▶️ Votați rațional!
▶️ Votați Ion CHICU!
Blocul juridic al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei constată multiple încălcări de către PAS a Constituției și legislației țării. Aceste fărădelegi se fac în interesul personal al liderilor acestei grupări criminale.
Astăzi, PDCM va depune o Plângere penală la Procuratura Generală în baza Articolului 327 din Codul Penal - Abuzul de putere sau abuzul de serviciu.
Vizati in plingere, vor fi persoanele responsabile din cadrul STISC (Serviciul Tehnologii Informationale si Securitate Cibernetica, precum si functionarii din Guvern, responsabili de promovarea din bani publici a intereselor politice ale grupării criminale PAS.
"...știți bine, că niciun regim dictatorial, indiferent câtă susținere n-ar avea de la străini, nu poate rezista în lupta cu propriul popor. Nu este acest regim dictatorial și antinațional mai puternic decât dorința moldovenilor de a trăi liber într-un stat liber. Frica și minciuna sunt miza Maiei Sandu și regimului ei criminal în aceste alegeri. Curajul și adevărul sunt scutul și lancea noastră în lupta cu acești uzurpatori.
Fiecare cetățean responsabil din țara noastră trebuie să-și pună întrebarea: „Mai rezistă Republica Moldova încă 4 ani de Maia Sandu? Mai rezistă Republica Moldova încă 4 ani cu Maia Sandu?” Si întrebarea nu este deloc una retorică...
- Pentru că încă 4 ani de Maia Sandu, înseamnă încă 4 ani de Andrei Spânu și Dorin Recean – simboluri ale corupției și ruinării.
- Încă 4 ani de Maia Sandu înseamnă încă 4 ani de Dumitru Alaiba și Radu Marian – întruchiparea analfabetismului și ipocriziei funcționale.
- Încă 4 ani de Maia Sandu înseamnă încă 4 ani de Ala Nemerenco - cea mai incompetentă și distrugătoare ministru al sănătății pe care l-a avut această țară.
- Încă 4 ani de Maia Sandu înseamnă încă 4 ani de Litvinenco, Stamati și Gribincea în fruntea justiției țării – interpuși, obiectivul principal al cărora este să mențină justiția sub controlul politic al PAS-ului și să persecute opoziția.
- Încă 4 ani de Maia Sandu înseamnă încă 4 ani de Oazu Nantoi – nume generic pentru toată nomenclatura obraznică și fără elementar simț omenesc din PAS..."
Discursul integral la ședința Consiliului Politic Național al PDCM este plasat aici:
https://www.facebook.com/share/v/DCxayFDQcpAEMXvU/?mibextid=WC7FNe
Ucraina interzice tranzitul de gaz rusesc din 2024. Ion Chicu: Sunt zero riscuri ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz. Va fi doar schimbată modalitatea de încheiere a contractelor de tranzit.
Ion Chicu, despre decizia CSE: Arătăm la toată lumea că nu suntem noi în stare să gestionăm nimic în țara asta
Ion Chicu: Pentru a reuși să înlocuiască Șefii Direcțiilor Educație din raioanele țării cu persoane docile PAS-ului, gruparea criminală de la putere a decis să convoace ședința extraordinară a Parlamentului. Acesta este raționamentul pentru convocarea acestei ședințe. Dacă lăsau pentru septembrie adoptarea acestui amendament, nu reușeau să concedieze până la alegeri acești oameni numiți în funcție de Consiliile Raionale.
PULS 09.08.2023
Dragi prieteni, suntem live cu o nouă ediție a emisiunii Puls. Vom discuta următoarele teme
1) Permite sau nu desfășurarea unor acțiuni de campanie electorală perioada electorală anunțată de CEC de pe 7 august ?
2) Există intenții de fraudare a alegerilor locale din partea instituțiilor statului sau acuzațiile opoziției fac parte dintr-un ritual electoral?
3) Pot fi listele electorale instrument de falsificare a alegerilor după cm susțin unii lideri ai opoziției?
4) Este oare excesiv de restrictiv regulamentul CEC cu privire la obligativitatea autorităților de a primi aprobarea pentru difuzarea informației cu caracter public?
5) Unde vor fi ”locurile fierbinți” ale cmpaniei electorale?
INVITAȚi
1) Dorin Cimil, ex Președinte CEC
2) Iurie Cazacu, Partidul Socila Democrat European
3) Fade Nagacevschi, ex Ministru al Justiției
Iurie Mărgineanu: Statul cheltuie sume enorme pentru lupta contra corupției, dar avem rezultate modeste. Sistemul judecătoresc este capturat
Avocatul și profesorul universitar, Iurie Mărgineanu se întreabă - câți bani cheltuie statul pentru lupta contra corupției. Oare sunt argumentate aceste cheltuieli pentru întreținerea instituțiilor și a personalului care este implicat ca să constatăm niște rezultate destul de modeste?, se mai întreabă Mărgineanu.
Actuala guvernarea nu a îndeplinit condiționalitățile impuse de către UE de când a devenit candidat la aderarea în Uniunea Europeană, mai spune Mărgineanu.
Potrivit lui, la sfârșitul lunii iunie 2023, a fost publicat raportul Consiliului Europei cu privire la condiționalitățile realizate de Republica Moldova de când a devenit candidat la aderarea în Uniunea Europeană.
Iurie Mărgineanu constată că autoritățile raportează că din cele 9 condiționalități impuse Republicii Moldova, autoritățile declară că trei din ele au fost realizate cu succes.
Una din condiționalități realizate, se referă la Legislația electorală care de fapt nu a fost respectată de către guvernare. Aceasta se vede și în rapoartele anterioare sau regulamente adiacente.
Altă condiționalitate - reforma Justiției - oare aici putem vorbi despre careva succese?, se întreabă profesorul universitar Iurie Mărgineanu. Actuala guvernare, de fapt, a blocat reforma Justiției, inclusiv, activitatea instanțelor judecătorești. Sistemul judecătoresc este capturat, mai spune Iurie Mărgineanu.
Altă condiție se referă la Combaterea corupției, iar aici, guvernarea chiar nu are cu ce se lăuda, ori discuțiile interminabile între instituțiile responsabile denotă mai curând o altfel de luptă de cât contra corupției.
În perioada 2018 până în 2022 în ceea ce privește componentele de infractiuni, prevăzute de codul penal 324, așa-numita Infracțiune de corupere pasivă, au fost 121
Ion Chicu: Cei din PAS au modificat legile doar ca să le potrivească pentru ”procurorul de peste hotare”. Șefa PA a trebuit să implementeze ceea ce a promis Maia Sandu în campania electorală - lupta contra corupției, dar ea ce face? Unde-i miliardul?
Îi asigur, că nu-i va proteja nimeni. Mai mult, le sugerez ca odată pe săptămână să studieze cazul Saakashvili din Georgia, ori el la fel a crezut că este invincibil, spune Ion Chicu.
Calmîc: În istoria Republicii Moldova au fost câteva perioade când am ”supraviețuit” fără suport extern. Atunci când în lipsa unui program de asistență cu FMI, toți partenerii de dezvoltare și-au suspendat finanțările și anume în anii ceea au fost cele mai mari creșteri economice, mai declară Octavian Calmâc.
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, nu cunoaște despre vreo ședință la Președinție
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, nu cunoaște despre vreo ședință la Președinție pe subiectul tragediei de la Aeroport, deși instituția anunță că Maia Sandu a discutat sâmbătă cu un grup de responsabili despre atacul de la Aeroport.
Ion Chicu: Actualei guvernări îi place mai mult PR și Tiktol-ul
În contextul schimbărilor propuse de Guvern în ceea ce privește activitatea pe bază de patent, fostul Prim-ministru, Ion Chicu, declară că este de partea schimbărilor raționale.
Ion Chicu susține că nu putem să admitem, pe de o parte, evaziune fiscală, conectate la aceste patente și, pe de altă parte, nici concurență neloială nu putem admite.
Pentru a schimba forma de activitate, autoritățile trebuie să explice din timp, antreprenorii trebuiesc pregătiți și instruiți din timp. Nu este suficient să acorzi 10000 de lei pentru aparatul de casă, ori ulterior sunt etape de întreținere, monitorizare, raportări, deservire, etc
Există penurie de aparate de casă pe piața locală, dar și de specialiști care ar asigura o consultare de minim de 3 ani pentru ca antreprenorii să se adapteze noilor condiții de activitate. Trecerea la deservirea online, la fel necesită adaptate unele activități conexe care trebuie dezvoltate.
Avem probleme enorme cu funcționalitatea sistemelor informaționale ale Serviciului Fiscal și vor apărea deficiențe și aici, mai spune fostul Prim-ministru.
De aceste probleme nu se preocupă nimeni, actuala guvernare are alte priorități și mai mult îi place PR și Tiktok-ul, etc.
Rusia ar putea lovi cu rachete în podul de la Giurgiulești
Rusia ar putea lovi cu rachete în podul de la Giurgiulești, Republica Moldova, amenință Vladimir Salido, șeful administrației ruse în regiunea Herson, Ucraina.
Amenințările vin după ce noaptea trecută a fost atacat cu rachete ucrainene podul care leagă regiunea Herson de Crimeea.
Ministerul de Externe de la Chișinău a reacționat la amenințările despre posibilul atac asupra podului din Giurgiulești. MAEIE:
"Republica Moldova condamnă cu fermitate declarațiile recente ale unui reprezentant al Federatiei Ruse din Herson, teritoriu ucrainean aflat sub ocupație rusă, în care a fost amenințată direct țara noastră. Astfel de declarații sunt total inacceptabile. Nu vom tolera un astfel de limbaj îndreptat împotriva Republicii Moldova. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va convoca, în regim de urgență, șeful misiunii diplomatice al Federației Ruse in Republica Moldva, solicitându-i explicații corespunzătoare".
Ion Chicu PDCM este un partid despre oameni și valori.
Astăzi simt un sentiment de mândrie față de echipa pe care o am alături.
Dacă la început am fost doar câțiva fondatori, un nume și casa simbolul partidului, acum PDCM este deja o familie sub același acoperiș, peste 1000 de membri din toată țara care au crezut în pornirile noastre și care au pus umărul la dezvoltarea și fortificarea acestui proiect politic.
La distanță de 2 ani de la fondare, suntem mai mulți, mai uniți și mai dornici ca niciodată de implicare și acțiune, de schimbare și aport la îmbunătățirea vieții cetățenilor, dar și a calității politicii din Moldova.
Ne-am întrunit astăzi cu întreaga echipă PDCM, în cadrul Congresului II Extraordinar al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei. Un eveniment istoric și enorm de important pentru activitatea noastră din următoarea perioadă, o reuniune a oamenilor profesioniști și activi, din diferite domenii, care au susținut acest proiect politic și care au rămas aici indiferent de provocările pe care le-au avut.
La acest eveniment am aprobat modificări în statutul și programul PDCM, am ales membrii Consiliului Politic Național și ai Comisiilor și am aprobat Rezoluția Congresului Extraordinar II.
Obiectivul strategic imediat care stă în fața echipei noastre este să obținem un rezultat cât mai bun la alegerile locale din toamna acestui an. Rezultatele alegerilor locale vor arăta întregii societăți că avem potențial să punem temelia unei schimbări în Republica Moldova atât la nivel local, cât și la nivel național.
Avem obligația să demonstrăm tuturor și nouă înșine că PDCM poate să asigure la nivelul APL o guvernare de calitate pentru cetățenii Republicii Moldova. Iar primarii noștri, consilierii locali, raionali, municipali, viitoarea conducere a raioanelor vor arăta eficiență, dedicație și grijă pentru locuitorii din toate regiunile țării.