Практикум програмування Python / C на e-olymp.com

  • Home
  • Практикум програмування Python / C на e-olymp.com

Практикум  програмування Python / C  на  e-olymp.com Уроки програмування з використанням наборів задач з сайту e-olymp.com та книги "Практикум програмуван

Вітаю колеги!  Дописав оновлення до «Абетки»: • в 2 рази більше задач – 400+ і розв’язків – 200+• додано задачі різних о...
25/10/2023

Вітаю колеги! Дописав оновлення до «Абетки»:
• в 2 рази більше задач – 400+ і розв’язків – 200+
• додано задачі різних олімпіад з кодами і поясненнями **.
• додано задачі для використання на уроках і додаткових заняттях *
• excel файл з базою задач з «Абетки» розбитий по блоках для проведення змагань у групах.
Декілька абзаців для тих, хто ще не знає про «Абетку» або забув.

Вже декілька років як на сайті eolymp.com розміщена добірка завдань початкового рівня під загальною назвою "Абетка програмування" це номери 8800..9000. Зараз добавлено номери 9900..10000 і ще 100+ завдань розрізнених номерів. Кількість задач на сайті сягає декількох тисяч, тому знайти потрібний набір, тим більш початкового рівня досить проблематично. Задачі з "Абетки" розміщені відповідно до шкільної програми, щоб допомогти тим, хто робить перші кроки в "школі молодого бійця". Тисячі зарахованих або невдалих спроб на цих завданнях від користувачів сайту свідчать про популярність і корисність завдань.
Завдання "Абетки" створювались без попередньої підготовки, тобто умови задач, тести, коди для перевірки писалися прямо на сайт. Може дещо поспішно, але так вже вийшло. Тому логічно постала необхідність в посібнику, де можна прочитати умови завдань в хронологічному порядку, мати необхідний довідковий матеріал та для прикладу розв’язання деяких з них. Умови всіх завдань "Абетки" були перенесені у Word, деякі з них доповнені розв’язками і так з’явився посібник "Абетка програмування".
Задачі розбиті (майже завжди) на групи по дванадцять (чи майже дванадцять) завдань, групи відповідно об’єднані в розділи "Лінійні програми", "Розгалуження" "Цикл while", "Цикл for", "Масиви", "Рядки". Кожен розділ має коротенький теоретичний вступ та довідковий матеріал по Python – скопійовано з книги «Практикум програмування Python / C++ на e-olymp.com». Нові блоки позначені в заголовках зірочкою, а «Задачі з олімпіад» двома зірочками, до речі майже всі вони мають пояснення і коди програм. Нічого зайвого, мінімальна кількість символів і аркушів, їх до речі 140. Розраховано, щоб вчитель мав змогу роздрукувати посібник в необхідній кількості для учасників навчального процесу.
Користуватися посібником можна в декількох варіантах:
- просто розв’язувати завдання, не використовуючи сайт eolymp;
- розв’язувати завдання, використовуючи для перевірки програм сайт;
- отримати статус керівника груп на сайті eolymp , проводити підсумкові і тренувальні роботи автоматизованими засобами, що особливо актуально в наш нелегкий час дистанційного навчання і карантину.
Бажаю успіхів.

Минулої суботи відбувся ІІІ етап олімпіади з інформатики в Житомирській області. Задачки можна спробувати на сайті eolym...
24/01/2022

Минулої суботи відбувся ІІІ етап олімпіади з інформатики в Житомирській області. Задачки можна спробувати на сайті eolymp.com номери 11011..11015 або zt-ooi-2022.eolymp.io
Ось код до задачі A. Запронуйте свій розв'язок.

23/01/2021
Нову серію "Абетки програмування" продовжують 12 простих задач на виведення тексту з прочитаного рядка. Це задачі з номе...
05/12/2020

Нову серію "Абетки програмування" продовжують 12 простих задач на виведення тексту з прочитаного рядка. Це задачі з номерами 9912..9923 і особливою фішкою тут може бути код програми однією командою. Наприклад, ось так.

Близько року тому на сайті e-olymp.com з’явилась добірка завдань початкового рівня під загальною назвою "Абетка програму...
11/11/2020

Близько року тому на сайті e-olymp.com з’явилась добірка завдань початкового рівня під загальною назвою "Абетка програмування" це номери 8800..9000. Коли кількість задач на сайті сягає декількох тисяч, то знайти потрібний набір, тим більш початкового рівня досить проблематично. Задачі з "Абетки" розміщені методологічно і відповідно до шкільної програми, щоб допомогти тим, хто робить перші кроки в "школі молодого бійця". Тисячі зарахованих і незарахованих спроб на цих завданнях від користувачів сайту свідчать про популярність і корисність завдань.
Завдання "Абетки" створювались без попередньої підготовки, тобто умови задач, тести, коди для перевірки писалися прямо на сайт. Може дещо поспішно, але так вже вийшло. Тому постала необхідність в посібнику, де можна прочитати умови завдань в хронологічному порядку, мати необхідний довідковий матеріал та для прикладу розв’язання деяких з них.
Найближчим часом всі завдання "Абетки" були перенесені у Word і до Вашої уваги посібник або збірник задач "Абетка програмування" тільки з "вогню-полум’я". Записані всі двісті задач в одному з двох варіантів:
- номер з сайту, назва, умова та приклад тесту;
- номер з сайту, назва, умова, приклад тесту та коротке пояснення і код програми.
Задачі розбиті (майже завжди) на групи по дванадцять завдань, групи відповідно об’єднані в розділи "Лінійні програми", "Розгалуження" "Цикл while", "Цикл for", "Масиви", "Рядки". Кожен розділ має коротенький теоретичний вступ та довідковий матеріал по Python – скопійовано з книги «Практикум програмування Python / C++ на e-olymp.com». Нічого зайвого, мінімальна кількість символів і аркушів, їх до речі 75. Розраховано, щоб вчитель мав змогу роздрукувати посібник в необхідній кількості для учасників навчального процесу.
Користуватися посібником можна в декількох варіантах:
- просто розв’язувати завдання, не використовуючи сайт e-olymp;
- розв’язувати завдання, використовуючи для перевірки програм сайт;
- отримати статус керівника груп на сайті e-olymp , проводити підсум-кові і тренувальні роботи автоматизованими засобами, що особливо актуально в наш нелегкий час дистанційного навчання і карантину.

Бажаю успіхів. Надіюся, що ця книга буде Вам корисною.

Нова серія "Абетки програмування" розпочата з номера 9900. Перші 12 простих задач - підрахунок цілих чисел менших задано...
29/10/2020

Нова серія "Абетки програмування" розпочата з номера 9900. Перші 12 простих задач - підрахунок цілих чисел менших заданого N або на відрізку [a,b]. Пояснення до всіх задач будуть опубліковані, коли номер 9900 буде зараховано 100 раз. Доречі, ось код.

24/02/2020

Дистанційне навчання

Вітаю, шановні колеги!  Маю дві гарні новини:- сайт e-olymp.com  II етап олімпіади з інформатики в Житомирській області ...
16/12/2019

Вітаю, шановні колеги! Маю дві гарні новини:
- сайт e-olymp.com II етап олімпіади з інформатики в Житомирській області задачі: 9538 Шоколадка, 9539 Задача про Вову, 9540 Числа з різних цифр, 9541 Шахова дошка, 9542 Добуток цифр, 9543 Басейн, 9544 Рядкові маніпуляції, 9397 Кратний куб, 9546 Старий телефон, 9547 Факторіал. Час спробувати свої сили.
- друкарня видала наступний наклад книги «Практикум програмування Python / C++ на e-olymp.com» - це близько двох сотень задач з поясненнями і програмами на двох популярних мовах програмування. В кожному розділі вміщені короткі довідники по командах, процедурах і функціях. Пару перших розділів книги можна глянути тут https://sites.google.com/view/pythonc. Замовлення паперової версії книги за адресою [email protected].

- це близько двох сотень задач з детальними поясненнями алгоритмів і кодами програм на двох популярних мовах програмування, причому завдання на Python і С++ не дублюют....

27/10/2019
27/10/2019
Вітаю, шановні колеги!  Маю дві гарні новини:- сайт e-olymp.com, серія задач "Абетка програмування",  номери 8800..9000 ...
19/10/2019

Вітаю, шановні колеги! Маю дві гарні новини:
- сайт e-olymp.com, серія задач "Абетка програмування", номери 8800..9000 – для тих, хто робить перші кроки, відповідно до шкільної програми, можна використовувати на уроках інформатики: просто лінійні (8800-8836), лінійні з діленням націло (8837-8860), розгалуження (8861-8896), цикл while (8897-8930), цикл for (8931-8952), масиви (8953-8976), рядки (8977-9000)
- нарешті друкарня видала наступний наклад книги «Практикум програмування Python / C++ на e-olymp.com» - це близько двох сотень задач з поясненнями і програмами на двох популярних мовах програмування. В кожному розділі вміщені короткі довідники по командах, процедурах і функціях. Пару перших розділів книги можна глянути тут https://sites.google.com/view/pythonc. Замовлення паперової версії книги за адресою [email protected].

Address


Telephone

0978614709

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Практикум програмування Python / C на e-olymp.com posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Практикум програмування Python / C на e-olymp.com:

Shortcuts

  • Address
  • Telephone
  • Alerts
  • Contact The Business
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Media Company?

Share