1924 - Online Store

  • Home
  • 1924 - Online Store

1924 - Online Store Like - Comment - Share
🚀 🖊️ 👍

پایان اشغال؛ چرا جمهوریت با اسلام بیگانه است؟ 1 سپتامبر، 2022یک سال قبل تصور نمی‌شد که به این سرعت جمهوریت و در کل اشغال...
01/09/2022

پایان اشغال؛ چرا جمهوریت با اسلام بیگانه است؟
1 سپتامبر، 2022
یک سال قبل تصور نمی‌شد که به این سرعت جمهوریت و در کل اشغال با آن همه ساز و برگِ نظامی‌اش فروبپاشد. هرچند این پایان کار حساب نمی‌شود؛ حتا آغاز پایان نیست، و شاید پایان یک آغاز باشد. زیرا هنوز که هنوز هست اشغال با تمام افکار و ارزش‌هایش در سرزمین‌های اسلامی حاکم است.
بسیاری اوقات «دولت» در میان مردم به عنوان حاکمیت سیاسی، بیرق و تمام ساز و برگِ نظام‌هایش سطحی و بدون شناخت ریشه‌ی آن نگریسته می‌شود. در حالی که همان گونه انسان‌ها، اقوام و ملت‌ها از خود هویت و ریشه دارند، دولت‌ها، نظام‌ها، بیرق و تمام ساز و برگ آن نیز ریشه در دین، آئین و ایدیولوژی دارد. این در واقع هویت یک نظام و یا یک ملت را نشان می‌دهد. در بیست سال حاکمیت جمهوریت در افغانستان، آنچه را که همواره به رخ مردم کشانیده می‌شد و یا پیرامون آن تبلیغات گسترده صورت می‌گرفت «دست‌آوردهای بیست‌ساله» بود. پرسش اساسی این است که دست‌آوردهای بیست‌ساله با چه قیمتی و از کدام نظام؟ آیا آنچه را که جمهوریت خوانده می‌شود واقعاً ریشه در هویتِ مردم داشت و یا دارد؟
اگر از نظام جمهوری/جمهوریت آغاز کنیم، نظام جمهوری ریشه در تاریخ و هویت مردم افغانستان و حتا مسلمانان جهان ندارد. در افغانستان دولت جمهوری برای نخستین بار در سال 1352هجری خورشیدی و با پایان نظام شاهی توسط داوود خان بوجود آورده شد. دقیقاً 30 سال بعد، نظام جمهوری با پسوند «اسلامی» و با درج در قانون اساسی سال 1382 در زیر سایه‌ای اشغال امریکا و هم‌پیمانانش بوجود آورده شد. در تاریخ افغانستان غیر از این دیگر نمی‌توان برای جمهوریت هویت و ریشه‌ای پیدا کرد. اما ریشه و هویت مردم افغانستان به اسلام به عنوان مهم‌ترین هویت به قرن‌ها برمی‌گردد. از این‌رو جمهوریت در تاریخ و هویت مسلمانان به ویژه مردم مسلمان افغانستان هیچ گونه ربطی ندارد، بلکه ریشه‌ای این نظام به تاریخ و فرهنگ یونانی‌ها برمی‌گردد.
در یونان قدیم جمهوریتِ آن زمان برده‌داری و نیز طبقه‌بندی مردم به زیر دستان، اشراف و پادشاه‌ها را برسمیت می‌شناخت. همچنان پس از یونان، نخستین جمهوریت بعد از انقلاب فرانسه در اروپا از یک سو استعمار و چپاول ملت‌ها را روی دست داشت و از سوی دیگر نشنلیزم را به عنوان هویت فرانسوی، به سایر ملت‌ها از طریق نظامی‌گری تحمیل می‌نمود.
پس از اشغال افغانستان در سال 2001م، امریکا همچنان نظام جمهوریت را بر مردم افغانستان از طریق قوت نظامی تحمیل کرد. چنانچه اشغالگران نخست از طریق نظامی و بعد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و حتا تسلط بر زمین و فضای این کشور آنچه را که به عنوان ارزش‌های بیگانه از مردم مسلمان افغانستان لازم می‌دیدند آن را عملی می‌کردند. وقتی برای فریب مردم دست‌آوردهای بیست‌ساله را تبلیغ می‌کردند این دست‌آوردها با کدام نظام و چه قیمتی بر مردم تحمیل شده بود؟
در حاکمیت جمهوریت در بیست سال گذشته روزانه حداقل ده‌ها نفر کشته، زخمی، زندانی و یا خانه‌های شان بمبارد می‌شد. از لحاظ اقتصادی به کوچک‌ترین زیربنای اساسی افغانستان که بتواند بیکاری و رنجِ فقر این مردم را جبران نماید توجه صورت نگرفت. فساد به طور گسترده وجود داشت، ناامنی و اختطاف زندگی را برای مردم تنگ ساخته بود. چنانچه پس از چند ماه از فروپاشی جمهوریت، از لحاظ اقتصادی بسیاری از مردم توان پیشبرد زندگی عادی خویش را نداشتند، بلکه چشم امید را به کمک و دستگیری دوختند.
در این سرزمین با توجه به هویت و ریشه‌ای مردم به اسلام، تا زمانی که نظام اسلامی به گونه کامل آن تطبیق نشود بحران فقر، تحریم‌های سیاسی و اقتصادی، بازی‌های استخباراتی و دست‌درازی کشورها قطع نخواهد شد. در واقع ما دو گزینه را در پیش داریم: نخست تطبیق کامل اسلام و پشت کردن به خواست‌های بیگانه‌ها، دوم پذیرفتن شرایط بیگانه‌ها که در کل غیر از عدم تطبیق اسلام چیزی دیگر نمی‌باشد. در حالی که تطبیق کامل اسلام از یک سو یگانه حقِ اسلام بر شانه‌های مسلمانان به ویژه حُکام می‌باشد، و از سوی دیگر آنچه را که ریشه‌ای چهار دهه بحران و نیز جهاد و قربانی در برابر بزرگ‌ترین قدرت‌های وقت خوانده می‌شود حاکم ساختن اسلام و پشت کردن به نظام و ارزش‌های بیگانه‌ها می‌باشد.
افزون بر آن پس از فروپاشی جمهوریت و شکست اشغالگران، چشم و امید همه‌ای مسلمانان به افغانستان به عنوان الگوی تطبیق اسلام، دوخته شده است. از این‌رو پس از شکست اشغالگران و این همه قربانی نباید آرمان و آرزوی مسلمانان و در کل آرمان شهداء به ناامیدی مبدل شود.
احمدصدیق احمدی

"ای جوانان به دنبال آخرت باشید! وآن را بجویید، بسیاری را دیده ایم که آخرت را می جسته اند و همراه آن دنیا را نیز دریافته ...
22/08/2022

"ای جوانان به دنبال آخرت باشید! وآن را بجویید، بسیاری را دیده ایم که آخرت را می جسته اند و همراه آن دنیا را نیز دریافته اند، هیچ کس را ندیده ام که دنیا را جسته باشد، همراه آن آخرت را دریافته باشد."
(حسن بصری رحمه الله)

۱- حجاب می کنید، اما با عطر و آرایش.۲- از زنا در هراس هستید، اما چشم های خود را فرو نمی افگنید.۳- نماز های تان را به موق...
17/08/2022

۱- حجاب می کنید، اما با عطر و آرایش.
۲- از زنا در هراس هستید، اما چشم های خود را فرو نمی افگنید.
۳- نماز های تان را به موقع معین ادا می کنید ولی، خشوع و خضوع را در نظر نمی گیرید.
۴- با مردم بسیار مهربان هستید و‌ به آرامی با آن ها صحبت می کنید، اما در مقابل خانواده ای تان همیشه خشن هستید.
۵- به مهمان های خود احترام کرده رفتار نیک با آن ها می کنید، اما در غیاب بد گویی نموده و شایعه پراکنی می کنید.
۶- به فقرا کمک می کنید اما آن ها را مورد تمسخر قرار داده اذیت می کنید.
۷- شب ها به تهجد می پردازید، روزه می گیرد و قرآن تلاوت می کنید اما صله رحم را قطع کرده اید.
۸- روزه گرفته صبر می کنید تا در عوض چیزی بدست بیاورید، اما رضای الله متعال برای شما مطرح نیست.
۹- کمک تان برای دیگران به خاطر منفعت است، نه بخاطر رضای الله سبحان و تعالی.
۱۰- موضوعات مفید پوست می کنید و هزاران دنبال کننده در فیسبوک و انستاگرام دارید اما این کار را به خاطر شهرت می کنید، نه به خاطر رضای الله.
اعمال نیک خود را در سطل نشتی جمع نکنید، زیرا شما در تلاش پر کردن آن هستید ولی، به گونه ای متداوم به راحتی از آن تراوش می کند.

16/08/2022

حجاب اسلامی و غوغای جهانِ سکولار!

بعد از اشغال افغانستان در سال ۲۰۰۱میلادی توسط آمریکا و هم‌پیمانان‌اش صفحه جدیدی از لحاظ سیاسی و فکری در میان مردم این سرزمین آغاز گردید. هرچند روش و برخورد اشغال آمریکایی را بیشتر نظامی‌گری و وحشت‌افروزی تشکیل می‌داد، اما نهادهای مختلف غربی از فرصت اشغال استفاده کرده، جنگ فکری و ارزشی خود را نیز در طول این ۲۰سال با تمام امکانات به‌پیش بردند و حتی فعلا هم در عرصه‌های مختلف آن در جریان‌ است. جنگ و اشغال نظامی عواقب‌اش کشته‌شدن، ویرانی و آوارگیست که بعد از ختم اشغال نظامی، صفحه‌ این موارد از آدرس آمریکا و هم‌پیمانان اش ختم شد. اما متأسفانه عواقب جنگ فکری و ارزشی آمریکا که مغزها را هدف قرار داده بود، هنوز هم پابرجاست.

با ختم اشغال نظامی آمریکا و روی صحنه آمدن امارت اسلامی، همچنان تاکید بالای مراعات کردن ارزش‌ها و احکام اسلامی از سوی حکومت؛ تقابل شدید فکری را درمیان موافقان و مخالفان تطبیق احکام اسلامی به‌میان آورد. از جمله؛ حجاب اسلامی و نوعیت پوشش زنان، موردی بود که بیشترین مخالفت‌ها را در سطح جهان و افغانستان به‌دنبال داشت. چنان‌چه تحت عنوان حجاب اجباری طالبان، حجاب سرخط قصه‌های نواندیشان‌ دینی، غرب زده‌ها و ذهن‌های کرایی غرب گردید. این مخالفت‌ها درمیان مسلمان زاده‌ها هم کم‌رنگ نبود، چون ۲۰سال در این سرزمین با استفاده از ابزاری چون؛ رادیو، تلویزیون، دانشگاه‌ها، نهاد‌ها و مؤسسات مختلف، برای ترویج افکار غربی و زندگی حیوانی آن تبلیغ صورت می‌گرفت و فعلا نتایج این همه کارها را بچشم خود می‌بینیم که همانا مخالفت با ارزش‌ها و احکام اسلامی‌ست.

حجاب اسلامی از جمله احکام و ارزش‌های اسلامی‌ست که به‌جهان‌بینی ما مسلمانان ربط محکم دارد. حجاب اسلامی یا همان پوششی که تَبرج صورت نگرفته باشد از جمله موارد متفق‌علیه در اسلام است، شیعه و سنی و درمیان سنی‌ها همه مذاهب بَر فرض بودن حجاب توافق نظر دارند و منحیث یک حکم‌اتفاقی در فقه اسلامی برایش پرداخته می‌شود. البته تنها مواردی‌که میان فقها در مورد حجاب اختلاف نظر وجود دارد؛ چهره، دستان و پای است. وقتی سیلِ از مخالفت‌ها علیه حجاب را بررسی کنیم، اصلاً مشکل‌شان این‌جا نیست که چهره‌ی زنان شامل حجاب باشد یا نباشد. بلکه جهانِ سکولار و غرب‌زده‌ها، با احکام اسلامی و محدودیت‌های شرعی مشکل دارند، کوشش می‌کنند همان آزادی های چهارگانه پلیدی که دنیا را به‌بحران کشیده است، حاکم گردد.

در دوره‌های مختلف تاریخ اسلامی؛ زنان مسلمان ملبس با حجاب اسلامی بوده‌اند. ما در هیچ دوره‌ حاکمیت اسلام سراغ نداریم که زنان مسلمان حجاب را در نظر نگرفته باشند و با لباس‌های نیمه‌برهنه و تحریک‌آمیز نمایان شده باشند. حتی شدت حکم حجاب در یک جامعه اسلامی به‌حدیست که زنان غیرمسلمانِ تبعه دولت اسلامی نیز در مراعات حجاب و پوشش که متناسب به جامعه حاکم مسلمانان باشد، مورد توجه و تمرکز قرار گرفته اند و مراعات آن منحیث یک حکم از احکام جامعه اسلامی در فضای عام برای‌شان لازم بود. وقتی به‌سیرت پیامبر(ص) نگاه می‌کنیم این محدودیت پوشش، بالای زنان غیرمسلمان نیز تطبیق گردیده‌است. نمونه آن ایجاد محدودیت پیامبر(ص) بعد از هجرت به‌مدینه در قسمت پوشش برای زنان اهل مدینه بود. زنان اهل‌کتاب و مشرکین عادت داشتند با لباس‌های نیمه برهنه و تحریک آمیز ملبس باشند، چون به‌زنان قبل از حاکمیت اسلام بیشتر از یک برده جنسی چیزی دیگر نگاه کرده نمی‌شد. بنابر آن برای‌شان اجازه داده نشد با همان لباس‌های دوره‌‌ حاکمیت جاهلیت وارد فضای جامعه اسلامی گردند.

جهانِ که امروز رهبریت آن را سرمایه‌داری و سکولاریزم به‌عهده دارد، دعوا و غوغای آزادی را برای جهانیان می‌نماید، اما در صحنه عمل جبراً تلاش می‌کنند تا ارزش‌ها و قوانین جهانی خودشان را بالای ملت‌های دیگر تحمیل نمایند. هرکه پای خود را در گلیم حکومت‌داری جهان می‌گذارد باید از لحاظ سیاسی و فکری تابع قوانین و ارزش‌های باشد که آنها ایجاد و تعریف کرده اند، در غیرآن مواجهه با ارزش‌ها و قوانین بین‌المل را نوعی از بی‌اطاعتی دانسته برای‌شان محدودیت، توبیخ و تحریم ایجاد می‌کنند.
همچنان پذیرش اسلام نیز یک‌سلسه محدودیت‌های عملی و چهارچوکات های مشخص را برای پیراون خود به‌همراه دارد. حجاب اسلامی ریشه در تاریخ ۱۴۰۰ساله مسلمانان داشته و قطعاً هر صاحب ایمانی باید در مورد‌اش فکر کند.

Address


Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when 1924 - Online Store posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Shortcuts

  • Address
  • Alerts
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Media Company?

Share