Prahova judetul lor

  • Home
  • Prahova judetul lor

Prahova judetul lor Prahova judetul lor este o pagina in care vrem sa va tinem la curent cu toate neregulile pe care le

23/02/2023

A rămas un ecologist, domnul Ciolacu.

23/11/2022

Pentru ca cineva să beneficieze de un ban nemuncit, trebuie ca altcuiva să i se ia un ban pe care l-a muncit.

E o lege economică de care nu pot scăpa nici comuniștii, nici socialiștii, nici liberalii, nici nimeni. E precum cererea și oferta, sau legile fizicii, o lege care se aplică indiferent de sistemul economic în care trăim.

De fiecare dată când un politician zice să dăm mai mulți bani pentru ceva, dă din banii dumneavoastră. Nu din banii săi. De aceea PSD și PNL cresc puternic taxarea. Deși au jurat în repetate rânduri că nu vor crește taxele. În plină criză energetică și în pragul crizei financiare, fix asta au făcut.

Să vedem care e impactul PSD-PNL asupra unui antreprenor mic. Luăm de exemplu un antreprenor cu un profit net mic, să zicem echivalentul a două salarii minime pe lună. Până acum, statul îi lua acestui antreprenor român 6.660 de lei pe an (impozit pe dividende și CASS). După modificările PSD-PNL, aceluiași antreprenor, statul îi va lua 12.960 de lei pe an. În final, taxarea micului antreprenor va crește cu 525 de lei în fiecare lună. Practic o dublare a taxării pe micii antreprenori.

Iar asta lăsând de o parte faptul că guvernul PSD-PNL a început distrugerea regimului microîntreprinderilor, o acțiune absolut criminală care va sărăci și falimenta mulți întreprinzători care reușeau să fie productivi. Ca să nu mai zicem că va descuraja existența micului antreprenoriat din fașă.

Să mai luăm o categorie, cea a salariaților part-time. După creșterile de taxe PSD-PNL, munca de două ore va fi taxată ca și cm ar fi fost de 8. Cel mai prost ministru al finanțelor din istoria României zice că taxarea dură a muncii reduce sărăcia în muncă. Atât îl duce pe el mintea. În schimb, fiecare român care are ghinionul să muncească part-time în România, va fi taxat cu încă 604 lei pe lună. Înainte statul îi lua 446 de lei pe lună, CAS și CASS, după modificările PSD-PNL, statul îi va lua 1.050 de lei pe lună. Peste dublu.

Și în final, cei mai oropsiți de hoția PSD-PNL sunt freelancerii, adică muncitorii independenți, profesii liberale, PFA, PFI, etc. Ei au cel mai mare ghinion pentru că PSD-PNL nu îi consideră ca fiind votanții lor. De aceea vor trebui să suporte cea mai mare mărire de taxe dintre toți. Înainte plăteau contribuții la nivelul unui salariu minim. Așa că PSD-PNL s-au gândit să le dubleze baza de impozitare. Acum vor plăti contribuții la nivelul de două salarii minime pe lună. În total statul le va lua încă 1.253 de lei în fiecare lună, adică 14.490 de lei pe an.

Toate astea în toiul crizei energetice, cu scumpiri în lanț și în prag de recesiune.

Cum să fie încurajați românii să muncească la alb. Să declare tot ce muncesc când statul le ia atât de mult din munca lor? Taxele mari încurajează evaziunea și optimizarea, nicidecum colectarea.

Nu există alt termen pentru PSD-PNL decât cel de criminali economici.

28/10/2022
19/10/2022

Iată adeverința de salarizare a unui director dintr-un institut de cercetare de stat.

Când vorbim de bugetari de lux, la acest gen de bugetari ne referim. În octombrie 2020 a reușit să câștige mai mult decât toți membrii guvernului la un loc.

Probabil i-a intrat bonusul de performanță în cercetare de stat.

Cum ajung unii să aibă salariile acestea la stat? Fix cm se întâmplă în mai toate agențiile de stat. Se aplică principiul ‚cine împarte, parte își face’.

Domnul director este director științific la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”.

Vă zice ceva acest institut? Acest institut de stat a avut un director care a încasat aproape 2 milioane de lei salariu în 2019! Mai mult decât președintele Americii. Am scris despre asta la vremea respectivă (https://cutt.ly/BugetarMilionar). Imediat după aceea, institutul a ieșit cu un comunicat în care a încercat să „clarifice” situația: de fapt, salariul era doar o treime, restul era un „bonus” de pensionare. Zicea că totul era o neînțelegere, și oricum reprezenta o excepție, nu regula.

Ei bine iată că era regula. Directorul general nu era singurul bugetar de lux din institut. Tot în 2019, directorul științific de acolo a încasat salariu de 623.745 lei. Iar în 2020, același director a avut venituri salariale de peste un milion de lei. Între 2019 și 2021 directorul respectiv a încasat între peste 2.300.000 lei. Toate astea din banii dumneavoastră luați prin taxe și impozite.

Institutele naționale de (așa-zisă) cercetare sunt finanțate aproape exclusiv din banii contribuabililor, dar pretind că sunt finanțate și din venituri proprii. Așa că, conform legii, își pot pune salarii de milioane de lei. Și chiar asta fac.

Statul are 50 de astfel de institute naționale de cercetare. Toate stau pe banii contribuabililor. Fac „cercetare” în toate domeniile, de la aerospațial la cartof și sfeclă de zahăr. Asta fără să punem la socoteală Academiile Române, Institutul Levantului, făcut cu dedicație pentru unul dintre președinții României, domnul Emil Constantinescu, și zeci de alte agenții fantomă care căpușează banul contribuabilului. Iar asta nu doar cu salarii, ci și cu organigrame întregi făcute să servească demnitarul din fruntea lor.

Ca o bomboană peste această colivă a statului, angajații și directorii de lux din institutele naționale nu depun nici măcar declarații de avere. Asta deși legea îi obligă să o facă. De ani de zile nu depun aceste declarații, iar ANI, instituția care, teoretic, e făcută prin lege să le verifice, nu face nimic.

Institutele acestea fantomatice sunt 100% de stat și administrează patrimoniul public. În același timp sunt 100% netransparente și nu raportează nimănui cheltuielile salariale.

Am solicitat Institutului Național de Silvicultură să îmi comunice plățile pe care le-a făcut directorului său în ultimii ani. Nu numai că au refuzat, dar au insistat că, atenție, nu sunt „informații de interes public”. Eu am zis că sunt, așa că i-am dat în judecată. Orice se finanțează din banii contribuabililor e de interes public. Acum ne judecăm.

Atenție, nu aș avea nimic contra acestui salariu dacă ar proveni din mediul privat. Dacă cineva e de acord să plătească din banii lui un asemenea salariu, persoana e foarte productivă. Problema e că acest salariu vine din banii noștri luați prin taxe și impozite. Iar privilegiile lor sunt povara noastră.

10/10/2022

Privilegiul lor este povara noastră.

În primele 9 luni din 2022, pensionarii speciali au devenit tot mai bogați. Pensia specială medie a crescut cu 822 de lei, iar pensia medie a bunicilor noștri a crescut doar cu 6 lei.

Cifrele oficiale ne arată adevărata prioritate a sistemului de pensii publice. Un sistem creat de PSD-PNL în care pensia specială medie crește de 100 de ori mai mult decât pensia medie a românilor obișnuiți.

În campanie promiteau că desființează pensiile speciale. Acum au voturile să treacă orice lege vor, chiar și să schimbe constituția. Și totuși nu desființează pensiile speciale. De ce?

Pentru că însuși statul este condus de speciali. Acum e mai clar ca niciodată. Gândiți-vă că însuși prim-ministrul României are o pensie specială mai mare decât salariul.

Acum 5 ani am introdus alături de Cristina Prună și de colegii din USR primul proiect de desființare a pensiilor speciale. Proiectul a fost criticat, apoi comasat cu o altă inițiativă neconstituțională a PNL, votat în parlament, după care declarat neconstituțional.

Privilegiile acestea ne arată pentru ce plătim atâtea taxe și impozite.

Ca să fie clar, privilegiile sunt un cost pe care îl suportă contribuabilii prin toate taxele și impozitele pe care le plătesc. Taxe și impozite care au crescut recent și vor mai crește.

Privilegiul unora este povara altora.

Fiecare leu dat ca pensie specială trebuie luat prin taxe și impozite, sau împrumutat.

Cum se face că pentru a reduce impozitarea muncii nu sunt bani, dar pentru pensii speciale se găsesc întotdeauna?


https://youtu.be/lvZiLH4ohnM
16/09/2022

https://youtu.be/lvZiLH4ohnM

Partidele politice au inventat un sistem în care cumpără presa în mod direct, cu bani de la bugetul de stat, trecuți prin conturile unor intermediari și livr...

12/09/2022

AUR vrea să naționalizeze industria energiei pe modelul PCR din 1948. Problema e că în energie statul deține deja aproape tot.

Sistemul energetic e deja de stat. Ce să mai naționalizeze la el? Pachetele minoritare de acțiuni care nu au nicio putere de decizie? Furnizorii care nu sunt decât niște procesatori de birocrație?

Reacția celor de la AUR la orice problemă este naționalizarea. Orice se întâmplă, oricare ar fi problema, ei vor naționalizare. Să fie totul de stat. De aceea domnul Simion protesta periodic să naționalizez COS Târgoviște când conduceam ministerul economiei. Problema e că în energie totul e deja de stat.

Haideți să ne uităm puțin cm arată sistemul de energie din România:

1) Transportul e 100% de stat. Se face prin compania de stat Transelectrica. Mega căpușată. Foarte puține investiții în ultimii ani. Are marja de profit reglementată cât îi spune statul că poate să aibă. Și, oricum profitul ei nu e decât mutatul banilor dintr-un buzunar în altul al statului. Deci nu e nimic de naționalizat aici.

2) Distribuția este 100% de stat. Doar administrarea rețelelor se face prin operatori privați care, precum transportatorul, câștigă o marjă fixă. Cât le dă voie statul. Deci nici aici nu e nimic de naționalizat, rețelele sunt deja de stat, doar dacă ar vrea statul să se ocupe direct de ele și să nu le externalizeze.

3) Producția este peste 80% de stat. Hidroelectrica, Nuclearelectrica și Complexul Energetic Oltenia au grosul producției. Toate sunt companii de stat. Restul producției este asigurată de multiple CET-uri, care sunt tot de stat. Chiar și o bună parte din companiile care produc regenerabile au apărut tot ca urmare a intervenției statului pentru că sunt subvenționate prin faimoasele certificate verzi pe care statul ne obligă să le plătim în factura de energie. Mai sunt câțiva producători autentic privați. Cel mai mare fiind OMV Petrom care are 9% din piață prin centrala lor de la Brazi pe care au construit-o 100% privat de la zero.

Deci marja de naționalizare e foarte mică. Și să naționalizezi investiții făcute de privați de la zero, înseamnă să nu mai ai investitori 10 ani de acum încolo.

4) Furnizarea este 24% de stat. Dar furnizarea nu este un element decisiv al sistemului. Ce înseamnă furnizarea? Pe scurt înseamnă să te ocupi de birocrație, de milioane de contracte și de facturi și să cumperi energia de la producători ca să asiguri consumul clienților.

Culmea ironiei, aici se ocupă deja de naționalizarea dorită de AUR, chiar domnul Virgil Popescu. Nu de alta, dar ultima ordonanță pe care a dat-o obligă furnizorii să facă pierderi. În traducere, să iasă de pe piață. Să iasă și să rămână cine? Evident furnizorii de stat, care vor suporta pierderile de la bugetul de stat, alimentat, evident tot de dumneavoastră.

Statul este deja proprietar peste tot unde contează în piața energiei. Și ce vedem? Zero investiții și companii folosite pe post de vacă de muls pentru activul de partid și bugetul de stat.

Un pont pentru presă: vedeți cu cine a făcut contract Hidroelectrica să le vândă energie ieftin. Nu de alta, dar sunt câteva companii în bunele grații ale domnului Virgil Popescu și PNL care cumpără tone de energie ieftină, de fapt subvenționată pe ascuns de către stat.

Investiții noi în producție au făcut doar acei puțini privați care au investit din banii lor și au făcut proiecte de la zero.

Dacă vrem să nu ni se stingă lumina în casă la o anumită oră, trebuie să aplicăm măsuri liberale care nu descurajează investițiile în producția de energie electrică și în același timp ajută oamenii să facă față facturilor. Concret: începerea eliminării taxării pe echivalentul unui salariu minim, eliminarea taxelor din factura de energie (TVA, acciză, certificate verzi și taxa de cogenerare), vouchere în factură pentru consumatorii casnici și credit fiscal pentru întreprinderi.

Soluții există. Dar ele mai trebuie și aplicate.

https://youtu.be/RVRTFO4VCwo
02/09/2022

https://youtu.be/RVRTFO4VCwo

Faiăr Reacționează la o selecție de clipuri de la NUNTA ANULUI, unde George Simion și duduia pe care a cunoscut-o în Mai 2022 se iau în fața "întregii" Român...

23/08/2022
23/08/2022
19/07/2022

În România, hoția statului rămâne constantă. Din fiecare 100 lei câștigați de un român, statul ia jumătate.

Povara fiscală pe salariații români obișnuiți rămâne uriașă. 46.32% din salariu se duc în taxe și impozite. Dacă punem la socoteală restul taxelor și accizelor plătite de români zilnic, sărim bine de jumătate. Și dacă punem la socoteală și inflația, care a explodat, ne dăm seama că muncim mai mult pentru stat decât pentru propriile familii.

Practic, dintr-o zi de muncă românii obișnuiți aduc acasă pentru ei înșiși și familiile lor doar jumătate din ce produc. Cealaltă jumătate din ziua de muncă este doar ca să-și plătească dările la stat.

Pentru ce? Pentru hoția statului.

Pentru pensiile speciale, care au depășit 1 miliard de lei pe lună.

Pentru „investițiile” PNDL în poduri care se prăbușesc după 6 luni.

Pentru creșterile de salarii și sporuri la stat.

Pentru familiile lor. Pentru cei 11.000 de noi angajați în sistemul bugetar în doar 5 luni.

Pentru cel mai umflat guvern din ultimii 20 de ani, cu peste 140 de demnitari. Peste dublu față de precedentul guvern USL.

Pentru sinecurile care iau mai mulți bani în sporuri decât salariul președintelui țării.

Pentru cheltuielile publice care cresc neîncetat din pix an de an și miile de agenții inutile.

Dar dacă propui scăderea taxelor pentru românii care achită toate aceste cheltuieli, ne spun că „nu sunt bani”. Nu sunt bani să scădem taxele pe munca românilor, cele mai mari din toată Uniunea Europeană pe salariile mici. Nu sunt bani să scădem taxele pe carburanți sau pe energia electrică. Sunt bani doar pentru ei și băieții lor deștepți. Ironic și în același timp amar este că guvernul tocmai a crescut taxele pentru români.

Românii nu o mai pot duce așa, nu cu una din cele mai grele crize economice la ușă. Ei sunt primii care trebuie să beneficieze de munca lor, nu să țină în cârcă un stat tot mai parazitar. USR susține de ani de zile soluția de care au nevoie românii mai mult ca orice, Zero Taxe pe Salariul Minim, despre care puteți citi mai multe aici: www.zerotaxe.ro.


25/06/2022

1 leu din 2000 mai valorează astăzi 20 de bani.

Dacă sunteți o persoană care a avut încredere în leu în 2000 și v-ați ținut economiile în lei. Astăzi mai puteți cumpăra cu ei doar o cincime din cât valorau ei atunci. Evident, dacă i-ați ținut în bancă, ați mai primit și o dobândă mică acolo, dar foarte probabil insuficient cât să compenseze inflația.

Inflația este o taxă. Este o taxă invizibilă, față de care nu există evaziune. Dacă avem lei în buzunar, puterea lor de cumpărare va scădea odată cu fiecare leu nou tipărit de BNR.

Prețurile care explodează sunt fix efectul acestei taxe numită inflație. Dar de ce a tot crescut BNR masa monetară de lei? Pentru a susține deficitele guvernului. Și aici ajungem la sursa problemei.

Acei politicieni care au crescut cheltuielile statului sunt cei din cauza cărora plătim această taxă. Când îi auziți cm vor da mai mulți bani pentru „investiții” sau mai știu eu ce sună bine, să vă gândiți că nu o fac din banii lor, ci din banii dumneavoastră.

Fiecare leu din cei 65 de miliarde de lei cât va costa programul „Angel Saligny” - PNDL 3, un program de dus bani publici în firme de partid va fi plătit de dumneavoastră.

E ușor să fii generos pe banii altora.

Atunci când o să ne întrebăm de ce muncim dar sărăcim, să știm de ce.

Ce trebuie făcut? Fix ce am făcut cât am fost la ministerul economiei: am tăiat toate schemele de finanțat diverși politruci conectați, am tăiat toate sinecurile care se consolidaseră de 20 de ani și am început reducerea organigramei mamut a ministerului cu 30%, din care 40% funcții de conducere și multe altele de care am tot scris cât eram la minister.

25/06/2022

Claudiu Nasui:

"Domnul Marian Enache este președinte al Curții Constituționale. Haideți să vedem. Are 2 pensii speciale de 45.239 de lei. De asemenea, are și salariu de 26.860 de lei pe lună.

Acum uitați-vă la veniturile dumneavoastră lunare și înțelegeți de ce USR are lupta cu specialii statului român.

Apoi, amintiți-vă că instituția condusă de acest domn a decis că eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, introdusă de USR, n-ar fi constituțională.

Domnul a avut și 3 mandate de deputat, fiind candidat din partea FSN, PDSR, UNPR.

Nu e de mirare că cei care sunt pensionari speciali vor să-și primească în continuare privilegiile și nu vor să strice ordinea existentă.

Toate acestea sunt plătite din banii voștri. Și acum vă dați seama de ce liderii PSD - PNL vorbesc în ultima vreme doar despre creșteri de taxe. Pentru că pentru speciali e nevoie de bani și statul nu le va strânge deloc cureaua. Oamenii o fac deja."

Address


Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Prahova judetul lor posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Shortcuts

  • Address
  • Alerts
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Media Company?

Share