Bradul și Ieslea de Crăciun pot fi ”o frumoasă imagine a Bisericii, popor și trup, din care lumina lui Cristos se răspândește în lume tocmai datorită succesiunii generațiilor de credincioși care se strâng în jurul unicei origini, Isus: generațiile bătrâne au dat viață celor tinere, cele tinere le îmbrățișează și le ocrotesc pe cele bătrâne, în misiune în lume și pe drum către Cer”.
https://www.vaticannews.va/ro/papa/news/2024-12/papa-brad-iesle-craciun-italia-betleem-2024.html
”Dragi tineri, poate că uneori vi se poate întâmpla și vouă să fiți acuzați de faptul că îl urmați pe Isus. (...) Voi, însă, să nu vă temeți de condamnări, să nu vă faceți griji: mai devreme sau mai târziu, criticile și acuzațiile false cad, iar valorile superficiale care le susțin se dovedesc drept ceea ce sunt, iluzii. Fiți atenți să nu vă îmbătați cu iluzii!” (papa Francisc, Omilie, 24 noiembrie 2024)
https://www.vaticannews.va/ro/papa/news/2024-11/papa-cristos-rege-tineri-zmt-seul-omilie-2024.html
”O spun Bisericii, o spun guvernelor și statelor, o spun organizațiilor internaționale, o spun fiecăruia și tuturor: vă rog, să nu-i uităm pe cei săraci!” (Papa Francisc, Omilie,a VIII-a Zi mondială a săracilor, 17 noiembrie 2024)
Momente de la Sfânta Liturghie celebrată luni, 4 noiembrie a.c., în bazilica vaticană, întru pomenirea cardinalilor şi episcopilor decedați în 2024
Amintindu-i pe episcopii și cardinalii decedați în ultimul an, pontiful ne-a îndemnat să ne rugăm ca ei să se poată bucura de tovărășia veșnică cu sfinților, spunând: «Așteptăm, cu speranță statornică, să ne bucurăm împreună cu ei în Paradis. Isus, adu-ți aminte de noi!»
”În Biserică nu există un doliu care să rămână solitar, nu există lacrimă care să fie vărsată în uitare, pentru că totul respiră și participă la un har comun”: se citește în mesajul transmis pe platforma de socializare X de la contul papei în nouă limbi @Pontifex sâmbătă, 2 noiembrie, în Comemorarea Tuturor Credincioșilor Răposați. La rugăciunea Îngerul Domnului din ziua precedentă – solemnitatea Toți Sfinții – papa a spus că cei care au posibilitatea merg să se roage la mormintele în care se odihnesc cei dragi ai lor și că Euharistia, Sfânta Liturghie, este cea mai mare și cea mai eficace rugăciune pentru sufletele celor răposați.
https://www.vaticannews.va/ro/papa/news/2024-11/2-noiembrie-papa-cimitir-laurentino-2024.html
”Această rugăciune [Îngerul Domnului], foarte populară în rândul generațiilor trecute, merită să fie redescoperită. Este un rezumat al misterului creștin, pe care Biserica ne învață să-l cuprindem în mijlocul ocupațiilor de fiecare zi. Vă înmânez această rugăciune, mai ales celor tineri, și vă încredințez pe toți Maicii noastre Preasfinte” (papa Francisc, Sfânta Liturghie, Bruxelles, 29 septembrie 2024). Mai jos, de la marele rezumat al misterului creștin, la un simplu rezumat al vizitei papale în Luxemburg și Belgia (26-29 septembrie 2024).
Duminică, 29 septembrie 2024, papa Francisc a încheiat a 46-a călătorie apostolică a pontificatului, cu etape în Luxemburg, sub genericul ”Pour servir” și în Belgia, cu ”En route avec Espérance”. Papa a avut în aceste zile mai multe întâlniri cu membrii monarhiilor din cele două țări, cu Biserica locală, dar și cu oamenii fără adăpost și cu cei care se confruntă cu greutăți economice. În cursul după-amiezii de duminică, Roma așteaptă întoarcerea acasă a episcopului său. Aici, câteva imagini de la plecarea din Bruxelles.
https://www.vaticannews.va/ro/papa/news/2024-09/papa-francisc-omilie-liturghie-bruxelles-2024.html