23/12/2024
زنی در بلخ، با ایجاد یک شیرینیسرا زمینهی کار و فراگیری مهارتهای پختوپز شیرینی را به دیگر زنان فراهم کرده است.
صابره امینی، مسئول شیرینیسرای «رها» که پیش از این آرایشگر بوده، میگوید که پس از بستهشدن آرایشگاهها به کار در بخش تولید شیرینی رو آورده است. «با بستهشدن آرایشگاهها، شاگردانم شغل چندین سالهی شان را از دست دادند و بیکار شدند؛ تلاش کردم و این شیرینیسرا را ایجاد کردم؛ اکنون شاگردانم دوباره به کار مصروف شدند.»
امینی، میافزاید که روزانه در این شیرینیسرا گونههای کیک، کلچه، بولانی، سمبوسه، خجور و گوش فیل، تولید میشود.
مسئول شیرینیسرای رها، میگوید که دو هزار و ۵۰۰ افغانی را در این بخش سرمایهگذاری کرده و اکنون سرمایهاش به پنج هزار دالر رسیده است. «روزهایی بود که طلاهایم را فروختم؛ چون نمیخواستم در خانه بیکار باشم؛ مسئولیت خانوادهام بر دوشم بود و مجبور بودم هزینهی زندگی آنها را تأمین کنم؛ شوهرم بیکار بود.»
صابره امینی، میافزاید که در این شیرینیسرا زمینهی یادگیری مهارتهای پختوپز شرینی را به دختران بازمانده از آموزش فراهم کرده است.
تبسم امیری، یکی از کارمندان این شیرینیسرا، میگوید که با کار در این شیرینیسرا تلاش دارد نیازهای خانوادهاش را رفع کند. او میافزاید: «وقتی مکتب و آرایشگاه رفته نتوانستم، خیلی بیمار و گوشهگیر شدم؛ حالا که در این جا کار میکنم، خیلی خوب میگذرد و کار را هم یاد میگیرم.»
هدیه افضلی، دیگر کارمند شیرینیسرای رها، میگوید:«پس از بستهشدن آرایشگاهها به کار در این شیرینیسرا رو آوردم؛ یگانه راه برای موفقشدن تلاش است که همه تلاش کنیم و در برابر مشکلات تسلیم نشویم.»
شیرینیسرای رها، بیشترین سفارشهایش را از سوی زنان و خانوادهها دریافت میکند و به هر کارمندش ماهانه هزار و ۵۰۰ افغانی حقوق میپردازد. مسئول این شیرینیسرا، میگوید که تصمیم دارد کارش را گسترش دهد.
منهاز مجیدی، خبرنگار سلاموطندار