Canal Regional

Canal Regional TV Canal Regional s-a lansat pe piaţa media-online din Moldova în 2013 TV Canal Regional

11/12/2023

𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐝𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐩𝐥𝐚𝐧𝐢, 𝐫𝐚𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐕𝐨𝐝𝐚̆.
Datorită finanțării oferite din partea #𝐔𝐧𝐢𝐮𝐧𝐢𝐢 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐧𝐞, People in Need Moldova oferă oportunități de educație și învățare a competenților digitale pentru o creștere și educație armonioasă chiar și in regiunile afectate de război.

Dreptul la un mediu sănătos este un pilon esențial al drepturilor omului La data de 10 decembrie marcăm Ziua Drepturilor...
10/12/2023

Dreptul la un mediu sănătos este un pilon esențial al drepturilor omului



La data de 10 decembrie marcăm Ziua Drepturilor Omului, un prilej oportun de a sublinia că dreptul la un mediu sănătos este un pilon esențial al drepturilor omului și fiecare persoană are dreptul fundamental de a trăi într-un mediu curat, sigur și sustenabil, care să susțină sănătatea și bunăstarea sa.

Un mediu sănătos este o componentă importantă pentru realizarea celorlalte drepturi fundamentale, cm ar fi dreptul la sănătate, la alimentație și la un trai decent. Iar protecția mediului înconjurător nu este doar un angajament moral, ci și o necesitate pentru generațiile viitoare.

În context, reamintim despre Ghidul apărătorilor dreptului la un mediu sănătos - un punct de reper în vederea soluționării problemelor legate de procesul de aplicare a prevederilor corespunzătoare privind protecția mediului și garantarea dreptului la un mediu sănătos.

La data de 10 decembrie marcăm Ziua Drepturilor Omului, un prilej oportun de a sublinia că dreptul la un mediu sănătos e...
10/12/2023

La data de 10 decembrie marcăm Ziua Drepturilor Omului, un prilej oportun de a sublinia că dreptul la un mediu sănătos este un pilon esențial al drepturilor omului și fiecare persoană are dreptul fundamental de a trăi într-un mediu curat, sigur și sustenabil, care să susțină sănătatea și bunăstarea sa.
Un mediu sănătos este o componentă importantă pentru realizarea celorlalte drepturi fundamentale, cm ar fi dreptul la sănătate, la alimentație și la un trai decent. Iar protecția mediului înconjurător nu este doar un angajament moral, ci și o necesitate pentru generațiile viitoare.
În context, reamintim despre Ghidul apărătorilor dreptului la un mediu sănătos - un punct de reper în vederea soluționării problemelor legate de procesul de aplicare a prevederilor corespunzătoare privind protecția mediului și garantarea dreptului la un mediu sănătos.
Pentru o parcurgere ușoară a Ghidului, am selectat cele mai importante informații și le-am ilustrat în cinci pliante:
Ce cuprinde dreptul omului la un mediu sănătos;
Care sunt autoritățile competente să constate și să sancționeze încălcările legislației de mediu;
Care sunt drepturile și obligațiile apărătorilor de mediu;
Care sunt obligațiile statului în raport cu apărătorii de mediu
Informații utile pentru apărătorii de mediu.
Pentru mai multe informații, puteți accesa Ghidul apărătorilor dreptului la un mediu sănătos atât în română, cât și în limba rusă. EcoContact, prin intermediul Centrului de Consultanță și Informații de Mediu Aarhus și activitățile desfășurate urmărește promovarea dreptului la un mediu sănătos precum și accesul la informație de mediu, inclusiv participarea publicului în luarea deciziilor.

08/12/2023

📢Vrei să dezvolți comunitatea ta?
Inițiază o întreprindere socială!
Te-am provocat?
Inspiră- te din acest video.

29/11/2023
28/11/2023

Tinerii sunt viitorul țării.
Doi tineri de 24 ani, originari din satul Sîrma raionul Leova, Chiriac și Nicu Oglinda, au manifestat un interes sporit urmându-și visul din copilărie- de a deveni bucătari.
Asociația pentru Promovarea Antreprenoriatului a fost susținută de întreprinderea "Floare de cireș" în persoana administratorului Dl Sergiu Gurău în realizarea activităților de incluziune socială a persoanelor defavorizate, desfășurate în cadrul proiectului “Sprorirea bunăstării comunităților prin parteneriate și prestarea serviciilor inovative incluzive”.

26/11/2023

În fiecare an, in ceea de-a patra duminica a lunii Noiembrie se sărbătorește Ziua lucrătorului din Agricultura și Industria Prelucrătoare. Cu aceasta ocazie, vicepremierul, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare Bolea Vladimir Iosif a adresat un mesaj de felicitare lucrătorilor din domeniu.

25/11/2023

Prezentarea programelor implementate de către Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului cu suportul financiar al Uniunii Europene

🇸🇪⚖️🌿În cadrul Programului de granturi mici ”Jurnalism comunitar pentru un mediu sănătos și justiție verde” au fost dese...
24/11/2023

🇸🇪⚖️🌿În cadrul Programului de granturi mici ”Jurnalism comunitar pentru un mediu sănătos și justiție verde” au fost desemnați câștigătorii. Beneficiarii au participat la prima sesiune de instruire, în cadrul căreia au fost ghidați în tehnici de investigații, aspecte de protecție a mediului înconjurător, de vizibilitate în difuzarea materialelor.
“Canal Regional” este recunoscător pentru apreciere și oportunitatea de a fi unul din Beneficiarii proiectului nominalizat.

24/11/2023

Briefing de presă susținut de vicepremierul, ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea

23/11/2023

Ceremonia de inaugurare a Expoziției „Antreprenor Expo 2023”

14/11/2023

Canal Regional 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞𝐧𝐞𝐫 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐚 PRIA EDUCATION AWARDS REPUBLICA MODLOVA 2023

11/11/2023

Canal Regional TV susține și se alătură inițiativei Ministerului Mediului și Agenției "Moldsilva" care au anunțat demararea Programului Național de Împădurire, ce va începe sâmbătă, 11 noiembrie 2023!
Programul include reabilitarea pădurilor existente, cât și crearea de păduri noi pe o suprafață de 145 mii ha, pe parcursul a 10 ani (2023-2032)!
În acest an, campania de plantare se va desfășura în perioada lunilor noiembrie-decembrie 2023!
Ministerul Mediului al Republicii Moldova a lansat un spot social motivațional în vederea mobilizării societății și participarea ei cât mai active la Campania de Împădurire!
Acest minunat proiect se desfășoară sub egida Președintelui Republicii Moldova Maia Sandu.
Hai,Moldova, vino un copac să sădești, ca viitorul țării să- l crești! Înverzim plaiul!

07/11/2023

Andrei Tocarenco lucrează la întreprinderea „Rassvet” din Tiraspol de aproape un sfert de secol. A venit aici la un an după ce a absolvit internatul specializat din Bălți și de atunci nu a mai plecat. De altfel, ca și majoritatea angajaților. Sunt ca o familie mare.
Andrei și-a pierdut complet vederea ca urmare a unui traumatism la naștere. Natura însă l-a ajutat să vadă cu toate celelalte simțuri, dar mai ales cu „puterea minții”. De 12 ani muncește în secția de asamblare a prelungitoarelor, iar până atunci a îndeplinit și alte munci.
„Și unui om cu ochi ageri i-ar fi greu să asambleze prelungitoare, eu însă simt cu degetele toate elementele fine și îmi este mai ușor să le unesc sau înșurubez fără a le vedea deloc”, explică Andrei. Văzând cm lucrează ca pe bandă rulantă nu ai cm să nu-i dai dreptate.
Întreprinderea de instruire și producție „Rassvet” este printre primele companii din stânga Nistrului care oferă locuri de muncă pentru persoanele cu deficiențe de vedere.
Alte patru întreprinderi din regiune au beneficiat de asistența Suediei🇸🇪 și Marii Britanii, în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade), pentru dezvoltarea antreprenoriatului social. Astfel, se contribuie la crearea locurilor de muncă și a oportunităților de dezvoltare profesională pentru persoanele vulnerabile.
Aflați mai multe la: https://tinyurl.com/bdfxkm3b
UNDP Moldova UK in Moldova - British Embassy Chisinau USAID Moldova

07/11/2023

Briefing de presă susținut de secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Șarban, și directorul adjunct AIPA, Diana Coșalîc, cu tema „Generalități privind modul de distribuire a ajutorului financiar acordat fermierilor care au fost afectați de crizele anului 2022”

05/11/2023

#31 National Division 2023/24:B.A.M. Gloria - UTM, (feminin), (Tur 4, Etapa 1), 05.11.2023 Canal Regional 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐞𝐧𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐚 𝐚𝐥 𝐜𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚🇲🇩 𝐝𝐞 𝐁𝐚𝐬𝐜𝐡𝐞𝐭 𝟐𝟎𝟐𝟑-𝟐𝟎𝟐𝟒🏀

05/11/2023

Alegeri Locale 2023: Briefingul Comisiei Electorale Centrale - ora 15.00

05/11/2023

Alegeri Locale 2023: Briefingul Comisiei Electorale Centrale - ora 12.00

05/11/2023

Alegeri Locale 2023: Prezența la vot

03/11/2023

Canal Regional 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞𝐧𝐞𝐫 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐚 𝐭𝐫𝐚𝐬𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞𝐢 🟥𝐋𝐈𝐕𝐄 PRIAevents PRIA GALA FERMIERILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA!

01/11/2023

Dezbateri electorale Alegeri locale, 5 noiembrie 2023
Invitați:
1. Victor Chironda, Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr
2. Roman Mihăeș, Partidul Național Liberal
3. Ruslan Popa, Partidul Politic Noua Opțiune Istorică
4. Andrei Munteanu, Partidul Politic NOI

🟩 Pacienții cu diabet vor avea acces gratuit la încă un model de test și lanțetă pentru determinarea glucozei în sânge. ...
31/10/2023

🟩 Pacienții cu diabet vor avea acces gratuit la încă un model de test și lanțetă pentru determinarea glucozei în sânge. Acestea sunt incluse, începând cu 1 noiembrie, în lista dispozitivelor medicale compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală.

📌 Astfel, de miercuri, 1 noiembrie, persoanele cu diabet vor putea alege în farmacii din 11 modele de teste și 8 modele de lanțete.

‼ De asemenea, pacienții vor putea beneficia gratuit de un model performant de pungă colectoare pentru stome intestinale și urinare, deoarece din 1 noiembrie rata de compensare a acestui dispozitiv a fost majorată de la 50% la 100%.

👉 http://www.cnam.md/?&page=46&news=2067

30/10/2023

Dezbateri electorale
Alegeri locale, 5 noiembrie 2023
Invitați:
1. Dl Ștefan Urâtu, candidat la funcția de primar general, Partidul ”Voința poporului”
2. Dl Ruslan Verbițchi, candidat la funcția de consilier, Partidul Liberal Democrat din Moldova.
3 Dl Adrian Culai, candidat la funcția de consilier, Partidul Politic Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa” (ALDE)

27/10/2023

Dezbateri electorale Alegeri locale,5 noiembrie 2023
Invitați:
1. Ion Bulgac, candidat Partidul Coaliția pentru Unitate și Bunăstare.
2. Adrian Albu,candidat Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.
3. Ion Ștefăniță,candidat Mișcarea Respect Moldova

27/10/2023

Evenimentul „Fondul de Garantare a Creditelor. Acces la finanțare și lansarea noului mecanism de garantare a portofoliilor de credite”

Panelul de Discuție III: “Cerințe privind aspectele Sociale şi de Mediu în acordarea Creditelor Garantate” - Gheorghe IUDIN cu Nadejda STRELCIUC, Funke ASAOLU, Adrian Laurențiu MIHAILESCU, Eugeniu JOSAN și Vladimir DOMENTII discută despre integrarea aspectelor sociale și de mediu în garanțiile financiare și angajamentul IP ODA pentru dezvoltarea durabilă.Cerințele, experiențele, tendințele și angajamentele la nivel național și internațional privind creditarea responsabilă și dezvoltarea durabilă. De asemenea, în acest panel va fi analizată experiență națională în controlul activității procesului creditării responsabile.

Închiderea și comentarii finale - Dumitru PÎNTEA

27/10/2023

Evenimentul „Fondul de Garantare a Creditelor. Acces la finanțare și lansarea noului mecanism de garantare a portofoliilor de credite”

Panelul de Discuție II: “Garanții Financiare de Portofoliu” - Vadim INDOITU, Pramita Moni SENGUPTA, Mateusz OLSAK și Elena GUZUN prezintă noul mecanism de garantare - Garanții de Portofoliu și experiența de participare în alte scheme de garantare a portofoliilor de credite

27/10/2023

Evenimentul „Fondul de Garantare a Creditelor. Acces la finanțare și lansarea noului mecanism de garantare a portofoliilor de credite”

Deschidere oficială - Dumitru PÎNTEA, Dumitru ALAIBA, Octavian ARMAȘU, Carolina Odobescu, Oxana BINZARU, Guy SELBHERR, Dorel NOROC

Panelul de Discuție I: “Garanțiile Financiare La 30 Ani De La Instituționalizare. Rezultate, Perspective Și Experiența Internațională” - Dumitru PÎNTEA, alături de Guy SELBHERR, Dumitru NANCU și Mateusz OLSAK, vor analiza rezultatele obținute pe parcursul implementării mecanismului de garantare a creditelor. Viziuni, perspective și tendințe a garanțiilor financiare la nivel intern și internațional

25/10/2023

Dezbateri electorale Alegeri locale, 5 noiembrie 2023
Invitați:
Constantin Butucel, candidat la funcția de primar general al capitalei Partidul Politic ”Partidul Acasă Construim Europa"(PACE)
Denis Șova, candidat cu nr.1în lista Partidului Nostru pentru Consiliul Municipal Chișinău
Serghei Doina, candidat la funcția de consilier municipal în CMC,Partidul politic “RENAȘTERE"

23/10/2023

Dezbateri electorale Alegeri locale, 5 noiembrie 2023.
Astăzi participă:
Cristina Vulpe, Partidul Politic “Șansa”
Anatol Usatîi, Partidul Politic “Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei”
Vadim Brînzaniuc, Partidul Politic ”Partidul Social Democrat European”

21/10/2023

#9 National Division 2023/24: B.A.M. GLORIA - ABRC CĂUȘENI, (woman), (Etapa 1. Round 1) 21.10.2023

21/10/2023

#8 National Division 2023/24: EK ASEM - GLORIA, (man), (Etapa 1. Round 1) 21.10.2023

Vicepremierul Vladimir Bolea a participat,astăzi,  la o întâlnire cu reprezentanții mass-media specializați în domeniul ...
21/10/2023

Vicepremierul Vladimir Bolea a participat,astăzi, la o întâlnire cu reprezentanții mass-media specializați în domeniul agricol pentru a discuta despre oportunitățile și vulnerabilitățile de dezvoltare a culturii de soia în țară.

La această întâlnire, ministrul a subliniat importanța dezvoltării sectorului agricol în Moldova și a evidențiat potențialul considerabil al culturii de soia. Vladimir Bolea a menționat că soia poate fi o sursă valoroasă de proteine și uleiuri vegetale, contribuind la reducerea importurilor de produse agricole.

"Soia este o cultură importantă pentru realizarea asolamentelor și este subvenționată de către stat. Deoarece soia fixează azotul în sol, reduce necesarul de a introduce cantități semnificative de îngrășăminte azotoase pentru cultura ulterioară, mai ales în situația când costul acestora a crescut considerabil. Anual importăm cantități considerabile de șroturi de soia, care sunt foarte necesare pentru dezvoltarea sectorului zootehnic. De aceea, extinderea suprafețelor cultivate cu soia ar putea contribui semnificativ la reducerea importurilor de șroturi și a altor furaje, deoarece soia poate fi utilizată ca o sursă bogată de proteine pentru hrana animalelor în sectorul zootehnic, dar și pentru consumul uman. Totodată, prin crearea lanțului valoric, producătorii ar putea obține profituri considerabile," a menționat oficialul.

În plus, Vladimir Bolea a vorbit despre importanța procesării locale a soiei. Acest aspect ar putea crea noi oportunități pentru industria alimentară din Moldova și ar ajuta la valorificarea mai bună a culturii de soia, atât pe piața internă, cât și pe cea internațională.

Reprezentanții mass-media au arătat interes pentru modul în care aceste inițiative ar putea avea un impact pozitiv asupra economiei Moldovei, asigurând în același timp securitatea alimentară și dezvoltarea sectorului agricol. În final, ministrul a subliniat că guvernul este hotărât să sprijine aceste eforturi și să colaboreze strâns cu fermierii și industria pentru a realiza aceste obiective.

Reprezentanții mass-media au adresat întrebări legate de provocările specifice legate de cultivarea soiei în Moldova, inclusiv schimbările climatice, tehnologiile agricole necesare și accesul la piețele internaționale.

Această întâlnire a oferit oportunitatea de a evidenția atât perspectivele promițătoare ale culturii de soia în Moldova, cât și provocările care trebuie abordate pentru a asigura succesul acestei industrii în dezvoltare.

Evenimentul a fost organizat de reprezentanța Donau Soja în Moldova.

În premieră, o Asociație a Utilizatorilor de Apă pentru Irigare din Moldova are acum acces la energia regenerabilă.     ...
19/10/2023

În premieră, o Asociație a Utilizatorilor de Apă pentru Irigare din Moldova are acum acces la energia regenerabilă.


Asociația Utilizatorilor de Apă pentru Irigare (AUAI) Prutenii II din satul Grozești, raionul Nisporeni, a finalizat cu succes instalarea instalațiilor de producere a energiei regenerabile, având o capacitate de 200 kW. Această realizare a fost posibilă datorită investiției de aproximativ 650 mii lei oferite de USAID prin intermediul proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova. Ca urmare, 170 de membri agricultori ai AUAI Prutenii II pot acum utiliza energia regenerabilă pentru a eficientiza costurile de irigare a peste 1,100 de hectare de teren din aria sistemelor centralizate de irigare.

În mod obișnuit, o Asociație a Utilizatorilor de Apă pentru Irigare din Moldova consumă anual peste 425,000 kWh pentru a extrage peste 577,000 m3 de apă pentru irigare. Un aspect semnificativ este că costurile pentru energia electrică constituie până la 60 la sută din tariful per 1m3 de apă utilizată la irigare, exercitând o presiune semnificativă asupra fermierilor. Energia alternativă produsă acum le va permite să reducă ponderea costului pentru energia electrică în tariful per m3 cu până la 30 la sută.

Mark Simakovsky, Asistentul Adjunct al Administratorului USAID, a subliniat că "USAID are angajamentul de a efectua investiții, așa ca aceasta, care contribuie la transformarea zonelor rurale ale Moldovei în motoare de creștere economică pentru țară, astfel îmbunătățind standardele de trai pentru cetățenii Republicii Moldova pe termen lung."

În cadrul unei investiții de aproximativ 2 milioane lei oferite de USAID prin intermediul proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală în 2023, trei Asociații ale Utilizatorilor de Apă vor beneficia de energia regenerabilă pentru irigare. Lucrările de mo***re și instalare a parcului fotovoltaic la cea de-a doua asociație a utilizatorilor de apă de la Slobozia-Dușca, AUAI Criuleni, sunt finalizate în proporție de 95%, și urmează a fi date în exploatare până la sfârșitul anului 2023. Cea de-a treia Asociație, AUAI AcvaGrup din satul Puhăceni, Anenii Noi, este în procesul de instalare a parcului fotovoltaic, cu scopul de a finaliza proiectul până la finele anului 2023.

Iurie Scripnic, Secretar de Stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, a menționat că "AUAI Prutenii II reprezintă un model cm în astfel de condiții de criza energetică putem controla costurile energiei electrice. Datorită suportului oferit de USAID acestei asociații, avem un exemplu de colaborare de succes în sectorul agricol, mai ales atunci când ne confruntăm cu schimbările climatice, iar acest proiect se încadrează perfect în domeniul energiei verzi”.

Deși tot mai mulți agenți economici din țară efectuează tranziția la surse regenerabile de energie, există încă obstacole de ordin financiar și instituțional care nu au permis până în prezent Asociațiilor ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigare să beneficieze de suport pentru valorificarea surselor regenerabile de energie. Deoarece asociațiile au o formă juridică specifică de organizare, majoritatea programelor de finanțare a energiei verzi nu consideră Asociațiile ale Utilizatorilor de Apă drept entități eligibile. De asemenea, aceste asociații nu au experiență în efectuarea investițiilor în comun, ceea ce face ca băncile comerciale să fie reticente să finanțeze investițiile lor fără garanții sau avantaje adiționale. Pentru a depăși aceste bariere, este binevenită implementarea activităților demonstrative care vor aborda în complex aspectele tehnologice, instituționale și financiare, deschizând astfel calea către implementarea unui model pe scară largă. Inițiativa proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova reprezintă o premieră pentru țara noastră în această privință.

Victor Jalbă, directorul executiv al AUAI Prutenii II, a menționat că planifică să extindă folosirea energiei regenerabile în cadrul asociației. „Investiția de peste 2.3 milioane lei din fondurile asociației în 2023 pentru mo***rea și instalarea parcului fotovoltaic este un pas enorm pentru asigurarea fiabilității economice a asociației, pentru mediul ambiant, dar și într-o oarecare măsură – pentru securitatea energetică a țării. Planificăm să extindem folosirea energiei regenerabile și la cealaltă stație de pompare a AUAI Pruteni II, pentru a minimiza ponderea costului pentru energia electrică în tariful per m3”. După finalizarea lucrărilor de mo***re și instalare, urmează etapa de racordare la rețeaua electrică gestionată de furnizorul de energie. Reprezentanții AUAI Prutenii II afirmă că energia electrică produsă de instalația inaugurată va fi utilizată inclusiv în sezonul curent, având în vedere faptul că din cauza schimbărilor climatice, eficiența energetică devine tot mai importantă pentru agricultură.

„Platforma de sprijin pentru Moldova” - un nou memorandum de înțelegere semnat între BEI și Guvernul MoldoveiBEI s- a  a...
17/10/2023

„Platforma de sprijin pentru Moldova” - un nou memorandum de înțelegere semnat între BEI și Guvernul Moldovei

BEI s- a angajat să ofere un pachet de asistență tehnică și consultanță în valoare de 100 de milioane de euro pentru investiții prioritare de redresare și reziliență în Ucraina și Moldova.
Moldova, afectată de provocările cauzate de instabilitatea regională, urmează să beneficieze de până la 15% din această sumă, pentru a stimula investițiile în sectoare vitale cm ar fi transportul, energia, mediul și întreprinderile micro și mici.


Direcția Băncii Europene de Investiții specializată în finanțare pentru dezvoltare, BEI Global, a semnat un memorandum de înțelegere cu Guvernul Moldovei în contextul conferinței donatorilor „Platforma de sprijin pentru Moldova”. Acesta are drept scop să furnizeze servicii de consultanță și asistență tehnică, pentru a promova proiecte de investiții în sectoare cheie precum transportul, energia, mediul și întreprinderile micro, mici şi mijlocii (IMM-urile).



Memorandumul de înțelegere consolidează angajamentul atât al BEI, cât și al Guvernului Moldovei de a intensifica colaborarea în pregătirea unui portofoliu semnificativ de proiecte esențiale pentru Moldova și oamenii săi. Investițiile ulterioare ale BEI în proiecte care provin din suportul de consultanță și asistența tehnică se vor baza pe analiza detaliată a BEI, pe aprobările necesare și pe conformitatea cu standardele pe toată durata de viață a proiectului, de la concept până la execuție.

Rezultatele proiectului D4I (Date pentru Impact) care a reușit să pună Moldova pe harta proiectelor câștigătoare, fiind ...
17/10/2023

Rezultatele proiectului D4I (Date pentru Impact) care a reușit să pună Moldova pe harta proiectelor câștigătoare, fiind selectat din cele 154 de proiecte participante la concursul organizat de către Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) la nivel mondial „Colaborează, Învață, Adaptează” (Collaborate, Learn, Adapt).Aplicația a fost realizată în parteneriat cu USAID Moldova.

17/10/2023

PRIA AGRICULTURE REPUBLICA MOLDOVA

15/10/2023

#7 National Division 2023/24: COMRAT HORSES - UTM, (man), (Etapa 1. Round 1) 15.10.2023 Canal Regional 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐞𝐧𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐚 𝐚𝐥 𝐜𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚🇲🇩 𝐝𝐞 𝐁𝐚𝐬𝐜𝐡𝐞𝐭 𝟐𝟎𝟐𝟑-𝟐𝟎𝟐𝟒🏀

Address

Str. Pușkin 22, Et. 6
Chisinau
MD-2001

Telephone

+37369699300

Website

https://www.youtube.com/channel/UCT806q1-GwsJgtW2Fwdam1Q

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Canal Regional posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Canal Regional:

Videos

Share

Category


Other TV Channels in Chisinau

Show All

You may also like