Amb motiu del 40 aniversari de la revista Canelobre i dels 75 números publicats s'ha organitzat una exposició amb les portades més significatives de la revista al llarg d'aquestes quatre dècades, que s'inaugurarà aquest 21 de novembre a casa Bardin de l'Institut Gil-Albert.
Este sábado visitando la Feria Alicante Gastronómica que sigue visitable hastas el llunes y es recomendable.
Muchos arrces y vinos de la tierra en el por rin he probado el vino VOLVER de Pinoso y he conocido su emotiva historia
Aquesta setmana es va inaugurar la expo de l'últim projecte d'investigació del Grup IAM.Lab, una nova proposta expositiva del Concurs ‘Art a la Casa Bardin’.
‘Estètiques del precari’ és el títol d'aquesta mostra de caràcter interdisciplinari que indaga en la precarietat i en altres qüestions relacionades, com la fragilitat, l'efímer o l'ocult. Així ho ha explicat el comissari de l'exposició, Juan Francisco Navarro, qui ha afegit que “aquest treball s'emmarca dins d'un projecte d'investigació sobre la imatge del grup IAM.Lab de la UMH en el qual treballen sobre la visualitat i els patrons que construeixen un sistema de representació social i polític”.
Aquest dimecres la segona sessió del cicle de cinema mut amb acompanyament musical “Multiculturalitat i diversitat”.
La pel·lícula ha sigut The scar of shame, Frank Peregini (1918),
L'acompanyament musical al piano ha sigut interpretat per l'artista i compositora Sonia Megías, qui dona vida a les projeccions a través de la música en directe.
Aquesta #vesprada a la Sala La Llotja del Peix, un diàleg entre Ángeles Marco i Nuria Fuster que ha inspirat la performance "Gruta d'ossos", de la Companyia Multidisciplinar "el petit cel".
Aquesta vegada es tracta d'una intervenció, acció d'art, de so, poesia i moviment. Una experiència immersiva, en la qual sents el batec de la terra.
Aquest matí en l'XI CICLE LES BANDES DE LA PROVÍNCIA EN EL ADDA amb la Unió Musical de Torrellano
Esta mañana en la Expo. del Ayuntamiento de Alicante y el Consorci de Museus de la Generalitat, en la Sala de exposiciones de la Lonja de Pescado ‘Miguel Calatayud. Trànsit Il.lustrat’. La exposición recorre dos décadas del ilustrador, dibujante e historietista valenciano, premiado en tres ocasiones con el Premio Nacional de Ilustración.
Esta mañana en la Expo. del Ayuntamiento de Alicante y el Consorci de Museus de la Generalitat, en la Sala de exposiciones de la Lonja de Pescado ‘Miguel Calatayud. Trànsit Il.lustrat’. La exposición recorre dos décadas del ilustrador, dibujante e historietista valenciano, premiado en tres ocasiones con el Premio Nacional de Ilustración.
Aquest dissabte en el MARQ el Festival Gastrocinema en el MARQ emet la pel·lícula "La brigada cocina".
Cathy és una perfeccionista i rígida xef de 40 anys que està a punt de complir el seu somni: obrir el seu propi restaurant. Però res ix segons el planejat i, confrontada amb serioses dificultats econòmiques, accepta regañadientes un treball com a cuinera en una casa d'acolliment de joves immigrants. El que Cathy mai haguera imaginat és que les seues habilitats i passió per la cuina pogueren canviar la vida d'aquests joves, i alhora, que ells van tindre tant per ensenyar-li a ella
La vesprada del dissabte inauguració de la Expo "L'art de menjar amb els ulls" en Libros de Ultramar d'Alacant.
Sota el títol de ‘Utòpica', la Casa Bardin acull aquest divendres aquesta nova proposta que inclou una trobada amb el veterà realitzador August M. Torres moderat per Miguel Herrero Herrero, director del Festival Internacional de Cinema de Saix i col·laborador en la cinta. Aquesta passada en primícia suposarà l'avantsala a l'estrena oficial del documental en el Festival de Saix que tindrà lloc el 29 de juliol.
August M. Torres, és el director i guionista d'Utòpica, un exhaustiu treball sobre la Colònia Santa Eulalia, creada a la fi del segle XIX per Antoni de Pàdua Saavedra, que actualment es troba en estat de ruïna. Torres és productor, entre altres pel·lícules, de la mítica Arravatament d'Iván Zulueta i col·laborador del diari El País des de fa vint-i-cinc anys i ha escrit guions amb Rafael Azcona, Ricardo Franco i Vicente Molina Foix. A més, compte en el seu haver amb una dilatada trajectòria de produccions, amb més d'una vintena de curts i sis llargmetratges La mano de madera (1968), El pecador impecable (1987), Las películas de mi padre (2006), Juan Marsé habla de Juan Marsé (2012), El sabor salado de las lágrimas (2013) y La décadence (2016).
El curt es podrà veure en breu en el Festival de Cinema de Saix i en la Setmana de Cinema de Villena a l'agost.
Aquest dilluns presenta en Pynchon Lydia Na el seu últim llibre “Mi cuerpo, mis reglas”.
Aquest llibre és una selecció de textos teòrics i articles d'opinió escrits entre els anys 2021 i 2024, i publicats en una sèrie de mitjans culturals i d'actualitat tant generalistes com LGTBI com ara Alacant Plaza, Ens Agrades, loblanc.info i Entendemos.org.
Els drets Trans i LGBIQ+ són Drets Humans; la identitat de gènere es conforma a partir de condicionants biològics; les orientacions sexuals i les identitats de gènere no normatives, com a mecanismes naturals de control de població; la mal anomenada Llei Trans, una llei fallida per culpa de la manipulació ideològica executada per diferents forces polítiques; la necessària creació d'un nou subjecte polític trans fort i basat en realitats... Aquestes són algunes de les idees que veureu reflectides en aquest llibre.
LYDIA NA és escriptora, comunicadora i activista trans. Durant els últims nou anys ha copresentado el magazine Nos Gustas Tú per a Artegalia Ràdio i des de 2018 és coorganitzadora del Festival de Cinema de Temàtica Trans "NosGusTrans". Lydia exerceix també com a presentadora en el programa Entenem de CanalYouTV, a través del qual fa un repàs setmanal a l'actualitat de l'activisme LGTBIQ+ a Espanya i a nivell internacional. Col·laboradora habitual del diari digital alicanteplaza.es i de la pàgina cultural loblanc.info, Lydia Na forma part des de 2019 de la directiva de l'Associació Entendemos LGTBI, d'Alacant.