DW فارسی

DW فارسی با ما همراه شوید، در جریان مهم‌ترین تحولات ایران و جهان قرار بگیرید و در بحث‌ها شرکت کنید. Netiquette: http://www.dw.com/en/dws-netiquette-policy/a-5300954
(3141)

توجه: دویچه وله فارسی این حق را برای خود محفوظ نگه می‌دارد که نوشته‌هایی از کاربران را که حاوی مطالبی توهین آمیز، پورنوگرافی، خشونت آمیز، نژادپرستانه، بیگانه ستیزانه یا در خدمت تهییج افکار عمومی است، حذف کرده و کاربرانی را که چنین مطالبی منتشر می کنند به مراجع قانونی معرفی کند.

لطفاً مقررات استفاده از مطالب ما در شبکه های اجتماعی را بخوانید و به آن توجه کنید:
http://www.dw.com/dw/article/0,,5513883,00.html

Legal notice: http://www.dw.com/dw/article/0,,15718492,00.html

بر اساس گزارش‌ها، در حال حاضر پلیس، سرویس مخفی و ارتش اسرائیل در حال بررسی یک مورد جنجال‌برانگیز و حساس سیاسی در این کشو...
02/11/2024

بر اساس گزارش‌ها، در حال حاضر پلیس، سرویس مخفی و ارتش اسرائیل در حال بررسی یک مورد جنجال‌برانگیز و حساس سیاسی در این کشور هستند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که اطلاعات محرمانه‌ای از دفتر ، نخست‌‌وزیر اسرائیل به رسانه‌ها درز کرده است. این اطلاعات ظاهرا در ارتباط با گروه تروریستی حماس بوده است.

گفته شده که فرد مظنون در این مورد، یکی از کارمندان نزدیک پیشین رئیس دولت اسرائیل بوده است. در همین حال طبق گزارش‌ رسانه‌ها، چندین نفر نیز در این پرونده بازداشت شده‌اند.

لغو محدودیت خبررسانی

انتشار این اطلاعات در رسانه‌های اسرائیلی در حالی صورت گرفته است که پیش‌تر قاضی پرونده تحقیقات محدودیت خبررسانی در این مورد را تا حدی لغو کرده بود.

در همین حال گفته شده است که "انتقال اطلاعات محرمانه می‌تواند اهداف جنگی اسرائیل در نوار غزه را به خطر بیندازد."

با این حال دفتر بنیامین نتانیاهو گزارش رسانه‌ها مبنی بر اینکه برخی از کارمندان دفتر او در میان دستگیرشدگان هستند را تکذیب کرده است.

نخست‌‌وزیر اسرائیل نیز خواستار لغو فوری محدودیت خبررسانی در پرونده مذکور شده است. در بیانیه دفتر مطبوعاتی دولت در این زمینه آمده است: «محدودیت خبررسانی فقط به عنوان پوششی پیرامون تهمت‌زدن بدخواهانه و عمدی علیه مقام نخست‌وزیری محسوب می‌شود.»

"حضور غیرمجاز در جلسات محرمانه"

بنا بر گزارش شبکه تلویزیونی دولتی اسرائیل (KAN)، محور تحقیقات در این پرونده بر روی یکی از سخنگویان سابق نتانیاهو متمرکز است.

گفته می‌شود که این شخص "با وجود نداشتن مجوز امنیتی، در جلسات محرمانه شرکت کرده است."

به گفته رسانه‌های اسرائیلی، فرد مظنون اطلاعات محرمانه‌ای را به رسانه‌های بین‌المللی، به ویژه روزنامه آلمانی "بیلد" انتقال داده است.

فرماندار ایالت واشنگتن روز جمعه (یک نوامبر) اعلام کرد به دلیل نگرانی‌های مربوط به احتمال وقوع خشونت پس از انتخابات ریاست...
02/11/2024

فرماندار ایالت واشنگتن روز جمعه (یک نوامبر) اعلام کرد به دلیل نگرانی‌های مربوط به احتمال وقوع خشونت پس از انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده، گارد ملی را به حالت "آماده‌باش" در می‌آورد. واشنگتن یکی از دو ایالتی است که در اوایل هفته گذشته با آتش‌سوزی در حوزه‌های انتخاباتی مواجه شد.

خبرگزاری رویترز با استناد به نظرسنجی‌های انجام‌شده نوشت: «انتظار می‌رود که در این ایالت کامالا هریس از حزب دموکرات به‌راحتی بر دونالد ترامپ از حزب جمهوری‌خواه غلبه کند.»

براساس اطلاعات مرکز انتخابات دانشگاه فلوریدا، بیش از دو میلیون نفر در واشینگتن در رای‌گیری زودهنگام شرکت کرده‌اند.

جی اینسلی، فرماندار واشنگتن با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «با توجه به اطلاعات به‌دست آمده و نگرانی‌ها در مورد احتمال خشونت یا دیگر فعالیت‌های غیرقانونی مربوط به انتخابات ریاست‌جمهوری سال ٢٠٢٤، می‌خواهم اطمینان بد‌هم که ما کاملا آماده پاسخگویی هستیم.»

به گفته او، صد‌ها رای به دلیل استفاده از دستگاه‌های آتش‌زا در جعبه رای در شهر ونکوور در ایالت واشنگتن آسیب دیده یا نابود شده است.

#انتخابات‌آمریکا۲۰۲۴

📸کاریکاتور هفتهبنا بر اعلام یکی از مقام‌های حکومت  #طالبان در افغانستان، از این به بعد   از خواندن نماز یا تلاوت آیات قر...
02/11/2024

📸کاریکاتور هفته

بنا بر اعلام یکی از مقام‌های حکومت #طالبان در افغانستان، از این به بعد از خواندن نماز یا تلاوت آیات قرآن با صدای بلند حتی در حضور زنان دیگر منع شده‌اند. به گفته سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان: «حتی تکبیر گفتن زنان نیز ممنوع شده و مجاز نیست.»

این محدودیت جدید به سایر محدودیت‌های کنونی علیه زنان افغان، از جمله ممنوعیت صحبت کردن با صدای بلند یا نشان دادن چهره خود در ملاء عام اضافه شده است. اعلام این محدودیت‌ها تا کنون بارها خشم و اعتراض جامعه جهانی را به همراه داشته است.

همین موضوع دستمایه مانا نیستانی در طراحی کاریکاتور هفته برای دویچه وله فارسی قرار گرفته است.

به‌دنبال افزایش تهدید‌های روسیه علیه  #اوکراین،  #پنتاگون روز جمعه (اول نوامبر) اعلام کرد ۴۲۵ میلیون دلار کمک نظامی اضاف...
02/11/2024

به‌دنبال افزایش تهدید‌های روسیه علیه #اوکراین، #پنتاگون روز جمعه (اول نوامبر) اعلام کرد ۴۲۵ میلیون دلار کمک نظامی اضافی به اوکراین ارسال می‌کند. این تصمیم در پی تقویت نیرو‌های روسی با حضور بیش از ۱۰ هزار سرباز کره‌شمالی اتخاذ شده و به کی‌یف این امکان را می‌دهد تا به‌طور موثرتری با چالش‌های جاری مقابله کند.

بسته حمایتی آمریکا شامل کمک تسلیحاتی از‌جمله سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفته، مهمات برای سیستم‌های راکتی متحرک، توپخانه ۱۵۵ میلی‌متری و خودرو‌های زرهی و سلاح‌های ضد تانک است.

پیشتر لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده در سفر اخیر خود به کی‌یف بر لزوم افزایش حمایت‌ها تاکید کرد و از ارسال کمک‌های بیشتر به اوکراین خبر داده بود.

در‌حالی‌که اوکراین همچنان با حملات موشکی شدید روسیه روبرو است، شهر‌های شرقی این کشور، به‌ویژه خارکف، به‌شدت آسیب‌پذیر هستند.

روز پنجشنبه (٣١ اکتبر) یک بمب گلاید ۵۰۰ کیلویی به یک مجتمع آپارتمانی در خارکف اصابت کرد که منجر به کشته شدن سه نفر و مجروح شدن تعدادی دیگر از غیرنظامیان شد.

به باور بسیاری از ناظران و تحلیلگران، این حملات و همچنین خسارات و تلفات ناشی از آن نشان‌دهنده نیاز فوری اوکراین به تقویت تدابیر دفاعی و حمایت بین‌المللی بیشتر از این کشور در این زمینه است.

مسئولان تلسکوپ "ایونت هورایزن" (EHT) که برای نخستین بار در سال ۲۰۲۲ میلادی تصویر سیاهچاله کلان‌جرم واقع در مرکز کهکشان ر...
02/11/2024

مسئولان تلسکوپ "ایونت هورایزن" (EHT) که برای نخستین بار در سال ۲۰۲۲ میلادی تصویر سیاهچاله کلان‌جرم واقع در مرکز کهکشان راه شیری‌ را منتشر کرده بودند با انتشار بیانیه‌ای، ادعای غلط بودن این تصویر را که اخیرا از سوی یک تیم تحقیقاتی ژاپنی مطرح شده رد کردند.

مدیران تلسکوپ ایونت هورایزن با بیان این که در پژوهش تیم تحقیقاتی ماکوتو میوشی در ژاپن، چندین اشتباه فاحش وجود دارد اعلام کردند که این تیم تحقیقاتی، در پردازش خود از تصویر مذکور، تغییرپذیری سیاهچاله را نادیده گرفته و اشتباهاتی در محاسبه داشته است.

پژوهش اخیر دانشمندان ژاپنی که به تازگی در مجله "اطلاعیه‌های ماهانه انجمن نجوم سلطنتی" (MNRAS) منتشر شده، با ذکر دلایلی اعلام کرده بود که تصویر تاریخی و مشهور از سیاهچاله کلان‌جرم واقع در مرکز کهشان راه شیری در فاصله ۲۷ هزار سال نوری از ما، "اشتباه بوده است."

این تیم تحقیقاتی در مقاله خود گفته بود که دانشمندان تلسکوپ "ایونت هورایزن" به دلیل آن که از روش‌های معمول و رایج برای تحلیل داده‌های مشاهداتی، استفاده نکرده‌‌اند به آن تصویر حلقه‌ای‌‌شکل مشهور رسیده‌اند.

به گفته آن‌ها، در صورتی که از روش‌های رایج برای تهیه تصویر از سیاهچاله استفاده شود، در خواهیم یافت که این سیاهچاله، تصویری کشیده‌تر دارد و دیسکی از ماده که با سرعت بسیار زیاد به دور سیاهچاله می‌گردد شکلی متفاوت دارد.

مدیران تلسکوپ ایونت هورایزن در جوابیه خود با رد این ادعا که روش آن‌ها برای محاسبه تصویر، "آزمایش نشده و همچنین قابل تایید نیست" گفتند که این روش تصویرسازی، پیش از این نیز برای ثبت تصویر سیاهچاله M87 به کار رفته و صحت آن تایید شده بود.

تیم تلسکوپ ایونت هورایزن همچنین این ادعا را که داده‌های خام این تصویر منتشر نشده‌اند رد کرد و افزود که داده‌های مربوط به این سیاهچاله، از سال ۲۰۲۲ به صورت آنلاین در دسترس بوده‌اند.

سیاهچاله‌ها به خودی خود قابل مشاهده نیستند و ما تنها می‌توانیم نشانه‌های وجود آن‌ها (از جمله پرتو ایکس یا گاما یا امواج رادیویی) را دریافت و آشکارسازی کنیم. با این همه، این‌ مشاهدات تنها دلایل ما مبنی بر وجود سیاهچاله در ناحیه‌ای مشخص از کیهان نیستند.

دانشمندان از سال‌ها پیش، توده‌های گازی یا ستارگانی را که به دور مرکز کهکشان راه شیری در گردش‌اند مورد بررسی قرار داده‌اند و از مدار حرکت آنها دریافته‌اند که در آنجا باید جرمی متراکم برابر با حدود ۴ میلیون برابر جرم خورشید وجود داشته باشد.

دانشمندان همچنین پیش از این، از مدار حرکت ستاره‌ای به نام S2، وجود سیاهچاله عظیم در مرکز کهکشان ما را نتیجه گرفته بودند. این ستاره حدودا هر ۱۶ سال یکبار به دور مرکز کهکشان راه شیری می‌گردد و در نزدیک‌ترین حالت مدارش، به فاصله ۲۰ میلیارد کیلومتری سیاهچاله رسیده و با سرعت بیش از ۲۵ میلیون کیلومتر بر ساعت به مسیر خود ادامه می‌دهد.

به گمان کیهان‌شناسان، برای توجیه مدار این ستاره هیچ توضیحی غیر از این نمی‌تواند وجود داشته باشد که در مرکز کهکشان راه شیری، یک سیاهچاله کلان‌جرم وجود دارد.

افزون بر این، دانشمندان می‌گویند که سیاهچاله مرکز کهکشان راه شیری یک سیاهچاله کلان‌جرم یعنی بسیار عظیم در قلب راه شیری است اما در واقع تنها سیاهچاله موجود در کهکشان ما نیست. تصور می‌شود که در کهکشان ما دست‌کم بیش از یکصد میلیون سیاهچاله کوچک نیز وجود داشته باشد.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر  #تهران از   در چیذر تهران در عصر روز جمعه ۱۱ آبان خبر داد. به گفته جلال ملکی،...
02/11/2024

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر #تهران از در چیذر تهران در عصر روز جمعه ۱۱ آبان خبر داد. به گفته جلال ملکی، زمین "در کنارگذر یک امامزاده اسماعیل، ریزش‌هایی پیدا کرده بود و مشخص بود که این ریزش‌ها در خیابان اصلی نیز صورت گرفته است".

سازمان آتش‌نشانی تردد در این محل را ممنوع و ساختمان‌های اطراف را تخلیه کرد. فروریزش زمین در این محل خسارات جانی به بار نیاورده است.

سال‌هاست که کارشناسان درباره خطر فرونشست زمین در نقاط مختلف ایران هشدار می‌دهند. عباراتی چون "بمب ساعتی فرونشست زمین"، "ایران در حال فرونشست" و بسیاری دیگر از این مفاهیم هرازگاهی تیتر اول رسانه‌ها می‌شوند.

این فرونشست آثار تاریخی ایران را نیز در خطر جدی قرار داده است. علی بیت‌الهی، دبیر کارگروه ملی زلزله و لغزش لایه‌های زمین اردیبهشت امسال به خبرگزاری ایلنا گفت که نرخ فرونشست در محوطه‌های باستانی ایران، به‌ویژه تخت جمشید و نقش رستم در شیراز و میدان نقش جهان در اصفهان "خطرساز" شده‌است. در نزدیکی صخره‌های سنگی و نقش نگارهای سنگی ارزشمند نقش رستم "شکاف عمیق و عجیب طولی با عمق چشمی ۶ متر و با عرض نیم متری به وجود آمده" که نشان می‌دهد این منطقه "بسیار خطرساز است."

این تخریب تنها به سه مورد بالا محدود نمی‌شود و تعداد زیادی از بناهای باستانی ارزشمند ایران در محوطه‌هایی "با خطر فرونشست زمین واقع شده‌اند." منطقه مرودشت استان فارس، "رکورددار" فرونشست زمین در این استان است. در محدوده مرودشت که تخت جمشید و نقش رستم در آن قرار دارند، نرخ فرونشست به ۱۷ سانتیمتر در سال می‌رسد.

بهره‌برداری بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی

از مهم‌ترین دلایل فرونشست زمین، بهره‌برداری بی‌رویه از سفره‌های آب زیرزمینی و زدن چاه‌های عمیق برای تامین مصارف کشاورزی است؛ سیاستی که طی بیش از چهار دهه نه فقط مراکز تاریخی که کل ایران را با خطر فروچاله‌ها روبرو کرده است.

به گفته کارشناسان این شکاف‌ها که "در حال توسعه" هستند، به مجرای نفوذ آب تبدیل می‌شوند و "تونل‌های زیرسطحی را ایجاد می‌کنند و در نهایت به فروریزش سطحی زمین منجر می‌شوند".

بنا بر ارزیابی کارشناسان ۱۸ و نیم میلیون هکتار از مساحت ایران که معادل ۱۱ درصد مساحت سرزمینی است در حال فرونشست است. جمعیت ساکن در این مناطق حدود ۳۹ میلیون نفر است که نزدیک به ۴۹ درصد جمعیت کل ایران می‌شود.

استان‌های تهران، خراسان رضوی و اصفهان بیشترین جمعیت در معرض خطر فرونشست را در خود جای داده‌اند. از نظر وسعت مناطق در معرض خطر نیز استان خراسان رضوی در رتبه اول قرار دارد.

استان اصفهان بیشترین تعداد شهرهای در معرض خطر را دارد و اصفهان بزرگ‌ترین کلان‌شهری است که بخش عمده‌ای از آن در معرض فرونشست است. بافت تاریخی اصفهان به شدت در معرض خطر است.

کارشناسان هم‌چنین سال‌هاست که هشدار داده‌اند "یک‌سوم دشت‌های کشور تحت تاثیر فرونشست زمین قرار دارند و حل این مشکل و یا کُند کردن روند آن باید در برنامه‌ها و سیاست‌های دولتمردان قرار گیرد."

حتی فرودگاه‌های کشور از این خطر در امان نیستند. کارشناسان از سال ۱۳۹۸ فرودگاه‌های اصفهان، مشهد، تبریز، اردبیل، یزد، ایلام، شیراز، کرمان، کرمانشاه و بم را مورد بررسی قرار داده‌اند و می‌گویند امکان بروز مشکلی جدی در وضعیت فرونشست در این فرودگاه‌ها در آینده منتفی نیست.

02/11/2024

شامگاه جمعه ۱۱ آبان‌ماه، در پی ریزش بخشی از دیوار امامزاده اسماعیل چیذر در #تهران، خانه‌های اطراف این محل تخلیه شدند. سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت: «در پروژه عمرانی مجاور امام‌زاده اسماعیل چیذر نفوذ و نشت آب رویت شده‌ است که اداره آب لوله‌ها را بسته و ساختمان‌های تحت ریسک تخلیه شدند.» این حادثه تاکنون مصدوم یا تلفات جانی نداشته است.

هم زمان با نزدیک شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده  #بولیوی، اعتراضات در این کشور به خشونت کشیده شده است. در همین ر...
02/11/2024

هم زمان با نزدیک شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده #بولیوی، اعتراضات در این کشور به خشونت کشیده شده است. در همین راستا #مورالس رئیس‌جمهور سابق بولیوی اعلام کرده که قصد دارد دست به اعتصاب غذا بزند. بر اساس اعلام دولت بولیوی، در جریان این اعتراضات، طرفداران مورالس سه پادگان نظامی را تصرف کرده و در جریان درگیری‌های خیابانی ده‌ها پلیس را مجروح کرده‌اند.

در کشاکش بالاگرفتن تنش‌ها در بولیوی، لوئیس آرسه رئیس‌جمهور این کشور در حساب‌های کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی نوشت که "سربازان و خانواده‌های آن‌ها در پادگان‌ها از سوی افراد مسلح به گروگان گرفته شده‌اند."

با این حال او تعداد دقیق افرادی را که در آنجا نگه داشته شده‌اند، مشخص نکرد اما ویدیویی که توسط رسانه‌های بولیویایی منتشر شده است، ۱۶ سرباز را نشان می‌دهد که از سوی تظاهرکنندگانی که مسلح به چوب‌های تیز بودند، احاطه شده‌اند.

تشدید درگیری پیش از انتخابات آتی بولیوی

پلیس بولیوی پیش از این در منطقه مرکزی بولیوی، کوچابامبا و پس از ۱۹ روز مسدود شدن جاده‌ها در این کشور آمریکای جنوبی، علیه تظاهرکنندگان وارد عمل شده و از گاز اشک‌آور استفاده کرده بود.

مورالس که اهل این منطقه است از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۹ قدرت را در این کشور در دست داشت. اما با نزدیک شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده، درگیری میان هم‌حزبی‌های سابق، مورالس و آرسه، شدت یافته است. مورالس قصد دارد بار دیگر در این انتخابات شرکت کند، این در حالی است که دادگاه قانون اساسی بولیوی، نامزدی دوباره او را ممنوع کرده است.

با وجود این، طرفداران مورالس هفته‌ها است که اعتراضات گسترده‌ای در این کشور به راه‌انداخته‌اند. آرسه، رئیس‌جمهور کنونی بولیوی، گفته است که "مورالس تلاش می‌کند از طریق این اعتراضات نامزدی غیرقانونی خود را تحمیل کند."

در پی ادامه درگیری‌های خیابانی روز جمعه ۱ نوامبر (۱۱ آبان)، مورالس اعلام کرد که قصد دارد در اقدامی اعتراضی اعتصاب غذای خود را آغاز کند. او از طرفداران خود خواست که در خصوص تصمیم به ادامه یا عدم ادامه مسدودسازی جاده‌ها تامل کنند.

افزایش تنش‌ها و درگیری‌ها در بولیوی در شرایطی صورت می‌گیرد که چند روز پیش، مورالس دولت این کشور را به برنامه‌ریزی برای سوءقصد علیه خود متهم کرد. این در حالی است که ادواردو دل کاستیو، وزیر کشور بولیوی این اتهامات را رد کرده است.

مورالس هفته گذشته اعلام کرد که خودروی او روز یکشنبه ۲۷اکتبر (۶ آبان) هدف تیراندازی قرار گرفته و به او "سوءقصد" شده است.

بر اساس ویدئویی که در شبکه‌های اجتماعی انتشار یافته، مورالس در حالتی دیده می‌شود که روی صندلی جلوی خودرو نشسته و سرنشینان خودرو از او می‌خواهند که خم شود و سپس روی شیشه جلوی خودرو رد دو گلوله مشاهده می‌شود.

حزب موسوم به "جنبش به سوی سوسیالیسم" مورالس با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که دولت کنونی را در این حادثه مسئول می‌داند. این در حالی است که لوئیس آرسه، رئیس‌جمهور مستقر این کشور، ضمن محکوم کردن خشونت‌های سیاسی اعلام کرد که این حادثه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

مورالس که با اتهامات حقوقی متعددی از جمله "اتهام تجاوز و قاچاق انسان" روبه‌رو است، از مدت‌ها پیش درگیر تنش‌ها و دعواهای سیاسی با آرسه بر سر کنترل حزب حاکم بوده است. این کشور ۱۲ میلیون نفری همچنین با یک بحران شدید اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند. از دیگر سو، مورالس با رد اتهامات طرح شده علیه خود، این اتهامات را "انتقام‌جویی جناح راست" علیه خود توصیف می‌کند.

علی  #خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز شنبه ۱۲ آبان‌ماه در یک سخنرانی به مناسبت سالگرد اشغال سفارت  #آمریکا در  #تهران ...
02/11/2024

علی #خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز شنبه ۱۲ آبان‌ماه در یک سخنرانی به مناسبت سالگرد اشغال سفارت #آمریکا در #تهران به دست شماری از انقلابیون تندرو در سال ۱۳۵۸، بار دیگر آمریکا و اسرائیل را تهدید کرد و گفت این کشور‌ها باید منتظر "پاسخی قاطع و دندان‌شکن" از سوی ایران باشند.

او در ادامه مدعی شد که واکنش جمهوری اسلامی به اسرائیل فقط از منظر "انتقام" نیست، بلکه "منطبق با دین، اخلاق، شرع و قوانین بین‌المللی است و ملت ایران و مسئولین کشور در این جهت هیچ‌گونه تعلل و کوتاهی نخواهند کرد."

خامنه‌ای ضمن ادعای آمادگی نظامی و تسلیحاتی ایران افزود: «ما تمامی تدابیر لازم را برای مقابله با استکبار انجام خواهیم داد و مسئولان کشور در این زمینه مشغول کار هستند.»

شماری از مقام‌های سپاه پاسداران نیز با ادبیاتی تهدیدآمیز وعده داده‌اند که جمهوری اسلامی به حمله روز پنجم آبان‌ماه اسرائیل به ایران پاسخ خواهد داد.

از جمله آنها، اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی به پایگاه خبری دیده‌بان ایران گفت: «زمان و نحوه پاسخ هنوز [مشخص] نشده است و طرح پاسخ با هماهنگی نیروهای مقاومت انجام خواهد شد.»

مقام‌های جمهوری اسلامی از گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت ایران در منطقه که علیه اسرائیل دست به اقدام می‌زنند، با عنوان "جبهه مقاومت" یاد می‌کنند.

با این حال به ادعای او حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل "خیلی سنگین‌تر" از "وعده صادق ۲" خواهد بود.

در روزهای گذشته شماری از منابع و رسانه‌ها نیز از آمادگی اسرائیل برای مواجهه با حمله احتمالی جمهوری اسلامی خبر داده‌اند.

بر اساس اعلام کاخ سفید،  ، رئیس جمهوری ایالات متحده  #آمریکا روز جمعه ۱۱ آبان، در نامه‌ای به رئیس مجلس نمایندگان و رئیس ...
02/11/2024

بر اساس اعلام کاخ سفید، ، رئیس جمهوری ایالات متحده #آمریکا روز جمعه ۱۱ آبان، در نامه‌ای به رئیس مجلس نمایندگان و رئیس مجلس سنای این کشور، فرمان اجرایی ۱۲۱۷۰ موسوم به "وضعیت اضطراری ملی" در ارتباط با جمهوری اسلامی را به مدت یک سال دیگر تمدید کرد.

رئیس جمهوری ایالات متحده در فرمان خود با اشاره به این که روابط میان ایالات متحده و ایران "هنوز عادی نشده" تاکید کرده که بر این اساس، وضعیت اضطراری ملی باید پس از روز ۱۴ نوامبر سال جاری به مدت یک سال دیگر ادامه پیدا کند و "این تصمیم برای حفظ منافع ملی ایالات متحده اتخاذ شده است."

این فرمان اجرایی در تاریخ ۲۳ آبان ۱۳۵۸، در زمان ریاست جمهوری جیمی کارتر و تنها ۱۰ روز پس از ماجرای اشغال سفارت ایالات متحده در تهران و گروگان‌گیری صادر شد و از آن زمان به بعد، هر سال از سوی تمامی روسای جمهوری آمریکا تمدید شده است.

این فرمان به روسای جمهور آمریکا اختیار داده که اموال و دارایی‌های حکومت ایران را توقیف کرده و همچنین تحریم‌هایی را علیه جمهوری اسلامی وضع کنند.

بر اساس این فرمان، حکومت ایران، "تهدیدی غیرمعمول و فوق‌العاده علیه امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد ایالات متحده آمریکا" محسوب می‌شود.

این فرمان تنها فرمان مبتنی بر وضعیت اضطراری ملی در قبال ایران نیست. فرمان اجرایی ۱۲۹۵۷، نام فرمان اجرایی دیگری است که در ۱۵ مارس ۱۹۹۵ از سوی بیل کلینتون، رئیس جمهور وقت ایالات متحده امضا شد. این فرمان نیز مانند فرمان اجرایی ۱۲۱۷۰ به اعلام وضعیت اضطراری ملی در قبال جمهوری اسلامی اشاره دارد با این تفاوت که تاریخ انقضای آن هر سال در تاریخ ۱۲ مارس است و روسای جمهور ایالات متحده سالانه نسبت به تمدید آن تصمیم‌گیری می‌کنند.

بر اساس قانون وضعیت‌های اضطراری ملی، رئیس‌جمهوری ایالات متحده ملزم است ۹۰ روز پیش از رسیدن تاریخ اعلام وضعیت اضطراری، با صدور اطلاعیه‌ای ادامه یا خاتمه وضعیت اضطراری را اعلام کند.

همچنین بر اساس این قانون، فرمان‌های اجرایی وضعیت اضطراری ملی، در صورت عدم تمدید آن از سوی رئیس جمهوری مستقر، ساقط می‌شوند.

بر اساس گزارش کارشناسان سازمان ملل، شبه‌نظامیان  #حوثی یمن توانایی‌های نظامی خود را در یک سال اخیر با استفاده از جنگ غزه...
02/11/2024

بر اساس گزارش کارشناسان سازمان ملل، شبه‌نظامیان #حوثی یمن توانایی‌های نظامی خود را در یک سال اخیر با استفاده از جنگ غزه و وضعیت منطقه به شکل قابل توجهی افزایش داده‌اند.

گزارش می‌گوید حوثی‌ها با افزایش کمک‌های نظامی #ایران و #حزب‌الله از یک "گروه مسلح با قابلیت‌های محدود به یک سازمان نظامی قوی" تبدیل شده و قابلیت‌های عملیاتی خود را بسیار فراتر از مناطق تحت کنترل خود در یمن گسترش داده‌اند. این گروه در حال حاضر بیش از هر زمان نیروی نظامی، پول و سلاح در اختیار دارد.

به گفته کارشناسان، حوثی‌ها در فاصله زمانی سپتامبر سال گذشته تا پایان ژوئیه سال جاری، تجهیزات و آموزش‌های نظامی بسیاری را از سپاه قدس، حزب‌الله و گروه‌های طرفدار جمهوری اسلامی در عراق دریافت کرده‌اند. جمهوری اسلامی برای این گروه "مراکز عملیات مشترک" در عراق و لبنان به منظور هماهنگی عملیات نظامی ایجاد کرده است.

حوثی‌ها قادر به تولید سلاح‌های پیچیده نیستند

بنا بر گزارش گستره، ماهیت و دامنه انتقال تسلیحات و فناوری نظامی و همچنین حمایت مالی ایران از حوثی‌ها به "وسعت بی‌سابقه‌ای" رسیده است. آنها از سلاح‌هایی استفاده می‌کنند که با سلاح‌های ایران و گروه‌های طرفدار آن شباهت دارد، در حالی که خود حوثی‌ها فاقد قابلیت‌های لازم برای تولید سامانه‌های تسلیحاتی پیچیده هستند.

گزارش اشاره می‌کند که حوثی‌ها علیرغم "حجم و ماهیت بی‌سابقه انتقال تجهیزات و فناوری‌های نظامی" و "پشتیبانی مالی و آموزشی" جمهوری اسلامی هنوز قادر نیستند به تنهایی دست به تولید و توسعه سلاح‌های پیچیده بزند.

کارشناسان می‌گویند شبه‌نظامیان حزب‌الله لبنان نیز به نوبه خود "یکی از مهم‌ترین حامیان حوثی‌ها" هستند و در "ساختارهای تصمیم‌گیری" شبه‌نظامیان یمن و در "تبلیغات رسانه‌ای" آن‌ها مشارکت دارند.

همکاری با القاعده و گروه‌های تروریستی در سومالی

گزارش همچنین توضیح می‌دهد که چگونه حوثی‌ها زیر شعار "همبستگی با فلسطینی‌ها" یک کارزار عضوگیری گسترده راه‌اندازی کردند. بر اساس برخی برآوردها شمار شبه‌نظامیان حوثی‌ در اواسط سال ۲۰۲۴ به ۳۵۰ هزار جنگجو رسیده است. این تخمین توسط گروه کارشناسی قابل تأیید نیست. حوثی‌ها در سال ۲۰۲۲ هنوز ۲۲۰ هزار و در سال ۲۰۱۵ فقط ۳۰ هزار نفر بودند. شبه‌نظامیان حوثی همچنین شامل جوانان و کودکان، مزدوران اتیوپیایی و همچنین مهاجران این کشور می‌شود که به دلیل وضع ناروشن اقامت خود مجبور به پیوستن به آنها هستند.

همچنین نگرانی از افزایش همکاری بین حوثی‌ها و گروه‌های تروریستی مانند القاعده در شبه جزیره عربستان وجود دارد که حوثی‌ها با آنها علیه نیروهای دولتی یمن متحد شده‌اند. کارشناسان همچنین شاهد تقویت روابط حوثی‌ها با اسلام‌گرایان افراطی سومالی هستند. به گفته منابع محرمانه، آنها در حال بررسی امکان حملاتی از دریا در سواحل سومالی هستند.

احتمال تقویت نظامی حوثی‌ها از سوی روسیه

خبرگزاری رویترز مهرماه امسال به نقل از منابع آگاه خود گزارش داد که جمهوری اسلامی در مذاکرات محرمانه میان روسیه و حوثی‌های یمن برای ارسال موشک‌های ضدکشتی به این گروه، واسطه شده است.

ناظران سیاسی بین‌المللی معتقدند دسترسی شبه‌نظامیان حوثی‌ به این موشک‌ها سبب می‌شود این گروه در حملات خود به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ، عملکرد و دقت بالاتری داشته باشد و این موضوع، سطح تهدید علیه کشتی‌های جنگی ایالات متحده آمریکا و اروپا را که از کشتی‌های تجاری در منطقه محافظت می‌کنند، افزایش می‌دهد.

شبه‌نظامیان یمن تا کنون حملات متعددی به کشتی‌های عبوری از منطقه دریای سرخ از جمله نفت‌کش سونیون، دلتا بلو و دلتا آتلانتیکا انجام داده که در جریان آن‌ها دست‌کم دو کشتی غرق و ۳ نفر از خدمه این کشتی‌ها کشته شده‌اند.

بنا بر اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای  #تهران، کیفیت هوای امروز (شنبه ۱۲ آبان‌ماه) پایتخت  #ایران با شاخص کیفیت هوای ۱۳۱ در...
02/11/2024

بنا بر اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای #تهران، کیفیت هوای امروز (شنبه ۱۲ آبان‌ماه) پایتخت #ایران با شاخص کیفیت هوای ۱۳۱ در وضعیت "ناسالم برای گروه‌های حساس" قرار دارد. طی ۲۴ ساعت گذشته، این شاخص ۱۰۳ بود و همچنان شرایط آلوده‌ای را نشان می‌دهد.

از ابتدای سال جاری تاکنون، تهران تنها ۵ روز هوای پاک داشته و ۶۶ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس ثبت شده است.

سازمان هواشناسی نیز با صدور هشدار زرد، از افزایش غلظت آلاینده‌ها در روز‌های آینده خبر داده و توصیه کرده است که شهروندان از ترددهای غیرضروری خودداری کنند و مصرف سوخت‌های فسیلی را کاهش دهند.

02/11/2024

بامداد روز شنبه ۲ نوامبر ۲۰۲۴، سه فروند راکت از خاک #لبنان به سمت مناطق مرکزی #اسرائیل شلیک شد. در اثر این حمله راکتی، ۱۹ نفر زخمی شدند که حال چهار نفر از آنها وخیم گزارش شده است. ارتش اسرائیل اعلام کرد که دو فروند از این راکت‌ها را رهگیری کرده، اما یکی از آنها به شهر طیره در نزدیکی تل‌آویو اصابت کرده است.

📸 عکس روز: صدای پای بازارچه‌های کریسمسبا نزدیک‌شدن به هفته‌های پایانی سال ۲۰۲۴ بازارچه‌های  #کریسمس آرام‌آرام در شهرهای ...
02/11/2024

📸 عکس روز: صدای پای بازارچه‌های کریسمس

با نزدیک‌شدن به هفته‌های پایانی سال ۲۰۲۴ بازارچه‌های #کریسمس آرام‌آرام در شهرهای مختلف #آلمان برپا می‌شوند. این بازارچه‌ها در فرهنگ و آداب و رسوم شهروندان آلمانی از جایگاه ویژه‌ای برخوردارند. بازارچه کریسمس در منطقه‌ای در نزدیکی شهر اسن، یکی از نخستین بازارچه‌ها در استان نوردراین‌وستفالن است که از امروز دوم نوامبر کار خود را آغاز می‌کند و پذیرای بازدیدکنندگان می‌شود.
(https://www.dw.com/fa-ir/world/g-46554284)

مدیر دفتر برنامه جهانی غذا (WFP) سازمان ملل متحد می‌گوید که این سازمان نمی‌تواند جایگزین سازمان امداد و کمک‌رسانی پناهند...
02/11/2024

مدیر دفتر برنامه جهانی غذا (WFP) سازمان ملل متحد می‌گوید که این سازمان نمی‌تواند جایگزین سازمان امداد و کمک‌رسانی پناهندگان فلسطینی ( #اونروا) در نوار غزه شود.

مارتین فریک، مدیر دفتر برنامه جهانی غذای سازمان ملل در #آلمان در گفت‌وگو با "شبکه تحریریه آلمان" با اعلام این خبر افزود که "وظایف مهمی مانند مدیریت پناهگاه‌های اضطراری، مدارس و مراکز بهداشتی قابل جایگزینی نیستند."

او با توصیف اونروا به عنوان "ستون فقرات کمک‌های بشردوستانه در #غزه" اظهار داشت که "ممنوعیت این سازمان، آخرین توان را از کسانی که برای بقا می‌جنگند، می‌گیرد."

در پی تصمیم پارلمان اسرائیل برای ممنوعیت فعالیت اونروا که در حدود سه ماه دیگر اجرایی می‌شود، اسرائیل قصد دارد با کمک سایر سازمان‌های سازمان ملل متحد، کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه را تضمین کند.

باشگاه  #سپاهان اصفهان با انتشار بیانیه‌ای از موافقت هیات مدیره این باشگاه با استعفای ژوزه  #مورایس، سرمربی تیم فوتبال س...
02/11/2024

باشگاه #سپاهان اصفهان با انتشار بیانیه‌ای از موافقت هیات مدیره این باشگاه با استعفای ژوزه #مورایس، سرمربی تیم فوتبال سپاهان خبر داد.

رسانه‌های ورزشی روز جمعه ۱۱ آبان‌ماه گزارش داده بودند که مورایس پس از بازی سپاهان برابر آلومینیوم اراک از سمت خود استعفا داد.

سپاهان روز گذشته برابر آلومینیوم به برتری یک بر صفر رسید و با ۲۰ امتیاز از ۹ بازی در صدر جدول رده‌بندی لیگ برتر فوتبال ایران قرار گرفت.

مورایس در دو فصل گذشته هدایت زردپوشان سپاهان را برعهده داشت و در این مدت موفق به کسب یک قهرمانی در جام حذفی شد.

در پی شلیک سه راکت از خاک  #لبنان به مرکز  #اسرائیل، دست‌کم ۱۹ نفر در شهر طیره زخمی شدند. ارتش اسرائیل اعلام کرد برخی از...
02/11/2024

در پی شلیک سه راکت از خاک #لبنان به مرکز #اسرائیل، دست‌کم ۱۹ نفر در شهر طیره زخمی شدند. ارتش اسرائیل اعلام کرد برخی از این راکت‌ها را رهگیری کرده است.

بر اساس گزارش‌ها، در بامداد روز شنبه ۲ نوامبر ۲۰۲۴، سه فروند راکت از خاک لبنان به سمت مناطق مرکزی اسرائیل شلیک شد. ارتش اسرائیل اعلام کرد که دو فروند از این راکت‌ها را رهگیری کرده، اما یکی از آنها به شهر طیره در نزدیکی تل‌آویو اصابت کرده است.

سرویس اورژانس اسرائیل گزارش داد که در اثر این حمله راکتی، ۱۹ نفر زخمی شدند که حال چهار نفر از آنها وخیم گزارش شده است.

پس از این حمله، آژیر خطر در مناطق مرکزی اسرائیل از جمله منطقه شارون به صدا درآمد.

در پی بالا گرفتن تنش‌های دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی و  #آلمان و اعلام خبر تعطیلی ۳ کنسولگری حکومت ایران در شهرهای فران...
02/11/2024

در پی بالا گرفتن تنش‌های دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی و #آلمان و اعلام خبر تعطیلی ۳ کنسولگری حکومت ایران در شهرهای فرانکفورت، ‌هامبورگ و مونیخ از سوی وزارت خارجه آلمان، حسین شریعتمداری، نماینده علی خامنه‌ای در روزنامه کیهان، سفارت آلمان در #ایران را "کنسولگری اسرائیل" نامید و خواستار اقدام متقابل و تعطیلی آن شد.

شریعتمداری، مدیرمسئول کیهان در یادداشتی با عنوان "سفارت آلمان یا کنسولگری اسرائیل؟!" به تکرار اتهامات حکومت ایران علیه جمشید شارمهد پرداخت و با ارتباط دادن دولت آلمان به اسرائیل، وضعیت پیش آمده را "فرصت طلائی" برای تعطیلی سفارت آلمان در ایران توصیف کرد.

نماینده علی خامنه‌ای در روزنامه کیهان همچنین مدعی شد که "اجازه ادامه حضور سفیر و سفارت آلمان به معنا و مفهوم اجازه گشایش کنسولگری به اسرائیل" است و نوشت که "این بهترین و مناسب‌ترین فرصت برای تعطیل کردن سفارت آلمان است."

تنش بین جمهوری اسلامی و آلمان در پی اجرای حکم اعدام جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی بالا گرفته است. آنالنا بربوک، وزیر امورخارجه آلمان پس از اعلام خبر اعدام جمشید شارمهد با صدور بیانیه‌ای با اشاره به تصمیم آلمان مبنی بر بستن سه کنسولگری ایران در آلمان، از برنامه‌ریزی این کشور برای اقدامات بیشتر علیه حکومت ایران خبر داد.

وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا ( #پنتاگون) روز جمعه ۱۱ آبان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که به منظور حفاظت از نیروهای آمر...
02/11/2024

وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا ( #پنتاگون) روز جمعه ۱۱ آبان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که به منظور حفاظت از نیروهای آمریکایی مستقر در خاورمیانه و نیز پشتیبانی از #اسرائیل و همچنین کاهش تنش‌ها از طریق ایجاد بازدارندگی، چندین بمب‌افکن راهبردی دیگر و نیز ناوشکن‌های ضد موشک‌های بالستیک خود را به #خاورمیانه خواهد فرستاد.

در همین راستا پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون اظهار داشت که #آمریکا به دستور لوید آستین، وزیر دفاع این کشور قصد دارد چند بمب‌افکن بی-۵۲، ناوشکن دفاعی موشک‌های بالستیک و نیز هواپیماهای سوخت‌رسان به منطقه بفرستد.

در بیانیه پنتاگون آمده است: «در صورتی که ایران، شرکا یا نیروهای نیابتی‌ آن از این وضعیت برای هدف قرار دادن نیروها یا منافع آمریکا در منطقه استفاده کنند، ایالات متحده آمریکا کلیه اقدامات لازم را به منظور دفاع از مردم خود صورت خواهد داد.»

با وجود این، در بیانیه منتشر شده از سوی پنتاگون به طور دقیق اشاره‌ای به تعداد و جزئیات بیشتر در خصوص تجهیزاتی که قرار است به خاورمیانه اعزام شوند، نشده است.

در این بیانیه همچنین بدون اشاره به زمان دقیق خروج ناو هواپیمابر "یواس‌اس آبراهام لینکلن" آمده است که اعزام تجهیزات جدید نظامی آمریکا همزمان با آماده شدن این ناو برای ترک منطقه خاورمیانه صورت خواهد گرفت.

در همین زمینه خبرگزاری آسوشیتدپرس با انتشار گزارشی نوشته است که ناوگروه آبراهام لینکلن اواسط ماه جاری میلادی خاورمیانه را ترک خواهد کرد.

این خبرگزاری همچنین به نقل از مقام‌های نظامی ایالات متحده آمریکا نوشته است که به باور آن‌ها تشدید حضور نظامی آمریکا در منطقه، عامل مهم بازدارنده در برابر حکومت ایران است و از این رو، این کشور چند هواپیمای بمب‌افکن بی-۵۲ استراتوفورترس، هواپیماهای سوخت‌رسان و نیز ناوشکن دیگر به خاورمیانه اعزام خواهد کرد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس همچنین یادآور شده است که ایالات متحده طی ماه‌های گذشته نیز به دفعات و به منظور "هشدار آشکار به ایران"، بمب‌افکن‌های استراتژیک بی-۵۲ خود را به خاورمیانه اعزام کرده بود و تنها طی یک ماه اخیر، این دومین مورد از اعزام بی-۵۲ به خاورمیانه به شمار می‌رود.

پیش از این خبرگزاری‌ها گزارش داده بودند که پنتاگون از این بمب‌افکن‌ها در جریان حمله به انبارهای زیرزمینی حوثی‌های مورد حمایت حکومت ایران در یمن استفاده کرده است.

مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر برای جمهوری اسلامی ایران، در اولین گزارش خود به مجمع عمومی سازمان ملل...
01/11/2024

مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر برای جمهوری اسلامی ایران، در اولین گزارش خود به مجمع عمومی سازمان ملل متحد که روز اول نوامبر ارائه شد، نگرانی‌های جدی خود را درباره افزایش اعدام‌ها، عدم شفافیت و دسترسی به اطلاعات، که به‌طور جدایی‌ناپذیری با حق دستیابی به حقیقت مرتبط است، و نیز وخامت وضعیت حقوق بشر برای زنان و دختران ایران بیان کرد.

بر اساس گزارش سایت کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، ساتو به‌ویژه در مورد واکنش دولت ایران به جنبش "زن، زندگی، آزادی" و لایحه "عفاف و حجاب" ابراز نگرانی کرد. او خاطرنشان کرد که جمهوری اسلامی ایران یکی از معدود کشورهایی است که هنوز کنوانسیون رفع هرگونه تبعیض علیه زنان را تصویب نکرده است.

این گزارشگر بر ضرورت یک دیدگاه جنسیتی با رویکردی متقاطع (اینترسکشنال) تأکید کرد و بر تأثیر نامتناسب بر گروه‌های خاصی که بر اساس جنسیت، قومیت، مذهب و گرایش جنسی در معرض تبعیض قرار گرفته‌اند، تأکید کرد.

ساتو در گزارشش "حق حیات" را یک نگرانی اساسی خود دانست، "به‌ویژه با توجه به افزایش نگران‌کننده اعدام‌ها". تنها در ماه اوت ۲۰۲۴، دست‌کم ۹۳ نفر در ایران اعدام شده‌اند که تقریباً نیمی از آن‌ها مرتبط با جرایم مواد مخدر بوده است.
ساتو توضیح داد که نگرانی او درباره حق حیات تنها شامل استفاده از مجازات اعدام نیست، بلکه شامل "استفاده مرگبار از زور توسط نهادهای دولتی، مرگ در بازداشتگاه، قوانین تسهیل‌کننده قتل‌ها و رویه‌هایی که از تحقیقات کافی درباره مرگ‌های مشکوک خودداری می‌کنند" نیز می‌شود.

هفته گذشته نیروی هوایی اسرائیل با حمله به مجموعه‌ای از اهداف نظامی در ایران، از جمله سامانه‌های پدافند هوایی و کارخانجات...
01/11/2024

هفته گذشته نیروی هوایی اسرائیل با حمله به مجموعه‌ای از اهداف نظامی در ایران، از جمله سامانه‌های پدافند هوایی و کارخانجات تولید پهپاد و موشک، "ضعف نظامی ایران را بی‌رحمانه به نمایش گذاشت". نشریه آلمانی اشپیگل در یک گزارش مفصل درباره چگونگی مقابله ایران با اسرائیل نوشته "ایران بر سر یک دوراهی قرار گرفته است".

علی واعظ، مدیر بخش ایران در اندیشکده "گروه بین‌المللی بحران" می‌گوید: «از زمان جنگ ایران و عراق، جمهوری اسلامی هرگز تا این اندازه آسیب‌پذیر نبوده است.» ریچارد گلدبرگ، مشاور پیشین شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز تصریح می‌کند: «تهران لخت شده است.»

با وجود تلاش‌های تبلیغاتی جمهوری اسلامی برای کوچک‌ جلوه دادن حملات اخیر اسرائیل، رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای گفته است: «شرارتی که رژیم صهیونیستی مرتکب شده را نه باید کوچک شمرد و نه آن‌که اغراق‌آمیز جلوه داد.»

به گزارش اشپیگل، اما به نظر می‌رسد که حاکمان تهران به این واقعیت واقف هستند که موجودیت‌شان در این منازعه طولانی با اسرائیل به خطر افتاده است. علاوه بر این، حکومت خامنه‌ای از درون نیز با مشکلات عدیده‌ای مثل مشکلات اقتصادی و نارضایتی روزافزون مردم روبروست و تهدیداتی نظیر احتمال سوءقصدها، استعفاهای اجباری و یا حتی کودتا موجودیت رژیم را تهدید می‌کند.

این گزارش می‌افزاید، ایران سال‌ها تهدید می‌کرد که در صورت بروز جنگ، نیروهای نیابتی خود مانند حماس، حزب‌الله و شبه‌نظامیان طرفدار جمهوری اسلامی در عراق و حوثی‌ها در یمن را علیه اسرائیل وارد میدان خواهد کرد، اما اسرائیل بخشی از این تهدیدها را به عنوان یک بلوف افشا کرد و آنها را تا حدودی بی‌اثر ساخت. ارتش و نهادهای اطلاعاتی اسرائیل در ماه‌های اخیر با حذف و کشتن فرماندهان و نیروهای کلیدی حزب‌الله، بخش قابل توجهی از توان موشکی این گروه را از بین برده‌اند.

بر اساس تحلیل اشپیگل، ایران در مواجهه با اسرائیل بر سر یک دوراهی دشوار قرار دارد. اگر واکنشی فوری به حمله اخیر اسرائیل در ۲۶ اکتبر نشان ندهد، ممکن است اعتبار خود را در میان متحدان منطقه‌ای و هواداران داخلی از دست بدهد. نیروهای نیابتی احتمالاً اکنون محتاط‌تر شده‌اند و بعید است که دوباره مانند گذشته برای جمهوری اسلامی وارد جنگ شوند، آنطور که حزب‌الله در سوریه برای حمایت از بشار اسد جنگید. به نظر می‌رسد که خود اسد نیز به دنبال درگیر شدن در جنگ نیست.

موفقیت فروش نسل جدید آیفون موجب شده تا کمپانی اپل در سه ماه اخیر سود قابل توجهی بدست آورد. اپل در ماه سپتامبر امسال آیفو...
01/11/2024

موفقیت فروش نسل جدید آیفون موجب شده تا کمپانی اپل در سه ماه اخیر سود قابل توجهی بدست آورد. اپل در ماه سپتامبر امسال آیفون ۱۶ را روانه بازار کرد و به گفته تیم کوک، مدیرعامل این کمپانی، این سری تا کنون فروش بهتری نسبت به نسل قبلی آیفون در مدت مشابه سال گذشته داشته است. او تأکید کرد: «ما شروع خوبی را پشت سر گذاشته‌ایم.»

به گفته لوکا مائستری، مدیر مالی اپل با عرضه آیفون ۱۶ در هفته‌های پایانی سه ماهه سوم سال، فروش آیفون با ۵.۵ درصد افزایش به ۴۶.۲ میلیارد دلار رسید. طبق اظهارات مائستری فروش آیفون در تمام نقاط جهان با افزایش روبرو بوده است.

آیفون مهمترین محصول کمپانی اپل به شمار می‌رود. در کنار افزایش فروش چشمگیر آن، فروش رایانه‌های مک و آی‌پد نیز افزایش یافته است. در مجموع سود اپل نسبت به سال قبل با شش درصد افزایش روبرو بوده و به ۹۴.۹ میلیارد دلار رسیده است؛ رقمی که بیش از انتظار تحلیلگران بوده است.

البته سود کمپانی اپل در منطقه چین اندکی کاهش داشته و به ۱۵ میلیارد دلار رسید. در این منطقه اپل مجبور به رقابت با حریفان قدرتمندی نظیر "هواوی" است که با محصولات با کیفیت خود، عرصه را بر این شرکت آمریکایی تنگ کرده‌اند. تام فورت، تحلیلگر بانک سرمایه گذاری ماکسیم بر این باور است که روند نزولی در این منطقه برای اپل، همچنان برای مدتی ادامه داشته باشد. به گفته این کارشناس همه چیز به این بستگی دارد که قابلیت‌های جدید هوش مصنوعی اپل به اسم "هوش اپل"، چه زمانی در این بازار مهم در دسترس خواهد بود.

Adresse

فارسی
Bonn
53117

Telefon

+492284294836

Webseite

https://t.me/dw_farsi

Benachrichtigungen

Lassen Sie sich von uns eine E-Mail senden und seien Sie der erste der Neuigkeiten und Aktionen von DW فارسی erfährt. Ihre E-Mail-Adresse wird nicht für andere Zwecke verwendet und Sie können sich jederzeit abmelden.

Service Kontaktieren

Nachricht an DW فارسی senden:

Videos

Teilen


Andere Medien- und Nachrichtenunternehmen in Bonn

Alles Anzeigen