Fragmenta Editorial

Fragmenta Editorial Una editorial independent sobre totes les religions. www.fragmenta.cat
(22)

🔥 Aquest Nadal, tornareu a caure en temptació: els autors de la col·lecció 'Pecats capitals' revisen i amplien al  les i...
10/12/2024

🔥 Aquest Nadal, tornareu a caure en temptació: els autors de la col·lecció 'Pecats capitals' revisen i amplien al les idees que van treballar en els seus respectius llibres. Podeu gaudir dels articles, i també descobrir la col·lecció assaig per assaig, des de l'enllaç que trobareu a la nostra bio.

📚 El llistat de pecats capitals propi de la tradició cristiana, ¿ens pot ser útil per repensar la condició humana? La sèrie 'Pecats capitals' permet a cadascun dels seus autors desenvolupar una tesi al voltant d’un dels set pecats capitals, vistos no tant com a «pecats» sinó més aviat com a passions de l’ànima.

⚫ 'La lliçó d’Auschwitz' ja és disponible a llibreries.📖 El llibre: Per què l’humanisme ha sigut tan fràgil davant l’hor...
04/12/2024

⚫ 'La lliçó d’Auschwitz' ja és disponible a llibreries.

📖 El llibre: Per què l’humanisme ha sigut tan fràgil davant l’horror, es pregunta Joan-Carles Mèlich en aquest assaig. «Auschwitz no és un problema alemany, sinó un problema humà, un problema de tota la humanitat», hi escriu J.C. Mèlich. «Per recuperar la història és necessari que estigui viva i, per això, la història ha de convertir-se en memòria. La història, sense més, pot ser immoral».

🖋️ L'autor: Amb 'La lectura com a pregària', Joan-Carles Mèlich va iniciar la publicació dels seus 'Fragments filosòfics' a Fragmenta, editorial on ha publicat i curat diversos llibres, i on també dirigeix la col·lecció 'Biblioteca de Pensament Contemporani'.

🔗 Hi trobareu més informació a l'enllaç de la nostra bio.

🔜 Durant les pròximes setmanes, els autors de la col·lecció 'Pecats Capitals' recuperen la seva tesi per elaborar-ne art...
21/11/2024

🔜 Durant les pròximes setmanes, els autors de la col·lecció 'Pecats Capitals' recuperen la seva tesi per elaborar-ne articles i columnes de nova creació.

✍️ En parla l'editor Ignasi Moreta a Quadern de les Idees, el web que auspicia i acull la iniciativa.

Hi va haver un temps en què es predicava contra el pecat. Eren temps de molta moral i de molt poca ètica, per dir-ho amb Joan-Carles Mèlich. Molta moral si entenem per tal la idea que la conducta individual s’ha de regir per un codi preestablert. I molt poca ètica [...]Llegir més

💭 L'assaig 'No consentiràs pensaments impurs' ja és disponible a llibreries. «Per poder pensar», diu un dels passatges d...
20/11/2024

💭 L'assaig 'No consentiràs pensaments impurs' ja és disponible a llibreries. «Per poder pensar», diu un dels passatges de l'assaig, «hem de mirar la llum i la foscor, dubtar, modelar el fang, fer figuretes malformades, hem de poder dir ximpleries i barbaritats: tot això forma part del procés de pensar. Si no podem tenir pensaments impurs, ¿podem pensar en absolut?».

***

👤 'No consentiràs pensaments impurs' és el debut de Sira Abenoza, professora del Departament de Societat, Política i Sostenibilitat d’ESADE (URL) i directora del Programa Vicens Vives. Actualment dirigeix La Casa dels Clàssics, institució dedicada a la divulgació de la literatura clàssica universal.

***

🗣️ Abenoza va presentar l'assaig acompanyada d', l'editora del volum, i del filòsof Joan-Carles Mèlich, que ha dedicat les següents paraules a 'No consentiràs pensaments impurs': «El llibre de la Sira Abenoza és excel·lent, des del punt de vista de l'escriptura (es llegeix com una novel·la), com des del punt de vista del contingut (una defensa de la impuresa de la condició humana). És una obra que no deixarà al lector indiferent».

***

📜 'No consentiràs pensaments impurs' és el títol que completa la col·lecció 'Deu Manaments', uns llibres per repensar, amb mirada fonda i actual, els grans temes de la contemporaneïtat seguint el fil conductor del decàleg.

📌 Trobareu la fitxa del llibre a l'enllaç de la nostra bio.

🧠 «Quan la vida era supervivència pura i dura, el cervell rebaixava l’estrès en les estones de compartir amb altres pers...
12/11/2024

🧠 «Quan la vida era supervivència pura i dura, el cervell rebaixava l’estrès en les estones de compartir amb altres persones, participant en la litúrgia o en ritus compartits».

El doctor David Bueno investiga com funciona el nostre cervell 👇

David Bueno és doctor en biologia i, des de fa uns quants anys, investiga com funciona i aprèn el nostre cervell. Parlem amb ell de rituals i neurociència.

🔜 Aquest novembre completarem la col·lecció 'Deu Manaments' amb el fascinant debut de Sira Abenoza.📘 A 'No consentiràs p...
04/11/2024

🔜 Aquest novembre completarem la col·lecció 'Deu Manaments' amb el fascinant debut de Sira Abenoza.

📘 A 'No consentiràs pensaments impurs' Abenoza explora les conseqüències de voler eliminar la impuresa pròpia de la naturalesa humana.

➕ Més informació:
https://www.fragmenta.cat/producte/no-consentiras-pensaments-impurs/

📖 «El problema d’estar convençut que la realitat i les persones no canvien ni poden canviar és que no et deixa veure que...
23/10/2024

📖 «El problema d’estar convençut que la realitat i les persones no canvien ni poden canviar és que no et deixa veure que la realitat i les persones canvien constantment. El problema d’estar convençut que la realitat i les persones canvien constantment és que no et deixa veure que la realitat i les persones en el fons no canvien ni poden canviar mai. Sembla un embarbussament entre paradoxal i relativista, i una mica potser sí que ho és, però no sé explicar millor la convicció contradictòria o bifurcada que tant els éssers humans com la vida i la història són un camp de batalla —un ring— en què la voluntat i la fatalitat, el progrés i la reacció, el moviment i la quietud, la transformació i la immutabilitat, la utopia radiant i la caverna immunda lluiten sempre a vida o mort i, tanmateix, sempre sobreviuen i sempre acaben en empat tècnic. Tot canvia sempre i tot és sempre igual».

🖋️ Pere Antoni Pons
📘 'Caure del cavall'

🗣️ Dolors Bramon: «Per veure l’islam d’una altra manera se n’han de tenir ganes. L’educació és important, la informació ...
15/10/2024

🗣️ Dolors Bramon: «Per veure l’islam d’una altra manera se n’han de tenir ganes. L’educació és important, la informació és important. Però hi ha gent que es nega a ser informada i gent que vol estar mal informada».

🗞️

És doctora en Filologia Semítica i Història Medieval per la Universitat de Barcelona i autora de diversos llibres sobre l'islam

Dirección

Plaça Del Nord, 4, Pral. 1. A
Barcelona
08024

Teléfono

+34678420755

Notificaciones

Sé el primero en enterarse y déjanos enviarle un correo electrónico cuando Fragmenta Editorial publique noticias y promociones. Su dirección de correo electrónico no se utilizará para ningún otro fin, y puede darse de baja en cualquier momento.

Contato La Empresa

Enviar un mensaje a Fragmenta Editorial:

Videos

Compartir

Categoría

Compañías De Medios cercanos


Otros Editores en Barcelona

Mostrar Todas