Din interior in exterior - Podcast

  • Home
  • Din interior in exterior - Podcast

Din interior in exterior - Podcast Din interior in exterior este un podcast care va ofera sfaturi si unelte din stiinta starii de bine in asa fel incat sa te auto-coach-uiesti.
(1)

Discutam despre viata asa cm e ea si subiectele care conteaza.

Vă mulțumim și revin in curând cu un nou episod frumos 🤗.
14/07/2021

Vă mulțumim și revin in curând cu un nou episod frumos 🤗.

🎧✨💫✨💫Cum am devenit cine suntem? cu dr Raluca Anton Un nou episod plin de conexiuni, inspiratie si idei care te vor prov...
24/05/2021

🎧✨💫✨💫Cum am devenit cine suntem? cu dr Raluca Anton
Un nou episod plin de conexiuni, inspiratie si idei care te vor provoca.
❔ 🤨Probabil ai auzit, dacă nu cumva ți-ai și spus într-un moment de împlinire: “I am self made”, cu convingerea și încrederea că ești responsabil(ă) pentru cine și cm ești. Tot așa cm în alte momente te-ai întrebat neputincios(oasă) “De ce eu?” sau “De ce mie?”
🧐Pe de o parte, aparent, tu ai ales ce studii să urmezi, ce carieră e potrivită pentru tine, de ce oameni să te însoțești, cu cine să îți întemeiezi o familie sau dacă să rămâi singur(ă). Pe de altă parte, te consideri responsabil(ă) mai ales pentru ce faci bine în viață și găsești (conștient sau nu) vinovați pentru rezultatele mai puțin agreabile sau care te trag în jos.
🧬O perspectivă mai generoasă și care merge 360 de grade legat de cine suntem sau de ce suntem astfel vine odată cu atenția pe întrebarea “cum am devenit cine sunt”?
💎Din discuția foarte deschisă avută cu Raluca Anton, doctor în psihologie, psihoterapeut și terapeut relațional cu o formare internațională, am aflat că impulsul, intuiția, tiparele și hărțile mentale, distincția între mesajele implicite și explicite cu care pornim în viață, comportamentele preluate și educate prin mimetism, rupturile și neîmpăcările emoționale, cunoașterea profundă a istoriei familiei sunt doar câteva dintre instrumentele cu care creierul nostru, cel mai mare creator de conținut al vieții noastre, face conexiunile din care se desprind alegerile.
🌝🌚Vă invit și pe voi să ne ascultați discuția pentru a vedea de ce povestea noastră de viață, deciziile de azi și intențiile pentru mâine ne fac cine suntem, cu bunele și mai puțin bunele care vin la pachet.
🧲Acceptarea cu compasiune și iubire a lucrurilor și oamenilor din viețile noastre, respectiv lăsarea în urmă a obiectelor și atașamentelor care nu ne mai servesc, nasc un spațiu de creștere personală care ne dezvoltă emoțional, mental și social la niveluri neașteptate.
🧩Suntem oglinda celor din jur. Ne poate speria asta, sau din contră, bucura pentru că e cel mai la îndemână mod de a ne vedea așa cm suntem. Întrebarea este: ce facem apoi? Întrerupem condiționarea generațională sau pornim un nou tip de “Once upon a time?”

https://podcasts.apple.com/ca/podcast/7-c-m-am-devenit-cine-suntem-interviu-cu-dr-raluca-anton/id1512717639?i=1000522844430&fbclid=IwAR1-u6Q-8MSxqNgWPExAY0thrBAvmUvJ2vhr6PLe-8anH3PXJe3RAHYDEik

‎Show Din interior in exterior, Ep #7 - C*m am devenit cine suntem? Interviu cu Dr. Raluca Anton - May 22, 2021

❤️Episodul 6 - partea a 2a - Despre încrederea și iubirea de sine  este online. Ce înseamnă o încredere în sine sănătoas...
07/04/2021

❤️Episodul 6 - partea a 2a - Despre încrederea și iubirea de sine este online.
Ce înseamnă o încredere în sine sănătoasă? Ce legătură este între încrederea în sine și iubirea de sine? Unde e limita între încrederea în sine și ego?

Continuăm azi dialogul despre Încrederea în sine cu invitații mei, 🎤 Ioana Dodan, 🎤 Adrian Răulea și 🎤Ciprian Pasca.

Data trecută ne-am întrebam și am aflat ce este încrederea în sine, cm este ea influențată de copilărie, educație și societatea în care trăim.

Azi vă propun să mergem în profunzime și să aflăm care e legătura dintre încrederea în sine și iubirea de sine, teama de expunere, teama de critică, unde se întâlnesc încrederea în sine și modestia și care sunt factorii care contribuie la o încredere în sine sănătoasă.

Cu multe exemple, inspirație, voie bună dar și multe teme de luat acasă!

https://podcasts.apple.com/fr/podcast/despre-%C3%AEncrederea-%C8%99i-iubirea-de-sine-partea-a-2a/id1512717639?i=1000515832753

‎Afficher Din interior in exterior, ép Despre încrederea și iubirea de sine - Partea a 2a - 5 avr. 2021

🟡 Te-ai întrebat vreodată ce te atrage la o persoană într-un context social, într-un discurs sau chiar într-o ședință la...
20/03/2021

🟡 Te-ai întrebat vreodată ce te atrage la o persoană într-un context social, într-un discurs sau chiar într-o ședință la birou?
Ați ghicit: este vorba de încrederea în sine pe care aceștia o emană, uneori atât de natural, încât ai putea crede că s-au născut cu ea. Însă așa să fie? Ne naștem cu încredere în noi, iar unii o pierdem undeva, pe parcurs? Sau o dobândim de-a lungul vieții? Ce este încrederea în sine? Pe ce se fundamentează ea? Cum este influențată încrederea în sine de copilăria fiecăruia dintre noi? E vreo legătură între încrederea în sine și educația pe care am primit-o? Și, mai ales, are vreo importanță faptul că ne-am născut în România?
Întrebările astea au fost și în mintea mea mult timp, iar pentru a le găsi răspunsul, i-am invitat pe 🎤Ioana, 🎤Adrian și 🎤 Ciprian la una dintre cele mai interesante și interactive discuții, presărate cu experiențe personale, cercetări științifice și doze bune de râs!
Vă invit cu drag și pe voi să ascultați prima parte a episodului despre Încrederea în sine și să-i cunoașteți pe oamenii care pe mine m-au atras ca un magnet!

🔜 În a 2a parte vom vorbi despre iubirea de sine, modestie, teama de expunere, factorii care influențează încrederea de sine și multe altele.
SHARE daca va place ...chiar merita

https://open.spotify.com/episode/7KsxZHJa9WK78wQ38XmYFh?si=R6k1xfORQ8yNHBrhjJSFDA

27/02/2021

Un extras din episodul 5 : Ce e bine cand nu te simți bine? Teza și antiteza a fericirii cu Antonia Onaca.

"Ne spunem ca trebuie sa lucram pe emotiile care nu se simt bine. Insa adevarul este ca nu stam foarte bine nici la simtit emotiile care se simt bine. De multe ori, ne-a iesit o chestie, si in loc sa stam sa ne bucuram ca ne-a iesit intram in cursa de iepuras si mergem la « next thing » ca si copii scapati in magazinele de dulciuri. Facem asta in mod deosebit cu ceea ce nu se simte bine.
Cum sunt definite emotiile ? Asta este o mare discutie in psihologie. Ultima definitie pe care o avem despre emotii : emotia este modalitatea prin care corpul nostru incearca sa dea un sens la ce se intampla in exteriorul nostru in asa fel incat sa ne protojeze. Felul in care da acest sens, e determinat de istoricul pe care il avem. Pana relativ recent am crezut ca sunt niste experiente care sunt acolo si ca cu totii simtim furie, frica, bucurie si le simtim la fel.
Exemplu : eu sunt copil, am 3 ani, vin niste musafiri in vizita si imi aduc o jucarie. Si cineva din jur imi spune „esti fericit pentru ca ai primit jucaria”. Deci eu invat sa pun o eticheta pe felul in care ma simt. Mai mult decat atat, inclusiv incep sa creez o predictie, ca daca primesc jucarii, atunci ma voi simti cm ma simt acum, adica eticheta de fericit.
Felul in care oamenii simt diferite emotii, poate nu difera fundamental, dar difera foarte mult. La ce spune cineva furie, frica, bucurie pot sa fie experiente foarte diferite si fiecare sa aiba niste reguli invatate cultural sau din experienta trecuta foarte diferite. De exemplu, ce definesc ca si fericire si cm se simte in corpul meu, s-ar putea sa fie foarte diferit. Tu s-ar putea sa definesti fericirea ceva care vine cu activare, energie, miscare etc. Si eu s-ar putea sa definesc fericirea ceva care revine cu dezactivare, corpul placintit, serenitate,etc."

Intregul episod il gasiti pe toate platformele de podcasting. https://podcasts.apple.com/us/podcast/din-interior-in-exterior/id1512717639?uo=4&at=1001lsYj

Se pregătește episodul 5, și cu asta reluarea activității podcastului care a fost pus pe pauza din motive personale. Abi...
28/01/2021

Se pregătește episodul 5, și cu asta reluarea activității podcastului care a fost pus pe pauza din motive personale. Abia aștept sa ascultați acest nou interviu.

02/01/2021

O urare pentru voi de început de an și anunțul reluării podcastului Din Interior in Exterior. Asta după o plimbare cu mine însumi prin frumoșii Apuseni 🤗.
Cum este “interiorul” vostru la început de 2021 ?

I speak about management and engagement during this webinar
15/07/2020

I speak about management and engagement during this webinar

How to retain high-performers? Which core skills do they value and need? 1st part of a 2-webinar series around Building and Developing Innovation Leaders.

Episodul 4 - Ce simte corpul tau ? cu Cristina Bara, coach transformational. Cum se simte corpul tău ? Ce mesaje îți tra...
29/06/2020

Episodul 4 - Ce simte corpul tau ? cu Cristina Bara, coach transformational.

Cum se simte corpul tău ? Ce mesaje îți transmite corpul tău și cm poți să le asculți ? Cum deblocăm emoțiile stocate în corp ?

Impreună cu Cristina Bara, coach transformațional, discutăm în acest episod despre conectarea minte, corp şi suflet.
Corpul poate să ne învețe multe, dacă învățăm să îl respectam și să îl ascultăm.
Pentru ca este net mai dificil să ne mințim corpul decât mintea și sufletul nostru.

Cum ne reconectam la corpul nostru? Cum ajungem chiar la burnout fără să ne dăm seama ?
Gabor Mate spunea „atunci când noi nu spunem nu, corpul nostru o spune pentru noi”.
Cum facem să păstrăm starea de bine pe un timp cât mai îndelungat ? Ce obiceiuri putem pune în practică în viața de zi cu zi pentru a ne simți mai bine ?

Apple Podcasts : https://podcasts.apple.com/fr/podcast/din-interior-in-exterior/id1512717639
Spotify : https://open.spotify.com/show/2OZTs6EGJDwoJ0lW8I2MEd
https://dininteriorinexterior.libsyn.com/

Maria-Cristina Bâra

Episodul 3 - De ce suntem noi cei care ne controlam stresul ? cu Mihai ZântMihai Zânt este executive coach și trainer, e...
03/06/2020

Episodul 3 - De ce suntem noi cei care ne controlam stresul ? cu Mihai Zânt

Mihai Zânt este executive coach și trainer, este un hyper activ. Face parte dintr-o comunitate faină de traineri, Humanistic, a lucrat chiar si prin guverne, a inițiat proiecte pentru start-up-uri și s-a făcut chiar și profesor de yoga.

Impreună cu Mihai povestim despre stres. Dar nu oricum. Vorbim despre ce acțiuni punctuale și ce strategii sistemice avem la dispoziție pentru a dansa cu stresul.

Ce facem cu emoțiile ? Cum le consumăm când ne dăunează?
Cum faci să te re-ancorezi în prezent atunci când mintea îți zboară ?
Cum faci să fii mindful în acest moment la serviciu ?
Ce anume din comportamentele noastre contribuie la întreținerea sau amplificarea stresul ?

Apple Podcasts : https://podcasts.apple.com/fr/podcast/din-interior-in-exterior/id1512717639
Spotify : https://open.spotify.com/show/2OZTs6EGJDwoJ0lW8I2MEd
https://dininteriorinexterior.libsyn.com/

27/05/2020

Un alt nou Podcast foarte fain ...

Ce bariere (mentale sau de altfel) sunt in fata voastră când vine vorba de meditație ? De multe ori când vrem sa meditam...
26/05/2020

Ce bariere (mentale sau de altfel) sunt in fata voastră când vine vorba de meditație ?

De multe ori când vrem sa meditam, ne găsim diverse scuze: nu găsesc momentul, nu ma pot concentra, e prea plictisitor, am alte lucruri mai importante de făcut, nu am unde, etc. Meditația ne ajută sa trăim pe deplin momentul prezent și sa ne conectam la noi înșine.
O practică ancorata într-un moment specific al zilei (de exemplu dimineața), poate ajuta la formarea unui obicei. Unde meditam ? Oriunde. Atâta timp cât puteți să rămâneți nederanjați timp de 10 minute.
Episodul 2 al podcastului va ghidează printr-o meditație simplă.

https://open.spotify.com/episode/5BGAXgDOVManj7Gr4KMaZ7?si=qcqGkXpBR-K9cZgaGs3Y6g

Ploaia ...o îmbrățisare naturii. De fiecare data când aud, simt sau văd ploaia ma liniștește. “Toată lumea vrea fericire...
20/05/2020

Ploaia ...o îmbrățisare naturii. De fiecare data când aud, simt sau văd ploaia ma liniștește. “Toată lumea vrea fericire, nimeni nu vrea durere, dar nu poți avea curcubeu fără un pic de ploaie” Khalil Gibran.
Când eram mai mică nu înțelegeam de ce avem nevoie de ploaie, de ce nu putem avea tot timpul soare. Acum ma bucur de fiecare expresie a naturii, ploaie, soare, nori, ninsoare. Sunt acolo pentru ca avem nevoie de ele, noi și natura in care trăim.
Așa cm avem nevoie și de momente de durere, de “coborâș” pentru a putea urca mai sus mai apoi.
Și chiar și in acele momente de ploaie, in loc să ne enervam pe ea, cel mai fain e de fapt sa o simțim...fiecare picătura. Fără sa te lași invadat de gânduri ...ci doar fiind prezent, aici și acum. Picătura care îmi mângâie obrazul, parul care îl simt deja ud, mi se spală bocancii ☺️, ma uit spre nori și ii văd încărcați și grei.
Știind ca la un moment dat o sa fie soare din nou.
Știai ca umbrela a fost de fapt inventata pentru a proteja împotriva soarelui ?

Inițiative faine pentru gestionarea emoțiilor și stresului înaintea unor momente importante precum examenele.
19/05/2020

Inițiative faine pentru gestionarea emoțiilor și stresului înaintea unor momente importante precum examenele.

Un terapeut din Cluj, Cristina Varo, s-a oferit, în mod benevol, să îi pregătească emoțional și mental pe elevii care au examene anul acesta.

Despre ruminare vorbim in episodul 1 al podcastului « Din interior in exterior”
19/05/2020

Despre ruminare vorbim in episodul 1 al podcastului « Din interior in exterior”

Episodul 2, Sezonul 1 : Așa cm ți-am promis în episodul anterior, cel de-al doilea episod este chiar o meditație ghidat...
18/05/2020

Episodul 2, Sezonul 1 :
Așa cm ți-am promis în episodul anterior, cel de-al doilea episod este chiar o meditație ghidată.
Cât de greu poate să fie? Găsește o poziție confortabilă, relaxează-te, închide ochii și lasă-te purtat de vocea mea. Nu te speria dacă îți fugea mintea. Cel mai important e să înveți să te întorci la respirație.
Câteva minute de meditație în momente tensionate sau chiar ca rutină zilnică pot face minuni!

Hai să începem călătoria asta împreună.
Pentru cei care doresc să facă doar mediația, puteți începe podcastul direct la minutul 6:40.

Poti asculta podcastul pe Spotify, iTunes, Overcast si in curang pe Google Podcasts.

Spotify : https://open.spotify.com/episode/5BGAXgDOVManj7Gr4KMaZ7?si=nBihv9wMShyxkRaSTobYtg
iTunes : https://podcasts.apple.com/fr/podcast/din-interior-in-exterior/id1512717639 =92383e2d-a334-4c2e-88d2-ce2f4123e27f
Overcast (de pe calculator) : https://overcast.fm/itunes1512717639/din-interior-in-exterior

Acesta este inregistrarea webinarului tinut in cadrul evenimentelor ClujHub.Va pun si descrierea care o facusem pentru e...
15/05/2020

Acesta este inregistrarea webinarului tinut in cadrul evenimentelor ClujHub.

Va pun si descrierea care o facusem pentru eveniment, pentru a avea o idee despre ce o sa gasiti in aceasta inregistrare.

Si tie ti-ar placea sa ai acum un coach personal care sa te ajute sa gestionezi mai bine situatia actuala? Dar nu ne permitem cu totii sa avem un coach profesional, asa cm ar fi ideal.

ICF defineste coachingul ca un parteneriat cu clientii intr-un proces creativ de provocare a gandirii care ii inspira sa-si atinga potentialul personal si profesional maxim.

Si daca am putea sa facem totusi ceva noi insine ? Fara costuri suplimentare ?

Va propun sa discutam despre cm ne putem ajuta pe noi insine in perioada asta ? Cum sa practici auto-coaching?

Nimeni nu te cunoaste mai bine decat te cunosti tu pe tine. Avem cu totii abilitatile sa invatam, sa ne sfatuim pe noi insine, sa devenim proprii nostrii consilieri.

Pentru a culege cat mai multe beneficii si a limita dezavantajele, avem nevoie de tool-uri, de tactici si poate chiar o propunere de proces.

Sa descoperim impreuna cateva tips & tricks de self-coaching, integrate in contextul nostru actual.

Cum sa ne ajutam pe noi insine? Pana la urma atunci cand vrem sa ajutam in exterior, avem nevoie sa incepem intotdeauna cu noi insine. Pentru ca orice schimbare exterioara pe care ne dorim, incepe in primul rand in noi insine. „Din interior in exterior”, numele viitorului meu podcast, la care o sa va invit sa va abonati in curand.

Foarte important : procesul de auto-coaching nu are intentia sa inlocuiasca sau sa devalorizeze importanta si valoarea contributiei unui coach certificat.

https://youtu.be/lwG3Y28FZ4A

Si tie ti-ar placea sa ai acum un coach personal care sa te ajute sa gestionezi mai bine situatia actuala? Dar nu ne permitem cu totii sa avem un coach profe...

14/05/2020

Pauzele de reflecție cu întrebări ghidate pot fi reale comori. O întrebare bună valorează mai mult decât un răspuns bun.
-La ce te gândesti acum?
-Unde-ți fuge mintea?
-Ce poți face în legatură cu situația actuala?
-Ce ar funcționa?
Alege un loc liniștit în care să stai puțin cu tine, să vezi ce vrea să-ți spună mintea. Incapacitatea de a fi atenți la viața noastră interioară o poate sabota pe cea exterioara.

Noi cercetari legate de reteaua implicita (Default mode network - DMN). Unde zboară, se rătăcește și călătorește mintea ...
12/05/2020

Noi cercetari legate de reteaua implicita (Default mode network - DMN). Unde zboară, se rătăcește și călătorește mintea noastră când nu facem nimic ? Ce legatură cu starea noastră de bine ?

Vorbim mai multe in episodul #1 din podcastul Din interior in Exterior, disponibil pe Spotify.

https://www.youtube.com/watch?v=6A-RqZzd2JU

If you like this video you should VOTE FOR IT on the Society for Neuroscience Website! http://www.sfn.org/baw/PeoplesChoice.aspx Thanks! Hans Berger, invento...

Cui nu i s-a intamplat sa mearga pe strada si sa treca pe langa cineva cunoscut fara sa il salute ? In acele momente se ...
12/05/2020

Cui nu i s-a intamplat sa mearga pe strada si sa treca pe langa cineva cunoscut fara sa il salute ?
In acele momente se activeaza anumite regiuni ale creierului nostru, care au fost denumite, de catre cercetatori, “reteaua implicita” (sau in engleza “Default Mode Network - DMN”). O retea de regiuni neuronale, care se activeaza in mod automat, necontrolat, si foarte rapid, cand mintea nu are nimic special de facut, sau cand facem ceva din obisnuinta. E un fel de „pilot automat”
Intrebarea pe care putem sa ne-o punem este : De ce face mintea noastra asta ? De ce ne ratacim ? Oare asta e ceva benefic sau nu pentru starea noastră de bine ?

Decorticam asta in episodul 1 al podcastului Din interior in exterior (link in BIO).

Care este legătura între mintea noastră călătoare, meditație și starea de bine? - Episodul 1 disponibil pe Spotify (link...
12/05/2020

Care este legătura între mintea noastră călătoare, meditație și starea de bine? - Episodul 1 disponibil pe Spotify (link in bio)

Unde zboară, se rătăcește și călătorește mintea noastră când nu facem nimic?

E oare bine să gândești prea mult? Există așa ceva? Ce ne spune neuroștiința, este asta benefic pentru bunăstarea noastră?

Se spune că meditația ne ajută cu ruminarea, anxietatea și stresul. A devenit o moda. Ti s-a recomandat deja probabil cel puțin o dată să meditezi, și ai tot auzit ca e un leac universal. Dar are meditația efectele despre care toată lumea vorbește sau doar e ceva „trendy”? Ce legătură există între fericire și meditație?

Din interior in exterior este un podcast care va ofera sfaturi si unelte din stiinta starii de bine in asa fel incat sa te auto-coach-uiesti. Discutam despre viata asa cm e ea si subiectele care conteaza.

Episodul “0” e deja disponibil pe Spotify (link mai jos). Din interior in exterior este un podcast care va ofera sfaturi...
12/05/2020

Episodul “0” e deja disponibil pe Spotify (link mai jos). Din interior in exterior este un podcast care va ofera sfaturi si unelte din stiinta bunastarii in asa fel incat sa te auto-coach-uiesti. Discutam despre viata asa cm e ea.

In acest episod "0", vei afla mai multe despre mine, despre viata mea, si cm am ajuns sa creez acest podcast. Si prin asta, ce imi propun sa transmit si la ce te poti astepta pentru tine.

https://open.spotify.com/episode/0KZcSZQ87ABW2NsWTE9L6V?si=pRCToWfDQXaQPeGL5U6cdQ

Address


Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Din interior in exterior - Podcast posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Din interior in exterior - Podcast:

Shortcuts

  • Address
  • Alerts
  • Contact The Business
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Media Company?

Share