nazaronline.ir

nazaronline.ir نظرآنلاین وب سایت تحلیلی و انتقادی است که پژوهشکدۀ نظر در زمینۀ رویدادهای هنر، محیط، منظر، شهر، معماری، میراث و گردشگری راه اندازی کرده است

.🔰قفل‌شدگی نوسازی بافت فرسوده و راه حل آن🖊محمدرضا سرتیپی🔹سه معیار فعلی تشخیص بافت فرسوده «ناپایداری، نفوذناپذیری و ریزدا...
18/06/2024

.
🔰قفل‌شدگی نوسازی بافت فرسوده و راه حل آن

🖊محمدرضا سرتیپی

🔹سه معیار فعلی تشخیص بافت فرسوده «ناپایداری، نفوذناپذیری و ریزدانگی» است که به موجب آن، ۴۵ کیلومترمربع بافت فرسوده مصوب دارای سه شرط فرسودگی در تهران است (معادل ۱۶ درصد بافت مسکونی تهران)؛ درصورتی‌که از میان سه پارامتر بیان‌شده، تنها «ناپایداری سازه» است که حیات را تهدید می‌کند، بنابراین در حقیقت ساکنان ۱۴۵ کیلومترمربع از مساحتِ مسکونی تهران، در معرض خطر هستند که بیش از نیمی مسکونی تهران است

🔻پرداختن به نوسازی بافت فرسوده امری سهل و ممتنع است. از طرفی نوسازی و نجات‌بخشی آن بدیهی و ضروری می‌نماید اما از طرف دیگر راه‌حل مناسب و عملیاتی برای آن اتخاذ نشده است و با وجود تلاش‌های رخ‌داده، به طور کلی به نوسازی این بافت‌ها به‌مثابه موجودی ناشناخته، بغرنج و حل‌ناشدنی در بسیاری از برنامه‌های کلان‌شهری، به آینده موکول شده است.

🔹سیاست‌های گوناگون ازجمله تملک و تجمیع، سال‌هاست که به‌عنوان ابزاری برای پیشبرد نوسازی بافت فرسوده مطرح بود و در حال اجراست؛ درصورتی‌که رکود بازار مسکن، تورم و قوانین مدیریت شهری، دست‌ و پای بخش خصوصی و مالکان را بسته؛ بنابراین نوسازی با بن‌بست مواجه شده است.

🔹سه بازیگر اصلی نوسازی یعنی دولت (و شهرداری به‌عنوان بزرگ‌ترین بازوی اجرائی دولت در مقیاس شهر)، بخش خصوصی (سرمایه‌گذاران) و مردم (مالکان خانه‌های ناپایدار)، هریک به دلایلی قادر به نوسازی نیستند.

🔹در گام اول باید ضوابط و قوانین مدیریت شهری که در بافت فرسوده مانع نوسازی شده، اصلاح شود. دراین‌صورت مالکان و سرمایه‌گذاران قادر خواهند بود با توجه به سودی که از نوسازی خانه خود به دست خواهند آورد، ساختمان‌ها را خود نوسازی کنند. دراین‌صورت مالک و سرمایه‌گذار ضمن نوسازی بافت فرسوده، صاحب واحدهایی می‌شوند که از اجاره یا فروش آن، سودی دریافت خواهند کرد.

🔹با رونق محله، ارزش افزوده اِعمال خواهد شد که تمام ذی‌نفعان از ساکنان و مالکان تا سرمایه‌گذاران، دولت و شهرداری از آن سود خواهند برد. حل بحران نوسازی بافت فرسوده در مرحله اول باید رویکردی کل‌نگر و برآمده از همان مکان (مکان‌محور) باشد. چنین رویکردی با توجه به حضور خطر وقوع زلزله در تهران، باید ابتدا به دنبال «نجات‌بخشی» باشد.

برای مشاهده متن کامل به وبسایت نظرآنلاین مراجعه کنید

.⚠️هسته امن محله؛ نسخه نجات تهران در برابر فاجعه انسانیسید امیر منصوری در گفت و گو با روزنامه شرق، ایده هسته امن محله به...
30/05/2024

.
⚠️هسته امن محله؛ نسخه نجات تهران در برابر فاجعه انسانی

سید امیر منصوری در گفت و گو با روزنامه شرق، ایده هسته امن محله به عنوان راه حل نجات تهران از بحران زلزله را تشریح کرد:

🔹هسته امن محله، بسته‌ای است که در وهله اول به بحران زلزله به عنوان خطر تهدیدکننده جان نیمی از جمعیت تهران، پاسخ می‌دهد
🔹مشکل ما در بافت فرسوده مسئله پارکینگ است. تراکم نمی‌دهند چون شرط تراکم در بافت فرسوده، تأمین پارکینگ است و همین موضوع ساخت‌وساز را از صرفه ساقط کرده است. راه‌حل ما این است که یک پارکینگ چندین‌طبقه در مرکز محلات ساخته شود.
🔹هسته امن محله، با در اختیار گذاشتن محل پارک اتومبیل، امکان صدور پروانه ساخت را مهیا می‌کند؛ به نحوی که هر پلاک به اندازه پارکینگ‌های تحت تملک خود از هسته امنی که خریداری می‌کند، می‌تواند واحد بسازد بدون آنکه نیاز به احداث پارکینگ زیرزمینی با رمپ در پلاک ریزدانه خود داشته باشد.
🔹هسته امن محله، مجموعه‌ای محلی و خدماتی مبتنی بر یک پارکینگ (طبقاتی) تجمیعی است که در مرکز کوی یا محله و ترجیحا در جوار خدمات دیگر محله احداث می‌شود.
🔹این بنا، محلی برای گردهمایی‌های محله، فضای شهری، باشگاه‌های فعالیت‌های جمعی، میدان میوه و تره‌بار، سالن‌های چندمنظوره برای مراسم‌های آیینی و اجتماعات، باشگاه ورزشی، کارگاه‌های تولیدی، فضاهای تجاری و اداری، رستوران و کافی‌شاپ، فضاهای سبز جمعی و باغ‌بام‌، درمانگاه محلی، انبار ذخیره آب و مواد غذایی و ستاد بحران محله است که در سازه‌ای ایمن در برابر زلزله جانمایی خواهند شد.
🔹هسته امن محله سه هدف اصلی دارد: اول «ایجاد و بازتولید مفهوم محله»، دوم نوسازی بافت فرسوده ، سوم گسترش زندگی پیاده؛
🔹با حل این مشکل اگر مشخصات شهرسازی منطقه اجازه می‌دهد که مالکان طبقات بیشتری بسازند، این کار را انجام دهید. کوچه را از خودرو خالی کنید و آن را به باغ تبدیل کنید.
🔹ما نمی‌گوییم فقط تراکم را بالا ببریم، چون ما هم می‌دانیم اگر فقط تراکم را بالا ببریم، همه می‌میریم.

.🔰سفر تیم تحقیقاتی پژوهشکده نظر به یزد🔻سفر پژوهشی «خوانش هستی‌شناسانه از منظر یزد» در راستای سلسله سفرهای مطالعات مکان پ...
25/05/2024

.
🔰سفر تیم تحقیقاتی پژوهشکده نظر به یزد

🔻سفر پژوهشی «خوانش هستی‌شناسانه از منظر یزد» در راستای سلسله سفرهای مطالعات مکان پژوهشکده هنر، معماری، شهرسازی نظر برگزار شد.

🔹این سفر پژوهشی با حضور اساتید دانشگاه، دانش آموختگان و دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد با بازدید از شهرهای یزد، تفت و مهریز به سرپرستی دکتر سیدامیر منصوری استاد دانشگاه تهران برگزار شد.

🔹نتایج این سفر پژوهشی متعاقبا اعلام خواهد شد
#یزد
#پژوهش

#تفت
#مهریز

.🔰حضور انتشارات پژوهشکده نظر در نمایشگاه بین المللی کتاب 🔸انتشارات پژوهشکده هنر، معماری و شهرسازی نظر در بخش مجازی نمایش...
11/05/2024

.
🔰حضور انتشارات پژوهشکده نظر در نمایشگاه بین المللی کتاب

🔸انتشارات پژوهشکده هنر، معماری و شهرسازی نظر در بخش مجازی نمایشگاه بین المللی کتاب با تخفیف عرضه می‌گردد.

🔹ادبیات تخصصی بومی‌شده، رویکرد غالب در پژوهش‌های پژوهشکده نظر است که نتایج آن در کتاب‌های تألیفی انتشارات پژوهشکده‌نظر در دسترس عموم قرار گرفته است.

.🔴درخشش پژوهشکده نظر در رتبه بندی پژوهشگاه های کشور از دیدگاه مرکز ISC🔹رتبه بندی و ارزیابی پژوهشگاه ها و موسسات پژوهشی د...
24/04/2024

.
🔴درخشش پژوهشکده نظر در رتبه بندی پژوهشگاه های کشور از دیدگاه مرکز ISC

🔹رتبه بندی و ارزیابی پژوهشگاه ها و موسسات پژوهشی دولتی و خصوصی در سال 1401 توسط مرکز ISC (موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام) انجام گرفت.

🔹در این رتبه بندی، معیارهای کلی در ارزیابی و رتبه بندی پژوهشگاه ها و مراکز پژوهشی در 5 حوزه پژوهش، فناوری و نوآوری، بین المللی سازی، اثرگذاری اقتصادی و خدمات اجتماعی، زیر ساخت و تسهیلات می باشد..

🔸پژوهشکده هنر، معماری و شهرسازی نظر در حوزه هنر و علوم انسانی با 7 رتبه ارتقا در جایگاه نُهم قرار گرفت و توانست برترین پژوهشکده خصوصی در این فهرست باشد.

🔹همچنین پژوهشکده نظر در دسته بندی با معیار بین المللی سازی رتبه دوم کشور و در دسته بندی با معیار اثرگذاری اقتصادی و خدمات اجتماعی توانست رتبه پنجم کشوری را به دست آورد.

.🔻وبینار با موضوع «سیر تحول هسته تهران»؛ از سلسله وبینارهای تخصصی معماری منظر👤سخنران:فرنوش مخلص؛ دکتری منظر شهری، دانشگا...
23/04/2024

.
🔻وبینار با موضوع «سیر تحول هسته تهران»؛ از سلسله وبینارهای تخصصی معماری منظر

👤سخنران:
فرنوش مخلص؛ دکتری منظر شهری، دانشگاه پاریس ۸، فرانسه /پژوهشکدۀ نظر، ایران

برگزارکننده: فراکسیون معماری منظر اتحادیه معماری، مرمت و شهرسازی ایران

🔹حضور در نشست برای عموم آزاد و رایگان است.
🔹 به شرکت کنندگان در وبینار گواهی حضور تقدیم می گردد.
🔹 این نشست در بستر داناپلاس‌ برگزار می‌ شود.
لینک وبینار:
https://danaplus.net/joinPublic/meeting1f4b28

⚫️إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ◼️درگذشت غم انگیز همکار و دوست گرامی، مرحوم مغفور رضا كوليوند را به خانواده...
15/03/2024

⚫️إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ

◼️درگذشت غم انگیز همکار و دوست گرامی، مرحوم مغفور رضا كوليوند را به خانواده آن عزیز، دوستان و جامعه معماری تسلیت عرض می کنیم.

▪️پژوهشکده هنر، معماری و شهرسازی نظر

.🔻شهر جدید خلیج فارس؛ آری یا خیر؟✍🏻یادداشت آرش تقی پور در روزنامه صبح ساحل🔹رویکردهای اتخاذ شده در زمینه توسعه این نواحی ...
10/03/2024

.
🔻شهر جدید خلیج فارس؛ آری یا خیر؟

✍🏻یادداشت آرش تقی پور در روزنامه صبح ساحل

🔹رویکردهای اتخاذ شده در زمینه توسعه این نواحی را می‌توان به سه دوره تقسیم کرد. نخست، تا دهه ۸۰ شمسی است؛ که آن را دوران پراکندگی در مدیریت توسعه سواحل جنوبی می‌نامیم.
🔹دوره بعدی مقارن است با روشن شدن موتور توسعه در کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس. این دوره که از سوی ما دوره تلاش‌های کم‌اثر نامیده‌شد؛

🔹دوره آخر، دوره توجه به سواحل جنوبی برای مسائل ملی و نه لزوما منطقه‌ای یا ناحیه‌ای است. در این دوره، پاسخ مشکلات پیچیده داخلی و تعارضات خارجی، در سواحل جنوبی دنبال شده‌است.
🔹برنامه هفتم توسعه، در ماده ۵۶، سهم جمعیت سواحل جنوب از جمعیت کل کشور در افق برنامه را، از حدود ۱.۵ میلیون نفر فعلی، به ۸ درصد کل جمعیت کشور هدف‌گذاری کرده است (۷ میلیون‌ نفر از جمعیت ۹۰ میلیونی سال ۱۴۰۷).

🔹هدفی که شرکت شهرهای جدید، آن را با اهداف کمی «نهضت ملی تولید مسکن» ادغام کرده و با وعده احداث ۲۷ شهر جدید در حاشیه خلیج‌فارس و دریای عمان مانند شهر جدید خلیج فارس، خود را میان‌دار توسعه ساحلی کشور معرفی می‌کند. ادغامی نابجا؛ که محصول آن، نه خواستنی است؛ نه اگر بخواهیم، توانستنی است.

🔹چه توزیع جمعیت در سواحل کشورهای همسایه جنوبی را مطالعه کنیم و چه الگوی استقرار در سواحل شمالی کشور خودمان، را چراغ راه‌‌آینده قرار دهیم؛ ناگزیر جمعیت را در نقاطی تاریخی، متمرکز می‌یابیم. در این راستا، همزمان که تراکم پایین جمعیت در نوار ساحلی جنوب کشورمان را به رخ می‌کشد؛ اما نه تنها پیوستگی الگوی استقرار در سواحل کشورهای همسایه را نشان نمی‌دهد؛ که از غیرواقعی بودن عدد ۲۷ در نسبت با نقاط پرتراکم فعلی حکایت می‌کند.

🔹انتظار می‌رود تا شرکت‌شهرهای جدید، در شان کنشگری معتبر، وارد تعاملات فضایی کشور شده و با پذیرش اصل محدودیت در منابع، هم‌افزایی را در میان مقدورات دنبال نماید. نه اینکه با ادغام دغدغه‌های عرضه مسکن و توسعه ساحلی؛ هم شهرسازی را به خوابگاه‌سازی تنزل دهد و هم با استحاله مفهوم توسعه دریاپایه، به شهری کردن زمین‌های ساحلی؛ کشور را به دام طرح‌هایی بیاندازد که جز چند پیمانکار و سازمان عوارض‌بگیر و دلال حواله، برنده‌ دیگری ندارد.

برای مشاهده متن کامل به وبسایت نظرانلاین مراجعه کنید

.گزارش تصویریکرسی ترویجی «منظر؛ آشکارگی قدرت»عکس: صبا جعفری
08/03/2024

.
گزارش تصویری
کرسی ترویجی «منظر؛ آشکارگی قدرت»
عکس: صبا جعفری

.🔴پنجمین کرسی علمی-ترویجی مطالعات مکان✅منظر؛ آشکارگی قدرت 👤ارائه دهنده: دکتر مریم مجیدی عضو هیات علمی پژوهشکده نظر👥ناقد:...
03/03/2024

.
🔴پنجمین کرسی علمی-ترویجی مطالعات مکان

✅منظر؛ آشکارگی قدرت

👤ارائه دهنده: دکتر مریم مجیدی عضو هیات علمی پژوهشکده نظر
👥ناقد: دکتر سیدامیر منصوری عضو هیات علمی دانشگاه تهران

🔻زمان: 16 اسفند ۱۴۰۲ | ساعت ۱۷
🔻مکان: تهران، خیابان قریب، شماره ۲۳

🔸حضور برای عموم آزاد است

.گزارش تصویری مراسم بزرگداشت مرحوم دکتر علی‌اکبر سرافراز در گالری نظرگاه پژوهشکده نظر
28/02/2024

.
گزارش تصویری مراسم بزرگداشت مرحوم دکتر علی‌اکبر سرافراز در گالری نظرگاه پژوهشکده نظر

.چهارمین کرسی علمی-ترویجی مطالعات مکان با موضوع «عدم تکوین فضای جمعی در ایران»عکس: صبا جعفری
23/02/2024

.
چهارمین کرسی علمی-ترویجی مطالعات مکان با موضوع «عدم تکوین فضای جمعی در ایران»
عکس: صبا جعفری

.🔴چهارمین کرسی علمی-ترویجی مطالعات مکان🔹«عدم تکوین فضای جمعی در ایران»👤ارائه دهنده: دکتر محمدرضا مهربانی گلزار عضو هیات ...
18/02/2024

.
🔴چهارمین کرسی علمی-ترویجی مطالعات مکان

🔹«عدم تکوین فضای جمعی در ایران»

👤ارائه دهنده: دکتر محمدرضا مهربانی گلزار عضو هیات علمی دانشگاه بین المللی قزوین
👥ناقد: دکتر سیدامیر منصوری عضو هیات علمی دانشگاه تهران و رییس پژوهشکده نظر

🔻زمان: 2 اسفند ۱۴۰۲ | ساعت ۱۷
🔻مکان: تهران، خیابان قریب، شماره ۲۳

🔸حضور برای عموم آزاد است

.🔰کتاب «هنر اسلامی» نوشته مرحوم دکتر علیرضا نوروزی طلب منتشر شد🔻کتاب هنر مقدس، هنر سنتی، هنر اسلامی منتشر شده در انتشارا...
15/02/2024

.
🔰کتاب «هنر اسلامی» نوشته مرحوم دکتر علیرضا نوروزی طلب منتشر شد

🔻کتاب هنر مقدس، هنر سنتی، هنر اسلامی منتشر شده در انتشارات پژوهشکده نظر در هفت فصل به خوانش هنر اسلامی در دیدگاه‌های مختلف سنت، مدرنیته، امرقدسی و زیبایی پرداخته است.

🔹محتوای این کتاب از طریق قراردادن دست نوشته های زنده یاد نوروزی طلب در اختیار پژوهشکده نظر توسط خانواده وی گردآوری و تدوین شد که شرح مفصل آن در پیش گفتار کتاب، توسط دکتر سیدامیر منصوری تقریر شده است.

🔸برای سفارش این کتاب می توانید از طریق فروشگاه اینترنتی پژوهشکده نظر اقدام کنید.

.🔴کارگاه نظریه پردازی پژوهشکده نظربازخوانی طرح جامع تهران؛۳.«مسئله‌های جامانده»👥سخنرانان:👤دکتر رضا خیرالدین عضو هیات علم...
13/02/2024

.
🔴کارگاه نظریه پردازی پژوهشکده نظر

بازخوانی طرح جامع تهران؛
۳.«مسئله‌های جامانده»

👥سخنرانان:
👤دکتر رضا خیرالدین عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت

👤دکتر سیدامیر منصوری عضو هیات علمی دانشگاه تهران

🕰زمان: چهارشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۱۷
📬مکان: تهران خیابان قریب، شماره ۲۳
حضور برای عموم آزاد است

.🔴 ستاریان، استاد دانشگاه تهران: اصلی ترین بحران تهران، مسکن است🔹 وقتی ما از 40 شهر اقماری حرف می زنیم، یعنی شهر را نابو...
12/02/2024

.
🔴 ستاریان، استاد دانشگاه تهران: اصلی ترین بحران تهران، مسکن است

🔹 وقتی ما از 40 شهر اقماری حرف می زنیم، یعنی شهر را نابود کرده اید

🔹 سانحه در بافت فرسوده تهران فاجعه‌بارترین اتفاقات خواهد بود/ مدام فرسودگی اضافه می‌شود/ به اندازه ضریب استهلاک نیز نمی‌توانیم بسازیم

👤دکتر بیت الله ستاریان در نشست موانع سیاستی مسکن در طرح جامع تهران گفت: 40 حوزه مانند دمل های چرکینی ایجاد کرده اید که همه مسائل آن به شهر اصلی منتقل می شود. شهر پرند چقدر از سرریز جمعیت تهران را توانسته جذب کند؟ در حالیکه این مهاجرت معکوس خیلی بد است.

🔻مثلا کسی اگر در سعادت آباد بزرگ شده، مجبور است در خیابان جمهوری مسکن تامین کند و همینطور به سمت خارج شهر هدایت می شود.

🔻این نوع رفتار درخصوص مسکن اصلا درست نیست و ناشی از یک نوع سرخوردگی است. این نوع مهاجرت در حال بلعیدن تهران است.

.إنا لله وإنا إليه راجعون◼️دكتر علی‌اکبر سرافراز، باستان‌شناس پيشكسوت و بنام ایرانی و متخصص تاریخ هنر اشکانی ـ ساسانی و ...
11/02/2024

.
إنا لله وإنا إليه راجعون

◼️دكتر علی‌اکبر سرافراز، باستان‌شناس پيشكسوت و بنام ایرانی و متخصص تاریخ هنر اشکانی ـ ساسانی و ایلخانی، دار فاني را وداع گفتند.

نتیجه تلاش‌های دكتر سرافراز از سال ۱۳۴۴، ثبت ۴۳۰ اثر در فهرست آثار ملی است.

نمونه مهم‌ترین کاوش‌ها و مطالعات ايشان را می‌توان ارگ علی‌شاه تبریز، تنگ چوگان، کاخ کوروش کبیر در بُرازجان، تخت سلیمان، جمعه مسجد اردبیل، رصدخانه مراغه و کتیبه خارک، که سند صیانت ایران بر خلیج فارس بوده است و همچنین مرمت و کاوش معبد آناهیتای بیشابور، برشمرد.

از سال ١٣٤٨ در چند پروژۀ بین‌المللی کاوش و مطالعات از جمله در مکزیک، انگلستان، آمریکا، چین، آلمان و فرانسه شرکت کرد، که کاوش تی. آن و هوکات و چلولا از آن جمله بود.

«تخت سلیمان»، «راهنمای آثار باستانی جزیره خارک» و «سکه‌های ایران» از جمله کتاب‌های دكتر علی‌اکبر سرافراز است.

▪️تشييع پيكر ايشان، روز سه شنبه مورخ ٢٤ بهمن ١٤٠٢ ساعت ٩ صبح از مقابل موزه ملي ايران انجام خواهد شد.

▪️بزرگداشت ايشان روز پنجشنبه، ٢٦ بهمن ١٤٠٢ از ساعت ١٧ الي ١٨:٣٠ در مسجد جامع شهرك غرب برگزار مي گردد.

.🔻چرا تراکم فروشی همچنان ادامه دارد؟👤کمال اطهاری در نشست پژوهشکده نظر با موضوع «توسعه و اقتصاد شهر؛ وظایف مدیریت شهری در...
05/02/2024

.
🔻چرا تراکم فروشی همچنان ادامه دارد؟

👤کمال اطهاری در نشست پژوهشکده نظر با موضوع «توسعه و اقتصاد شهر؛ وظایف مدیریت شهری در توسعه اقتصادی»:

🔹داستان شهرداری مانند آن بدهکاری است که می گوید من بیست سال است از طلبکار خود شش ماه وقت می خواهم اما او نمی دهد.
🔹شهر یک واحد جداگانه از کشور نیست. ایران در حال نابودی است و یک شهر نمی تواند خود را حفظ کند.

🔹وقتی مالیه شهری به اقتصاد شهری برتری پیدا می کند یک مجموعه ای شکل میگیرد که در وهله اول دچار کژفهمی علم اقتصاد توسعه و فضامندی آن می شویم سپس این مساله ما را دچار نهادسازی ناقص و کژکارکرد و قفل شدگی نهادی می کند و در نهایت کژاندامی شهر، منطقه و شکل گیری تله توسعه رقم می خورد.

🔹در سال ۱۳۶۳ به بهانه مصوبه قانون بودجه یک خطایی صورت گرفت که شهرداری ها باید خودکفا شوند. دولت آقای هاشمی در سال ۱۳۶۸ با پشتوانه اتفاقی که در اصفهان رخ داد که تراکم فروشی می کردند رو به خودکفایی شهرداری با رونق تراکم فروشی آوردند.

🔹این خطای بزرگی فئودالی بود که رخ داد و تا به امروز این خطا ادامه پیدا کرده است. آن زمان دولت می خواست یک لایحه بنویسد که زودتر شهرها را خودکفاسازی کند تا به جنگ برسد که یک تصمیم طبیعی بود اما چرا بعدها تغییر ایجاد نکردید؟!

.🔻استادیوم ۱۲۰ هزار نفری یا بافت فرسوده؛ اولویت با کدام است؟✍🏻یادداشتی از دانش طاهرآبادی🔹تلاش های رسانه ای برای انحراف ا...
04/02/2024

.
🔻استادیوم ۱۲۰ هزار نفری یا بافت فرسوده؛ اولویت با کدام است؟

✍🏻یادداشتی از دانش طاهرآبادی

🔹تلاش های رسانه ای برای انحراف اولویت بندی و هدفگذاری مدیریت شهری اینگونه است که استادیوم آزادی سالی دوبار هم پر نمیشود و نهایتا مساله قشر محدودی از جامعه ما است در همین حال، مدیریت شهری و دولتی کشور, متحد شدند و با کنار زدن تمام مراحل قانونی کشور، با ذوق زدگی جلوی دوربین‌ها حاضر شدند که بگویند مردم، ما درد شما را که ساخت استادیوم است را با ساخت استادیوم جدید التیام می بخشیم و نگران تحریم هم نباشید که با پیمانکار، نفت تهاتر میکنیم درحالیکه قریب به ۳۰ میلیون نفر از جمعیت ایران در بافت فرسوده گیر کرده اند و آلودگی هوا و ترافیک هر روز بیشتر از پیش مردم را می آزارد.

⁉️سوال: فرآیند تبدیل ساخت استادیوم جدید به اولویت کشور ما چگونه بود؟

🔹سرمایه داری در دنیا یک مکتب فکری است که عدالت را مساله خود نمیداند. انباشت ثروت و نمایش آن به محرومان، آن هم به نحوی که به تمرکز بیشتر ثروت و تبلور نمادهای سرمایه داری منتهی گردد نسخه رایج آن است. برای این کار نیاز به دستگاه تبلیغی و تولید الهه هایی است که معبود و نظر گاه افکار عمومی باشند.

🔹این فرآیند, هم زمان با انفعال متخصصان داخلی، بی زبانی و بی تریبون بودن اقشار ساکن در بافت فرسوده باعث شد فریاد معدود متخصصان منتقد نیز شنیده نشود.

برای مشاهده متن کامل این یادداشت به وبسایت نظرآنلاین مراجعه کنید

.گزارش تصویری نشست تخصصی«گلوگاه های تولید فساد در مدیریت شهری» عکس: وحید رفیعی
31/01/2024

.
گزارش تصویری نشست تخصصی«گلوگاه های تولید فساد در مدیریت شهری»
عکس: وحید رفیعی

.🔴نشست تخصصی«گلوگاه های تولید فساد در مدیریت شهری»سخنرانان:👤دکتر حسن عابدی جعفری (عضو هیات علمی دانشگاه تهران، وزیر اسبق...
29/01/2024

.
🔴نشست تخصصی«گلوگاه های تولید فساد در مدیریت شهری»

سخنرانان:
👤دکتر حسن عابدی جعفری (عضو هیات علمی دانشگاه تهران، وزیر اسبق بازرگانی)

👤دکتر سیدامیر منصوری، (عضو هیات علمی دانشگاه تهران، رییس پژوهشکده نظر)

⏰زمان: چهارشنبه ۱۱ بهمن ساعت ۱۷
📬مکان: تهران، خیابان قریب شماره ۲۳

🔻حضور برای عموم آزاد است

.🔻رموز لباس زنان کرمانج🔹پیراهن بانوان کوچ­نشین کرمانج طرح­ هایی پراکنده و رها در سطح پارچه دارد، رنگ غالب آن روشن و بیشت...
29/01/2024

.
🔻رموز لباس زنان کرمانج

🔹پیراهن بانوان کوچ­نشین کرمانج طرح­ هایی پراکنده و رها در سطح پارچه دارد، رنگ غالب آن روشن و بیشتر سفید است. بانوی کوچ­نشین نمادی از صلح و دوستی­ست هنگامی که پیش از گَله در حرکت است و آن را هدایت می­کند؛ او به دیگران اعلام دوستی کرده و با رنگ سفید جامه­اش دیگران را به صلح دعوت می­کند. که اگر ناخواسته گَله­اش باعث ویرانی مزارع شد بر او خرده نگیرند.

🔹پوشیدین شارِ سیاهِ بانوی یکجانشین کرمانج قدرت و اقتدار او را در ذهن متبادر می­نماید که وی در پی حقیقت و یافتن معرفت است؛ اهل طریق که نوشته­اند: هر که تاج سیاه پوشد «باید که در ظلمت وجود به سرچشمه معرفت رسیده باشد.

🔹نقوش هندسی غالب که در پوشاک بانوان کرمانج دیده می­شود لوزی و مثلث است؛ «مثلث واژگون، نماد آب؛ و اگر مثلث واژگون و بدون رأس باشد، نماد زمین است». مثلثی که رأس آن رو به بالا باشد نمادی از آتش و جنس مذکر است و همین مثلث با رأسی رو به پایین، نمادی از آب و جنس مؤنث است که در کنار یکدیگر تشکیل زیگزاگ می­دهند.

🔹می­توان گفت این نقوش گویای تکاملی از زمین به آسمان است. نقش لوزی، تغییر یافته مربع است که نمادی زمینی و مادی دارد را در قسمت پایینی پیراهن می­بافند؛ این نقوش از پایین به بالا منسجم و متراکم، تودرتوی یکدیگر شروع شده و به سوی پراکندگی و تکثیر لوزهای بزرگ به لوزی­ های کوچک و در نهایت حرکتِ رو به بالا پیش رفته است.

✅برگرفته از مقاله مطالعه تطبیقی پوشاک بانوان کوچ­نشین و یکجانشین کُرد شمال خراسان نوشته زینب گریوانی، رضا اکبری بنگر، حمیده جعفری منتشر شده در نشریه هنر و تمدن شرق وابسته به پژوهشکده نظر

برای مشاهده متن کامل به‌ وبسایت نظرآنلاین مراجعه کنید

.🔴گزارش تصویری کرسی علمی-ترویجی مطالعات مکان🔹«خیابان به مثابه جوهر منظر ایرانی»عکس: صبا جعفری
24/01/2024

.

🔴گزارش تصویری کرسی علمی-ترویجی مطالعات مکان

🔹«خیابان به مثابه جوهر منظر ایرانی»
عکس: صبا جعفری

.🔴کرسی علمی-ترویجی مطالعات مکان🔹«خیابان به مثابه جوهر منظر ایرانی»👤سخنران: دکتر محمد آتشین بار عضو هیات علمی دانشگاه تهر...
22/01/2024

.
🔴کرسی علمی-ترویجی مطالعات مکان

🔹«خیابان به مثابه جوهر منظر ایرانی»

👤سخنران: دکتر محمد آتشین بار عضو هیات علمی دانشگاه تهران
👥ناقد: دکتر سیدامیر منصوری عضو هیات علمی دانشگاه تهران و رییس پژوهشکده نظر

🔻زمان: 4 بهمن ۱۴۰۲ | ساعت ۱۷
🔻مکان: تهران، خیابان قریب، شماره ۲۳

🔸حضور برای عموم آزاد است

.گزارش تصویری نشست بازخوانی طرح جامع تهران-۲؛«موانع سیاستی در تولید مسکن»عکس: وحید رفیعی
17/01/2024

.
گزارش تصویری نشست بازخوانی طرح جامع تهران-۲؛
«موانع سیاستی در تولید مسکن»

عکس: وحید رفیعی

.🔴کارگاه نظریه پردازی پژوهشکده نظربازخوانی طرح جامع تهران؛۲.«موانع سیاستی در تولید مسکن»👥سخنرانان:👤دکتر بیت الله ستاریان...
16/01/2024

.
🔴کارگاه نظریه پردازی پژوهشکده نظر

بازخوانی طرح جامع تهران؛
۲.«موانع سیاستی در تولید مسکن»

👥سخنرانان:
👤دکتر بیت الله ستاریان عضو هیات علمی دانشگاه تهران

👤دکتر سیدامیر منصوری عضو هیات علمی دانشگاه تهران

🕰زمان: چهارشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۲ ساعت ۱۷
📬مکان: تهران خیابان قریب، شماره ۲۳
حضور برای عموم آزاد است

.🔻اولین شماره جدیدترین نشریه علمی پژوهشکده نظر منتشر شد🔹«مکتب احیاء» نشریه علمی -تخصصی در زمینه احیای فضا با رویکرد کل‌ن...
15/01/2024

.
🔻اولین شماره جدیدترین نشریه علمی پژوهشکده نظر منتشر شد

🔹«مکتب احیاء» نشریه علمی -تخصصی در زمینه احیای فضا با رویکرد کل‌نگر (پنجمین و جدیدترین نشریه از انتشارات پژوهشکده نظر) منتشر شد.

◀️مقالات اولین شماره مکتب احیاء:

🔹به‌سوی مرمت مکان

🔹احیای چه چیز؟ بازخوانی مفهوم مرمت بر اساس رویکرد نوین به فضا نوشته سیدامیر منصوری

🔹احیاء حیاط در خانه‌های معاصر: استفاده از راهکارهای خانه‌های سنتی در خانه‌های جدید نوشته مریم خدیور، مهرداد کریمی

🔹مطالعۀ معماری گوی مچید (مسجد کبود) تبریز برای تطبیق با مرمت‌های انجام‌یافته نوشته احد نژاد ابراهیمی، آیلار جوادپور

🔹تاریخ‌گرایی در اقدامات جدید شهری (نمونۀ مطالعاتی‌محور تانگ پارادایز شهر شیان کشور چین) احسان دیزانی

🔹آسیب‌شناسی نوسازی بافت‌های فرسوده شهری در ایران از منظر نظریه نوسازی متوازن نوشته علیرضا عندلیب

🔹نگاه به بناها و شهرهای تاریخی به‌مثابۀ متن وشته سجاد موذن؛ کیمیا وفایی

مکتب احیاء آمادگی خود را جهت دریافت و چاپ مقالات علمی در قالب مقالات پژوهشی، مروری، موردی، نقد، کاربردی، مفهومی و یادداشت کوتاه علمی از طریق آدرس jors-sj.com اعلام می کند

.مراسم بزرگداشت زنده یاد احسان کرامتی در پژوهشکده هنر، معماری و شهرسازی نظرعکس: مهدی لطیفی
14/01/2024

.
مراسم بزرگداشت زنده یاد احسان کرامتی در پژوهشکده هنر، معماری و شهرسازی نظر

عکس: مهدی لطیفی

Address

آزادی ، خیابان دکتر قریب ، پلاک ٢٣
Tehran

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when nazaronline.ir posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to nazaronline.ir:

Videos

Share



You may also like