ACOD-vrt

ACOD-vrt ACOD-VRT maakt deel uit van ACOD en ABVV.

ACOD-VRT is de socialistische vakbond voor iedereen die op de VRT werkt(e): statutairen, contractuelen, uitzendkrachten, freelancers, zelfstandigen, onderaannemers en gepensioneerden.

24/01/2025
24/01/2025
Over die keer dat ik stakingshinder had Ik voelde de bui al hangen toen ik vorige week een mail kreeg van de school van ...
20/01/2025

Over die keer dat ik stakingshinder had

Ik voelde de bui al hangen toen ik vorige week een mail kreeg van de school van mijn dochter. Zoals het deze moderne tijd past, kan je in zo’n mail niet gewoon lezen wat er te weten valt. Je moet eerst een app downloaden, dan een paswoord aanvragen, bewijzen dat jij het bent met itsme, een vingerafdruk, gezichtsherkenning en een bloedstaal. Daarna pas krijg je eindelijk voorgeschoteld wat het onderwijzend korps nu weer heeft bekokstoofd.

Deze keer geen verfijnde schotel van didactische inzichten of een opgewarmde hap praktische afspraken. Een vette brok syndicaal nieuws met een dikke staking en een romige saus van de vakbond. Er was sprake van dat de pensioenen van leerkrachten serieus lager zouden worden. Nou, nou, dat mag niet gebeuren. Maar moeten ze daarvoor in de school van mijn dochter staken? Ik heb beloofd om op de actie te zijn, mét een vlag, maar ik wil de school niet opzadelen met een opvangissue.

Wat doet een syndicale ouder die met een opvoedingsdilemma wordt geconfronteerd? Die belt naar zijn moeder.

“Ma?”

“Ja?” (voor de efficiëntie en de leesbaarheid zijn de tussenkomsten van mijn moeder korter dan in het echt).

“Er is een probleem, er is een staking dus Mira kan niet naar school, maar tegelijkertijd moet ik voor mijn werk betogen en dus werken.” (voor mijn ego zijn mijn tussenkomsten eloquenter dan in het echt).

“Breng ze maar naar hier, ik zou ook gaan betogen, maar heb last van mijn knieën."

Mijn moeder werkte bijna vier decennia in het onderwijs, deed haar duit in het stakingszakje en kon mede daardoor gelukkig vroeg genoeg op pensioen om haar zoon en later voltijds alleenstaande vader te ondersteunen wanneer dat het meeste nodig was.

We waren met meer dan 30.000 die dag, die niet alleen staakten, maar ook hun persoonlijke stakingshinder overwonnen en oplosten.

En zo was de cirkel rond. In een solidaire en sociale samenleving wordt stakingshinder geen onoverkomelijke hindernis. Wie geen actievoert steunt wie dat wel doet.

Vuistje! Wies.

Afspraak maandag 13 januari om 10u  onder aan de trappen op het Albertinaplein in Brussel.Zeg NEEN tegen de pensioenaanv...
10/01/2025

Afspraak maandag 13 januari om 10u onder aan de trappen op het Albertinaplein in Brussel.
Zeg NEEN tegen de pensioenaanvallen van De Wever en Bouchez!

Door de huidige samenstelling van het Vlaams Parlement is er in het bestuur van de openbare omroep nu geen plaats meer v...
10/01/2025

Door de huidige samenstelling van het Vlaams Parlement is er in het bestuur van de openbare omroep nu geen plaats meer voor de kleinere partijen Open VLD, Groen en PVDA.

Critici vinden dat daardoor de grote partijen te veel gewicht krijgen in het bestuur, zo klonk het deze week in een open brief in De Standaard. Ze vrezen voor het democratische en pluralistische karakter van de openbare omroep. Anderen roepen dan weer op om alleen nog maar onafhankelijken te laten zetelen in de raad van bestuur van de VRT.

Cultuur & Media Media & Televisie Frieda Brepoels (N-VA), hier links naast CEO Frederik Delaplace, blijft voorzitter van de raad van bestuur van de VRT. Regering keurt nieuwe samenstelling raad van bestuur VRT goed: meer onafhankelijken, maar geen kleine partijen meer De Vlaamse regering heeft de ni...

10/01/2025

Huidig VRT-bestuurder Bart Caron pleit voor een volledig gedepolitiseerde raad van bestuur van de VRT. Vlaams Belang hekelt van zijn kant “de selectieve verontwaardiging” over de samenstelling.

Meer dan 140 prominenten, onder wie voormalig VRT-journalist Walter Zinzen en Groen-parlementslid Meyrem Almaci, ondertekenden een open brief over de samenstelling van de raad van bestuur van de openbare omroep, en de afwezigheid van kleine partijen. In de nieuwe raad, die naar verwachting deze week zal worden aangeduid, zullen Open VLD, Groen en de PVDA niet vertegenwoordigd zijn. “Onze openbare omroep komt zo volledig onder controle van het Vlaams-nationalisme”, klinkt het. De N-VA en Vlaams Belang krijgen elk drie zitjes, waarna er nog twee overblijven voor CD&V en Vooruit, aangevuld door vier 'onafhankelijken'.

De verdeling van de acht politieke benoemingen gebeurt volgens het 'systeem-D'Hondt', een verdeelsleutel naar sterkte waarmee ook de zetelverdeling in het Vlaams Parlement berekend wordt. De vier onafhankelijke experts worden sinds 2022 gekozen door middel van een sollicitatieprocedure bij een extern bureau. Die vernieuwing kwam er onder impuls van voormalig minister van Media Benjamin Dalle (CD&V). Hij noemde dat destijds een “modernisering” en “voorbeeld van goed bestuur”.

Onafhankelijk bestuur

Bart Caron, nog tot 20 januari bestuurder bij de VRT en voorgedragen door Groen, bestempelt de gewijzigde samenstelling als een “lapmiddel”. Hij is een van de ondertekenaars van de open brief en is fel gekant tegen de huidige mengvorm tussen politieke en externe benoemingen. “Door het aantal politieke benoemingen te herleiden van twaalf naar acht, vallen de kleine partijen uit de boot en zijn de grote partijen disproportioneel vertegenwoordigd. De vier onafhankelijken zitten erbij als doekje voor het bloeden: zij kunnen op geen enkele manier doorwegen”, betoogt hij.

Caron pleit liever voor een volledig onafhankelijke raad: “Onafhankelijke bestuurders hebben wat meer afstand tot de VRT. Dan krijg je ook niet constant de politieke doorvertaling van elk incident aan de Reyerslaan.” Dat standpunt deelt ook voormalig VRT-directielid Wim Vanseveren, die de brief niet heeft ondertekend. “Als je alle fracties in het bestuur opneemt, wordt het een klein parlementje toegespitst op media. Dan riskeer je dat politieke spanningen zich uitbreiden naar het bestuur. Met een gedepolitiseerd bestuur kunnen de leden zich focussen op hun kerntaak: het goede bestuur van de VRT.” Vanseveren wijst naar Nederland, waar de zeskoppige raad van toezicht onafhankelijk benoemd wordt.

Eric Deleu, namens Vlaams Belang voorgedragen als bestuurder, bestempelt de brief als “een selectieve beleving van de legislatuur”. “Toen Vlaams Belang nog geen lid was, werden nooit vragen gesteld over de samenstelling”, zegt hij. Parlementslid en lid van de mediacommissie Klaas Slootmans (Vlaams Belang) gaat nog een stapje verder: “Het aantal politieke benoemingen is twee jaar geleden teruggeschroefd, nadat men in de peilingen had gezien dat Vlaams Belang en de N-VA wel eens de meerderheid zou kunnen uitmaken. Nu de verhoudingen in ons voordeel zijn uitgevallen, is dat plots een probleem.”

“Ploeg jaknikkers”

Toch is Slootmans het eens met Caron dat de raad van bestuur weinig tot geen beslissingsmacht heeft. “Men doet zijn best om ons te informeren, maar zoals de VRT wordt aangestuurd, is dat een schijnvertoning. Alle belangrijke strategische beslissingen ontsnappen aan de bevoegdheid van de raad”, zegt Caron. Zo heeft programmadirecteur Ricus Jansegers vorig jaar in onderling overleg met ceo Frederik Delaplace zelf zijn ontslag ingediend, waardoor de raad van bestuur voor voldongen feiten werd gesteld. In principe is het ontslag van directieleden een bevoegdheid van de bestuurders.

Slootmans is van mening dat de ceo daar zijn boekje te buiten is gegaan. “De raad van bestuur mag zwaarder doorwegen”, beaamt hij. “We hebben op dat vlak geen sterke voorzitter met Frieda Brepoels ( die voorgedragen werd door de N-VA, red .). Zij degradeert de raad te veel tot een ploeg jaknikkers. Voormalig voorzitter Luc Van den Brande was wat dat betreft een sterker figuur die tegengewicht bood aan de toenmalige ceo.” Deleu beroept zich op zijn discretieplicht als bestuurder wanneer hem gevraagd wordt naar de manier waarop hij de afgelopen legislatuur kon doorwegen op het beleid. “Zoals in alles kun je weinig betekenen als je er apathisch bij zit”, wil hij enkel kwijt.

Bij het kabinet van minister van Media Cieltje Van Achter (N-VA) valt te horen dat zij bij de benoemingen de regels van het Cultuurpact respecteren. “Depolitisering via onafhankelijke bestuurders vermindert politieke zetels, maar kan nog meer expertise aan tafel brengen. Toch blijft het logisch dat burgers via hun politieke vertegenwoordigers controle uitoefenen op hoe publieke middelen worden besteed. Dat is democratie in haar zuiverste vorm - geen à-la-cartemenu voor wie het resultaat niet zint. Partijen die winnen, krijgen zetels; partijen die verliezen, leveren in”, argumenteert haar woordvoerder Anne-Katrien Frans. Noch Brepoels, noch woordvoerder Bob Vermeir wenste te reageren.

Max De Moor

Al meer dan 140 prominenten ondertekenden een open brief over de samenstelling van de raad van bestuur van de openbare o...
10/01/2025

Al meer dan 140 prominenten ondertekenden een open brief over de samenstelling van de raad van bestuur van de openbare omroep.

De Vlaamse regering stelt wellicht nog deze week een nieuwe raad van bestuur aan bij de VRT. Daarin zijn drie zitjes voor de N-VA, drie voor Vlaams Belang, één voor CD&V, één voor Vooruit en vier voor “onafhankelijken” (in de praktijk mensen met een managersfunctie in “relevante” grote bedrijven). Drie politieke stromingen in Vlaanderen - de liberale, de marxistische en de ecologische, die samen 23,9 procent van de Vlaamse bevolking vertegenwoordigen, zouden geen plaats meer krijgen in de nieuwe Raad van Bestuur van de VRT.

Volgens de regelgeving van het Cultuurpact moet de raad van bestuur nochtans samengesteld zijn volgens het principe dat de minderheden moeten worden beschermd. Uit het Cultuurpact: “Hierdoor moeten openbare culturele instellingen pluralistisch zijn en mogen zij geen gebruikers discrimineren om ideologische, filosofische of politieke redenen.” Daarvoor baseert het Cultuurpact zich op volgende grondwetsartikelen: “Artikel 11 - Het genot van de rechten en vrijheden aan de Belgen toegekend moet zonder discriminatie verzekerd worden. Te dien einde waarborgen de wet en het decreet inzonderheid de rechten en vrijheden van de ideologische en filosofische minderheden. Artikel 131 - De wet stelt de regelen vast ter voorkoming van elke discriminatie om ideologische en filosofische redenen.”

Met de mogelijke nieuwe samenstelling van de raad doet de Vlaamse regering dat uitgangspunt van het Cultuurpact teniet. Ze doet zelfs precies het tegenovergestelde: de almacht van de meerderheid wordt versterkt, de minderheid of oppositie wordt uitgesloten. De openbare omroep hoort onze samenleving te weerspiegelen in de uitvoering van zijn opdracht én in de samenstelling van zijn raad van bestuur. Onze openbare omroep komt zo volledig onder controle van het Vlaams-nationalisme, in zijn meer gematigde vorm en in zijn extreme vorm: de minister van Media (N-VA), de voorzitter van de mediacommissie van het Vlaams Parlement (Vlaams Belang), de raad van bestuur (een meerderheid N-VA + Vlaams Belang), de voorzitter van die Raad van Bestuur (N-VA) en de ceo van de VRT, benoemd via N-VA-connecties. Recent onthulden deze krant en Humo nog dat er tv-programma's door N-VA-kabinetten worden besteld.

De VRT zit in een moeilijke periode, door besparingen, toxisch leiderschap en de concurrentiestrijd met commerciële media. De raad van bestuur heeft in het verleden zijn verantwoordelijkheid genomen om het beleid en het personeel op dezelfde golflengte te krijgen. De nieuwe samenstelling van de raad brengt dat in gevaar.

Sommigen schermen met het 'systeem-D'Hondt' als verantwoording voor de nieuwe verdeling in de raad van bestuur. Het pluralisme, een kernwaarde van onze democratie en de basis van het Cultuurpact, moet het uitgangspunt zijn. Overigens zijn er evengoed andere verdelingen mogelijk die wél de geest van het Cultuurpact respecteren.

De rol van de raad van bestuur in onze openbare omroep mag niet worden onderschat. Behalve zijn bestuurlijke taken moet hij ook inhoudelijke beslissingen nemen, onder meer om de journalistieke onafhankelijkheid te waarborgen. Naast de ceo van de VRT is de raad van bestuur het hoogste leidinggevende orgaan, dat in samenspraak met de minister van Media de openbare omroep stuurt, zijn uitdagingen (mee) in handen neemt en zijn toekomst bepaalt.

Wij zijn bezorgd over het democratische en pluralistische karakter van onze openbare omroep. Wij willen een zware inbreuk op het Cultuurpact vermeden zien. Wij zijn van mening dat alle politieke fracties die in het Vlaams Parlement zetelen, een vertegenwoordiging en inspraak moeten hebben in de raad van bestuur van de VRT.

Huidig VRT-bestuurder Bart Caron pleit voor een volledig gedepolitiseerde raad van bestuur van de VRT. Vlaams Belang hekelt van zijn kant “de selectieve verontwaardiging” over de samenstelling.

In mei onderbraken we de uitzending van het Eurovisiesongfestival met een vakbondsboodschap tegen de genocide in Gaza.Wi...
06/12/2024

In mei onderbraken we de uitzending van het Eurovisiesongfestival met een vakbondsboodschap tegen de genocide in Gaza.

Wie wil weten hoe die actie tot stand kwam, kan dit luisteren naar de Nederlandse podcast "Wie dan wel?" - onze voorzitter werd geïnterviewd over vakbondswerk, activisme, idealisme en pragmatiek.
Luisteren kan via deze link.

Quickly and easily listen and subscribe to Wie dan wel? for free in your podcast app of choice.

Wanneer is trop te veel?De VRT heeft als openbare omroep een voorbeeldfunctie voor de maatschappij. Elke dag werken wij ...
27/11/2024

Wanneer is trop te veel?

De VRT heeft als openbare omroep een voorbeeldfunctie voor de maatschappij. Elke dag werken wij allemaal keihard om die voorbeeldfunctie te vertalen naar content. Die voorbeeldfunctie geldt op alle vlakken, ook op vlak van hoe we met elkaar omgaan.

Op dat vlak moesten we als VRT een inhaalbeweging maken om ook maar enigszins een voorbeeld te kunnen zijn. Als vakbond hebben we de laatste jaren enorm ingezet op welzijn, op bevragingen, op onderzoeken, om alle pijnpunten in de openbaarheid te brengen en eindelijk bespreekbaar te maken. En om te kunnen beginnen aan herstel.

En dat begon te lukken. Mensen zwijgen niet meer. Mensen praten. Het vertrouwen komt druppelsgewijs terug. Vertrouwenspersonen, Preventie, wij als vakbond. We krijgen mensen over de vloer, die weer wat hoop koesteren dat er met hun probleem iets gedaan wordt. De voorbije jaren niet altijd dankzij de VRT-top, maar dikwijls ondanks de VRT-top.

Na lang drukken en duwen hadden we de VRT-directie ervan overtuigd dat welzijn op VRT een probleem is, waren we op een punt dat ze eindelijk onze bezorgdheden niet meer counterden met "wij horen iets anders, hoor". Er zijn afspraken gemaakt om stappen vooruit te kunnen zetten, met inzicht en respect voor wonden uit het verleden.

Als dan een artikel verschijnt waarin de vorige voogdijminister van de VRT, de man die het lot van de gedelegeerd bestuurder een volledige legislatuur in zijn handen had, getuigt dat hij diezelfde gedelegeerd bestuurder én de voorzitter van de Raad van Bestuur van VRT, op de hoogte heeft gebracht van meldingen van grensoverschrijdend gedrag en toxisch leiderschap binnen de organisatie en er vervolgens niks gebeurde, dan is dat een probleem.

Meldingen zijn geen klachten, klachten zijn geen formele klachten, daar wordt in bepaalde middens graag mee geschermd.. In een ideale wereld zou dat nog enigszins steek houden, als je een open bedrijfscultuur hebt, een goed werkende meldingsregeling en vertrouwen bij de medewerkers. Dat had VRT de afgelopen jaren allemaal niet. En in die setting waren meldingen al heel veel en al heel dapper van de melders. Voor de minister was het schijnbaar niet echt een probleem dat hij de VRT-top hierover aansprak en er vervolgens niks gebeurde, want hij heeft er geen gevolg aan gegeven.

Voor ons op VRT is het al langer een probleem dat zaken doorgegeven worden en dan verdwijnen, dat er niks gebeurt. Als vakbond doen we wat we kunnen om op elk dossier te duwen, en we merken binnen het directiecollege veel bereidheid om echt aan de slag te gaan rond dat welzijn. Maar als de politiek benoemde top van VRT, namelijk de gedelegeerd bestuurder en de voorzitter van de Raad van Bestuur, hun eigen organisatie teleurstellen op dat vlak, stelt zich de vraag: wanneer is trop te veel?

Wanneer is het voor de openbare omroep tijd om schoon schip te maken en de kans te grijpen om echt een voorbeeldfunctie uit te oefenen op vlak van welzijn en grensoverschrijdend gedrag. Voor ons is het antwoord: nu.
U bent aan zet, minister Van Achter.

Brief van de VRT-vakbonden aan de minister van Media

Mevrouw de minister,

Als vakbonden van de VRT wensen wij onze zorgen uit te drukken bij het artikel dat op 26 november 2024 werd gepubliceerd in Humo over grensoverschrijdend gedrag bij de VRT.

De geschetste situatie staat in schril contrast met wat rond dit thema de voorgaande jaren aan beleidswerk is gerealiseerd. Even recapituleren.

Onder impuls van uw voorganger Benjamin Dalle zette de VRT-directie op 7 maart 2022 mee haar handtekening onder een actieplan grensoverschrijdend gedrag binnen de mediasector. Dat actieplan kwam er niet alleen als reactie op de MeToo-beweging en de zaak De Pauw. Uit een rapport van onderzoeksgroep CuDOS was immers in 2018 gebleken hoe ruim verspreid grensoverschrijdend gedrag is in onze sector. Zo gaf 71% van de vrouwen die in de media- en cultuursector actief waren, aan dat ze ooit grensoverschrijdend gedrag hadden meegemaakt.

Als vakbonden waren wij dan ook opgetogen met dit initiatief dat medewerkers meer bescherming moest bieden. Het engagement van onze directie om de bij VRT opgebouwde expertise inzake integriteitsbeleid te delen met de sector, lag volledig in lijn met onze maatschappelijke opdracht. Het feit dat minister Dalle van de strijd tegen grensoverschrijdend gedrag een speerpunt in zijn beleid maakte, juichten wij dan ook toe.

Toen dit najaar de Vlaamse regering haar nieuw regeerakkoord publiceerde en daarin nogmaals dit beleid bevestigde én bovendien de VRT opriep om een voorbeeldrol hierin op te nemen, zagen we dit als een logische voortzetting van dit beleid.

Helaas moeten we vaststellen dat de realiteit anders is. In Humo verklaart voormalig minister Dalle immers dat hij eind 2022 op de hoogte is gebracht van wat VRT-medewerkers ‘grensoverschrijdend gedrag en toxisch leiderschap’ noemden. Minister Dalle geeft in hetzelfde interview ook toe dat hij deze informatie meteen gedeeld heeft met zowel de voorzitter van de Raad van Bestuur Frieda Brepoels als met gedelegeerd bestuurder Frederik Delaplace en dat ook met diezelfde niet mis te verstane bewoordingen. Het is dan ook heel opmerkelijk en bedenkelijk dat Frederik Delaplace in de Kamercommissie van 4 september jongstleden, wanneer hem daarnaar gevraagd wordt, laat optekenen dat hij “geen weet heeft van grensoverschrijdend gedrag.”

In datzelfde artikel wordt ook verwezen naar vijf medewerkers (onder wie vier vrouwen) die grensoverschrijdend gedrag van directeur Content Ricus Jansegers hebben aangekaart bij zowel de gedelegeerd bestuurder als bij de directeur Talent en Organisatie, maar daar geen enkel gevolg van zagen.

Gezien deze feiten stellen wij u, vanuit het belang van alle VRT-medewerkers, volgende vraag: Komt de voorbeeldrol van de VRT inzake de strijd tegen grensoverschrijdend gedrag niet in het gedrang door de houding van de gedelegeerd bestuurder in deze zaken?

Wij kijken uit naar uw antwoord.

Met bezorgde groeten,

ACV VRT, ACOD-VRT, VSOA-VRT

Een maand na maandag 21 oktober ‘24. De publicatie van “De Trekzakrevolutie - de speeches” is een feit. Voor wie wil wet...
20/11/2024

Een maand na maandag 21 oktober ‘24. De publicatie van “De Trekzakrevolutie - de speeches” is een feit.

Voor wie wil weten waar het de trekkers en die ‘hoop van hoop’ eigenlijk om te doen was/is, zijn alle teksten gebundeld in boekvorm. Dit wordt aan het publiek voorgesteld op maandag 25 november.

Programma van 18u tot 19u. Mogelijkheden tot napraten nadien. Ben je er ook bij?

Een maand na maandag 21 oktober ‘24. De publicatie van “De Trekzakrevolutie - de speeches” is een feit. Voor wie wil weten waar het de trekkers en die ‘hoop van hoop’ eigenlijk om te doen was/is, zijn alle teksten gebundeld in boekvorm. Dit wordt aan het publiek voorgesteld op maandag 25 november.

Programma van 18u tot 19u. Mogelijkheden tot napraten nadien. Ben je er ook bij?

ACOD VRT nodigt u uit voor de nationale betoging tegen gendergerelateerd geweld op zondag 24/11/2024! 📣🔥✊📍 Poelaertplein...
18/11/2024

ACOD VRT nodigt u uit voor de nationale betoging tegen gendergerelateerd geweld op zondag 24/11/2024! 📣🔥✊
📍 Poelaertplein 🎤 12u : Animaties 👣 14u: Vertrek van de betoging
Maak van je werkplek een zone zonder geweld. Strijd mee en ban seksisme.
🚩Download de affiche en hang ze op, gebruik de geweldmeter. En laat mee je stem horen op 24 november, tijdens de betoging tegen geweld op vrouwen in Brussel.

Met 32.000 betogers waren we, van de sectoren zorg, welzijn en cultuur om aandacht te vragen voor de precaire situatie v...
07/11/2024

Met 32.000 betogers waren we, van de sectoren zorg, welzijn en cultuur om aandacht te vragen voor de precaire situatie van de social profit. Een stevig signaal naar de regeringen en onderhandelaars: investeer in de zorg! Investeer in welzijn! Investeer in de sociale sector! Investeer in cultuur!

🤩 Nationale betoging voor de zorg, welzijns- en socioculturele sector. 🧐Donderdag 7 november, in Brussel, Noordstation, ...
05/11/2024

🤩 Nationale betoging voor de zorg, welzijns- en socioculturele sector.
🧐Donderdag 7 november, in Brussel, Noordstation, 10u30
😘Met deze grote betoging willen we van de huidige en toekomstige regeringen dringend veel meer middelen eisen in plaats van besparingen. Solidariteit is belangrijk.
😎Wil je meegaan? Contacteer ons en spreek met ons af.

In tijden van fake news, propaganda en desinformatie is de aanwezigheid van journalisten in conflictgebieden (en elders)...
03/10/2024

In tijden van fake news, propaganda en desinformatie is de aanwezigheid van journalisten in conflictgebieden (en elders) belangrijker dan ooit.

Vanuit ACOD-VRT spreken we onze steun en waardering uit voor het gevaarlijke werk dat alle journalisten, cameramensen en geluidsmensen en fixers doen in het Midden-Oosten en de andere brandhaarden overal ter wereld.

We wensen onze vtm-collega’s een spoedig herstel en een veilige terugkeer naar hun geliefden.
Daarnaast wensen we uiteraard nog steeds een staakt-het-vuren voor de regio en een einde aan het oorlogsoffensief van Israël.

Dossier Conflict Midden-Oosten VTM Nieuws-journalist Robin Ramaekers en cameraman aangevallen tijdens reportagewerk in Beiroet VTM Nieuws-journalist Robin Ramaekers en zijn cameraman Stijn De Smet zijn gewond geraakt tijdens hun werk in Beiroet, in Libanon. De VTM Nieuws-ploeg was naar een plek in h...

Adres

Auguste Reyerslaan 52 Kamer 1N11
Brussel
1043

Meldingen

Wees de eerste die het weet en laat ons u een e-mail sturen wanneer ACOD-vrt nieuws en promoties plaatst. Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en u kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Contact

Stuur een bericht naar ACOD-vrt:

Video's

Delen