Stop Hazara Genocide

  • Home
  • Stop Hazara Genocide

Stop Hazara Genocide Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Stop Hazara Genocide, News & Media Website, .

متنِ فتوای تکفیر مردمِ هزاره توسط امیرعبدالرحمن:چون کفر اشرارِ هزاره‌یِ دایه و فولاد و زاولی و سلطان احمد و اُرزگان و غی...
25/09/2023

متنِ فتوای تکفیر مردمِ هزاره توسط امیرعبدالرحمن:

چون کفر اشرارِ هزاره‌یِ دایه و فولاد و زاولی و سلطان احمد و اُرزگان و غیره به‌جایی رسید که بر جمیع غازیان مسلمان حکم کفر نمودند و سرکار اعلی در قلع و قمعِ بنیاد این بی‌دینان که اثری از ایشان در در آن محال و خلال جبال نماند، و املاک ایشان در بین اقوام غلجایی و دُرانی تقسیم شود، چنین سررشته‌ و تجویز فرمودند که سپاه نصرت‌پناه نظامی و اُلوسی از هر سمت و جانب دولتِ خداداد آن‌چنان در خاکِ طوایفِ باغیه‌یِ هزاره‌جات جمع شوند که نفری از آن طوایف گمراهان جان به‌سلامت نبرد و رها نشود و کنیز و غلام از طوایف مذکور به دستِ هر نفری از اقوام مجاهدین افغانستان بوده باشند.

بنا بر آن در نفری اُلوسی افغانستان تقسیمی شده است که داخل اشتهارات به‌تفصیل می‌باشد و از آن جمله در حصه‌یِ قندهار تعلقه‌ی حکومت سردار عبدالله‌خان ده‌هزار نفر مقرر گردیده که چیزی از جمله‌ی ده‌هزار سواره بوده، باقی پیاده باشد و همان‌قدر نفری پیاده و سواره رسانیدنِ غله‌ی خوراکه‌یِ دوماهه‌ی ایشان نیز بر ذمه‌ی خود نفری مذکور می‌باشد که همراه خود برسانند، و در جمع‌آوری تقسیم نفری سواره و پیاده بر ایشان سررشته چنین است که مَلِکان و معتبران قوم و ملایان مساجدها را که شمار نفوس‌شماری اقوام را کرده‌اند،

جمع نموده تقسیم نفریِ مذکور و خوراکه‌یِ ایشان دوماهه بوده باشد بنمایند، و بعد از علمِ تقسیم محصل‌ها مقرر نموده، جمع‌آوری آن‌ها را در جایی که نزدیک کلیه‌ی اقوام باشد خواه یک ‌جا و خواه دو جا و سه جا شود سانِ آن‌ها را دیده، به خیریت به سرکردگیِ خود سردار عبدالله‌خان در سر حد تعلقه‌ی خود که نزدیک ملک‌های هزاره‌جات کفارِ اشرار باشد، رسیده معطل بدارد و از رسیدنِ خود در سرحدی آن کفارِ اشرار به‌حضور اطلاع داده، آن‌چه در وعده‌یِ حرکت و کوچ‌نمودن ایشان امر شد در همان وقت حرکت کند، زیرا که سرکار اعلی چنین مقرر فرموده‌اند که بعد از آن‌که رپوت (راپور) جمع‌آوری نفری و غله‌ی خوراکه‌ی ایشان را حاکم‌ها به حضور انور برسد، بعدها آن موکب مسعود همایون هم از راه راست میان هزاره به‌خیریت نهضت‌فرما می‌شود،

در آن‌جا و آن وقت از برای حرکت‌کردن از هر طایفه‌ی از اُلوسات به‌جهت حاکم شان فرمان‌ کرده می‌شود که به‌همان قرار حرکت کنند، و بر سردار عبدالله‌خان امر است که بعد از رسیدن همین فرمانِ مسعود و اشتهار اولاً، اشتهار را در بازار نصب بکند، بعد آن مَلِکان و معتبران و ریش‌سفیدان اُلوسات و امامان مساجدهای هر قوم را جمع نموده، تقسیم شان را در بین شان نموده حواله‌دار مقرر می‌کند که نفری شان همراه غله‌ی خوراکه‌ی شان سررشته و جمع کند و رپوت(راپور) تقسیم نفری و غله‌ی خوارکه‌ی شان را آن‌قدر که جمع شود، در هر داک ارسال حضور بدارد و تقسیم نفری اقوام که می‌شود، اگر چنین شد که حبه و دیناری به‌ رشوه و مهلتانه گرفته شده بود، از شخصِ وجه‌گیرنده و رعایت‌کننده و مهلت‌دهنده بازخواست بسیار سخت خواهد شد،

و چنین نیز نشود که در نفری‌انداز قوم، نفری در عوض خود وجه داده‌ دیگری را مقرر کند، زیرا که «اغوای آن طایفه‌ی کفارِ اشرار هم ملتی است و قتل و تاراج آن‌ها نیز لازم است که به طریق ملتی شود، و در غزای ملتی دفع و قتل اشرار کفار موافق شرع شریفِ غرا بر هر نفری از مسلمانان لام است» که به سر خود دفع آن را نمایند.
این جمعیت که ده‌هزار نفر بر قندهار، و ده‌هزار نفر بر پشت‌رود و فراه، ده‌هزار نفر بر هرات، و ده‌هزار نفر بر بلخ و ده‌هزار بر قطغن، و دوهزار سوار بر بدخشان، و دو هزار نفر بر کهمرد و سیقان، و البته ده‌هزارنفر از توابعات دارالسلطنه و سه‌هزار نفر از میمنه مقرر شده است، سر رشته‌ی نفری اُلوسی می‌باشد.

سررشته‌ی فوجی علی‌حده می‌باشد، که لشکرهای جرارِ نظامی و توپ‌خانه‌ و جبه‌خانه‌های کامل از سمتِ ترکستان به‌سرکردگی غلام‌حیدرخان سپه‌سالار بهادر و از سمت قطغن به سالاری جرنیل کتال‌خان و از سمتِ میمنه به سرکردگی برگد رحمت‌خان، و از سمتِ دارالسلطنه به‌سرکردگی عالی جاهان جرنیل میر عطاخان و جرنیل شیرمحمدخان مقرر گردیده‌اند که قریبِ «یک لگ‌پیاده و بیست‌هزاره سواره از مردم الوسات و قریبِ چهل‌ پلتن و ده‌هزار سواره رساله و یک‌صد ضرب توپ با جبه‌خانه‌های بسیار از فوجی نظامی شود، زیرا طغیان سخت را که جماعه‌ی کفار اشرارِ هزاره نموده، بر مسلمانان حکمِ کفر کرده‌اند، جزای سخت و سزای درست لازم است تا که در صحفه‌ی روزگار جزادادنِ آن‌ها یادگار بماند.
نویسنده متن:حسن علی عدالت
“سراج التواریخ”

روز ۲۵سپتامبر،سالیاد نسل کشی هزاره‌هاست!حسن علی عدالت می نویسد: در این روز از تمام کسانی یاد میکنیم که به‌دلیل هزاره بود...
25/09/2023

روز ۲۵سپتامبر،سالیاد نسل کشی هزاره‌هاست!

حسن علی عدالت می نویسد: در این روز از تمام کسانی یاد میکنیم که به‌دلیل هزاره بودن کشته و شکنجه شدند ، به عنوان برده فروخته شدند، آزار و اذیت دیدند، با تبعیض و محرومیت زندگی کردند،

زمین، خانه و اموال شان اشغال و غصب گردید و از وطن آواره شدند و افغانستان به یک ساختار آپارتاید قومی تبدیل گردید ، انسان زدایی ، هزاره زدایی و هزاره ستیزی را به فرهنگ تبدیل کردند.

از این آدرس‌ و رسانه که در دست رس دارم بالای همه همفکرانم صدا می‌کنیم برای افغانستان فدرالی کار کنند!
21/09/2023

از این آدرس‌ و رسانه که در دست رس دارم بالای همه همفکرانم صدا می‌کنیم برای افغانستان فدرالی کار کنند!

قاضی فیض عیسا، هزاره‌تبار که پدرش از ستم عبدالرحمان خان از افغانستان به پاکستان (هند بریتانوی) فرار کرده بود، به عنوان ر...
18/09/2023

قاضی فیض عیسا، هزاره‌تبار که پدرش از ستم عبدالرحمان خان از افغانستان به پاکستان (هند بریتانوی) فرار کرده بود، به عنوان رئیس دادگاه عالی پاکستان گماشته شد.

مختار وفایی گزارش می دهد

پیش از این، ژنرال شربت‌علی چنگیزی از هزاره‌های پاکستان به درجه مارشالی در قوای هوایی و ژنرال موسی خان به فرماندهی کل قوای مسلح پاکستان رسیده‌اند. خانواده‌های این دو ژنرال نیز در زمان عبدالرحمان از افغانستان فرار کرده بودند.

هزاره‌ها در وطن اصلی خود مهاجر قلمداد می‌شوند، اما در پاکستان و شماری دیگر از کشور ها به عالی‌ترین مسندهای دولتی رسیده‌اند.
#هزاره‌_نيوز

بيانيه محترم جعفر مهدوی در ارتباط با اظهارات اخير آقای محمد اكبری در مورد شهيد مزاری(ره)بسم الله الرحمن الرحیمتعاونوا عل...
17/09/2023

بيانيه محترم جعفر مهدوی در ارتباط با اظهارات اخير آقای محمد اكبری در مورد شهيد مزاری(ره)

بسم الله الرحمن الرحیم
تعاونوا علی البر و التقوی و لا تعاونوا علی الاثم و العدوان»،
"یکدیگر را بر نیکی و پرهیزکاری کمک کنید و از مساعدت در گناه و ظلم به حقوق یکدیگر پرهیز نمائید".

شرایط خاص سیاسی و مشکلات اقتصادی و اجتماعی موجود در کشور و نیاز مردم به امنیت و آرامش روانی، بیش از هر زمانی سعه صدر، درایت و دوراندیشی نخبگان سیاسی را می‌طلبد. بدون شک هرگونه موضعگیری کوته‌بینانه، فرصت‌طلبانه و باز کردن زخم‌های ناسور گذشته به جز تشویش اذهان عمومی هیچ حاصلی نخواهد داشت.

اخیرا آقای محمد اکبری در بازگشت از یک سفر پرحاشیه با سوء استفاده از فضا و شرایط سیاسی کشور، در محفلی با حضور جمع محدود، اظهارات ناسنجیده و عقده‌مندانه‌ای را علیه شهید مزاری و خط عدالت‌خواهی بیان کردند که موارد ذیل جهت اطلاع مردم عزیزمان و خطاب به ایشان لازم به ذکر است:
جناب آقای اکبری!

۱. بدون شک بخش وسیعی از کدرهای متعهد و متخصص مردم هزاره و شيعه در دوران جنگ های داخلی که شما نقش برجسته‌ای در آنها داشتید جان‌شان را از دست دادند. آیا تا کنون از بازماندگان این قربانیان عذر خواسته‌اید؟!

۲. در قریب به سه سال خونین‌ترین و فاجعه‌بارترین حملات اداره شورای نظار بر مردم هزاره و شيعه در غرب کابل ـ که فاجعه افشار تنها بخشی از این فجایع است ـ متاسفانه شما فعالیت‌های گسترده اپراتیفی علیه مردم‌تان داشته و عملا نقش ستون پنجم را در میان مردم بازی کردید که باعث انزوای‌ تاريخي تان در میان مردم شد. به نظرتان خود شما در فراهم‌آوری بسترهای سیاسی و امنیتی به قول خودتان کودتای ۲۳ سنبله سهيم نبودید؟!

۳. جنابعالی بطور شفاهی چندین مرتبه با بنده بیان کردید که در حادثه ۲۳ سنبله شهید مزاری هیچ اطلاع و نقشی نداشت و این حادثه توسط عناصر مشکوک دیگری مدیریت و رهبری شد! چه اتفاقی افتاده و با اشاره کدام آدرس، مدتی است بطور منظم و هدفمند شهید مزاری و جریان عدالت‌خواهی را هدف گرفته ايد؟

۴. پیروان جریان عدالت‌خواهی،‌میلیون‌ها انسان هزاره‌ و شيعه هستند که در طول دهه ها خنجر تبعیض و استبداد را تا مغز استخوان‌شان احساس کردند. بنابراین عقده‌های شخصی شما با برخی مدعیان میراث‌داری خط عدالتخواهی شهید مزاری برای شما و امثال شما مجوز توهین و عقده‌گشایی علیه جریان عدالتخواهی را صادر نمي كند.

۵. با فرض اینکه سه دهه قبل شهید مزاری شما را محدود کردند، اما در این سه دهه تحولات پرشتاب افغانستان که مردم هزاره و شيعه همواره قربانی تبعیض و بی‌عدالتی بودند و مخصوصا در حکومت فاسد و دست‌نشانده آقای غنی در چندین مقطع به صورت مستقیم و غیرمستقیم به جرم عدالت‌خواهی در میدان دهمزنگ، کورس موعود، مکتب سید الشهداء و ... با همکاری عناصری از درون حکومت هدف حملات تروریستی قرار گرفتند. اما شما به خاطر منافع شخصی‌تان همواره در کنار حکومت سرکوبگر علیه مردم خود بودید. آیا در این سی سال هم مزاری مانع موضعگیری مسئولانه ، صادقانه و متعهدانه شما بود؟!

۶. آرمان عدالت‌خواهی شهید مزاری و یارانش وارد فرهنگ سیاسی جامعه افغانستان شده و اکنون به بخشی از تاریخ مکتوب کشور تبديل شده است. صدها جلد کتاب و هزاران مقاله، شعر و سرود بخشی از این جهاد عدالت‌خواهانه است و هر روز بر شکوه و شکوفایی آن در میان نسل‌های پی در پی افزوده می‌شود. به نظر شما اگر این داعیه ریشه در آرمانهای والای انسانی نمی‌داشت و آنچنان که شما وانمود می‌کنید، نتیجه «تحریف تاریخ» می‌بود، اینچنین شاهد پویایی و بالندگی آن در میان مردم بودیم؟

۷. شرایط ویژه مردم، کشور و سن و سال شما ایجاب می‌کند که به جای نبش قبر اتفاقات ناگوار گذشته و نمک پاشیدن بر زخم‌های مردم؛ با خویشتنداری و سعه صدر، مرهمی بر دردهای مردم باشید و «عاقبت بخیری» را برای آن دنیای خود کماهی کنید.

و ما علینا الا البلاغ
جعفر مهدوی

از دیشب بدین سو فیس‌بوگ من تحت حملات‌ شدید استخباراتی گروه تروریستی ط-البان قرار گرفته‌ استعزیزه هزاره فعال صفحاتی اجتما...
07/09/2023

از دیشب بدین سو فیس‌بوگ من تحت حملات‌ شدید استخباراتی گروه تروریستی ط-البان قرار گرفته‌ است

عزیزه هزاره فعال صفحاتی اجتماعي در رخ نامه خود می نویسد: از دیشب بدین سوی فیسبوک من تحت حملات شدید خانم Halim Azadmanish و اندوالان اش قرار گرفته است

وی می نوسید استخباراتی گروه تروریستی ط-البان تلاش میکند صدایش را خاموش کند اما بانو هزاره تاکید می‌کند به کارش جسور تر از قبل ادامه می دهد.

جنایات هدفمند علیه هزاره‌ها در ارزگان________ارزگان سرزمین غصب‌شده‌ی هزاره‌ها است که در زمان عبدالرحمن از هزاره‌ها گرفته...
19/08/2023

جنایات هدفمند علیه هزاره‌ها در ارزگان
________
ارزگان سرزمین غصب‌شده‌ی هزاره‌ها است که در زمان عبدالرحمن از هزاره‌ها گرفته شده و به اوغان‌های مهاجر که بیشترین‌شان از ژوپ پاکستان هستند واگذار گردید.

نسیم جعفری می نویسد: تعداد محدودی از هزاره‌ها در ارزگان باقی مانده بودند که در طول تاریخ از سوی مهاجران غاصب، قتل‌عام و آزار و اذیت شده و می‌شوند‌

تنها بعد از تسلط طالبان بر کشور نزدیک به ۲۰ نفر هزاره در ارزگان توسط افراد مسلح به قتل رسیده، مزارع‌شان و حتی وسایط نقلیه‌ی شان‌به آتش کشیده شده است. هفته‌ی گذشته قریب به ۴۰۰ اصله درخت میوه هزاره‌های ارزگان شبانه توسط همان مهاجران غاصب قطع گردیده بود.

هنوز زخم قتل‌های پیشین و زخم قطع درختان میوه التیام نیافته بود که این بار حاجی بوستان‌علی را که برای وضو گرفتن به چشمه‌ی نزدیک خانه‌ی خود رفته بود، دو فرد مسلح ایشان را با شلیک گلوله به قتل رسانده است.

در یک نوشته خواندم که حاجی بوستان‌علی قبلا در منطقه‌ی زیبای باغچار ارزگان ساکن بود و در سال ۱۳۶۹ دو فرزند ایشان همراه با هفت نفر دیگر از هزاره‌های باغچار در کوتل باغچار توسط مهاجرین غاصب به‌صورت وحشیانه سر بریده شدند و در نتیجه ایشان و دیگر هزاره‌های باغچار مجبور به ترک خانه‌های‌شان شدند. حاجی بوستان بعد از ترک باغچار در جوی نو ارزگان ساکن گردیده بود و دهقانی می‌کرد.

طالبان که ادعا دارند امنیت سراسری را برای همه‌ی شهروندان تأمین کرده‌اند، در قسمت جلوگیری از جنایت‌های سازمان‌یافته و پلان‌شده علیه هزاره‌های ارزگان هیچ‌کاری انجام نداده و عاملین جنایت را شناسایی و مجازات نکرده‌اند. گویا اینکه جانیان و قاتلان تحت حمایت طالبان قرار دارند و با چراغ سبز طالبان به چنین جنایات سازمان‌یافته دست می‌زنند.

۲۵ سال پس از کشتار مزارشریف؛قتل عام هزاره‌ها به دست گروه تروریستی طالبان، ادامه جنابات عبدالرحمان خان بودمحمد محقق، رهبر...
08/08/2023

۲۵ سال پس از کشتار مزارشریف؛

قتل عام هزاره‌ها به دست گروه تروریستی طالبان، ادامه جنابات عبدالرحمان خان بود

محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان که در نبرد با گروه تروریستی طالبان در جریان دفاع از مزارشریف در سال ۱۳۷۷ خورشیدی، فرماندهی نیروهای این حزب را برعهده داشت، در گفت‌وگو با ایندیپندنت فارسی گفت که کشتار در مزارشریف، مصداق عینی تصفیه قومی و نسل‌کشی تمام عیار بود، چون گروه تروریستی طالبان براساس دستوری که از ملا عمر داشتند، هزاره‌ها و شیعیان را کافر خواندند و افراد براساس تعلق نژادی و عقیده مذهبی هدف قرار می‌دادند.

محقق افزود: « گروه تروریستی طالبان جنایات زیادی در تمامی ولایات افغانستان انجام دادند. قتل عام در مزارشریف اوج این کشتارها بود و این اقدام براساس دستور رهبر گروه تروریستی طالبان [ملا ع/م/ر] صورت گرفت.»

محمد محقق با ذکر اینکه کشتار در مزارشریف «هولناک و مصداق بازر جنایت جنگی» است گفت: سازمان ملل متحد و دیگر سازمان‌های بین‌المللی فعال در زمینه دفاع از حقوق بشر، باید در این زمینه اقدام می‌کردند و هنوز نیز فرصت هست که اقدام کنند و عاملان آنرا که در رژیم کنونی گروه تروریستی طالبان در مسندهای رسمی کار می‌کنند شناسایی نموده و دادگاهی کنند.»

امیدارم گذشته خود را فراموش نکنید!به تصویر نگاه کنید این تنها قربانی که گروه تروریستی ط-البان از دانشجویان هزاره گرفته ا...
06/08/2023

امیدارم گذشته خود را فراموش نکنید!

به تصویر نگاه کنید این تنها قربانی که گروه تروریستی ط-البان از دانشجویان هزاره گرفته است!

محل حملات و انفجار های هدفمند علیه هزاره ها را شما در کامنت اضافه‌ کنید؟

خبر انتخاب نیکپا؛چرا افغانستان برای قهرمانانش وطن نشد؟خوب به یاد دارم در یکی از مسابقات جهانی وقتی نیکپا حریف خود را شکس...
06/08/2023

خبر انتخاب نیکپا؛

چرا افغانستان برای قهرمانانش وطن نشد؟

خوب به یاد دارم در یکی از مسابقات جهانی وقتی نیکپا حریف خود را شکست داد، پرچم افغانستان را بلند کرده و زار زار می‌گریست.

امروز وقتی خبر انتخاب او به عنوان مربی تیم تکواندوی نیوزیلند را می‌خواندم، گریه‌های نیکپا به یادم آمد و من نیز گریستم.

این خبر اگر از یک‌سو نشان‌دهنده استعداد و تلاش و پشت‌کار یک جوان افغانستانی است، از سوی دیگر برای ما یادآوری می‌کند که افغانستان حتا برای قهرمانان خود هم وطن نشد و فرزندانش ناگزیر شدند به عالم غربت و مهاجرت پناه ببرند.

من خوب می‌دانم که برای نیکپا هیچ چیزی لذت‌بخش‌تر از این نیست که برای کشورش خدمت و مبارزه کند، اما آیا آن‌قدری که او افغانستان را دوست دارد، کشورش نیز او را دوست دارد؟

✍️ عبدالشهید ثاقب

هزاره عشق اول من است❤️ هزا ه هویت و افتخار یک سرزمین: تنها قومی که می‌توان به قومیت ش افتخار کرد، هزاره است❤️باز هم   خب...
06/08/2023

هزاره عشق اول من است❤️ هزا ه هویت و افتخار یک سرزمین: تنها قومی که می‌توان به قومیت ش افتخار کرد، هزاره است❤️

باز هم خبرنگاری حنجره طلايي کشور می نویسند من خودم نتوانستم از شدت خوشحالي جلو اشک هایم را بیگیرم شما را نمی‌دانم

روح الله نیکپا، قهرمان افسانه‌ی تکواندوی افغانستان در حالی مربی تیم ملی تکواندوی یک کشور درجه اول جهان انتخاب می‌شود که در سرزمین مادری‌اش به جرم هویت از انتخاب مربی که چه، که حتی از ذکر نامش در کتاب‌های درسی جلوگیری می‌شد.

بیشتر بدرخشی قهرمان افسانه‌ی ✊
Rohullah Nikpa

31/03/2023

تبعیض سیستماتیک علیه هزاره‌ها و نسل کشی هزاره‌ها را به گوش جهانیان رسانیدیم!

به سخنان تام کامیک وکیل پارلمان کانادا گوش کنید که چگونه از وضعیت هزاره ها کاملا آگاهی دارد و از دولت کانادا میخواهد که به هزاره ها توجه داشته باشند، انکار و توجیه دیگر مشکل است.


به کانال تلگرام Stop Hazara Genocide بپیوندید👇
لینک تلگرامStop Hazara Genocide👇
https://t.me/StopHG

10/03/2023
روز بزرگداشت و کرامت قربانیان جرم نسل کشی و پیشگیری از این جنایت در سپتامبر ۲۰۱۵، مجمع عمومی سازمان ملل متحد در قطعنامه ...
09/12/2022

روز بزرگداشت و کرامت قربانیان جرم نسل کشی و پیشگیری از این جنایت

در سپتامبر ۲۰۱۵، مجمع عمومی سازمان ملل متحد در قطعنامه ۶۹/۳۲۳ روز ۹ دسامبر (۱۸ آذرماه)، را به عنوان روز "بزرگداشت و کرامت قربانیان جرم ژنوسید و جلوگیری از این جرم" تعیین نمود. این روز هم چنین سالگرد تصویب کنوانسیون "پیشگیری و مجازات جرم ژنوسید" در سال ۱۹۴۸ است. قطعنامه انتخاب این روز بدون رای گیری توسط ۱۹۳ عضو سازمان ملل متحد تصویب شد.

هدف از این روز افزایش آگاهی در مورد کنوانسیون ژنوسید و نقش آن در مبارزه با و پیشگیری از جرم نسل‌کشی و همین طور بزرگداشت قربانیان این جرم است.

لازم به ذکر است به موجب ماده ۲ کنوانسیون ژنوسید، نسل‌کشی یکی از اعمال مشروحه ذیل است که به نیت نابودی تمام یا یک گروه ملی، قومی، نژادی و یا مذهبی ارتکاب گردد. از این قرار:

۱ قتل اعضای آن گروه؛
۲ صدمه شدید نسبت به سلامت جسمی و یا روحی افراد آن گروه؛
۳ قراردادن عمدی گروه در معرض وضعیت زندگانی نامناسبی که منتهی به زوال قوای جسمی کلی یا جزیی آن شود؛
۴ اقداماتی که به منظور جلوگیری از توالد و تناسل آن گروه صورت گیرد؛
۵ انتقال اجباری اطفال آن گروه به گروه دیگر.

پیام دبیرکل برای سال ۲۰۲۲

۱ آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل گفته است که امروز روزی برای یادآوری و ادای احترام به قربانیان و بازماندگان نسل کشی در سراسر جهان می‌باشد. این روزی برای بررسی مجدد شکست جمعی ما در جلوگیری از این جنایت در گذشته، و تلاش‌های مضاعف برای پیشگیری برای حال و آینده است.

۲ دبیرکل گفته است که با گذشت بیش از ۷۰ سال از تصویب کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل کشی، تهدید نسل کشی در بسیاری از نقاط جهان وجود دارد. تبعیض و سخنان نفرت انگیز، نشانه‌های هشدار دهنده اولیه نسل‌کشی، در همه جا در حال افزایش است.

۳ گوترش گفته است من از تمامی کشورهای عضو می‌خواهم که گام‌های مشخصی برای محافظت از جوامع در معرض خطر، از جمله اقلیت‌ها بردارد و به تبعیض و آزار و اذیت علیه آنان رسیدگی کند.

۴ به گفته وی دولت‌ها وظیفه اصلی جلوگیری از نسل‌کشی را دارند، اما رهبران مذهبی و جامعه، جامعه مدنی، بخش خصوصی و رسانه‌ها-از جمله بسترهای رسانه‌های اجتماعی، نقش اساسی دارند.

۵ دبیرکل در انتهای پیام خود گفته است که در این روز جهانیِ بزرگداشت و کرامت قربانیان جنایت نسل‌کشی، من از همه دست‌اندرکاران میخواهم که از همه ابزارهایی که در اختیار دارند برای جلوگیری و پایان دادن به این جنایت استفاده کنند.
#روزجهانی

به کانال تلگرام Stop Hazara Genocide بپیوندید👇
لینک تلگرامStop Hazara Genocide👇
https://t.me/StopHG

تظاهرات سراسری برلین علیه نسل کشی هزارهاشنبه ۳ دسامبر ۲۰۲۲به صدها تن تظاهرات کنندگان از پیش دفتر صدراعظم آلمان با شعار ن...
04/12/2022

تظاهرات سراسری برلین علیه نسل کشی هزارها

شنبه ۳ دسامبر ۲۰۲۲
به صدها تن تظاهرات کنندگان از پیش دفتر صدراعظم آلمان با شعار نسل کشی هزاره توقف گردد؛ به سوی وزارت امور خارجه آلمان راهپیمایی نمودند.

در آنجا سخنرانان هر کدام در رابطه نسل کشی هزاره ها با حضور رسانه ها صحبت نمودند.در خاتمه قطعه چنین به خوانش گرفته شد: قطعنامه تظاهرات سراسری برلین در اعتراض به نسل کشی هزاره ها در افغانستان.

بیش از یک سال از فروپاشی بنیادهای دموکراتیک در افغانستان می گذرد . از ۱۵ اگست سال ۲۰۲۱ تاکنون، حکومت فعلی عمالً مانع حمالت تروریستی و انتحاری بر شهروندان هزاره، اعضای جوامع سیک و زنان نشده است. حمله انتحاری اخیر بر مردم هزاره که در مرکز آموزشی کاج - کابل در ۳۰ سپتامبر صورت گرفت که باعث شهادت ۵۶ دختر دانش آموز و زخمی شدن بیش از۱۱۵ تن از آنان گردید، یکی از سلسله حمالت هدفمند بر مردم هزاره در افغانستان است.

موج کنونی حملات تروریستی بر علیه مردم هزاره در افغانستان که استمرار کشتار تاریخی این مردم است، شناسه های جرم نسل کشی را دارا می باشند. این حمالت به شکل خاص مردم هزاره را درسرتاسرافغانستان و در تمام جنبه های زندگی هدف قرار داده است.

هزاره ها برای دهه ها است که به دلیل مذهب و قومیت با خشونت سیستماتیک و مداوم در افغانستان مواجه اند. براساس یک مطالعه جدید سازمان های دیده بان حقوق بشر، هزاره های افغانستان از سال ۲۰۰۲ میلادی تا کنون قربانی نزدیک به ۳۰۰ حمله تروریستی بوده اند. ازمنظرتار یخی، پس از نسل کشی ویرانگر عبدالرحمن در اواخر قرن ۱۹ میلادی و تحمیل بردگی، محرومیت و تبعیض ساختار ی و تمام عیار بر این مردم، در حکومت طالبان در ۱۹۹۰ میلادی حداقل ۹ قتل عام بر مردم هزاره صورت گرفته است.

براساس یافته های دیده بان حقوق بشر، طالبان بیش از ۲۰۰۰ تن انسان هزاره را در شهر مزارشریف قتل عام کردند. منابع دیگر تعداد این قربانیان را بیش از ۱۵ هزار تن ثبت کرده اند. در یکصد سال قبل، هزاره به صورت متداوم با نسل کشی، بردگی، تلاش برای کاهش جمعیت، پاکسازی قومی و در برخی مناطق کشور مورد سرکوب و تبعیض در عرصه سیاسی و اجتماعی قرار گرفته اند. در دوران جمهوریت، طالبان همواره مردم هزاره را هدف حملات تروریستی قراردادند.

از سال ۲۰۰۵میلادی شاخه خراسان داعش مسئولیت کشتار جمعی مردم هزاره را برعهده گرفته است. اگر چه باید گفت که تا اکنون، هیچ یک از جنایات ضد بشری علیه هزاره ها درافغانستان مورد بررسی نهادهای مسئول بین المللی قرارنگرفته، هیچ یک از مجرمان و مجریان این حمایت وحشیانه به دست قانون سپرده نه شده و هیچ اقدامی جهت تأمین عدالت و جبران خسارت قربانیان و بازماندگان آنها صورت نگرفته است. رژیم کنونی طالبان، علیرغم ادعای تامین امنیت سرتاسری درافغانستان، عملاً نتوانسته است که از مردم هزاره حفاظت نماید.

برعکس، تعداد انبوهی از مردم هزاره پس از بازگشت دوباره طالبان به قدرت، از دایکندی، هلمند، کابل و مزارشریف به زور از سرزمین اجدادی شان کوچ داده شده و آواره گشته اند. این حمایت، ازنظرما، مصادیق روشن نسل کشی مردم هزاره درافغانستان است و تمامی مشخصه های نسل کشی مندرج در ماده دوم کنوانسیون نسل کشی ۱۹۴۸ را در خود دارد. این باعث شده است که سازمان های بین المللی مانند موزه یادبود هولوکاست در آمریکا و دیده بان نسل کشی زنگ خطر نسل کشی مردم هزاره را به صدا درآورد. در حالی که ما به همه قربانیان تروریسم در افغانستان از همه اقوام احترام می گذار یم،

براین باور هستیم که هزاره ها به دلیل قومیت و عقیده متمایز، احترام به دموکراسی، حقوق بشر و حقوق زنان، و نیز پیشرفت های چشمگیر در عرصه علم و آموزش به شکل مضاعف هدف این حملات تروریستی بوده اند. از سال ۲۰۰۱ میلادی بدینسو حملات تروریستی با هدف نسل کشی مردم هزاره در افغانستان چهره جدیدی گرفته است که در آن نسل جوان و تحصیل کرده به شمول زنان و دختران به شکل چشمگیری هدف قرار می گیرند. این حملات سیستماتیک امکان زیست و بقای مردم هزاره را بسیار دشوار کرده است، زیرا انسان هزاره در هیچ جای افغانستان امن نیست.

زیرا آنها در مراکز آموزشی، عبادت گاه ها، شفاخانه ها، زایشگاه ها، مراکز ورزشی، اجتماعات عمومی، سرک ها، سالن های عروسی و مدارس مورد حمله قرار می گیرند. بنابراین، ما معتقدیم که هزاره ها درافغانستان درمعرض نسل کشی و کشتار مداوم قرار دارد. در همبستگی با دختران کشته شده جامعه هزاره، از دولت آلمان و اتحادیه اروپا می خواهیم تا روابط خود را با این گروه تروریستی متوقف کند!

اتحادیه اروپا نباید با نادیده گرفتن این حقایق، به طالبان برای ادامه این جنایات و سرکوب شهروندان هزاره در افغانستان چراغ سبز نشان دهد. بنابراین ما برگزار کنندگان و اشتراک کنندگان تظاهرات امروز در شهر برلین، یک بار دیگر خواستار اقدامات فوری بین المللی برای حفاظت از مردم هزاره در افغانستان هستیم. ما از سازمان ملل متحد، ایالت متحده آمریکا و اتحادیه اروپا می خواهیم تا برای انجام یک تحقیق بین المللی نسبت به حملات تروریستی علیه هزاره ها درافغانستان، رسیدگی به قربانیان و بازماندگان این جنایت ها، و نیز ایجاد یک سیستم حفاظتی تحت حمایت و نظارت بین المللی، اقدامات لازم را آغاز نمایند. مطالبات اشتراک کنندگان در تظاهرات برلین نسبت به نسل کشی مردم هزاره در افغانستان:

۱- سازمان ملل متحد و جامعه جهانی ماهیت حملات سیستماتیک تروریستی علیه مردم هزاره در افغانستان را به رسمیت بشناسند. این حملات مشخصه های لازمه نسل کشی را در خود دارند.

۲- سازمان ملل متحد، آمریکا و اتحادیه اروپا اقدامات عملی را برای حفاظت از مردم هزاره در افغانستان روی دست گیرد و یک سیستم حفاظت از مردم هزاره در افغانستان با کمک و نظارت بین المللی و رسیدگی به قربانیان و بازماندگان حوادث تروریستی، ایجاد کند.

۳- دادگاه کیفری بین المللی باید پرونده نسل کشی هزاره ها در افغانستان را باز نموده و تحقیقات خود را پیرامون نسل کشی، جرایم جنگی و جنایات علیه بشریت در مورد هزاره های افغانستان شروع نماید.

۴- از جامعه جهانی و کشورهای پناهنده پذیر می خواهیم تا وضعیت ویژه و آسیب پذیری خاص مردم هزاره در افغانستان را که قرن ها است مورد تبعیض، تعقیب، شکنجه و کشتار جمعی قرار دارند، در نظرگرفته و اسکان مجدد آنها را در اولویت قرار دهد.

۵- طالبان نهادهای ملی حقوق بشر مانند کمیسیون مستقل حقوق بشر را لغو کرده است. در غیاب این سازمان های نظارتی محلی، فرهنگ معافیت از مجازات گسترش یافته است. بنابراین، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد باید فورا یک مکانیسم کارا برای تحقیق جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت در افغانستان ایجاد کند.

۶- جامعه مهاجر افغانستانی و سازمان های دیاسپورا با قربانیان حملات تروریستی در افغانستان در تماس هستند. آنها به اطلاعات دست اول دسترسی دارند. دولت آلمان و اتحادیه اروپا باید از جامعه مهاجر و سازمان های دیاسپورای افغانستانی و ابتکار عمل این سازمان ها حمایت نمایند تا این سازمان ها طریق نظارت، مستند سازی و دفاع از حقوق قربانیان، در ثبوت نسل کشی بر مردم هزاره و جلوگیری از تکرار چنین جنایات جنگی نقش بازی کنند.

۷- افغانستان به عنوان یکی از امضاکنندگان اسناد حقوق بشر، موظف به احترام به این اسناد حقوق بشری بین المللی بوده و باید از وضعیت حقوق بشر در افغانستان گزارش بدهد. سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا باید اداره حاکم در افغانستان را مجبور کنند به این قوانین احترام بگذارد.

تصاویر از علی اکبر فدایی، احسان فیاض و صادق علی زاده

به کانال تلگرام Stop Hazara Genocide بپیوندید👇
لینک تلگرامStop Hazara Genocide👇
https://t.me/StopHG

هموطن همراهشو!  بیایید همه باهم تغییری را ایجاد کنیم، که توسط این تغییر، افغانستان پیشرفت کند و آباد باشد و انسانیت زنده...
28/11/2022

هموطن همراهشو!



بیایید همه باهم تغییری را ایجاد کنیم، که توسط این تغییر، افغانستان پیشرفت کند و آباد باشد و انسانیت زنده بماند.
فرهاد دریا هنرمند مردمی و آزاده که به کمپین دادخواهی توقف نسل کشی هزاره ها پیوسته و گسترده در این راه تلاش کرده بار دیگر در حمایت از این دادخواهی عظیم برای مظاهره برلین، حمایت خود را اعلام کرده،

ضمن سپاسگزاری عمیق از ایشان از همه هنرمندان و آزادگان می‌خواهیم که حامی و همراه ما باشند.این کمپین دادخواهی برای این است که میخواهیم در افغانستان:

- هیچ فردی بیگناه کشته نشود!
- هیچ کوچ اجباری صورت نگیرد!
- هیچ نسل کشی و انسانکشی اتفاق نیفتد!
- هیچ مادری درد از دست دادن اولاد را تحمل نکند!
- هیچ زنی بی حق بیوه نشود!
- هیچ فامیلی نان آور خانواده اش را از دست ندهد.
- هیچ محصلی در کورس، مکتب و دانشگاه کشته نشود.
- هیچ نوزاد و مادر و داکتری در زایشگاه و شفاخانه کشته نشود.

- هیچ مسافری در راه تيرباران نشود.
- هیچ معترض وحق خواهی به زندان و شکنجه نرود.
⬅️ ✅ وعده ما سوم دسامبر برلین
با شعار


به کانال تلگرام Stop Hazara Genocide بپیوندید👇
لینک تلگرامStop Hazara Genocide👇
https://t.me/StopHG

امروز مراسم چهلم کاج در هامبورگ- آلمانبه هدف یادبود از قربانیان حادثه المناک کاج، ضمن تدویر میزگرد روی ابعاد تاریخی و حق...
19/11/2022

امروز مراسم چهلم کاج در هامبورگ- آلمان

به هدف یادبود از قربانیان حادثه المناک کاج، ضمن تدویر میزگرد روی ابعاد تاریخی و حقوقی نسل کشی هزاره‌ها در افغانستان، برنامه‌های فرهنگی (تیاتر، موسیقی هزاره‌گی و شمع افروزی) توسط گروه هنرمندان برگزار می‌شود.

از همه دوستان دعوت بعمل می آید تا در این مراسم با حضور خویش بر ماهیت همدلی، قدردانی و بزرگداشت از قربانیان خشونت در افغانستان، بیافزایید!

شنبه- 19 نوامبر 2022
ساعت: 15:00 الی 18:00
Haus der Jugend Rothenburgsort, Billhorner Deich 55, 20539 Hamburg.


به کانال تلگرام Stop Hazara Genocide بپیوندید👇
لینک تلگرامStop Hazara Genocide👇
https://t.me/StopHG

از چهلم شهدای دانایی، شهر آدلاید-استرالیا این برنامه بتاریخ 13 نومبر 2022 از طرف ستاد مردمی هزاره های ساوت استرالیا در م...
18/11/2022

از چهلم شهدای دانایی، شهر آدلاید-استرالیا

این برنامه بتاریخ 13 نومبر 2022 از طرف ستاد مردمی هزاره های ساوت استرالیا در مرکز دینی و فرهنگی ولیعصر برگزار گردید بود.

برنامه ساعت ۶ عصر به گرداننده‌گی زیبای عبدالعلی نجفی آغاز و با تلاوت قرآن کریم توسط آقای برهانی ادامه یافت.

در بخش نخست برنامه بانو هدیه روشنی و فاطمه روشنی مقاله های زیبا و پر محتوای شان را به خوانش گرفتند.
در ادامه خانم پاولا ( Paola)( نماینده پیشین مردم در پارلمان ایالتی)، آقای علی ضامنی، آقای عوض تورانی، آقای واعظی، خانم نگینه زهرا و آقای حسین رضایت سخنرانی نمودند.

همه سخنرانان برنامه و حمله اخیر بر کورس #کاج را محکوم کرده و روی به رسمیت شناختن نسل کشی هزاره ها تاکید نمودند.

به کانال تلگرام Stop Hazara Genocide بپیوندید👇
لینک تلگرامStop Hazara Genocide👇
https://t.me/StopHG

پس از چهل روز از رفتگان کاج یاد خواهیم کرد. مردم سیدنی با حضور در دادخواهی برای شهدای کاج در تاریخ ۸ اکتبر، دادخواهی جها...
15/11/2022

پس از چهل روز از رفتگان کاج یاد خواهیم کرد.

مردم سیدنی با حضور در دادخواهی برای شهدای کاج در تاریخ ۸ اکتبر، دادخواهی جهانی برای توقف نسل کشی هزاره ها و ارسال کمک های اضطراری برای مجروحان حماسه ای تاریخی آفریدند.

اینک همزمان با چهلم حادثه کاج یک بار دگر گرد هم می آییم تا یاد دختران و پسران پرپر شده خود را زنده و خاطره شان را گرامی بداریم.

بدینوسیله از تمامی قوما و دوستان هزاره ها در شهر سیدنی دعوت به عمل آورده می شود تا در این مراسم شرکت نمایید.


به کانال تلگرام Stop Hazara Genocide بپیوندید👇
لینک تلگرامStop Hazara Genocide👇
https://t.me/StopHG

انجمن فرهنگی افغانستانى ‌های مقيم کشور دوکنشین لوكزامبورگ؛ روز شنبه ۱۲ نوامبر ۲۰۲۲، جهت تجلیل از چهلمين روز شهادت‌ دانش ...
15/11/2022

انجمن فرهنگی افغانستانى ‌های مقيم کشور دوکنشین لوكزامبورگ؛ روز شنبه ۱۲ نوامبر ۲۰۲۲، جهت تجلیل از چهلمين روز شهادت‌ دانش آموزان و قربانیان مرکز آموزشی کاج، راهپیمایی با شکوهی را در پایتخت این‌کشور به سمت کمیسیون اتحادیه اروپا، برگزار کردند.

اشتراک کنندگان این راهپیمایی اعتراضی که متشکل از اقشار مختلف مردم افغانستان اعم از زنان و مردان، جوانان و کودکان بودند، ضمن محکوميت حمله‌ تروریستی در مرکز آموزشی کاج با شعار محوري "نسل كشي هزاره ها را متوقف كنيد"، یاد کاج های سرافراز دانائی و آگاهی را گرامی داشتند.

قابل یادآوری است که در پایان این راهپیمایی و در برابر کمیسیون اتحادیه اروپا؛ قطعنامه به زبان‌هاي انگلسي، فرانسوي و لوكزامبورگي و نیز اشعار حماسي و سوگ سروده‌هایی لاله‌های خونین و "کاج" همیشه سبز و استوار غرب کابل، از سوی خواهران و برادران هزاره های مقیم کشور لوكزامبورگ به خوانش گرفته شد.

اشتراک کنندگان در این راهپیمایی، از اتحاديه اروپا و سازمان ملل متحد خواستند تا سکوت در برابر جنايات ضدبشری عليه مردم هزاره را یکبار برای همیشه، خاتمه داده و "نسل كشي هزاره ها" در افغانستان را به رسميت بشناسند. و هرچه سریعتر این "کشتار هدفمند" را متوقف کنند.

خواست‌های اساسی این راهپیمایی به شرح زير بود:

۱. مردم هزاره، باید از تجربه های تلخ سیاست فاشیستی حاکم درس گرفته، با درک لازم از شرایط فعلی، وحدت و انسجام خود را حفظ كنيم. براي مبارزه آگاهانه و جلوگيري از ادامه کشتار سیستماتیک و هدفمند، بايد تا آوردن تغييرات اساسی و مطلوب، در كنار هم باشيم.

۲. از اتحاديه اروپا و سازمان ملل متحد جدا تقاضا داریم تا موضوع "کشتار هدفمند مردم هزاره‌" در افغانستان را به عنوان "نسل‌کشی و جنايات ضدبشری" بررسی و آنرا برسميت بشناسد.

۳. ما ضمن تشكر از دولت محترم دوكنشين لوكزامبورگ، ميخواهيم تا با در نظر گرفتن شرايط افغانستان با همدلي بيشتر در رابطه با مهاجرين افغانستانی به ويژه هزاره ها برخورد كنند.

در اخیر؛ هیأت رئیسه انجمن، برخود لازم می‌داند تا از حضور پرشور همه‌ی اشتراک کنندگان بخصوص جوانان، کودکان و خانواده های محترم، تشکر و قدردانی کند. از تلاش های ارزشمند تمامی همکاران فعال در گروه‌های محترم ارتباطات، فرهنگی، میدیا، تدارکات و انتظامات، نیز سپاسگزاری می شود.


به کانال تلگرام Stop Hazara Genocide بپیوندید👇
لینک تلگرامStop Hazara Genocide👇
https://t.me/StopHG

15/11/2022

شمع افروزی برای یاد بود نونهالان بخون خفته کورس آموزشی ( کاج) در شهر گوتنبورگ آلمان


به کانال تلگرام Stop Hazara Genocide بپیوندید👇
لینک تلگرامStop Hazara Genocide👇
https://t.me/StopHG

شمع افروزی برای یاد بود نونهالان بخون خفته  کورس آموزشی ( کاج)  در شهر گوتنبورگ آلمان به کانال تلگرام Stop Hazara Genoci...
15/11/2022

شمع افروزی برای یاد بود نونهالان بخون خفته کورس آموزشی ( کاج) در شهر گوتنبورگ آلمان


به کانال تلگرام Stop Hazara Genocide بپیوندید👇
لینک تلگرامStop Hazara Genocide👇
https://t.me/StopHG

مظاهره توقف نسل کشی هزاره‌ها در شهر فرانکفورت-آلمانشنبه 12 نوامبر 2022 راهپیمایی و مظاهره مهاجرین شهر فرانکفورت و شهرهای...
13/11/2022

مظاهره توقف نسل کشی هزاره‌ها در شهر فرانکفورت-آلمان
شنبه 12 نوامبر 2022

راهپیمایی و مظاهره مهاجرین شهر فرانکفورت و شهرهای همجوار با مدیریت مرکز اتحاد جهانی هزاره از بانهوف/ ایستگاه مرکزی قطار شهر فرانکفورت الی اوپرن پلاتز با شعار(صلح، عدالت، آزادی برای افغانستان، توقف نسل کشی هزاره ها، خواهان حقوق برابر برای زنان در افغانستان و همچنان یاد بود از چهلمین روز شهادت دانشجویان مرکز آموزشی کاج برگزار گردید.

این گردهمایی با گردانندگی (روح الله حقجو و زهرا منتظری) و سخنرانی به زبان های (آلمانی، انگلسی و فارسی) توسط هریک خانم ها: زهره حاجی زاده وکیل حقوقی، پریسا باتوری دانشجو، دکتر هما غنی، نظیفه صدیقی شاعر و فعال مدنی، زهره یعقوبی، ملیحه بیات ترک از شورای پناهندگان ایالت هسن و آقایان: موسی مطهری، مصطفی احمدی و نورعلی قاسمی از مرکز اتحاد جهانی هزاره، روی موضوعات (جلوگیری هدفمندانه نسل کشی هزاره‌ها در افغانستان؛ خواستار توقف نسل کشی هزاره ها و حفاظت از جان هزاره‌ها از مجامع جهانی، سازمان ملل متحد، سازمان حقوق بشر، اتحادیه اروپا و کشور میزبان-آلمان گردید.

در این گرد همایی در ضمن سخنرانی برنامه های چون اجرای سرود و تئاتر توسط گروه هنری شهر ورسبورگ ایالت بایرن، اجرای گیتار توسط محمد حسنی و ویولن توسط خانم الهه نظری و قطعنامه توسط انجنیر سلطان علی جاوید به زبان انگلیسی چنین به خوانش گرفته شد:

حملات سیستماتیک و هدفمند علیه هزاره ها به دلیل تعلق داشتن به گروه قومی و مذهبی خاص در افغانستان و نسل کشی ریشه تاریخی دارد و از دوران حکومت عبدالرحمان شروع ، در دوره اول حکومت طالبان تکرار ، در دوره جمهوریت و بعد از به قدرت رسیدن دوباره طالبان شدت یافته است. این نسل کشی در سالهای اخیر شدت و گسترش بیشتری یافته و از طریق قتل اعضای گروه به صورت بی رحمانه و خشن، به گونه مستمر، مکرر، به صورت هدفمند و با برنامه ریزی قبلی از سوی گروه‌های تکفیری و تروریستی در قالب عملیات انتحاری،

بمب گذاری، به طور مستقیم افراد گروه قومی و مذهبی هزاره ها را به قصد نابودی تمام یا بخشی از این گروه هدف قرار داده و در مساجد، مکاتب، مراکز آموزشی، دانشگاه‌ها، شفاخانه‌ها، باشگاه‌های ورزشی، سالن‌های عروسی، تظاهرات‌ها و اعتراضات مسالمت آمیز، تیرباران غیرنظامیان و.. کشتن گزینشی مسافران در شاهراه ها و گذرگاه‌ها در طی سالیان متمادی بارها تکرار شده است.

از مهم ترین مثال ها می‌توان به حمله به مکتب سید شهدا در سال 2021 در غرب کابل، حمله به زایشگاهی در غرب کابل (2021 )که ده‌ها زن و کودک تازه متولد شده مورد هدف قرار گرفت، حمله به کورس موعود در غرب کابل (2021) حمله انتحاری به تظاهرات جنبش روشنایی که منجر به کشته و زخمی شدن صدها تن در دوران جمهوریت شد و حمله به مکتب عبدالرحیم شهید و کورس آموزشی ممتاز در غرب کابل (2021 ) بعد از حکومت دوباره طالبان، حمله به اتوبوس های مسافربری هزاره ها در مزار شریف و غرب کابل (اپریل 2022)

و حمله به مرکز آموزشی کورس کاج که چهل روز قبل اتفاق افتاده بود باعث شهادت بیش از 50 تن دانش آموز و 150 زخمی برجا گذاشته که همه این مثال‌ها شواهدی از حمله سیستماتیک و هدفمند بر گروه قومی ومذهبی هزاره است به قصد از بین بردن تمام یا بخشی از این گروه که براساس ماده 2 کنوانسیون پیشگیری و مجازات نسل کشی 1948 و ماده 6 اساسنامه دیوان کیفری بین المللی و بند 2 ماده 4 اساسنامه دیوان یوگسلاوی و بند 2 ماده 2 اساسنامه دیوان رواندا و ماده 333 کد جزای افغانستان مصداق جنایت نسل کشی به شمار می‌رود.

ما اشتراک کنندگان تظاهرات امروز که برای تقبیح جنایات ضد بشری، دفاع از حقوق بشر و تامین عدالت در اینجا گرد آمده ایم، قطعنامه زیر را تصویب می نماییم:

1- قتل و کشتار هدفمندانه مردم هزاره را در سرتاسر افغانستان که به عنوان گروه قومی و مذهبی و با انگیزه حذف یا از بین بردن تمام یا بخشی از این گروه صورت می گیرد و ما آن را مطابق ماده 2 کنوانسیون پیشگیری و مجازات نسل کشی و ماده 6 اساسنامه دیوان کیفری بین المللی و ماده 333 کد جزای افغانستان "جنایت نسل کشی" دانسته و محکوم می‌نماییم.

2- از آنجایی که نسل کشی گروه قومی و مذهبی هزاره‌ها در افغانستان با رکن مادی و معنوی و با هدف از بین بردن تمام یا بخشی از آنها با خشونت و شقاوت تمام و به طور مکرر و در ابعاد گسترده در حال وقوع است، از سازمان ملل متحد و ارکان ذیصلاح آن میخواهیم که با استفاده از سیاست جنایی خود (مطابق بند 5 مقدمه اساسنامه دیوان کیفری بین المللی و ماده 1 کنوانسیون پیشگیری و مجازات نسل کشی) نسل کشی گروه قومی و مذهبی هزاره های افغانستان را که طی سالهای متمادی به طور سیستماتیک و هدفمند جریان دارد را به رسمیت شناخته و برای پیشگیری، توقف و مجازات عاملین آن اقدامات لازم را مطابق قوانین بین المللی اقدام نمایند.

3- از آنجایی که نسل کشی یکی از مهمترین جرایم بین المللی است (مقدمه کنوانسیون پیشگیری و مجازات نسل کشی )که صلح و امنیت بین المللی را تهدید می کند (بندهای 3 و 4 مقدمه اساسنامه دیوان کیفری بین المللی) و ممنوعیت آن جزو قواعد امریه بین المللی است و جامعه بین المللی برای پیشگیری و مبارزه با آن تعهدات عام الشمول دارند، از تمامی کشورها، نهادهای بین المللی حقوق بشری، شورای حقوق بشر و اتحادیه اروپا، عفو بین الملل، دیده بان حقوق بشر، می‌خواهیم که براساس تعهدات خود در کنوانسیون پیشگیری و مجازات نسل کشی و اساسنامه دیوان کیفری بین المللی ، نسل کشی هزاره‌ها در افغانستان را به رسمیت شناخته و اقدامات لازم را برای توقف، پیشگیری ، مبارزه و مجازات عاملان آن بعمل آورند.

4- از آنجایی که افغانستان عضویت کنوانسیون پیشگیری و مجازات نسل کشی و اساسنامه دیوان بین المللی کیفری را دارد و محاکم داخلی افغانستان توانایی و اراده رسیدگی به جرائم نسل کشی را ندارند، از دیوان بین المللی کیفری به عنوان نهاد بین المللی ذیصلاح می خواهیم برای رسیدگی به جرم شنیع نسل کشی و محاکمه و مجازات عاملین نسل کشی هزاره‌ها در افغانستان مطابق صلاحیت خود در اساسنامه اقدام نماید.

5- از آنجایی که در زمان جمهوریت، بر اساس شواهد موجود، اکثر جرایم نسل کشی علیه هزاره ها در افغانستان توسط گروه طالبان صورت می‌گرفت و در بسیاری موارد این گروه مسئولیت آن را بر عهده می‌گرفت و در حال حاضر که گروه طالبان در افغانستان به صورت نامشروع حاکمیت دارند و در زمان حاکمیت آنها نیز جنایت نسل کشی علیه هزاره‌ها جریان دارد و در این روزها به صورت بی سابقه ای شدت گرفته است، از نهادهای بین المللی ذیصال می‌خواهیم که طالبان را به خاطر انجام فعل نسل کشی در زمان جمهوریت و ادامه این جنایت تا کنون در زمان حکومت شان مسئول دانسته و برای توقف نسل کشی هزاره ها به طرق مختلف و کارساز بر طالبان فشار سیاسی، مالی و محدودیت سفر اعمال نموده و مرتکبین و عاملین این جنایت بین المللی را محاکمه و مجازات نمایند.

6- از آنجایی که در صورت کارساز نبودن شیوه مسالمت آمیز و کوتاهی مقامات حاکم از حمایت ملت در برابر نسل کشی، شورای امنیت سازمان ملل میتواند براساس اصل "مسئولیت حمایت از مردم در برابر نسل کشی" هرگونه اقدام جمعی را طبق منشور سازمان ملل متحد و با همکاری سازمان های ذیربط منطقه ای بعمل آورد، از این شورا می‌خواهیم که براساس اصل مسئولیت حمایت از مردم در برابر نسل کشی ، برای توقف و جلوگیری و مبارزه با نسل کشی هزاره های افغانستان اقدام نماید.

7- از سازمان ملل متحد و دبیر کل سازمان ملل متحد می‌خواهیم از طریق مداخله مستقیم، نهاد واکنش سریع، کمیته پیشگیری از نسل کشی، اعزام هیئت‌های حقیقت یاب، اعزام ناظران بین المللی برای نظارت بر هنجارهای حقوق بشری و در نهایت مداخله نظامی برای توقف، پیشگیری و مبارزه با جنایت نسل کشی علیه هزاره ها در افغانستان اقدام جدی نمایند.

8- ما از نهادهای بزرگ مذهبی و شخصیت های بلندپایه تمام مذاهب و ادیان و گروه های عقیدتی در جهان احترامانه خواهشمندیم که بخاطر جلوگیری از خصومت‌های دینی، مذهبی و فرقه یی سکوت را بشکنند و در جلوگیری از فاجعه‌ی که با استفاده ناروا از دین و مذهب در پاکسازی قومی صورت می‌گیرد سهم شان را ادا کنند.

9- هجوم بی رحمانه کوچی ها به سرزمین هزاره‌ها در افغانستان، کشتار، کوچ اجباری و غصب زمین های هزاره ها توسط کوچی‌ها باید برای همیشه متوقف شود. حکومت های افغانستان به شمول حکومت خودخوانده فعلی، در طول 120 سال گذشته نه تنها در حل قضیه بی توجه بوده بلکه برای جنایت بیشتر به کوچی‌‌ها یاری رسانده اند، ما از نهادهای بین المللی مانند سازمان ملل، اتحادیه اروپا و عفو بین الملل می‌خواهیم بر حکومت های قانونی و امارت فعلی برای ختم کامل این جنایات فشار آورده و خواستار جبران خسارت به مردم هزاره شوند.

10- جنایت و حذف سیستماتیک بسیار سری و معنادار نه تنها در برابر مردم هزاره صورت می‌گیرد بلکه سایر اقوام ساکن در افغانستان از این تئوری مستثنا نیست و به صورت خاص مردم هزاره و بصورت کل سایر اقوام، تدریجی با این پدیده خطرناک و شوم روبرو هستند.

11- از مجامع بین المللی خواهان این هستیم که طالبان را نظر به دلایل زیر به رسمیت نشناسند:

الف) از نظر تبار شناسی:
با توجه به اینکه طالبان از نظر جهان بینی و تفکرات سنت گرایانه که دارند نظام ایدئولوژیک و انحصار گرایی، تک قومی را به وجود اورده اند نمی توانند با ارزشهای جهان مدرن مخصوصا دموکراسی و حقوق زنان، حقوق بشر و انتخابات سازگاری داشته باشند و این ضدیت و عدم سازگاری بشری مانع به رسمیت شناختن طالبان است.

ب) زنان گروگان‌های نظام طالبانیزم هستند:
در بیست سال گذشته زنان در فعالیت‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی خوش درخشیده اند ولی با روی کار آمدن طالبان تمام حقوق زنان از جمله حق تحصیل و کار، پایمال شده است و حتی طالبان زنان را مجبور به پوشش اجباری برقعه کرده اند. به همین جهت زنان افغانستان و کشورهای مختلف جهان از وضعیت زنان زیر سلطه حکومت نامشروع طالبان ناراضی هستند و این نارضایتی موجب به رسمیت نشناختن طالبان است.
ج) ممانعت تحصیل دختران:
تحصیل دختران جز حقوق اساسی و بنیادین انسان است و طالبان این حق را از دختران سلب کرده اند که خود دلیل واضحی بر به رسمیت نشناختن طالبان به شمار می‌آید.

د) مشروعیت بین المللی در گرو مشروعیت ملی:
طالبان با خدعه و نیرنگ و فساد حکومت قبلی حکومت را تصاحب کرده اند و با روی کار آمدن قانون اساسی را ملغی کرده اند سیستم اداری کشور را نابود کرده اند و نخبگان و فرهیختگان یا از کار برکنار شده اند یا برای حفظ جانشان مجبور به ترک کشور شده اند آزادی بیان رو به خاموشی است، افسران سابق به گونه مرموزی یا کشته شده اند یا از از کار برکنار شده اند و یک حکومت انحصاری و مطلق گرایی را به وجود آورده اند و هیچ سهمی به دیگر اقوام، احزاب و شخصیت‌های ملی قائل نشده اند.

فقر و بیکاری به اوج خود رسیده، انفجار و انتحار همچنان بیرحمانه ادامه دارد. بنابراین این نوع حکومت هیچ نوع مشروعیت ملی نداشته و از آنجایی که مشروعیت ملی پیش نیاز مشروعیت بین المللی است این حکومت نباید به رسمیت شناخته شود.

1- بر اساس اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی حق تحصیل و حق کار از حقوق اولیه اساسی بشری افراد می‌باشد که دولت ها مکلف به تامین آن برای همه شهروندان به طور برابر و بدون تبعیض از نظر نژاد قومیت و جنسیت و... می‌باشد و همچنین در قوانین اسلامی نیز بر آن تاکید شده است،

طالبان از زمان به قدرت رسیدن خود با روحیه زن ستیزی بر خلاف تمام موازین بین المللی و دینی زنان که نیمی از پیکره جامعه هستند را از حق کار و تحصیل محروم کرده اند از جامعه بین المللی و به خصوص نهادهای حقوق بشری می‌خواهیم که برای احقاق حقوق اولیه و بشری زنان بر طالبان حداکثر فشارهای سیاسی وارد سازند.

2- ما نگرانی عمیق خود را نسبت به دوام حمله‌های هدفمند به هزاره‌ها و عدم حفاظت از آنان مطابق با قطعنامه شماره 47/135 سازمان ملل متحد و اعلامیۀ مربوط به حقوق اقلیت‌های قومی، ملی، زبانی و مذهبی ابراز میداریم.
و از سازمان ملل متحد می‌خواهیم تا گزارش حفاظت از اقلیت‌ها، حقوق و حضور آنان را در بدنه یک حکومت همه شمول مطالبه و بررسی نماید.

تصاویر از حسن رحیمی و علی کریمی

عضو کانال تلگرام ما شوید👇👇👇
https://t.me/StopHG

Address


Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Stop Hazara Genocide posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Videos

Shortcuts

  • Address
  • Alerts
  • Videos
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Media Company?

Share