Живият свят на България

  • Home
  • Живият свят на България

Живият свят на България Безплатно онлайн списание за природа, лов и риболов

В началото на април, в рамките на Седмицата на гората стартира нашето ново електронно периодично издание “Живият свят на България. Човек и природа, лов и риболов”. Както е видно и от името му, списанието е посветено на каузата на българската природа и ролята на обществото и личността в нейното опазване, на въпросите на лова и риболова. Амбицията на редакционния екип е да поднася на читателите си и

зобилна и обективна информация по всички въпроси на дивия свят, проблемите на екологията и природната среда, взаимоотношенията между човека и природата в различните сфери на икономиката, главно в селското и комуналното стопанство, да запознава читателите с развитието на популациите на дивите животни, с тяхната биология, с местообитанията им и и необходимите мерки за тяхното опазване, научните открития и постижения на българските учени в областта на биологията, ботаниката и други естествени науки, с най-новата информация във всички тези сфери от цял свят, с дейността на отечествени и чуждестранни природазащитни и екологични организации и др.

Списанието се издава от Издателство «Потайниче», а екипът се оглавява от журналистите, които само до преди месеци ръководеха издаването на сп. «Лов и риболов» – Йото Пацов и Дилян Тодоров.

Наслука в празничните дни!
15/12/2023

Наслука в празничните дни!

БГ ЛОВ информира българските ловци кои ще са ловните дни по време на коледните и новогодишните празници през декември. 23 декември 2023 г. - водоплаващ дивеч, групов ло....

13/12/2023

Здравейте, продължавам представянето на новия ми онлайн магазин wildnature.co. В него освен да разгледате авторски фотографии, закупите дигитален файл, снимка отпечатана на фотохартия, готова фото картина и др., ще можете да четете и статии в БЛОГ. В него ще представям преживявания, свързани с пътувания и снимания, лични съвети, теми и мнения свързани с дивата природа. Накратко: ДИВАТА ПРИРОДА НА ФОКУС.
Днес представям първата статия - ГРИВЯЦИ НА ФОКУС.

Надявам се да ви е интересно и всеки да намери нещо за себе си в нея.

Приятно четене и разглеждане на снимки!

https://wildnature.co/articles/article/statia-za-prirodna-fotografia-na-griviaci

#гривяк #гривяци #природа #животни #птици #статия #блог #диваприрода #фотография #снимки

28/09/2023
01/09/2023
08/08/2023

Пречи ли и на кого един фермер, който за 24 години успя да спаси от изчезване старите български породи - каракачански овце, коне и...

03/08/2023
27/05/2023
18/05/2023
04/04/2023

🌳 В България националните и природни паркове, резерватите и защитените територии, заемат едва 5% ❗ от територията на страната.

👉 Имаме нужда от твоята помощ, за да продължим природозащитната ни дейност в страната. ✅ Внесохме 10 предложения за обявяване на нови защитени местности в Стара планина, Златишко-Пирдопската котловина и Родопите, както и по поречието на Марица.

🦅🐻🐐 Ако бъдат одобрени, ще имаме шанса да опазим почти 120 уникални вида животни, които ги обитават.

Подкрепи ни в опазването на дивата природа. 💚
• СТАНИ ЗАКРИЛНИК на дивите животни онлайн 👉 wwf.bg/zakrilnik

25/03/2023
11/02/2023

Die ORIGINAL SEITE für die schönen Dinge im Leben!
Es steht die Natur im Vordergrund!
NUR Fragen

11/02/2023

Най-новите топ 10 класации. Мистерии, загадки, древна история, цивилизации и интересни места.

05/02/2023

"Тази история се случи през лятото. Навън беше топло и свежо. Птиците се събудиха рано и разведриха хората с чудното си пеене. Облякох една рокля и отидох до езерото. ...

30/01/2023

It’s official: Victoria boliviana is the world’s largest giant waterlily. 🎉

The discovery made by Kew and our partners in Bolivia last year now holds the Guinness World Records for:

😱 Largest species of waterlily
🍃 Largest waterlily leaf
📏 Largest undivided leaf

04/01/2023

Address


Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Живият свят на България posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Shortcuts

  • Address
  • Alerts
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Media Company?

Share