The Peace Window

  • Home
  • The Peace Window

The Peace Window The Peace Window is a independent media on peace and human rights Contact information:

[email protected]

The Peace Window is a journalistic, scientific and educational publication in peace and human rights. The objective of the Peace Window is a window toward promoting peace and rule of human rights values in Afghanistan, which was established with this objective a decade ago. It has been publishing physically and digitally continuously in Afghanistan covering the related issues.

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان و گزارشگر ویژه حقوق بشر این سازمان، شلاق زدن ده‌ها نفر در ولایت‌های سرپل و...
05/06/2024

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان و گزارشگر ویژه حقوق بشر این سازمان، شلاق زدن ده‌ها نفر در ولایت‌های سرپل و غور توسط طالبان را محکوم کرد.

یک روز پس از آن که ۶۳ نفر در ولایت سرپل در محضر عام توسط گروه طالبان شلاق زده شده بودند، هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) ناوقت امروز چهارشنبه (۱۶ جوزا) در خبرنامه‌ای این عمل گروه طالبان را محکوم کرده است.

یوناما در این خبرنامه از طالبان خواسته است که به تعهدات بین‌المللی حقوق بشر احترام بگذارند.

از سوی هم، ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور افغانستان شلاق زدن افراد توسط طالبان در ولایت سرپل را نکوهش کرده و گفته است که این اقدامات تعهدات افغانستان برای منع شکنجه و سایر روش‌های مجازات بی‌رحمانه و غیرانسانی را نقض می‌کند.

آقای بنت گفته است: «یک‌بار دیگر شلاق زدن گسترده‌ی زنان، مردان و کودکان در سرپل و غور را به اتهام جرایم اخلاقی (زنا، فرار از منزل و…) در ملاءعام محکوم می‌کنم.»

او خواستار توقف مجازات بدنی در افغانستان از سوی طالبان شد.

این واکنش‌ها در حالی صورت می‌گیرد که روز گذشته گروه طالبان ۶۳ نفر به شمول ۱۴ زن را به اتهام‌های «لواط، سرقت و روابط غیر اخلاقی» در محضر عام شلاق زدند.

این افراد در ورزشگاه شهر سرپل در شمال کشور در محضر عام از سوی طالبان مجازات شدند.

مجازات علنی و تنبیه‌های بدنی از سوی طالبان همواره با انتقادهای تُند نهادهای حقوق بشری روبه‌رو شده‌اند.

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان و گزارشگر ویژه حقوق بشر این سازمان، شلاق زدن ده‌ها نفر در ولایت‌های سرپل و غور توسط طالبان را محکوم کرد. یک روز پس از آن...

On the occasion of the World Environment Day, the Office of the United Nations Deputy Mission in Afghanistan has said th...
05/06/2024

On the occasion of the World Environment Day, the Office of the United Nations Deputy Mission in Afghanistan has said that Afghanistan is exposed to climate change and its environment has been damaged.

Today (Wednesday, 5 June) on the occasion of the World Environment Day, Roza Otunbayeva, the head of the United Nations Assistance Mission in Afghanistan (UNAMA) said in a video tape that Afghanistan’s environment is under serious damage and that the organization is with the people. This country will aim to fight against harmful environmental factors.

Referring to several decades of war in Afghanistan, Ms. Otunbayeva said that these consecutive wars have seriously damaged the country’s environment.

He emphasized that Afghanistan has a beautiful environment and efforts should be made to protect it, and this day has been named by the United Nations to increase people’s awareness to preserve the environment.

In this regard, the officials of the Taliban group said at the ceremony on the occasion of World Environment Day that Afghanistan is one of the most vulnerable countries in the world in terms of environment and climate change.

On the occasion of the World Environment Day, the Office of the United Nations Deputy Mission in Afghanistan has said that Afghanistan is exposed to climate change and its environment has been damaged.

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان به مناسبت روز جهانی محیط زیست گفته است که افغانستان در معرض تغییرات اقلیم...
05/06/2024

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان به مناسبت روز جهانی محیط زیست گفته است که افغانستان در معرض تغییرات اقلیمی قرار دارد و محیط زیست آن آسیب دیده است.

رزا اوتونبایوا، رییس دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) امروز ( چهارشنبه، ۱۶ جوزا) به مناسبت روز جهانی محیط زیست در یک نوار تصویری گفته است که محیط زیست افغانستان در معرض آسیب‌های جدی قرار دارد و این سازمان در کنار مردم این کشور به هدف مبارزه با عوامل مخرب محیط زیستی، خواهد بود.

خانم اوتونبایوا با اشاره به چندین دهه جنگ در افغانستان گفته است که این جنگ‌های متوالی، به محیط زیست کشور آسیب جدی وارد کرده است.

او تاکید کرد که افغانستان محیط زیست زیبا دارد و برای حفاظت از آن باید تلاش شود و این روز از سوی ملل متحد برای افزایش آگاهی‌دهی مردم برای نگهداری محیط زیست نام‌گذاری شده است.
بیشتر بخوانید:👇
https://thepeacewindow.com/fa?p=10280

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان به مناسبت روز جهانی محیط زیست گفته است که افغانستان در معرض تغییرات اقلیمی قرار دارد و محیط زیست آن آسیب دیده است.

همزمان با نزدیک شدن نشست سوم دوحه در مورد افغانستان با حضور نمایندگان طالبان، نماینده ویژه امریکا در امور زنان افغانستان...
05/06/2024

همزمان با نزدیک شدن نشست سوم دوحه در مورد افغانستان با حضور نمایندگان طالبان، نماینده ویژه امریکا در امور زنان افغانستان می‌گوید که با نمایندگان چندین کشور بر مشارکت معنادار زنان و جامعه مدنی افغانستان در نشست سوم دوحه گفتگو کرده است.

رینا امیری، نماینده ویژه امریکا در امور زنان افغانستان روز سه‌شنبه ( ۱۵ جوزا) در ایکس خود گفته است که در دیدارش با نمایندگان کشورهای امارات متحده عربی، بلجیم، قطر، فرانسه و کانادا بر مشارکت معنادار زنان و جامعه مدنی افغانستان در نشست سوم دوحه تاکید کرده است.

از سوی هم، اعضای جنبش زنان عدالت‌خواه در یک گردهمایی اعتراضی سومین نشست دوحه را که با میزبانی سازمان ملل متحد در آخر ماه جون برگزار می‌شود، تحریم کرده است.

اعضای این جنبش می‌گویند که این نشست میان طالبان و کشورهای حامی تروریسم برگزار می‌شود و به مردم افغانستان ربطی ندارد.

به گفته آنان، کشورهایی که خواهان به‌رسمیت‌شناسی گروه طالبان‌ هستند، قاتل مردم افغانستان و دشمن آزادی‌های مدنی و حقوق زنان اند.

اعضای جنبش زنان عدالت‌خواه همچنان در حرکت‌های اعتراضی، منع دختران از آموزش و سرکوب اعتراض‌های خیابانی زنان توسط طالبان را به تصویر کشیدند.

در همین رابطه، شبکه‌ی مشارکت سیاسی زنان افغانستان در قطع‌نامه‌ای می‌گوید که حضور زنان و مخالفان طالبان در نشست سوم دوحه ضروری است.

این شبکه با صدور قطع‌نامه‌ی ده ماده‌ای در پیوند به نشست آینده‌ی سازمان ملل در مورد افغانستان در دوحه با حضور طالبان گفته است که باید حضور زنان در این نشست معنادار باشد.

در قطع‌نامه‌ی این شبکه آمده است که تعیین نماینده‌ی ویژه‌ی سازمان ملل متحد برای افغانستان باید مطابق با معیارها و خواست مردم کشور و مخصوصا زنان باشد؛ اما هنوز مشخص نیست که در سومین نشست دوحه به‌جز طالبان، دیگر از چه گروه‌ها و جریان‌های سیاسی افغانستان برای اشتراک دعوت شده است.

سومین نشست نمایندگان ویژه‌ی کشورها در امور افغانستان به میزبانی دبیرکل سازمان ملل متحد در دوحه، به روزهای ۱۰ و ۱۱ ماه سرطان سال جاری خورشیدی (۳۰ جون و اول جولای ۲۰۲۴ میلادی) برگزار خواهد شد.

همزمان با نزدیک شدن نشست سوم دوحه در مورد افغانستان با حضور نمایندگان طالبان، نماینده ویژه امریکا در امور زنان افغانستان می‌گوید که با نمایندگان چندین کشور بر مشار....

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد ( یونیسف) امروز ( ‌دوشنبه، ۱۴ جوزا) در تازه‌ترین گزارش خود گفته است که در نتیجه‌ای...
03/06/2024

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد ( یونیسف) امروز ( ‌دوشنبه، ۱۴ جوزا) در تازه‌ترین گزارش خود گفته است که در نتیجه‌ای سیلاب‌های مرگبار اخیر در ولایت‌های بغلان، غور و بدخشان، ۳۵۰ نفر به شمول ۱۲ کودک جان باخته است.

در این گزارش آمده است که در پی این سیلاب‌ها بیش از ۷ هزار و ۸۰۰ خانه‌ی مسکونی را به صورت کلی و یا نسبی تخریب کرده و بیش از پنج هزار خانواده هم آواره شده‌اند.

این نهاد گزارش داده است که سرازیر شدن سیلاب‌های ناگهانی باعث ویران شدن منابع آبی، سیستم‌های فاضلاب، کشاورزی و مالداری در مناطق آسیب‌دیده شده است.

یونیسف با اشاره به تغییرات اقلیمی، از جامعه جهانی خواسته است که برای جلوگیری از رویدادهای ناشی از سیلاب در افغانستان، آمادگی بیش‌تری داشته باشد و برای آمادگی در برابر تهدیدهای آینده در این کشور بودجه اختصاص دهند.

این نهاد بین‌المللی افزوده است که همزمان با اجرای این تدابیر، جامعه افغانستان باید برای انعطاف‌پذیری با شرایط اقلیمی سازگار شود؛ تا نیازمندی‌هایش به کمک‌های بشردوستانه کاهش بیابد.

از سوی هم، برنامه جهانی غذا در خبرنامه‌ای خود گفته است که برای آسیب‌دیدگان سیلاب‌های اخیر در افغانستان به ۱۴.۵ میلیون دارد نیاز است.

این سازمان امروز در خبرنامه‌ای ایکس خود گفته است که برای رسیده‌گی به سیل زده‌گان ماه‌های گذشته در افغانستان درخواست بودجه کرده است.

برنامه جهانی غذا افزوده است که این مقدار پول تنها برای توزیع کمک‌ غذایی طی هفت ماه آینده کافی خواهد بود.

در این خبرنامه آمده است که این نهاد تا اکنون به بیش از ۶۵هزار سیلاب‌زده در مناطق مختلف کمک کرده است.

این نهاد بین‌المللی همچنان گفته است که در پی سیلاب‌های اخیر در افغانستان ۸۰ هزار نفر متضرر شده‌اند.

به گفته برنامه جهانی غذا، سیلاب‌های بیش‌تری در افغانستان رخ داده که بر اساس گزارش‌ها، افزون بر تلفات انسانی، منازل مسکونی و جاده‌ها در بدخشان نیز تخریب شده است.

سرازیرشدن سیلاب‌ها در مناطق شمالی، شرقی و غربی افغانستان از دهم ماه می به این‌سو، جان صدها تن را گرفت و خسارات سنگین بر مناطق آسیب‌پذیر وارد کرده است.

با وجود کمک‌های که صورت گرفته؛ اما ساکنان‌ مناطق آسیب‌دیده شکایت دارند که به گونه لازم به آن‌ها رسیدگی نشده است.

برخی از نهادها، جریان‌های سیاسی و نظامی و همچنین فعالان حقوق‌بشر، طالبان را در مهار این فاجعه بشری ناتوان خواندند.

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد گفته است که در پی سرازیر شدن سیلاب‌های مرگبار اخیر در ولایت‌های بغلان، غور و بدخشان، ده‌ها هزار کودک در معرض خطر قرار دارند. ص....

امسال، سومین سال است که دختران افغانستان از اشتراک در امتحان کانکور محروم اند و امسال نیز میلیون‌ها دختر فارغ از صنف دوا...
03/06/2024

امسال، سومین سال است که دختران افغانستان از اشتراک در امتحان کانکور محروم اند و امسال نیز میلیون‌ها دختر فارغ از صنف دوازدهم حق اشتراک در امتحان کانکور را از سوی طالبان ندارند.

در همین حال، شماری از دختران بازمانده از امتحان کانکور در افغانستان می‌گویند که گروه طالبان با ادامه وضع محدودیت‌ها بر دختران، نه‌تنها کشور را به‌عقب بر می‌گرداند؛ بلکه فاصله بین دولت و ملت را نیز زیاتر می‌سازد.

هما رسولی ( مستعار)، یکی از هزاران دانش‌آموزی در انتظار برگزاری امتحان کانکور برای راه‌یابی به رشته‌ای دلخواه خود در یکی از دانشگاه‌های کشور است.
خانم رسولی در گفتگو با خبرنگار روزنه صلح از عدم اشتراک دختران در امتحان کانکور انتقاد کرده و می‌گوید که گروه طالبان دشمن علم و دانش می‌باشد و سه سال است که دختران را از اشتراک در امتحان کانکور محروم کرد‌ند.

او تاکید کرد که گروه طالبان با ادامه وضع محدودیت‌ها بر دختران، نه‌تنها کشور را به‌عقب بر می‌گرداند؛ بلکه فاصله بین دولت و ملت را نیز زیاتر می‌سازد.
بیشتر بخوانید:👇
https://thepeacewindow.com/fa?p=10268

امسال، سومین سال است که دختران افغانستان از اشتراک در امتحان کانکور محروم اند و امسال نیز میلیون‌ها دختر فارغ از صنف دوازدهم حق اشتراک در امتحان کانکور را از سوی طال...

02/06/2024

گروه کاری زنان، صلح و امنیت اعلام کرده است که گروه طالبان در حاکمیت سه‌ساله خود در افغانستان، حقوق زنان افغان را در سیاست و عمل نقض کرده است.
گروه کاری زنان، صلح و امنیت که زیر مجموعه سازمان ملل متحد فعالیت دارد امروز ( شنبه، ۱۲ جوزا) در گزارشی پیشنهاداتی درباره حقوق زنان در نشست آینده دوحه گفته است که مشارکت زنان در این نشست مهم است و باید زنان افغان در این نشست دعوت شود.
این نهاد از اعضای شورای امنیت خواسته تا در نشست‌های آینده این شورا از گروه طالبان بخواهند که بی‌درنگ سیاست‌هایی که حقوق زنان را محدود می‌کند، بردارند.
گروه طالبان تاکنون در این باره چیزی نگفته است؛ اما پیش از این همواره اعلام کرده که حقوق زنان در افغانستان در چارچوب اسلام تامین است.
از سوی هم، جنبش‌های اعتراضی زنان با حضور طالبان در سومین نشست نمایندگان کشورها در امور افغانستان در دوحه مخالفت کرده‌ و از جامعه جهانی و قطر خواسته است که به طالبان بیش از این تریبون ندهند.
جنبش اعتراضی زنان ولایت تخار روز جمعه ( ۱۱ جوزا) با نشر اعلامیه‌ای گفته است: زمانی‌که به طالبان حق شرکت در نشست دوحه داده می‌شود، باید طرف‌های مخالف طالبان به‌ویژه زنان، فعالان حقوق بشر، فعالان جامعه مدنی، فعالان رسانه‌ای و زنان ورزشکار نیز در این نشست دعوت شوند.
جنبش شنبه‌های ارغوانی نیز با نشر اعلامیه‌ای گفته است که دعوت از طالبان در نشست دوحه را محکوم می‌کند و خواهان فشار بر سازمان ملل متحد جهت جلوگیری از حضور طالبان در این نشست شده است.
این جنبش گفته است که سازمان ملل متحد با دعوت از طالبان یک‌بار دیگر ثابت کرد که حقوق بشر و حقوق زنان بی‌اهمیت‌ترین مسله نزد این سازمان و قدرت‌های بزرگ است.
این جنبش تاکید کرده است: سازمان ملل نباید فراموش کند که طالبان نزد اکثریت مردم افغانستان «یک گروه تروریستی، منفور، زن‌ستیز و عقب مانده‌اند».
در همین رابطه، جنبش زنان پنجره امید هم با نشر اعلامیه‌ای گفته است که سازمان ملل متحد در نشست دوحه به‌جای دعوت، مذاکره و عادی‌سازی روابط با طالبان، با نمایندگان مردم افغانستان برای پایان حاکمیت طالبان و ایجاد حکومت فراگیر، دموکراتیک و مشروع مذاکره کند.
این جنبش تأکید کرده است که سازمان ملل متحد باید مساله حقوق اساسی زنان و به رسمیت شناسی آپارتاید جنسیتی را در صدر آجندای نشست دوحه قرار دهد و این جنبش خواستار اعمال تحریم علیه گروه طالبان نیز شده است.
سومین نشست نمایندگان ویژه‌ی کشورها در امور افغانستان به میزبانی دبیرکل سازمان ملل متحد در دوحه، به روزهای ۱۰ و ۱۱ ماه سرطان سال جاری خورشیدی (۳۰ جون و اول جولای ۲۰۲۴ میلادی) برگزار خواهد شد.
استفان دوجاریک، سخن‎گوی سازمان ملل متحد گفته است که هدف از برگزاری این نشست «افزایش تعامل بین‌المللی با افغانستان به شیوه‌ی منسجم، هماهنگ و ساختارمندتر است».
طالبان در این نشست دعوت شده، اما ظاهرا حضور خود را مشروط کرده است.
وزارت خارجه‌ی گروه طالبان گفته است که امیرخان متقی، سرپرست این وزارت در دیدار با معاون دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار اشتراک «معنادار» هیات طالبان در سومین نشست دوحه شده و افزوده است که اشتراک تشریفاتی مفید نیست.
این گروه در دومین نشست دوحه نیز دعوت شده بود؛ اما به‌دلیل عدم پذیرش شرایط‌اش، در نشست حاضر نشد.
هنوز مشخص نیست که در سومین نشست دوحه به‌جز طالبان، دیگر از چه گروه‌ها و جریان‌های سیاسی افغانستان برای اشتراک دعوت شده است.

به دلیل مسدود بودن مکاتب و دانشگاه‌ها و فقر اقتصادی خانواده‌ها در افغانستان شمارِ زیادی از دختران در سنین مکتب و دانشگاه...
30/05/2024

به دلیل مسدود بودن مکاتب و دانشگاه‌ها و فقر اقتصادی خانواده‌ها در افغانستان شمارِ زیادی از دختران در سنین مکتب و دانشگاه به قالی بافی روی آورده اند.

بعد از حاکم شدن گروه طالبان در افغانستان، این گروه درب مکاتب و دانشگاه‌ها را به روی دختران مسدود نموده و شمارِ زیادی از دختران به خاطر نداشتن مصروفیت، فقر و بیکاری، به قالین بافی روی آورده اند.

معصومه (مستعار) دانشجوی سال دوم رشته‌ی روان شناسی در دانشگاه کابل است. او پس از حاکمیت گروه طالبان و اعمال محدودیت‌های شدید توسط این گروه بالای دختران، مانند میلیون‌ها دختر دانش‌آموز دیگر خانه‌نشین شده و اکنون پس از چهارده سال درس و تلاش برای یک روان شانس مسلکی، رویاها و هدف‌هایش را به خاطر تامین خرج و مصارف خانواده‌اش کنار گذشته و با سه خواهرش در یکی از مناطق دور افتاده‌ای غرب کابل مصروف قالین ‌بافی است.
معصومه در گفتگو با خبرنگار روزنه صلح می‌گوید: « می‌خواستم یک روان شناس شوم و کسانی که دچار افسردگی است به زندگی عادی برگردانم و نشان بدهم که باید زندگی کرد و خوش بود؛ اما برعکس امروز خودم دچار افسردگی شدم و از زندگی خسته و گاهی هم به خودکشی فکر می‌کنم. حالا خودم به یک روان شناس نیاز دارم تا من را درمان کند.»
بیشتر بخوانید:👇
https://thepeacewindow.com/fa?p=10261

معصومه در گفتگوی با خبرنگار روزنه صلح می‌گوید: « می‌خواستم یک روان شناس شوم و کسانی که دچار افسردگی است به زندگی عادی برگردانم و نشان بدهم که باید زندگی کرد و خوش بود...

After the collapse of the republican system and the return to power of the Taliban group in the year 1400, concerns abou...
29/05/2024

After the collapse of the republican system and the return to power of the Taliban group in the year 1400, concerns about the protection of Afghanistan’s national and ancient monuments have increased. The cultural department of the United Nations (UNESCO) addressed the Taliban in a statement and demanded the protection of Afghanistan’s cultural heritage.
This organization has also announced that it closely monitors the historical watersheds of this country and uses all its efforts to protect the valuable cultural heritage of Afghanistan.

The Taliban group, however, contrary to the concerns of international organizations, have announced their efforts to grow tourism and seriously preserve the historical and ancient monuments of the country. Taliban officials have also announced that the Ministry of Information and Culture of this group, along with the protection of historical monuments, is also trying to return smuggled artifacts abroad.

In this regard, the officials of Ibn Sina Private University said in a cultural meeting on the occasion of World Museum and Cultural Heritage Day that cultural heritage is a very important part of the history and culture of any society and serious efforts should be made to preserve it.
Continue: https://thepeacewindow.com?p=1004

After the collapse of the republican system and the return to power of the Taliban group in the year 1400, concerns about the protection of Afghanistan's national and ancient monuments have increased. The cultural department of the United Nations (UNESCO) addressed the Taliban in a statement and dem...

بعد از فروپاشی نظام جمهوری و به قدرت رسیدن دوباره گروه طالبان در سال ۱۴۰۰ خورشیدی، نگرانی‌ها در مورد حفاظت از آثار ملی و...
29/05/2024

بعد از فروپاشی نظام جمهوری و به قدرت رسیدن دوباره گروه طالبان در سال ۱۴۰۰ خورشیدی، نگرانی‌ها در مورد حفاظت از آثار ملی و باستانی افغانستان افزایش یافته است. بخش فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) در اعلامیه‌ای طالبان را مخاطب قرار داده و خواستار حفاظت از میراث‌های فرهنگی افغانستان شده است.

این سازمان همچنان اعلام کرده که آبده‌های تاریخی این کشور را از نزدیک زیر نظر دارد و همه تلاش خود را برای حفاظت از میراث‌های فرهنگی ارزشمند افغانستان به کار می‌گیرد.
درهمین رابطه، مسوولان دانشگاه خصوصی ابن‌سینا در یک نشست فرهنگی به مناسبت روز جهانی موزیم و میراث فرهنگی می‌گویند که میراث فرهنگی برای هر جامعه‌ی بخش بسیار مهمی از تاریخ و فرهنگ آن جامعه به حساب می‌‌آید و باید برای حفظ آن تلاش‌ها جدی صورت بگیرد.

استادان و دانشجویان دانشگاه‌ خصوصی ابن‌سینا امروز چهارشنبه (۹ جوزا) در یک نشست علمی تحت عنوان « میراث فرهنگی و فرهنگ مدارا» در کابل برگزار شده بود، گفتند که میراث فرهنگی برای هر جامعه‌ی بخش بسیار مهمی از تاریخ و فرهنگ آن جامعه به حساب می‌‌آید و باید دولت و شهروندان در زمینه توجه‌ای جدی نماید.

داکتر یحیی وقار، رییس دانشگاه ابن سینا در این نشست علمی گفت که نقش میراث فرهنگی در حفظ آثار ملموس و ناملموس یک کشور و ملت بسیار پراهمیت و مهم است اما؛ در خیلی از مواقع و به‌ خصوص در جوامعی که اهمیت کمتری برای میراث فرهنگی و کهن خود قایل هستند، نقش این میراث و تاثیر آن‌ها بر فرهنگ مردم نادیده گرفته می‌شود.
بیشتر بخوانید:👇
https://thepeacewindow.com/fa?p=10255

بعد از فروپاشی نظام جمهوری و به قدرت رسیدن دوباره گروه طالبان در سال ۱۴۰۰ خورشیدی، نگرانی‌ها در مورد حفاظت از آثار ملی و باستانی افغانستان افزایش یافته است. بخش فرهن...

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد می‌گوید که سیلاب‌های اخیر در افغانستان بسیاری از سیستم‌های آبی را تخریب کرد و خانو...
27/05/2024

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد می‌گوید که سیلاب‌های اخیر در افغانستان بسیاری از سیستم‌های آبی را تخریب کرد و خانواده‌ها برای تامین آب سالم کافی برای آشامیدن، پخت‌وپز و حمام کردن در وضعیت بدی قرار دارند.

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) امروز ( دوشنبه، ۷ جوزا) در گزارشی گفته است که سیلاب‌های اخیر بسیاری از سیستم‌های آبی را تخریب کرد و خانواده‌ها برای تامین آب سالم کافی برای آشامیدن، پخت‌وپز و حمام کردن در وضعیت بدی قرار دارند و روزانه برای ۲۲ هزار نفر در بخش‌های سیل‌زده‌ افغانستان آب فراهم می‌کند.

یونیسف در این گزارش همچنان گفته است که در نتیجه سرازیر شدن سیلاب‌های اخیر در افغانستان ۱۰هزارو۱۰۰ خانه در پنج ولایت به گونه قسمی و کامل تخریب شده‌ است.

در گزارش این سازمان آمده است که این خانه‌های مسکونی در ولایت‌های بدخشان، تخار، بغلان غور و فاریاب در اثر جاری‌شدن سیلاب‌ها آسیب دیده‌اند.

بر بنیاد این گزارش، از تاریخ ۱۰ تا ۱۱ می (۲۱ الی ۲۲ ثور)، در اثر سرازیر شدن سیلاب‌ها در ۲۱ ولسوالی ولایت‌های بدخشان، تخار و بغلان، ۷هزارو۸۰۰ خانه به گونه کامل ویران یا آسیب دیده‌اند و بیش از ۵هزار خانواده نیز بی‌جا شده‌اند.

بر اساس این گزارش، در نتیجه جاری‌شدن سیلاب‌ها در ۱۰ ولسوالی ولایت غور که مرغاب بیش‌ترین آسیب را دید، بیش از ۴۱۰ خانه ویران شده و این سازمان گفته است که در این ولایت ۲۷ مرکز بهداشتی و تغذیه تخریب و ۶۲ باب مکتب نیز به گونه جدی آسیب دیده است.

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد گفته است که در تاریخ ۱۷ می (۲۸ ثور) که ولایت فاریاب نیز شاهد جاری‌شدن سیلاب‌های ناگهانی بود، ۹ ولسوالی این ولایت را متاثر ساخت که در نتیجه آن ۱هزارو۸۹۰ خانه به گونه قسمی و کامل آسیب دیده‌ است.

بر بنیاد این گزارش، در نتیجه این سیلاب‌ها در این ولایت ۳ مرکز بهداشتی و ۲۳ مکتب نیز به گونه قسمی و کامل تخریب شده‌ است.

با این حال، برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد روز گذشته نیز در خبرنامه‌ای گفته است که در پی سیلاب‌های هفته‌های اخیر در افغانستان ۸۰ هزار نفر متضرر شده‌اند و

به گفته برنامه جهانی غذا، سیلاب‌های بیش‌تری در افغانستان رخ داده که بر اساس گزارش‌ها، افزون بر تلفات انسانی، منازل مسکونی و جاده‌ها در بدخشان نیز تخریب شده است.

این درحالی است که ولایت‌های بغلان، کندز، تخار، بدخشان، فاریاب، بادغیس، هرات غور، قندهارو شماری زیادی از ولایت‌های افغانستان، سیلاب‌های مرگبار جاری شده و بیش از صدها جریب زمین زراعتی تخریب نموده.

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد می‌گوید که سیلاب‌های اخیر در افغانستان بسیاری از سیستم‌های آبی را تخریب کرد و خانواده‌ها برای تامین آب سالم کافی برای آشامید...

سازمان گزارشگران بدون مرز سومین شکایت خود مبنی بر ارتکاب جنایت جنگی علیه خبرنگاران از ارتش اسراییل را در محکمه بین‌الملل...
27/05/2024

سازمان گزارشگران بدون مرز سومین شکایت خود مبنی بر ارتکاب جنایت جنگی علیه خبرنگاران از ارتش اسراییل را در محکمه بین‌المللی لاهه ثبت کرده‌است.
به گزارش افغان نیوز؛ سازمان گزارشگران بدون مرز روز دوشنبه ( ۶ جوزا) اعلام کرده است که به دلیل کشته و زخمی شدن شماری از خبرنگاران در غزه رسما از ارتش اسراییل شکایت کرده است.
خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که این سازمان مدافع حقوق خبرنگاران در شکایت خود از دادستان دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه، خواسته است که علیه ارتش اسراییل به دلیل مرگ دست‌کم ۹ خبرنگار فلسطینی در غزه پرونده جنایت جنگی تشکیل دهد.
این سازمان از دادستان دیوان کیفری خواسته است که درباره جنایت جنگی احتمالی توسط ارتش اسراییل که به کشته و زخمی شدن دست‌کم ۹ خبرنگار فلسطینی از ۱۵ دسامبر ۲۰۲۳ تاکنون منجر شده تحقیق کند.
گزارشگران بدون مرز گفته است: دلایلی منطقی در دست دارد که نشان می‌دهد ارتش اسراییل برخی از خبرنگاران را کشته و چند خبرنگار دیگر نیز قربانی ارتش اسراییل به غیرنظامیان بوده‌اند.
به گفته آنتوان برنار، معاون مدیر گزارشگران بدون مرز، کسانی که خبرنگاران را می‌کشند «به حق مردم برای دسترسی به اطلاعات حمله می‌کنند.»
دیوان کیفری بین‌المللی لاهه برای رسیدگی به جرایم نسل‌کشی، جنایات علیه بشریت، جنایات جنگی و جنایت تجاوز با استناد به «منشور رم» مصوبه سال ۱۹۹۸ میلادی، برپا شد.
اسراییل و امریکا هرچند «اساسنامه رم» را امضا کردند اما؛ با خودداری از نهایی کردن آن، به عضویت این دیوان درنیامده‌اند.
این در حالی است که در هشت ماه گذشته، بیش از صد خبرنگار در غزه جان خود را از دست داده‌ و کمیته حفاظت از خبرنگاران مستقر در نیویورک تعداد قربانیان را ۱۰۷ نفر اعلام کرده است.

سازمان گزارشگران بدون مرز سومین شکایت خود مبنی بر ارتکاب جنایت جنگی علیه خبرنگاران از ارتش اسراییل را در محکمه بین‌المللی لاهه ثبت کرده‌است. به گزارش افغان نیوز؛ س....

برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد گفته است که در نتیجه سرازیرشدن سیلاب‌های اخیر در افغانستان ۸۰ هزار نفر به شمول کودکان ...
26/05/2024

برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد گفته است که در نتیجه سرازیرشدن سیلاب‌های اخیر در افغانستان ۸۰ هزار نفر به شمول کودکان و زنان آسیب‌دیده دیده‌اند.
برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد امروز یک‌شنبه ( ۶ جوزا) در خبرنامه‌ای گفته است که در نتیجه سرازیرشدن سیلاب‌های تازه در ولایت بدخشان ۱۰ نفر جان باخته‌اند و ده‌ها خانه‌ای مسکونی دیگر تخریب شده است.
در خبرنامه‌ای این سازمان بین‌المللی آمده است که در پی سیلاب‌های هفته‌های اخیر در افغانستان ۸۰ هزار نفر متضرر شده‌اند و بیش از صدها خانه‌ای بطور کلی و قسمی تخریب شده است.
به گفته برنامه جهانی غذا، سیلاب‌های بیش‌تری در افغانستان رخ داده که بر اساس گزارش‌ها، افزون بر تلفات انسانی، منازل مسکونی و جاده‌ها در بدخشان نیز تخریب شده است.
با این حال، مسوولان محلی گروه طالبان در بدخشان می‌گویند که شام گذشته و صبح امروز در نتیجه‌ی سرازیرشدن سیلاب‌های مرگبار در ولسوالی‌های ارگو، یمگان و حوزه‌ی مرکز این ولایت، تلفات و زیان‌های هنگفت مالی به باشندگان این محل‌ها وارد شده است.
حبیب‌الرحمان احمدی، ولسوال یمگان گروه طالبان در بدخشان به رسانه‌های محلی این ولایت می‌گوید که در نتیجه‌ی سرازیرشدن سیلاب‌های شام گذشته و صبح امروز در ولسوالی‌های حضرت سعید، سرسیل، دره‌ی کلف‌زار و یرغسک این ولسوالی، ۱۰۰ خانه‌ی مسکونی و بیش از ۱۰۰۰ جریب زمین کشاورزی ویران و ده‌ها رأس مواشی هم تلف شده است.
در همین حال، مسوولان ریاست مبارزه با حوادث طبیعی گروه طالبان در بدخشان به رسانه‌ها می‌گویند که سیلاب‌های روز گذشته در ولسوالی‌های ارگو، خاش و جرم این ولایت، زیان‌های هنگفت مالی به باشندگان محل وارد کرده است.
محمداکرم اکبری، رییس مبارزه با حوادث طبیعی گروه طالبان در بدخشان می‌گوید که تیم‌های جست‌وجوکننده متشکل از موسسه‌های هم‌کار و ریاست مبارزه با حوادث طبیعی این ولایت در تلاش یافتن جسدهای ۹ عضو یک خانواده که در نتیجه‌ی سیلاب شب گذشته جان باخته، هستند.
با این حال، ۱۰ عضو یک خانواده در نتیجه‌ی سیلاب‌های شب گذشته در واسوالی «مورچک» شهر فیض‌آباد، مرکز بدخشان جان باخته اند که جسد یک نفر از اعضای این خانواده یافت شده است و جستجوی برای یافتن جسدهای ۹ نفر دیگر از سوی حکومت و باشندگان محل ادامه دارد.
این درحالی است که ولایت‌های بغلان، کندز، تخار، بدخشان، فاریاب، بادغیس، هرات غور و قندهار از سیلاب‌های چند هفته گذشته متاثر شده‌اند و بیش از صدها جریب زمین زراعتی، باغ‌های باشنده‌گان محل خسارت جانی داده است.

برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد گفته است که در نتیجه سرازیرشدن سیلاب‌های اخیر در افغانستان ۸۰ هزار نفر به شمول کودکان و زنان آسیب‌دیده دیده‌اند. برنامه جهانی غذا...

The United Nations Women has said in a report that after the Taliban came to power in Afghanistan, marriages of girls un...
25/05/2024

The United Nations Women has said in a report that after the Taliban came to power in Afghanistan, marriages of girls under the age of 25 have increased by 25%.

Today (Saturday, 25 May), the United Nations Women’s Department wrote in a report that the ban on girls’ education in Afghanistan has increased underage marriages by 25% and early childbearing by 45%.

The report of this organization states that the restrictions imposed by the Taliban group have increased the possible mortality of mothers by 50%.

This organization says that it made this report based on an analysis with the help of the International Organization for Migration and the United Nations Assistance Mission in Afghanistan (UNAMA), and in this report more than 700 Afghan women were interviewed from 2022 to 2024.

This organization has said that Afghanistan is the only country in the world that, as a policy, prohibits girls above the sixth grade from going to school, and Afghan women are also prohibited from attending university.

The United Nations Women has said in a report that after the Taliban came to power in Afghanistan, marriages of girls under the age of 25 have increased by 25%.

بخش زنان سازمان ملل متحد در گزارشی گفته است که بعد از حاکم شدن گروه طالبان در افغانستان، ازدواج‌های دختران زیر سن ۲۵ درص...
25/05/2024

بخش زنان سازمان ملل متحد در گزارشی گفته است که بعد از حاکم شدن گروه طالبان در افغانستان، ازدواج‌های دختران زیر سن ۲۵ درصد افزایش یافته است.

بخش زنان سازمان ملل متحد امروز ( شنبه، ۵ جوزا) در گزارشی نوشته است که ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان، ازدواج‌ دختران زیر سن را ۲۵ درصد افزایش داده و فرزندآوری زودهنگام را تا ۴۵ درصد افزایش داده است.

در گزارش این سازمان آمده است که محدودیت‌های وضع شده از سوی گروه طالبان مرگ ‌ومیر احتمالی مادران را نیز تا ۵۰ درصد افزایش داده است.

این سازمان می‌گوید که این گزارش را بر اساس تحلیلی با کمک سازمان بین‌المللی مهاجرت و هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) نموده و در این گزارش با بیش از ۷۰۰ زن افغانستان از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴ مصاحبه شده است.

این سازمان گفته است که افغانستان تنها کشورِ در جهان است که به عنوان یک سیاست، دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب منع می کند و زنان افغان نیز از حضور در دانشگاه منع شده‌اند.

بر اساس این گزارش مشترک، با وجود محدودیت‌هایی که برای زنان و دختران افغان وجود دارد، آن‌ها از مبارزه برای داشتن زندگی کامل و شرافت‌مندانه دست برنداشته‌اند.

در بخشی از این گزارش آمده است: «زنان افغان هنوز در حال تشکیل سازمان‌های جامعه مدنی هستند، هنوز کسب‌وکار را اداره می‌کنند، و هنوز به جوامع خود خدمات ارایه می‌دهند. مهم‌تر از همه، زنان افغان به یافتن راه‌هایی برای رساندن خواسته‌های خود به جامعه بین‌المللی ادامه داده‌اند.»

در گزارش آمده است که زنان افغان از جامعه جهانی می‌خواهند که بر وضعیت افغانستان متمرکز بماند و حقوق‌بشر از جمله حقوق زنان را احیا کند.

با این حال، ادم وسورنو، مدیر بخش عملیات و پشتیبانی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه ملل‌متحد گفته است که حداقل ۱.۴ میلیون نفر از زنان و دختران در افغانستان از آموزش محروم هستند.

این در حالی است که مکاتب به‌روی دختران بالاتر از صنف ششم از ۲۴ ماه اسد سال ۱۴۰۰ خورشیدی، بعداز تغییر نظام سیاسی در افغانستان مسدود شد و دانشگاه‌ها نیز به روی دختران در اواخر ماه قوس سال ۱۴۰۱ مسدود شده و این امر واکنش‌های تند جامعه جهانی و نهادهای بین‌المللی را دربر گرفت.

در این مدت سه سال شماری از سازمان‌های بین‌المللی و کشورها از جمله ایالات متحده امریکا خواستار لغو ممنوعیت‌ در برابر زنان در افغانستان شده و اعلام کرده بودند که اگر حقوق زنان رعایت نشود، گروه طالبان به رسمیت شناخته نخواهند شد.

اما؛ امارت اسلامی در این باره همواره گفتند که بسته ماندن دروازه‌های مکاتب و دانشگاه‌ها به روی دختران موقتی است و بزودی بازگشایی خواهد شد؛ اما سه سال از این گپ و سخن‌ها می‌گذرد و تاهنوز هیچ سخنی درباره بازگشایی مکاتب و دانشگاه‌ها در افغانستان نیست.

بخش زنان سازمان ملل متحد در گزارشی گفته است که بعد از حاکم شدن گروه طالبان در افغانستان، ازدواج‌های دختران زیر سن ۲۵ درصد افزایش یافته است و فرزندآوری زودهنگام را تا...

The historical Minaret of Jam in Ghor is being destroyedFollowing the recent deadly floods in Ghor province, a number of...
23/05/2024

The historical Minaret of Jam in Ghor is being destroyed

Following the recent deadly floods in Ghor province, a number of civil activists of this province expressed concern about the destruction and collapse of the Jam minaret and demanded that the authorities pay attention to this ancient minaret.

the local officials of the Taliban group confirmed to the reporter of Peace Window that the recent floods have threatened the destruction and collapse of Jam Minar and added that they have sent a team to the area to investigate.

Abdul Hai Zaeem, the head of information and culture of the Taliban group in Ghor province, said today (Thursday, 23 May) in a conversation with Peace Window reporter that the floods of the last few days have blocked the paths of the Hariroud and Jam rivers and the water has reached the foot of the minaret from both sides.

Following the recent deadly floods in Ghor province, the local officials of the Taliban group confirmed to the reporter of Peace Window that the recent floods have threatened the destruction and collapse of Jam Minar and added that they have sent a team to the area to investigate.

به دنبال سرازیرشدن سیلاب‌های مرگ‌بار اخیر در ولایت غور، شماری از فعالان مدنی این ولایت از تخریب و فروپاشی منار جام ابراز...
23/05/2024

به دنبال سرازیرشدن سیلاب‌های مرگ‌بار اخیر در ولایت غور، شماری از فعالان مدنی این ولایت از تخریب و فروپاشی منار جام ابراز نگرانی کرده و خواستار توجه مسوولان به این منار باستانی شدند.

به دنبال سرازیرشدن سیلاب‌های مرگ‌بار اخیر در ولایت غور، مسوولان محلی گروه طالبان به خبرنگار روزنه صلح تایید کرد که سیلاب‌های اخیر منار جام را با تهدید تخریب و فروپاشی مواجه کرده است و افزود که تیمی را برای بررسی به ساحه فرستاده‌اند.
بیشتر بخوانید:👇
https://thepeacewindow.com/fa?p=10240

به دنبال سرازیرشدن سیلاب‌های مرگ‌بار اخیر در ولایت غور، مسوولان محلی گروه طالبان به خبرنگار روزنه صلح تایید کرد که سیلاب‌های اخیر منار جام را با تهدید تخریب و فروپ...

به دنبال سرازیرشدن سیلاب‌های مرگ‌بار اخیر در ولایت غور، شماری از فعالان مدنی این ولایت در کابل می‌گویند که در پی سیلاب‌ه...
22/05/2024

به دنبال سرازیرشدن سیلاب‌های مرگ‌بار اخیر در ولایت غور، شماری از فعالان مدنی این ولایت در کابل می‌گویند که در پی سیلاب‌های اخیر در این ولایت ۱۰۰ نفر جان باخته و بیش‌ از ۱۴۰ دیگر زخمی شده‌اند آنان همچنان خواستار کمک فوری به سیل‌زدگان شدند.

انس متقی، فعال مدنی ولایت غور امروز ( چهارشنبه، ۲ جوزا) در یک نشست خبری تحت عنوان «صدای سیلاب‌زدگان ولایت غور» در کابل گفت که در پی سرازیر شدن سیلاب‌های اخیر در این ولایت ۱۰۰ نفر جان باخته و ۱۵۰ نفر دیگر زخمی شدند.

آقای متقی افزود که در این سیلاب‌ها ۵ هزار خانه به طور کُلی تخریب ، ۴ هزار خانه‌ای دیگر بطور قسمی، ۲ هزار دکان دیگر به‌گونه‌ی کامل تخریب شده و بیش از هزاران مواشی دیگر در مرکز و ولسوالی‌های غور تلف شده‌اند.

او بیان داشت که بارندگی‌های سنگین در این ولایت تاکنون بیش از صدها هزار‌ هکتار زمین زراعتی تخریب نموده و از نهادهای امداد رسان داخلی و خارجی خواستار کمک‌رسانی فوری به سیل‌زدگان این ولایت شدند.

این فعال مدنی ولایت غور تاکید کرد که سیلاب‌های اخیر راه‌های مواصلاتی را تخریب و راه‌های کمک‌رسانی را دشوار کرده‌ است و از حکومت سرپرست خواست که در قسمت باز نمودن راه‌های مواصلاتی توجه نماید تا کمک‌ها در عرصه وقت به مردم برسد.

با این حال، ملا جانان سایق، سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی گروه طالبان روز گذشته در نشست خبری در کابل گفت که در پی سرازیر شدن سیلاب‌های اخیر کشور از ۲۰ ثور تااکنون، ۲۹۴ نفر جان باخته‌اند.

آقای سایق افزوده بود که در این سیلاب‌ها ۲۶۶ نفر زخمی ، ۱۴ هزارو ۹۰۰ خانه در اثر این سیلاب‌ها به طور کُلی و قسمی تخریب شده و ۶ هزار و ۵۰۰ مواشی دیگر تلف شده‌اند.

او بیان داشت که بارندگی‌های سنگین در ولایت‌های بغلان، غور، تخار، فاریاب، بدخشان، سمنگان، سرپل، هرات، بادغیس، لغمان، بامیان، فراه، نورستان و کاپیسا صورت گرفته است که تلفات جانی و خسارات هنگفتی را بجا گذشته است.

سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی گروه طالبان می‌گوید که این وزارت با همکاری سازمان‌های ملی و بین‌المللی توانسته است که به ۱۷ هزارو ۸۰۷ خانواده غذا و سرپناه کمک کند و توزیع کمک به آسیب‌دیده‌گان در ولایت‌های مختلف ادامه دارد.

به دنبال سرازیرشدن سیلاب‌های مرگ‌بار اخیر در ولایت غور، شماری از فعالان مدنی این ولایت در کابل می‌گویند که در پی سیلاب‌های اخیر در این ولایت ۱۰۰ نفر جان باخته و بی....

Address

MB

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when The Peace Window posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to The Peace Window:

Videos

Shortcuts

  • Address
  • Telephone
  • Alerts
  • Contact The Business
  • Videos
  • Want your business to be the top-listed Media Company?

Share