Kabul Daily News کابل دیلی نیوز

  • Home
  • Kabul Daily News کابل دیلی نیوز

Kabul Daily News کابل دیلی نیوز اطلاعات موثق، دقیق و بی‌طرف

17/08/2021

فشرده کنفرانس خبری ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان در مرکز رسانه ها کابل
1.همه مردم کابل مطمین باشند که امنیت شان صد درصد تامین می شود.
2.موضوع زنان مهم هست و مادران و خواهران ما عنصر مهم جامعه ما هست و در چوکات اسلامی درهمه بخش ها باید کار کنند و هیچ تبعیض وجود ندارد. به حضور و فعالیت زنان درجامعه شدیدا نیاز هست.
3.زیر بنای اقتصادی باید تقویت شود و گام های جدی برخواهیم داشت و از منابع اقتصادی بهره وری می کنیم. به وقت کوتاه تغییرات مثبت در اقتصاد و تجارت به وجود میاید.
4. به تمام رسانه ی خصوصی اطمینان می دهم که به فعالیت شان دوام بدهند و قوانین اسلامی را فراموش نکنند. در چوکات اسلامی همه رسانه ها آزاد هست. رسانه ها باید بی طرف باشد و در آینده متوجه نواقص آن خواهیم بود.
5. کشورهای جهان و همسایه مطمین باشند که هیچ آسیبی از خاک افغانستان متوجه آنان نخواهدشد.
6در قسمت امنیت ترجمان ها و کارمندان دفاتر خارجی ها، چه کسانی که نظامی بوده، همه بخشیده شده اند و اطمینان می دهم که هیچ کس پشت دروازه آنان نخواهند رفت. از وجود آنان در آینده استفاده می شود.
7. امارت امر کرده که هیچ کس در کابل تعقیب نمی شود و اگر کسی پشت دروازه های مردم رفت، شماره تلفن ما هست و تماس بگیرند و مجازات می کنیم.
8. از الف تا ی، همه بخشیده شده و این به صلح کمک می کند. اگر درجریان جنگ کسی آسیب دیده، پیامدهای جنگ هست و خودما هم آسیب دیده ایم.
9. برای جلوگیری از بی ثباتی مجبوریم که وضعیت را نظامی حفظ کنیم اما به زود ترین فرصت وضعیت کاملا عادی خواهد شد.
10. افغانستان جای اشغالگر نیست و مذاکرات برای تشکیل حکومت اسلامی جریان دارد. در حکومت آینده همه جهت ها، اقوام و مردم در آن سهیم خواهد بود.
11. در باره بیرق کشور، بعد از جورشدن نظام تصمیم گرفته می شود
12. در باره قانونی که پاسخگوی نیازمندی های همه مردم باشد، حکومت جدید تصمیم می گیرد.
13.بالای ساخت نظام کار با جدیت دوام دارد و به زودی اعلام می شود.
14.اطمینان می دهم که هیچ اسلحه به پاکستان قاچاق نمی شود و همه مرزها با جدیت کنترل می شود.

اعلامیه تازه امارات اسلامی برای پیشگیری از جرم؛
15/08/2021

اعلامیه تازه امارات اسلامی برای پیشگیری از جرم؛

15/08/2021

ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان می گوید به علت آن که نیروهای امنیتی بخش های از شهر کابل و پاسگاه‌های شانرا ترک کردند، نیروهای طالبان برای جلوگیری از هرج و مرج و تاراج، به این بخش ها وارد می شوند.

طالبان در این اعلامیه از مردم خواسته اند که از ورود طالبان هراس نداشته باشند.

گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی می گوید که حکومت افغانستان حاضر نشد که از جنگ دست بردارد و قدرت به یک حکومت قابل قبول بر...
15/08/2021

گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی می گوید که حکومت افغانستان حاضر نشد که از جنگ دست بردارد و قدرت به یک حکومت قابل قبول برای همه انتقال یابد.

او می گوید که حکومت از تأمین امنیت کابل عاجز شد.

آقای حکمتیار می گوید که طالبان فیصله کرده بودند از ورود به کابل خودداری کنند، اما اکنون ممکن است کسانی از این اوضاع سو استفاده کنند.

او می گوید که مردم خودشان می توانند امنیت شان را تأمین کنند.

منابع می گویند که طالبان وارد شهر مزار شریف مرکز ولایت بلخ شده اند.
14/08/2021

منابع می گویند که طالبان وارد شهر مزار شریف مرکز ولایت بلخ شده اند.

رییس‌جمهور غنی، سمیع سادات را به‌عنوان مسؤول عمومی امنیت کابل گماشت. آقای سادات چند روز پیش به‌عنوان فرمانده قول‌اردوی ع...
14/08/2021

رییس‌جمهور غنی، سمیع سادات را به‌عنوان مسؤول عمومی امنیت کابل گماشت.

آقای سادات چند روز پیش به‌عنوان فرمانده قول‌اردوی عملیات‌های خاص گماشته شده بود.

رییس‌جمهور غنی و سیاسیون در نشستی که امروز در ارگ داشته‌اند، فیصله کرده‌اند تا هرچه زودتر یک هیئت با صلاحیت برای مذاکرات...
14/08/2021

رییس‌جمهور غنی و سیاسیون در نشستی که امروز در ارگ داشته‌اند، فیصله کرده‌اند تا هرچه زودتر یک هیئت با صلاحیت برای مذاکرات صلح تشکیل شود.

ایالات متحده ماه آینده روند اهدای ۵۰۰ میلیون دوزواکسین به کشورهای نادار جهان را آغاز می کند. سخنگوی کاخ سفید می گوید که ...
14/08/2021

ایالات متحده ماه آینده روند اهدای ۵۰۰ میلیون دوزواکسین به کشورهای نادار جهان را آغاز می کند. سخنگوی کاخ سفید می گوید که هرگاه سازمان جهانی بهداشت بخواهد تا واشنگتن به کشورهای نادار جهان ازطریق این سازمان دوزهای بیشتر واکسین فراهم سازد ، پاسخ مثبت دریافت خواهد کرد. پس از آن که سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که کشورهاری ثرومند جهان همانند ایالات متحده باید دوزهای بیشتر ازواکسین کرونا را در اختیار این سازمان برای فراهم سازی به کشورهای نادارجهان قرار دهداکنون کاخ سفید به این خواست پاسخ مثبت می هد. جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید، گفت: «ما همین دیروز اعلام کردیم که به مرحله مهمی از بیش از ۱۱۰ میلیون واکسن اهدا شده به جهان رسیدیم. این بیشتر از هر کشور دیگری است که تاکنون کمک کردهاند. ما همچنین روشن کردیم که این آغاز است و ما همچنین به اهدا پنصد میلیون دوز فایر که خریداری کرده ایم.» سخنگوی کاخ سفید افزود: «ما در سطح جهانی اقدام کرده ایم - بسیار بیشتر از هر کشوری در سراسر جهان. ما از جامعه جهانی می خواهیم که قدم بردارد. ما شاهد اقدامی در گروه جی هفت بودیم. باید تعهدات کشورهای دیگر را ببینیم.» سازمان جهانی بهداشت به کشورهای نادار همانند افغانستان وبیشتر کشورهای افریقایی که توان خریداری دوز های واکسین کرونا را ندارند ازطریق برنامه کوواکس واکسین فراهم می سازد.

امریکاتوزیع واکسین کرونا به کشورهای نادار راماه آینده آغاز می کند ادمین / 2021-08-14 ایالات متحده ماه آینده روند اهدای ۵۰۰ میلیون دوزواکسین به کشورهای نادار جهان را آغاز ...

مقام های امریکایی تایید می کنند که نخستین دسته از نیروهای امریکایی توانسته اند خود شان را به میدان هوایی حامد کرزی برسان...
14/08/2021

مقام های امریکایی تایید می کنند که نخستین دسته از نیروهای امریکایی توانسته اند خود شان را به میدان هوایی حامد کرزی برسانند تا زمنیه به بیرون کشیدن هزاراتن ازهمکاران این نیروها ازکابل فراهم گردد. قراراست تا شمار این نیروها درمیدان هوایی کابل به سه هزاربرسد. همچنین منابع رسمی گفته‌اند که بامداد امروز در پرواز ویژه‌ای از هرات به کابل، مقام‌های دولتی که به دست طالبان افتاده بودند به کابل رسیدند. روند خارج ساختن درخواست کننده‌گان ویزای ویژه مهاجرت، به درخواست وزارت خارجه به افغانستان اعزام می شوند." پنتاگون می گوید که روشن نیست پس از ماه آگست اوضاع در افغانستان چگونه خواهد بود و چی مقدار نیروی امریکایی در افغانستان باقی خواهند ماند. جان کربی تاکید کرد که "همان گونه که وزارت خارجه گفته است، می کوشند که روند کاهش کارمندان را تا پایان این ماه تکمیل کنند و این نیروهای تازه نفس دستور دارند که این روند را بربنیاد زمانبندی تسهیل کنند. گمانه زنی نمی کنم که پس از ۳۱ اگست اوضاع چگونه خواهد بود و چی مقدار نیرو در آنجا خواهند بود یا چی کار خواهند کرد." از سوی دیگر، وزارت خارجه امریکا تاکید می ورزد که بیرون شدن نیروهای امریکایی و کامندان این کشور از افغانستان به معنای رها کردن افغانان نیست. ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا اظهار کرد: "این رها کردن نیست؛ بل تخلیه است. این یک خروج تمام عیار نیست؛ کاهش شمار غیرنظامیان امریکایی است." در همین حال قرار است بریتانیا نیز ۶۰۰ سربازش را برای کمک به بیرون شدن شهروندان این کشور به افغانستان بفرستد. همچنان رسانه های غربی می گویند که کانادا با فرستادن نیروهای ویژه به افغانستان، سفارتش را در کابل می بندد و شهروندانش را از افغانستان بیرون می کند. قرار است روند خروج نیروهای خارجی ازافغانستان تا سی و یکم ماه آگست به پایان برسد و تاکنون ۹۵ درصد این روند تکمیل شده است.

نخستین دسته از نظامیان امریکایی به میدان هوایی کابل رسید ادمین / 2021-08-14 مقام های امریکایی تایید می کنند که نخستین دسته از نیروهای امریکایی توانسته اند خود شان را به می...

محمد اشرف غنی، رئیس‌جمهوری افغانستان در پی پیشروی‌های گروه طالبان و تصرف شهرها از سوی این گروه در یک سخنرانی گفت که این ...
14/08/2021

محمد اشرف غنی، رئیس‌جمهوری افغانستان در پی پیشروی‌های گروه طالبان و تصرف شهرها از سوی این گروه در یک سخنرانی گفت که این کشور به دلیل "جنگ تحمیل‌شده" با خطر جدی بی‌ثباتی مواجه است. او افزود که در وضع فعلی "انسجام دوباره نیروهای نیروهای امنیتی و دفاعی" اولویت دولت اوست و در این زمینه اقدامات جدی روی دست است. او در این سخنرانی حدود دو و نیم دقیقه‌ای که از سوی تلویزیون ملی افغانستان پخش شد گفت از وضعیت تمام افغانستان آگاه است. رئیس‌جمهوری افغانستان گفت "به عنوان یک رسالت تاریخی" تلاش می‌کند نگذارد که "جنگ تحمیل‌شده بر مردم افغانستان" بیشتر از این باعث کشتار افراد بی‌گناه، از دست رفتن دستاوردهای بیست ساله، تخریب تاسیسات عامه و بی‌ثباتی دوامدار شود. آقای غنی افزود که به همین دلیل مشورت‌های گسترده را در داخل دولت با چهره‌های سیاسی و اقشار مختلف افغانستان و "همکاران بین‌المللی" آغاز کرده و این مشورت‌ها به "به سرعت جریان دارد" و به زودی نتیجه آن را با مردم در میان خواهد گذاشت. رئیس جمهور افغانستان به خانواده نیروهای دولتی که در جنگ جاری جان خود را از دست داده‌اند، تسلیت گفت. آقای غنی گفت دولت تلاش می‌کند به آوارگان جنگ رسیدگی لازم صورت بگیرد. او همچنین گفت: "در حالی که می‌دانم که از حال و آینده تان نگران هستید، برای‌تان اطمینان می‌دهم که به عنوان رئیس‌جمهورتان تمرکز من بر این است تا از گسترش بیشتر بی‌ثباتی، خشونت و آوارگی مردمم جلوگیری کنم." پیش از پخش این خبر گمانه‌زنی‌ها مبنی استعفا یا استعفای مشروط آقای غنی بالا گرفته بود.

اشرف غنی: افغانستان با خطر جدی بی‌ثباتی مواجه است ادمین / 2021-08-14 محمد اشرف غنی، رئیس‌جمهوری افغانستان در پی پیشروی‌های گروه طالبان و تصرف شهرها از سوی این گروه در یک ...

تازهرییس جمهور غنی در پیامی در باره وضعیت کنونی می گوید که در شرایط کنونی انسجام دوباره نیروهای امنیتی و دفاعی کشور اولو...
14/08/2021

تازه
رییس جمهور غنی در پیامی در باره وضعیت کنونی می گوید که در شرایط کنونی انسجام دوباره نیروهای امنیتی و دفاعی کشور اولویت حکومت است و در این باره اقدامات جدی روی دست اند.

13/08/2021

استفاده از هاموی ها از سوی طالبان در شهر کندهار

13/08/2021

داودلغمانی والی غزنی که مقام ولایت را به طالبان تسلیم کرده بود از سوی نیروهای امنیتی در میدان شهر دستگیر شد.

12/08/2021

نرخ ارزها پنجشنبه ۲۱ اسد ۱۴۰۰

1_دالر خرید ................. 81.40
1_دالر فروش ................. 81.50
1_دالراسترلیا خرید .......... 58.00
1_دالراسترلیا فروش ......... 58.20
1_دالر کانادای خرید .......... 63.30
1_دالر کانادای فروش ......... 63.50
1_فرانک سویس خرید ....... 86.20
1_فرانک سویس فروش ...... 86.40
1_یورو خرید .................... 94.20
1_یورو فروش ................... 94.40
1_پوند خرید ..................... 110.00
1_پوند فروش ................... 110.50
1_درهم خرید ................... 21.80
1_درهم فروش .................. 21.90
1_ریال خرید ..................... 21.10
1_ریال فروش .................... 21.30
1_ لیره ترکیه خرید ............. 9.80
1_ لیره ترکیه فروش ............ 9.90
فی هزارتومان خرید .............. 3.05
فی هزارتومان فروش ............. 3.07
فی هزار کلدار هندی خرید ........ 1090
فی هزار کلدار هندی فروش ...... 1100
فی هزارکلدار خرید ................. 498.00
فی هزارکلدار فروش ............... 499.00
دالر به کلدار خرید ................... 163.10
دالر به دالر فروش ................... 163.20
تومان به دالر خرید ................... 26450
تومان به دالر فروش .................. 26400

نرخ هاسعار هرلحظه درتغییر بوده بازارثابت نمیباشد .

10/08/2021

نرخ ارزها سه شنبه ۱۹ اسد ۱۴۰۰

1 دالر ----------------81
1_ یورو -------------- 94.50
1_ پوند --------------- 111.10
1_ فرانک سویس ------ 86.60
1_ دالر استرالیا ---------- 58
1_ دالر کانادا ----------- 63
1_ کرون دنمارک ------ 12.40
1_ کرون ناوری -------- 8.70
1_ کرون سویدن -----------8.95
1_ ریال سعودی ------ 21.30
1_ درهم امارات ........ 21.85
1_ دینارکویت ----------253
1_ قطر ---------------------20.50
1_ بحرین --------------- 200
1_ لیره ترکیه --------- 9.85
1- ین چین .............. 12
1_ روبل روسی----------- 1.05
1_ یورو به دالر----------- 1.1670
1- پوند به دالر ........... 1.3730
1_ هندی به دالر --------- 73.50
هزار ین جاپان ............ 700
هزار تومان ایران ---------- 3.15
تومان به دالر-----------25500
هزار روپیه هندی ---------- 1085
هزار کلدار پاکستان------- 497
کلدار به دالر ------------162.70
نرخ ارزها هر لحظه در تغیر بوده بازار ها ثابت نمی باشد

10/08/2021

معرفی بی ۵۲ آمریکا
B52

بازی های المپیک توکیو امروز(یکشنبه، ۱۷ اسد) علیرغم عدم حضور تماشاچیان، به پایان رسید.مراسم پایانی بزرگترین رویداد وزرسی ...
09/08/2021

بازی های المپیک توکیو امروز(یکشنبه، ۱۷ اسد) علیرغم عدم حضور تماشاچیان، به پایان رسید.

مراسم پایانی بزرگترین رویداد وزرسی جهان پس چاشت امروز در عدم حضور هواداران برگزار شد.

امریکا به یکه‌تازی چین در صدر فهرست کسب مدال از رقابت‌های المپیک توکیو پایان داد و به قهرمانی رسید.

در آخرین روز رقابت‌های المپیک توکیو امریکا در رشته‌های بایسکل‌رانی، بسکتبال و والیبال زنان به قهرمانی رسید.

امریکا ۳۹ طلا، ۴۱ نقره و ۳۳ برنز قهرمان در مجموع ۱۱۳ مدال به دست آورد.

چین با ۳۸ طلا، ۳۲ نقره و ۱۸ برنز در مجموع با کسب ۸۸ مدال رنگین به نایب قهرمانی رسید.

جاپان میزبان این رقابت‌ها هم، ۲۷ طلا، ۱۴ نقره و ۱۷ برنز گرفت و با کسب مجموع ۵۸ مدال رده سومی را به خود اختصاص داد.

برگزاری مراسم اختتامیه المپیک توکیو در سایه کرونا ادمین / 2021-08-09 بازی های المپیک توکیو امروز(یکشنبه، ۱۷ اسد) علیرغم عدم حضور تماشاچیان، به پایان رسید. مراسم پایانی بز....

در این مطلب نویسنده با مروری بر آسیب‌هایی که آثار باستانی و فرهنگی افغانستان در دوره حاکمیت طالبان در اواخر دهه ۱۹۹۰ دید...
09/08/2021

در این مطلب نویسنده با مروری بر آسیب‌هایی که آثار باستانی و فرهنگی افغانستان در دوره حاکمیت طالبان در اواخر دهه ۱۹۹۰ دید، از نگرانی‌های اهل هنر و فرهنگ افغانستان در صورت بازگشت حاکمیت طالبان نوشته است.
هنر امروزه در افغانستان بیشتر از هر دوره دیگری با تهدید سانسور، ممنوعیت، محدودیت و حذف قرار دارد. جنگ و اقتصاد ضعیف که سد راه پیشرفت فعالیت‌های هنری ‌اند صرفا یکی از عوامل بازدارنده رونق و تولیدات هنری در افغانستان بوده‌اند، اما تحجر و افراطیت طالبانی فراتر از جنگ هنر را به ورطه نابودی کشانیده و هنرمندان افغانستان بیم آن را دارند که بار دیگر سایه شوم بنیادگرایی طالبانیزم هنر و فرهنگ را در دایره تنگ و تاریک شریعت طالبانی قرار دهد. بیم ما از نابودی فرهنگ و هنر از گذشته تاریک و سیاه حاکمیت طالبان نشات می‌گیرد؛ سخن از گروهی است که کمر به نابودی پیشینه فرهنگی و هنری افغانستان بسته است.
آنچه به این هراس می‌افزاید عدم توجه جدی دولت به هنر و میراث‌های باستانی-فرهنگی افغانستان است. مسئله این است که هنوز آثار نقاشی نگارستان ملی به صورت کامل دیجیتال نشده‌ و از ۲۰۱۴ بدین سو در یک انبار نگهداری می‌شوند. از طرفی مشخص نیست تا چه اندازه شرایط حفظ و نگهداری این آثار کنترل شده و اصولی است، زیرا اگر برخی آثار بر اثر آسیب‌های احتمالی از بین بروند، آیا سندی از اصل اثر در دست خواهیم داشت یا خیر. نکته حیاتی دیگر برای حفظ آثار هنری و باستانی با شدت گرفتن جنگ در اطراف کابل، ایجاد امکانات امنیتی و محافظتی برای آثار موزه و نگارستان ملی، امنیت کارکنان موزه و ایجاد مکانی امن برای نگهداری آثارموزه و نگارستان ملی از آسیب‌های جنگ است، که مشخصا دولت موظف به گرفتن این تدابیر است.
هنر و میراث‌های فرهنگی-باستانی افغانستان بسیار حائز اهمیت است، زیرا صرفا شامل هنر بومی افغانستان نمی‌شود و صحبت از هنری است بس متنوع که هزاران سال قدمت تاریخی دارد. از آنجا که افغانستان چهار راه جهان باستان بوده و از چهار هزار سال پیش صادر کننده لاجورد، طلا و قلع به هندوستان، بین النهرین و مدیترانه بوده فرهنگ‌ها و شیوه های هنری گوناگونی را به خود دیده است. نه تنها هنر یونان و روم، مصر و چین از دل تمدن باختر که باکترا یا بلخ پایتخت آن بوده عبور می‌کرده، حتی داشته‌های فرهنگی-هنری و منابع طبیعی افغانستان در غرب نیز شهرت بسزایی داشته است. به طور نمونه رنگ آبی گرفته شده از سنگ لاجورد افغانستان در قرن پنج تا هفت میلادی در شمایل نگاری‌های عبادی و مذهبی مسیحیت مورد استفاده قرار می‌گرفت که جزء گران‌ترین رنگ‌ها بعد از رنگ طلایی قرار داشت. یا نقاشی های دیواری در مغاره‌های بامیان که تا کنون قدیمی ترین نمونه نقاشی رنگ روغن کشف شده در جهان است.
طبق دو پروتکل الحاقی سال ۱۹۷۷ به کنوانسیون‌های ژنو ۱۹۴۹، که شامل ممنوعیت اعمال مشخصی در منازعات بین المللی و ملی (داخلی) است، تخریب اموال و اماکن فرهنگی و مذهبی را جنایت جنگی بر شمرده و انجام آن را نه صرفا جنایت جنگی بلکه «نقض جدی» قلمداد می‌کند؛ با این وجود شواهد بی‌شماری در دست است که طالبان بارها در افغانستان مرتکب جنایت جنگی شده‌اند. برای نمونه، از سال‌های نخست دهه ۹۰ میلادی تا ۲۰۰۱ از ۱۰۰ هزار آثار باستانی موزه ملی افغانستان حدود ۷۰ درصد آن توسط طالبان به غارت رفته یا نابوده شده است، و طبق آمار موثق سه هزار اثر باستانی موزه ملی را مطلقا نابود کرده‌اند.
طالبان در زمان حاکمیت‌شان، چند هفته مکررا وارد موزه ملی شده‌اند و کلیه آثار باستانی مجسمه که شامل پیکر انسان یا حیوانات بود را با چکش و سلاح تکه تکه کردند، گویی ابراهیم وارد بتخانه شده است، اما این کجا و آن کجا. تخریب مجسمه‌های غول پیکر بودا در سال ۲۰۰۱ از یک سو و همزمان با آن فرمان نابودی کلیه آثار هنری و باستانی پیش از اسلام در سایر ولایات از طرف دیگر تهدید جدی برای آینده هنر و فرهنگ بود. مورخان هنر در این دوره صرفا بابت از دست دادن مجسمه‌های بودا در شوک نبودند، بلکه بمب‌گذاری در محل مجسمه‌ها باعث نابودی نقاشی‌های دیواری داخل مغاره‌ها شد، نقاشی‌هایی که تاکنون به عنوان قدیمی ترین نمونه فریسکو (نقاشی دیواری) رنگ روغن در جهان از آن نام برده می‌شود، این نقاشی‌های دیواری میراث بی نظیری از مکتب بزرگ نقاشی آسیای میانه بود، هنری که محل تلاقی هنر بومی، هندی و ایرانی بود و ترکیب آنها تداعی کننده مکتب هلنیسم و شیوه هنری یونان باستان در باختر زمین بود.
در اواخر دهه ۹۰ میلادی ادعای به آتش کشیدن کتابخانه پلخمری توسط اهالی محل، که بالغ بر ۵۰ هزار کتاب، مقاله، نسخ قدیمی و تاریخی را شامل می‌شد، تخریب بخش‌هایی از ساختمان موزه که منجر به نابودی تعدادی نقاشی از قرن چهارم میلادی، ظروف سفالی و مجسمه‌های باستانی شد، تعطیلی گالری ملی افغانستان برای مدت طولانی و سپس بازگشایی آن در سال ۲۰۰۰ در حالی که هیچ اثری از نقاشی‌های فیگوراتیو و پرتره انسانی نبود، علاوه بر آن سرقت تعدادی نقاشی در سال ۱۳۷۳ از گالری ملی و ویرانی سایت های باستانی مهم گوشه‌ای از دشمنی کوردلانه طالبان را با فرهنگ و هنر نشان می‌دهد.
البته فقط کابل در معرض از دست دادن آثار هنری و باستانی قرار نداشت، مقبره تاریخی عبدالرزاق، فرزند ابوسعید یکی از سلاطین تیموری به جا مانده از قرن شانزده میلادی در غزنی نیز در جنگ‌های مجاهدین و طالبان به شدت آسیب دید. این مقبره با شکوه در دهه ۶۰ میلادی توسط باستان شناسان ایتالیایی به عنوان موزه هنرهای اسلامی بازگشایی شده بود و در تمامی دوران جنگ های داخلی در معرض تعرض و نابودی آثار باستانی متعلق به دوره اسلام و هنر پیش از اسلام قرار داشت. ارگ ۲۵۰۰ ساله فراه، یا قلعه فریدون که به نام ارگ اسکندر نیز شناخته می‌شود، در زمان جنگ‌های مجاهدین در ۱۹۸۰ میلادی تبدیل به انبار اسلحه و مهمات جنگی آنان شده بود و گفته می‌شود فضای داخلی آن هنوز مملو از مواد منفجره است. امروزه نیز این ارگ باستانی به حال خود رها شده است. ارگ فراه ایستگاه کوچکی در شبکه راه ابریشم بین ایران و هند بود که از دل آن منسوجات، ادویه جات و گنجینه‌های گران بهایی عبور می‌کردند.
در سال ۲۰۱۹ طالبان عزیز احمد پنجشیری، باستان شناس سرشناس کشور را در مسیر بغلان-قندوز ترور کردند، و قتل عبدالله عاطفی، نویسنده و تاریخ‌نگار در اگوست ۲۰۲۱ نشان می‌دهد دید آنان نسبت به تاریخ و پیشینه فرهنگی کشور هرگز تغییر نکرده است. واقعیت امر این است که نه مجاهدین و نه طالبان، در زمان درگیری‌های مسلحانه و راکت پرانی‌هایشان ملاحظه اماکن و آثار باستانی را نکردند و طالبان حتا عامدانه از محافظت آثار فرهنگی و هنری پس از اسلام چشم پوشی می‌کردند.
در زمان جنگ و مخصوصا در دوره حاکمیت طالبان بسیاری از اسناد مکتوب موزه ملی از بین برده شد و باستان‌شناسان معتقدند که حتا به صورت تخمینی نمی‌توان حدس زد تعداد آثار باستانی کشف شده از سال‌های ۱۹۲۰ که باستان‌شناسان و مورخان هنر اجازه ورود به افغانستان را یافتند تا ۱۹۹۰ چقدر بوده و چه تعدادی واقعا از بین رفته یا قاچاق شده‌اند. بسیاری از آثار باستانی قاچاق شده از افغانستان در موزه‌های جهان نگه داری می‌شوند و تعدادی هنوز در گرو دلالان آثار باستانی قرار دارد. در ماه اپریل ۲۰۲۱، ۳۳ اثر باستانی قاچاق شده از یکی از دلالان نیویورکی کشف و ضبط شد و به سفارت افغانستان در آمریکا تحویل داده شد تا به موزه ملی افغانستان انتقال یابد. موزه هنر و صنایع دستی هامبورگ در سال ۲۰۱۹ یک قطعه سنگ مرمر با تزئینات و حروف اسلامی متلعق به قرن دوازده میلادی که از موزه هنرهای اسلامی غزنی در ۱۹۷۰ دزدیده شده بود را به موزه ملی افغانستان تحویل داد، این سنگ تزئین شده با نقوش هندسی که شیوه هنر اسلامی را نشان می‌دهد متعلق به یک مجموعه ۷۸ تکه‌ای بود که حاشیه تزئینی حیاط داخلی قصر سلطان مسعود سوم را در شهر غزنی آراسته بود. موزه ملی بریتانیا نیز در ماه جولای ۲۰۱۹ وعده سپرد تا تندیس‌های بودای قاچاق شده در سال ۲۰۰۲ را به موزه ملی افغانستان تحویل دهد.
با همه این اوصاف هنوز مشخص نیست چه تعداد اثر متعلق به افغانستان در سایر موزه‌های جهان موجود است، چه تعدادی در اختیار قاچاقیان قرار دارد و چه تعداد اثر به تازگی کشف شده و به صورت تخمینی چه تعداد آثار کشف ناشده در سایت های باستانی موجود است. دولت‌های گذشته و وقت اگر چه به شیوه طالبان دشمنی آشکارا با فرهنگ و هنر از خود بروز ندادند، اما هرگز طرحی جدی برای حمایت از هنر، هنرمندان و حفاظت میراث‌های فرهنگی افغانستان نداشتند. در دو دهه گذشته دولت نه تنها امکانات کافی در اختیار موزه و گالری ملی قرار نداد، بلکه حتی برای ساخت گالری‌های جدید در سطح شهرهای بزرگ هیچ بودجه‌ای در نظر نگرفت و اگر با شدت گرفتن جنگ بنیادها و مراکز فرهنگی خارجی مثل انستیتوت (موسسه) گوته و مرکز فرهنگی فرانسه در کابل که محل تجمع هنرمندان و برپایی نمایشگاه‌ها است، تعطیل شود هنرمندان داخلی دیگر هیچ مکانی برای نمایش آثارشان نخواهند داشت.
برگرفته شده از بی بی سی فارسی

در حاکمیت طالبان هنر و فرهنگ افسانه می‌شود؟ ادمین / 2021-08-09 در این مطلب نویسنده با مروری بر آسیب‌هایی که آثار باستانی و فرهنگی افغانستان در دوره حاکمیت طالبان در اواخ....

مرسدس-بنز نمونه ضدگلوله‌ای از کلاس S، لوکس‌ترین مدل خود رونمایی کرد. به گفته کارخانه این ماشین بالاترین استاندارد محافظت...
09/08/2021

مرسدس-بنز نمونه ضدگلوله‌ای از کلاس S، لوکس‌ترین مدل خود رونمایی کرد. به گفته کارخانه این ماشین بالاترین استاندارد محافظت از سرنشینان را دارد و می‌تواند در برابر نارنجک و گلوله مسلسل‌های جنگی مقاومت کند. قطر شیشه‌های ضدگلوله ماشین ده سانتی‌متر است و بنز می‌گوید از مواد شفافی در ساخت آن استفاده کرده که تاثیری بر دید راننده و سرنشینان ندارد. لاستیک‌های ماشین هم ساخت کارخانه میشلن است و بعد از پنچر شدن می‌توان تا ۳۰ کیلومتر با آن رانندگی کرد. در اتاق علاوه بر امکانات لوکس همیشگی کلاس S، سیستم خاموش کردن آتش و سیستم تصفیه هوا نصب شده تا سرنشینان را در برابر آتش‌سوزی و حملات شیمیایی محافظت کند. اضافه شدن این امکانات باعث شده تا وزن ماشین به پنج تن افزایش یابد. بنز برای نیرو دادن به ماشین از موتوری دوازده سیلندر استفاده کرده اما می‌گوید به خاطر وزن بالا سرعت ماشین به ۱۹۰ کیلومتر در ساعت محدود شده است. قیمت پایه بنز ضد گلوله ۵۴۷ هزار یورو (حدود ۶۵۰ هزار دلار) است. با این رقم می‌توان شش مدل معمولی از کلاس S خرید. بنز ۹۰ سال در ساخت ماشین‌های ضدگلوله سابقه دارد، اما استقبال از ماشین‌های این کارخانه در سی سال گذشته افزایش چشم‌گیری یافته است.

بنز ضدگلوله، مقاوم در برابر نارنجک و مسلسل ادمین / 2021-08-09 مرسدس-بنز نمونه ضدگلوله‌ای از کلاس S، لوکس‌ترین مدل خود رونمایی کرد. به گفته کارخانه این ماشین بالاترین استا...

همزمان با انتقادها از عمل‌کرد نیروهای خیزش مردمی در برابر طالبان و همین‌طور عدم تجهیز آنان از سوی حکومت، مشاور امنیت ملی...
09/08/2021

همزمان با انتقادها از عمل‌کرد نیروهای خیزش مردمی در برابر طالبان و همین‌طور عدم تجهیز آنان از سوی حکومت، مشاور امنیت ملی رییس‌جمهور پیشین تأکید می‌کند که باید نیروهای مردمی در کشور و به‌ویژه در ولایت هرات تقویت شوند. رنگین دادفر سپنتا که در یک نشست که دربارۀ بررسی وضعیت امنیتی هرات، در کابل برگزار شده بود سخن می‌زد، افزود که تقویت نیروهای مردمی در برابر طالبان برای جلوگیری از افتادن شهر هرات بدست این گروه، ضروری است. آقای سپنتا در این نشست ...

سپنتا: برای مقابله با طالبان باید نیروهای مردمی تقویت شوند ادمین / 2021-08-09 همزمان با انتقادها از عمل‌کرد نیروهای خیزش مردمی در برابر طالبان و همین‌طور عدم تجهیز آنان ....

نفتالی بنت، نخست وزیر اسراییل با استقبال از موضع گیری گروه ۷ در رابطه با حمله به کشتی مرسر استریت در نزدیکی آب های عمان،...
09/08/2021

نفتالی بنت، نخست وزیر اسراییل با استقبال از موضع گیری گروه ۷ در رابطه با حمله به کشتی مرسر استریت در نزدیکی آب های عمان، خواهان اقدام علیه ایران شده است.
آقای بنت که یکشنبه در جلسه کابینه اسراییل صحبت می کرد، از نتیجه تحقیقات ارتش آمریکا درباره این حمله از جمله کشف قطعاتی که گفته شده به پهپادهای ایران تعلق دارد، ابراز رضایت کرد.
آقای بنت گفت: ''آزمون امروز در عمل کردن است، نه در صدور بیانیه. ''
وزیران امور خارجه گروه ۷ روز جمعه با صدور بیانیه ای، ایران را به حمله پهپادی به کشتی مرسر استریت که تحت مدیریت یک میلیاردر اسراییلی است، متهم کرد.
در این بیانیه ایران همچنین به ایجاد خطر برای امنیت بین المللی متهم شده است.
ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا در خاورمیانه و آسیای میانه، سنتکام هم روز جمعه با انتشار نتیجه تحقیقاتش، ایران را به دست داشتن در این حمله متهم کرده بود.
دو نفر از خدمه بریتانیایی و رومانیایی این کشتی در این حمله کشته شدند.
ایران دست داشتن در این حمله را رد کرده و اسناد منتشر شده را ''جعلی '' خوانده است.
نفتالی بنت همچنین از دولت و ارتش لبنان خواست تا مانع از حملات راکتی از خاک این کشور علیه اسراییل شوند.
آقای بنت گفت صرف نظر از فلسطینی بودن یا لبنانی بودن حمله کنندگان، دولت و ارتش لبنان باید مسوولیت حملات صورت گرفته از خاک این کشور را برعهده بگیرد.
آقای بنت گفت: ''اسراییل شلیک موشک به خاکش را نخواهد پذیرفت. ''
به گفته آقای بنت، ایران و حزب الله قصد دارند اسراییل را در بحران سیاسی و اقتصادی لبنان گرفتار کنند.
او همچنین از ...

نخست وزیر اسراییل خواهان اقدام علیه ایران شد فاطمه / 2021-08-09 نفتالی بنت، نخست وزیر اسراییل با استقبال از موضع گیری گروه ۷ در رابطه با حمله به کشتی مرسر استریت در نزدیکی ...

مصرف روزانه الکل در پرتغال بیش از سایر کشورهای عضو اتحادیه شایع است ولی در مقابل، کرواسی بیشترین درصد جمعیتی(۳۸.۳ درصد) ...
08/08/2021

مصرف روزانه الکل در پرتغال بیش از سایر کشورهای عضو اتحادیه شایع است ولی در مقابل، کرواسی بیشترین درصد جمعیتی(۳۸.۳ درصد) را دارد که لب به الکل نمی‌زنند. تازه‌ترین بررسی اداره آمار کمیسیون اروپا(یورواستات) نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۹، ۸.۴ درصد از جمعیت بزرگسال اتحادیه اروپا به طور روزانه الکل مصرف کرده‌اند. این بررسی همچنین حاکیست که ۲۸.۸ درصد از این جمعیت، به صورت هفتگی، ۲۲.۸ درصد از آنها نیز به طور ماهانه و ۱۳.۹ درصد نیز کمتر از ماهی یکبار الکل مصرف کرده ولی ۲۶.۲ درصد از جمعیت بزرگسال اتحادیه اروپا در طول این سال به نوشیدنی‌های الکلی لب نزده‌اند. مطابق نتایج بررسی یورواستات، میزان مصرف روزانه الکل در اتحادیه اروپا با افزایش سن رابطه مستقیم دارد؛ به طوری که تنها یک درصد جوانان دارای ۱۵ تا ۲۴ سال هر روز نوشیدنی الکلی مصرف می‌کنند ولی این نرخ در یک روند صعودی به ۱۶ درصد در میان افراد دارای بیش از ۷۵ سال می‌رسد. بر اساس نتایج این بررسی، مردان ساکن در کشورهای عضو اتحادیه اروپا بیش از زنان به مصرف روزانه الکل عادت دارند؛ چنان که نرخ مصرف روزانه الکل در میان مردان ۱۳ درصد و درمیان زنان ۴.۱ درصد است. بر پایه گزارش یورواستات، مصرف روزانه الکل در پرتغال بیش از سایر کشورهای عضو اتحادیه شایع است؛ به طوری که در سال ۲۰۱۹ میلادی، ۲۰.۷ درصد بزرگسالان در این کشور روزانه الکل مصرف کرده‌اند. از این حیث، اسپانیا با ۱۳ درصد و ایتالیا با ۱۲.۱ درصد در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند ولی در مقابل لتونی و لیتوانی با وجود سهم ۱ درصدی جمعیت مبتلا به مصرف روزانه الکل در جایگاه آخر قرار دارند اما بیش از ۳۱ درصد جمعیت این دو کشور به طور ماهانه الکل نوشیده‌اند و از این نظر در صدر فهرست کشورهای عضو اتحادیه اروپا قرار دارند. از نظر شایع بودن مصرف هفتگی نیز هلندی‌ها در مقام نخست قرار دارند؛ چنان که ۴۷.۳ درصد از بزرگسالان این کشور در سال ۲۰۱۹، به طور هفتگی نوشیدنی الکلی صرف کرده‌اند. در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا، کرواسی بیشترین درصد جمعیتی(۳۸.۳ درصد) را دارد که الکل مصرف نمی‌کنند. بر اساس آخرین آمار منتشر شده توسط یوروستات، طی سال گذشته میلادی در مجموع ۳۲ میلیارد لیتر آبجو در اتحادیه اروپا تولید شده که تنها ۱.۴ میلیارد لیتر آن حاوی کمتر از ۰.۵ درصد الکل بوده است. بدین ترتیب سرانه تولید آبجو در اتحادیه اروپا طی سال ۲۰۲۰ به ۷۴ لیتر رسیده که در مقایسه با سال ۲۰۱۹ حدود ۸ درصد کاهش یافته است. در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا، آلمان در سال ۲۰۲۰ با تولید ۷.۵ میلیارد لیتر(۲۴ درصد از کل تولید اتحادیه اروپا) برترین تولید کننده آبجو در اتحادیه بوده است. به عبارت دیگر، از هر چهار آبجوی الکلی تولید شده در اتحادیه اروپا، یک مورد در آلمان تولید شده است. پس از آلمان، لهستان با ۳.۸ میلیارد لیتر تولید شده (۱۲ درصد از کل تولید اتحادیه اروپا) و اسپانیا با ۳.۳ میلیارد لیتر تولید شده(۱۰ درصد از کل تولید اتحادیه اروپا) قرار گرفته‌اند. اما هلند به عنوان چهارمین تولید کننده آبجو در اتحادیه اروپا، بزرگ‌ترین صادر کننده این محصول در سال ۲۰۲۰ بوده است؛ به طوری که این کشور موفق شده ۱.۹ میلیارد لیتر به داخل و خارج از اتحادیه اروپا صادر کنند و سهم خود در صادرات آبجوی اتحادیه اروپا را به ۲۱ درصد برساند. در مقابل، فرانسه به عنوان پنجمین تولید کننده آبجو در اتحادیه اروپا، طی سال ۲۰۲۰ بزرگ‌ترین وارد کننده این محصول نیز بوده است. فرانسه با ۰.۸ میلیارد لیتر واردات در صدر قرار گرفته و در سال گذشته میلادی، ۱۶ درصد از کل واردات آبجو در اتحادیه اروپا(از داخل و خارج اتحادیه اروپا) را به خود اختصاص داده است. پس از فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند و اسپانیا دیگر واردکنندگان بزرگ آبجو در اتحادیه اروپا بوده‌اند.

میزان مصرف الکل و تولید آبجو در اتحادیه اروپا فاطمه / 2021-08-08 مصرف روزانه الکل در پرتغال بیش از سایر کشورهای عضو اتحادیه شایع است ولی در مقابل، کرواسی بیشترین درصد جمعی...

آمریکا برای مقابله با پیشروی گروه طالبان در افغانستان به استفاده از بمب افکن های «بی ۵۲» و هواگردهای تهاجمی «لاکهید ای س...
08/08/2021

آمریکا برای مقابله با پیشروی گروه طالبان در افغانستان به استفاده از بمب افکن های «بی ۵۲» و هواگردهای تهاجمی «لاکهید ای سی ۱۳۰» روی آورده است. به گزارش روزنامه بریتانیایی «تایمز» وزارت دفاع ایالات متحده با استفاده از این تجهیزات نظامی امیدوار است تا بتواند به نیروهای دولتی در دفاع از سه شهر هرات، قندهار و لشکرگاه کمک کند. در این گزارش به نقل از چند منبع آگاه آمده است که بمب افکن های «بی ۵۲» متعلق به ارتش آمریکا برای حمله به مواضع طالبان از پایگاهی هوایی در قطر به پرواز در می آیند. گروه طالبان همزمان با خروج نظامیان آمریکا و ناتو از افغانستان عملیات تهاجمی علیه نیروهای دولتی افغانستان را آغاز کرد. شبه نظامیان طالبان روز پنجشنبه موفق به تصرف شهر زرنج، مرکز ولایت نیمروز در جنوب غربی افغانستان شدند. به این ترتیب طالبان اولین مرکز یکی از ولایت های افغانستان را تصرف کرد. شورشیان طالبان روز جمعه نیز کنترل شهر شبرغان، مرکز ولایت جوزجان را به دست گرفتند. استفاده آمریکا از بمب افکن های «بی ۵۲» در برابر طالبان از یک سو بیانگر قدرت گیری روزافزون شبه نظامیان این گروه و از سوی دیگر نشاندهنده وابستگی نیروی های دولتی افغانستان به کمک نظامی ایالات متحده است. بمب افکن های « بی ۵۲ استراتوفورتس» ساخت شرکت بوئینگ قابلیت حمل ۳۲ تن بمب را دارند. استفاده پنتاگون از این بمب افکن ها ۲۰ سال پیش نقش مهمی در سرنگونی طالبان در جریان حمله آمریکا به افغانستان داشت. گزارش روزنامه «تایمز» درباره حملات آمریکا به مواضع طالبان با بمب افکن های «بی ۵۲» در حالی منتشر می شود که پنتاگون طی نزدیک به یک سال گذشته از این بمب افکن ها در افغانستان استفاده نکرده بود. به گزارش این روزنامه بریتانیایی بمب افکن ها و هواگردهای تهاجمی ایالات متحده هر روز دستکم پنج ماموریت در افغانستان انجام می دهند. روزنامه «دیلی میل» نیز گزارش داده است که پرواز بمب افکن های «بی ۵۲» برای حمله به مواضع طالبان به دستور جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا صورت می گیرد. عملیات تهاجمی طالبان علیه نیروهای دولتی حدود سه ماه پیش آغاز شد. دولت افغانستان تخمین می زند که از آن زمان تاکنون بیش از ۴۰ هزار خانواده به دلیل درگیری ها مجبور به ترک محل سکونت خود شده اند.

متوسل شدن دوباره آمریکا به بمب‌افکن‌های بی۵۲ در افغانستان ادمین / 2021-08-08 آمریکا برای مقابله با پیشروی گروه طالبان در افغانستان به استفاده از بمب افکن های «بی ۵۲» و ه....

جوبایدن دستور داده که برای جلوگیری از پیشروی طالبان، بمب افگن های بی پنجاودو، موضع های این گروه را در افغانستان هدف قرار...
08/08/2021

جوبایدن دستور داده که برای جلوگیری از پیشروی طالبان، بمب افگن های بی پنجاودو، موضع های این گروه را در افغانستان هدف قرار دهند.
روزنامه دیلی‌‌میل به نقل از منبع های در وزارت دفاع امریکا گزارش داده که پس از پیشروی های طالبان و حمله های گسترده این گروه در ولایت های قندهار، هلمند و هرات، رییس جمهوری امریکا دستور حمله بر موضع های طالبان را صادر کرده است.
در این گزارش آمده که بمب افگن های امریکایی از قطر این حمله ها را انجام می دهند.
پیش از این جنرال کنت مکنزی هم گفته بود که اگر طالبان حمله های شان را متوقف نکنند، امریکا حمله های خود را در برابر طالبان افزایش خواهد داد.

08/08/2021

نرخ ارزها يکشنبه ۱۷ اسد ۱۴۰۰

1_دالر خرید ................. 81.05
1_دالر فروش ................. 81.10
1_دالراسترلیا خرید .......... 8.00
1_دالراسترلیا فروش ......... 58.20
1_دالر کانادای خرید .......... 62.60
1_دالر کانادای فروش ......... 62.80
1_فرانک سویس خرید ....... 86.30
1_فرانک سویس فروش ...... 86.50
1_یورو خرید .................... 94.30
1_یورو فروش ................... 94.50
1_پوند خرید ..................... 111.30
1_پوند فروش ................... 111.50
1_درهم خرید ................... 21.80
1_درهم فروش .................. 21.90
1_ریال خرید ..................... 21.00
1_ریال فروش .................... 21.10
1_ لیره ترکیه خرید ............. 9.80
1_ لیره ترکیه فروش ............ 9.90
فی هزارتومان خرید .............. 3.16
فی هزارتومان فروش ............. 3.18
فی هزار کلدار هندی خرید ........ 1090
فی هزار کلدار هندی فروش ...... 1100
فی هزارکلدار خرید ................. 497.00
فی هزارکلدار فروش ............... 498.00
دالر به کلدار خرید ................... 162.90
دالر به دالر فروش ................... 163.00
تومان به دالر خرید ................... 25650
تومان به دالر فروش .................. 25600

نرخ هاسعار هرلحظه درتغییر بوده بازارثابت نمیباشد .

07/08/2021

نرخ ارزها شنبه ۱۶ اسد ۱۴۰۰

1 دالر ----------------79.90
1_ یورو -------------- 93.20
1_ پوند --------------- 109.80
1_ فرانک سویس ------ 85.80
1_ دالر استرالیا ---------- 57.40
1_ دالر کانادا ----------- 62.40
1_ کرون دنمارک ------ 12.30
1_ کرون ناوری -------- 8.70
1_ کرون سویدن -----------8.95
1_ ریال سعودی ------ 21
1_ درهم امارات ........ 21.60
1_ دینارکویت ----------255
1_ قطر ---------------------20
1_ بحرین --------------- 200
1_ لیره ترکیه --------- 9.75
1- ین چین .............. 12
1_ روبل روسی----------- 1.05
1_ یورو به دالر----------- 1.1670
1- پوند به دالر ........... 1.3760
1_ هندی به دالر --------- 73.50
هزار ین جاپان ............ 700
هزار تومان ایران ---------- 3.15
تومان به دالر-----------25500
هزار روپیه هندی ---------- 1085
هزار کلدار پاکستان------- 492
کلدار به دالر ------------162.10
نرخ ارزها هر لحظه در تغیر بوده بازار ها ثابت نمی باشد

Address


Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Kabul Daily News کابل دیلی نیوز posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Videos

Shortcuts

  • Address
  • Alerts
  • Videos
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Media Company?

Share