10/08/2024
יש האומרים שמי שחווה בימים אלה משבר לאור החוויה של חוסר שליטה ומציאות כאוטית, בעצם חווה התפכחות. כי הרי המציאות תמיד כאוטית ומעולם לא הייתה לנו שליטה.
מולטי טסקינג זו אולי יכולת מרשימה. ואולי זו בעיה נפשית שלא מאפשרת לנו להיות בדבר אחד באופן מלא בכל רגע נתון. או חוסר יכולת להגיד לא ולסרב לקחת על עצמנו משימה.
להמשיך במשהו, למרות קושי זו התמדה/נחישות/תעצומות נפש. או שזה קושי נפשי שלא מאפשר לנו לראות את המציאות, לשחרר, לעשות את שינוי הכיוון שנדרש.
האם יכול להיות שדברים שאנחנו מתייגים בחברה שלנו כבעיה נפשית, הם בעצם יכולת נפשית? או לפחות, לא בעיה, אלא פשוט מצב? מאפיין.
מצד שני גם אם אכיר בדברים אלה כיכולת או מאפיין ולא כבעיה, האם אנשים אלה יכולים לדאוג לעצמם ללא עזרה? האם אפשר באמת להסתמך על הדברים (למשל נבואות) שלהם? האם הם באמת לא מסוכנים לסביבה? האם אפשר לבנות חיים משותפים איתם (נסו לשאול מי שחי עם אנשים כאלה בבית)?
יש לי חברה שתמיד אומרת שהכל בעיני המסתכל ואין אמת.
אבל כשעגבנייה עולה X זה המחיר שלה, וזה אחוז מסוים מיכולת הקנייה שלי. אין כאן זווית ראייה. החוויה של האם זה יקר או לא, מחיר הוגן או לא, שווה את המחיר או לא, מכביד עלי או לא, כבר כן יכולה להיות קשורה בהסתכלות שלי על המציאות.
יציאה מתבניות מחשבתיות, זה דבר חשוב בעיני, מעשיר, פותח אפשרויות שלא לדבר על חומל ומקבל את המציאות.
רק המחשבה על כמה סבל נגרם מקיבעונות מחשבתיים כלפי בעלי נטיות מיניות שונות, אנשים עם קשיים נפשיים, נשים, שחורים, יהודים, אנשים עם מגבלות פיזיות, זיקנה, ועוד ועוד מוכיחה את החשיבות של זה בעיני.
מצד שני לפעמים מרגיש לי שהצורך או הרצון להיפתח לצורות הסתכלות חדשות נובע גם מקושי ולא מהתפכחות. לעיתים זה אולי לוקח אותנו שוב להתנהלות מקובעת, חשיבה מוגבלת רק בקצה השני, בלבוש אחר.
האתגר הוא איך לדעת אם אני כרגע בקיבעון או שיש לי מדדים נכונים ולא מוטים לבדוק את הדברים.
זה בעצם קצת לשאול האם יש לי יכולת לראות את מה שאני לא רואה.
הקישור כרגיל בתגובה הראשונה.