Müjde Kıbrıs

Müjde Kıbrıs Ruhsal Dünyanıza Müjde Getiren Sayfa

Öncelikle bu kullanılan kelimelerin kökenine ve tarihçesine bir bakalım. Örneğin, “Tanrı” kelimesi nasıl ortaya çıkmış v...
06/03/2023

Öncelikle bu kullanılan kelimelerin kökenine ve tarihçesine bir bakalım. Örneğin, “Tanrı” kelimesi nasıl ortaya çıkmış ve ilk ortaya çıktığında neyi ifade etmiştir?
Tanrı sözcüğü Türkçe‘dir ve kökeni Tengri’dir. Arapça kökenli Allah adından farklı olarak, cins isimdir. Bu kelimenin Arapça‘daki karşılığı, ”İlah“tır. Büyük yaratıcı, her şeye kadir olan yaratıcı, olağanüstü güç ve kudret sahibi anlamlarına gelmektedir. Orhun Yazıtları‘nda rastlanan Gök Tanrı ve benzeri ifadeler, Türk dinsel inancında görülebilen, Allah benzeri özel isimlerdir.
ne yazık ki gelen yorumların çoğu, “Tanrı değil efendim, Allah diyeceksin” şeklinde olmuştur. Ben bu yorumları yazan arkadaşları anlamıyorum. Sadece bu noktaya nasıl takılır kalır bir insan?
Ben Müslüman arkadaşlarımı teşvik etmek isterim ki, bu tür şeylere takılmak yerine; Allah’ı anlatan, açıklayan şeylere odaklansınlar. O’nu daha çok tanımak istesinler.

06/02/2023
03/02/2023
Cinler ve ruh kılavuzları, efendileri İblis’in denetimindedir. Tanrı’nın egemenliğini engellemek için insanları yalanlar...
03/02/2023

Cinler ve ruh kılavuzları, efendileri İblis’in denetimindedir. Tanrı’nın egemenliğini engellemek için insanları yalanlar ve hileler yaymaları için insanları etkilerler. İnsanın bilerek kendisini cinlerin işine açması kötü bir şeydir. “Aranızda oğlunu ya da kızını ateşte kurban eden, falcı, büyücü, muskacı, medyum, ruh çağıran ya da ölülerin ruhlarına danışan kimse olmasın. Çünkü RAB bunları yapanlardan tiksinir” (Yasa’nın Tekrarı 18:10-12a).
Bir insanın hayatına cinlerin ya da şeytanların girme yollarından bazıları, falcılık, transendental meditasyon, kafasında canlandırma, ruh çağırarak fala bakma, büyücülük ve uyuşturucu alımıdır. Bütün bunlar, inanlılara uzak durmaları öğütlenen etkinliklerdir. Bunun yerine, bizim Kutsal Ruh’la, İsa Mesih’ten gelen sevgiyle, sevinçle ve yaşam doluluğuyla dolmamız gerekmektedir. “Çünkü savaşımız insanlara karşı değil, yönetimlere, hükümranlıklara, bu karanlık dünyanın güçlerine, kötülüğün göksel yerlerdeki ruhsal ordularına karşıdır” (Efesliler 6:12).
İsa Mesih'e iman ederek bunlardan kurtulabiliriz! Bunun hakkında daha fazla bilgi edinmek için veya hediye incil almak için bize ulaşınız.

01/02/2023

Kader konusu açıldığında aklımıza ilk gelen şeyler, çektiğimiz acılar ve başımıza gelen olaylardır. Bu doğrultuda Kutsal...
31/01/2023

Kader konusu açıldığında aklımıza ilk gelen şeyler, çektiğimiz acılar ve başımıza gelen olaylardır. Bu doğrultuda Kutsal Kitap’ta kader konusunu irdelediğimizde ise Tanrı’nın bizi sürekli olarak yaptığımız işler ve aldığımız kararlar konusunda uyardığını görüyoruz.

Çoğu zaman Kutsal Yazılar kaderden bahsettiğinde, aslında insanların kendi üzerlerine getirdikleri yargıdan bahseder: “Çünkü bedende yaşarken gerek iyi gerek kötü, yaptıklarımızın karşılığını almak için hepimiz Mesih’in yargı kürsüsü önüne çıkmak zorundayız.” (2. Korintliler 5:10)

Adem’in ilk günahından bu yana yozlaşma giderek artmıştır ve bu yüzden ölüm bizde egemenlik sürmektedir. Dünya Tanrı’dan kopmuş ve Şeytan’ın ellerine düşmüştür. Bu yüzden dünyada hastalıklar, musibetler, sıkıntılar ve ölüm vardır.

Tanrı kutsal ve egemen olandır. Tanrı’yı iyi bir şekilde anlamalı, O’na karşı olan sorumluluklarımızı iyi idrak etmeliyiz. İrademiz olduğunu ve iyiyi ya da kötüyü seçmekte özgür olduğumuzu iyi biliyoruz. Ama özgürlük benliğe sebep olmamalıdır (Galatyalılar 5:13). Tanrı’nın hayatlarımız için amaçları vardır. Tanrı’yı hoşnut edecek iş O’nun gönderdiği Mesih İsa’ya iman etmemizdir (Yuhanna 6:29). Kutsal Kitap bizi iman etmeye çağırır (Yuhanna 20:27, Elçilerin İşleri 16:31, 19:4). İman etmek bir irade işidir. Kendi irademizle Tanrı’nın lütfuna adım atarız. Tanrı bizi şeytanın egemenliğinden alır ve kendi egemenliğine koyar. Tanrı’nın elini hayatlarımızda her zaman hissederiz. Artık kaderimizin ne olduğunu, sonumuzun ne olacağını biliyoruzdur.

”Müjde, İyi haber, İncil” bu kelimelerin hepsi aynı manaya gelir ve Kutsal Kitap’ın Yeni Ahit (İncil) bölümünde sıkça ku...
30/01/2023

”Müjde, İyi haber, İncil” bu kelimelerin hepsi aynı manaya gelir ve Kutsal Kitap’ın Yeni Ahit (İncil) bölümünde sıkça kullanılır. Hatta dilimizde Yeni Ahit bölümüne komple İncil adı verilmiştir.
Bu Müjde'nin ne olduğunu öğrenmek için bizimle iletişime geçin.

İncil’de «Ruh'un ürünüyse sevgi, sevinç, esenlik, sabır, şefkat, iyilik, bağlılık, yumuşak huyluluk ve özdenetimdir. Bu ...
30/01/2023

İncil’de «Ruh'un ürünüyse sevgi, sevinç, esenlik, sabır, şefkat, iyilik, bağlılık, yumuşak huyluluk ve özdenetimdir. Bu tür nitelikleri yasaklayan yasa yoktur.» (Galatyalılar 5:22-23) yazar. Bu meyveleri yaşamında sergileyenlere ne mutlu! İncil’de bunu kendiniz okumak istiyorsanız size İncil hediye edebiliriz. Bunun için bizimle Messenger veya WhatsApp aracılığıyla iletişime geçmeniz yeterli.

Bazıları Kutsal Ruh’u mistik bir güç olarak görür. Başkaları Kutsal Ruh’u, Tanrı’nın Mesih’i izleyenlere sağladığı kişis...
30/01/2023

Bazıları Kutsal Ruh’u mistik bir güç olarak görür. Başkaları Kutsal Ruh’u, Tanrı’nın Mesih’i izleyenlere sağladığı kişisel olmayan güç olarak algılar. Kutsal Kitap, Kutsal Ruh’un kimliği hakkında ne der? Basitçe söylemek gerekirse Kutsal Kitap, Kutsal Ruh’un Tanrı olduğunu söyler. Kutsal Kitap bize ayrıca Kutsal Ruh’un ilahi bir Kişi, aklı, duyguları ve iradesi olan bir varlık olduğunu da söyler.

Kutsal Ruh’un Tanrı olduğu gerçeği, Elçilerin İşleri 5:3-4 dahil, birçok Kutsal Kitap ayetinde açıkça görülür. Bu ayette Petrus Hananya’yı neden Kutsal Ruh’a yalan söylediği konusunda sorgular ve ona, “Sen insanlara değil, Tanrı'ya yalan söylemiş oldun” der. Bu ayet, Kutsal Ruh’a karşı yalan söylemenin Tanrı’ya karşı yalan söylemek olduğunun açık bir bildirisidir. Kutsal Ruh’un Tanrı olduğunu ayrıca O, Tanrı’nın özelliklerine sahip olduğu için de bilebiliriz. Örneğin, Tanrı’nın her yerde birden oluşu Mezmurlar 139:7-8’de görülür: “Nereye gidebilirim senin Ruhun'dan, nereye kaçabilirim huzurundan? Göklere çıksam, oradasın, ölüler diyarına yatak sersem, yine oradasın.” Bundan sonra 1 Korintliler 2:10-11’de Kutsal Ruh’un her şeyi bilmesi özelliğini görüyoruz: “Oysa Tanrı Ruh aracılığıyla bunları bize açıkladı. Çünkü Ruh her şeyi, Tanrı'nın derin düşüncelerini bile araştırır. İnsanın düşüncelerini, insanın içindeki ruhundan başka kim bilebilir? Bunun gibi, Tanrı'nın düşüncelerini de Tanrı'nın Ruhu'ndan başkası bilemez.”

Kutsal Ruh’un aklı, duyguları ve iradesi olduğundan O’nun gerçekten de ilahi bir Kişi olduğunu bilebiliriz. Kutsal Ruh düşünür ve bilir (1 Korintliler 2:10). Kutsal Ruh kederlendirilebilir (Efesliler 4:30). Kutsal Ruh bizim için duada aracılık eder (Romalılar 8:26-27). Tanrı’nın isteğine göre kararlar verir (1 Korintliler 12:7-11). Kutsal Ruh Tanrı’dır, Üçlü Birlik’in üçüncü Kişisi’dir. Kutsal Ruh, Tanrı olarak gerçekten de İsa’nın O’nun olacağını vaat ettiği şekilde Tesellici ve Danışman işlevini yerine getirebilir (Yuhanna 14:16, 26, 15:26).
Kutsal Ruh’u İsa Mesih’i Kurtarıcımız olarak kabul ettiğimiz an aldığımızı çok açık bir şekilde öğretmiştir. Birinci Korintliler 12:13 şöyle bildirir: “İster Yahudi ister Grek, ister köle ister özgür olalım, hepimiz bir beden olmak üzere aynı Ruh'ta vaftiz edildik ve hepimizin aynı Ruh'tan içmesi sağlandı.” Romalılar 8:9 bize, bir insan Kutsal Ruh’a sahip değilse, onun Mesih’e ait olmadığını söyler: “Ne var ki, Tanrı'nın Ruhu içinizde yaşıyorsa, benliğin değil, Ruh'un denetimindesiniz. Ama içinde Mesih'in Ruhu olmayan kişi Mesih'in değildir.“ Efesliler 1:13-14 bizlere Kutsal Ruh’un iman edenler için kurtuluşun mührü olduğunu öğretir: “Gerçeğin bildirisini, kurtuluşunuzun Müjdesi'ni duyup O'na iman ettiğinizde, siz de vaat edilen Kutsal Ruh'la O'nda mühürlendiniz. Ruh, Tanrı'nın yüceliğinin övülmesi için Tanrı'ya ait olanların kurtuluşuna dek mirasımızın güvencesidir.”

Dünya neden böyle bir yerNeden bu dünyada doğdum,Yaşam amacım nedir,Bu soruyu kendine soruyorsan belki olduğun yerden me...
30/01/2023

Dünya neden böyle bir yer
Neden bu dünyada doğdum,
Yaşam amacım nedir,

Bu soruyu kendine soruyorsan belki olduğun yerden memnun değilsin.
Ama İncil bu soruların cevaplarını bize veriyor.
Bizler Tanrı’nın dünyayı yönetmek ve Kendisiyle paydaşlık etmek üzere yaratmış olduğu kişileriz (Yaratılış 1:27-28; 2:15). 2). Bizler Tanrı’ya karşı günah işledik ve bütün dünyayı bir lanete tabi kıldık (Yaratılış 3). 3) Tanrı’nın Kendisi dünyayı, Oğlu İsa Mesih’in sunduğu kurban aracılığıyla kurtardı (Yaratılış 3:15; Luka 19:10) ve bir gün yaratılışı eski kusursuz durumuna kavuşturacaktır (Yeşaya 65:17-25). Bir Hristiyan dünya görüşü bizleri ahlaksal mutlaklara, mucizelere, insanın değer ve onuruna ve kurtuluş olasılığına inanmaya yöneltir.

Bir dünya görüşünün kapsamlı olduğunu hatırlamak önemlidir. Dünya görüşü, paradan ahlaka, politikadan sanata hayatın her alanını etkiler. Gerçek Hristiyanlık, kilisede kullanılacak bir dizi düşünceden daha fazlasıdır. Kutsal Kitap’ta öğretildiği şekliyle Hristiyanlık bir dünya görüşüdür. İsa Kendisinin, “yol, gerçek ve yaşam” olduğunu bildirmiştir (Yuhanna 14:6) ve bunu yaparak da bizim dünyaya bakış açımız haline gelmiştir.

‘Ne yiyeceğiz, ne içeceğiz?’ diye düşünüp tasalanmayın. 30Dünya ulusları hep bu şeylerin peşinden giderler. Oysa Babanız...
30/01/2023

‘Ne yiyeceğiz, ne içeceğiz?’ diye düşünüp tasalanmayın. 30Dünya ulusları hep bu şeylerin peşinden giderler. Oysa Babanız, bunlara gereksinmeniz olduğunu bilir. 31Siz O'nun egemenliğinin ardından gidin, o zaman size bunlar da verilecektir.» (Luka 12:29-31)

Tanrı için en önemli şey, O’nun egemenliğinin ardından gitmemizdir. Bunu nasıl yapacağınız konusunda daha fazla bilgi almak istiyorsanız Messenger veya WhatsApp vasıtasıyla bizimle iletişime geçebilirsiniz!

Günümüzde birçok insan kiliseyi bir bina olarak algılar. Kutsal Kitap’ın kilise anlayışı bu değildir. “Kilise” sözcüğü, ...
30/01/2023

Günümüzde birçok insan kiliseyi bir bina olarak algılar. Kutsal Kitap’ın kilise anlayışı bu değildir. “Kilise” sözcüğü, “topluluk” ya da “çağrılmış olanlar” olarak tanımlanan Grekçe ekklesia sözcüğünden gelir. “Kilise”nin kök anlamı, bir bina değil, insanlardır.
Kilise, Mesih’in bedenidir, Mesih de bu bedenin başıdır. Efesliler 1:22-23, “Her şeyi ayakları altına sererek O'na bağımlı kıldı. O'nu her şeyin üzerinde baş olmak üzere kiliseye verdi. Kilise O'nun bedenidir, her yönden her şeyi dolduranın doluluğudur” der. Mesih’in bedeni, Pentikost Günü’nden (Elçilerin İşleri bölüm 2) Mesih’in geri dönüşüne kadar İsa Mesih’e iman eden bütün inanlılardan oluşur.
kilise bir bina ya da bir mezhep değildir. Kutsal Kitap’a göre, kilise Mesih’in bedenidir; kurtuluş için İsa Mesih’e iman edenlerin hepsidir (Yuhanna 3:16; 1 Korintliler 12:13).

Günümüzde melekler hakkında Kutsal Kitap’a uymayan birçok görüş vardır. Bazıları, meleklerin ölmüş insanlar olduğuna ina...
30/01/2023

Günümüzde melekler hakkında Kutsal Kitap’a uymayan birçok görüş vardır. Bazıları, meleklerin ölmüş insanlar olduğuna inanır. Diğerleri meleklerin kişisel olmayan güç kaynakları olduğuna inanır. Daha başkaları ise meleklerin varlığını tamamen inkâr eder. Kutsal Kitap’a uygun melekler doktrini anlayışı bu sahte inançları düzeltecektir. Melekler doktrini, bize Kutsal Kitap’ın melekler hakkında ne söylediğini bildirir. Aşağıda melekler doktrinindeki bazı önemli konular yer alır:

Bizim koruyucu meleklerimiz var mı? İyi meleklerin inanlıları korumaya, bilgi vermeye, insanlara yol göstermeye yardım ettiği ve genel olarak Tanrı’nın çocuklarına hizmet ettikleri kuşkusuzdur.

Kutsal Kitap, melekler hakkında ne der? Melekler, insanlardan farklı bir varlıklar düzenidir. İnsanlar öldükten sonra melek olmazlar. Melekler hiçbir zaman insan olmamışlardır ve olmayacaklardır. İnsanlık gibi, melekleri de Tanrı yaratmıştır.

Melekler erkek mi, kadın mıdır? Kutsal Kitap’ın, melekler hakkında erkek ya da kadın olarak bir cinsiyet desteklediğini söyleyemeyiz. Kutsal Yazılar’da bir meleğin cinsiyetinden söz edildiği her zaman bu erkektir (Yaratılış 19:10,12; Vahiy 7:2; 8:3; 10:7) ve meleklere verilen isimler genelde erkek isimleri sayılan Mikail ve Cebrail’dir.
Rab’bin meleği kimdir / ya da nedir? “Rab’bin meleği”nin kesin kimliği Kutsal Kitap’ta verilmemiştir. Ancak, kimliği konusunda birçok önemli “ipucu” vardır.

Keruvlar nedir? Keruvlar melek midirler? Keruvlar, Tanrı’ya tapınma ve övgü işini yapan meleksel varlıklardır. Tanrı’nın övgülerini ilahi halinde söylemeye ek olarak, ayrıca Tanrı’nın yüceliği ve halkıyla birlikte kalan varlığının gözle görünür hatırlatıcılardır.

Seraflar nedir? Seraflar melek midir? Yeşaya 6. Bölüm, Kutsal Kitap’ın seraflardan kesin bir şekilde söz ettiği tek yerdir. Seraflar (“ateşli, yanan varlıklar”), Yeşaya peygamberin Tanrı’yı tapınakta gördüğü görümle bağlantılı olan meleksel varlıklardır.

Melekler doktrinini doğru bir şekilde anlamak çok önemlidir. Meleklerin tıpkı bizim gibi yaratılmış varlıklar olduğunu anladığımızda, meleklere tapmanın ya da onlara dua etmenin sadece Tanrı’yı, sadece Kendisine ait olan yücelikten yoksun bıraktığını anlarız. Oğlunu bizim için ölmesi üzere gönderen, bizi seven, bizimle ilgilenen ve tapınmamıza tek layık Olan melekler değil, Tanrı’dır.

Melekler doktrini hakkındaki anahtar bir ayet İbraniler 1:14’dür: "Bütün melekler kurtuluşu miras alacaklara hizmet etmek için gönderilen görevli ruhlar değil midir?"

30/01/2023
30/01/2023

Address

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
Nicosia

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Müjde Kıbrıs posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Müjde Kıbrıs:

Share



You may also like