Als je vaak met social media en digitale marketing bezig bent, dan herken je dit gevoel vast. Die constante druk om “iets” op je sociale media kanalen te publiceren. Na 5 jaar als communicatiemedewerkster bij een ngo had ik echt wel genoeg van die sluimerende stress.
Dus ging ik op zoek naar een nieuwe manier van werken. Ik zocht best practices uit en leerde de unieke eigenschappen van elk social media kanaal. Ik zocht gelijkgezinden op in verschillende groepen voor social media managers en ik volgde een opleiding aan Syntra om “social media professional” te worden. Ik maakte een uitgebreide strategie per kanaal, met een concrete planning voor elke dag.
Ik kreeg opnieuw grip op online communicatie en ik werd er een pak rustiger door. Wat ik poste werd relevanter, creatiever en er zat meer afwisseling in mijn posts. Door momenten vast te leggen om de posts te bedenken, uit te werken en in te plannen, was ik plots veel minder tijd kwijt.
Mijn collega’s vroegen me niet meer om “dit eens gewoon op Facebook te gooien”, maar ze reikten ideeën aan. Ze konden er zeker van zijn dat ik hun project of evenement opnam in de planning en tot z’n recht zou laten komen op het meest geschikte kanaal.
Vrienden merkten dat ik een echte social media nerd werd. Ze vroegen me tips en advies voor hun eigen Facebookpagina’s en Instagramfeeds.
Ik merkte rondom mij dat veel mensen met een eigen zaak of project zich vaak overweldigd voelen. Of dat ze bang zijn om actief te worden op sociale media omdat ze niet goed weten hoe het werkt. Zo veel mensen die elke dag hard werken om hun droom waar te maken, maar eigenlijk heel veel kansen laten liggen omdat ze niet actief zijn op sociale media.
Die mensen kan ik helpen. Ik geef hun verhaal een digitale boost. Ik kan me op een creatieve manier uitleven, ik speel met hun statistieken en ontdek wat er wel of niet “pakt” bij elke doelgroep. En het leukste van dat alles, ik kan telkens een duik nemen in hun wereld.
Met impact
Als communicatiemedewerkster startte ik in 2012 met twee bestaande Facebookpagina’s die door 1000 mensen werd gevolgd. Op 6 jaar tijd groeiden de pagina’s tot 3850 vind-ik-leuks. Ik voegde er ook twee Twitter-accounts, een Instagram en Linkedinprofiel aan toe. Telkens in het Frans, Nederlands en af en toe ook Engels.
Ik stond mee aan de wieg van vzw “De Companjong“, een vzw die mensen met jongdementie ondersteunt. Ik maakte een volledige huisstijl (logo, kleurenschema, voorstellingsteksten,…), een website en Facebookpagina. Ik verstuur een maandelijkse newsletter en adviseer het bestuur in al hun communicatievragen.
Naast het scherm
In mijn digitale wereld lopen werk en vrije tijd nogal door elkaar. Maar wanneer ik niet op mijn bureaustoel zit, vind je me vast aan de Scheldedijk, wandelend met mijn zoontje Flynn of genietend van het zicht op het water. Of je vindt me aan mijn kookpotten, waar ik één of andere vegetarische ovenschotel of een Senegalese kip-yassa in elkaar flans. Hebben we even nood aan frisse lucht, dan trekken we er met onze oude Volkswagen camper op uit. Zonder concreet plan, maar met veel zin voor avontuur.
En jouw verhaal, hoe ziet dat er uit?
Dit is mijn verhaal. Ik ben heel benieuwd naar dat van jou. Denk je dat ik iets voor je kan betekenen? Dat ik je cupcakebakkerij of verzekeringskantoor op de digitale kaart kan zetten? Of dat ik je kan helpen om je reputatie als succesvolle diëtiste te versterken?
Hier vind je mijn aanbod voor sociale media, mijn insteek voor een sterke communicatiestrategie en wat mijn copywritingskills voor jou kunnen betekenen.
Of neem meteen contact op, dan bekijken we samen hoe ik jouw online aanwezigheid een boost kan geven.
Contacteer me via:
[email protected]
GSM: +32 494 49 37 74
Voor een blik achter de schermen of nieuws en tips over online communicatie >>>
🔵Facebook.com/delphinevanbelleghem.be
📸Instagram.com/delphinevanbelleghem.be
🐦Twitter.com/delphine_VB
💼Linkedin.com/in/delphinevb/
✉️Newsletter