτερικό να μας κέρδιζε το χειροκρότημα αλλά ουσιαστικά προκαλεί περισσότερα προβλήματα στη χώρα επειδή οι Γερμανοί θα είχαν κάθε δικαιολογία πλέον, να αποσύρουν την όποια εμπιστοσύνη και όποια φιλικότητα προς την Ελλάδα και να βαδίσουν χωρίς ενοχές, προς την μεριά της Τουρκίας.

Να θυμάστε λοιπόν εν κατακλείδι, πως όταν δείχνουμε ότι είμαστε δυσαρεστημένοι με την Ευρώπη, την σπρώχνουμε στην αγκαλιά της Τουρκίας.

[ , Τετάρτη 3 Φερβουαρίου 2021, 11:30 μμ https://www.youtube.com/watch?v=Adv_B617P1c // 10020030137 ]

07/31/2021

Ας κάνουν και στις Βρυξέλλες τις υποχωρήσεις που πρέπει, για παράδειγμα να σταμτήσουν την πώληση όπλων προς την Τουρκία για να κάνει και η Ελλάδα υποχώρηση σε άλλα θέματα.

Χρειαζόμαστε ηγεσία που θα αναδείξει στην Ε.Ε τα Ελληνικά ζητήματα, αντρίκια και χωρίς περιστολές.

07/30/2021

Ρωτάει ένας φίλος μας γιατί αναφέρουμε συνέχεια την οικουμενική κυβέρνηση ως την λύση την πολιτική που θα κατορθώσει να υπερκεράσει τα προβλήματα τα λειτουργικά της Ελλάδος.

Όταν το 2010-2011 η Ελλάδα κινδύνεψε να αποβληθεί από τη ζώνη του ευρώ, την εποχή δηλαδή που Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμη ένα πολύ μικρό κόμμα, έγινε τελικά η κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Γιατί νομίζετε πως το κάνανε; Υπήρχε ένας πολύ σοβαρός λόγος.
Αν πετούσαν την Ελλάδα έξω από την ΟΝΕ, την οικονομική νομισματική ένωση, Το πιθανότερο είναι ότι η Ελλάδα θα κατέληγε να είναι όπως είναι σήμερα η Βενεζουέλα.

Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να είχαν κάνει οικειοθελή λιτότητα, την κυβέρνηση συνεργασίας ας την έκαναν και ήταν και ένα πολύ γενναίο μετρό, έπρεπε ωστόσο να βγουν έξω στο λαό και να πουν την αλήθεια.
Γνώριζαν και τα δύο κόμματα ότι τα οικονομικά μας ήταν τόσο άσχημα που θα έπρεπε να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις.

Έπρεπε να κάνουν οικειοθελή λιτότητα, κόβοντας τις υπερβολικά μεγάλες συντάξεις περιορίζοντας τις αδικίες γενικότερα των συντάξεων, κόβοντας συντάξεις σε άτομα που δεν τις δικαιούνταν όπως για παράδειγμα συντάξεις ΑΜΕΑ ενώ δεν είναι ΑΜΕΑ, να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι για τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών και να γίνει προσπάθεια, ειλικρινής προσπάθεια είσπραξης τους και τέλος πάντων όλα τα αυτονόητα μέτρα για την επιδιόρθωση των οικονομικών μιας χώρας.

Άλλωστε πριν φτάσουμε στα μνημόνια του 2010, οι ευρωπαίοι εταίροι μας αυτό είχαν ζητήσει από τον Γιώργο Σουφλιά, υπουργού επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή.

Όταν είχε αναλάβει το υπουργείο Εθνικής οικονομίας και συναντήθηκε με τους Ευρωπαίους εταίρους, είχε λάβει την προειδοποίηση ότι αν δεν λάβει μέτρα από μόνη της η Ελλάδα, θα αναγκαστεί να δεχθεί μνημονιακά μέτρα από τους δανειστές της.
Ενημερώθηκε ο Κώστας Καραμανλής αλλά επειδή είχε απέναντι του τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος με το σύνθημα ""λεφτά υπάρχουν"", υπόσχονταν τρέλες στον κόσμο και δεν επέβαλε οικειοθελή λιτότητα προτιμώντας τη λύση των εκλογών στα χέρια του ώστε να σκάσει η βόμβα στα χέρια του επόμενου. Ανήθικη ήταν και αυτή η στάση του Κώστα Καραμανλή.
Το χρέος του θα ήταν να κάνει την οικειοθελή λιτότητα, να μιλήσει στο λαό, να μιλήσει και στη Βουλή, να ξεκινήσει μέτρα αναγκαστικής λιτότητας, χωρίς να έχουμε την υποχρέωση μνημονίων.

Με αυτόν τον τρόπο θα λαμβάναμε από τους δανειστές μας πίστωση χρόνου, την αναγκαία πίστωση χρόνου, για να αναμορφώσουμε την οικονομία μας. Εκεί χάθηκε μία τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα. Μέσω οικειοθελούς λιτότητας να αποφύγουμε τα μνημόνια.

Αφού πήγαμε όμως στα μνημόνια και δεν έδειξε ο Κώστας Καραμανλής τη γενναιότητα να μιλήσει στην κοινωνία, η μόνη λύση μετά ήταν συγκυβέρνηση. Μετά βέβαια επιδεινώθηκε η κατάσταση επειδή βάλαμε νταβατζήδες στην πλάτη μας.

Επί της ουσίας των μεταρρυθμίσεων ήμουνα και είμαι απόλυτα σύμφωνος. Η Ελλάδα είχε στον οικονομικό τομέα λάβει πολύ στραβό δρόμο. Ποτέ όμως δεν θα θέλαμε κυβέρνηση η οποία να διοικείται έξωθεν. Είναι ταπεινωτικό κάτι τέτοιο για την Ελλάδα.

Υιοθετήθηκε τέλος πάντων η ιδέα της οικουμενικής κυβέρνησης μέσω αυτής της κυβέρνησης συνεργασίας, με την χώρα να βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης.
Έγινε η συμφωνία των Πρεσπών και ο Τσίπρας χειρίστηκε μόνος του όλο το θέμα. Θα μπορούσαμε σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα μέσω μιας οικουμενικής κυβέρνησης, να έχουμε πετύχει ως χώρα μία πολύ καλύτερη λύση. Πιστεύω ότι θα αναγκάζονταν σαν τα Σκόπια να κάνουν υποχώρηση στο όνομα, αν υπήρχε μία συμπαγής κυβέρνηση στην Ελλάδα η οποία θα εξέφραζε το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Ενώ ο Τσίπρας εμπνευσμένος από την ηλιθιότητα της πάλαι ποτέ αριστεράς η οποία παραχωρούσε τα πάντα στους πάντες, πήγε και υπέγραψε τη συμφωνία. Ο δε Μητσοτάκης είπε ότι αφού πάει ο Τσίπρας και υπογράφει αυτή τη συμφωνία, ποιος είμαι εγώ να βγάλω το φίδι από την τρύπα; Όπως και λένε αυτό που λένε τώρα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ότι είναι μία διεθνής υπογεγραμμένη συμφωνία και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Την οικουμενική κυβέρνηση λοιπόν τη χρειάζεται ένας τόπος όταν διέρχεται μία πρωτοφανή κρίση. Περάσαμε μία τέτοια κρίση το 2010-2011, περάσαμε μία ακόμη κρίση με τη συμφωνία των Πρεσπών το 2018 και τώρα περνάμε μία περίοδο κρίσης με την Τουρκία και τον διαμελισμό του Αιγαίου.
Εκτός από τις κρίσεις που σίγουρα χρειάζονται την λύση της οικουμενικής κυβέρνησης, υπάρχει και ένα άλλο πολύ σοβαρό θέμα με τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Ότι καλό μπορεί να έκανε η μία κυβέρνηση ερχόταν η άλλη και το γκρέμιζε. Έκανε ας πούμε κάτι καλό η Νέα Δημοκρατία ερχόταν το ΠΑΣΟΚ το γκρέμιζε. Έκανε κάτι καλό το ΠΑΣΟΚ, ερχόταν ξανά η Νέα Δημοκρατία και το γκρέμιζε, ξανά. Ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και γκρέμισε ότι καλό μπορεί να είχαν κάνει η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Και έτσι αντί να προσθέτει η κάθε κυβέρνηση στο έργο της προηγούμενης, η κάθε νέα κυβέρνηση που έρχεται διαλύει το έργο της προηγούμενης.

Πιστεύω λοιπόν ότι για ένα σοβαρό χρονικό διάστημα τουλάχιστον 10 ετών ο τόπος χρειάζεται μία οικουμενική κυβέρνηση και για την οικονομία αλλά και για τη χώρα. Πας π.χ. να κάνεις μία μεταρρύθμιση στην παιδεία και ξεσηκώνεται ο Τσίπρας…
Μπαίνει ένα μέτρο για να υπάρχει έλεγχος, κάποιος έλεγχος στις διαδηλώσεις, φωνάζει ο άλλος ότι επιχειρείται η φίμωση του κόσμου.

Επιβάλλεται λοιπόν για ένα διάστημα τα πολιτικά κόμματα να έχουν ομόνοια για να μπορέσουμε να φτιάξουμε τη χώρα και να μην γκρεμίζεται το όποιο καλό έργο αφήνει πίσω της μία κυβέρνηση, από την επόμενη.
Φτιάχνεις τη χώρα σου και μετά αναζητάς την πολυτέλεια του πώς θα χειριστείς το ένα θέμα και πώς το άλλο.

Με τον ίδιο τρόπο θα είχαμε γλιτώσει και την προδοσία από τη συμφωνία των Πρεσπών. Οι Αμερικανοί μας λένε ""υπογράψατε…"", οι ευρωπαίοι εταίροι μας το ίδιο…
Οι σκοπιανοί λένε πως δεν ονομάζουν για παράδειγμα τους φορείς τους ""Βόρεια Μακεδονία"".

Ο φίλος μας λοιπόν που λέει ότι κουράστηκε από την πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση, πρέπει να καταλάβει ότι δεν είμαστε ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ (το οποίο δεν κάνει ποτέ καμία πρόταση και απλά λέει ""φέρτε μας την εξουσία"", ενώ γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να μείνει ποτέ και θα παραμείνει ένα κόμμα γύρω στο 4%).

Στην Ένωση Κεντρώων θέλουμε μία κυβέρνηση που να συνθέτει ομόνοια και συνεργασία, μία κυβέρνηση σοβαρή αλλά όχι αδιάλλακτη. Όχι νέα κυβέρνηση συγκρουσιακή που να οξύνει τα πνεύματα.
Αυτή είναι η θέση μας. Αυτή είναι η ιδεολογία του κέντρου.
Αυτός είναι ο προορισμός του κέντρου. Να συνθέτει συνεργασίες. Με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών και τα προβλήματα της Ελλάδος στο Αιγαίο δεν υπάρχουν πιο κλασικές περιπτώσεις για ανάγκη δημιουργίας κυβέρνησης οικουμενικής. Μία οικουμενική κυβέρνηση θα επέτρεπε και στο δημόσιο να είναι πιο σωστό, πιο λειτουργικό, πιο δημοκρατικό, χωρίς ρουσφέτια και χωρίς διαφορά.
Η οικουμενικότητα σε μία κυβέρνηση έχει αλληλοέλεγχο. Ενώ τώρα ότι κάνει ο ένας έρχεται και το γκρεμίζει ο άλλος. Και η Ελλάδα παραμένει στο μηδέν. Κάναμε τα ελληνόπουλα να σιχαθούν τη χώρα και να φεύγουν στο εξωτερικό. Αν είχαμε μία κυβέρνηση οικουμενική, θα έφευγαν οι νέοι μας έξω;
Γιατί λοιπόν αγαπητέ κύριε λέτε ότι κουράζει η πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση; Δεν σας έχουν κουράσει οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις;
Αυτοδύναμη ήταν η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή που υπέγραψε τη συμφωνία Ζυρίχης και Λονδίνου με την οποία προδόθηκε η Κύπρος το 1974...

[ Πηγή : ​, Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, 11:30 μμ : https://www.youtube.com/watch?t=1837&v=fmUTUGqyhjE&feature=youtu.be // 10020030024 ]

07/30/2021

'Αλλος ο Πατριωτισμός πριν 50-60 χρόνια και άλλος σήμερα. Ο Πατριωτισμός σήμερα είναι στη διπλωματία.

Πριν από 50-60 χρόνια, πατριωτισμός ήταν να στηθείς στα χαρακώματα και να πολεμήσεις, να δώσεις τη ζωή σου για την πατρίδα.
Σήμερα, ο πατριωτισμός βρίσκεται στη διπλωματία, στη διαπραγματευτική ικανότητα για να διατηρήσεις αυτά που κάποτε άλλοι πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους.

Οι νίκες δεν γίονται στα χαρακώματα. Γίνονται με έξυπνες κινήσεις. Γίνονται με εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά σε κάθε επίδοξο εισβολέα ώστε να αποφύγεις έναν πόλεμο.

Σήμερα, με την εξελιξη των οπλικών συστημάτων, ακόμη και να νικήσεις σε ένα πόλεμο, πάλι θα έχεις υποστεί καταστροφές μεγάλες. Πέντε μέρες πολέμου σήμερα, ισοδυναμούν με πόλεμο πέντε ετών κάποτε.

Η μοίρα ενός λαού δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται πεζά, με το να εναντιώνεσαι σε όλα και να παριστάνεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις όλα μόνος σου.
Σήμερα χρειάζεται διπλωματία και σωστές κινήσεις, συμμαχίες με τους ισχυρούς και πειθώ στους εταίρους μας στην Ευρώπη.

Πρέπει ένας Έλληνας πρωθυπουργός να καταφέρει να πείσει όλη την Ευρώπη. Πάρτε για παράδειγμα τον Ελευθέριο Βενιζέλο, που δίδαξε τους ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών της εποχής του ένα πράγμα : ότι μπορείς να είσαι πρωθυπουργός μιας μικρής μεν χώρας αλλά με μεγάλη προοπτική.
Όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος εκπροσώπησε την Ελλάδα τότε στην Ευρώπη η Ελλάδα ήταν ακόμη μικρότερη εδαφικά και πληθυσμιακά, κατάφερε όμως να τους πάρει όλους με το μέρος του.
Δεν πήγε στους Ευρωπαίους παριστάνοντας τον αντάρτη έτσι ώστε να τον απορρίψουν, έκανε έξυπνες κινήσεις και τον αποδέχτηκαν.

Τέτοιο πρόσωπο χρειάζεται η Ελλάδα, έτσι ώστε να κάνει τη χώρα μεγαλύτερη. Επειδή σήμερα και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης, αλλά και ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου λίγο παλιότερα, την Ελλάδα την μίκρυναν.

Είμαστε χώρα χωρίς διεθνή ερείσματα, χωρίς κάποια σοβαρή συμμαχία και φιλία με άλλη χώρα ακόμη και με τη Γαλλία. Μόνο όταν πρόκειται να αγοράσουμε από αυτούς οπλικά συστήματα θυμούνται τη "συμμαχία" μας.

Η Γαλλία, αν ήθελε, επειδή είναι μία πολύ ισχυρή χώρα, θα μπορούσε να μας προσφέρει πολύ μεγαλύτερη βοήθεια. Δεν το κάνει όμως. Δεν λέει, για παράδειγμα, στη Γερμανία να μην πουλήσει υποβρύχια στην Τουρκία αφού αυτά τα υποβρύχια θα στραφούν εναντίον της Ευρώπης τελικά.

Δεν φτάνει η Γαλλία τον εντοπισμό του προβλήματος ως εκεί, μένει μόνο στον χλιαρό εντοπισμό του.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει πολύ μεγαλύτερες επιτυχίες εάν έθετε προ των ευθυνών τους τους ηγέτες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Δεν μπορεί η Ευρώπη να πωλεί οπλικά συστήματα στην Τουρκία και μάλιστα σε μία εποχή που η Τουρκία ευθέως απειλεί τα σύνορα ευρωπαϊκών χωρών όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Είναι ουσιώδες αυτό. Το μείζον ζήτημα είναι η ασφάλεια του ελληνικού λαού και της Ευρώπης.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι όταν οι Έλληνες πρωθυπουργοί βάζουν την υπογραφή τους σε οτιδήποτε τους λένε οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι, δεν φταίνε αυτοί που μας ζητάνε να υπογράψουμε. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε υπογράψει τη συμφωνία της Ζυρίχης και του Λονδίνου με την οποία προδόθηκε η Κύπρος.
Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προστάσει συνεχώς την προοπτική της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Τι σημαίνει Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης; Σημαίνει ότι το δικαστήριο θα προσπαθήσει να βρει μία μέση λύση, μοιράζοντας τα πάντα διά του δύο, έτσι ώστε να αποφευχθεί μία πολεμική σύγκρουση.

Εφόσον λοιπόν ο ελληνικός λαός συνεχίζει να ψηφίζει αυτούς που προσφεύγουν σε τέτοιες λύσεις σημαίνει ότι ο ίδιος ο λαός προτιμά μία ατιμωτική ειρήνη, παρά μία δημιουργική διπλωματική προσπάθεια να πάρουμε με το μέρος μας τους Ευρωπαίους εταίρους μας και άλλες ισχυρές χώρες, ώστε να προστατέψουμε τα δίκαια μας.

Δεν μας επιβάλλουν λοιπόν οι ξένοι κάτι, απλώς βλέπουν ότι έχουμε ενδοτικές κυβερνήσεις, βλέπουν ότι το μόνο που νοιάζει τον ελληνικό λαό είναι η καλοπέραση του, έχουν περάσει και οι κυβερνώντες τη νοοτροπία ότι είμαστε μία μικρή χώρα που μας κυβερνάνε οι ξένοι και μας θεωρούν του "κλώτσου και του μπάτσου".

Η συμπεριφορά των ξένων απέναντί μας είναι συνάρτηση της συμπεριφοράς της δικής μας εντός της Ελλάδας. Εφόσον κοιτάμε μόνο το να περνάμε καλά και αν μας δώσει 50 ή 100 ευρώ ο Τσίπρας και Μητσοτάκης τρέχουμε να τον ψηφίσουμε, γιατί ψάχνουμε τότε να βρούμε δικαιολογίες ότι μας φταίνε οι Γερμανοί, οι Αμερικανοί και οι μασόνοι;
Είναι βολική δικαιολογία να ρίχνουμε την ευθύνη στους ξένους.

Εμείς ως Ένωση Κεντρώων κάναμε έναν μεγάλο αγώνα στη βουλή για να μην ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Και ήμασταν κατά, διότι δεν βλέπαμε το λόγο για τον οποίον έπρεπε η Ελλάδα να παραχωρήσει τα "χρυσαφικά" της σε μία άλλη χώρα. Δεν βρίσκαμε κάποιο όφελος σε αυτή τη συμφωνία.

Συνομιλούσαμε με τον Γερμανό πρέσβη και του είχαμε επισημάνει πως αν η Γερμανία είχε αυτό το ίδιο πρόβλημα με γειτονικό της κράτος, σχετικά με την ονομασία μιας περιοχής, τι θα έκανε η Γερμανία;
Δεν μας απάντησε ποτέ ο Γερμανός πρέσβης!

Είχαμε λοιπόν βάσιμες αντιρρήσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών. Βρήκαμε ωστόσο στήριξη πουθενά από τον Ελληνικό λαό; Στη Βόρεια Ελλάδα είχαμε ακούσει, ως Ένωση Κεντρώων, κάποια συγχαρητήρια και κάποια μπράβο, ωστόσο όταν ήρθε η στιγμή των εκλογών, ψήφισαν Βελόπουλο και Βαρουφάκη.

07/29/2021

Τί θα έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στα Ελληνοτουρκικά αντί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη Ούτε ο Αλέξης Τσίπρας θα έκανε κάτι διαφορετικό από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εγώ πιστεύω (και δεν το λέω αυτό με κακία προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη), πως και ο Αλέξης Τσίπρας να ήταν πρωθυπουργός, τα ίδια θα έκανε και θα έλεγε.

Ο Αλέξης Τσίπρας εγχειρίστηκε το θέμα των Σκοπίων με την ίδια ηλιθιότητα. Πήγε και τα έδωσε όλα. Και τί ανταλλάγματα πήρε; Κανένα.

Γερμανοί και Αμερικανοί πίεζαν την Ελλάδα να παραχωρήσει το όνομα στα Σκόπια, αλλά δεν μας έδωσαν κάποιο αντάλλαγμα. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι επειδή τα ελληνικά στρατεύματα συμμετέχουν σε κοινές ασκήσεις με τις ΗΠΑ, είναι ένα όφελος αυτό.
Και λοιπόν; Ο ελληνικός στρατός συμμετείχε σε κοινές ασκήσεις με τον αμερικανικό και πριν τα γεγονότα του 1974. Λειτούργησε αυτό αποτρεπτικά στην εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο; Ο 6ος αμερικανικός στόλος έμεινε αμέτοχος τότε.
Δεν σημαίνει κάτι αυτό. Το να κάνουν κοινές ασκήσεις τμήματα του Ελληνικού στρατού με τμήματα του αμερικανικού.
Αν κινδυνεύσει η Ελλάδα θα επέμβει ο 6ος αμερικανικός στόλος;

- [ Πηγή : , Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, 11:30 μμ : https://www.youtube.com/watch?t=1458&v=NRSe_RoCAqA // 10020030221 ] --- 10020030221

07/28/2021

Η Νέα Δημοκρατία έχει δύο ζητήματα να αντιμετωπίσει : Πρώτα πρέπει να διεμβολίσει το ΠΑΣΟΚ, να πάρει μαζί της, να ενσωματώσει με κάποιο τρόπο επιφανή ονόματα, όπως Λοβέρδο, Βενιζέλο και άλλους.

Το δεύτερο ζήτημα της ΝΔ είναι η ""ανάδειξη"" εντός της, των ακροδεξιών της στοιχείων για να απορροφήσει και να σβήσει κόμματα όπως του Βελόπουλου και γενικότερα της άκρας δεξιάς.

Βέβαια, το ίδιο θα προσπάθήσει να κάνει και ο Τσίπρας, να δημιουργήσει διμέπωτο αγώνα κατά της ΝΔ, να αναδείξει μια πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Να μη φαίνεται κανένας άλλος στο πολιτικό σκηνικό.
Ενδέχεται να κινδυνεύσει και το ΚΚΕ ακόμη να μπει στη Βουλή εξ'αιτίας της πόλωσης.

Η εικόνα λοιπόν της χώρας είναι : ΝΔ και Μητσοτάκης να ενσωματώσουν ότι δεν ανήκει στο χώρο της Αριστεράς και Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ όλες τις δυνάμεις κατά της Δεξιάς.

[ Πηγή : , Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, 11:30μμ : https://www.youtube.com/watch?t=0&v=N0Y8jkK83r4 // 10020030334 ]

07/28/2021

Εμείς ως κόμμα δεν είμαστε αντίθετοι με την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Θα χαρούμε πολύ μάλιστα αν ένα κράτος ισλαμικό στη γειτονιά μας και φτωχό κατά πλειοψηφία του πληθυσμού του, μπει στην Ευρώπη. Θα είναι προς το καλό του λαού της Τουρκίας κάτι τέτοιο.

Αλλά και η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι για να γίνει αυτό πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί βία ή και λεκτική βία.
Διάφοροι δηλαδή κρατικοί αξιωματούχοι που θα υπερβαίνουν σε λεκτική βία ο ένας στον άλλον και θα ζητάνε περισσότερα νησιά και περισσότερα από όλα.

Πάνω από όλα πρέπει να λυθεί και το κυπριακό σε μία βάση εφαρμογής των αποφάσεων του συμβουλίου ασφαλείας και όχι με διμερείς επαφές του Αναστασιάδη με τον Ερντογάν.
Η Κύπρος είναι ένα ανεξάρτητο κράτος και η τουρκική κατοχή είναι κατοχή επί ανεξάρτητου κράτους. Αυτό πρέπει να σταματήσει και πρέπει να συμβάλει και η Τουρκία στην επιστροφή της νομιμότητας στην Κύπρο. Είναι ουσιώδες αυτό και για την ίδια την βελτιστοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Δεν δεχόμαστε τις τουρκικές αξιώσεις για τα νησιά και την Ανατολική Θράκη. Δεν δεχόμαστε τις αξιώσεις της Τουρκίας για το κατεχόμενο μέρος της Κύπρου. Πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ.
Και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και από την Τουρκία αλλά και από τις Ευρωπαϊκές χώρες που στηρίζουν την Τουρκία ποικιλοτρόπως όπως η Γερμανία.

Δεν μπορεί να δέχεται η Ε.Ε μία χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχει τμήμα της κατεχόμενο από μία άλλη χώρα, υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι σαν να λες στο δολοφόνο σου, έλα να καθίσουμε να το συζητήσουμε.

Πρέπει λοιπόν και ο νέος Αμερικανός πρόεδρος αυτό το θέμα πρέπει να το αντιληφθεί καλά. Είναι τα τετελεσμένα που έχουν κάνει οι Τούρκοι στην Κύπρο που εμποδίζουν την οποιαδήποτε προσέγγιση Ελλάδας-Τουρκίας. Αν εμείς στην Ελλάδα κάνουμε την οποιαδήποτε προσέγγιση στην Τουρκία, θα είναι σαν να εγκαταλείπουμε ουσιαστικά το παιδί μας, την Κύπρο και να συντασσόμαστε με τους αδιάφορους της Ευρώπης. Και στη Γερμανία πρέπει να διαλέξουν: ή τα ναυπηγεία ή τις Ευρωπαϊκές αξίες. Δεν μπορεί να έχουν και τα δύο. Δεν μπορείς στην ίδια μας κάνει να βάζεις και καυτό νερό και παγάκια.

Αυτό κάνει η Ευρώπη με τον Ερντογάν και πρέπει να γίνει σαφές στον δυτικό κόσμο. Διαφορετικά πάμε σε μία αιμομιξία μη σας πω, δυτικής και ανατολικής κουλτούρας, με τον Ερντογάν να λύνει και να λένε και θα μείνει η Ελλάδα αδύναμη να παρακολουθεί.

Εμείς δεν πρέπει να δεχθούμε καμιά συζήτηση με τους Τούρκους εάν δεν λυθεί το κυπριακό ζήτημα. Είναι θέμα Εθνικής υπερηφάνειας.

[ Πηγή : , Πέμπτη 24 Ιουνίου, 11:30 μμ : https://www.youtube.com/watch?t=6591&v=3LHIJ_CsAKY // 10020030316 ]

07/27/2021

Η συμφωνία για το Αιγαίο είναι δύσκολη συμφωνία, δεν είναι όπως η συμφωνία των Πρεσπών.
Η συμφωνία των Πρεσπών είχε δρομολογηθεί 20 με 30 χρόνια πριν την υποχώρηση.
Όταν το 2008 η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Κώστα Καραμανλή ανήρτησαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου εξωτερικών πως η Ελλάδα αποδέχεται ονομασία με σύνθετη ονομασία, δεν είχε δρομολογηθεί η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας;
Είναι κάτι που μου το έχει παραδεχθεί ευθέως και ο ίδιος ο πρώην υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Η ελληνική πρόταση για Μακεδονία - Σκόπια το 2008, στη σύνοδο του Βουκουρεστίου, δεν είχε γίνει αποδεκτή από τους σκοπιανούς γιατί ήθελαν σκέτο τον όρο Μακεδονία. Η προδοσία του σκοπιανού ήταν πιο εύκολη γιατί είχε προετοιμαστεί από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ουσιαστικά δηλαδή ο Τσίπρας εξέφρασε την πολιτική Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Δεν ενήργησε σαν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Ενήργησε σαν αυτός που ολοκλήρωσε αυτό που είχαν προετοιμάσει οι προηγούμενοι από αυτόν.
Το ζήτημα μεν του Αιγαίου είναι βαρύτερο αλλά ο λαός είναι ο ίδιος. Ο ελληνικός λαός τα δέχεται όλα σκύβοντας το κεφάλι αρκεί να περνάει καλά. Έχουν βρει την αχίλλειο πτέρνα του λαού : διορισμός στο δημόσιο και μικρές αυξήσεις στους μισθούς. Στην υπόθεση του Αιγαίου όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο βαριά επειδή έχουμε την Τουρκία η οποία έρχεται να παραβιάσει τη συνθήκη της Λωζάνης, το δώρο δηλαδή του Ελευθερίου Βενιζέλου προς την Ελλάδα.

Η Τουρκία ζητάει αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου η οποία ενίσχυση των ελληνικών θέσεων στο Αιγαίο έγινε ακριβώς επειδή η Τουρκία απειλεί με την κατάληψή τους. Δεν έχουμε ως χώρα επιθετικές βλέψεις προς την Τουρκία απλά εξασκούμε το δικαίωμα μας στην άμυνα και κυρίως την αποτροπή μιας επιθετικής κίνησης από την Τουρκία.
Η Τουρκία πάλι δεν έχει υπογράψει τη συμφωνία για το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

Επί ποιου δικαίου διεθνούς θα συζητήσουμε λοιπόν με την Τουρκία; Πρώτα η Τουρκία πρέπει να υπογράψει και να κάνει δεκτό το διεθνές δίκαιο της θάλασσας με νόμο στην Βουλή τους και μετά να συζητηθεί.

Το άλλο μεγάλο ζήτημα είναι να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο. Αλλά και οι έποικοι.
Εδώ έχουμε την περίπτωση ενός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης του οποίου ένα τμήμα έχει καταληφθεί από μία ξένη δύναμη.
Πώς μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση όταν έχουμε κατάληψη κράτους από ένα άλλο;
Αυτό το τελευταίο ειδικά δείχνει το θράσος τους, αλλά ταυτόχρονα βγάζει και στην επιφάνεια την γαϊδουριά των ευρωπαίων που κάνουν ότι δεν βλέπουν. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο πχ. στην Ολλανδία θα ήθελαν να συζητήσουν με τον κατακτητή; Η Κύπρος δηλαδή δεν είναι κανονικό κράτος;

Αξιώσαμε από τους Ευρωπαίους να κάνουν το καθήκον τους; Θα μου πείτε βέβαια πως η Ελλάδα μέχρι τώρα αυτό που κάνει είναι να απλώνει το χέρι και να παίρνει κανένα δάνειο. Γνωρίζουν τι κάνουμε εδώ με τις συντάξεις σε σαραντάρηδες, με την χορήγηση συντάξεων σε τυφλούς που δεν ήταν τυφλοί, τα θαλασσοδάνεια των εκδοτών, νομίζετε δεν τα γνωρίζει η Ευρώπη όλα αυτά; Με τι κότσια θα πάει ο πρωθυπουργός στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να ζητήσει τη συνδρομή τους;

Και στην τελική τι θα συζητήσουν Μητσοτάκης και Δένδιας με τους Τούρκους; Μπορεί να συζητήσει ποτέ ο καταληψίας με τον ιδιοκτήτη; Να τα βρουν; Τί να βρουν; Η Τουρκία συμπεριφέρεται σαν να έχουμε χάσει τον πόλεμο και εμείς όντας ηττημένοι, συνομολογούμε ειρήνη.
Άλλωστε η προσοχή των ΗΠΑ βρίσκεται στραμμένη στην Κίνα αυτή την εποχή.

[ Πηγή : , Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, 11:30 μμ // https://www.youtube.com/watch?v=Adv_B617P1c // 10020030135 ]

Address

Αθήνα, TX

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Κανάλι 67 posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Κανάλι 67:

Videos

Share

Category

Nearby media companies



You may also like