Cezar Carp: fotografie, video, documentare și tutoriale

Cezar Carp: fotografie, video, documentare și tutoriale Editare video, tipărire fotografii, realizator de reportaje, documentare și tutoriale, reparații pc.

26/12/2024

Cetățenii din orașul Přimda, Republica Cehă aduc laudă Domnului nostru Isus Cristos. Pe parcursul acestui video veți auzi cele mai frumoase cântări cehe de Crăciun. Vizionare plăcută, sărbători fericite și anul care va veni să vă aducă sănătate, realizări și viață lungă!

Capela Fecioarei Maria situată lângă drumul care duce la Castelul Přimda, a fost construită de construită în anul 1852 ș...
23/12/2024

Capela Fecioarei Maria situată lângă drumul care duce la Castelul Přimda, a fost construită de construită în anul 1852 și a fost restaurată în 1993.
Pe vârful muntelui este castelul Přimda, construit în 925, dar izvoarele istorice îl menționează doar la începutul secolului al XII-lea, acum aflat în stare de ruine.
Accesul la ruine este liber, dar întrarea în interiorul castelului este blocată. Cu toate acestea, vizitarea acestor obiective turistice merită efortul. Veți vedea cele unele dintre mai vechi locuri din istoria Republicii Cehe.

BISERICA Sf. APOLONIA, situată la câțiva kilometri sud de orașul Přimda, districtul Tachov, regiunea Plzeň Cehia, a fost...
18/12/2024

BISERICA Sf. APOLONIA, situată la câțiva kilometri sud de orașul Přimda, districtul Tachov, regiunea Plzeň Cehia, a fost construită în anul 1670 în stil baroc timpuriu după planurile lui Jiří Maxmilián din Lindel. La sfârșitul secolului al XIX-lea, biserica a fost avariată de un incendiu devastator. Structura originală, bolțile și cadrele ferestrelor s-au păstrat până astăzi.
Inițial aici a fost o capelă, menționată pentru prima dată în anul 1580 și dedicată sfintei Apolonia. Se spune că aici este un izvor cu apa căruia se vindecau în mod miraculos oamenii care sufereau de boli oculare.
Biserica a fost îngrijită de doi pustnici. În secolul al XIX-lea, faima locului a scăzut, iar din anul 1938 s-au săvârșit liturghiile în aer liber, deoarece biserica nu mai putea fi folosită și a fost abandonată complet înainte de anul 1960.
În anul 2007, ruinele sale au fost declarate monument de patrimoniu cultural.

COTONEASTER DAMMERI este un arbust din încrengătura Streptophyta, clasa Equisetopsida, subclasa Magnoliidae, familia Ros...
18/12/2024

COTONEASTER DAMMERI este un arbust din încrengătura Streptophyta, clasa Equisetopsida, subclasa Magnoliidae, familia Rosaceae și crește în principal în zona temperată.
Aria nativă a acestei specii este China Centrală.
A fost introdus în următoarele țări și teritorii: Austria, Belgia, Columbia Britanică, Cehia, Slovacia, Germania, Marea Britanie, Italia, Noua Zeelandă de Nord, Norvegia, Suedia, Elveția și Washington.

În așteptarea sărbătorilor de iarnă La noi în Přimda, Cehia, bradul este pregătit, avem și un pic de zăpadă, deci îndepl...
13/12/2024

În așteptarea sărbătorilor de iarnă
La noi în Přimda, Cehia, bradul este pregătit, avem și un pic de zăpadă, deci îndeplinim din punct de vedere tehnic condițiile necesare pentru ca Moș Crăciun să ne viziteze! Dorim să ne aducă sănătate, putere de muncă și realizări. Voi ce doriți să vă aducă Moșul?
O să îmi spuneți în comentarii! Până atunci vă doresc o seară relaxantă și un weekend relaxant!

04/11/2024

Salut tuturor! 🌟 Mă poţi susţine trimiţând Stele - acestea mă ajută să câştig bani pentru a crea în continuare conţinut care îţi place.

De fiecare dacă când vezi pictograma Stele, îmi poţi trimite Stele!

O săptămână în care să ne bucurăm cu toții de roadele și culorile toamnei, și să fim alături, dacă nu se poate fizic, mă...
28/10/2024

O săptămână în care să ne bucurăm cu toții de roadele și culorile toamnei, și să fim alături, dacă nu se poate fizic, măcar cu inima și sufletul!

Această plantă este cunoscută sub mai multe denumiri populare cm ar fi:  conduraș, condurul-doamnei, caneluță, colțunaș...
27/10/2024

Această plantă este cunoscută sub mai multe denumiri populare cm ar fi: conduraș, condurul-doamnei, caneluță, colțunaș, nemțoaică, năsturaș.
Denumirea științifică este Tropaeolum majus.
Face parte din familia Tropaeolaceae, originară din America de Sud din zona Munților Anzi, fiind întâlnită din Bolivia până în Columbia.
Este o plantă anuală agățătoare, care ajunge la o înălțime de până la 2 metri.
Frunzele sunt mari, aproape circulare, având un diametru cuprins între 3 și 15 centimetri, iar florile sunt galbene, roșii sau portocalii și sunt asimetrice, au 5 petale, 8 stamine și un diametrul cuprins între 2,5 și 6 centimetri.
Fructele au 2 centimetri lungime, sunt tri-segmentate, fiecare segment cuprinzând o sămânță cu o lungime cuprinsă între 1 și 1,5 centimetri.
În România este cultivată ca plantă ornamentală.
Frunzele și fructele pot fi folosite în scop culinar. Frunzele pot fi folosite în salate, având un gust piperat.
Semințele sunt de asemenea comestibile și pot fi folosite ca substitut pentru capere.

Weekend relaxant alături de cei dragi!
19/10/2024

Weekend relaxant alături de cei dragi!

Capul călugărului tomnatic, este o plantă cunoscută sub denumirea științifică Scorzoneroides autumnalis.Aria nativă a ac...
17/10/2024

Capul călugărului tomnatic, este o plantă cunoscută sub denumirea științifică Scorzoneroides autumnalis.
Aria nativă a acestei specii este din Europa până în Siberia și Caucaz.
Este o plantă perenă și crește în principal în zonele cu climat temperat.
Vă doresc o seară relaxantă în care aroma florilor de toamnă să vă răsfețe sufletul!

Această plantă este cunoscută sub denumirile populare de pensula diavolului și vulpe şi puiul, dar denumirea științifică...
16/10/2024

Această plantă este cunoscută sub denumirile populare de pensula diavolului și vulpe şi puiul, dar denumirea științifică este Pilosella aurantiaca.
Aria nativă a acestei specii este Europa. Este o plantă perenă și crește în principal în zonele cu climat temperat.
Pilosella aurantiaca este o plantă perenă care s-a răspândit rapid în America de Nord după introducerea sa ca plantă ornamentală sau contaminarea semințelor de pășune din aria sa nativă din Europa. Deși se știe că este o buruiană nocivă în altă parte, ea continuă să fie disponibilă ca plantă ornamentală de grădină, și prin urmare, este probabil să se răspândească în continuare.
Este un invadator nedorit din cauza competitivității sale, a producției prolifice de semințe, și a creșterii viguroase, lucruri care duc la o schimbare drastică a vegetației, scăderea cantității de furaje și pierderea biodiversității.
Toate speciile de Hieracium/Pilosella nu pot fi introduse în Australia și Noua Zeelandă.

Săptămâna care abia a început să vă aducă numai realizări și bucurii!
13/10/2024

Săptămâna care abia a început să vă aducă numai realizări și bucurii!

Vă doresc un weekend relaxant, oriunde vă aflați!
11/10/2024

Vă doresc un weekend relaxant, oriunde vă aflați!

Trifolium pratense sau trifoiul roșu este o plantă perenă erbacee cu flori din familia fasolei, Fabaceae. Este originară...
08/10/2024

Trifolium pratense sau trifoiul roșu este o plantă perenă erbacee cu flori din familia fasolei, Fabaceae.
Este originară din Lumea Veche, dar a fost plantată și naturalizată în multe alte regiuni.
Crește până la o înălțime de 80 de centimetri și are frunze trifoliate.
Florile sunt de culoare roz închis, dispuse într-o inflorescență densă cu diametrul cuprins între 12 și 15 milimetri, și sunt vizitate în cel mai frecvent de bondari.
Datorită frumuseții sale, este folosit ca plantă ornamentală.
Florile și frunzele trifoiului roșu sunt comestibile și pot fi adăugate ca garnituri la orice fel de mâncare.
Florile sunt adesea folosite pentru a face jeleuri.
Uleiul esențial din florile trifoiului roșu poate fi extras, și parfumul său unic este folosit în aromoterapie.
Este cultivat pe scară largă ca plantă furajeră, și apreciată pentru faptul că fixează azotul, lucru care crește fertilitatea solului.
Natura perenă a lui Trifolium pratense oferă o creștere susținută și sigură.
Fiind bogat în proteine, constituie hrană pentru animalele sălbatice, inclusiv căprioare și iepuri.
În medicina alternativă, trifoiul roșu este promovat ca tratament pentru o varietate de boli, inclusiv simptomele provocate de menopauză, tuse, tulburări ale sistemului limfatic și o varietate de tipuri de cancer. Există unele dovezi că ar putea reduce frecvența bufeurilor la femeile aflate la menopauză, dar nu există dovezi clare că ar aduce vreun beneficiu în prevenirea sau tratarea cancerului sau a oricăror alte boli.

Această floare este denumită în România Poala Sfintei Mării, iar în Republica Moldova este denumită popular Steluță Belg...
07/10/2024

Această floare este denumită în România Poala Sfintei Mării, iar în Republica Moldova este denumită popular Steluță Belgia-Nouă. Denumirea științifică este: Symphyotrichum novi-belgii.
Denumirea latină nu se referă la Belgia, ci la New Netherland, o provincie colonială care exista în secolul al XVII-lea în vecinătatea New York-ului.
Aria nativă a acestei specii este de la Estul Canadei până în zona New York.
A fost adusă în cea mai mare parte a Europei, Asia de Vest, Orientul Îndepărtat al Rusiei, Coreea, și Australia.
Este o plantă perenă și crește în principal în în zonele cu climat temperat.

Salutări din Cehia și vă doresc o săptămână în toate dorințele să vi se îndeplinească!
06/10/2024

Salutări din Cehia și vă doresc o săptămână în toate dorințele să vi se îndeplinească!

Bună dimineața și o zi cu mult soare în suflet!
02/10/2024

Bună dimineața și o zi cu mult soare în suflet!

Adresa

Lipová 202
Primda
34806

Telefon

+420723842353

Internetová stránka

https://patreon.com/CezarCarp

Upozornění

Buďte informováni jako první, zašleme vám e-mail, když Cezar Carp: fotografie, video, documentare și tutoriale zveřejní novinky a akce. Vaše emailová adresa nebude použita pro žádný jiný účel a kdykoliv se můžete odhlásit.

Kontaktujte Společnost

Pošlete zprávu Cezar Carp: fotografie, video, documentare și tutoriale:

Videa

Sdílet

Kategorie