BOO, dé radio voor Zuidoost-Limburg

BOO, dé radio voor  Zuidoost-Limburg BOO is 'dé radio voor Zuidoost-Limburg'. Belangrijkste pijlers zijn betrouwbare regionale informatie

12/01/2025

Kooktip van Mireille
ZALMSOEP met BLOEMKOOL

Ingrediënten voor 2 personen :
200 gr zalmfilet
1 kleine bloemkool in roosjes (500 gr)
1 ui
2 wortelen
1 preiwit
1 teentje knoflook
½ citroen
4 takjes dille
650 ml visbouillon
150 ml plantaardige room
Olijfolie
Peper en zout

Bereiding :
Pel de ui en snij hem in reepjes.
Pel en pers de knoflook.
Schil de wortelen en snij ze in halve plakjes.
Spoel het preiwit en snij het in dikke plakken.
Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui, de knoflook, de prei en de wortel 5 minuten. Voeg de bloemkoolroosjes, de visbouillon, de room, peper en zout toe. Laat 8 minuten zacht koken. Voeg de zalm in stukken toe en laat nog 2 minuten zacht koken.
Breng de soep op smaak met citroensap, peper, zout en dille en serveer.
SMAKELIJK !

12/01/2025

Kooktip van Mireille
KRIELTJESGRATIN met BLOEMKOOL en GEHAKTBALLEN

Ingrediënten voor 4 personen :
500 gr gekruid varkensgehakt
1 bloemkool
1 teentje knoflook
2 dikke takjes salie
450 gr geschilde en gekookte krieltjes
40 gr maïszetmeel
40 gr parmigiano
1 l volle melk
25 gr boter
1 gevogeltebouillonblokje
Peper en zout

Bereiding :
Verdeel de bloemkool in grote roosjes en kook ze 15 minuten in een grote kookpot kokend gezouten water.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Snijd de krieltjes in 2
Snij de parmigiano in schilfers.
Meng het maïszetmeel met een beetje koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook met de boter, het verkruimeld bouillonblokje, 1 takje salie, het geperste teentje knoflook, peper en zout. Voeg het opgeloste maïszetmeel toe en laat al kloppend op een zacht vuurtje indikken.
Meng de saus en de uitgelekte bloemkool in een grote ovenschaal. Voeg de krieltjes toe en het vlees in kleine hapjes (of rol het tot balletjes). Bestrooi met de rest van de gehakte salie en de parmigianoschilfers. Bak 30 minuten goudbruin in de oven.
Dien heel warm op.
SMAKELIJK ETEN !

09/01/2025
08/01/2025

Uit het dagboek van de meester..
Bent u ondertussen, mijn beste luisteraar, al bekomen van de vele feesten, het uitpakken van de cadeautjes, de familiebezoeken en het lange tafelen? Dan bent u zeker klaar voor de januari-rush van de stapels nieuwjaarsrecepties die eraan gaan komen. Misschien houdt u er zich ver van, bedankt u hartelijk voor alle glazen bubbels en zo extra calorieën die er o zo moeilijk vanaf gaan. Wat goed om dan als verstandige Bobette of gewetensvolle Bob achter het stuur te gaan zitten en veilig van en weer terug naar huis te rijden. Ik wens u alvast een veilige rit. Als meer mensen dit zouden doen, is het een stuk veiliger onderweg. Het ene land pleit voor een nultolerantie, het andere land laat nog iets alcohol toe, zij het heel erg weinig. Voor beiden zijn er voor- en tegenstanders te vinden.

Zo verscheen ook plots van onze kersverse minister van onderwijs mevrouw Demir het voorschrift om het gsm-gebruik op middelbare scholen drastisch in te perken. Er is iets tolerantie voor de hogere klassen, als ik het goed heb begrepen. Maar start je als eerstejaars, dan mag je de gsm aan de ketting leggen, of thuislaten. Dat kan ook. Ook hier heb je voor- en tegenstanders met hun al dan niet gefundeerde meningen. Ik laat het een beetje in het midden wie er nu verantwoordelijk is voor deze hele heisa. Zijn het de jongeren zelf, de makers van de toestellen, de ouders van deze studenten, de school die vindt dat ze haar verantwoordelijkheid moet opnemen als opvoedingsdeskundige? Het hele debat is nog niet voorbij, denk ik. Onmiddellijk met het verbod voor studenten, dacht ik aan een eventueel verbod voor leerkrachten. Hoe vaak gebruiken zij hun gsm tijdens de lessen? En dan bedoel ik niet, voor hun pedagogische opdracht, voor het opzoeken van les-info of om de afwezigheden door te geven aan het secretariaat of zo. Nee, veel eerder het sms’en naar elkaar, het afspreken van privé-aangelegenheden, het bijhouden van de verkoop of aankoop op tweedehands-sites, het even checken op facebook of instagram. Je weet wel, de niet school gerelateerde platformen. Worden er daar ook maatregelen voor genomen of niet? Volgens mij wordt zo ook een gigantische hoeveelheid leertijd verspild aan dingen die niet horen. Vroeger noemden ze dat ‘stelen’, nu heet het ‘informeren’. Of ga ik te kort door de bocht? Je neemt toch tijd af van je opdracht waarvoor je betaald wordt? Tijdens de lessen, uiteraard, niet

tijdens de pauzes. Daar eet je je boterhammen voor mijn part op terwijl je een tik-tok-filmpje maakt. Dan weet je hele vriendengroep tenminste wat er tussen je boterham ligt te schitteren. Maak er een dansje bij en je scoort een broodnodige wereldhit, of zo. Je weet maar nooit. Nee, het gaat om de tijd, die je zou moeten besteden om rond te wandelen in de klas, bij te sturen, vragen te beantwoorden, te observeren, te verbeteren. Vul maar verder aan. Natuurlijk heb ik ook al een keertje verder gescrold bij het opzoeken van een aan te leren liedje op you-tube. Er kwamen leuke verrassingen uit de bus, echt. Enkele verrassingen heb ik de les erna aangeleerd. Andere bleven toch eerder persoonlijke interesses. Mea culpa. ‘Borstel voor je eigen stoep,’ zei mijn moeke. ‘Dan is de hele straat schoon.’ Een schoon voornemen voor 2025.

Voila, zeg dat de meester het gezegd heeft.

Het eerste dansfeestje van 2025!
03/01/2025

Het eerste dansfeestje van 2025!

01/01/2025

Uit het dagboek van de meester..
Voordat ik tot de orde van de dag kom, misschien wel tot de orde van het jaar, wil ik jullie eerst en vooral, mijn beste luisteraar, een warm en voorspoedig 2025 wensen. Heel veel gezondheid dat bovenaan de lijst staat, omdat dit toch wel erg bepalend is, voor hetgeen kan volgen. Zonder zorgen en met die goede gezondheid geraak je al een heel eind op weg in het komende nieuwe jaar. Of er veel gaat veranderen, hangt helemaal van jezelf af, uiteraard. Maar hoogstwaarschijnlijk krijgen we een nieuwe regering, mogen we iets meer gaan betalen in de winkels, zal je energiefactuur weer wat stijgen, maar hopelijk ook je loon of je pensioen. Ik werp maar wat op. Maak je nog goede voornemens? Begin dan alvast met je eerste voornemen, om die andere voornemens vol te houden. Het is eenvoudig om ermee van start te gaan, maar gaandeweg komen er praktische bezwaren opduiken of verschijnen onvoorziene omstandigheden. Die maken zo’n voornemen tot een goed gestarte poging, maar je einddoel ligt erg ver weg, misschien wel ergens achter de horizon weggedoken. Ach ja, het overkomt iedereen, mijzelf ook. Vandaar dat mijn voornemens niet té veel en ook niet té onhaalbaar zijn. De goede dingen van het afgelopen jaar verderzetten, lijken me alvast voor een goede start te zorgen: letten op het gewicht, op het evenwicht tussen werk en vrije tijd, investeren in wat écht van belang is: zorgen voor waardevolle herinneringen met mijn ega en dat pad samen verder bewandelen. Dat lijkt me wel een goed plan waar ik verder mee wil gaan, niet? Wat erna mag volgen, is winst en maakt de wandeling nog mooier. Een nieuw liedje componeren, misschien wel een nieuw lees-en liedjesboek, een fijn optreden verzorgen, een project voor lezertjes die technisch lezen nog een struggle vinden, met mijn ega samen een wafel eten op de markt, een speurboekje voor kleuters, een creatief pakketje lessen voor mijn leerlingen, mijn laatste prentenboek vormgeven in een minitheatertje. Je ziet het, plannen zat en zeker wel een uitdaging om mee aan de slag te gaan. Maar er is niets dat dringt of wringt. Het blijven nog ideeën die onderweg vorm mogen krijgen als het zich voordoet, als de tijd ervoor gevonden is, als het zinvol en haalbaar is. Zo mag 2025 uit haar startblokken schieten.

O ja, over schieten gesproken, vuurwerk is zeker een mooie uitvinding, maar mijn kleine viervoeter is er als de dood voor. Hij hoort het knallen al van ver en duikt als een klein bang vogeltje op mijn schoot en bibbert

tot het geknetter voorbij is. Het moet voor hem oorverdovend hard klinken in zijn kleine hondenoren. Als het lukt, zet ik hem een koptelefoon op. Misschien met wat zachte muziek: Een sonate van Beethoven. En als er dan toch héél veel vuurwerk blijft komen, maken we er de tiende grymfonie van Bijthoven van. Wie weet helpt dat wel.

Voilà, zeg dat de meester het gezegd heeft.

28/12/2024

Like 👍🏻 Deel en Win een etentje voor twee personen in De Brasserie t.w.v. 100.00 euro
Nu zaterdag Live on Stage STARKOO en AEGIDIUS, in kom gratis vanaf 21:00

25/12/2024

Uit het dagboek van de meester..
Jawel, er mag een beetje tromgeroffel komen. Het wordt spannend voor deze bijzondere aankondiging. Het heeft even geduurd, maar daar is ie dan: vandaag, beste luisteraar, luistert u naar de 500e uitzending van het ‘dagboek van de meester’. Ik kan het zelf bijna niet geloven, maar er zijn al vijfhonderd dagboekvertellingen de ether ingestuurd via jullie vertrouwde radio of internetkanaal. En wie goed kan rekenen, weet dat deze meester ongeveer in de helft van zijn tiende en elfde jaar van radiodagboek schrijven zit. Ik kom stilaan terecht in de puberjaren, zij het héél erg langzaam. De ene loopt op die leeftijd nog in zijn korte broek en speelt voetbal op het schoolplein. De andere huppelt bij het elastieken met de vriendinnetjes. Of de meisjes spelen mee voetbal en de jongens leren wat het is om juist te ‘elastieken’. Dat mag ook. Meestal zijn meisjes op deze leeftijd net iets meer vooruit op hun mannelijke leeftijdsgenootjes. Al laat dat mannelijk vaak lang op zich wachten. Ze hebben een paar jaar extra nodig, voordat de hormonen daadwerkelijk uit de startblokken schieten en de puistjes en bobbeltjes onherroepelijk tevoorschijn komen. Met aangepast onaangepast gedrag erbij, uiteraard. Maar geen nood, beste luisteraar, ik ben niet van plan om in de puberpen te duiken. Ik hou het heel graag bij observeren, overdenken, even filosoferen misschien en af en toe met een kwinkslag of buiteling te eindigen. Daar hou ik het meest van.

Ondertussen is er een andere mijlpaal overschreden en wel een nieuwe voordeur met het cijfer zes erin. Eerlijk gezegd voel ik niet veel verschil. Maar er werd mij in het oor gefluisterd, dat het langzaamaan wat stijver en strammer gaat verlopen. Iets minder soepel, iets rustiger aan. Dat laatste heb ik al door. Je hoeft niet tegen 300 km per uur door het leven te racen. Dat kan echt wat minder. Het is zaak om te blijven volhouden, het liefst in grote gezondheid en met het geluk waar ik nu ruim mee bedeeld ben. Ik hou niet zomaar wat hout vast, nee, het is een stevige eikenhouten boekenkast. Die probeer ik goed te vullen. Maar waar je mee vult, moet je uiteraard ook een keertje lezen. Daar wil het schoentje wel eens knellen. Er zijn zoveel prachtige boeken, die smeken om gelezen te worden. Je vergroot je kennis, het verruimt je blik, je wordt milder naar anderen en andere meningen toe, je geniet van taal, van poëzie, spelen met taal en de uitdaging om het zelf ook een keer te proberen. Maar daar komt de tijd om het hoekje loeren. Te vaak is de tijd

al bezet door andere dingen. Om den brode uiteraard. Anders zou de kast nooit gevuld kunnen worden. Omwille van keuzes die gemaakt zijn, die vragen om tijd. Ik zeg maar wat: je tuin die onderhouden moet worden, je huis, de gekozen hobby’s, de familie en haar kwesties, de kinderen, hun hobby’s, je opdracht als ouder, taxidienst, wekker, boterhammensmeerder, huiswerkcontroleur, fietshersteller, voedselaankoper en vul maar aan. Een mens zou bijna verlangen naar reïncarnatie, wel met diezelfde boekenkast van daarnet. Eerlijk gezegd twijfel ik. Voor alle zekerheid draai ik vanavond nog een blaadje om in mijn laatst gekochte boek.

Voila, zeg dat de meester het gezegd heeft.

23/12/2024

Omwille van een onvoorziene stroompanne zal BOO tot minstens deze middag niet in uitzending zijn.
Onze excuses voor dit ongemak.
Zo gauw het kan, zijn we er weer.
Onze techniekers hebben zich uit de naad gewerkt om je toch van muziek te voorzien.
Luister via FM (Op 105.1, 107.1 of 107.3) en je hoort een vervangprogramma. Zo is het minder stil in huis.

22/12/2024

Kooktip van Mireille
BUCHE van SPECULAAS en MASCARPONE

Ingrediënten voor 4 personen :
5 eieren
100 gr suiker
65 gr bloem
40 gr amandelpoeder
1 tl bakpoeder
40 gr ongezoet cacaopoeder
1 el speculaaskruiden
250 gr mascarpone
250 gr speculaaspasta
100 gr speculaasjes + extra
1 vanillestokje
200 ml room
100 gr witte chocolade
Vanille-extract
Enkele eetbare (hulst)blaadjes of andere versiering
Neutrale olie

Bereiding :
Verwarm de oven voor op 180°C.
Splits de eieren. Doe 50 gr suiker bij de eidooiers en klop in keukenmachine of met een garde en ruban (gebonden tot een lichte massa). Roer de bloem, het amandelpoeder, bakpoeder en cacaopoeder erdoor. Voeg een paar druppels vanille-extract en de speculaaskruiden toe en meng alles goed.
Klop de eiwitten stijf. Voeg 50 gr suiker toe als het bijna stijf is. Spatel het opgeklopte eiwit door het beslag.
Vet een bakplaat of bakvorm in met een beetje neutrale olie. Bekleed met bakpapier en zorg dat de randen omhoog staan. Giet het beslag op de plaat en strijk glad met een paletmes. Bak de biscuit 15 minuten. Haal de bakplaat dan uit de oven en leg er een schone keukenhanddoek op. Keer om en laat de biscuit afgedekt afkoelen.
Meng de mascarpone met de speculaaspasta. Doe er enkele druppels vanille-extract bij.
Plet de speculaasjes in een vijzel. Doe ze bij het mascarponemengsel.
Haal het bakpapier van de biscuit en bestrijk de biscuit met de vulling. Rol voorzichtig op en verpak de biscuit in plastiekfolie. Laat rusten in de koelkast.
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er met een scherp mes de zaadjes uit. Doe ze bij de room en klop stijf. Doe de room in een spuitzak.
Plet een paar speculaasjes in de vijzel en verdeel de kruimels over een bakplaat. Haal de biscuitrol uit de folie en rol hem door de koekkruimels, duw de kruimels er wat in. Werk de bovenkant af me slagroom. Strooi er geraspte witte chocolade over en werk af met groene eetbare (hulst)blaadjes.
SMULLEN MAAR !

22/12/2024

Kooktip van Mireille
KALKOENROLLADE met CHAMPIGNONS en CHAMPAGNESAUS

Ingrediënten voor 6 personen :
600 gr kalkoenborst
200 gr gemengd varkens- & kalfsgehakt
4 tl kippenkruiden
1 teentje knoflook
100 gr boschampignons
50 gr hazelnoten
Salie
Olijfolie
Peper en zout

Voor de champagnesaus :
200 ml champagne
200 ml room
200 ml kippenbouillon

Bereiding :
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de kalkoen tot een brede, dunne lap.
Breng het gehakt op smaak met peper, zout en 2 tl kippenkruiden.
Snipper de knoflook en snij de champignons in stukken. Stoof de knoflook en de champignons even aan in een pan met wat olie.
Hak de hazelnoten grof en giet ze bij de champignons. Laat 1 minuut garen. Laat afkoelen en meng de champignons dan door het gehakt.
Schik het gehakt op de kalkoen en rol op. Zet goed vast met keukentouw. Leg de rollade in een ovenschaal en breng op smaak met peper, zout en de rest van de kippenkruiden. Besprenkel met een scheut olijfolie en bak ongeveer 40 minuten in de oven.
Maak de champagnesaus : verwarm de champagne, room en bouillon in een kookpot en laat met 1/3 inkoken. Kruid met peper en zout.
Serveer de rollade met de champagnesaus en verse salie.
SMAKELIJK !

15/12/2024

Kooktip van Mireille
OFLOFFGEBRAAD met CHAMPIGNONRAGOUT en KROKETJES
Ingrediënten voor 4 personen :
1 kg varkensgebraad
8 sneetjes belegen kaas
4 gehalveerde sneetjes gekookte ham
800 gr kroketjes
Olijfolie
Peper en zout

Voor de champignonragout :
250 gr oesterzwammen in reepjes
250 gr kastanjechampignons in schijfjes
3 el fijngehakte peterselie
60 gr boter
60 gr bloem
Scheutje room
2 el citroensap
1 l groentebouillon

Bereiding :
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak elke cm een diepe inkeping in het gebraad zonder het vlees volledig door te snijden. Kruid het gebraad met peper en zout en vul elke opening met een sneetje kaas en ham. Steek twee lange brochettestokken door het gebraad zodat alles mooi bij elkaar blijft tijdens het bakken.
Leg het gebraad in een ovenschaal, druppel er wat olijfolie over en zet 40 minuten in de oven. Bedek met aluminiumfolie en laat nog 20 minuten verder bakken.
Bak voor de ragout de champignons en oesterzwammen goudbruin in hete boter. Smelt de boter in een diepe pan. Roer er de bloem onder en laat 2 minuten bakken. Schenk er al roerend de bouillon bij en laat de saus indikken. Roer er de room en het citroensap onder. Kruid met 2/3 van de peterselie, peper en zout. Schep er de champignons en oesterzwammen onder.
Bak de kroketjes goudbruin in de friteuse.
Serveer het gebraad met de champignonragout en de kroketten. Strooi nog wat peterselie over het gebraad.
SMAKELIJK ETEN !

15/12/2024

Kooktip van Mireille
EEND met PORTOSAUS

Ingrediënten voor 4 personen :
2 eendenborstfilets
150 ml rode porto
200 ml wildfond
250 ml room
Peper en zout

Bereiding :
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kruid de eend met peper en zout Snij met een scherp mes het vel in tot een ruitjespatroon. Verhit een pan zonder vetstof en leg er de eendenborstfilets op het vel in. Laat bruin bakken en draai de filets om. Beide kanten moeten goed bruin worden. Zet de pan in de oven en laat 10 minuten verder garen.
Blus de pan met de porto en giet er eerst de wildfond en daarna de room bij. Laat sudderen en breng op smaak met peper en zout. Haal de eend uit de oven en laat even rusten.
Snij de filets in sneden en serveer.
SMAKELIJK !

11/12/2024

Uit het dagboek van de meester..

We hebben net de sint uitgewuifd, terug richting Spanje, vermoed ik. Al hoorde ik één van de grotere kinderen zeggen dat zo’n stoomboot toch niet echt milieuvriendelijk was. ‘Al die rook en steenkool,’ was de opmerking van mijn alerte en milieubewuste leerling. Ik vroeg wat haar alternatief zou zijn. ‘Een elektrische stoomboot, natuurlijk,’ was haar antwoord. Deze twee uitersten combineren leek me wel een toffe uitdaging. Al vermoed ik dat Sint en Piet dat samen uitstekend kunnen verwezenlijken, niet? Van uitersten gesproken. Ik ben benieuwd of er zonnepanelen te merken gaan zijn op hun boot het komende jaar. Nee, dan heeft de kerstman toch een beter alternatief met zijn rendieren. Wat hooi, stro en misschien bijzondere brokjes en die dieren zweven en rennen doorheen het frisse luchtruim alsof het hun dagdagelijkse bezigheid is. Misschien moeten die twee eens samen overleggen: sint en kerstman. Wie weet komt er wel één of ander luchtschip tevoorschijn waar beiden van gebruik kunnen maken. Hoe heet het ook weer: deelvervoer. Alleen de inkleding moet natuurlijk aanpasbaar zijn. Wimpels voor de sint, slingers voor de kerstman. Als ze maar allebei hun zeilen bijzetten voor de kinderen, dan komt het helemaal in orde. Ik zag onlangs een filmpje voorbijkomen, waar al dan niet toevallig een sint én kerstman een bezoek gingen brengen aan eenzelfde kinderkoor. Er werd volgens mij voor de pauze heerlijk gezongen over ‘zie ginds komt de stoomboot’ en ‘strooi wat lekkers’. Na de pauze rinkelden dan weer de sleebellen voor Rudolf en ‘o dennenboom’ met haar groene takken, wonderschoon naast de kerststal. Of die twee ook daadwerkelijk elkaar tijdens de pauze in de coulissen zijn tegengekomen, blijft voor mij nog steeds een raadsel. De kinderen vonden het geen probleem. In de zowel gevulde schoen als in de kerstsok zat het vol met chocolade, marsepein, peperkoek en speculaas. Met als rode draad de suiker. Vandaar het uitbundige zingen en kwelen van de frêle koorstemmetjes.

In deze tussenperiode zijn onze leerlingen drukdoende met hun toetsen, met de rapporten, de knutselwerkjes en de nieuwjaarsbrieven. Ik heb een vermoeden dat dit laatste weer in de lift zit. Weet je nog, die brieven die je in je lagere school moest schrijven voor je ouders, grootouders en voor je meter en peter. Dat waren maar liefst vijf brieven die nauwkeurig en secuur neergepend moesten worden. Jawel, wij

schreven nog met een inktpen. Wat heb ik dat ding vaak verwenst, zeker als ik net dat tikkeltje te hard duwde en één of andere vlek tevoorschijn spatte op mijn blad. Gelukkig had ik een creatieve mama die eerst mijn tranen wegveegde en daarna van die vlek op wonderbaarlijke wijze een kerstbol tevoorschijn toverde. Mijn moeke kon dat. Ik moet wel zeggen dat sommige van mijn nieuwjaarsbrieven op deze manier eerder op een goed gevulde kerstboom leken met de tekst van mijn brief als slinger er tussenin. Maar daar lag niemand van mijn toehoorders wakker van, in tegendeel. De nieuwjaarscentjes bleven gul uitgedeeld. Schone traditie, toch?

Voila, zeg dat de meester het gezegd heeft.

Adres

Hospitaalstraat 15 Bus 2. 4
Bilzen
3740

Meldingen

Wees de eerste die het weet en laat ons u een e-mail sturen wanneer BOO, dé radio voor Zuidoost-Limburg nieuws en promoties plaatst. Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en u kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Contact

Stuur een bericht naar BOO, dé radio voor Zuidoost-Limburg:

Delen

BOO, dé radio voor Zuidoost-Limburg!

Bilzen heeft sinds 5 januari 2014 terug een lokale radio, namelijk Bilzerse Omroep Organisatie (BOO). Toenmalig Vlaams minister van Media, Ingrid Lieten (SP.A) lanceerde een nieuwe beperkte erkenningsronde voor lokale radio-omroepen met uitzendingen op acht frequenties die niet meer in gebruik waren. In Limburg kon ingeschreven worden voor de frequentie 105.1 in Bilzen. Het is grotendeels de voormalige ploeg van Arcan Radio, die sindsdien als BOO (Bilzerse Omroep Organisatie) de erkenning op zak heeft. BOO is te beluisteren op 105.1 FM.

BOO kreeg in november 2017 een verlenging en uitbreiding van haar radio-erkenning voor de komende 9 jaar. Dit betekent dat BOO zijn werking de komende jaren kan verderzetten. Een bevestiging van de sterke lokaal verankerde -maar ook professionele- werking die het radiostation sinds 2014 heeft bewezen. Het behalen van de nieuwe vergunning betekent dat BOO, naast de vertrouwde frequentie in Bilzen, 105.1 FM, sinds 2018 twee extra frequenties heeft: Lanaken (107.1 FM) en Tongeren (107.3 FM). De omroep zal blijven uitzenden vanuit de studio in Bilzen, maar het luistercomfort zal beter zijn en het zendbereik uiteraard een stuk groter.

BOO is 'dé radio voor Zuidoost-Limburg'. Belangrijkste pijlers zijn betrouwbare regionale informatie, in combinatie met een zorgvuldig geselecteerd muziekaanbod. De muziekkeuze bestaat uit vooral muziek van de jaren '70 en '80.