Ionut Achim Photography

  • Home
  • Ionut Achim Photography

Ionut Achim  Photography Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Ionut Achim Photography, Film/Television studio, .

02/11/2024

Cu puțin înainte de a urca la Ceruri, Ștefan cel Mare s-a adresat urmașilor:
– …În multele mele bătălii, am înțeles că dușmanii nu ținteau moartea mea. Ei ținteau moartea Moldovei. De aceea, când am avut noroc în războaie, nu eu, ci Moldova le-a avut. Cu aceste gânduri, vă las drept moștenire nu Țara, ci datoria de a lupta cu trup și suflet pentru ea. Țineți minte vorbele mele: o țară este la fel ca o cetate. Niciodată nu poate fi cucerită din afară, dacă nu este distrusă din interior. Trădarea și cearta dintre frați – iată cauza slăbiciunii unui neam. Dacă nu veți sta umăr lângă umăr ca niște frați adevărați, atunci veți ceda străinilor nu numai moșiile țării, dar și sufletul ei… Ea, Țara, nu este nici a mea, nici a străbunilor mei și nici a voastră! Ea aparține urmașilor noștri de azi, de mâine și dintotdeauna! De dragul lor, vă cer să nu vă închinați în fața nimănui. Să fiți uniți și liberi! Aceasta e ultima poruncă a celui care v-a fost mai mult decât un domn. V-a fost părinte…

(Fragment din Testamentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt)

29/10/2024

ȘTIAȚI CĂ?
🇷🇴“ROMÂNIA e singura țară din EUROPA care își are scrisă istoria în propriul ei aur!!!”
(Barbara Deppert Lippitz, cel mai mare expert în aur din Europa). Declarații fabuloase făcute de un arheolog german:

“Voi sunteti cu siguranta urmasii dacilor. Romanii au venit, au luat aurul, au stat o perioada si au plecat. Este adevarat ca au lasat si cateva urme prin aceasta trecere temporara pe teritoriul dac. Au lasat putina latina, pentru ca latina era limba oficiala, au lasat ceva monumente, expresie a recunoscutei culturi romane, si foarte putine obiceiuri, dar ei nu au putut sa schimbe structura poporului dac, pana la plecarea lor si nici d**a aceea. Poporul român, care desigur a suferit si alte influente, se deosebeste radical de cel italian. Este mult mai ospitalier, mai jovial, mai comunicativ. Legatura românilor cu natura este mult mai profunda decat a celorlalte popoare europene. Si aceasta este cea mai importanta mostenire pastrata de la daci. Dacii erau una cu natura. Natura era viata lor, iar viata lor era natura.”

“Aveti peste 6000 de ani de istorie a aurului! Este istoria voastra si numai cine nu vrea nu o priveste la adevarata ei valoare. D**a parerea mea, sunteti singura tara din Europa care are istoria scrisa in propriul ei aur. Si asta este un lucru rar si exceptional, de care puteti sa fiti mandri. Probabil ca numai in America de sud, la Bogota, in celebrul muzeu al aurului, putem vedea expus aurul indienilor, dar aceasta reprezinta doar o parte a istoriei lor si nu o intreaga istorie gravata in aur, asa cm aveti voi. Nici la Luvru, nici la British Museum si nici in muzeele din Statele Unite nu gasim ce exista in muzeul dumneavoastra de istorie. (este vorba de Muzeul Național de Istorie din București – n.m.) Sigur, au multe exponate de aur si aceste muzee, dar ele apartin altor culturi decat ale tarilor respective. Este regretabil ca voi, romanii, nu ati profitat de aceasta istorie scrisa in aur, asa cm ati fi meritat. Si cand spun “ati fi meritat”, ma gandesc la ceea ce istoria voastra a insemnat pentru Europa, la forta pe care aurul vostru a avut-o in construirea unei civilizatii demne de marile civilizatii ale lumii. Aici, la voi, nu gasim aur cumparat sau obtinut prin cuceriri, ca in celelalte muzee ale lumii. Aici vorbim, in exclusivitate, de aur autohton.”

“Voi, poporul roman, puteti sa va mandriti cu originea voastra si sa va considerati cel putin egalii celorlalte popoare care au radacini in batrana Europa”
Sursa: cunoastelumea.ro

20/07/2024

Legenda sentimentelor.

"Se spune că, odată ca niciodată, toate sentimentele și calitățile oamenilor au fost adunate într-un singur loc pe Pământ. Când Plictiseala a bodogănit pentru a treia oară, Nebunia, ca întotdeauna atât de nebună, a propus: "Să ne jucăm de-a v-ați ascunselea? Intriga a ridicat o sprânceană intrigată, iar Curiozitatea, fără să se poată stăpâni, a întrebat: "De-a v-ați ascunselea? Și cm e asta?". "Este un joc", a explicat Nebunia, "în care eu îmi acopăr fața și încep să număr de la unu la un milion, în timp ce tu te ascunzi. Când am terminat de numărat, primul dintre voi pe care îl găsesc îmi ia locul pentru a continua jocul".

Entuziasmul a dansat susținut de Euforia. Bucuria a făcut atât de multe salturi încât a sfârșit prin a convinge Îndoiala și chiar și Apatia, care nu era niciodată interesată de nimic. Dar nu toată lumea a vrut să participe, Adevărul a preferat să nu se ascundă, de ce, dacă, în cele din urmă, era mereu găsită, iar Mândria credea că este un joc foarte prostesc, dar, în fond, ceea ce o deranja era că ideea nu fusese a ei. Iar Lașitatea prefera să nu riște.

"Unu, doi, trei...", a început să numere Nebunia.

Prima care s-a ascuns a fost Lenea, care, ca întotdeauna, s-a lăsat să cadă la prima piatră de pe cărare. Credința s-a urcat până la cer, iar Invidia s-a ascuns după umbra lui Triumf, care prin propriul efort reușise să urce în vârful celui mai înalt copac. Generozitatea abia se putea ascunde, fiecare loc pe care îl găsea părea minunat pentru unul dintre prietenii săi: un lac cristalin, ideal pentru Frumusețe, o crăpătură într-un copac, perfectă pentru Timiditate, zborul fluturelui, cel mai bun pentru Voluptate, o rafală de vânt, magnific pentru Libertate. Așa că a sfârșit prin a se ghemui într-o rază de soare.

Egoismul, pe de altă parte, a găsit de la bun început un loc foarte bun, l-a găsit aerisit, confortabil... dar numai pentru el însuși. Minciuna s-a ascuns pe fundul oceanelor, (minciuna, s-a ascuns în spatele curcubeului). Iar Pasiunea și Dorința în centrul vulcanilor. Uitarea... am uitat unde s-a ascuns! Dar, ei bine, nu asta e ideea.

Când Nebunia a numărat 999.999, Dragostea încă nu-și găsise un loc unde să se ascundă, pentru că totul era ocupat, până când a zărit un tufiș de trandafiri și, emoționată, a decis să se ascundă printre florile lui.

"Un milion" a numărat Nebunia, și a început să caute. Primul care a apărut a fost Leneșul, la numai trei pași de piatră. Apoi a auzit Credința certându-se cu Dumnezeu în ceruri despre teologie. Iar Pasiunea și Dorința le-a simțit în vibrația vulcanilor. Într-o surpriză a găsit Invidia și, bineînțeles, a putut deduce unde se afla Triumful. Pe Egoism nici măcar nu a trebuit să-l caute, a zburat din ascunzătoarea sa, care se dovedise a fi un cuib de viespi. De la atâta umblat îi era sete și, când s-a apropiat de lac, a descoperit Frumusețea. Iar cu Îndoiala a fost și mai ușor, căci a găsit-o stând pe un gard, ne hotărându-se încă de ce parte să se ascundă.

Și așa i-a găsit pe toți: Talentul, printre ierburile proaspete, Angoasa, într-o peșteră întunecată, Minciuna, în spatele curcubeului (minciuna, pe fundul oceanului), și chiar și Uitarea, care uitase deja că se juca de-a v-ați ascunselea.

Doar Dragostea nu era nicăieri. Nebunia a căutat în spatele fiecărui copac, sub fiecare pârâu de pe planetă, în vârful munților, și tocmai când era pe punctul de a renunța, a zărit un tufiș de trandafiri și trandafirii lui, a luat o furcă și a început să-i mute crengile. Când deodată... s-a auzit un țipăt dureros. Spinii îi răniseră ochii Dragostei.

Nebunia nu știa ce să facă pentru a-și cere scuze: a plâns, a implorat, a implorat, a cerut iertare și chiar i-a promis că îl va ajuta pentru totdeauna.

De atunci, de când s-a jucat primul joc de-a v-ați ascunselea pe Pământ, Dragostea este oarbă, iar Nebunia o însoțește mereu."

Autor: Mario Benedetti

Address


Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Ionut Achim Photography posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Shortcuts

  • Address
  • Alerts
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Media Company?

Share