DW فارسی

DW فارسی با ما همراه شوید، در جریان مهم‌ترین تحولات ایران و جهان قرار بگیرید و در بحث‌ها شرکت کنید. Netiquette: http://www.dw.com/en/dws-netiquette-policy/a-5300954
(3159)

توجه: دویچه وله فارسی این حق را برای خود محفوظ نگه می‌دارد که نوشته‌هایی از کاربران را که حاوی مطالبی توهین آمیز، پورنوگرافی، خشونت آمیز، نژادپرستانه، بیگانه ستیزانه یا در خدمت تهییج افکار عمومی است، حذف کرده و کاربرانی را که چنین مطالبی منتشر می کنند به مراجع قانونی معرفی کند.

لطفاً مقررات استفاده از مطالب ما در شبکه های اجتماعی را بخوانید و به آن توجه کنید:
http://www.dw.com/dw/article/0,,5513883,00.html

Legal notice: http://www.dw.com/dw/article/0,,15718492,00.html

بر اساس گزارش رسانه‌های اوکراینی و با استناد به اظهارات مایکولا اولشچوک، فرمانده نیروی هوایی این کشور،   در نیمه‌شب بین ...
06/01/2024

بر اساس گزارش رسانه‌های اوکراینی و با استناد به اظهارات مایکولا اولشچوک، فرمانده نیروی هوایی این کشور، در نیمه‌شب بین پنجم و ششم ژانویه یک مرکز فرماندهی روسیه را در فرودگاه ساکی در شبه‌جزیره کریمه، مورد حمله قرار داده است.

گفته شده است که در اثر این عملیات "همه هدف‌ها تخریب شده‌اند."

در عین حال وزارت دفاع روسیه گزارش داده است که پدافند ضدهوایی ارتش این کشور پنج فروند پهپاد اوکراینی را بر فراز دریای سیاه رهگیری و "یک اقدام تروریستی را خنثی کرده‌است."

این در حالی است که مقامات روسیه با انتشار یک گزارش دیگر از انهدام چهار موشک اوکراینی بر فراز کریمه پس از ساعات نیمه‌شب خبر داده‌اند.

این گزارش‌ها تا کنون به طور مستقل تأیید نشده‌اند.

ارتش اوکراین در ماه‌‌های گذشته نیز در چندین مورد مقرهای نظامی ارتش روسیه را مورد حمله قرار داده بود. به عنوان مثال، اوکراین پایگاه ناوگان روسیه در دریای سیاه در کریمه را نیز با موشک هدف قرار داده بود.

مقامات اوکراین در گذشته به صراحت گفته‌اند که قصد دارند شبه‌جزیره اشغالی کریمه در دریای سیاه را به عنوان بخشی از عملیات خود علیه جنگ تجاوزکارانه روسیه، دوباره به قلمرو اوکراین بازگردانند.

روسیه شبه‌جزیره کریمه را در سال ۲۰۱۴ ضمیمه خاک خود کرده است.

06/01/2024

سازمان حقوق بشر "هه نگاو" ویدیویی از لحظات دستگیری ‌زاده، معترض نوجوان تازه جانباخته را انتشار داده است. این نوجوان در جریان اعتراضات ایران در آذرماه ۱۴۰۱ دستگیر و طبق اعلام سازمان‌های حقوق بشری، به مدت یک هفته تحت شدیدترین شکنجه‌ها قرار گرفت. در این ویدئو دیده می‌شود که چهار نفر با دو خودروی شخصی با توسل به زور این نوجوان را در مقابل دیدگان دو رهگذر با خود می‌برند. برزین بر اثر شدت آسیب‌‌دیدگی‌های ناشی از ضرب و جرح دوران بازداشت، ۱۲ دی‌ماه امسال در بیمارستان جان سپرده است.

متخصصان سلامت لیستی از غربالگری‌های پیشگیری‌کننده از انواع سرطان را که در سال ۲۰۲۴ باید برای همه ما اولویت داشته باشند، ...
06/01/2024

متخصصان سلامت لیستی از غربالگری‌های پیشگیری‌کننده از انواع سرطان را که در سال ۲۰۲۴ باید برای همه ما اولویت داشته باشند، معرفی کرده‌اند.

به گزارش Healthline، می‌تواند به تشخیص زودتر سرطان کمک کند تا روند درمان اثربخش‌تر باشد. پزشک شما با بررسی عوامل خطر از جمله: سن، جنس، تاریخچه خانوادگی و موقعیت جغرافیایی و شغلی، تشخیص می‌دهد که کدام غربالگری برای شما بهتر است.

دکتر رابرت اسمیت، متخصص آنکولوژی در انجمن سرطان آمریکا، می‌گوید: «غربالگری سرطان زمانی بهترین نتیجه را دارد که به طور منظم طبق دستورالعمل انجام شود. با افزایش انواع خاصی از سرطان‌ها مانند سرطان پستان، روده و ریه، اهمیت بررسی‌های پزشکی هرچه بیشتر می‌شود.»

ماموگرافی

ماموگرافی گرفتن "عکس اشعه ایکس از پستان" است که به پزشکان کمک می‌کند تا تغییرات پستان را در طول زمان مقایسه کنند و گاهی تا ۳ سال قبل از بروز علایم، سرطان را شناسایی کنند. زنان بعد از ۴۰ سالگی می‌توانند این غربالگری را انجام دهند.

غربالگری سرطان دهانه رحم

"تست HPV و تست پاپ اسمیر" دو آزمایشی هستند که برای تشخیص زودهنگام سرطان دهانه رحم یا پیشگیری از آن بسیار کمک‌کننده هستند. تستHPV، ویرس پاپیلومای انسانی را که می‌تواند باعث تغییرات سلولی در دهانه رحم شود، شناسایی می‌کند. اگر HPV به خودی خود از بین نرود، می‌تواند باعث زگیل تناسلی و سرطان شود. تست پاپ اسمیر، تغییرات سلولی دهانه رحم را بررسی می‌کند که در صورت عدم درمان می‌تواند به سرطان دهانه رحم تبدیل شود. معمولا بعد از ۱۸ سالگی این غربالگری‌ها شروع می‌شود.

غربالگری کولورکتال

بهتر است هم زنان و هم مردان ۴۵ تا ۷۵ ساله از نظر "سرطان کولورکتال" (سرطان روده بزرگ) غربالگری شوند. کولونوسکوپی رایج‌ترین غربالگری برای سرطان کولورکتال است.

غربالگری سرطان پروستات

آزمایش خون، "آنتی ژن اختصاصی پروستات "PSA را شناسایی می‌کند. PSA پروتئینی است که توسط سلول‌های غده پروستات اعم از طبیعی یا سرطانی، ساخته می‌شود. هرچه سطح PSA بالاتر باشد، احتمال ابتلا به سرطان پروستات بیشتر است. این غربالگری معمولا بعد از ۵۰ سالگی انجام می‌شود. اما در مردانی که یک خویشاوند درجه یک مبتلا با سن کمتر از ۵۰ سال دارند، از ۴۰ سالگی باید از نظر ابتلا به سرطان پروستات غربالگری شوند.

غربالگری سرطان ریه

"اسکن توموگرافی کامپیوتری با دوز پایین" تنها آزمایش غربالگری توصیه شده برای سرطان ریه است. افرادی که شرایط زیر دارند، سالی یکبار غربالگری سرطان ریه انجام دهند:

اگر سابقه سیگار کشیدن، یک بسته در روز برای ۲۰ سال یا دو بسته در روز برای ۱۰ سال داشته‌اید.

اگر در حال حاضر سیگار می‌کشید یا قبلاً سیگاری بودید ولی در ۱۵ سال گذشته آن را ترک کرده‌اید.

اگر بین ۵۰ تا ۸۰ سال سن دارید.

"میدل‌ایست نیوز" در گزارشی نوشته است که "پیام غیرمستقیم به ایران" و "جلوگیری از گسترش تنش در منطقه خاورمیانه" از محورهای...
06/01/2024

"میدل‌ایست نیوز" در گزارشی نوشته است که "پیام غیرمستقیم به ایران" و "جلوگیری از گسترش تنش در منطقه خاورمیانه" از محورهای اصلی سفر بلینکن به منطقه است.

یک مقام بلندپایه آمریکایی نیز به شبکه "سی‌ان‌ان" گفته است که #بلینکن در دیدارهای خود با سران منطقه‌ تاکید خواهد کرد که آمریکا نمی‌خواهد تنش در منطقه تشدید شود. به گفته این مقام آمریکایی کشورهایی که با ایران روابط خوبی دارند این پیام را به ایران و گروه‌های وابسته به آن در منطقه خواهند رساند.

اولین مقامی که بلینکن در سفر منطقه‌ای خود ملاقات کرد ، رئیس جمهوری ترکیه است. این دیدار در کاخ "وحدت الدین" در استانبول و پشت درهای بسته برگزار شد. هاکان فیدان وزیر امور خارجه، ابراهیم کالین رئیس سازمان اطلاعات ملی ترکیه و جفری فلیک سفیر آمریکا در آنکارا نیز در این دیدار حضور داشتند.

رسانه‌های ترکیه درباره این ملاقات اطلاعات بیشتری منتشر نکردند اما اشاره می‌کنند که روابط سیاسی ترکیه با ایران در سه ماهه گذشته با آغاز نبردهای غزه بهتر شده و از سوی دیگر مناسبات اقتصادی ترکیه و اسرائیل نیز در ظرف این سه ماهه گذشته ۳۴ درصد رشد پیدا کرده است.

به نوشته نشریه پزشکی Consumer Healthday و طبق مطالعه جدیدی که به تازگی در مجله "میکروبیولوژی نیچر" منتشر شده، گروهی از م...
06/01/2024

به نوشته نشریه پزشکی Consumer Healthday و طبق مطالعه جدیدی که به تازگی در مجله "میکروبیولوژی نیچر" منتشر شده، گروهی از محققان به راز پی برده‌اند. یافته‌های این محققان می‌تواند منجر به درک بهتر ارتباط بین دستگاه گوارش و مشکلات سلامتی مانند یرقان و بیماری التهابی روده شود.

رنگ ادرار ممکن است به دلیل #هیدراتاسیون (توانایی بدن برای جذب آب مورد نیاز یا جایگزین کردن مایعات از دست رفته)، رژیم غذایی و داروها تغییر کند. اما در بین افراد معمولی و سالم، ادرار معمولاً رنگی زرد دارد.

با تجزیه گلبول‌های قرمز، رنگدانه بیلی روبین، یک ماده نارنجی رنگ روشن، به عنوان یک محصول جانبی ایجاد می‌شود. بیلی روبین برای دفع در روده آزاد می‌شود، اما امکان جذب مجدد آن وجود دارد. اگر بیلی روبین در خون انباشته شود، می‌تواند منجر به زردی آشکاری گردد که در پوست و چشم‌هایمان نیز قابل مشاهده است.

بیش از ۱۲۵ سال است که پزشکان می‌دانند ترکیبات موجود در روده، بیلی روبین را به ترکیبی به نام اوروبیلین (رنگدانه‌ای که منجر به زرد شدن ادرار می‌شود) تبدیل می‌کنند. اما آنچه آنها نمی‌دانستند، این بود که مشخص نبود کدام آنزیم در این فرایند نقش دارد.

دکتر برانتلی هال، استادیار "دپارتمان زیست شناسی سلولی و ژنتیک مولکولی دانشگاه مریلند" و نویسنده اصلی مطالعه، می‌گوید: «میکروب‌های روده، آنزیم بیلی روبین رداکتاز- که بیلی روبین را به ترکیبی بی‌رنگ به نام اوروبیلینوژن تبدیل می‌کند- را رمزگذاری می‌کنند و سپس اوروبیلینوژن به‌صورت خودبخود به مولکولی به نام اوروبیلین تجزیه می‌شود، مولکول نهایی که مسئول زردی رنگ ادرار است.»

به گفته محققان "بروز اختلال در در تجزیه بیلی روبین به وضوح با زردی در نوزادان یا بیماری یرقان، و سنگ کیسه صفرا در بیماران بزرگسال مبتلا به بیماری‌های التهابی روده مرتبط است."

اما چرا توجه به رنگ ادرار مهم است؟ رنگ ادرار می‌تواند به انواع مختلفی از مشکلات سلامتی در بیماران اشاره کند؛ به عنوان مثال، ادرار زرد پررنگ یا تیره می‌تواند نشان‌دهنده کم‌آبی بدن باشد. ادرار قرمز معمولاً نشانه وجود خون در ادرار است که می‌تواند با سنگ‌های کلیه، بزرگ شدن پروستات، عفونت‌های ادراری، سرطان مثانه یا سرطان کلیه مرتبط باشد. برخی ازاختلالات کبدی هم ممکن است رنگ ادرار را قرمز رنگ کنند. ادرار قهوه‌ای نیز می‌تواند نشان‌دهنده برخی از اختلالات کبدی باشد.

تیمی از پزشکان کلینیک زنان دانشگاه  #ماگدبورگ،‌ واقع در شرق آلمان توانستند یک جراحی کم‌نظیر را با موفقیت انجام دهند. زنی...
06/01/2024

تیمی از پزشکان کلینیک زنان دانشگاه #ماگدبورگ،‌ واقع در شرق آلمان توانستند یک جراحی کم‌نظیر را با موفقیت انجام دهند. زنی ۲۴ ساله با مشکل حاد تنفسی و احساس سنگینی در حالی که هیچ غذایی را نمی‌توانسته تحمل کند به این کلینیک منتقل می‌شود.

پزشکان پس از عمل جراحی یک غده خوش‌خیم ۳۲ کیلوگرمی را از ناحیه شکم او خارج می‌کنند. این غده یک کیست تخمدان بوده که در بدن این زن جوان رشد کرده است. بیمار به دلیل ترس تا کنون حاضر نشده بود تن به جراحی بدهد تا اینکه مجبور به رفتن به بیمارستان و انجام این عمل فوری شد.

تیم پزشکان در حین جراحی فهمیدند که این تومور خوش‌خیم در روده و داخل شکم این زن رشد کرده است. با این حال جداسازی این غده با موفقیت و بدون مشکل انجام شد. بیمار پس از یک هفته بستری از بیمارستان مرخص شد.

پزشک سرپرست این تیم گفت، اشخاصی که مبتلا به کیست تخمدان هستند لازم نیست ترس و نگرانی داشته باشند. به گفته او: «تشخیص زودرس کلید درمان موفق است».

06/01/2024

جمعی از کشاوزان معترض روز پنجشنبه ۴ ژانویه، مانع از پیاده شدن ، وزیر اقتصاد و معاون صدراعظم آلمان از کشتی تفریحی در سواحل دریای شمال شدند. هابک هنگام بازگشت از تعطیلات با خشم کشاورزان روبرو شد و در نهایت مجبور به بازگشت به جزیزه هالیگ هوگه شد. کشاورزان از برنامه ائتلاف حکومتی در زمینه کاهش یارانه‌ها خشمگین هستند.

انجمن کشاورزان آلمان این "محاصره" و "حملات شخصی و توسل به زور" را محکوم کرده است. خود هابک نیز پس از برخورد کشاورزان ابراز نگرانی کرده و گفته است، اعتراض در آلمان "یک دارایی ارزشمند" است. زور و خشونت، اثرات مثبت آن را از بین می‌برد.

نهاد غیردولتی اسرائیلی Peace Now اعلام کرده است که از زمان آغاز نبردها بین  #اسرائیل و گروه حماس در نوار غزه، شمار  #شهر...
06/01/2024

نهاد غیردولتی اسرائیلی Peace Now اعلام کرده است که از زمان آغاز نبردها بین #اسرائیل و گروه حماس در نوار غزه، شمار #شهرک‌های_اسرائیلی در کرانه باختری افزایش بی‌سابقه‌ای داشته است.

بر اساس گزارش این سازمان غیردولتی، شهرک‌نشینان اسرائیلی از هفتم اکتبر تا کنون ۹ پایگاه در خاک فلسطینیان تاسیس و ۱۸ جاده جدید آسفالت کرده‌اند.

در کرانه باختری، که از سال ۱۹۶۷ توسط اسرائیل اشغال شده، بیش از سه میلیون فلسطینی و حدود ۴۹۰ هزار اسرائیلی در شهرک‌ها زندگی می‌کنند. سازمان ملل احداث این شهرک‌ها را "نقض قوانین بین‌المللی" می‌داند اما اسرائیل آنها را به رسمیت می‌شناسد.

🔻یادداشتی از علی افشاریدر دو انفجار انتحاری رخ‌داده در شهر کرمان که با ۹۱ کشته تاکنون، خونین‌ترین حادثه تروریستی در ایرا...
06/01/2024

🔻یادداشتی از علی افشاری

در دو انفجار انتحاری رخ‌داده در شهر کرمان که با ۹۱ کشته تاکنون، خونین‌ترین حادثه تروریستی در ایران بعد از انقلاب بود، اکثریت قریب به اتفاق جان‌باختگان غیرنظامی بودند. بنا به گزارش معاون امنیتی وزیر کشور، ۱۲ نفر از جان‌باختگان افغان، ۳۰ نفر زیر ۱۸ سال و ۹ نفر هم کودک زیر ۱۰ سال بودند. در ادامه پیرامون این رویداد تروریستی هشت نکته شرح داده می‌شود.

عامل انفجار

گروه جنایتکار داعش یک روز پس از انفجارها، در روز پنجشنبه ۱۴ دی مسئولیت حمله تروریستی به نام «عملیات شهادت دوگانه» را برعهده گرفت. در گزارش "الفرقان"، شاخه رسانه‌ای این گروه، با اشاره به آیه ۱۹۱ سوره بقره در قرآن ("هر کجا که آنها را بیابید، بکشید") آمده است که هر دو انفجار در فاصله زمانی کمتر از نیم ساعت به صورت انتحاری از طریق بمب‌هایی که در کوله‌پشتی دو برادر به نام‌های عمر الموحد و سیف‌الله مجاهد جاسازی شده بودند، رخ دادند. داعش تصویر کامل و قابل شناسایی چهره‌های آنها را منتشر نکرد. این گروه تروریستی اسلام‌گرا انگیزه عملیات را برخورد با "رهبر منافق" (قاسم سلیمانی) اعلام کرده‌و شرکت‌کنندگان را نیز "مشرک" نامیده است. در بیانیه وزارت اطلاعات هویت یکی از تروریست‌ها تاجیکستانی اعلام شده است. گروه داعش در روز جمعه نیز با دفاعی حماسی از جنایت انجام‌شده و ادعای "به لرزش در آمدن جهان"، بیانیه‌ای صادر کرده و ایران را به گسترش عملیات‌های تروریستی تهدید کرد.

باورپذیری ادعای داعش

داعش سابقه بلندبالایی در انجام عملیات تروریستی علیه شهروندان عادی از سال ۲۰۱۳ تا کنون در کشورهای سوریه، عراق، افغانستان، پاکستان، ترکیه، عربستان سعودی، سریلانکا، ایران، بلژیک، فرانسه، آمریکا، بریتانیا، اندونزی، لیبی و یمن داشته است. در عملیات داعش در منطقه خاورمیانه شیعیان یکی از اهداف اصلی هستند. بنابراین اصل ارتکاب جنایت انفجارهای کرمان توسط داعش و بخصوص شاخه خراسان آن طبیعی است. اما نحوه اطلاع‌رسانی با گذشته متفاوت است. معمولا داعش بلافاصله و یا با تاخیری دو-سه ساعته مسئولیت عملیات تروریستی را برعهده گرفته و تبلیغات مورد نظر را انجام می‌داد. تاخیر یک‌روزه با الگوی رفتاری تاریخی داعش تطبیق نمی‌کند. نکته ابهام‌آمیز دیگر استفاده از واژه "ایران" در گزارش "الفرقان" است. داعش ایران را معمولا "بلاد فارس" یا "ولایت خراسان" می‌نامد. قدرت تخریب بمب‌ها نیز بالا است و در شمار شدیدترین حملات تروریستی انتحاری داعش محسوب می‌شود که در آن از خودرو استفاده نشده است. حادثه خونین کرمان با موارد زیر از لحاظ نوع عملیات و میزان تلفات انسانی شبیه است. منتهی تراکم انسانی در اکثر این موارد از جمعیت حاضر در مراسم سالروز کشته شدن قاسم سلیمانی در کرمان بیشتر بوده است.

بمب‌گذاری انتحاری در دو مسجد شیعه در صنعا با ۱۴۲ کشته در سال ۲۰۱۵، بمب‌گذاری انتحاری در آنکارا در راهپیمایی صلح با ۱۰۵ کشته در سال ۲۰۱۵، بمب‌گذاری انتحاری در محله شیعه‌نشین برج البراجنه لبنان با ۴۳ کشته در سال ۲۰۱۵، دو بمب‌گذاری انتحاری در افغانستان با ۸۰ کشته در ۲۰۱۶، بمب‌گذاری انتحاری در نزدیکی بیمارستانی در کویته پاکستان با ۹۳ کشته در ۲۰۱۶، بمب‌گذاری انتحاری در یک مراسم عروسی در قاضی انتب با ۵۰ کشته در ۲۰۱۶، بمب‌گذاری انتحاری در کابل افغانستان با ۵۰ کشته در ۲۰۱۷، یک بمب‌گذاری انتحاری در کابل با ۶۹ کشته در ۲۰۱۸، دو بمب‌گذاری انتحاری در شهرهای بنو و مستونگ پاکستان با ۱۴۹ کشته در ۲۰۱۸، بمب‌گذاری انتحاری در مراسم عروسی در کابل با ۹۲ کشته در ۲۰۱۹، سه بمب‌گذاری انتحاری در سه کلیسا در سریلانکا با ۲۶۱ کشته در ۲۰۱۹، بمب‌گذاری انتحاری در فرودگاه کابل با ۱۸۳ کشته در ۲۰۲۱، بمب‌گذاری انتحاری در محله شیعه‌نشین کابل با ۵۲ کشته در ۲۰۲۲، حمله انتحاری به مسجد پیشاور پاکستان با ۱۰۰ کشته در سال ۲۰۲۲ و بمب‌گذاری انتحاری در خار پاکستان با ۶۳ کشته در ۲۰۲۳.

بنابراین عملیات انتحاری داعش در کرمان محتمل بوده و فعلا دلیلی منطقی بر رد آن وجود ندارد. اگرچه نهادهای مربوطه در جمهوری اسلامی هنوز به صورت رسمی در این خصوص موضع‌گیری نکرده‌اند، اما به تدریج و عملا دارند آن را می‌پذیرند. البته برخی از نیروها و رسانه‌های حکومتی، مانند خبرگزاری تسنیم، در صحت بیانیه داعش تردید کرده و مدعی شده‌اند که نهادهای اطلاعاتی اسرائیل آن را تنظیم کرده‌اند. موارد ادعایی "تسنیم" ابهام ایجاد می‌کند، اما به لحاظ منطقی برای رد ادعای داعش کافی نیست. به نظر می‌رسد الگوی رفتاری داعش در انجام عملیات‌های تروریستی تغییر کرده است.

انگیزه داعش

داعش از بدو تاسیس جهت‌گیری شدیدی علیه شیعیان داشته و نظر برخی از مفتی‌های دربار عثمانی و سنی‌های افراطی مبنی بر "مشرک" بودن و یا حتی بدتر، "کافر" بودن شیعیان را به کار بسته است. داعش با شیعه و تمدن ایرانی دشمنی آشتی‌ناپذیر دارد. به باور آنها، ریختن خون شیعیان نه تنها جایز، بلکه امری مثبت و در خور "صواب الهی" است. علاوه بر این، جدا از اشتراکات گفتمانی، به لحاظ سیاسی با جمهوری اسلامی تقابل و تضاد موجودیتی دارد. داعش در ادامه مشی القاعده عراق، برخلاف دیگر اسلام‌گرایان جهادی سلفی که معتقد به خویشتن‌داری و عدم برخورد با جمهوری اسلامی تا اطلاع ثانوی هستند، از ابتدا بر ضرورت تقابل با ایران تاکید داشت. این تقابل در جذب شمار خیلی کمی از ایرانی‌های سنی به داعش تاثیرگذار بوده است. در بین گروه‌های داعش، شاخه خراسان بیشترین تقابل را با ایران دارد. داعش در عراق و سوریه با جمهوری اسلامی در جنگ بود، اما تا سال ۲۰۱۷ عملیاتی را در داخل خاک ایران انجام نداد. منتها عملیات‌های انجام‌شده در مجلس و مرقد خمینی (همزمان در ۱۳۹۶)، حرم شاه‌چراغ شیراز در دو نوبت (۱۴۰۱ و ۱۴۰۲) در سطحی به مراتب محدودتر بوده و حالت انتحاری نداشتند. اکنون به نظر می‌رسد داعش اهداف علمیاتی خود در داخل خاک ایران را گسترش داده و تشدید منازعه در خاورمیانه و فقدان مشروعیت جمهوری اسلامی را فرصت مناسبی برای ضربه زدن به آن تشخیص داده است. همچنین هدف قرار دادن مراسمی که تحت نام قاسم سلیمانی برگزار شده بود نیز معنادار بود. سلیمانی از چهره‌های نمادین و الهام‌بخش شیعیان بنیادگرا و ایدئولوژیک است. از این رو تخطئه و تخریب او برای سنی‌های جهادی که به دنبال هژمونی در بنیادگرایی اسلامی تهاجمی هستند، واجد اهمیت است. این نگاه چالشی برای جمهوری اسلامی در پروژه "قهرمان‌سازی از قاسم سلیمانی" در منطقه است.

داعش و تلاش برای بازگشت دوباره

تشدید فعالیت‌های تروریستی داعش در خاورمیانه نشانگر تداوم حیات و موجودیت این گروه افراطی است. برخلاف ادعاهای چندباره جمهوری اسلامی و طرح ادعای کاذب نابودی داعش توسط قاسم سلیمانی، این گروه هیچ‌وقت از بین نرفته بود، بلکه خلافت آن نابود شد و بعد از آن به فعالیت زیرزمینی و غیررسمی روی آورد. سقوط خلافت داعش نیز بیشتر مرهون کُردهای سوریه و ائتلاف تحت رهبری آمریکا بود. داعش هنوز فعالیت خود را در عراق و سوریه حفظ کرده و هر از گاهی عملیاتی انجام می‌دهد. تعداد نیروهای داعش در نزدیکی مرز عراق و سوریه نزدیک به ده هزار نفر تخمین زده می‌شود.

داعش بعد از سال ۹۸ تغییر رویه داد. مدل سازماندهی بیشتر متمرکز بر تشکیل هسته‌های مستقل و انجام عملیات پارتیزانی و حملات موردی شد. نیروهای داعش نیز پراکنده شده و به پاکستان، سوریه، مصر و افغانستان رفتند. بر اساس ارزیابی سازمان ملل، نزدیک به هزار و ۲۰۰ نفر از نیروهای داعش در شبه‌جزیره سینای مصر حضور دارند.

بیشترین نیروهای داعش در چهار سال اخیر در شاخه خراسان جمع شده و به همین دلیل شاخه خراسان فعال‌ترین بخش داعش به لحاظ انجام عملیات‌های تروریستی شده است. تشدید تقابل طالبان با داعش افغانستان، به‌ویژه شاخه خراسان، باعث شده تا این نیرو در تنگنا قرار گرفته و بخشی از نیروهایش را به کشورهای مجاور چون ایران، پاکستان و تاجیکستان منتقل کند. اکنون به نظر می‌رسد داعش "خراسان" هسته‌های عملیاتی در داخل ایران ایجاد کرده باشد. همچنین داعش توانسته امکانات و فضای فعالیت در قاره آفریقا نیز پیدا کند. بعد از مصر کشورهای اوگاندا، تونس، مالی، نیجر، بورکینافاسو و سومالی عرصه فعالیت نیروهای وابسته به داعش شده‌اند. اگرچه داعش نسبت به دوران تشکیل خلافت در رقه و موصل خیلی ضعیف‌تر شده است، اما همچنان به عنوان یک تهدید جدی برای عملیات‌های تروریستی و خرابکارانه توانایی دارد. تلاش این گروه برای بازگشت دوباره به قدرت و رشد از طریق انجام عملیات در مناطق جدید تهدیدی جدی برای امنیت ایران و کشورهای آفریقایی محسوب می‌شود.

دیگ جوشان خاورمیانه

اگرچه حمله تروریستی رخ‌داده در کرمان محصول قدرت‌نمایی اسلام‌گرایان جهادی و رویکرد فرقه‌ای جمهوری اسلامی در گسترش قدرت شیعیان بنیادگرا و ایدئولوژیک و داعیه رهبری جهان اسلام است، اما غلط است اگر خارج از زمینه تنش‌های فزاینده در خاورمیانه به شمار آورده شود. در واقع تغییر نقشه منازعات و ترتیبات امنیتی در منطقه بعد از عملیات "طوفان الاقصی" در وقوع عملیات تروریستی در کرمان اثرگذار است. داعش به دلیل تمرکز حکومت ایران بر جنگ غزه، فرصت را مغتنم شمرده و با برتری دادن تضاد با شیعه در مقایسه با اسرائیل، به شکل غافلگیرکننده‌ای آسیب‌پذیری نظام را هدف قرار داده است. در واقع به هم خوردن تعادل امنیتی در منطقه و تلاش‌دو طرف منازعه برای تعریف نقطه جدید در چارچوب تمایلات خود باعث شده تا حفره‌ها و خلأ‌هایی ایجاد شود که گروه‌هایی مانند داعش در پی بهره‌برداری از آن برآیند.

عمق استراتژیک بالا در مخالفت با تروریسم

اکثریت قاطع چهره‌های اپوزیسیون و منتقد، حمله تروریستی شنیع کرمان را محکوم کردند. این حادثه نشان داد که جامعه ایران در طرد تروریسم، کشتار شهروندان غیر نظامی و مجازات فراقضایی ظرفیت بالایی دارد که مهم‌ترین منبع در بازدارندگی تروریسم است. کشتار انسان‌ها به خاطر باورهای سیاسی و یا عقیدتی، یک خط قرمز عبورناپذیر محسوب می‌شود. البته از هم گسیختگی‌هایی هم در جامعه مشاهده می‌شود، منتها گرایش غالب در سطح فعالان و توده مردم محکومیت و ناخرسندی بود. ابراز شادی نیز از سوی عده‌ای، عمدتا واکنش به خشونت و سرکوب سازمان‌یافته حکومت و کشتار معترضان بوده است. در واقع وقتی نیروهای حکومتی و پایگاه اجتماعی هوادار آنها از کشته شدن و اذیت و آزار معترضان حمایت کردند، خود را به لحاظ قرار گرفتن در موقعیت مشابه آسیب‌پذیر کردند. از این رو اگرچه چالش‌ها و موانعی وجود دارد، منتها جامعه ایران نشان داد که ظرفیت لازم را برای عبور از چالش‌ها و حفظ و بازسازی همبستگی ملی دارد.

ضعف امنیتی جمهوری اسلامی

حادثه تروریستی کرمان نشان داد که ناتوانی و ضعف امنیتی جمهوری اسلامی تشدید شده است. این ناتوانی فقط ناشی از عدم بازدارندگی و یا غافلگیری بالا نیست، بلکه در اطلاع‌رسانی نیز عملکرد فاجعه‌باری داشت و مردم را بدون سپر دفاعی در برابر حملات بعدی بالقوه قرار داد. گزارش داعش با تمامی روایت‌های اعلام‌شده از سوی مسئولان استانداری کرمان، وزارت کشور، صلیب سرخ، شاهدان عینی، صدا و سیما و... تعارض دارد. بحث حمله انتحاری ابتدا مطرح، اما بعدا به سرعت تکذیب شد. گزارش وزارت اطلاعات همسویی زیادی با گزارش داعش از چگونگی حادثه دارد. توجیه وزارت اطلاعات برای تاخیر در اطلاع‌رسانی مسموع به نظر نمی‌رسد. گزارش‌های ضد و نقیض زیر در ساعت‌های بعد از انفجارهای دوگانه ارائه شدند:

شهردار کرمان در دقایق اولیه: انفجار کپسول‌های گاز

معاون استانداری کرمان: نمی‌دانیم چه شده است

نورنیوز، رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی: انفجار چند کپسول گاز در مسیر حرکت شرکت‌کنندگان در مراسم قاسم سلیمانی

خبرنگار میدانی: انفجار انتحاری بوده است

هلال احمر: بمب‌گذاری بوده است

برخی شاهدان عینی: انفجار سطل آشغال

تسنیم: با ریموت، دو کیف بمب‌گذاری‌شده منفجر شده است

جلالی، نماینده کرمان: دو انتحاری با کمربند انفجاری منفجر شدند

هوشمندی، فعال رسانه‌ای: دو خودرو منفجر شده است

اعظم ساردوئی، نماینده جیرفت: چهار انفجار در مسیر منتهی به گلزار شهدا از طریق بمب‌گذاری در زیر پل گذر و مسیر موکب‌ها صورت گرفت

خبرنگار صدا و سیما در کرمان: انفجار اول در داخل یک کیف در خودروی پژو در ساعت ۲:۴۵ رخ داده است

جمهوری اسلامی و بهره‌برداری سیاسی

رصد کردن مواضع کارگزاران و نهادهای جمهوری اسلامی نشان می‌دهد که آنها به جای چاره‌جویی اصولی و ترمیم رخنه به‌وجودآمده در ساختار امنیتی کشور، به دنبال بهره‌برداری سیاسی هستند. آنها از ابتدا بدون توجه به تعارض حادثه رخ‌داده با الگوی عملیات‌های خرابکارانه منتسب به اسرائیل در ایران، انگشت اتهام را به آن سمت بردند. الآن هم در تلاش هستند تا اقدام داعش را محصول برنامه دولت‌های اسرائیل و آمریکا جلوه دهند. البته بعید است در سطح رسمی این کار را انجام دهند، اما هدف آنها القای تصور مداخله اسرائیل و نقش‌آفرینی نیابتی داعش از سوی اسرائیل به جامعه است تا سیاست "نابودی اسرائیل" را توجیه کرده و زمینه را برای افزایش مداخله غیرمستقیم در جنگ غره مساعد کنند. مانور دادن بر روی "انتقام سخت" نیز می‌تواند مخاطرات جدیدی را متوجه کشور و مردم کند.

همچنین تصمیمات شورای عالی امنیت ملی این فرضیه را قوت می‌بخشد که نظام به دنبال بهره‌برداری جهت تشدید سرکوب و اختناق در داخل و تقابل با فعالان برون‌مرز در پوشش برخورد با "مغزهای پوسیده پشتیبان تروریسم در همه جای دنیا" است. اگر حکومت این برنامه‌ها را عملی کند، بیش از پیش به امنیت ملی ضربه خواهد ‌زد.

* این یادداشت نظر نویسنده را منعکس می‌کند و الزاما بازتاب‌دهنده نظر دویچه‌وله فارسی نیست.

ارتش اسرائیل روز شنبه ۱۶ دی (۶ ژانویه) از حمله نیروی هوایی این کشور "به مجموعه‌ای از اهداف حزب‌الله در جنوب لبنان" خبر د...
06/01/2024

ارتش اسرائیل روز شنبه ۱۶ دی (۶ ژانویه) از حمله نیروی هوایی این کشور "به مجموعه‌ای از اهداف حزب‌الله در جنوب لبنان" خبر داد.

ارتش اسرائیل در شبکه اکس (توییتر سابق) اطلاع داده است، "پایگاه پرتاب، ساختمان‌های نظامی و زیرساخت‌های تروریستی" مورد هدف قرار گرفتند.

گفتنی است که حزب‌الله لبنان صبح روز شنبه ۱۶ دی (۶ ژانویه) مدعی شد که بیش از ۶۰ موشک به پایگاه نظامی "مرون" اسرائیل شلیک کرده است. ارتش اسرائیل گفته است که این حادثه اندکی پس از آن اتفاق افتاده که نیروهای اسرائیلی به برخی سامانه‌های پرتاب موشک حزب‌الله حمله کرده‌اند.

وین لاپییر، بزرگترین لابیست اسلحه در آمریکا و رئیس انجمن ملی سلاح این کشور (NRA) از سمت خود استعفا کرد. لاپییر ۷۴ ساله ک...
06/01/2024

وین لاپییر، بزرگترین لابیست اسلحه در آمریکا و رئیس انجمن ملی سلاح این کشور (NRA) از سمت خود استعفا کرد. لاپییر ۷۴ ساله که متهم به کلاهبرداری و فساد مالی است روز ۳۱ ژانویه باید در دادگاه نیویورک در مقابل این اتهامات از خود دفاع کند. او اما دلیل استعفایش را "دلایل مربوط به سلامتی" عنوان کرده است.

دادستان کل نیویورک در سال ۲۰۲۰ شکایتی را علیه لاپییر ارائه کرد. در این دادخواست لاپییر و سه مدیر ارشد دیگر انجمن سلاح آمریکا متهم به کلاهبرداری شده‌اند. این افراد متهم هستند که میلیون‌ها دلار از صندوق انجمن ملی سلاح آمریکا را که بر اساس قوانین باید برای اهداف عمومی استفاده شود، برای مخارج شخصی و لوکس خود هزینه کرده‌اند.

دادستان عمومی نیویورک گفته است: «نفوذ انجمن ملی سلاح به قدری زیاد بوده که برای ده‌ها سال بدون مانع عمل کرده و مدیران آن میلیون‌ها دلار به جیب زده‌اند.»

این افراد از صندوق انجمن سلاح آمریکا برای مصارفی چون جت شخصی، سفر به باهاما، اقامت در هتل‌های پنج ستاره، عضویت در باشگاه‌های گلف، شام‌های لوکس، رفت و آمد با لیموزین، هدایای کریسمس و ازدواج پرداخت کرده‌اند.

لاپییر که در فاصله سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ بیش از ۱۰ میلیون دلار حق‌الزحمه دریافت کرده بود، بیش از نیم میلیون دلار اضافی بابت حداقل هشت بار سفر به باهاما نیز از انجمن ملی سلاح گرفته است.

او همچنین همراه با همسرش چندین بار در آفریقا "سفری" انجام داده است. او تمامی این سفرها را تحت عنوان "سفر کاری" انجام داده است. همچنین یک پیمانکار انجمن ملی سلاح آمریکا به لاپییر اجازه داده بوده که به قایق تفریحی لوکس او دسترسی رایگان داشته باشد.

انجمن ملی سلاح امریکا به عنوان یک انجمن غیرانتفاعی ثبت شده و به همین دلیل ملزم به اجرای الزامات ویژه است. این انجمن از نظر سیاسی متعلق به جبهه محافظه‌کاران و بسیار بانفوذ است. لاپییر از سال ۱۹۹۱ رئیس این انجمن است.

06/01/2024

پلیس فتا گفته کاربرانی که در شبکه‌های اجتماعی از برگزاری مراسم قاسم سلیمانی در #کرمان با عناوینی تحقیرآمیز انتقاد کرده‌اند را به اتهام "حرمت‌شکنی" بازداشت کرده است. چندین نفر تا کنون در شهرهای مختلف تنها به دلیل انتشار یک توئیت یا پست اینستاگرامی احضار شده‌اند. معاون اجتماعی پلیس فتا در یک برنامه تلویزیونی این بازداشت‌ها را به "درخواست مردم" و انتشارشان را باعث "تشویش اذهان عمومی" عنوان کرده است. اما افکار عمومی بر این باورند که حکومت ایران با این اقدامات در حال گرفتن "انتقام سخت" بجای دشمنانش از مردم است. جمهوری اسلامی در رسانه‌هایش وانمود می‌کند که تعداد معدودی از مردم با ارزش‌هایش در تضاد هستند.

دو منبع آگاه که نخواسته‌اند نامشان فاش شود، روز جمعه ۵ ژانویه به خبرگزاری رویترز گفتند اطلاعات جمع‌آوری شده از سوی ایالا...
06/01/2024

دو منبع آگاه که نخواسته‌اند نامشان فاش شود، روز جمعه ۵ ژانویه به خبرگزاری رویترز گفتند اطلاعات جمع‌آوری شده از سوی ایالات متحده آمریکا تایید می‌کند شاخه افغانستان گروه تروریستی دولت اسلامی (داعش) مسئول بمب‌گذاری در مراسم قاسم سلیمانی در کرمان بوده‌اند.

یکی از این دو منبع گفته یافته‌ها و اطلاعات در این زمینه "صریح و غیرقابل انکار" هستند. هردوی این افراد گفته‌اند که نیروهای اطلاعاتی و امنیتی، اطلاعات رهگیری شده را شنود کرده‌اند و توضیح بیشتری نداده‌اند. اطلاعات رهگیری شده پیشتر گزارش نشده بودند.

منبع اول به رویترز گفته "ایالات متحده اطلاعات کاملا روشنی دارد" که داعش خراسان این حمله را انجام داده است.

اداره مرکزی اطلاعات آمریکا از پاسخ به پرسش رویترز در این باره خودداری کرد.

شاخه خراسان داعش پیشتر مسئولیت بمب‌گذاری در مراسم قاسم سلیمانی در کرمان را بر عهده گرفته بود.

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران روز جمعه ۱۵ دی اولین بیانیه خود را در ارتباط با بمب‌گذاری در مراسم قاسم سلیمانی در کرمان منتشر کرد.

در این اطلاعیه عنوان شده که اولین دستگیری مظنونان این حادثه در همان روز وقوع انفجار (۱۳ دی) انجام شده است. به گفته این نهاد دو نفر عامل اصلی این حمله بوده‌اند که یکی از آنها اهل تاجیکستان است و هویت نفر دوم هنوز به طور قطعی احراز نشده است.

کریستیان-پیتر هانلت، کارشناس علوم سیاسی به "دویچلاند فونک"، رادیو سراسری آلمان می‌گوید جمعیت غیرنظامی لبنان به شدت از در...
06/01/2024

کریستیان-پیتر هانلت، کارشناس علوم سیاسی به "دویچلاند فونک"، رادیو سراسری آلمان می‌گوید جمعیت غیرنظامی لبنان به شدت از درگیری‌های بین شبه‌نظامیان حزب‌الله و اسرائیل رنج می‌برد و ترس زیادی در بین مردم لبنان وجود دارد.

درگیری‌های نظامی روزانه بین حزب‌الله لبنان و اسرائیل به تخلیه ۶۰ هزار اسرائیلی از شمال این کشور منجر شده است. کارشناس بنیاد "برتلسمان" گفت ۸۰ هزار لبنانی نیز از جنوب این کشور به شمال گریخته‌اند.

این کارشناس تاکید می‌کند، حزب‌الله یک "بازیگر قوی و غیرقابل پیش‌بینی" است، اما کشته شدن العاروری، نایب رئیس حماس آن هم در قلب منطقه حضور حزب‌الله در بیروت نشان داد که از نظر نظامی در سطحی پایین‌تری از اسرائیل قرار دارد.

سردار تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه و سردار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران در مراسم الحاق ناو "ابومهدی" و ۱۰۰ ...
06/01/2024

سردار تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه و سردار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران در مراسم الحاق ناو "ابومهدی" و ۱۰۰ شناور موشک‌انداز دیگر به نیروی دریایی سپاه کشورهای منطقه را تهدید کردند.

تنگسیری گفت ناو ابومهدی ۳۷ گره دریایی سرعت دارد و قادر است ۲ هزار مایل دریایی دریانوردی داشته باشد.

این مقام سپاه افزود: «زمین‌ها و امکانات خود را هم فروخته‌ایم تا این محصولات تولید شود و در مقابل دشمن دستمان خالی نباشد.»

سردار حسین سلامی هم در این مراسم در سخنانی تاکید کرد "در دریا باید صحنه جنگ را ما تعیین کنیم".

مقامات سپاه در ارتباط با "صحنه جنگ در دریا" توضیح بیشتری نداده‌اند.

اما اخیرا یک ائتلاف بین‌المللی دریایی در منطقه به رهبری آمریکا و با مشارکت دست‌کم ۲۰ کشور جهان برای مقابله با حملات حوثی‌های که از طرف ایران حمایت می‌شوند در دریای سرخ ایجاد شده است.

حوثی‌های شیعه در یمن تا کنون ۲۴ بار به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ حمله کرده‌اند. جمهوری اسلامی هم به گفته وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون اخیرا مستقیم به سوی یکی کشتی حامل مواد شیمیایی در اقیانوس هند حمله کرده است.

با این حال این اولین بار است که سران سپاه مستقیما و یه صراحت نیروی دریایی کشورهای منطقه را تهدید می‌کنند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا شامگاه جمعه ۱۵ دی (۵ ژانویه) وارد فرودگاه استانبول شد.خبرگزاری آناتولی ترکیه گزارش...
06/01/2024

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا شامگاه جمعه ۱۵ دی (۵ ژانویه) وارد فرودگاه استانبول شد.

خبرگزاری آناتولی ترکیه گزارش داده است نخستین مقصد سفر دوره‌ای بلینکن برای بررسی تحولات جنگ در غزه از ترکیه آغاز شده است. به گزارش رسانه‌های ترکیه وزرای امور خارجه دو کشور روز شنبه ۱۶ دی (۶ ژانویه) در استانبول، درباره "حملات اسرائیل به غزه، مسائل منطقه‌ای و روابط دوجانبه" گفت‌وگو می‌کنند.

این چهارمین دور از سفر بلینکن از آغاز نبردهای غزه، به منطقه است و این بار او با مقامات ۹ کشور از جمله اردن، قطر، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، اسرائیل و مصر ملاقات خواهد کرد. بلینکن در ادامه سفر خود به کرانه باختری رود اردن نیز می‌رود.

محورهای اصلی گفتگوی بلینکن با مقامات این کشورها کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان غزه، آزادی گروگان‌های باقیمانده اسرائیلی، جلوگیری از گسترش دامنه تنش در خاورمیانه و ممانعت از حملات حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ است.

بنا بر اعلام معاون درمان وزارت بهداشت ایران تنها در شش ماه اول سال جاری در ایران، ۲۶۰۰ "مرکز غیرمجاز" پلمب شده است. سعید...
06/01/2024

بنا بر اعلام معاون درمان وزارت بهداشت ایران تنها در شش ماه اول سال جاری در ایران، ۲۶۰۰ "مرکز غیرمجاز" پلمب شده است.

سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت ایران از دلایل پلمب این مراکز به نداشتن مجوز اشاره کرده و گفته است، مراکز زیبایی متخلف به دادسرا و دادگاه، تعزیرات و نظام پزشکی معرفی خواهند شد.

بنا بر اعلام این مقام مسئول یکی دیگر از دلایل بسته شدن این مراکز، دخالت موسسان آنها در امور پزشکی بوده است.

کریمی با انتقاد از اینکه جریمه این افراد حداکثر ۵ میلیون تومان است، گفت: «در کجای دنیا کسی که پزشک نیست و در امور پزشکی دخالت می‌کند با ۵ میلیون تومان جریمه شده و بعد رها می‌شود.»

معاون درمان وزارت بهداشت ایران خواستار "مجازات‌های بازدارنده" بیشتر برای موسسان این مراکز شده است.

06/01/2024

برخی رسانه‌های داخلی ایران، از نقص تدابیر امنیتی در چهارمین سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی در #کرمان و بی‌توجهی به حفظ جان مردم انتقاد کرده‌اند. طبق گزارش‌های منتشر شده، فقدان حلقه‌های امنیتی تا حدی بوده که امکان انفجار دوم به فاصله کوتاهی برای بمب‌گذار فراهم بوده و مانع امنیتی بر سر راه او وجود نداشته است. رسانه‌های داخلی می‌گویند، مسئولان مراسم به مردم وحشت‌زده گفته‌اند که انفجار اول حاصل انفجار کپسول گاز بوده که دومین انفجار نیز رخ می‌دهد.
باوجود اینکه حکومت ایران حضور فرامرزی خود و هزینه‌های آن را تأمین امنیت مردم در داخل عنوان می‌کند، ناتوانی از تأمین امنیت در یک مراسم کاملا حکومتی تا کنون ۹۱ کشته داشته است.

حزب‌الله لبنان صبح روز شنبه ۱۶ دی (۶ ژانویه) اعلام کرد بیش از ۶۰ موشک به پایگاه نظامی "مرون" اسرائیل شلیک کرده است. شبه‌...
06/01/2024

حزب‌الله لبنان صبح روز شنبه ۱۶ دی (۶ ژانویه) اعلام کرد بیش از ۶۰ موشک به پایگاه نظامی "مرون" اسرائیل شلیک کرده است. شبه‌نظامیان متحد حماس گفتند این اقدام به عنوان بخشی از "واکنش اولیه به ترور العاروری" معاون دفتر سیاسی حماس بوده است.

ارتش اسرائیل نیز روز شنبه شلیک حدود ۴۰ موشک پرتاب شده از خاک لبنان را شناسایی کرده است. ارتش گفته است که این حادثه اندکی پس از آن اتفاق افتاده که نیروهای اسرائیلی به برخی سامانه‌های پرتاب موشک حزب‌الله حمله کرده است.

به دنبال حمله موشکی حزب‌الله آژیر صدای آژیر خطر در شهرها و روستاهای شمال اسرائیل و سپس در بلندی‌های جولان تحت اشغال اسرائیل به صدا درآمده است.

دو طرف تا کنون درباره تلفات جانی و مالی گزارشی منتشر نکرده‌اند.

تنش میان اسرائیل و لبنان پس از کشته شدن صالح العاروری، نایب‌رئیس دفتر سیاسی حماس در بیروت شدت پیدا کرده است. نجیب میقاتی، نخست‌وزیر موقت لبنان در بیانیه‌ای کشته شدن العاروری را "جنایت جدید اسرائیل" خوانده بود و هشدار داد که این کشور قصد دارد، لبنان را به مرحله جدیدی از رویارویی بکشاند.

دولت لبنان از حزب‌الله خواسته بود که نسبت به کشته شدن العاروری خویشتن‌دار نشان دهد.

حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله ولی در واکنش به کشته شدن معاون دفتر سیاسی حماس گفت که حزب‌الله سکوت نخواهد کرد.

سازمان عفو بین‌الملل ضمن هشدار درباره خطر اعدام قریب‌الوقوع  ، معترض بازداشتی اهل  #ایذه، از علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری ا...
06/01/2024

سازمان عفو بین‌الملل ضمن هشدار درباره خطر اعدام قریب‌الوقوع
، معترض بازداشتی اهل #ایذه، از علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی خواسته که حکم اعدام این معترض را سریعاً لغو کند.

عفوبین الملل با تنظیم نامه‌ای برای ارسال به رئیس قوه قضاییه، از کاربران خواسته با واژگان خود و یا استفاه از همین نامه از پیش تنظیم شده برای محسنی اژه‌ای نامه‌ای ارسال کنند و آزادی هرچه سریعتر کورکور را خواستار شوند.

خانواده عباس کورکوری معروف به "مجاهد کورکور" ۳ دی ماه از تایید حکم اعدام برای فرزندشان در دیوان عالی کشور اطلاع پیدا کردند.

در پی آن موجی از درخواست‌ها برای توقف اعدام این مرد در شبکه‌های اجتماعی از سوی اعضای خانواده کورکوری و کاربران به راه افتاد.

قوه قضائیه اتهامات عباس کورکوری را "محاربه از طریق کشیدن سلاح به قصد جان مردم، ارعاب و افساد فی الارض از طریق ارتکاب جنایت به وسیله تیراندازی با سلاح جنگی، اخلال در نظم، ایجاد خسارت عمده به تمامیت جسمانی منتج به شهادت ۷ شهروند از جمله و ایراد خسارت عمده به اموال عمومی و خصوصی، تشکیل گروه باغی و عضویت در آن به قصد قیام مسلحانه علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران" عنوان کرده است.

کورکور به قتل همشهریانش از جمله کیان پیرفلک، کودک ۹ ساله ایذه‌ای در جریان اعتراضات سراسری ۲۵ آبان در این شهر متهم شده است.

خانواده‌های دادخواه از جمله پیرفلک بارها اعلام کرده‌اند "ماموران سرکوب حکومت" را عامل کشتار فرزندانشان می‌دانند و اتهام‌زنی به همشهریانشان را "دروغین" می‌دانند.

Adresse

فارسی
Bonn
53117

Telefon

+492284294836

Webseite

https://t.me/dw_farsi

Benachrichtigungen

Lassen Sie sich von uns eine E-Mail senden und seien Sie der erste der Neuigkeiten und Aktionen von DW فارسی erfährt. Ihre E-Mail-Adresse wird nicht für andere Zwecke verwendet und Sie können sich jederzeit abmelden.

Service Kontaktieren

Nachricht an DW فارسی senden:

Videos

Teilen


Andere Medien- und Nachrichtenunternehmen in Bonn

Alles Anzeigen