اطلاعیه :
هموطنان عزیز به دلیل وضعیت وخیم کرونایی و وضع قرنطینه اعمال شده توسط دولت اتریش ، دفتر کانون فرهنگ افغانستان در اتریش اکیس سراز فردا تا اطلاع ثانی تعطیل است. در صورت نیاز جدی هموطنان ما از طریق تلفن مشاوره خواهیم داد.
با احترام
غوث الدین میر
01/11/2020
خبرتیا!!!
د اتریش د حکومت لخوا د کرونا او قرنطین وضع شوي وضعیت له امله ، په اطریش کې د افغانانو فرهنگی مرکز (اکیس) سر له صبا نه تر بلي خبرتیا پوری تړلی دی که څوک مشوری ته اړتیا ولري موږ به د تلیفون له لارې خپلو همکارانو ته مشوری ورکولی شو.
په درناوی
غوث الدین میر
به سلسله گفتمان های افراد و چهره های سرشناس افغان، اینبار گفتگوی خودمانی، شنیده ناشده و جالب فریبا .چرخی با غوث الدین میر از چهره های مطرح، سرشناس و فرهنگی ا...
30/10/2020
به پیشواز ۲۰مین سالروز مجله وزین بانو
نخستین گام ها و تلاش ها برای ایجاد یک رسانه نشراتی زنان اروپا !
نخست باید بدانیم مجله چیست و کدام ویژه گی های دارد؟
«مجله، نشريه اي است كه براي روشن كردن افكار مردم در زمينه هاي مختلف اجتماعی سياسی ، علمی ، فنی يا ادبی و ترقی دادن سطح معلومات مردم و نشر اخبار و اطلاعات و مطالب عام المنفعه و انتقاد و اصلاح انديشه در امور عمومي، به طور منظم و در زمان معينی منتشر مي شود». اولين ارزش و اهميت مجله، ظاهر آن، مانند : عكسهاي رنگی ، كيفيت كاغذ، تصوير پردازي استادانه و استفاده از رنگ و…. است كه كل اين مجموعه در صفحه آرايی گنجانده مي شود. صفحه آرايی عبارت است از طرح ريزي براي يك صفحه يا گروهی از صفحه ها. عناصري در صفحه آرايی به كار گرفته مي شوند كه كار برد هر كدام از آنها پيرو اصول و قواعد مخصوصی است، هر چند كه در مجموع ذوق و سليقه هنرمند نقش غيرقابل انكاری در صفحه آرايی تخصصی و جذاب دارد. نام مجله، قطع، رنگ، عكس، طراحي صفحه ها، تيتر و سوتيتر، ستون بندی و انتخاب حروف، از جمله عناصر مهم صفحه آرايی يك مجله به شمار مي روند.
با رعایت همین دساتیر تعداد از روشنفکران ۲۰ سال پیش از امروز متوجه شده اند که باید مجله را تهدابگزاری نمایند که زنان بیشتر در آن نقش داشته باشند که جمع از روشنفکران در اتریش کمر همت بسته اند و گام ارزنده را در ایجاد مجله بانو گذاشته اند که اساسگزاری این مجله را > با تیم کارش از جمله
بانو به عهده داشتند که مجله در نخستین گام ها مثل دیگر رسانه ها که معمول است با مشکلات بیشتر مواجعه بود ولی آینده نگری در اهداف این مجله به نظر می رسید ویژه گی این مجله بیشتر این خواهد بود که مردی آزاد اندیش وفارغ از تعصبات جنسیت
افغانستانی صاحب امتیاز مجله محترم میر غوث الدین میر گام می گزارد تا مجله زنان را اساس نهاد با قبول فراز و فرود های بیشتر مجله را با عزم راسخ اش به ۲۰ سالگی می رساند امر طبیعی است که در کار این مجله مدیران مسوول هر کدام ندای افشار ،نجیبه هوتکی ،صالحه وهایب واصل ، ناهید علومی و اعضای هیت مدیره ، متصدیان بخش ها و تمام قلم به دستان نقش ارزنده دارند و با همکاری مشترک مجله را زنده نگاه داشتند و در همگانی شدن مجله نقش داشته و تلاش ورزیده اند که ثبت تاریخچه این مجله خواهد بود ولی سوال اینجاست
که بسیج این همه بانوان و توجه به این مجله را کی به عهده داشته است ؟
و چگونه پروسه کار در مجله مدیریت سالم شده است ؟ که با تمام شکسته گی ها دوباره در عرصه تلاش صورت گرفته و تیم کار را دور این مجله جمع نموده اند که تا با همکاری و یاری بانوان فعال مجله به تجلیل ۲۰ سالگی بنشیند پس در قدم نخست مدیریت سالم با ساختار تشکیلاتی نیاز است که رسای و توانایی آن نتیجه کار صاحب امتیاز مجله است که داشتن چنین مردان آزاد اندیش دور از تعصب جنسیت برای زنان یک غنیمت بزرگ است در حالیکه به کشور ما هنوز قانون زنستیزی و خشونت بر زنان نعره می کشد زنان سنگسار ، معلول ،توهین و تحقیر می شوند
زنان هنوز منحیث فعالین در مشارکت ها دست دوم قرار دارند و قوانین تصویب شده که در تصویب این قوانین تعداد بیشتر مردان نقش داشته اند و زنان باز هم از کمترین حقوق سیاسی اجتماعی و فرهنگی بر خوردار هستند با وجود که در قانون اساسی زنان و مردان مساوی حقوق خطاب شده اند ولی روی کاغذ باقی مانده هیچگاه تا به امروز زنان افغانستان حقوق مساوی و مشارکت مساوی را در جامعه تجربه نکرده و تجربه کردن این منازعه بزرگ سالهای دیگر را هم زیر پا خواهد کرد ولی در گوشه ی دیگر از جهان تعدادی مردانی به خاطر اعاده حقوق و آزادی زنان صدا بلند می کند و از زنان دفاع می نمایند یکی از همین مردان آزاد اندیش محترم میر غوث الدین میر در کشور اتریش است که ما زنان از داشتن چنین مردان در کنار خود انرژی گرفته و آینده درخشان را برای مبارزات خود رقم می زنیم که خدمات شان را باید ستود و ارج گذاشت
امروز که ما شاید ۵۴ مین شماره چاپ و نشر مجله هستیم دیده می شود که بر مجله تغییرات بنیادی وارد شده اعم از نگاه محتوا ،دیزاین و انتخاب تصاویر وغیره به علاقمندان مجله افزود شده است و مشترکین مجله هم روز به روز بیشتر می شود با وجود که جهان امروز با ایجاد انترنت و علم فناوری مردم کمتر توجه و احساس به اشتراک مجلات دارند ولی یکی از دستاورد ها تیم کار مجله جلب زنان و مردان داخل و خارج کشور است که تلاش می ورزند مجله را در قلب ها محبوب ساخته و به علاقمندان مشترکین آن افزود شود با وجود داشتن امکانات انترنتی تعدادی باز هم علاقمند اشتراک به مجله هستند اگر ما از خدمات شبانه روزی بانو ناهید علومی و محترم صدیق وفا در جمع تیم کار یاد نکنیم متعصبانه و ظالمان خواهد بود که نقش بانو ناهید علومی و هر کدام از اعضای تیم کار قابل قدر و ستودنی است نواقصات در پروسه هر کار موثر اجتماعی وجود دارد که پیشنهادات و نظریات همه اعضا و علاقمندان مجله باید در نظر گرفته شود تا کمبود ها رفع و مجله بیشتر از پیش همگانی شود زیرا کار روشنگری به دید باز و خلاقیت نیاز دارد که آینه درخشان انرا در اندیشه های نخبه گان ، فرهنگیان ، قلم به دستان و مدبرین ادبیات کشور دور از تعصبات قومی ، زبانی ،جنسیتی دانست که با خرد ورزی شان و روشنگری برای زنان از طریق این مجله و رسانه های نشراتی دیگر بیشتر موثر باشند و نقش ارزنده داشته باشند تا منحیث پیشوایان و نخبه گان خدمتی برای نسل آینده نموده باشیم از ما تاریخ داشته باشند و از ما به نام نیک یادی نمایند که افتخارات تاریخ امروز و آینده شان باشیم .
به پیش در راه همگانی شدن مجله بانو
تهیه کننده :
زرغونه ولی جرمنی مورخ 28.07.2020
28/10/2020
گزارش نشست مجمع عمومی کانون فرهنگ افغانستان در اتریش:
بنابر دعوت محترم غوث الدین میر رییس کانون فرهنگ افغانستان در اتریش و صاحب امتیاز مجله بانو ناشر اندیشه های زنان افغانستان در اروپا در مورد مشکلات پیش آمده در کار نشراتی مجله بانو و پیشنهاد کناره گیری شان از مسوولیت رهبری کانون بتاریخ ۲۵ ماه اکتوبر ۲۰۲۰ میلادی در دفتر کانون نشست مجمع عمومی کانون فرهنگ افغانستان در اتریش برگذار شد.
در کار این نشست که بمدیریت ژورنالیست توانا محترم عبدالله رامکی بعد از سخنان مقدماتی جناب غوث الدین میر آغاز یافت، شخصیت های علمی و فرهنگی کشور هریک : محترم کریمی استالفی شاعر و نویسنده ای هدفمند، محترم استاد کوکچه ، محترمه داکتر گوهر مصلح، محترمه پوهنیار آمنه مومنی ، محترم ولی محمد یوسفزی، محترم داکتر باقری، محترم مرادی، بانو کوهستانی، محترم نوری، محترمه دگروال فاطمه صافی، محترمه راحله، محترمه صفیه سادات، محترم عبدالله رامکی، محترمه سونا رشاد، محترمه سومیه، محترمه ناصری، محترم سارنوال حببیب شریف، محترم سارنوال فرید، محترمه الهام تاجیک، محترم بهزاد رحیم ، محترم محمد، محترم صفی الله، محترم عبدالرزاق کریمی، محترم کبیری، بانو تارا احمدی وجناب مجتبی شرکت نموده بودند.
نشست که در فضای دیموکراتیک تدویر یافته بود، حاضرین آن حمایت شان را از کار های ثمربخش و مفید محترم غوث میر ابراز و از وی تقاضا نمودند تا به کار شان منحیث رییس کانون و صاحب امتیاز مجله بانو ادامه دهند.
اقای رامکی در پیوند با به تعلیق در آوردن مجله بانو چنین ابراز نظر نمود: در روز های نخست ماه اکتوبر سال جاری جناب میر رییس کانون فرهنگ بنیانگذار و صاحب امتیاز مجله بانو نظر به عدم تفاهم با هییت مدیره قبلی و استعفا چندین تن از همکاران قلمی مجله خسته گی را بهانه کرده جدی تقاضا نمودند که کار نشرات فصلنامه بانو را با درنظر داشت دلایلی که نذد شان موجود بود به تعلیق در آید، هئیت رهبری انجمن به تصمیم شان احترام گذاشت و تمام فعالیت های مجله بانو را تا جلسه عمومی امروز به حالت تعلیق در آورد.
آقای میر پس از مشوره با هییت رهبری کانون و مدیر مسؤول قبلی مجله طی یک اطلاعیه فشرده فعالیت نشراتی مجله بانو را تا تدویر نشست عمومی کانون و تصمیم نهایی رهبری در مورد آغاز دوباره نشرات آن با تیم جدید به آگاهی مشترکین و علاقمندان آن از طریق شبکه های اجتماعی رسانید.
که به تعقیب آن بانو ناهید علومی مدیر مسؤول قبلی مجله صفحه دیدار آشنا را پس از تفاهم که به هدف تبادل نظر برای همکاران مجله باز شده بود آنرا بست، ولی صحفه ای رسمیی شبکه اجتماعی فیسبوک مجله بانو را که پس نشر اطلاعیه باید بسته میشد غیر مسوولانه بنام زنان نخبه افغانستان تغیر نام داد که در مغایرت با اصول و ارزش های کار مشترک به ساختاری میباشد که از سالهای متمادی بالای آن مشترکأ سرمایه گذاری مادی و معنوی نموده بودیم.
در بخش دیگر جلسه محترم غوث الدین میر گزارش مفصل از فعالیت های انجام یافته دوسال اخیر کانون و کار نشرات فصلنامه بانو را به حاضرین ارایه نمود، وی از همکاری های بموقع و تلاش های شبا روزی محترم صدیق وفا ،بانو ناهید علومی ، انجینر تیموری و همکاران هییت تحریر مجله به قدردانی یاد نموده و از کار هدفمند شان که باعث رشد مجله بانو گردید به خوبی یاد کرد. ضمنن اقای میر علاوه کرده گفت که از یکسال بدینسو عدم تفاهم در شیوه کار سبب شکر رنجی های شد که زمینه کار مشترک را ویران کرد و بحران بی اعتمادی را بوجود آورد، تلاش صورت گرفت تا فضای اعتماد قبلی دوباره احیا شود و به همین سبب در جلسه پایانی شماره ۵۴ مجله با هئیت مدیره قبلی مجله روی آن بحث صورت گرفت و توافق نمودیم که بعد از این امور کاری را مشترک،دوستانه و به تفاهم انجام یابد.
که شور بختانه نه تنها که جلوگیری نشد، بلکه این شکر رنجی ها با تبادل پیام های تحریری و ادبیات زشت تبدیل شد که باعث دلسردی من از کار مشترک گردید.
این دلسردی ها تمام نشده بود که استعفای یک همکار قلمی ما از طرف بانو علومی در صفحه دیدار اشنا پخش شد، این کار شان برایم سوال برانگیز بود چون خلاف روحیه کار مشترک ما بود .
به تعقیب آن گرافیکر مجله جناب تیموری به دیلیل عدم رضایت کاری با هئیت مدیره مجله استعفای شانرا اعلام نمودند، آقای تیموری منحیث گرافیکر مجرب نقش اساسی را در کنار ما در نشر مجله ایفا میکرد، پس از آن بانو فریبا چرخی،بانو طبیب زاده،بانو زرغونه ولی،بانو پرنیان صدیقیان نیز عدم همکاری شان را که از کار مشترک با هییت مدیره رضایت نداشتند ابراز و بطور شفاهی استعفا نمودند.
دلایل فوق من را ناگزیر ساخت تا منحیث صاحب امتیاز مجله به تعلیق در آردن کار نشرات فصلنامهء بانو را به هییت مدیره کانون پیشنهاد نمایم.
به تعقیب سخنان آقای میر جناب لطیف کریمی استالفی شاعر و نویسنده ی توانا و مسوول شعبه ادبیات کانون با صحبت های شاعرانه ی شان چنین فرمودند:
از پشت کار آقای میر از سالها بدینسو خوب اگاه هستم، اینکه ایشان از کار خسته شده باشند من باور ندارم اما به دلایلی که بییان کردن همنوا هستم، همانطوریکه میر گفت ، کار صدیق وفا و ناهید علومی در رشد وارتقاع فصلنامهء بانو حقیقتی است دور از انکار .
عزیزان اصطلاح بسیار جالب و وطنی داریم که میگویند؛ آب هرقدر ایستاده بماند گنده میشود، فرق نمیکند بجای این دوشخصیت موقع میدهیم به نسل جوان که در نشر دوباره مجله ما را کمک نمایند، زیرا آینده به نسل جوان تعلق دارد، مجله بانو کار چندین مدیر مسوول را تجربه کرده است، منحیث همکار فرهنگی من مخالف به تعلیق اوردن نشرات مجله هستم اگر نشرات مجله بانو توقف کند اینرا یک خیانت بزرگ و خفه نمودن صدای بانوانی که بیست سال به این مجله امید داشتند می پندارم.
سپس جناب ولی محمد یوسفزی معاون اول کانون بزبان پشتو چشم دید خود از کار مجله بانو وتلاشهای آقای میر چنین بیان کرد:
من هیچگاهی برای به تعلیق در آمدن کار این رسانه ی چاپی که بنیان و زادگاه آن کشور اتریش است موافق نمی باشم، اما برای بهبود کار که تا جناب میر به راحتی مدیریت کرده بتواند هئیت مدیره جدید را بهترین گام مثبت برای بقای مجله میبینم.
استاد کوکچه استاد دانشگاه کابل یکی از شخصیت های علمی کشور که در نشست حضور داشت سخنان شانرا از نخستین دیدار شان با اقای میر و اولین شماره های مجله بانو بیان کرده گفت؛ زمانی که به صفت هئیت رسمی از کابل به ویانا آمده بودم جناب میر با سه جلد مجله نزدم امد وگفت در برگشت این مجله ها را ممکن است برای کتابخانه عامه کابل و پوهنتون کابل با خود ببرید؟ آن روز ها و تلاشها مرا وامیدارد تا از این مجله و از جناب ایشان حمایت نمایم.
بانو باید به پیش برود و بسیار باقوت بالاتر از قبل چون کار ضعیف مرگ تدریجی است، باتکشیل هییت جدید من هم بادلایل که بیان کردند موافق میباشم.
آقای مرادی یکی از اعضای دایمی و سابقه دار اکیس هم مانند دیگران از ادامه کار نشرات بانو و انتخاب هئیت مدیره جدید حمایت شان را اعلام کردند.
بانو فاطمه صافی عضو کانون گفتند؛ ما فقط همین صدا را داریم و اگر این صدا هم خاموش شود جفایی در حق آزادی بیان محسوب میگردد.
بانو صفیه سادات از شعبه بانوان کانون فرمودند؛ آقای میر یگانه حامی وپشتیبان خوب ما زنان است به ایشان حق دهیم اگر در کار احساس ناراحتی دارند در تشکیلات تغیرات بییاورند، هئیت مدیره جدید را برای بقای کار مجله اگر از خود اتریش که زادگاه مجله است انتخاب گردد کار نیک میشود.
بانو سونا رشاد؛ شانزده سال است که خدمات صادقانه آقای میر را در عرصه های مختلف دیدیم ، با تایید از حرف های بانو صفیه بهتر است تا هئیت مدیره جدید از زادگاه مجله انتخاب گردد و ما حاضریم که آن ها را حمایت کنیم.
بانو الهام تاجیک مسول شعبه هنر ؛ از سه سال بدینسو من شاهد مشکلات در مجله بانو هستم ، برای رفع مشکلات بهتر است تا هییت مدیره جدید از اتریش انتخاب شود، ضمنن من حمایتم را از آقای میر بیان میکنم.
جناب آقای انجینر علی باقری مشاور ارشد کانون: من امروز در نشستی هستم که نماینگر یک افغانستان کوچک است، به آقای میر و مدیریت سالم شان تبریک میگویم .اینجا همه اقوام را کنار هم میبینم در حالیکه در اتریش ۹۰ کمیته راجستر رسمیی است، اما همه ی آنها از یک خانواده یک قوم هستند و هیچ کدام دستآوردی ندارند ولی اینجا نخستین مرکزی است که همه در گرد آن جمع شده و دستاوردهای بزرگی را کمایی کرده است.
عزیزان بعد از بیستمن سالگرد این مجله من فخر کردم یک مجله افغانی بیست ساله شده و علاقمندان آن از سرتاسر دنیا گرد هم جمع شده اند، اما چند روز نگذشت که اعلامیه اقای میر را در فیسبوک مطالعه کردم که یک شوک بسیار بزرگی بمن داد، باورم نمیشد به بانو علومی زنگ زدم و جریان را پرسیدم ایشان یک بانو خوش برخورد وتقریبآ دوساعت صحبت کردیم و وعده دادند که به فیصله های ما احترام میگذارند، حال که حالت را چنین میبینم من نیز پیشنهاد میکنم که صدای بانو خفه نشود و جناب میر با بزرگواری شان این جوان بیست ساله را از خانه شان دور نسازند در عمل نیک من و خانمم به همکاری اماده هستیم.
از بانو پوهنیار آمنه مومنی استاد دانشگاه کابل خواهش بعمل آمد تا نظر شان را ابراز نماید وی از نظریات مفید و ارزشمند حاضرین حمایت کرده و برای بقای بانو آماده گی شانرا ابراز نمودند.
بانو کوهستانی همکار هفت ساله مجله بانو از همکاری های صادقانه اش در مجله بانو یاد کرد و حمایت شانرا منحیث همکار پس از تشکیل هییت مدیره جدید آن هم در زادگاه بانو حمایت شانرا اعلام نمود.
بانو نگینه ناصری عضو شعبه زنان گفتند؛ من کوشش میکنم بانو را حمایت مالی ومعنوی نمایم مشروط بر آن که اقای میر این صد را خاموش نسازد.
بانو داکتر گوهر مصلح ریسه زنان اکیس نیز حمایت خود را برای فعالیت دوباره مجله اعلام نمود.
بانو تارا احمدی هنرمند پر تلاش و عضو شعبه هنر کانون گفتند ؛ بیایید مجله بانو را در همین زادگاه خودش دوباره فعال سازیم و دست بدست هم دهیم و آقای میر را که در حمایت ما قرار دارد همکاری صادقانه نمایم.
جناب نوری فرمودند؛ دقیق نزده سال قبل در هایم بودم که جناب میر با دو جلد مجله و یک کتاب خودآموز زبان پارسی به دیدن ما آمد و از ما منحیث هموطن اش دلجویی کرد آن کتاب ها را تا هنوز در منزلم دارم، تلاش های بیست ساله آقای میر نباید نادیده گرفته شود، مدیران مسوول و یا همکاران دیگر می آیند و میروند مطرح بس نیست، مهم این است که آقای میر در طول این مدت مجله را با کار مسوولانه شان تا اینجا رسانید.
ما از زبان بانو علومی و آقای وفا در بیست سالگی مجله شنیدیم که اگر میر نمی بود مجله بانو نیز نمی بود.
در پایان صحبت های شاملین نشست جناب رامکی فرمودند؛ تشکر از همه عزیزان که مشوره ها و نظریات مفید شانرا برای بهبود کار و آغاز دوباره نشرات مجله بانو در نشست با ما شریک ساختند.
سپس حاضرین نشست به اتفاق آرا ادامه کار غوث الدین میر را بحیث رییس کانون فرهنگ افغانستان در اتریش، بنیانگذار و صاحب امتیاز مجله بانو پیشنهاد نمودند.
فیصله جلسه :
حاضرین نشست پس از رای گیری علنی انتخاب مجدد محترم غوث میر را بحیث رییس کانون و صاحب امتیاز فصلنامه بانو ناشر اندیشه زنان افغانستان به اتفاق آرا و در فضای کاملأ دیموکراتیک تایید نمودند و به وی وظیفه سپردند تا با تیم جدید فعالیت دوباره نشرات مجله بانو را پس از یک تفریح کوتاه آغاز نمایند.
جلسه از کار و تلاش های شباروزی بانو ناهید صدیق علومی مدیر مسوول قبلی و محترم صدیق وفا ویراستار مجله بانو تشکری بعمل آورد و مسؤولیت های کاری شانرا در هییت مدیره مجله پایان یافته اعلان نمود، ضمنن مسؤولین جدید هریک؛ محترم غوث الدین میر بحیث صاحب امتیاز
محترمه داکتر گوهر مصلح بحیث متمم و محترمه پوهنیار آمنه مومنی ، سابق استاد دانشگاه کابل را بحیث ویراستار مجله بانو انتخاب نمودند.
تیم جدید مجله بانو وظیفه گرفت تا زمینه کار همکاران قلمی قبلی مجله را که علاقمند ادامه همکاری هستند جلب نماید.
در نشست مجمع عمومی کانون فرهنگ افغانستان در اتریش به هدف بهبود کار و انسجام بهتر امور فعالیت های فرهنگی-اجتماعی ، نشراتی و امور پناهجویان برخی تصامیم دیگر را نیز اتخاذ شد.
جلسه حوالی ساعت هشت شب بکار خویش پایان بخشید.
Be the first to know and let us send you an email when Aseman Mag. posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.