Lilu, cunoscuta prezentatoare TV, jurnalistă de divertisment și mamă a două adolescente, este una dintre protagonistele campaniei „Viitorul fără fumat”.
Ea a vorbit deschis despre riscurile utilizării țigaretelor electronice în rândul adolescenților, subliniind că acest obicei poate avea efecte negative serioase asupra sănătății.
Lilu îi îndeamnă pe tineri să facă alegeri informate și să adopte un stil de viață sănătos.
Eugen Zuicov: „În meseria mea, fac tot posibilul să-i țin pe oameni departe fum. Așa că mă întreb: tu de ce ai alege să inhalezi fum în mod voluntar?”
Pompierul Eugen Zuicov le recomandă celor care încă aleg să inhaleze fum, fie prin fumat, fie prin utilizarea țigaretelor electronice, să se gândească la pericolele acestui viciu.
El, având experiență în salvarea oamenilor din incendii, știe cât de dăunător este fumul toxic pentru plămâni și cât de multe victime provoacă. „Am văzut oameni luptând pentru fiecare respirație”, spune el.
Pompierul avertizează că orice fel de fum este periculos, afectând respirația și punând sănătatea în pericol. El subliniază că reclamele pentru alternativele de fumat nu ar trebui să păcălească pe nimeni și îndeamnă adolescenții să își pună sănătatea pe primul loc.
Andrei Eșanu: „Nicotina te prinde în cea mai periculoasă capcană: cea a dependenței”
Medicul psihoterapeut Andrei Eșanu atrage atenția, în acest video, asupra efectelor nocive pe care le pot avea țigaretele electronice pentru sănătatea mentală.
Deși aceste „obiceiuri nocive”, spune Andrei Eșanu, sunt promovate de industria tutunului drept soluții pentru relaxare și reducerea stresului, în realitate ele creează una dintre cele mai periculoase capcane – DEPENDENȚA DE NICOTINĂ.
Medicul încurajează adolescenții și tinerii să apeleze la alternative sănătoase pentru a face față stresului și menținerea echilibrului mental.
Marcel Abraș: „Zilnic operez pacienți tineri, afectați de efectele devastatoare ale consumului de tutun și nicotină”
Zilele trecute v-am anunțat că am lansat o campanie amplă de informare și conștientizare a pericolele consumului de nicotină și tutun.
În cadrul acesteia, am pregătit materiale care corectează cele mai frecvente mituri legate de utilizarea țigaretelor electronice și am realizat videouri cu mesaje de la medici, sportivi de performanță, muzicieni, pompieri și jurnaliști, care le vorbesc tinerilor despre riscurile pe care aceste produse le pot aduce sănătății.
Primul care ne-a împărtășit opinia sa despre efectele devastatoare ale fumatului este medicul cardiolog intervenționist Marcel Abraș.
🎬 Cum au avut loc filmările cu Marcel Abraș– medic cardiolog interventionist
Am avut ocazia să discutăm cu Marcel Abraș despre impactul țigaretelor electronice asupra sănătății inimii tinerilor.
În curând, vom împărtăși cu voi detalii importante despre cm aceste dispozitive pot afecta grav sistemul cardiovascular.
Care sunt cauzele infertilității la bărbați, ne explică medicul androlog-urolog, Ion Dumbrăveanu.
Varicela. Semne de aarmă
Medicul de familie, Aurelia Avram avertizează asupra semnelor de alarmă ale varicelei. Aceste semne necesită consult medical de urgență.
Medicul de familie, Aurelia Avram explică cm se transmite varicela și cât timp este contagioasă
Medicul pediatru Olesea Jalba oferă sfaturi despre cm putem scădea febra la copii atunci când medicamentele antitermice nu sunt eficiente, evitând utilizarea frectiunilor.
Medicul hematolog Irina Mocanu subliniază că persoanele care adoptă diete vegetariene sau urmează regimuri de slăbire sunt mai susceptibile să dezvolte anemii de tip feripriv.
Medicul cardiolog Nadejda Diaconu explică de ce mai puține femei supraviețuiesc unui atac de cord, comparativ cu bărbații
Cât de periculoase sunt loviturile la sân, explică medicul mamolog-oncolog, Ludmila Chistruga