Quran

Quran ﴿وَإِذَا قُرِئَ الْقُرْآنُ فَاسْتَمِعُوا لَهُ وَأَنْصِتُوا لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ﴾.

03/11/2024

مهم 🤍🤍

26/10/2024

• عن عائشة رضي الله عنها «أن النبي ﷺ كان يقول في دعائه: اللهم إني أعوذ بك من شر ما عملت وشر ما لم أعمل».

"صلوا عليه". 🤍

23/10/2024

فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ إِنَّهُ كَانَ غَفَّارًا * يُرْسِلِ السَّمَاء عَلَيْكُم مِّدْرَارًا * وَيُمْدِدْكُمْ بِأَمْوَالٍ وَبَنِينَ وَيَجْعَل لَّكُمْ جَنَّاتٍ وَيَجْعَل لَّكُمْ أَنْهَارًا.

22/10/2024
🇵🇸...
15/12/2023

🇵🇸...

19/11/2023

غريبةٌ في أعينهم لأنني أرضيك يا ربي، لكنني والله لا أهتم بما يقولون، فقد أكتفيتُ بحبِ ديني ورسولي وربي قبل الجميع.

_يا بنتي أنتِ مِعقدة الموضوع كدا ليه؟ على فكرة كدا محدش هيحبك.

أبتسمت بهدوء، مش أول مرة أسمع الكلام دا، لكن كل ما ببقى نفسي أعبر عن أحلامي اللي من وجهه نظر بعض الأشخاص حاليًا "تشدد وتعقيد"، بلاقي ردود أفعال مش لطيفة.

_مش دا هدفي من الأساس، يكفيني ربنا هيحبني لأني برضيه.
_أنتِ غريبة أوي.
_أنا بس بجاهد.
_بس دا فرح!!
_بس أنا مش شايفة إنه كدا هيبقى فرح، مش فرحة أبدًا أني أشغل موسيقى وأغاني وأعزم الناس تسمعها وترددها، وكمان اللي يتصور عليها وينزلها ستوري وغيره يسمعها، واللي ترقص، واللي تلبس فساتين تظهر مفاتنها، دي عمرها ما كانت فرحة دي ذنوب، وبعدين هتبقى بدايتها بِمعصية عاوزاها تبقى إي بعد كدا؟!
_طيب والخطوبة هتعملي فيها إي؟!
_هعمل إي في إي؟!

بصتلي بِملل وخبطت إيدها على جبهتها بِخفة ورددت.

_يعني أتكلمتي معاه قلتيله إي عن الخطوبة؟!
_قلتله إن مش هيبقى في تلامس، ولا هنشغل أغاني، وإن مينفعش نغضب ربنا ولازم نغض بصرنا لإنه مش مِحرم، أمم الحقيقة مش فاكرة إي تاني بس ليه يا ملك!؟

بصتلي بيأس ورددت وهي بتقف وبتاخد شنطتها.

_أنا واثقة إنه هيفشكل الجوازة وأبقي قابليني لو حد رضي بشروطك الغريبة دي.

ومشيت وسابتني، منكرش إني زعلت لإنها عمرها ما هتتغير، دايمًا كنت بحاول أغيرها بس هي عايشة زي باقي الشعب ما عايش " إلا من رحم ربي"، مش همي إن حد يحبني أو لأ، أنا مش شيخة ولا متشددة أنا بحاول بس أعمل الطبيعي يتعمل مش كدا ولا إي؟!

_متزعليش يا حبيبة بابا هي اللي خسرانة أنتِ حاولتِ كتير معاها هي للأسف على عنيها غشاوة، مش بإيدك أكتر من اللي عملتيه، وبعدين على فكرة سلّام أتصل وقلتله على موافقتك وهو أتبسط جدًا.

أبتسمتله بحنان وضمني ليه، بابا كان دايمًا خير صديق، عمره ما بخل عليّ بشيء، ولا عمره قلل مني أو حتى أتعصب عليّ، للأسف زمان كنت غير دلوقتي الحمدلله الذي هداني إلى الطريق الصواب، لما بابا أكتشف في فترة إني بكلم شباب متعصبش، ولا ضربني ولا عمل حاجة من اللي بنسمعها عن اللي بيسموهم "أب"، بالعكس أخدني وأتكلم معايا في هدوء وفهمني الصح وطبعًا علشان عارف إن ممكن الشيطان يرجع يوسوسلي عملي عقاب صغير بس هو بالنسبالي كبير، فضل أسبوع كامل مش بيكلمني، بيتجنبني، ممنعنيش أخرج أو أروح لصديقاتي ولا دروسي، ولا سحب التليفون، لكن كان كأنه بيأكد على كلامه اللي شرحهولي عن الخطأ اللي كنت بعمله، وعاقبني علشان أتعلم كويس، وبعدها كل شيء أتغير بقيت أفضل حال الحمدلله.

_شكلك جميل يا وردتي.

دمعت وأنا شايفة بابا لابس بدلة جميلة، وبيبصلي وبيعيط وهو شايفني بسفتان الخطوبة.

_أنتَ أجمل يا والدي، أنتَ أجمل أب في الكون أنا ربنا عوضني عن أمي بيك وحنيتك وحبك، أنا شبعانة راحة وحنان منك يا أغلى حد في عمري، أنتَ حبيبي الأول يا بابا وعمر ما حد يقدر ياخد مكانك، أنا بحترمك جدًا وبحبك أوي يا والدي.

حضني وعيطنا سوا، مين قال إن الراجل لازم يبقى صلب حتى مع أهل بيته، هو آه لازم يبقى صلب لكن حنين وراجل بجد، مش عايش بالعنف والضرب وعدم الإحترام، حقيقي أنا فخورة إني عندي أب زيّ" عِلوي الجندي"، وأتشرف بوجوده جمبي في كل وقت.

أخدني من إيدي وقعدني على مسافة كافية عن سلّام ، الذي قد شاء القدر أن يكون من نصيبي، وأنا دايمًا واثقة إن" الخير فيما أختاره الله".

كان باصص على الأرض وقال بصوته اللين.

_مش حاطة ميكب صح؟!

تنحت من سؤاله، غريبة يعني شاب يسأل خطيبته حطت ميكب ولا لأ، إي دا ثانية!! هو فعلًا غاضض بصره ؟! أبتسمت، وسمعته وهو بيتكلم بنبرة مضحكة وفيها بعض الغيظ.

_أصل شوفي يا بنت الناس الطيبين أحنا آه في خطوبة وكدا بس الجو دا مياكلش معايا هه.

تنحت تاني وهو كمل.

_جو البنات بقا وميكب ومرة واحدة في العُمر والصورة مش هتطلع كيوت، الكلام دا أبقي قوليه في المحكمة.

برقت بأستغراب شديد وهو حمحم.

_أحم آسف، أقصد يعني إنه حرام ومفيش أستثناء في الحرام، وحتى أنا متحطيش قدامي نقطة ميكب ماشي، أنا آه خطيبك لكن الخطوبة ما هي إلا وعد بالزواج أنا مش من محارمك.

أبتسمت بِراحة وجوا عقلي بيقول سبحان من جعل فتى أحلامي يتجسد في شخصية سلّام، رديت عليه بأبتسامة ووِد.

_أنا مش حاطة حاجة متقلقش.
_كنت واثق بس "وذكر فإن الذكرى تنفع المؤمنين".

جت صحبتي ملك لكن ولأول مرة أتأكد إن مينفعش تكون دي صديقة، قعدِت توشوشني في ودني عن عيوب بشرة سلّام، ولون عيونه، وأزاي البدلة حلوة عليه، معرفتش أرد من صدمتي فيها، وغير إنها كانت بتبص على كل الشباب بالرغم إنهم قليلين وكلهم محترمين جدًا، قالتلي في الآخر جملة عمري ما هنساها.

_مش عارفه أزاي حد يرضى بيكِ دا أنتِ حتى مش حلوة ولا فرفوشة، عامةً كام يوم وتلاقيه أتخنق منك وسابك.

ساعتها طردتها بس مش من بيتي أنا عمري ما كنت قليلة أصل، أنا والدي رباني على الإحترام، طردتها من حياتي ومن قلبي، وبجد" إن لم يكن لك صديق يأخد بيدك إلى الجنة فلا تُصادق وأكتفِ بوحدتك ".

كان سلّام خير عون وخير زوج وحبيب، كان فيه صفات كتير زيّ بابا ودا اللي كان مفرحني، دايمًا كنت بدعي إني آخد حد زيّ بابا، كان دايمًا حد خيّر معايا ومع الجميع، كان عاوزنا دايمًا نمشي في الطريق السليم زيّ ما دايمًا بيقول، وبيوضحلي إنه طريق الصلاح وطريق الله.

مش لازم ألبس زيّ الموضة، وأعمل فرحي زيّ دلوقتي علشان أبقى فرفوشة ومش معقدة، أنا بس كنت بعمل اللي كان لازم الكل يعمله.

#جَنَا_مُصْطَفَى
#صَاحِبَة_الْمَشَاعِر

"قد لا نعيش في فلسطين لكن فلسطين تعيش فينا. " 🤍🇵🇸
09/10/2023

"قد لا نعيش في فلسطين
لكن فلسطين تعيش فينا. " 🤍🇵🇸

🤍
27/06/2023

🤍

21/06/2023

الجنه تستاهل تبطلو اغاني💜
الجنه تستاهل تلبسي واسع🕊❤️
الجنة تستاهل متلبسيش بنطلون 💜
الجنة تستاهل تغض بصرك 🕊❤️
الجنه تستاهل تلتزمي بالحجاب الشرعى💜
الجنه تستاهل تقرا ورد يومي🕊❤️
الجنه تستاهل تصلي💜
الجنه تستاهل متغتابش حد🕊❤️
الجنه تستاهل متحطيش مكياج💜
الجنه تستاهل ترضي والديك🕊❤️
الجنه تستاهل ترضي ربك💜
وعلي فكره كل الحاجات دي فرض مش سنه يعني يا جنه يا نار🥹🕊❤️
هنا هنبدا وفي الجنه نلتقي بإذن الله 🥺💜
هوصف الجنة تابعوا..💜💜💜💜💜💜💜💜🎋

- لا حسد فيها 🕊❤️

- لا تعب فيها💜🌿

- يوجد بها شجرة سدرة المنتهى و هي أكبر شجرة ف الجنة🕊❤️

هنسمع القرآن و الأذان بصوت الرسول💜🌿

لا شقاء فيها 🕊❤️

اللهُم ‌الجنّة و سّلام على الدُنيا و ما فِيها💜🌿
وجوه أهل الجنة كالقمر ليلة البدر🕊❤️

طولنا في الجنه 38 متر تقريبا كـ طول سيدنا آدم💜🌿

اول ما ندخلها هننسى كل التعب اللي تعبناهه في الدنيا🕊❤️

لها مائه درجة بين كل درجتين كما بين السماء و الأرض 💚🥹🦋

أعمارنا ف الجنة ٣٠ او ٣٣ عاما كـ عمر سيدنا عيسى عليه السلام و لا نكبر 🕊💚

ربنا في الجنة هيتكلم معاك و هيجيلك و هينادي عليك و هيسألك مين اللي ظلمك ؟ مين اللي هانك ؟؟ مين اللي قالك كلمة زعلتك ؟؟ مين اللي وجعك ف الدنيا ؟؟ ساعتها ربنا هيجيب كل دول و هتشوف عظمة ربنا و هو بيرد ليك حقك بكل قوة💚💚💚💚🥹

الجنة فيها ما لا عين رأت و لا اذن سمعت و لا خطر ع قلب بشر🕊❤️

النساء وصفهن الله في القرآن بالحور العين كأنهم من الياقوت و المرجان كأمثال اللؤلؤ المكنون ، نساء جميلات ناعمات اعطاهن الله شبابا دائما و جمالا لم تره عين من قبل و على رؤوسهن تيجان و ثيابهن من حرير💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚🥹

فاللهم الجنه🦋🥺

منقول

28/03/2023

السؤال
ما حكم دعاء الوالدين على الأبناء بالشر بكثرة وفي بعض الأوقات دون سبب ، هل يستجاب ؟ .

الجواب
الحمد لله.

الأبناء من زينة الحياة الدنيا ، كما قال الله تعالى : ( الْمَالُ وَالْبَنُونَ زِينَةُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ) الكهف/46 .

وهم قرة عين الوالدين ، وفلذة كبدهما ، فكيف يدعوان عليهم !!

وقد نهى النبي صلى الله عليه وسلم عن الدعاء على الأولاد والأموال والأنفس ، خشية أن يوافق ساعة إجابة ، فقال صلى الله عليه وسلم : ( لا تَدْعُوا عَلَى أَنْفُسِكُمْ ، وَلا تَدْعُوا عَلَى أَوْلادِكُمْ ، وَلا تَدْعُوا عَلَى أَمْوَالِكُمْ ، لا تُوَافِقُوا مِنْ اللَّهِ سَاعَةً يُسْأَلُ فِيهَا عَطَاءٌ فَيَسْتَجِيبُ لَكُمْ ) رواه مسلم (3014) .

ودعاء الوالد لولده أو عليه مستجاب ، قال النبي صلى الله عليه وسلم : ( ثَلاثُ دَعَوَاتٍ يُسْتَجَابُ لَهُنَّ لا شَكَّ فِيهِنَّ : دَعْوَةُ الْمَظْلُومِ ، وَدَعْوَةُ الْمُسَافِرِ ، وَدَعْوَةُ الْوَالِدِ لِوَلَدِهِ ) رواه ابن ماجه (3862) وحسنه الألباني في "سلسلة الأحاديث الصحيحة" (596) . ولفظ الإمام أحمد (7197) : ( وَدَعْوَةُ الْوَالِدِ عَلَى وَلَدِهِ ) .

فمن الخطأ الذي يقع فيه كثير من الأباء والأمهات أنهم يدعون على أولادهم إذا حصل منهم ما يغضبهم ، والذي ينبغي هو الدعاء لهم بالهداية وأن يصلحهم الله ويلهمهم رشدهم .

04/03/2023

أسكربت "الفجر"

دخلت أصلي الفجر زيّ عادتي، الفجر بالنسبالي أحلى حاجه في اليوم كله بيبقى وقت راحة و هواه، الله بقا على هوا الفجر اللي بيدخل على قلبي يريحني من كل هموم الدنيا وبيطمني وبيريح بالي.
كُنت سهرانة زيّ كل يوم، أيون عارفة إنه غلط بحاول أتعود أنام بدري بس مش بعرف وبخاف الفجر يضيع مني، وزيّ ما قُلت الوقت دَ وقت الراحة بتاعي زيّ البريك اللي بياخدوه في الشغل أو حتى الفسحة اللي بياخدوها في المدرسة آه زيه بالظبط برتاح في الوقت دَ.
_صلاة الفجر هي الوقت الذي أطلّ الله به على عباده بيوم جديد، فإذا أدركت الفجر فاعلم أنّ الله وهبك يوماً جديداً فيجب أن تشكره عليه، وتعاهده على الطاعة في ذلك اليوم، فالله أعطاك الحياة، اجعل الفجر بوابةً لدخول عالم جديد.

دخلت أتوضيت بدأت بأني سميت "بسم الله"، و بعدين بدأت أتوضى عادي جدًا وِدخلت فرشت مصليتي في البلكونة بتاعتي،كانت واسعة وفيها ستارة بفتحها من النص شوية علشان تدخل الهوا المنعش وأنا بصلي، الله القمر جميل أوي بشوفه من البلكونة برضه مع النجوم ياه على الجمال.

_كم من جمالٍ في الدنيا يُدهِشنا، وكم من روعةٍ في الجنةِ لم نَرها بعد، تستحق أن نتعب لِتُدهشنا.



قعدت أستغفر لحد ما آذان الفجر أذن قعدت أردد مع الآذان لحد ما خلص، قُمت صليت السُنه ركعتين وقُمت جبت المصحف بتاعي وخاتم التسبيح وسبتهم جمبي على طربيظه صغننه خالص عليها مفرش مكتوب عليه الله اكبر شكله جميل اوي حطيت المصحف وخاتم التسبيح و وقفت على المصلية تاني.
_ الله أكبر الله أكبر أشهد أن لا إله إلا الله أشهد أن محمدًا رسولُ الله حيّ على الصلاه حيّ على الفلاح قد قامت الصلاه قد قامت الصلاه الله أكبر الله أكبر لا إله إلا الله.
بدأت أصلي بخشوع والهوا داخل البلكونة بينقيني من كل حزن، بيزيل من قلبي كل شيء، و بيبدأ صفحة جديدة مع عقلي وبينسيه كل حاجة مريت بيها ولسا محفورة في ذاكرتي.
_ تحيات لله والصلاوات الطيبات السلام عليك أيها النبي ورحمة الله وبركاته السلام علينا وعلى عباد الله الصالحين أشهد أن لا إله إلا الله وأشهد أن محمدًا عبده ورسوله، اللهم صلىّ على سيدنا محمد وعلى آل سيدنا محمد كما صليت على سيدنا إبراهيم وعلى آل سيدنا إِبراهيم وبارك على سيدنا محمد وعلى آل سيدنا محمد كما باركت على سيدنا إبراهيم وعلى آل سيدنا إبراهيم في العالمين إنك حميد مجيد.
مسلمتش لأ، بدأت أرفع إيدي أدعي لله عز و جل.
_ اللهم إنك تعلم ما في قلبي وهو بين يديك أسألك أن تبشرني بشارة خير تجعلني أنسى كل ما مضى من تعب، بشارة تفرح قلبي وتريح بالي وتجعلني أسجد لك شاكرًا لتدبيرك أمري يا رب العالمين، اللهم راحة لقلبي فقد فاض به، اللهم باعد بيني وبين الحزن وشعور الوحدة وأذى النفس للنفس يا الله؛اللهم إذا كان كل هذا الحزن إبتلاء بسبب ذنب قد فعلته فسامحني وقربني اليك وإرحمني وإغفر لي فأنت غفور رحيم، اللهم إنا نسألك أن ترزقنا راحه البال والرضا بما كتبته لنا وحسن الظن فيما هو آت و اليقين بك حتى تطمأن نفوسنا.
تسللت دموعي وسقطت على وجهي و كأنها وجدت مجراً لها.
بدأت أقول كلام كتير وأدعي كتيير جدًا مش فاكره أد إي، ولا قلت إي وقعدت أقول يا رب يا رب يا رب كتير أوي، وبعدين مسحت بكفيني على وجهي وسلمت وإبتسمت وأنا بمسح دموعي وبقول الحمدلله يا رب.
راحة، أيوة راحة أد إي راحة لما تحكي و تشكي لأحن حد عليك حد هيحللك كل حاجه فعلًا مش بتحس إنك بتفضفض وخلاص لا إنت بتكون متطمن وواثق إنه مش هيسيبك حتى لو عملت كتير معاصي وجيت قلتله يا رب سامحني هيسامحك صدقني هيسامحك وهيساعدك تتغير وهيبعتلك علامات دايمًا للصح والغلط هيكون معاك في كل خطوة إنت بس عليك تقول يا رب وهو هيحقق المستحيلات.
خلصت صلاتي ربعت على المصلية وسندت بضهري على الحيطة و بدأت اقرأ آية الكرسي.
بسم الله الرحمن الرحيم
_" اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ مَنْ ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلَّا بِمَا شَاءَ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ وَلَا يَئُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ."
سبحانك اللّٰهـم وبحمدك أشهد أن لا إلـه إلّا أنت، أستغفرك وأتوب إليك.

*_معلومـة مهمـةة🫶"_*
*_بعد الإنتهاء من قرآءة الوِرد القرآني._*
*_لا تَقُل "صدق اللـه العظيم"_*
*_بل قُل: "سبحانك اللّٰهـم وبحمدك أشهد أن لا إلـه إلّا أنت، أستغفرك وأتوب إليك"._*
*_"وهذا ما ورد عن النبيﷺ".))!_*

أصل أنتوا متعرفوش آية الكرسي دي أد إي حلوة بعد كل صلاه من قرأ آية الكرسي بعد الإنتهاء من الصلاة، فإن الله تعالى يتولى قبض روحه، فقد قال أبو أُمامة في فضل قراءتها بعد الصلاة المفروضة أن الرسول عليه الصلاة والسلام قال: “مَنْ قرأَ آيةً الكُرسِيِّ دُبُرَ كلِّ صلاةٍ مكتوبةٍ ، لمْ يمنعْهُ من دُخُولِ الجنةَ إلَّا أنْ يمُوتَ”.
يعني حاجه كدا آخر جمال بصراحة.
أخدت خاتم التسبيح و بدأت أعد 100، اللهم صليّ على سيدنا محمد ﷺ، سبحان الله، الحمدلله، لا إله إلا الله، الله أكبر.

_الأستغفار وطن للخَائفين، ضَماد للبائسِين، سعَادة للتائهين، ف*ج للمكرُوبين، وغُفرَان للمذنبين.

بعدين أخدت المصحف وبدأت اقرأ الورد اليومي بتاعي.
خلصت وبدأت أستغفر لحد ما بدأ الشروق أخدت المصلية وخاتم التسبيح والمصحف ودخلت حطيت كل حاجه مكانها ونفضت سريري تلت مرات وأنا بقول" بسم الله الرحمـٰن الرحيم" وشغلت المروحة وجبت الغطا فرشته و طحطيت راسي على المخدة و بدأت اقرأ، آية الكرسي 3 مرات، الاخلاص 3 مرات، المعوذتين 3 مرات.

_قراءة القرآن قبل النوم كفيلة بأن تجعل نومك هانئاً ومريحاً وأحلامك جميلة والنوم على صوته أيضاً راحة لا تنتهي.

وجبت تليفوني شغلت سورة البقرة بصوت الشيخ ماهر المعيقلي، وغمضت عيني وأنا بقول.
_الحمدلله.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
رأيكم في كومنت لو أمكن، وفولو يا لطيف 🤍🕊


صلوا على رسول الله ﷺ

Address

Cairo

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Quran posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Videos

Share