ליאור פרנקל Adaptation

  • Home
  • ליאור פרנקל Adaptation

ליאור פרנקל Adaptation כל מה שצריך כדי להסתגל לעולם החדש

כולם מסביב מבואסים מהעבודה שלהם - אני יודע איך זה מרגיש...

אנחנו מחכים ליום חמישי כדי לחגוג. ובמוצ״ש חוטפים שביזות יום א׳. ולא ברור לנו אם אנחנו בכלל עושים את מה שחלמנו לעשות. ואם אנחנו עובדים בעבודה שאיחלנו לעצמנו. איך הגענו לפה בכלל? מי סיפר לנו שככה עושים את זה? ההורים? אבא, אמא, אני מצטער, אבל העצות שלכם לא היו רלוונטיות. זה עולם חדש, אחר, וגם אנחנו אחרים. אנחנו רוצים יותר.

החדשות הטובות הן

שיש מה לעשות. העולם החדש הזה מאפשר המון אופציות חדשות. חקרתי, ראיתי, הסתכלתי על אחרים, וגם ניסיתי בעצמי. זה לקח שבע שנים. ואז כתבתי על זה ספר.

מוזמנים להציץ: frnkl.co/book

״שימצאו סידור!״ לפעמים צעקתי לעצמי בתוך הראש. אני מודה, לא הבנתי. לפני שהיו לי ילדים היה לי קשה עם העובדים-הורים באוגוסט...
21/08/2024

״שימצאו סידור!״ לפעמים צעקתי לעצמי בתוך הראש. אני מודה, לא הבנתי.

לפני שהיו לי ילדים היה לי קשה עם העובדים-הורים באוגוסט -

הם היו מביאים אותם למשרד - לפעמים אחרי צהריים, לפעמים ליום שלם. פעם פעמיים בשבוע פתאום נעלמים לאיזה ״בלת״מ״. או חותכים מוקדם כל יום זוגי.

ניסיתי לחייך, ניסיתי להיות מתוק לילדים שבאו לבקר (הם באמת מתוקים אין מה לומר) - אבל האמת שהייתי צריך להתאמץ. אני לא מתבייש - פשוט לא הבנתי. לא היו לי ילדים, והעבודה היתה מרכז חיי, והתנהגתי כאילו הכל רגיל.

כי בדיוק התכוונו להעלות גרסה חדשה. כי בדיוק חייבים לצמוח - ככה הבטחנו למשקיעים. כי זה שיא הרבעון. ועוד מעט יגיעו חגים - וגם אז הם יצטרכו חופש כי לילדים ״אין מסגרות״? איך אפשר לעבוד ככה?

לא הבנתי. לא הבנתי מה זה אומר אוגוסט. לא הבנתי כמה זה מאתגר עבור הורים צעירים לעשות כאילו ״הכל רגיל״. לא הבנתי כמה קשה להיות פרודקטיבי כשאתה חצי מהזמן בקונטקסט סוויצ׳ינג. לא הבנתי שיותר קשה לקבל ככה החלטות. לא הבנתי שהם גם ככה בסרטים עם עצמם שהם לא מספיקים, ולא מתפקדים רגיל, והם לא צריכים גם את המבט שלי שיאמר להם שהם לא מספיק עכשיו. לא הבנתי.

לא הבנתי שלא פשוט למצוא סידור. שלא לכולם יש סבא וסבתא פנויים. וגם אם יש - שלא כולם רוצים. שיש הורים ששמחים להיות עם הילדים באוגוסט. ושעבור הרבה אנשים, אלו החיים עצמם. שיותר חשובים מהעבודה. ואין בזה שום דבר רע. אולי יש בזה גם דברים טובים?

לא הבנתי שאולי כדאי לעודד את העצירה הזו. אולי דווקא שווה לעודד אותם לקחת עוד חופש? שגם ככה העבודה אף פעם לא עוצרת. והסלאק מרשה לעצמו להיכתב גם בשעות לא שעות. אז אולי זו הזדמנות טובה להיטען? להתחבר, להתקשר, להתחבק, להשתמש באוקסיטוצין של הילדים? אולי זו הזדמנות טובה לתת להם לשחק קצת, להשתחרר, להניע את האגן, לרקוד כאילו לא רואים בסלון עם הילדים? אולי יגיעו בספטמבר יותר משוחררים? אולי זה טוב ליצירתיות? יקבלו השראה מאיזה bluey בטלוויזיה? או שיתחברו להם כמה נוירונים מחדש דווקא על הטרמפולינה?

וגם אם לא - שלפחות לא יהיה להם את הלחץ הכפול הזה - גם מהבית וגם מהעבודה -שמי שישלם עליו הוא אני, המנהל, כשהם יהפכו לסמרטוטים סחוטים בספטמבר.

ושאולי לא צריך לעשות כאילו ״הכל רגיל״ ולתכנן את כל האוגוסט הזה מראש? שמה שהורים-עובדים היו בעצם רוצים לומר לי זה ״שמע, חביבי, בוא נגיד את האמת - אנחנו הולכים להיות 50% - זה אילוץ, ותבין איך לנצח עם זה, זה מה יש״.

ושאולי ככה הייתי חוסך קצת פאסיב-אגרסיב שאולי יצא לי פה ושם? מקווה שהצלחתי להתאפק, אבל בתוך הראש שלי הוא בטוח יצא.

זו קריאה קצת מאוחרת, ועדיין, למנהלים, למנהלות, שאין להם ילדים - או ששלהם כבר גדולים ועצמאיים:

תתחשבו בעובדים-הורים שלכם. הם לא יכולים להיות עכשיו 100%. בסוף היום זה עוד אילוץ, כמו הרבה אילוצים אחרים שאתם רגילים לעבוד איתם - כמו שפתאום חותכים 30% מתקציב השיווק, או שהחליטו להקדים איזו השקה של מוצר -

זו המציאות, ועכשיו צריך להבין איך לעבוד איתה, ולא להתנגד לה.

ואולי קחו גם לכם כמה ימי חופש. גם ככה כולנו פה בלחץ אטומי.

ונכון, יש עבודה שלא יכולה לחכות. אבל זה לא יעזור שנעשה אותה באיכות ירודה, בלי פוקוס, ועם burnout שמחכה להתממש דווקא כשנהיה פנויים.

מה ההבדל בין פידבק ניהולי להתעמרות בעבודה? מהי בכלל חוויה של התעמרות בעבודה? מהו משולש הדרמה ומהו מעגל ההסכמה? ואיך זה ק...
07/07/2024

מה ההבדל בין פידבק ניהולי להתעמרות בעבודה? מהי בכלל חוויה של התעמרות בעבודה? מהו משולש הדרמה ומהו מעגל ההסכמה? ואיך זה קשור לגבולות שלנו?

גם מנהלים שנראים מהצד מקצוענים, מנוסים, ומעוררי השראה יכולים מבלי לשים לב, לעשות הרבה נזק לעובדים. למעשה, על-פי האורחת בפרק, סמדר צלליכין סבו, זוהי מגפה שקטה שמשפיעה על הרבה מאיתנו. לרוב, הם לא יודעים שיש לזה שם: ״התעמרות בעבודה״. זה קרה לסמדר צלליכין סבו – והיא רוצה שזה יפסיק לקרות לאחרים ואחרות.

להאזנה:
https://frnkl.co/blog-podcast/%D7%A4%D7%95%D7%A4%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%9F-344-%D7%A1%D7%9E%D7%93%D7%A8-%D7%A1%D7%91%D7%95/

והפעם פופקורן בוידאו!מהו בעצם קסם? ממה בנוייה אמונה? איך אפשר להשפיע על תפיסת המציאות של אנשים? איך זה יכול לעזור לנו לה...
04/07/2024

והפעם פופקורן בוידאו!

מהו בעצם קסם? ממה בנוייה אמונה? איך אפשר להשפיע על תפיסת המציאות של אנשים? איך זה יכול לעזור לנו להעביר את הסיפור שלנו יותר טוב? והאם ה-ai יכול לקרוא מחשבות?

כשפגשתי בפעם הראשונה את נטע ברסלר (שמדורג מס׳ 7 בעולם כמנטליסט), הוא ניחש איזו מילה בחרתי, מספר אקראי, ותוך שניה החזיר אותי להיות ילד.

בפתיחת הפרק הוא עשה את זה שוב. ואז הבנתי, יש כמה אופציות – או שהוא קורא מחשבות, או שהוא מכשף, או שאפשר ללמוד ממנו דבר או שניים על איך אנשים חושבים. אז הזמנתי אותו לפופקורן, כדי שאולי יסכים ללמד אותי דבר אחד או שניים על בני אדם, איך הם חושבים, ואיך אפשר להשפיע על החשיבה שלהם.

דיברנו על פסיכולוגיה אנושית, נרטיבים, תפיסת מציאות, העברת מסרים – ואיך כל זה מתחבר לדבר שנקרא קסם.

מאזינים ואף צופים פה -

https://frnkl.co/blog-podcast/%D7%A0%D7%98%D7%A2-%D7%91%D7%A8%D7%A1%D7%9C%D7%A8-%D7%A4%D7%95%D7%A4%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%9F-346/

איך גורמים לעובדים ציניים להבין ולאמץ ערכים ותרבות בלי בולשיט? איך הופכים ערכים לדרך התנהגות וקבלת החלטות? איך עושים את ...
02/07/2024

איך גורמים לעובדים ציניים להבין ולאמץ ערכים ותרבות בלי בולשיט? איך הופכים ערכים לדרך התנהגות וקבלת החלטות? איך עושים את זה באיקאה? ואיך בסטארטאפ קטן?

עובדים אוהבים לגחך כשהם עוברים ליד התמונה במשרד שכתובים בה הערכים של הארגון. אבל זה לא חייב להיות ככה. איך עושים את זה אחרת?
מהנסיון שלי בסטארטאפים, ערכי החברה לרוב משקפים את ערכי המייסדים. כשכולם מכירים את כולם, אוכלים צהריים ביחד ובאותו הראש, קל לבנות תרבות טובה. אבל האתגר מתחיל כשהחברה צומחת – מגיעים עובדים חדשים, מגוונים ושונים ושמירה על התרבות המקורית הופכת למורכבת יותר.

דנה ברזילי, Chief People Officer ב-Overwolf, לקחה אותי למסע דרך החברות בהן ניהלה את תחום משאבי האנוש, וסיפרה לי מנסיון איך בונים ערכי ליבה לסטארטאפ קטן (Overwolf) או לחברה ענקית (IKEA), ואיך ערכים יכולים להפוך ממשפטים יפים באנגלית לכלי עבודה יומיומיים שמתווים דרך.

להאזנה באתר:

https://frnkl.co/blog-podcast/%D7%93%D7%A0%D7%94-%D7%91%D7%A8%D7%96%D7%99%D7%9C%D7%99-%D7%A4%D7%95%D7%A4%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%9F-349/

יצאתי מההקלטה של הפרק הזה כמו אחרי זריקת אנרגיה. אולי כי האורחת, דניאל ביטון, רק בת 27 וכבר מנכ"לית ובעלים של קבוצת חברו...
26/06/2024

יצאתי מההקלטה של הפרק הזה כמו אחרי זריקת אנרגיה. אולי כי האורחת, דניאל ביטון, רק בת 27 וכבר מנכ"לית ובעלים של קבוצת חברות E.D.I אנרגיה - חברת אנרגיה מתחדשת. אולי כי הספיקה לדבר בכנסת ולגרום לשינויים אמיתיים ביחס של המדינה ליזמים בתחום האנרגיה המתחדשת.

או כי היא הזכירה כמה חשובים תחושת מסוגלות, אומץ והתמדה - כל אותם ערכים שכל כך מהותיים כשאנחנו רוצים להוציא משהו לפועל בעולם שמלא בהתנגדויות ומכשולים. יצא פרק מחשמל.

לינק בתגובה הראשונה.

״תגידי את רצינית?! את יודעת מה יש בפנים?!״ סטיקי נוט של ״רק 29 ש״ח!״ היה מודבק על הספר של יובל נח הררי, שעמד בערימות על ...
18/06/2024

״תגידי את רצינית?! את יודעת מה יש בפנים?!״ סטיקי נוט של ״רק 29 ש״ח!״ היה מודבק על הספר של יובל נח הררי, שעמד בערימות על השולחן בחנות. סטיקי נוט(!) כתוב בכתב-יד(!). מזל שלא מרחו מעל זה עגבניה

עצרתי שם בדרך לחו״ל, לקחת קריאה למטוס - ובמקרה או לא זה היה בחודש בו הדפסתי ספרים בעברית. לקחתי את הספר של ההרי, עם הפתק הצהוב, הבאתי לבחורה מאחורי הדלפק הירוק, ואמרתי לה -

״תגידי, את יודעת כמה חוכמה יש פה בספר? זה יכול לשנות את איך שאנשים חושבים, את מה שאנשים יעשו בחיים שלהם, זה ספר ההיסטוריה הכי טוב שנכתב אי פעם. וחוצמזה, נראה לך שאם מישהו יקנה ספר ב-29 ש״ח הוא אשכרה יקרא אותו?״

היא היתה מהמוכרות שבאמת אוהבות ספרים. ראו עליה. היא לא רצתה למכור מדבקות וצעצועים שהציפו את החנות.

״כן, גם אני קצת מתביישת שזה ככה״ - ענתה - ״אבל מה אני אעשה. אני לא מחליטה על זה.״

אוקיי, אבל אני כן מחליט. ברגע ההוא החלטתי שאני לא רוצה את הספרים שלי בחנויות ספרים. זה יותר מזכיר את שוק הכרמל מאשר ספרייה - שיש בה את הקדושה והכבוד למילים, לרעיונות, לניסוחים, להיסחפות אחרי הדמיון.

וגם החלטתי שאני לא רוצה מבצעים על הספרים שלי. במקום זה, אני מעדיף לעשות ״החזר מלא ללא שאלות״. בנאדם צריך לשלם יותר ממה שעולה לו משולש פיצה, כדי להרגיש מחויב לקרוא ספר שקנה. אז אני מעדיף שישלם הרבה, ואם לא יאהב, אני אחזיר לו את הכסף - אגב, חבל שאי אפשר לעשות את זה גם עם פיצה

חברים חכמים אנשי שיווק אמרו ״בואנ׳ה למה אתה לא עושה מבצעים?! תייצר דחיפות! תייצר פומו! זה עוזר לאנשים לקנות!״ ואני עונה - ״צודקים, וזה נכון, ואני בעצמי משתמש בזה לפעמים - אבל... לא לספרים שלי, בסדר? ספר צריך לקנות כשמרגישים שהגיע הזמן הנכון לקנות אותו. אני לא רוצה שהספרים יעמדו שם סתם, אני רוצה שיקראו את המילים, והרעיונות, ואולי יקרה עם זה משהו, ואולי זה יזיז איזה גרם קטן של משהו בחיים שלהם.״

אז אני רוצה לספר לכם על לא-מבצע שקורה רק עכשיו! ורק היום! קנו וקבלו!

קבלו -

קרה המקרה, ולפני שבועיים נגמרו ה-3000 עותקים הקודמים של הספר הצהוב למנהלים. עניין משמח סך הכל, אבל בגלל תקלה טכנית גיליתי את זה יום אחרי שנגמרו , במקום חודש לפני :/

וקרה המקרה, ומתחיל שבוע הספר, ולכן כל בתי הדפוס מפוצצים, ואין עם מי לדבר, ולכן העותקים הבאים יהיו מוכנים רק בתחילת יולי

אבל אנשים ממשיכים לקנות, ובלילה, לפני השינה, חשבתי כמה הם יתעצבנו עליי כשיצטרכו לחכות עד יולי. ״מה הקטע שלך למה לא שמת את הספר בחנויות יא מעצבן?!״ הם יחשבו.

אז החלטתי הבוקר לפתוח בלא-מבצע - שאומר שמי שמזמין את הספר עכשיו, בגלל שייקח לו כמה שבועות להגיע, לפחות יקבל את האודיובוק והעותק הדיגיטלי במתנה - כדי שיוכל להתחיל לטעום מהספר כבר עכשיו.

תקנו! אבל רק אם אתם צריכים את הספר הזה עכשיו
ותקבלו! אבל רק אם באמת תאזינו/תרפרפו בעותק הדיגיטלי
וזה רק עכשיו! כאילו, עד שהספרים החדשים יצאו מהדפוס עם הריח הממכר הזה שלהם

(מלא אנשים טוענים שאם אתם מנהלים/ות הוא ממש יעזור לכם, וכמעט 100 ארגונים בישראל כבר קנו אותו, אז נראה לי שהספר סבבה סך הכל)

וחוצמזה, לכו לשבוע הספר, קנו מלא ספרים, תסתובבו בדוכנים, ואם אתם רואים ספר שאתם אוהבים במחיר מבצע, שוכב ליד סופר.ת, שרואים עליהם שהוציאו לעצמם את הנשמה כדי לפרסם את הספר, תציעו להם לקנות אותו במחיר מלא -

בשבילכם זה יהיה מחיר של עוד משולש פיצה, אבל בשבילם זו תהיה הוכחה שלא באתם לקנות עגבניה במבצע בשוק הכרמל

(ותודו שאהבתם את העיצוב בהשראת גרפיקות מבצעים אהובות)

איך מפתחים תרופה וכמה שנים זה לוקח? איזו חדשנות קיימת בעולם התרופות? האם יש אינטרס לחברות תרופות לפתח תרופות למחלות יותר...
07/05/2024

איך מפתחים תרופה וכמה שנים זה לוקח? איזו חדשנות קיימת בעולם התרופות? האם יש אינטרס לחברות תרופות לפתח תרופות למחלות יותר נדירות? מה ההבדל בין תרופה כימית לביולוגית? והאם הביקורת על התעשייה הזו מוצדקת?

היום נדבר על אחד הדברים שאנחנו תלויים בהם בצורה קיצונית – תרופות.

לאחרונה היו בנטפליקס כמה סדרות שערערו את האמון שלנו בתעשיית התרופות, ולכן רציתי לשמוע איך הדברים האלו קורים היישר מהשטח. לשם כך הבאתי לכאן את האישה המתאימה ביותר לנושא, לאורה רבינוביץ׳-גילת – סמנכ״לית הקבוצה לפרמקולוגיה קלינית במחקר ופיתוח בחברת טבע, כדי להבין את עולם התרופות – משלב הניסויים הקליניים ועד הבאת התרופה לשוק.

https://frnkl.co/blog-podcast/%D7%A4%D7%95%D7%A4%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%9F-337-%D7%A2%D7%9D-%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%94-%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%91%D7%99%D7%A5-%D7%92%D7%99%D7%9C%D7%AA/

למה תום קרא לי ״מבולבל, אדיש, עצלן ופחדן״ איך שהתחיל הפרק? מהו עיצוב התנהגות? מה אפשר ללמוד ממנקי שירותים? איך נהפוך רעי...
05/05/2024

למה תום קרא לי ״מבולבל, אדיש, עצלן ופחדן״ איך שהתחיל הפרק? מהו עיצוב התנהגות? מה אפשר ללמוד ממנקי שירותים? איך נהפוך רעיון יצירתי לאטרקטיבי בעיניי אחרים? מהו עיקרון המסגור? כמה ריבות כדאי לטעום לפני שמתחילים? איך אנחנו מתנהגים במצבים של אי ודאות?

על פי תום אבן, בני אדם הם עצלנים, אדישים, מבולבלים ופחדנים. ובסוף אלו המחסומים שמונעים מאנשים (ומארגונים שבנויים מאנשים, ומלקוחות של עצמאים – שהם אנשים) לעשות שינוי. אז איך מתמודדים עם זה? ואיך זה קשור לשנ״צ?

תום הוא מעצב חווית משתמש שמתמחה בעיצוב התנהגות. הוא עזר לי להבין איך להציג את הרעיונות שלי, איך להבין את הפסיכולוגיה מאחורי התנגדויות, ואיך לעזור לרעיונות להתממש – בין אם זה עם לקוחות שלי כעצמאי.ת, או בתוך הארגון כעובד.ת או מנהל.ת.

https://frnkl.co/blog-podcast/%D7%A4%D7%95%D7%A4%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%9F-339-%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%91-%D7%A2%D7%9D-%D7%AA%D7%95%D7%9D-%D7%90%D7%91%D7%9F/

מהי ההגדרה של אינטליגנציה? האם הגיל משפיע עליה? מהי אינטליגנציה מגובשת ומהי אינטליגנציה נוזלית? איך אינטואיציה קשורה ליצ...
02/05/2024

מהי ההגדרה של אינטליגנציה? האם הגיל משפיע עליה? מהי אינטליגנציה מגובשת ומהי אינטליגנציה נוזלית? איך אינטואיציה קשורה ליצירתיות? האם בכלל אפשר למדוד יצירתיות? ו מה קורה במוח שניה לפני שאנחנו מקבלים רעיון יצירתי?

בפופקורן לייב שחזר השבוע, ישבתי לדבר עם עמית אברון, מרצה בתחום המוח ופסיכולוגיה על איך מודדים אינטליגנציה, מה המחקרים המוכרים בתחומי היצירתיות והאינטואיציה, ואיך כל אלו יתנו ליצירתיות יותר סיכוי במקום העבודה.

המערכת הקלאסית תמיד השתמשה בסוגים שונים של מבחני איי קיו כדי לנבא התאמה והצלחה בשוק העבודה. ממבחני מחוננות, הפסיכוטכני בצבא, ועד למבחני פסיכומטרי – כולם נגזרות של מבחני IQ שמטרתם למדוד אינטליגנציה. תצליח במבחנים = סיכויי ההצלחה שלך באוניברסיטה וכשיוצא מזה בשוק העבודה גבוהים יותר. העניין הוא – שבמציאות, כשאני מדבר עם הנהלות בכירות, המסר שאני מקבל הוא שמה שחסר להם זה ״עובדים יצירתיים״. אבל מה עושים כשהמערכת המסורתית לא מעודדת יצירתיות?

אין כמו עמית אברון כדי להביא את המחקרים ואת המדע מאחורי יצירתיות, אינטליגנציה ואינטואיציה. ויש בניהם קשרים – הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים.

https://frnkl.co/blog-podcast/%D7%A4%D7%95%D7%A4%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%9F-338-%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%91-%D7%A2%D7%9D-%D7%A2%D7%9E%D7%99%D7%AA-%D7%90%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9F/

אנחנו רגילים לחשוב שאילוצים הם משהו שלילי - כי מה לעשות, אנחנו נתקלים בהם כשיש לנו בעיה - חסר לנו תקציב, אין לנו זמן, לא...
01/05/2024

אנחנו רגילים לחשוב שאילוצים הם משהו שלילי - כי מה לעשות, אנחנו נתקלים בהם כשיש לנו בעיה - חסר לנו תקציב, אין לנו זמן, לא נשאר חלב לקפה. אבל אילוצים למעשה הם בכל מקום סביבנו. שפת האילוצים נותנת לנו דרך לעצב שינוי כדי ליצור את המציאות הרצויה, לדייק את הסיפור ואת הערך שלנו. האורח של היום מדגים איך להבין את האילוצים מאפשר לעצב את המציאות הרצוייה, ואפילו - להפוך אותנו ליותר חסינים. איך?

עומר ירקוביץ׳ עוזר לחברות למצוא את הזהות העסקית שלהן, לבנות אסטרטגיית יצירת ערך, ולספר סיפור משכנע כדי למשוך משקיעים, למקד צוותים, ולמכור ללקוחות.

ירדנו לעומק דוגמאות אמיתיות מחברות שעומר עבד איתן - איך בעזרת הבנת האילוצים הוא עזר לדייק את הערך שהן נותנות. וגם - למה בעולם מטורלל שמשתנה בקצב מטורף אנחנו צריכים להתמקד דווקא במצב הנתון והקבוע - הדברים שלא משתנים.

פרק טרי של פופקורן, מהלייב שהוקלט אתמול עם ענבל בן דוד - האם פוליטיקה ארגונית היא בהכרח תככים ומזימות? איך מקדמים רעיון ...
17/04/2024

פרק טרי של פופקורן, מהלייב שהוקלט אתמול עם ענבל בן דוד -

האם פוליטיקה ארגונית היא בהכרח תככים ומזימות? איך מקדמים רעיון חדש שיש לנו? איך כדאי לתקשר את הרעיון לקולגות? ללקוחות? למנהלות? איך לומדים לקבל לא? ואיך מקדמים רעיונות כשאין משאבים?

פוליטיקה נולדה כמשהו בריא וטוב ביוון העתיקה - דיון לוגי בין אזרחים על טובתה של המדינה - אבל כבר באימפריה הרומית היא הפכה לשם קוד לתככים, אינטרסים, ומזימות.

אבל בפופקורן, אנחנו לא רוצים ללמד תככים ומזימות, אלא איך ללמוד לקדם בארגון שלנו יוזמות חיוביות שחשובות לנו - בצורה חיובית, עם עיניים טובות. איך עושים את זה? זה מה שנלמד בפרק הזה -

בפופקורן לייב השלישי אירחתי את ענבל בן דוד, Commercial Operations Director @ Bayer ויו״ר עמותת CMT ישראל. ענבל הצליחה לייצר ולאייש תפקיד ניהול דיגיטל וחדשנות, לבנות לו צוות, ובנוסף להפוך את העובדים בצוות המכירות תחתיה לשגרירי דיגיטל וחדשנות בארגון. בקיצור, היא הצליחה להזיז הרים בארגון פארמה גרמני ותיק, עם 100 אלף עובדים מסביב לעולם. ואם היא הצליחה לעשות את זה שם, כנראה שאפשר לעשות את זה בכל מקום.

https://frnkl.co/blog-podcast/%D7%A4%D7%95%D7%A4%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%9F-340-%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%91-%D7%A2%D7%9D-%D7%A2%D7%A0%D7%91%D7%9C-%D7%91%D7%9F-%D7%93%D7%95%D7%93/

מה זה היפנוזה? איך היא פועלת? ולמה יש לה סטיגמה מוזרה? ולמי מותר לעשות אותה? ומה ההבדל בין היפנוזה בידורית לרפואית? והאם...
31/03/2024

מה זה היפנוזה? איך היא פועלת? ולמה יש לה סטיגמה מוזרה? ולמי מותר לעשות אותה? ומה ההבדל בין היפנוזה בידורית לרפואית? והאם תוכלו להפנט את עצמכם?

כשהייתי ילד באייטיז, חשבתי שהיפנוזה זה הכישוף הזה שהקוסם עושה על הבמה. מטלטל במטוטלת וגורם לאנשים לשכוח את שמם.
אבל מסתבר שהיפנוזה היא כלי טיפולי שיכול לשפר לנו את איכות החיים. איך?

בשביל להכיר לעומק את הנושא הבאתי את טליה טטיון גרין, פסיכולוגית קלינית מומחית בפסיכולוגיה חיובית, ובעלת רישיון משרד הבריאות להיפנוזה.

דיברנו על איך היפנוזה יכולה לאזן את רמת הלחץ והחרדה, לרפא מחלות קשות, ובאופן כללי לחיות חיים טובים ובריאים יותר – גם מבחינת מנטלית וגם מבחינה פיזית.

להאזנה:
https://frnkl.co/blog-podcast/%D7%A4%D7%95%D7%A4%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%9F-333-%D7%A2%D7%9D-%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%94-%D7%98%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%9F/

איך מגיעים לקבל חוזה מחברת ההפקות של ראיין גוסלינג? איך המוח האנושי מבין סיפורים? איך נרטיב עוזר לשיפור הזיכרון? איך לנה...
28/03/2024

איך מגיעים לקבל חוזה מחברת ההפקות של ראיין גוסלינג? איך המוח האנושי מבין סיפורים? איך נרטיב עוזר לשיפור הזיכרון? איך לנהל אורח חיים שמאפשר לעשות כמה דברים במקביל? ומה מחקר המוח ילמד אותנו על האהבה שלנו לסיפורים?

בפרקים האחרונים יצא לנו בפופקורן לדבר הרבה על הקשר בין מדע לצדדים היותר הומנים של החיים. הפעם יצאנו לבדוק – מה הקשר בין חקר המוח לכתיבת סיפורים? כדי לבדוק את הנושא לעומק פגשתי את עידו גפן, סופר ודוקטור לקוגניציה, כדי להוכיח לי שוב – שאפשר לעשות גם וגם.

עידו גפן הוא דוקטורנט לקוגניציה באוניברסיטת קולומביה ומכון צוקרמן למדעי המוח בניו יורק. ספרו השני, מפעל העננים של גברת לילנבלום יצא בקיץ האחרון ונכנס לרשימות רבי המכר. ספרו הראשון, "חוף הים של ירושלים", תורגם למספר שפות וזכה בפרס "סמי רוהר" לספרות יהודית. ואם זה לא מספיק – כמה מהסיפורים שכתב נרכשו לעיבוד על ידי חברות הפקה בהוליווד.

לינק להאזנה:
https://frnkl.co/blog-podcast/%D7%A4%D7%95%D7%A4%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%9F-334-%D7%A2%D7%9D-%D7%A2%D7%99%D7%93%D7%95-%D7%92%D7%A4%D7%9F/

פופקורן לייב חוזר(!) ולא לפרק אחד אלא לשלושה(!) בלייב(!) וזה מאד מאד מרגש(!) כי לא פגשתי את המאזינים הקבועים כבר יותר מד...
27/03/2024

פופקורן לייב חוזר(!) ולא לפרק אחד אלא לשלושה(!) בלייב(!) וזה מאד מאד מרגש(!) כי לא פגשתי את המאזינים הקבועים כבר יותר מדי זמן וכדי להפגיז על ההתחלה למפגש הראשון יגיע עמית אברון, הלא הוא זה ששבר את שיאי השיתופים וההאזנות לפרק ב-2024 עם הפרק ״על המוח שלך״, הלא הוא מומחה בתחום המוח והפסיכולוגיה שיבוא לשבור עוד מיתוסים על המוח שלכם, וגם עם עובדות חדשות על איך אנחנו חושבים, וגם עם הסבר על איך אנחנו דופקים לעצמנו את היצירתיות עם האינטיליגנציה (וואט?!), וגם עם מחקרים מדעיים מהשנה האחרונה על... אינטואיציה - נושא שמדענים התרחקו ממנו עד לאחרונה - ולא פחות חשוב לפני ההקלטה יהיו שם אנשים, ויין, ונשנושים, (ועוד דברים שמתחרזים עם אנשים או נשנושים - יש לכם הצעות לעוד חרוזים? כתבו בתגובות, פליז, נתקעתי ואין לי כוח לשאול את chatgpt גם כן זה) קיצר מוזמנים ממש יהיה כיף ממש ומעניין ומלמד ממש ויש לינק למטה ממש בתגובות להזמנת כרטיסים אז מוזמנים להירשם ולבוא לתת לי כיף שלא יהיה הקיץ של אביה?

יוני שדמי הציע להדגים לימודים ספונטניים בפודקאסט. הסכמתי, אבל בלי הכנות מראש, כדי שיהיה יותר מעניין. בחרנו את הנושא של ״...
26/03/2024

יוני שדמי הציע להדגים לימודים ספונטניים בפודקאסט. הסכמתי, אבל בלי הכנות מראש, כדי שיהיה יותר מעניין. בחרנו את הנושא של ״חזרה אל העולם״ ויוני הביא חומרים. קראנו שירה, ודיברנו עליה, קראנו פסוקים מהתנ״ך וניסינו ללמוד מתוך זה – בהקשר של אדפטציה, בהקשר של המצב האישי והלאומי, בהקשר של כאוס וסדר, בהקשר של ניהול, בהקשר של המלחמה, בהקשר של חטופים.

בפעם שעברה שיוני שדמי התארח בפופקורן, דיברנו על עב״מים. הפעם, שוב, כנראה הקלטנו את אחד הפרקים הכי שונים וייחודיים בהיסטוריה של פופקורן.

יוני עוסק בלמידה ולימוד כדרך חיים – ולמידה לדידו, היא הכרחית לאבולוציה שלנו.

כמה אירוני - נעם סיפר איך החמאס ניצח את אומת הסטארטאפ בהסברה, כי הוא לא מבזבז זמן על הרשתות הישנות - טלוויזיה ורדיו - אל...
14/03/2024

כמה אירוני - נעם סיפר איך החמאס ניצח את אומת הסטארטאפ בהסברה, כי הוא לא מבזבז זמן על הרשתות הישנות - טלוויזיה ורדיו - אלא משקיע חזק במרחבי הרשת של העולם החדש (רדדיט ורובלוקס וטוויץ׳ וקייפופ ועוד כמה שלא ידעתי על קיומם)

ואז הוא כותב לי ב*וואטסאפ* שראיינו אותו ב*רדיו* על מה ששמעו ב*פודקאסט* אבל הוא לא מוצא את הלינק ב*ספוטיפיי* רק את זה שנשלח ב*ניוזלטר*

התודעה משתנה היום בעשרות מרחבים בו-זמנית, והמלחמה עליה מסובכת מתמיד. לעשות הסברה בערוצי טלוויזיה או אפילו באו״ם - זה קרב דליל על פני השטח, שלא מתקרב לעומק הנדרש כדי להשפיע באמת

בפרק החדש של פופקורן נעם מספר איך איראן שופכת טונות של כסף על שינוי תודעה, איך לרוסים יש בניין שלם עם עשרת אלפים איש שעובדים בשינוי תודעה, וגם למה אנחנו נכשלים כשאנחנו
עובדים ב״הסברה״ במקום ב״תודעה״ וגם - מה אפשר עוד לעשות ומה הוא כבר הספיק לעשות מאז תחילת המלחמה

פרק סופר-מעניין (לא שאני אוביקטיבי, כן?)

Noam Manella

הוא חתום על כמה תגליות משמעותיות וחשובות עבור האנושות – אבל –לא עליהן פרופ׳ קימל בא לדבר – אלא על טלטלה שעבר בגוף, במוח,...
13/03/2024

הוא חתום על כמה תגליות משמעותיות וחשובות עבור האנושות – אבל –

לא עליהן פרופ׳ קימל בא לדבר – אלא על טלטלה שעבר בגוף, במוח, בנפש (הוא מאובחן פרקינסון מאז 2009) – טלטלה שהביאה לשינויים בתפיסה המדעית שלו, ולגרום לו להטיל ספק בכמה מתפיסות המדע שכולנו מאמינים בהן בלי לחשוב פעמיים.

מוזמנים לפרק קצת אחר – פרק של זרם תודעה – על פילוסופיה, על אומץ, על איינשטיין, על הקול הפנימי, על הטלת ספק במדע, ועל החיים עצמם -

https://frnkl.co/blog-podcast/%D7%96%D7%A8%D7%9D-%D7%94%D7%98%D7%9C%D7%98%D7%9C%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A2%D7%9F-%D7%A9%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%99%D7%98-%D7%9C%D7%A6%D7%90%D7%AA-%D7%9B%D7%A0%D7%92%D7%93-%D7%95/

סיפורים על אנדרדוגים תמיד נותנים לי השראה – והסיפור של שוקי איתן הוא ממש כזה.שוקי איתן היה עולה חדש מאיראן, גיי, וגדל בפ...
11/03/2024

סיפורים על אנדרדוגים תמיד נותנים לי השראה – והסיפור של שוקי איתן הוא ממש כזה.

שוקי איתן היה עולה חדש מאיראן, גיי, וגדל בפריפריה – לא נתוני הפתיחה הכי תומכים בטיפוס קליל אל עבר קריירה מצליחה.
על פניו, המרחק מאיפה שהיה בגיל 8 ,כעולה חדש, לאיפה שהוא נמצא בו היום הוא עצום. אבל שוקי צימצם כל פער חברתי אפשרי, והגיע גבוה מאד בסולם הקריירה הישראלי.

להאזנה:
https://frnkl.co/blog-podcast/%D7%A4%D7%95%D7%A4%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%9F-332-%D7%A2%D7%9D-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%90%D7%99%D7%AA%D7%9F/

המילואימניקים התחילו לחזור הביתה, ולעבודה. איך נתנהל איתם כמנהלים? בתור קולגות? בתוך הבית? איך מחזירים אותם לשגרת הארגון...
09/03/2024

המילואימניקים התחילו לחזור הביתה, ולעבודה. איך נתנהל איתם כמנהלים? בתור קולגות? בתוך הבית? איך מחזירים אותם לשגרת הארגון, ואיך עוזרים להסתגל?
חשוב שנכיר את החומר הזה – כדי לרכך את החזרה, כדי להוריד את הסיכוי להתפתחות של פוסט-טראומה, וכדי לעשות את המעשה האנושי.

בפרק הזה אני מרכז עצות חכמות שאספתי ממומחים כמו פרופ׳ מולי להד, מומחה לפסיכוטראומה, ענבל אורפז שמשרתת בפיקוד העורף בצוות שהקים פרופ׳ יורם יובל, יותם דגן, פסיכולוג קליני שהיה פסיכולוג שייטת 13, ומסמכים נוספים שכתבו מומחים לנושא.

https://frnkl.co/blog-podcast/%D7%A4%D7%95%D7%A4%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%9F-328-%D7%A2%D7%9D-%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8-%D7%A4%D7%A8%D7%A0%D7%A7%D7%9C/

הפעם בפופקורן דיברנו על נושא שקרוב לליבי – איך להיות הורים בלי לוותר על חלומות הקריירה שלכם.בדור החדש הורים רוצים להיות ...
07/03/2024

הפעם בפופקורן דיברנו על נושא שקרוב לליבי – איך להיות הורים בלי לוותר על חלומות הקריירה שלכם.

בדור החדש הורים רוצים להיות יותר נוכחים עבור הילדים שלהם. זה אומר שאנחנו רוצים לבלות יותר זמן איכות עם הילדים שלנו, להגיע מוקדם יותר לבית ולא לפספס אירועים חשובים. אבל אנחנו גם רוצים להמשיך לפתח את הקריירה שלנו – האם שני הרצונות האלו יכולים בכלל להתקיים בו זמנית? התשובה לא פשוטה כלל.

זה מסוג האתגרים שהעולם החדש מביא איתו, ואני שמח לנסות לפתור את הפלונטר שנוצר יחד עם האורחת שלי – מור שמיר.

https://frnkl.co/blog-podcast/%D7%A4%D7%95%D7%A4%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%9F-327-%D7%A2%D7%9D-%D7%9E%D7%95%D7%A8-%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%A8/

זו אחת ההרצאות שאני הכי אוהב להעביר כי היא מגיעה מתוך הדם-יזע-דמעות שעברתי במסע שלידרך קצת אחרת להסתכל על פיתוח קריירה, ...
07/03/2024

זו אחת ההרצאות שאני הכי אוהב להעביר כי היא מגיעה מתוך הדם-יזע-דמעות שעברתי במסע שלי

דרך קצת אחרת להסתכל על פיתוח קריירה, יותר כיפית, יותר משחקית, פחות מלחיצה -

אמנם הרגע האחרון, אבל זה יקרה הערב (חמישי) בכפר סבא, והעירייה מסבסדת את הכרטיסים למחיר נמוך במיוחד - אז אם אתם במקרה עוד בלי תוכניות - מוזמנים לבוא לחשוב על הקריירה שלכם בצורה קצת אחרת

מזמן לא הופעתי בהרצאה מול קהל פתוח - מקווה שיהיה אינטימי וחמים

הלינק למטה

ריאן גוסלינג יפיק לו סרט?! סופר זוכה פרסים שהוא גם חוקר מוח? למה אנחנו כל כך אוהבים סיפורים?איך מגיעים לקבל חוזה מחברת ה...
06/03/2024

ריאן גוסלינג יפיק לו סרט?! סופר זוכה פרסים שהוא גם חוקר מוח? למה אנחנו כל כך אוהבים סיפורים?

איך מגיעים לקבל חוזה מחברת ההפקות של ראיין גוסלינג?

איך המוח האנושי מבין סיפורים?

איך נרטיב עוזר לשיפור הזיכרון?

איך לנהל אורח חיים שמאפשר לעשות כמה דברים במקביל?

עידו גפן הוא סופר זוכה פרסים, ודוקטורנט לקוגניציה באוניברסיטת קולומביה ומכון צוקרמן למדעי המוח בניו יורק.

ספרו השני, מפעל העננים של גברת לילנבלום יצא בקיץ האחרון ונכנס לרשימות רבי המכר. ספרו הראשון, "חוף הים של ירושלים", תורגם למספר שפות וזכה בפרס "סמי רוהר" לספרות יהודית.

ואם זה לא מספיק – כמה מהסיפורים שכתב נרכשו לעיבוד על ידי חברות הפקה בהוליווד

כשהייתי ילד באייטיז, חשבתי שהיפנוזה זה הכישוף הזה שהקוסם עושה על הבמה. מטלטל במטוטלת וגורם לאנשים לשכוח את שמם.אבל מסתבר...
05/03/2024

כשהייתי ילד באייטיז, חשבתי שהיפנוזה זה הכישוף הזה שהקוסם עושה על הבמה. מטלטל במטוטלת וגורם לאנשים לשכוח את שמם.

אבל מסתבר שהיפנוזה היא כלי טיפולי מבוסס מדע, שיכול לשפר לנו את איכות החיים. איך?
בשביל להכיר לעומק את הנושא הבאתי את טליה טטיון גרין, פסיכולוגית קלינית מומחית בפסיכולוגיה חיובית, ובעלת רישיון משרד הבריאות להיפנוזה.

דיברנו על איך היפנוזה יכולה לאזן את רמת הלחץ והחרדה, לרפא החל מכאבים וכלה במחלות קשות, לעזור לנו להגמל מהרגלים רעים ולשפר ביצועים, ובאופן כללי לחיות חיים טובים ובריאים יותר - גם מבחינת מנטלית וגם מבחינה פיזית.

https://frnkl.co/blog-podcast/%D7%A4%D7%95%D7%A4%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%9F-333-%D7%A2%D7%9D-%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%94-%D7%98%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%9F/

28/02/2024

משבר כלכלי? תקופה קשה? זה אומר שצריך להדק חגורות, לא? ברור.

כלומר גם לפטר עובדים, לא? ברור.

כל פעם שיש תקופה קשה במשק - הדילמה קופצת מחדש: מה עדיף - לפטר ולחסוך הוצאות במיידי? או דווקא לשמר אותם כדי שיעזרו לצאת מהמשבר? הצד האנושי תמיד אומר ״לא לפטר! במיוחד לא בתקופה קשה!״ אבל הצד הפרגמטי עונה לו: ״ברור שלפטר! מה עדיף, שהחברה תשקע כולה, וכולם יצטרכו ללכת הביתה?!״.

האם יש משהו יותר ״נכון״ לעשות? האם יש דאטה שבדק את זה? בגלל שישראל עומדת בפני תקופה לא פשוטה, זה מעסיק לא מעט ארגונים עכשיו. אבל האמת, זו שאלה שכבר מזמן חיפשתי עליה תשובה.

פשפשתי במשך שעות באינטרנט, וכמו שיאה לאינטרנט - מצאתי המון זבל - אבל אז(!) מצאתי את הזהב, בדמות מחקר, עשרות עמודים של Harvard Business Review, שמרכז נתונים שלקח שנה לאסוף -

הם בדקו שם לא פחות מ-4,700 חברות ציבוריות(!) בשלוש תקופות מיתון חזקות - 1980, 1990 ו-2000, וגילו איך כדאי לארגונים לפעול בזמן משבר - לא כדי לשרוד, אלא כדי ממש לשגשג בסוף התקופה. איזו גישה עדיפה - לחתוך כמה שיותר הוצאות בבת-אחת? או הפוך - להשקיע כמה שיותר כדי לעשות double or nothing? מה הם גילו? תכף נגיע לזה, כולל התשובה לשאלה המקורית - לפטר או לא?!

הם אספו נתונים, פר כל אחד מהמשברים, על שלוש תקופות - (1) לפני המשבר, (2) תוך כדי, ו(3) ואחרי המשבר, והדבר הראשון שהם גילו, זה ש- 17% לא שרדו כלל את המשברים - הם פשטו רגל או נמכרו. ושמתוך השורדות, 80% לא הצליחו לשחזר את קצב הצמיחה מלפני המשבר, גם שלוש שנים לאחריו!

רק כעשירית מהחברות הצליחו אשכרה לשגשג אחרי המשבר(!) יעני, להשיג תוצאות עסקיות טובות יותר מלפני המשבר, ו/או לעקוף את המתחרים שלהם בקצב הצמיחה).

ואז הם לקחו רק את המצליחות, והתחילו להיכנס להן לבפנוכו של הבפנוכו, כדי להבין - איך הן התנהגו?! מה הן עשו שגרם להן להצליח ככה? והאם אפשר למצוא בניהן מאפיינים משותפים? (ספוילר: אפשר!)

מה הייתם מהמרים - שהגישה המנצחת היא הגנתית - כלומר לחתוך הכי הרבה הוצאות, הכי מהר כולל פיטורי עובדים? או דווקא הגישה ההתקפית? להשקיע ולגדול דווקא כשכולם מהדקים חגורה? התשובה בסרטון והלינק למחקר יחכה בתגובות

מה גרם ליותר מ-15 אלף איש ומעל ל-100 חברות להזמין את ״הספר הקטן למנהל.ת החדשה״?האמת, כשכתבתי אותו לא דמיינתי שזה מה שיקר...
26/02/2024

מה גרם ליותר מ-15 אלף איש ומעל ל-100 חברות להזמין את ״הספר הקטן למנהל.ת החדשה״?

האמת, כשכתבתי אותו לא דמיינתי שזה מה שיקרה. וכשאני שואל קוראים ממה התלהבת? הם עונים: כי הוא פרקטי בטירוף. כנראה שזה כל מה שהיה צריך: ספר אחד, בגובה העיניים, שעוזר למנהלים להתמודד עם העובדים של היום שרוצים הכל, עם עומס שמגיע משינויים ארגוניים, עם הלחץ מלמעלה...

והמשפט שהכי מחמם את הלב? ״הלוואי שהיה לי אותו מזמן, היית חוסך לי…״

אין שם המצאה של הגלגל, ואין סודות כמוסים - רק את הפרקטיקות המוכחות שמנהלים צריכים כדי להתמודד עם העולם המטורלל הזה

כל הפרטים בפנים -

זה כנראה יהיה הפרק הכי מושמע ב-2024 בפופקורן***קיבלתי עליו אינספור תגובות, כמעט כל מי ששמע אותו שיתף אותו עם אחרים, או ס...
13/02/2024

זה כנראה יהיה הפרק הכי מושמע ב-2024 בפופקורן
***
קיבלתי עליו אינספור תגובות, כמעט כל מי ששמע אותו שיתף אותו עם אחרים, או סיפר שהקשיב לו יותר מפעם אחת
****
מה קורה במוח שלנו?

איך מוזיקה משפיעה על המוח שלנו ואיך על חשיבה יצירתית? מה הקשר בין המעיים למוח? האם מומלץ ללמוד יותר משפה אחת בגיל צעיר? האם בעתיד נחיה עם שתלים במוח? האם אנחנו באמת משתמשים רק ב-10 אחוז מהמוח? והאם באמת אפשר לעשות מולטי-טאסקינג?

הפעם בפופקורן נדבר על המוח – החבר הכי טוב שלנו, ולפעמים גם האויב הכי גדול שלנו.

מסתבר שבשנים האחרונות ישנן התפתחויות מדהימות בתחום חקר המוח. זה אומר שאנחנו יכולים להבין יותר טוב את המערכת המורכבת ביותר בעולם – וההבנה הזו, יכולה לעשות שינוי בחשיבה שלנו ואף, לשפר לנו החיים.

עמית אברון, מרצה לפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה, בוגר תואר שני בנוירו-פסיכולוגיה – אוניב' חיפה ,ובוגר תואר שני ב "מוזיקה ומוח" – אונ' גולדסמית׳ בלונדון. שאלתי אותו המון שאלות והוא מצידו שיתף את כל המידע ששמור לו, איך לא – במוח

רונן חושב ש״יחד ננצח״ זו סיסמה לא אותנטית. ריקה מתוכן. אין לו טענה למישהו ספציפי בשלטון, התזה שלו הרבה יותר רחבה – השיטה...
21/11/2023

רונן חושב ש״יחד ננצח״ זו סיסמה לא אותנטית. ריקה מתוכן. אין לו טענה למישהו ספציפי בשלטון, התזה שלו הרבה יותר רחבה – השיטה השלטונית כשלעצמה גרועה לדידו. שהיא צריכה להשתנות. ויש לו רעיון איך. שאנחנו צריכים לצאת מעמדת הקורבן, ולעבור לעמדת זה שגורם לשינוי. דיברנו על התפתחות תודעתית, ומדוע היא נדרשת עכשיו כדי לצאת מהבור העמוק שאנחנו נמצאים בו. זה שהמלחמה היא רק חלק אחד ממנו.

https://frnkl.co/blog-podcast/%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%9F-%D7%92%D7%A4%D7%A0%D7%99-%D7%A4%D7%95%D7%A4%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%9F-317/

אחרי ההקלטה עשינו תמונה. יש שם עיניים דומעות. קשה למצוא תמונות בלי עיניים כאלו עכשיו. כל ביטוי, כל מחשבה, כל חיוך אפילו ...
19/11/2023

אחרי ההקלטה עשינו תמונה. יש שם עיניים דומעות. קשה למצוא תמונות בלי עיניים כאלו עכשיו. כל ביטוי, כל מחשבה, כל חיוך אפילו - מוציא דמעות. לא שמתי פילטר. זה לא זמן לפילטרים. ההיפך. זה הזמן לחשוף עוד יותר את החסרונות שלנו. את הכאב והצער שלנו. זה זמן להיחשף. להיות פגיעים, וחזקים בו-זמנית. זה הזמן להיות אמיתיים, כי נגמרה הסבלנות לבולשיט ולאלופי הנרטיבים.
חודש לתוך המלחמה - וכבר ברור שאנחנו לבד בזה. אנחנו, קרי, העם.

הפתרונות של המדינה? או שאינם קיימים, או שהם עלובים, או שהם מעליבים, או שהם מגיעים באיחור גדול מדי.

בדרך כלל גם וגם וגם.

אז דיברנו על מה לעשות כשאף אחד לא בא לעזרה.

נילי גולדפיין הסבירה לי למה התפיסה של ״No one is coming״ עקרונית עכשיו יותר מתמיד. ומה זה אומר על החיים שלנו בישראל.

בסופו של דבר היא הוציאה אותי אופטימי. אני מקווה שזה יחזיק ליותר מכמה שעות אחרי הפודקאסט.

https://open.spotify.com/episode/0cnXQiGqOMveAOojS8VsYv?si=78688ae651774d33

עומר לא חרד מטילים. וגם לא שייכנסו לו הביתה. עומר לא גר באיזורי העוטף או בצפון - הוא לא קופץ מכל אופנוע עובר. והמשפחה של...
16/11/2023

עומר לא חרד מטילים. וגם לא שייכנסו לו הביתה.

עומר לא גר באיזורי העוטף או בצפון - הוא לא קופץ מכל אופנוע עובר.

והמשפחה שלו (טפו טפו) לא נפגעה באופן ישיר.

אבל עומר כן חרד. הוא חרד מהגלים המשניים של המלחמה. מה יהיה על הפרנסה שלו. מה יהיה עם הספר שכמעט פרסם במועד הכי הכי של ״אחרי החגים״. מה יהיה עם העובדים שלו. ומי ימלא את הקורסים שלו. האם זה שידור חוזר של הקורונה - רק מוגדל ומופרע יותר?

להרבה אנשים יש עכשיו צרות שהן לא ״הכי גדולות״. דאגות של היומיום. חלקן רק חודדו בגלל המלחמה - וחלקן נולדו בגללה. חלקם הפכו לחרדות. יש אנשים שאין להם את מי לחבק בלילה. יש לבבות שנשברים כל יום. יש אנשים שפוטרו מהעבודה. ועצמאיים שלא יודעים אם יצליחו להתאושש כלכלית.

והרבה מאיתנו מתביישים בהן. כי פרופורציות. ואיך אפשר בכלל להתלונן על משהו, כשבעזה יש חטופים. כשיש שם חיילים שמסכנים את חייהם.

צריך לדבר על זה. צריך להבין שמפלס החרדה עלה - במגוון כיוונים. שאולי גם אתם בתוך זה. ואם לא, אתם חיים וגרים ליד כאלו, או עובדים עם כאלו.
וצריך להבין שזה נורמלי.

הבאתי את עומר כדי לשמוע קול שפוי, שלא מפחד לדבר את החרדות שלו, מבלי לחשב ״מי יותר מסכן״

https://open.spotify.com/episode/7gjvgvqjaVdpMQf7yWZzNE?si=e7fab49dac2a4a2a

חנה מעוררת השראה. חנה משנה מציאות. והיא עושה את זה עכשיו ביתר שאת. חנה מתנהגת כמו המנהיגים שאין לנו בממשלה. היא לא מחכה,...
14/11/2023

חנה מעוררת השראה. חנה משנה מציאות. והיא עושה את זה עכשיו ביתר שאת. חנה מתנהגת כמו המנהיגים שאין לנו בממשלה. היא לא מחכה, לא עושה 100 ישיבות כדי להחליט על משהו, ולא נותנת לשום דבר להפריע לה.
חנה משקיעה במקומות שרובינו לא זוכרים מספיק. היא משקיעה מכספה, ממרצה, מזמנה, מקשריה, ומליבה - כדי ליצור מקומות עבודה על-אמת. במקומות שהמדינה לא עושה מספיק - חנה בונה עסקים שלמים, שמה בראשם נשים לנהל, ואלו מעסיקות בעיקר נשים (אבל לא רק).

ועכשיו, חנה הקימה מיזם חדש - שיאפשר לעצמאיות ועצמאיים, מהאזורים המפונים ואזורי הסיכון - להצליח לשרוד את התקופה הזו. ולהמשיך לעבוד גם אחרי המלחמה - כי למשק בדרום ייקח המון זמן להתאושש. תנו לה כמה דקות לספר לכם מה היא עושה. אולי תגלו שאתם יכולים לעזור.

https://open.spotify.com/episode/27stxzSupMLtrqwIpBu977?si=b07f5ec7145942ff

Address


Telephone

+972795729359

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when ליאור פרנקל Adaptation posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to ליאור פרנקל Adaptation:

Videos

Shortcuts

  • Address
  • Telephone
  • Alerts
  • Contact The Business
  • Videos
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Media Company?

Share