על הכוונת

  • Home
  • על הכוונת

על הכוונת בלוג מדיני-ביטחוני על חזון, אסטרטגיה ופרקטיקה

אתמול פורסם גיליון חדש של מערכות  ובו מאמר שלי על התחבולה במלחמת "חרבות ברזל" ברצועת עזה, היכן שיושמה יותר והיכן שפחות. ...
24/09/2024

אתמול פורסם גיליון חדש של מערכות ובו מאמר שלי על התחבולה במלחמת "חרבות ברזל" ברצועת עזה, היכן שיושמה יותר והיכן שפחות. "התחבולה היא הכלי הראשון והבסיסי באומנות המלחמה", קבעו בשעתו חוקרים ומפקדים, והיא נדרשת בכל רמה, טקטית, מערכתית ואסטרטגית.
https://shorturl.at/pi4Oy

17/04/2024

"עד לאחרונה תמרנו כוחות צה"ל ברצועת עזה. בה בעת צריך להתכונן למלחמה בצפון, אם תבוא. הספר אתי מלבנון יצא לאור לפני למעלה משלושה עשורים, אך את עיקר הלקחים ממנו – קרקע, עצמאות הכוחות, בקיאות בספרות המקצועית, פיקוד משימה (ופיקוד מלפנים) ותחבולה – אפשר לקחת למלחמה ברצועת עזה כדי להצליח במלחמה בלבנון".

מאמר חדש מאת סרן (מיל') גל פרל על לקחים ממלחמת לבנון הראשונה ו"חרבות ברזל": www.maarachot.idf.il/28978
Gal Perl Finkel

24/08/2023

אחת הסיבות להצלחת צה"ל "להשיב את המצב לקדמותו" במלחמת יום הכיפורים (חלקית בדרום ויותר מכך בצפון), נעוצה בהפעלה נרחבת ומוצלחת של כוחות המילואים ומכך שצה"ל היה מאורגן באופן שאפשר לו לייצר מענה רלוונטי לאיומים.
במאמר שהוקדש לבחינת מערך המילואים היבשתי מ־73' ל־23' ציינו אל"ם רן פרידמן וסרן (מיל.) גל פרל כי מצב המוכנות והרלוונטיות של מערך המילואים בימינו מלמדת על פערי כשירות, תחושה (שגויה) של חוסר נחיצות וכן, בשל האיום החמור על העורף, על קושי לגייסם במהירות וביעילות.
ועדיין, נוכח האתגר הרב־זירתי נדרש צה"ל לסד"כ יבשתי גדול במיוחד, כלומר לכוחות המילואים, שיאפשר לו להטיל לשדה הקרב מסה בעיתוי בכדי לבצע, לעתים בו־זמנית, מאמצי הגנה והתקפה בזירות השונות. מוטב שאלו יהיו כשירים, מקצועיים ומוכנים מנטלית למשימה.

קישור למאמר בתגובה הראשונה.

16/04/2023

במאמר חדש בגיליון 75 שנות מילואים טען חוקר מרכז דדו גל פרל כי המשבר שמתקיים כיום במערך המילואים היבשתי הוא עמוק ומהותי, ונוגע לארבעה נדבכים שהסערה האחרונה רק "מתיישבת" עליהם:
פיחות מתמשך בכשירותם ומקצועיותם, ערעור שגוי בתפיסת נחיצותם, אתגרים גדולים ביכולת וברצון המשרתים לאזן בין חייהם כאזרחים ושירות המילואים, וכן ראיית הצבא הסדיר, גם היא שגויה, את מערך המילואים כ"ילדי חוץ" שכשירותם נמוכה והם יותר בחזקת בעיה, מאשר פתרון.
ועדיין, צה"ל לא יוכל להכריע במלחמה הבאה ללא כוחות המילואים. האתגר הרב־זירתי, עשוי לחזק את תחושת הנחיצות בקרב משרתי המילואים. הקדשת משאבים לאימונם במיקוד משימתי, תחזק את כשירותם ותחושת המסוגלות שלהם, כמו גם את תחושת המשמעות לשירות המילואים, החיוני לביטחון הלאומי.
קישור למאמר בתגובה הראשונה.

המאמר שכתבנו, תא"ל קובי הלר ואני, על עוצבת הקומנדו יצא בפרינט.כנגד אויביה של ישראל, צבאות הטרור, אין די במהלכי תמרון טור...
29/08/2022

המאמר שכתבנו, תא"ל קובי הלר ואני, על עוצבת הקומנדו יצא בפרינט.
כנגד אויביה של ישראל, צבאות הטרור, אין די במהלכי תמרון טוריים. נדרשים מהלכים סימולטניים בחזית, בעומק ובאגפים, שישבשו את היגיון המגננה של היריב ויכריעו אותו.
מערכות
https://bit.ly/3TrEuUE

18/08/2022
30/07/2022

"בשנים האחרונות כוחות היבשה נדרשו פחות ללחימה בהיקף נרחב ועצים בעימות מוגדר וצברו ניסיון בעיקר בביטחון שוטף. כדי שתעמוד להם היכולת, בסדיר ובמילואים, לקבל החלטות טובות בשדה הקרב, עליהם לעבור אימונים שהמתווה שלהם לא יהיה סגור וסדור באופן המקבע את המתורגל".

תובנות של סרן (מיל') גל פרל פינקל מספרו החדש של אלישיב שמשי קבלת החלטות בשדה הקרב: https://bit.ly/3S54hRT

05/05/2022

"נוכח האופן שבו פועלים אויביה של ישראל, אין אף יחידה או זרוע שיכולות לפעול לבדן כדי להביא לסיום המערכה הבאה בתנאים נוחים לישראל. עוצבת הקומנדו היא הקטר המבצעי של צבא היבשה, במב"ם, בביטחון השוטף ובמלחמה.
מאחר שהעוצבה היא היחידה המכשירה את לוחמי העומק של צה"ל, ייתכן שיש מקום לבחון את הפיכת בית הספר לקומנדו לגוף האמון על הכשרת כל הכוחות המיוחדים והמובחרים הפועלים בעומק".

מאמר חדש וחגיגי של תא"ל קובי הלר וסרן (מיל') גל פרל פינקל על עוצבת הקומנדו, מאוסף יחידות מובחרת ל"אס בשרוול" של צה"ל: https://bit.ly/3KOCHUe

לאחרונה התנהל בהמכון למחקרי ביטחון לאומי  ויכוח על רלוונטיות התמרון היבשתי. השנקל שלי:התמרון היבשתי חייב להתבצע בהקשר וב...
03/04/2022

לאחרונה התנהל בהמכון למחקרי ביטחון לאומי ויכוח על רלוונטיות התמרון היבשתי. השנקל שלי:
התמרון היבשתי חייב להתבצע בהקשר ובאופן שישרת מטרות אסטרטגיות ואופרטיביות ספציפיות, אך נוכח האתגרים והעימותים שבפני ישראל על צה"ל לתמרן, ומהר, ולשם כך לשמר כוח יבשתי כשיר.

הכנסו לאתר המכון למחקרי ביטחון לאומי ל ובכל זאת עלינו לתמרן

13/02/2022

"היינו נעולים על טקטיקה של קרב פראי, של תנועה ואש, של קרב הישרדות שבו רק צד אחד מנצח. במפקד בקרב יש שלושה אמצעים כדי להשפיע על הלחימה: אש סיוע, הנוחתת כאן ועכשיו במבול; נוכחות המפקד בשדה הקרב; השימוש בעתודות והפעלתן".

היום לפני מאה שנים נולד ליוטננט גנרל האל מור שידוע כמי שפיקד על הקרב העקוב מדם בווייטנאם - קרב יה דראנג בנובמבר 1965. בקרב זכה מור לתהילה, כאשר הצליח להביס 4,000 לוחמי אויב בעזרת 450 חיילים בלבד.

על יוזמה והתקפיות בכוחות המוטסים וניצול עד תום של יתרון ההפתעה - כאן: https://bit.ly/3JiRXs6

02/02/2022

אחד ה"פיצ'רים" שאנחנו אוהבים לעשות זה לספר לכם על ספרים ולסקור ספרות מקצועית מעניינית וחשובה עבורכם. אז הנה, סרן (במיל') גל פרל-פינקל, חוקר במרכז דדו, מספר לכם הפעם על ספרו החדש של ידיד המרכז, פרופ' דימה אדמסקי.
אז למה החיבור בין דת לעיסוק הצבאי שאדמסקי מציע בספרו, כל כך רלוונטי למזרח התיכון ולימים אלו ממש. סקרנים? גם אנחנו ;)

הקישור לסקירה בתגובה הראשונה.
ועל הדרך, תנו מילה על האתר החדש שלנו.. יפה, הא?
Gal Perl Finkel

30/12/2021

מאמר חדש עלה לגליון ׳בעקבות שומר החומות׳ שלנו: ״לבוא חזקים - הצורך לפעול בצפיפות טקטית״, מאת תא״ל אבי רוזנפלד וסרן (במיל׳) גל פרל פינקל

קישור לקריאת המאמר בתגובה הראשונה

https://www.facebook.com/DadoCenter/posts/2973906446256094
23/12/2021

https://www.facebook.com/DadoCenter/posts/2973906446256094

מאז מבצע אנטבה חלה התקדמות משמעותית ביכולות איסוף המודיעין של ישראל, אך העובדה שצה"ל נדרש להשקיע את עיקר משאביו בבניין הכוח במענה לאיומי המעגל הראשון, הפכה את יכולתו של צה"ל לפעול ביעדים מרוחקים כל כך למוגבלת במידת מה.

לקריאת סקירת הספרות: ״סקירה למעגל השלישי״ - https://bit.ly/3miOdhg

בסקירת הספרות שלו, בוחן סרן (במיל׳) גל פרל פינקל, חוקר במרכז דדו, מספר ספרים, ומפיק מהם תובנות באשר לאופן ההתמודדות של ישראל עם איומים במעגל השלישי.
הוא טוען, כי מוטב ללמוד מן האמריקנים ולפתח, מבלי לוותר על התעוזה, הנחישות, היצירתיות והיכולת לחשוב מחוץ לקופסה שאפיינו את פעולותיה של ישראל במעגל השלישי בעבר, בסיסי מבצעים קדמיים שיאפשרו לה לפעול ביעילות גבוהה יותר גם כנגד האיומים במעגל השלישי.

Gal Perl Finkel

סקירה שלי על הספר "מלחמה משלו" על חיל האוויר במלחמת יום הכיפורים באתר מרכז דדו לחשיבה צבאית בין-תחומיתמפעילות החיל ב־197...
24/10/2021

סקירה שלי על הספר "מלחמה משלו" על חיל האוויר במלחמת יום הכיפורים באתר מרכז דדו לחשיבה צבאית בין-תחומית
מפעילות החיל ב־1973 ישנם שפע של לקחים למלחמה הבאה שבה יילחם צה"ל, ובכלל זה חיל האוויר, תהיה בסבירות גבוהה מערכה רב־זירתית, ובניגוד למערכה ב־1973 היא תכלול איום משמעותי על העורף הישראלי. סביר גם שחיל האוויר יידרש להיאבק במהלכה על העליונות האווירית.
גם במערכה זו התפקידים שיוטלו על החיל, שהוא הגמיש, הוורסטילי ובעל המענה המהיר ביותר שברשות צה"ל, יהיו קריטיים ליכולתה של ישראל לנצח בה. בכדי שנוכל לעשות כן על צה"ל, כמאמר הרמטכ"ל אביב כוכבי, "להשתנות כדי להקדים את האויב", ולנהל מערכה שבה התזמורת שהיא צה"ל מנגנת מנגינה אחודה, קוהרנטית, ומבלי שאחד הכלים, ובוודאי לא כלי מרכזי כל כך, מנגן מנגינה משלו.
https://www.idf.il/139486/

ביקורת ספרות: 'מלחמה משלו' - גל פרל פינקל

Address


Alerts

Be the first to know and let us send you an email when על הכוונת posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Shortcuts

  • Address
  • Alerts
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Media Company?

Share