BBC News فارسی

BBC News فارسی BBC Persian Official page صفحه رسمی بی‌بی‌سی فارسی در فیسبوک

بی‌بی‌سی فارسی از نظرها و دیدگاه‌های مختلف استقبال می‌کند مگر اینکه مقررات بی‌بی‌سی در مواردی مانند تهمت زدن و توهین به دیگران یا رعایت نکردن حق مولف و غیره را نقض کند. برای آشنایی با مقرارت نظر دادن در وبسایت و شبکه‌های اجتماعی رسمی بی‌بی‌سی اینجا را مطالعه کنید:
http://www.bbc.co.uk/persian/institutional/2011/04/000001_terms.shtml
برای دسترسی به سایت فارسی بی‌بی‌سی از ایران، می توانید از فیلترشک

ن سایفون استفاده کنید:
http://www.bbc.co.uk/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android.shtml

برنامه های خبری رادیوی بی بی سی برای افغانستان، برای دسترسی آسان تر شنوندگان در افغانستان و سایر کشورهای منطقه علاوه بر امواج اف ام بی‌بی‌سی، از طریق طول موج‌های کوتاه و متوسط جدیدی هم در دسترس شنوندگان است.
برای دریافت امواج بی‌بی‌سی روی امواج کوتاه و متوسط، رادیوی شما باید باند AM ، MW (موج متوسط) یا SW (موج کوتاه) داشته باشد.

برنامه های بامدادی ما از ساعت پنج تا هفت صبح به وقت افغانستان از طریق موج کوتاه ۴۱ متر، فرکانس ۷۲۹۵ کیلوهرتز پخش می شود.

پخش این برنامه ها از ساعت هفت صبح تا نه صبح به وقت افغانستان از طریق موج کوتاه رادیویی ۳۱ متر فرکانس ۹۸۸۰ کیلوهرتز ادامه پیدا خواهد کرد.

علاوه بر این دو طول موج، برنامه های بی بی سی برای افغانستان از ساعت ۵ تا ۶:۳۰ صبح از طریق موج کوتاه رادیویی ۴۹ متر، فرکانس ۶۱۹۵ کیلوهرتز هم پخش می شود.

برنامه های بی بی سی بر ای افغانستان از ساعت ۵:۳۰ تا ۷:۳۰ دقیقه بامداد از طریق موج کوتاه رادیویی ۴۱ متر فرکانس ۷۴۴۵ کیلوهرتز و ۳۱ متر فرکانس ۹۴۱۰ کیلوهرتز هم پخش می شود.
برنامه بامدادی ما از ساعت ۷:۳۰ دقیقه تا ۹ بامداد از طریق امواج کوتاه ۲۲ و ۲۵ متر فرکانس های ۱۳۵۸۰ و ۱۱۸۷۰ کیلوهرتز هم پخش می شود
برنامه های بی بی سی برای افغانستان را از ساعت سیزده تا پانزده و سی دقیقه بعد از ظهر به وقت افغانستان از طریق این امواج کوتاه پخش می‌شود:
۱۹ متر فرکانس ۱۵۳۱۰ کیلوهرتز
۲۱ متر فرکانس ۱۳۷۴۰ کیلوهرتز

چند ساعت پیش برایتان همینجا درباره حملات هوایی اسرائیل به نقاط مختلفی در داخل خاک سوریه گزارش کردیم. اکنون انجمن ناظر بر...
09/12/2024

چند ساعت پیش برایتان همینجا درباره حملات هوایی اسرائیل به نقاط مختلفی در داخل خاک سوریه گزارش کردیم. اکنون انجمن ناظر بر مسایل حقوق بشری سوریه که دفتر مرکزی آن در بریتانیا است می‌گوید تعداد این حملات هوایی فقط امروز - دوشنبه ۹ دسامبر - حدود ۱۰۰ مورد بوده است.

این انجمن می‌گوید طی این حملات هوایی، اسرائیل مراکز نظامی در نزدیکی دمشق، لاذقیه و حما را هدف قرار داده است از جمله مراکز تحقیقات نظامی، زرادخانه‌ها، انبارهای نظامی و فرودگاه‌های نظامی.

در گزارش این انجمن همچنین اشاره شده که به مرکز تحقیقات علمی برزه هم حمله هوایی شده است.

ما از این که دقیقا کدام مرکز تحقیقات علمی در برزه مورد هدف قرار گرفته خبر دقیقی نداریم اما در سال ۲۰۱۷ بی‌بی‌سی مدارکی را مشاهده کرد که از تحقیقات علمی مرتبط با تسلیحات شیمیایی در یک مرکز تحقیقاتی برزه حکایت داشت.

به گزارش انجمن ناظر بر مسایل حقوق بشری سوریه، طی حملات هوایی اسرائیل در سال جاری میلادی که هنوز سه هفته از آن باقی مانده، ۴۱۶ سرباز سوری کشته شده‌اند.

اسرائیل می‌گوید هدفش از این حملات جلوگیری از دسترسی افراطی‌گرایان به تسلیحات ارتش سوریه است.

گیدعون سعر، وزیر امور خارجه اسرائیل، امروز حمله آن کشور به انبارهای موشکی و تسلیحات شیمیایی مشکوک در سوریه را تایید کرد و گفت این کار برای جلوگیری از افتادن آنها به دست گروه‌های افراطی بوده است: «تنها منافع ما امنیت اسرائیل و شهروندانمان است.»

📸GettyImages

بشار اسد پس از ۲۴ سال از قدرت کنار رفت و با خانواده‌اش به روسیه پناهنده شد. پدرش حافظ اسد نیز که نزدیک به ۳۰ سال در قدرت...
09/12/2024

بشار اسد پس از ۲۴ سال از قدرت کنار رفت و با خانواده‌اش به روسیه پناهنده شد. پدرش حافظ اسد نیز که نزدیک به ۳۰ سال در قدرت بود با جمهوری اسلامی رابطه نزدیکی داشت.

بشار اسد هم یکی از متحدان نزدیک ایران هر چند که برای اولین بار ۱۹ سال پس از به قدرت رسیدن در اسفند ۱۳۹۷ به تهران سفر کرد وبرای دومین بار در اردیبهشت ۱۴۰۱. هر دو سفر غیررسمی بودند.

در طی این سال‌ها بارها مقام‌های مختلف ایران به سوریه سفر و با پدر و پسر ملاقات کردند و آنها هم به ایران سفر و با سران جمهوری اسلامی دیدار کردند.

📸GettyImages/ khamenei.ir/ TASNIM

با اعلام نامزدهای جوایز گلدن گلوب فصل جوایز سینمایی و تلویزیونی رسما آغاز شد.  فیلم «دانه انجیر معابد» به کارگردانی محمد...
09/12/2024

با اعلام نامزدهای جوایز گلدن گلوب فصل جوایز سینمایی و تلویزیونی رسما آغاز شد.

فیلم «دانه انجیر معابد» به کارگردانی محمدرسول‌اف در بخش فیلم‌های بین‌المللی نامزد شده است. رقبای این فیلم که از آلمان نامزد گلدن گلوب شده عبارتند از: همه ما به عنوان نور تصور می کنیم، از هند، امیلیا پرز از فرانسه، دختری با سوزن، از دانمارک، من هنوز اینجا هستم از برزیل و ورمیلیو از ایتالیا.

سباستین استن نامزد جایزه بهترین هنرپیشه مرد در فیلم کارآموز ساخته علی عباسی شد.

آنجلینا جولی نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر زن درام (فیلم) برای ایفای نقش خواننده افسانه‌ای اپرا ماریا کالاس در فیلم ماریا است، او با نیکول کیدمن برای فیلم دختربچه و همچنین پاملا اندرسون برای بازی در فیلم «آخرین دختر رقصنده» رقابت می‌کند.

آریانا گرانده برای اولین بار، برای بازی در نقش گلیندا در فیلم «شرور» نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل زن شده است. این اولین نامزدی او در گلدن گلوب است. او با سلنا گومز، مارگارت کوالی و ایزابلا روسلینی رقابت خواهد کرد.
جوایز گلدن گلوب روز پنجم ژانویه (۱۶ دی ۱۴۰۳) اعلام خواهد شد.

📸Reuters / PARALLEL45 / Getty Images / EPA-EFE/REX/Shutterstock/ Etienne LAURENT /

09/12/2024

سحر رحیمی و محمدقادر فیض برگزیدگان جایزه پانزدهمین جشنواره شعر ژاله اصفهانی از بخش افغانستان شدند.

در برنامه‌ای که یک‌شنبه (۸ دسامبر) بنیاد ژاله اصفهانی در دانشگاه سواس لندن برگزار کرد، شش شاعر اهل افغانستان، شش شاعر ایرانی و پنج شاعر تاجیک به‌عنوان برگزیدگان امسال این جشنواره شعر فارسی معرفی شدند.

سحر رحیمی خبرنگار بی‌بی‌سی مقیم لندن در این برنامه حضوری صحبت کرد، سایر شاعران افغانستان، ایران و تاجیکستان به صورت مجازی شرکت داشتند.

فواد افراسیابی، شاعر ایرانی از استان یزد نیز نفر اول این جشنواره شعر از بخش ایران و رویا عثمانی، شاعر جوان تاجیک نفر اول بخش تاجیکستان اعلام شد.

در این برنامه شعر و موسیقی و اجراهای هنری از ایران، افغانستان و تاجیکستان اجرا شد.

این بنیاد در سایت خود گفته است که این جایزه هر سال به شاعران جوان زیر سی سال از ایران، افغانستاان و تاجیکستان با لوح سپاس و جایزه نقدی اعطا می‌شود.

جایزه‌ای نیز برای جوانان شاعر به زبان فارسی از دیگر کشورها در نظر گرفته می‌شود که در صورت وجود شرکت کننده به آنها اعطا می‌گردد.

09/12/2024

برنامه خبری-تحلیلی یک ساعته که تصویری روشن و ساده از رویدادهای پیچیده جهان ارائه می‌کند.

الکس فیلیپس و سباستین آشربی‌بی‌سیگروه دفاع مدنی سوریه که با نام «کلاه‌سفیدها» شناخته می‌شود، اعلام کرده است که در حال بر...
09/12/2024

الکس فیلیپس و سباستین آشر
بی‌بی‌سی

گروه دفاع مدنی سوریه که با نام «کلاه‌سفیدها» شناخته می‌شود، اعلام کرده است که در حال بررسی روایت‌های کسانی است که از زندان مخوف صیدنایا جان به در برده‌اند و می‌گویند زندانیان آن در سلول‌های مخفی زیرزمینی نگهداری می‌شوند.

این گروه در شبکه اجتماعی ایکس خبر داده است که پنج «تیم امداد تخصصی» را به این زندان اعزام کرده و این تیم‌ها از یک راهنما کمک می‌گیرند که با نقشه زندان آشنایی دارد.

صیدنایا یکی از زندان‌هایی است که پس از تسلط نیروهای شورشی بر بخش‌های مختلف سوریه آزاد شد.

مقام‌های استان دمشق گزارش داده‌اند که تلاش‌ها برای آزادسازی زندانیان ادامه دارد. برخی از این افراد به دلیل کمبود هوا و تهویه نامناسب «تقریبا در حال خفگی» هستند.

📸ADMSP/GettyImages

تصاویری ببینید از شهر دمشق پایتخت سوریه پس از سقوط حکومت بشار اسد📸GettyImages
09/12/2024

تصاویری ببینید از شهر دمشق پایتخت سوریه پس از سقوط حکومت بشار اسد
📸GettyImages

09/12/2024

از شما خواسته بودیم نظر خود را درباره تحولات سوریه و سقوط حکومت بشار اسد با ما مطرح کنید.

پاسخ‌های گوناگونی در این باره به دست ما رسیده است؛ از مخاطبانی که برای ایران آرزوی آزادی کرده‌اند و مخاطبانی که نگران آینده سوریه هستند و یک مخاطب اهل افغانستان که در مورد وضعیت نیروهای افغان حاضر در سوریه موسوم به لشکر فاطمیون ابراز نگرانی کرده است.

یکی از مخاطبان بی‌بی‌سی به ما گفته است: «بسیار خوشحال هستیم از تحولات سوریه. فقط جای تاسف است که این اتفاق توسط یک گروه اسلامی افتاده است. امیدواریم که این گروه اسلامی بلایی که سر کشورهایی مثل افغانستان و ایران آمده است سر سوریه نیاورد و اجازه دهد که یک حکومت سکولار و مردم‌سالار در سوریه حکومت کند.»

مخاطب دیگری می‌گوید: «اسد یک مهره سوخته است و تاریخ مصرفش برای روسیه و ایران سر آمده، وگرنه می‌توانستند از او حمایت کنند.»

همچنین یک مخاطب دیگر معتقد است که مرزهای اسرائیل در تحولات اخیر «از نفوذ ایران در امان ماندند» و این تحولات در نهایت به نفع اسرائیل و به ضرر ایران تمام شد.

در این ویدیو خلاصه‌ای از چند پیام ارسالی را ببینید و بشنوید.

09/12/2024

سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله حکومت طالبان در یک سخنرانی حرف‌های بی‌سابقه‌ای را مطرح کرده که برخی، آن را در انتقاد از تصمیم‎‌های رهبر طالبان تعبیر کرده‌اند. او گفته که نظامشان برای سوال‌های مردم جواب ندارد و نگران است که این رفتار‌شان سبب شود مردم از دین فاصله بگیرند. رویین رهنوش گزارش می‌دهد

لارا طارابیشی شش ساله بود که با خانواده‌اش از شهر دمشق گریخت. پدرش سال‌ها با رژیم اسد مبارزه کرده بود.او در مصاحبه با بی...
09/12/2024

لارا طارابیشی شش ساله بود که با خانواده‌اش از شهر دمشق گریخت. پدرش سال‌ها با رژیم اسد مبارزه کرده بود.

او در مصاحبه با بی‌بی‌سی گفت که به پدرش گفته بودند که یا دست از ابراز مخالفت با بشار اسد بردار و به او احترام بگذار و یا کشور را ترک کن.

دوری از سوریه برای لارا احساسات متضادی را به همراه دارد. «احساس خوشبختی می‌کنی از اینکه از این همه درگیری‌ها و سلاح‌ها دور هستی. اما حس می‌کنی که از خارج هیچ کاری از دستت بر نمی‌اید.»

او حالا ۱۸ ساله و دانشجوی حقوق در لندن است لارا می‌گوید که خیلی دوست دارد که به سوریه برگردد، اما امن‌تر است که ببیند اوضاع چه می‌شود.

او می‌گوید:‌ «اگر با همه سوری‌ها یکسان و عادلانه رفتار شود هیچ چیزی در دنیا بیشتر از اینکه به سوریه برگردم را دوست ندارم.»

«ما، نسل جوان سوریه، باید همه بخواهیم که به کشورمان بازگردیم و آن را دوباره بسازیم چون ما آینده سوریه هستیم.»
📸Lara Tarabishy

09/12/2024

ما هر هفته درس‌های جدید را منتشر می‌کنیم. این قسمت جدیدی از درس ریاضی برنامه درس، برنامه آموزشی سرویس جهانی بی‌بی‌سی است. در این قسمت درباره حجم و مساحت و انواع مسایل آن صحبت می‌کنیم. در درس‌های ریاضی ما تلاش می‌کنیم که مسایل به صورت مرحله به مرحله ارایه شود، تا به شما این امکان را دهد که فرایند حل مسایل را بهتر و از طریق روش‌های اصولی انجام دهید.

هر هفته دوشنبه قسمت جدیدی از درس ریاضی منتشر خواهد شد، یادتان باشد و تماشای آن را از دست ندهید.

#بی‌بی‌سی‌درس

در پی سقوط بشار اسد، تعدادی از کشورهای اروپایی روند رسیدگی به پرونده‌های تقاضای پناهندگی شهروندان سوریه را به حالت تعلیق...
09/12/2024

در پی سقوط بشار اسد، تعدادی از کشورهای اروپایی روند رسیدگی به پرونده‌های تقاضای پناهندگی شهروندان سوریه را به حالت تعلیق درآوردند.

آلمان که میزبان حدود یک میلیون نفر پناهجوی سوری است، یکی از کشورهایی است که این تصمیم را گرفته است.

وزیر کشور آلمان می‌گوید که بسیاری از این شهروندان سوری بعد از سقوط بشار اسد خواهان بازگشت به کشورشان هستند. اما او در عین حال هشدار داد که وضعیت همچنان ناروشن است.

دولت ائتلافی اتریش به رهبری راست میانه هم برنامه پناهندگی خود برای سوری‌ها را متوقف کرده و گفته است که قصد دارد آن‌هایی را که هم اکنون در آن کشور هستند به وطنشان بازگرداند.

حدود صد هزار سوری در اتریش پناه گرفته‌اند.

نوروژ، سوئد و دانمارک هم اعلام کرده‌اند که بررسی تقاضاهای پناهندگی شهروندان سوری را تعلیق می‌کنند و فرانسه هم اعلام کرده که احتمالا بزوری رویه مشابهی را در پیش خواهد گرفت.

📷GETTY

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، می‌گوید که تصمیم اعطای پناهندگی به بشار اسد و خانواده‌اش تصمیم شخص ولادیمیر پوتین، رئیس‌جم...
09/12/2024

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، می‌گوید که تصمیم اعطای پناهندگی به بشار اسد و خانواده‌اش تصمیم شخص ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، بود.

او گفت که کرملین قطعا «موظف نیست» در مورد پناهندگی آقای اسد بیانیه رسمی دهد و یا درباره مکان فعلی اقامت او در روسیه مطلبی را بیان کند.

آقای پسکوف می‌گوید که در دفتر آقای پوتین زمان خاصی برای دیدار با بشار اسد تعیین نشده است.

ادبیات و اعلان‌های رسمی روسیه برای رسانه‌های آن کشور در مورد سوریه طی روزهای اخیر تغییر کرده است. سرگئی لاوروف،‌ وزیر امور خارجه روسیه که قبلا شورشیان را «تروریست» می٬نامید، در بیانیه رسمی روز یکشنبه آن وزارتخانه، آنها را گروه «مخالفان» نامید.

تلویزیون دولتی روسیه گفت که مسکو تمام تعهداتش را در مورد اسد ادا کرد ولی اکنون باید بر امنیت کشور خود متمرکز باشد.
📸REUTERS

09/12/2024

در ایران، با نزدیک شدن به زمان ابلاغ قانون جنجالی موسوم به عفاف و حجاب از سوی رئیس مجلس، اخبار متناقضی درباره احتمال تعویق آن با نظر شورای عالی امنیت ملی منتشر شده است.
یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفته که ابلاغ این مصوبه، پیشتر به درخواست دبیر این شورا چند ماه به تاخیر افتاده بود.
همزمان گروهی می گویند تحولات سوریه باید مد نظر مقام های جمهوری اسلامی قرار بگیرد. گزارشی از فرنوش امیرشاهی ببینید.

دادگاه مطبوعات، روزنامه هم‌میهن را برای «توهین به ایوب پیامبر» مجرم شناخت.این پرونده به کاریکاتوری برمی‌گردد که هم‌میهن ...
09/12/2024

دادگاه مطبوعات، روزنامه هم‌میهن را برای «توهین به ایوب پیامبر» مجرم شناخت.

این پرونده به کاریکاتوری برمی‌گردد که هم‌میهن در ۲۵ مهر ماه امسال در واکنش به اظهارات سخنگوی دولت منتشر کرد که در مورد حل مشکلات اینترنت و فیلترینگ به مردم توصیه کرده بود صبور باشند.

روزنامه هم‌میهن در این کاریکاتور صبوری مردم برای رفع فیلترینگ را به صبر ایوب تشبیه کرده بود.

به گفته اکبر نصراللهی، سخنگوی هیات منصفه دادگاه‌های سیاسی و مطبوعاتی، غلامحسین کرباسچی، مدیر مسئول هم‌میهن در این پرونده با شکایت معاون دادستان تهران به «توهین به حضرت ایوب پیامبر و تخریب شخصیت» متهم شده بود.

هیات منصفه مدیر مسئول روزنامه هم میهن را با اکثریت آرا (پنج رای از ۹ رای) مجرم شناخت اما به اتفاق آرا مستحق تخفیف دانست.

قرار است رای مرتبط با پرونده آقای کرباسچی بعدا صادر شود.

📷هم‌میهن

09/12/2024

مهمترین سرخط خبرهای روز همراه با گزارش و گفتگو

مقتدی صدر، از رهبران شیعیان در عراق، پس از سقوط حکومت بشار اسد ابراز امیدواری کرده است تا در پی «یک گفت‌وگوی ملی» دولتی ...
09/12/2024

مقتدی صدر، از رهبران شیعیان در عراق، پس از سقوط حکومت بشار اسد ابراز امیدواری کرده است تا در پی «یک گفت‌وگوی ملی» دولتی دموکراتیک در سوریه تشکیل شود که «همه مردم را بدون افراط‌گرایی و نظامی‌گری گرد هم آورد».

آقای صدر با استقبال از سقوط دولت اسد در پیام خود گفت: «پس از سقوط حکومتی با عمر بیش از ۵۰ سال که به دست مردم و همه گروه‌ها انجام شد، امروز ما منتظر یک گفت‌وگوی ملی همه‌جانبه برای تشکیل دولتی دموکراتیک هستیم.»

مقتدی صدر که زمانی از مهمترین متحدان جمهوری اسلامی ایران در خاورمیانه محسوب می‌شد، یک روز پیش از سقوط بشار اسد در پیامی از دولت و مردم عراق خواسته بود که در امور سوریه دخالت نکنند و از دولت عراق خواسته بود که در صورت دخالت گروه‌های شبه نظامی و نیروهای امنیتی در امور سوریه، مداخله‌گران مجازات شوند چرا که می‌تواند «امنیت و صلح عراق» را به خطر بیندازد.

مقتدی صدر که از پرنفوذترین روحانیون شیعه در عراق است، در سال‌های گذشته فاصله‌اش را با جمهوری اسلامی ایران بیشتر کرده است. ترمیم روابط با رهبران کشورهای عرب از جمله محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، و همچنین اظهارات ملی‌گرایانه اخیر او که زمانی به چهره‌ای بسیار نزدیک به ایران مشهور بود، نشان از فاصله گرفتن تدریجی او از سیاست‌های ایران در منطقه داشته است.

📷GETTY

جی زی، رپر و تهیه‌کننده آمریکایی که نام واقعی‌اش شان کارتر است، در یک پرونده مدنی به تجاوز به یک دختر ۱۳ ساله متهم شده ا...
09/12/2024

جی زی، رپر و تهیه‌کننده آمریکایی که نام واقعی‌اش شان کارتر است، در یک پرونده مدنی به تجاوز به یک دختر ۱۳ ساله متهم شده است.

در این پرونده همچنین نام شان «دیدی» کامبز، خواننده رپ آمریکایی نیز ذکر شده است.

شاکی که نامش فاش نشده است، ادعا کرده که هر دو رپر ۲۴ سال پیش در مهمانی پس از مراسم جوایز موزیک ویدئوی «ام‌تی‌وی» به او تجاوز کرده‌اند.

جی زی این اتهامات را «شینع» خوانده و به شدت رد کرده است.

او وکیل شاکی را متهم کرده است که با ایراد این اتهامات قصد اخاذی دارد.

کامبز هم که در حال حاضر به دلیل اتهاماتی جداگانه‌ در زندان منتظر محاکمه است، هرگونه تخلفی را انکار کرده است.

📸Getty Images

Address

London
W1A1AA

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when BBC News فارسی posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to BBC News فارسی:

Share

Nearby media companies


Other Media/News Companies in London

Show All