خانه پرستار

خانه پرستار خانه پرستار یک تشکل سیاسی صنفی جامعه پرستاری در ایران

21/12/2023

حرکت در مسیر عدالت خواهی،روشنگری و ایستادگی در برابر ناحق هزینه دارد؛ رد صلاحیت غیر قانونی و غیر اخلاقی اینجانب در انتخابات شورایعالی نظام پرستاری که تحت فشار های سنگین و لابی های گسترده و کثیف اشخاصی که خود سراپا آلوده هستند صورت گرفته را بعنوان برگی زرین در زندگی حرفه ای خود می دانم و به آن افتخار می کنم، گناهم پاکدستی و تبری از فساد ، دفاع از حقوق پرستاری و مردم بود ولی ملاک نهاد رد کننده اینها نبوده است، این رد صلاحیت کوچکترین هدیه ای است که به جامعه بزرگ پرستاری وجنبش عدالت خواهی تقدیم می کنم ،عدالت خواهی در خون جامعه پرستاری جاری و قابل توقف نیست ، با عزمی استوارتر در راستای مسیر اهداف عالیه پرستاری حرکت خواهیم کرد.

عضو کوچک جامعه بزرگ پرستاری
محمد شریفی مقدم ۱۴۰۲/۰۹/۳۰

📣خانه پرستار، پژواک صدای پرستاران کشور و مردم در حوزه نظام سلامت

به ما ملحق شوید 👇

🆔

14/11/2023

دبیرکل خانه پرستار می‌گوید: «کمبود پرستار در حال حاضر آن‌قدر جدی است که به دلیل این کمبود بیماران جان خود را از دست می‌دهند، اگر شما از بیماران و مراجعان چنین چیزی ر...

14/11/2023

محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار در واکنشی صریح به سخنان دیروز معاون پرستاری وزیر بهداشت درباره آمار مهاجرت پرستاران با بیان اینکه :« اگر 100 هزار نفر پرستار در کشور...

12/09/2023
09/09/2023

رئیس ستاد اجرائی ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری با افتخار اعلام کردند که ۷ ٪ یعنی حدود۲۹۰ نفر نامزدهای برای عضویت د ر هیات مدیره ها ردصلاحیت شدند؟ معاون محترم! آیا ...

12/08/2023
17/05/2023

پاسخ دبیرکل خانه پرستار به معاون نظام پرستاری:
مخالفت معاون وقت وزارت بهداشت درکمسیون اجتماعی دولت باعث شد، اجرای این قانون در آن زمان به سرانجام نرسد

دبیرکل خانه پرستار در واکنش به اظهارات معاون سازمان نظام پرستاری نوشت: مسئولان سازمان نظام پرستاری به جای دفاع از عملکرد دوره پنجم و در حالی که طراحی این سازمان برای اجرای قانون تعرفه گذاری مورد انتقاد قرار گرفته است، فرافکنی می کنند.
محمد شریفی مقدم، دبیر کل خانه پرستار و قائم مقام سازمان نظام پرستاری در دوره چهارم در واکنش به یادداشت کوروش نادری، معاون فرهنگی سازمان نظام پرستاری یادداشتی را به تحریریه ساعت سلامت ارسال کرد که متن آن به این شرح است:

مسئولان سازمان نظام پرستاری به جای دفاع از عملکرد خود در دوره پنجم و در حالی که طراحی این سازمان برای اجرای قانون تعرفه گذاری مورد انتقاد قرار گرفته است، فرافکنی می کنند.
پاسخ معاون فرهنگی نظام پرستاری به انتقاد مطرح شده درباره طراحی غیرکارشناسی قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری از سوی سازمان نظام پرستاری، نشان می دهد که این سازمان در دوره پنجم دستاورد قابل دفاعی نداشته است و برای فرار از پاسخگویی از عملکرد خود دستاوردهای دوره چهارم این سازمان را به خانه پرستار نسبت می دهد و زیر سوال می برد.

خانه پرستار یک تشکل سیاسی- صنفی است که اتفاقا حتی یک نفر نماینده در شورای عالی نظام پرستاری در دوره چهارم نداشت. اولویت این تشکل مسائل صنفی پرستاران است و به دنبال مسائل سیاسی نیست.
عجیب این است که مسئولان سازمان نظام پرستاری که بارها در مصاحبه هایشان اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری را به عنوان دستاورد خود اعلام می کردند اکنون که طراحی آنان مورد اعتراض پرستاران قرار گرفته است با نزدیک شدن به زمان انتحابات نظام پرستاری پس از ماهها سکوت موضع انتقادی گرفته اند.

مسائلی که معاون فرهنگی سازمان نظام پرستاری درباره دوره چهارم نظام پرستاری و پیگیری نکردن قانون تعرفه گذاری در آ‌ن دوره بیان کرده نادرست است زیرا در آن دوره تلاش های زیادی از سوی سازمان نظام پرستاری برای اجرای این قانون شد اما مسئولان وقت وزارت بهداشت به علت زاویه با تیم نظام پرستاری آن زمان اجازه ندادند، این تلاش ها به ثمر برسد.

در ابتدای دوره چهارم نظام پرستاری و زمان دولت یازدهم با توجه به موضع مسئولان وقت وزارت بهداشت، تلاش کردیم که با استناد به قانون برنامه توسعه ششم که اجرای قانون تعرفه گذاری پرستاری را به وزارت بهداشت و وزارت رفاه تکلیف کرده بود، از طریق وزارت رفاه برای عملی شدن این قانون اقدام کنیم.

با پیگیری های انجام شده در آن دوره و در حدود ۸ سال پیش وزارت رفاه متقاعد شد که اجرای این قانون را پیگیری کند و کار به کمیسیون اجتماعی دولت رسید اما مخالفت نماینده وقت وزارت بهداشت باعث شد، اجرای این قانون در آن زمان به سرانجام نرسد.

معاون محترم سازمان نظام پرستاری به این نکته اشاره کرده که در دوره چهارم فقط هزار میلیارد تومان برای اجرای این قانون درخواست شده بود در حالی که در سال ۱۴۰۱ برای اجرای این قانون ۵ هزار میلیارد تومان مصوب شده است، این گفته مربوط به سال اول فعالیت دوره چهارم نظام پرستاری در سال ۹۴ است و در سال ۹۶، پیشنهاد مطرح شده از سوی نظام پرستاری اختصاص ۳ هزار میلیارد تومان به اضافه سهمی ازکارانه پزشکان برای پرستاران بود که رقم آن به حدود ۵ هزار میلیارد تومان فقط برای پرستاران بخش دولتی می رسید.

محاسبات ما نشان می داد اگر آن زمان طرح سازمان نظام پرستاری برای اجرای قانون تعرفه گذاری اجرا می شد، کارانه پرستاران معادل ۱.۵ برابر حقوق دریافتی آنان می شد.

کارشناسی سازمان نظام پرستاری در آن دوره این بود که قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری باید مانند تعرفه گذاری خدمات پزشکی بر اساس نظام فی فور سرویس و پرداخت به ازای خدمت انجام شود. این طرح هدف اصلی قانون تعرفه گذاری پرستاری که برقراری عدالت در پرداخت و کاهش فاصله دریافتی پزشک و پرستار بود محقق می کرد.

مسئولان نظام پرستاری در دوره پنجم بدون توجه به این کارشناسی ها، طرحی را به وزارت بهداشت دادند که مشکلات کارشناسی و فنی زیادی داشت و بر خلاف نظام فی فور سرویس بر مبنای بسته های خدمتی محدود و تعداد بیمار روی تخت بیمارستان بود و حاصل آن اعتراض و نارضایتی بخش عمده ای از جامعه پرستاری به روند اجرای این قانون شده است.

مسئولان سازمان نظام پرستاری در دوره پنجم حتی یک بار از خانه پرستار برای حضور در جلسات کارشناسی طراحی شیوه اجرای قانون تعرفه گذاری دعوت نکردند و طرحی پر از اشکال را به وزارت بهداشت دادند که نتیجه مناسبی نداشت.

خانه پرستار با هیچ کس عهد اخوت نبسته است. برای این تشکل فقط منافع صنف پرستار اولویت دارد.البته نسبت به عملکرد وزارت بهداشت هم انتقاد داریم اما بر خلاف اختلاف نظر سازمان نظام پرستاری با وزارت بهداشت بر سر شیوه بازتوزیع منابع قانون تعرفه گذاری معتقدیم روش اجرای این قانون از اساس اشتباه است و تا زمانی که آیین نامه اجرایی این قاننون به روش فی فور سرویس برنگردد و اصلاح نشود، مشکلات حل نمی شود.

خانه پرستار تا اصلاح آیین نامه اجرایی قانون تعرفه گذاری پرستاری به تلاش خود ادامه می دهد. باید معیار اجرای این قانون مانند همه گروه های پزشکی دیگر بر اساس نظام فی فور سرویس و کتاب ارزشهای نسبی خدمات سلامت باشد زیرا این روش بیشتر عدالت را برقرار می کند.

باید روش اجرای قانون تعرفه گذاری اصلاح و البته منابع لازم آن نیز تامین شود، چطور بدون هیچ هیاهویی کارانه پزشکان به بالای ۱۰۰ میلیون تومان در ماه می رسد، کارانه پرستاران هم اگر قانون به درستی اجرا شود باید حداقل یک چهارم کارانه پزشکان باشد.

15/05/2023

آمار عجیب از درآمد پزشکان؛ حقوق ۸۰ میلیونی و کارانه ۴۰۰ میلیونی!
محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار کشور نیز با تایید مهاجرت سالانه ۳ هزار پرستار می‌گوید: پزشکان هیات‌علمی حقوقی بین ۴۰ میلیون تا ۸۰ میلیون تومان دارند به‌اضافه اینکه کارانه‌های‌شان در مراکز برخوردار ماهانه حدود ۱۴۰ میلیون تومان و در مناطق غیر برخوردار تا حدود ۴۰۰ میلیون تومان است! اما در همان بیمارستان برخوردار، کارانه یک پرستار ممکن است یک میلیون تومان هم نباشد! در حالی که میانگین فاصله درآمدی میان پزشکان و پرستاران در تمام دنیا ۳ برابر است، فاصله درآمدی پزشکان و پرستاران در کشور حدود ۱۰۰ برابر است. میزان مهاجرت نیز در گروه پزشکان عمومی زیاد است و نه متخصص و فوق‌تخصص.

در دنیا به حدود ۱۰ میلیون پرستار نیاز دارند، در این شرایط برای پرستاران کشورهای دیگر جذابیت ایجاد می‌کنند تا جذب‌شان شوند. پرستاران در بدو ورود به کشورهای اروپایی ماهانه ۴ هزار دلار معادل ۲۰۰ میلیون تومان ما حقوق می‌گیرند و بعد از چند ماه حقوقشان به ۷ تا ۸ هزار دلار معادل ماهانه ۵۰۰ میلیون تومان ما افزایش پیدا می‌کند. پرستارانی که در کشور ما حقوق اداره کاری یعنی ماهانه ۸ تا ۱۰ میلیون تومان معادل ۲۰۰ دلار بیشتر دریافت نمی‌کنند!

10/05/2023

محمد شریفی‌مقدم؛ دبیرکل خانه پرستار در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز در انتقاد به نحوه اجرای تعرفه‌گذاری پرستاری گفت: مشکلات حوزه پرستاری ریشه‌ای است و مسئولان به هیچ کدام توجه ندارند. قانون تعرفه‌گذاری سال ۸۶ تصویب و مطالعات بسیاری برای آن انجام شد؛ مطالبه جامعه پرستاری هم اجرای آن قانون بود اما آنچه سال گذشته تصمیم به اجرای آن گرفتند، با قانون فاصله دارد.

وی با بیان اینکه هدف قانون سال ۸۶ کم کردن اختلاف در پرداخت‌های تبعیض‌آمیز بود، افزود: خدمات پزشکان تعرفه‌گذاری شده بود و پرستاران درصدی از آن رقم را می‌گرفتند که بسیار کم بود. اختلاف بین پزشکان و پرستاران در دریافتی تحت عنوان کارانه چندین برابر بود.

شریفی‌مقدم توضیح داد: تعرفه‌گذاری فرمولی دارد و براساس آن باید بررسی کنند که خدمت ارائه شده چقدر برای بیمار و چقدر برای فرد خطر دارد و ضریبی برای آن مشخص کنند. با درنظر گرفتن این موارد و زمان مورد نیاز و اینکه چه کسی خدمت را ارائه می‌دهد، تعرفه‌گذاری یا ارزش‌گذاری آن انجام و تبدیل به ارزش ریالی می‌شود. قانون‎‌گذار صراحتا اعلام کرده که خدمات باید به این شکل ارزش‌گذاری شوند اما وزارت بهداشت با همکاری نظام پرستاری تمام اقدامات کارشناسی شده را کنار گذاشتند وروش خود را اعمال کردند.

وی ادامه داد: مدل پرداخت در دنیا تحت عنوان فی فور سرویس شناخته می‌شود که تعرفه‌گذاری گروه پزشکی هم بر همین مبنا انجام شده است اما برای تعرفه‌گذاری پرستاری از این مدل استفاده نمی‌کنند. مسئولان گفتند که نمی‌توانیم خدمات پرستاری را ریز کنیم و به قول خودشان خدمات را تجمیع کردند.

دبیرکل خانه پرستار درخصوص شیوه تعرفه‌گذاری فعلی توضیح داد: برای خدماتی که گروه پرستاری در ۲۴ ساعت به هر بیماری به ازای هر تخت، ارائه می‌دهند، ۹۰ هزار تومان درنظر گرفته‌اند. در نظر داشته باشید که بیماران بیشترین خدمات را از پرستاران می‌گیرند و در شیفت‌های مختلف به بیمار رسیدگی می‌کنند. از طرفی این مبلغ برای یک گروه پرستاری که شامل پرستاران سه شیفت، سرپرستار و بهیار می‌شود، درنظر گرفته شده است که درواقع توهین به پرستار است.

وی ادامه داد: از این مبلغ هم ۱۴ درصد برای سهم آموزش، اداری و مدیران بیمارستان کسر می‌شود. ۱۰ درصد هم که برای مالیات کسر می‌کنند. درواقع از همان تعرفه درنظر گرفته شده، ۲۴ درصد کسر شده و مابقی میان گروه پرستاری توزیع می‌شود. در سال جاری هم پس از اعتراض‌های متعدد این مبلغ به ۱۲۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد. آیا ارزش خدماتی که پرستار در یک شیفت به بیمار ارائه می‌دهد، این شکل پرداخت است؟

شریفی‌مقدم بیان کرد: ما پیش‌بینی کرده بودیم که جامعه پرستاری به این روند اعتراض کنند و در هفته‌های گذشته هم بیش از ۱۰ تجمع در سراسر کشور انجام شده است. در مجوع افزایش دریافتی یک پرستار از ۵۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون تومان در بهترین حالت است. البته این هم به تامین منابع بستگی دارد. وی اضافه کرد: محل تامین منابع بیمه‌ها هستند که ممکن است بیمه‌ها هم در پرداخت بدقولی کنند. اختلاف کارانه پرستار و پزشک بسیار است و برای مثال پزشک در یک بخش ۱۴۰ میلیون و پرستار همان بخش یک میلیون تومان دریافت می‌کنند.

دبیرکل خانه پرستار تاکید کرد: هدف قانون‌گذار کاهش اختلاف بین دریافتی پزشک و پرستار بود اما با این روش بین دریافتی خود پرستاران هم اختلاف ایجاد شده است و حالا وزارت بهداشت سعی در جبران این اختلاف دارد اما مطالبه جامعه پرستاری این است که خدماتش همچون سایر گروه‌های پزشکی با مدل فی فور سرویس تعرفه‌گذاری شود. این شیوه تعرفه‌گذاری خلاف قانون است و بهانه هم کمبود منابع است

08/05/2023

دبیر کل خانه پرستار گفت: مشکلات اجرای نادرست قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که امروز موجب نارضایی اکثر پرستاران کشور شده، ناشی از عملکرد و طراحی سازمان نظام پرستاری است که وزارت بهداشت را هم گرفتار کرده است.

محمد شریفی مقدم در گفت و گو با خبرنگار ساعت سلامت افزود: طرحی که هم اکنون به عنوان روش اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در کشور اجرا می شود دستپخت سازمان نظام پرستاری و آشی است که این سازمان پخته است. در این طرح تعدادی بسته خدمتی به عنوان معیار پرداخت کارانه پرستاران تعیین شده اما در عمل کارانه پرستاران بر اساس تعداد بیمار بستری روی تخت بیمارستان تعیین می شود.

وی گفت: سازمان نظام پرستاری بارها از روش اجرای قانون تعرفه گذاری به عنوان دستاورد خود صحبت کرده است اما حالا که کار به اعتراض و نارضایی رسیده است، توپ را به زمین وزارت بهداشت می اندازد و خودش را کنار می کشد.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت در واقع طرح سازمان نظام پرستاری را برای قانون تعرفه گذاری اجرا می کند. این طرح غیر کارشناسی است و اگر هر چه زودتر اصلاح نشود و به همان روش معمول فی فور سرویس یا پرداخت به ازای خدمت که برای پزشکان اجرا می شود، تغییر پیدا نکند، مشکلات آن حل نمی شود.

شریفی مقدم گفت: معاون پرستاری وزارت بهداشت معتقد است، علت نارضایی پرستاران از اجرای کارانه های دریافتی بعد از اجرای قانون تعرفه گذاری، اعتبار و بودجه کم آن است اما اگر این قانون به جای پرداخت به ازای تخت، بر اساس تعرفه های خدمات واقعی پرستاران انجام می شد، این مشکلات به وجود نمی آمد.
روش غلط اجرای قانون تعرفه گذاری پرستاری

دبیر کل خانه پرستار افزود: هم اکنون حدود ۲۰۰ خدمت پرستاری در کتاب ارزشهای نسبی خدمات سلامت تعریف شده است، اگر کارانه پرستاران بر مبنای ارائه همین خدمات پرداخت شود، رضایت نسبی در بین پرستاران به وجود می آید و در آینده راه برای افزایش تعداد تعرفه ها و افزایش کارانه ها باز می شود اما تعداد تخت بیمارستانی اضافه نمی شود بلکه با افزایش سرانه پرستار به تخت، کارانه پرستار کم هم می شود.

وی ادامه داد: معاون پرستاری وزارت بهداشت وعده افزایش ۳۵ درصدی تعرفه های پرستاری را می دهد اما واقعیت این است که با افزایش رقم تعرفه ها در سال ۱۴۰۲ تعرفه خدمات گروه پرستاری برای یک بیمار بستری در شبانه روز از ۹۰ هزار تومان به ۱۲۰ هزار تومان افزایش پیدا می کند که رقم ناچیزی است.
متوسط کارانه ماهانه پرستاران ۱.۵ میلیون تومان است

شریفی مقدم گفت: کارانه ۱۲۰ هزار تومانی به ازای مراقبت از هر بیمار بستری در شبانه روز برای کل گروه پرستاری شامل پرستار شیفت صبح،‌عصر، شب، کمک پرستار، سوپروایزر و مترون بیمارستان است، بنابراین رقمی که در عمل به یک پرستار بابت کارانه خدمات پرداخت می شود، مبلغ اندکی است.

دبیر کل خانه پرستار افزود: کل بودجه قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری حدود ۶ هزار میلیارد تومان است که باید بین ۲۵۰ هزار نفر گروه پرستاری در کشور برای ۱۲ ماه هزینه شود،‌ به این ترتیب به طور متوسط سهم هر پرستار حدود ۱.۵ میلیون تومان در ماه می شود.

وی ادامه داد: تاکنون کارانه پرستاران به صورت تجمیعی ۵ ماهه پرداخت شده است. مثلا اگر به یک پرستار بابت ۵ ماه کار، مبلغی در حدود ۱۰ میلیون تومان کارانه پرداخت شده باشد، در واقع بابت هر ماه ۲ میلیون تومان دریافت کرده است اما تعداد زیادی از پرستاران همین مبلغ هم دریافت نکرده اند و عده زیادی برای ۵ ماه کار در بیمارستان دو میلیون تومان کارانه گرفته اند یعنی ماهانه ۴۰۰ هزار تومان.

شریفی مقدم گفت: بخش بزرگی از پرستارانی که نسبت به روند اجرای قانون تعرفه گذاری اعتراض دارند کسانی هستند که ماهانه کمتر از ۱.۵ میلیون تومان کارانه گرفته اند.
فاصله ۱۰۰ برابری کارانه پزشک و پرستار

وی افزود: در مجموع حتی اگر بودجه و منابع مالی قانون تعرفه گذاری پرستاری به صورت عادلانه هم بین پرستاران تقسیم شود، سهم کارانه ماهانه هر پرستار حدود ۱.۵ میلیون تومان می شود. در حالی که یک پزشک متخصص در بیمارستان دولتی بدون هیچ هیاهویی ماهانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان کارانه می گیرد.

دبیر کل خانه پرستار گفت: وضعیت پرداخت در نظام سلامت ایران مشابه هیچ کشوری در دنیا نیست و بسیار ناعادلانه است. متوسط فاصله دریافتی بین پزشک و پرستار در دنیا بین ۱.۵ تا حداکثر ۴ برابر است، در حالی که این فاصله در ایران حدود ۱۰۰ برابر است و در هیچ کشور آسیایی و حتی آفریقایی مشابه ندارد.

Address

Tehran

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when خانه پرستار posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Share